EOS5

Nieuwe camera | Dolblij met mijn Canon EOS 750D!

  • 21 augustus 2018
  • 44 Reacties
Categorieën: Lifestyle

“Elk nadeel heb z’n voordeel.” Dat Johan Cruijff met die uitspraak zeker een punt had, heb ik op vakantie wel ervaren. Toen mijn vorige camera het besloot te begeven in het fotogenieke Verona (gelukkig op de laatste vakantiedag!), stond ik niet bepaald te stuiteren van enthousiasme. Máár…dat was wel de perfecte reden om mijn oude, vertrouwde Canon EOS 1100D na zeven jaar veelvuldig gebruik te vervangen. Op advies van een medewerker verliet ik de camerawinkel dan ook met een gloednieuw model: de Canon EOS 750D. Ik laat je met plezier een paar foto’s zien die ik met mijn nieuwe camera heb gemaakt.

review canon eos 750d camera

Deze foto was een uitprobeersel met een make-upspiegel en een groot diafragma.

Tot het bittere einde

Zelf ben ik vrij zuinig met apparatuur. Ik hoef niet altijd het nieuwste van het nieuwste te hebben en gebruik apparaten graag tot het bittere einde. Al is het alleen al omdat ik niet al te technisch ben en daarom nogal gehecht ben aan een apparaat als ik eenmaal snap hoe het werkt. Zo doe ik gerust vier jaar met een telefoon die inmiddels al vier snellere en hippere opvolgers heeft. Pas als een apparaat helemaal op is, steek ik goed geld in een nieuw en beter exemplaar. Zo ook mijn camera dus. De Canon EOS 750D is qua opties een paar stappen verder dan mijn oude camera. Ik heb nu bijvoorbeeld 19 in plaats van 9 focuspunten, meer megapixels én een uitklapbaar scherm. Ideaal!

Foto’s maken als een malle

De eerste dagen dat ik mijn nieuwe camera had, heb ik vooral dolenthousiast foto’s gemaakt alsof ik nog nooit een camera in mijn handen had gehad. Die zondag ging ik met Claire naar de IJ-hallen en deden we samen een korte shoot. Bij elke foto kon ik alleen maar roepen “Kijk, hoe mooi!”. De camera lijkt bijna moeiteloos al prachtige foto’s te maken. Ook kwam ik er door mijn nieuwe camera achter dat de oude eigenlijk al een tijdje aan vervanging toe was. Nu pas merk ik dat mijn probleem met focussen en met flitsen blijkbaar niet aan mezelf lag, zoals ik steeds dacht, maar aan mijn camera. Ha, dat deukje in mijn zelfvertrouwen is ook weer opgelost…

review canon eos 750d camera

review canon eos 750d camera

review canon eos 750d camera

En nog een pluspuntje: bij mijn vorige camera was een foto maken met veel scherpte-diepte met de zelfontspanner onmogelijk. Zo fijn dat dit nu eindelijk weer kan! Kijk eens hoe goed onderstaande foto is, terwijl hij gewoon op de standaard knopje-indrukken-sprinten-en-lachen-als-een-boer-met-kiespijn-manier is gemaakt.

review canon eos 750d camera

Op de planning: honderdduizenden foto’s!

De body van de Canon EOS 750D is met een aankoopbedrag van €540 zeker geen goedkoopje, maar hopelijk wel een goed koopje (sorry, dat was de taalgek in mij!). Deze uitgave stond ook niet helemaal op de planning, aangezien ik net terugkwam van een reis naar Italië waarvoor de tickets natuurlijk ook niet gratis waren. Maar als ik hier weer een paar jaar mee vooruit kan en er honderdduizenden foto’s mee maak, dan is het wel een goed bestede €560 geweest. Er zijn mensen die het dubbele van dit bedrag aan een designertas uitgeven, dus dan valt dit eigenlijk nog wel mee voor het plezier wat ik eraan beleef.

