Review: Boho Green Make-Up vegan nagellak

Een tijdje geleden werd ik benaderd door Mariëlle van de webshop SoloBioMooi. SoloBioMooi is gespecialiseerd in biologische cosmetica en verkoopt ook veel vegan en natuurlijke producten. Al neuzend in hun webwinkel viel mijn oog op de felgekleurde nagellak van het merk Boho Green Make-Up. Aangezien ik nog niet eerder vegan nagellak had gebruikt en wel zin had in een kleurtje op mijn nagels, leek het me leuk om de Boho Green Make-Up vegan nagellak te testen. Ik ontving de kleuren Sari, Sunlight en Gypset en de topcoat. En, is deze nagellak een succes?

boho green make-up vegan nagellak review

Over SoloBioMooi

SoloBioMooi staat als webshop voor ‘vermooieren’, oftewel jou als klant, maar ook de wereld een stukje mooier maken. Dit is de filosofie van SoloBioMooi:

SoloBioMooi vermooiert de wereld op haar eigen manier. We vermooieren door het verkopen van natuurlijke en biologische cosmetica, door het geven van eerlijke en duidelijke informatie. Door een mooie website. Door te werken met mooie mensen, mooie producten met mooie ingrediënten, zodat jij de keus kan maken elke dag je huid en haar te verzorgen met natuurlijke en biologische verzorgingsproducten. Dat is goed voor jouw huid, goed voor de dieren, goed voor de natuur en goed voor de mensen om ons heen. Zo kan jij lekker en mooi in je vel zitten.

Over de Boho Green Make-Up vegan nagellak

Eerder las ik al op Mariëlles blog dat 100% natuurlijke nagellak niet bestaat. Dat zou simpelweg niet op je nagels blijven zitten. Wel bestaat er nagellak die meer natuurlijk is en minder schadelijke stoffen bevat, zoals deze nagellak van Boho Green Make-up. Deze nagellak is voor 73-86% gemaakt van natuurlijke ingrediënten. Ook is de nagellak vrij van de volgende ingrediënten: tolueen, formaldehyde, dibutyl phthalate, hars van formaldehyde, parabenen, xylene en kamfer. De natuurlijke ingrediënten zouden je nagels niet alleen van een vrolijk kleurtje voorzien, maar ook een verzorgende werking hebben. Verder is de nagellak vrij van stoffen die je nagels doen verkleuren en zou de formule snel drogen. Ik was heel benieuwd.

Over de Boho Green Make-Up vegan topcoat 

De topcoat van Boho Green Make-Up bestaat voor 78% uit natuurlijke ingrediënten. De topcoat moet ervoor zorgen (zoals we van een topcoat gewend zijn!) dat je nagellak langer blijft zitten. Ook zou de topcoat een mooie glans geven.

boho green make-up vegan nagellak reviewboho green make-up vegan nagellak review

Mijn eerste indruk

Zoals ik al zei, testte ik de kleuren Sari (roze), Sunlight (geel) en Gypset (oranje). Alle drie de kleuren spraken me zo op het eerste oog al aan. Ik ben dol op felle, zomerse kleuren voor nagellak en vond deze kleuren stuk voor stuk prachtig. Vooral van de knalroze kleur was ik meteen fan. Ook de flesjes van de Boho Green Make-Up vegan nagellak vond ik erg mooi vormgegeven. De nagellak zit in een glazen potje met een mooie houten dop. In de dop is het merkteken van Boho Green Make-Up gekerfd. Ik vind de flesjes echt mooi en opvallend tussen de flesjes met plastic doppen die ik verder heb staan.