review canon eos 750d camera

review canon eos 750d camera

review canon eos 750d camera

De Canon EOS 750D: mijn favoriete nieuwe speeltje

Een nieuwe camera of lens kopen is voor mij hetzelfde als wanneer ik als kind cadeautjes kreeg voor mijn verjaardag. Die kun je natuurlijk niet in de verpakking laten zitten, maar moet je à la minute gebruiken. In een week tijd heb ik er dan ook al flink op los gefotografeerd. Tel daarbij op dat we deze week onze lieve Lily kregen en je kunt je vast voorstellen dat ik in mijn vrije uren veel tijd met mijn camera in mijn handen heb doorgebracht. Waar een ander graag speelt op de Nintendo DS Of op een gameconsole, kun je mij geen leuker speelgoed geven dan een mooie camera. Gelukkig vonden onze katten het geen enkel probleem om even te poseren.

review canon eos 750d camera

review canon eos 750d camera

review canon eos 750d camera

Dus, wat vind ik van de Canon EOS 750D?

Het moge duidelijk zijn: tot nu toe ben ik erg tevreden met mijn aankoop van de Canon EOS 750D. De camera is prima te gebruiken als je al een Canon gewend bent. En ben je dat niet gewend, dan krijg je er een handige gebruiksaanwijzing bij. Verder vind ik de kwaliteit van de foto’s geweldig, werkt het uitklapbare scherm heel fijn en heb je heel wat opties om je foto’s naar een hoger niveau te tillen als je met de handmatige stand werkt. Superfijn! Ook de optie om foto’s te delen via wifi vind ik een geweldige vondst.

Je zult dan ook ongetwijfeld nog héél veel foto’s op mijn blog tegenkomen die ik heb gemaakt met de Canon EOS 750D. Ik kijk nu al uit naar onze “avonturen” samen. Mijn camera en ik.

De camera is onder andere verkrijgbaar bij Bol.com (affiliate link) voor €564,95.

Wat voor camera heb jij?

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Meer over mij

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

  1. Marije 21 augustus 2018 op 6:24 am - Beantwoord

    Heerlijk om je enthousiasme te lezen!

  2. Femke 21 augustus 2018 op 6:25 am - Beantwoord

    Fijn dat je nieuwe camera zo goed bevalt :-). Je hebt er al aardig wat erg mooie foto’s mee gemaakt zeg. Op naar nog honderd duizenden foto’s zoals je zelf al zegt!

    • Romy 21 augustus 2018 op 7:45 pm - Beantwoord

      Dankjewel! En inderdaad, op naar nog véél meer foto! 😉

  3. Darina 21 augustus 2018 op 6:32 am - Beantwoord

    Mooie foto’s heb je gemaakt! Fijn dat de camera je goed bevalt. Ik heb een Nikon Coolpix s9500 maar ik gebruik meer de camera op mijn Iphone 🙂

    • Romy 21 augustus 2018 op 7:45 pm - Beantwoord

      Dankjewel! En gelukkig zijn iPhone-camera’s tegenwoordig ook heel goed 🙂 Daar kun je vaak ook al prachtige foto’s mee maken.

  4. Shirley 21 augustus 2018 op 7:00 am - Beantwoord

    Ik denk dat je wel een goed koopje hebt gedaan. Jammer dat je camera op reis kapot ging, aar gelukkig zijn de foto’s die je al gemaakt had niet verloren gegaan. Veel plezier met je nieuwe camera.

    • Romy 21 augustus 2018 op 7:49 pm - Beantwoord

      Ik had nog “mazzel” dat mijn camera op onze allerlaatste vakantiedag pas kapot ging, waardoor ik alleen in Verona alle foto’s met mijn telefoon moest maken. En gelukkig heb ik elke dag de foto’s via WeTransfer naar mezelf gestuurd, waardoor ik inderdaad niets kwijt was. Hopelijk kan ik met deze camera nog een lange tijd zorgeloos foto’s maken 🙂 Ben er tot nu toe in ieder geval erg blij mee!

  5. evelien 21 augustus 2018 op 8:40 am - Beantwoord

    Wat een prachtige camera! Zo heeft ieder nadeel weer een voordeel <3
    De foto's zijn echt super mooi!
    Liefs,
    Evelien

  6. Sandra 21 augustus 2018 op 9:03 am - Beantwoord

    Die foto’s van Claire zijn echt haarscherp! De rest trouwens ook! Wat zijn ze stuk voor stuk mooi zeg, wauw. Goed dat je helemaal blij bent met je nieuwe camera! Dat hoop je toch wel als je een glkink bedrag neerlegt, toch? Fijn fijn fijn. 🙂

    • Romy 21 augustus 2018 op 7:49 pm - Beantwoord

      Dankjewel! <3

    • Romy 21 augustus 2018 op 7:50 pm - Beantwoord

      Dankjewel! Ik werd ook helemaal enthousiast toen ik merkte hoe scherp de foto’s zijn en dat zelfs met F/1.8 🙂 Het was even een flinke smak geld, maar dan heb ik er hopelijk ook jarenlang plezier van.

  7. Els 21 augustus 2018 op 9:25 am - Beantwoord

    Echt super fijn voor je :-). Geniet er nog lekker van! Deze foto’s zijn iig erg mooi! Die katten foto’s ook, zo lief!

    • Romy 21 augustus 2018 op 7:50 pm - Beantwoord

      Dankjewel! Dat genieten gaat vast helemaal goed komen 🙂 Gelukkig vinden de katten het ook geen enkel probleem om voor de lens te poseren 😉

  8. Mei Qi 21 augustus 2018 op 10:46 am - Beantwoord

    Aaah wat een mooie camera!! En ik vind je woordgrap leuk! Het is zeker een goed koopje 🙂

    • Romy 21 augustus 2018 op 9:18 pm - Beantwoord

      Thanks! Ik ben tot nu toe ook heel blij met mijn aankoop. Haha, gelukkig maar dat in ieder geval iemand het woordgrapje leuk vindt 😉

  9. Judith 21 augustus 2018 op 11:13 am - Beantwoord

    Wauw, wat een mooie resultaten zeg! Echt prachtig <3

  10. noor 21 augustus 2018 op 11:36 am - Beantwoord

    Wauw, prachtige foto’s! Ik heb een paar jaar terug de Sony Alpha 5000 gekocht met als resultaat dat hij nu gewoon in de kast zit te stoffen. Sinds ik een smartphone heb, trek ik al mijn foto’s met mijn smartphone. Misschien moet ik mijn camera toch maar weer eens bovenhalen 😉

    • Romy 21 augustus 2018 op 9:20 pm - Beantwoord

      Dankjewel! Ik snap wel dat je vaak je telefoon erbij pakt om foto’s te maken, want tegenwoordig zitten daar vaak ook al goede camera’s op. Maar ik weet zeker dat het resultaat met je camera nóg mooier zal zijn 🙂 Ik zeg: probeer het gewoon eens uit!

  11. Simone 21 augustus 2018 op 11:54 am - Beantwoord

    Altijd leuk om te spelen met je nieuwe camera he, haha! Ik heb nog een oudje, een Nikon D90. Maar eind van het jaar komt er een nieuwe 🙂

    • Romy 21 augustus 2018 op 9:22 pm - Beantwoord

      Superleuk dat je eind dit jaar een nieuwe camera wilt nemen! Er gaat inderdaad niets boven lekker “spelen” met een camera 🙂

  12. Linda 21 augustus 2018 op 12:42 pm - Beantwoord

    Zo leuk om te lezen dat je nu al zoveel plezier beleeft aan je nieuwe camera. En je nieuwe foto’s zijn een feestje om te bekijken!

    • Romy 21 augustus 2018 op 9:25 pm - Beantwoord

      Zo leuk om dat te horen! Dankjewel voor je lieve reactie! 🙂

  13. Johanne 21 augustus 2018 op 2:37 pm - Beantwoord

    Zo fijn dat je zo enthousiast bent. En jeetje, ja, wat maakt deze