boho green make-up vegan nagellak review

Review Boho Green Make-Up vegan nagellak

Aangezien ik wel zin had in vrolijkheid, besloot ik eens ‘gek’ te doen en de drie kleuren door elkaar te gebruiken. Zo kon ik ze meteen alle drie testen. Ik vond de kwastjes van de nagellak fijn en precies om mee te werken. De nagellak was inderdaad al na twee minuten helemaal droog, iets wat ik zelf altijd heel belangrijk vind (Ongeduld is my middle name). De kleuren Gypset en Sari (roze en oranje) waren al na één laagje dekkend, maar ik besloot toch nog een tweede laagje aan te brengen. Helaas was de kleur Sunlight (geel) ook na twee laagjes nog niet dekkend en een beetje streperig. Bij deze kleur vond ik het eindresultaat dan ook niet erg mooi. Over de kleuren Gypset en Sari was ik wel erg te spreken. Zonder topcoat kreeg ik na 2 dagen wat tipwear en beschadigingen. Eens zien hoe de nagellak het in combinatie met de topcoat doet…

boho green make-up vegan nagellak review

Review Boho Green Make-up vegan nagellak met topcoat

Na het uittesten van de nagellak zonder topcoat, lakte ik mijn nagels opnieuw. Ditmaal met de Boho Green Make-up vegan topcoat eroverheen. Hiermee bleef mijn nagellak inderdaad langer zitten. Na zo’n 4 dagen kreeg ik wat tipwear. Maar ik moet toegeven dat ik in de tussentijd ook een keer met lijm en knutselmateriaal aan de slag ben gegaan. Er is maar weinig nagellak die daar echt tegen bestand is. Zonder dat zou de nagellak waarschijnlijk nog iets langer heel mooi blijven zitten met een laagje topcoat.

Conclusie

Al met al ben ik over het algemeen erg te spreken over deze vegan nagellak. Ik vind de kleuren en potjes er erg mooi uitzien. De roze en oranje kleur lakken fijn; de gele iets minder. Het resultaat vind ik bij de gele nagellak niet zo mooi, maar is bij de roze en oranje tint wel heel mooi en dekkend. De nagellak blijft net zo lang zitten als de andere nagellak die ik ken. Met een lakje topcoat kon ik 4 dagen van de vrolijke kleuren genieten. Dat vind ik zelf een prima houdbaarheid. Ben je op zoek naar dierproefvrije en vegan nagellak? Dan kan ik je dit merk zeker aanraden.

Prijs en verkrijgbaarheid

De Boho Green Make-Up vegan nagellak is verkrijgbaar bij SoloBioMooi in veel verschillende vrolijke kleuren. Een potje nagellak van 5 ml kost €6,95. De topcoat kost €6,10 en bevat ook 5 ml. De prijs is daarmee iets hoger dan die van bijvoorbeeld Essence of Catrice, maar voor die prijs krijg je wel nagellak zonder bepaalde giftige stoffen.

Ik heb de nagellak ontvangen van SoloBioMooi om te reviewen.
Volg:
Deel:

31 Reacties

  • Romy
   Auteur
   26 mei 2017 / 21:08

   Ja, het is ook gewoon een lastig kleurtje doordat het zo licht is! Wel jammer, want ik vind geel altijd zo’n leuk kleurtje.

 1. 26 mei 2017 / 08:02

  Mooie lakjes, helemaal summer proof. Her merk ken ik niet maar wat goed dat er lakjes zijn die niet helemaal chemisch zijn.
  Nesrin blogde over…Waar ben ik mee bezig?

 2. Sylvia
  26 mei 2017 / 08:11

  Wat een gezellige kleurtjes! Ik ben meer van het roze maar misschien moet ik eens uit mijn comfort zone stappen . Voor mijn dochtertje heb ik al nagellak zonder chemische troep met een beetje warm water kan je dat er zo afhalen. Zo fijn!
  Sylvia blogde over…Help alovelyadventure te verbeteren!

  • Romy
   Auteur
   26 mei 2017 / 21:14

   Ideaal zulke nagellak, zeker voor kleine kinderen! En wat handig dat je het er met warm water al af kunt halen!

 3. 26 mei 2017 / 08:34

  Leuk dat je vegan nagellak hebt getest! Voor mij was dat van de week ook de eerste keer, maar dan van het merk Faby. Ik was dan ook erg benieuwd naar dit merk. De kleurtjes zijn lekker vrolijk, een beetje boho zelfs :). De doppen vind ik leuk bedacht, zo krijg je toch net even een wat meer ‘natuur’ gevoel. Zonder topcoat blijven ze niet zo lang zitten, jammer! Maar gelukkig kun je dan de topcoat gebruiken, vier dagen is best oke voor ‘gewone’ nagellak!
  Liset – Beautydagboek blogde over…Fashion | Mijn favoriete nachtmode van LASCANA

  • Romy
   Auteur
   26 mei 2017 / 21:15

   Zo leuk dat jij laatst ook vegan nagellak hebt getest. Ik was er ook heel erg benieuwd naar. Zelf vind ik vooral de houten dop zo leuk aan deze flesjes, maar ook de vrolijke kleurtjes inderdaad. En de houdbaarheid is inderdaad best oké!

  • Romy
   Auteur
   26 mei 2017 / 21:12

   Ja, zeker weten! Echt leuke kleurtjes voor de zomer :)

 4. Lisette
  26 mei 2017 / 08:48

  Vrolijke kleurtjes! Ik heb nog nooit gele nagellak op gedaan. De rode kleur vind ik heel mooi. Je ziet ook dat er een mooie topcoat overheen zit.
  Lisette blogde over…Mama sieraden van Names4ever.

 5. 26 mei 2017 / 10:36

  Super kleurtjes! De doppen zijn ook echt tof om te zien. De droogtijd is inderdaad wel belangrijk…. ??? lekker snel dus. ?

  Groetjes, Jeanine

  • Romy
   Auteur
   26 mei 2017 / 22:25

   Ja, leuk zijn die doppen, hè?! Ik vind ze er ook heel gaaf uitzien. En ik was zó blij dat de nagellak een beetje snel droogt.

  • Romy
   Auteur
   26 mei 2017 / 22:26

   Graag gedaan! En super bedankt dat ik deze nagellak mocht reviewen :)

  • Romy
   Auteur
   26 mei 2017 / 22:26

   Dat lakje klinkt ook prachtig! Je maakt me heel nieuwsgierig hoe hij er op je nagels uitziet :)

  • Romy
   Auteur
   26 mei 2017 / 22:27

   Ja, de prijs valt echt mee voor vegan nagellak! Ik vind het merk echt een aanrader :)

  • Romy
   Auteur
   26 mei 2017 / 22:27

   Ja precies! Ik was eerst ook een beetje sceptisch van tevoren. maar de kwaliteit is gewoon goed.

  • Romy
   Auteur
   26 mei 2017 / 22:28

   Ja, gek eigenlijk hè? Ik had ook nooit verwacht dat er dierlijke stoffen in nagellak zaten. Toch fijn om te weten dat er ook vegan alternatieven bestaan!

 6. Anna
  26 mei 2017 / 11:54

  Wat zien ze er mooi uit, die potjes. Heel tof gedaan, met de houten dop. Ziet er inderdaad echt meteen heel anders uit dan potjes zoals we ze gewend zijn. En vrolijke kleurtjes ook. Goede tip! Wil ik weleens gaan uitproberen!
  Anna blogde over…Thuisbeeld | Leonie ter Veld

  • Romy
   Auteur
   26 mei 2017 / 22:29

   Wat leuk om te horen dat je deze nagellak ook eens wilt uitproberen! Ik vind de kleurtjes en de potjes ook zo leuk. Zeker een aanrader, dit merk :)

 7. 26 mei 2017 / 13:34

  Heerlijke zomerse kleurtjes! Ik ken het merk niet, maar klinkt wel goed. Zelf heb ik laatst een gele nagellak van de Hema gekocht, vind het zo leuk staan! En staat nog niet eens heel gek, drie kleuren ;-)
  Johanne blogde over…To do: leef meer en maak je niet zo druk

  • Romy
   Auteur
   26 mei 2017 / 22:29

   Haha, best een vrolijk geheel hè, met drie kleuren? :) Wat leuk dat jij ook gele nagellak hebt! Ik vind dat best een leuk en gezellig kleurtje voor nagellak.

 8. Miriam - nailtalk
  26 mei 2017 / 15:32

  Staan al een poosje op mijn wishlist, dus erg benieuwd naar je review. Interessant om te lezen! En leuk zo, alle kleurtjes door elkaar. Vrolijk!

  • Romy
   Auteur
   26 mei 2017 / 22:30

   Dankjewel :) Ik vond het zelf ook wel een leuke combinatie met alle vrolijke kleurtjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge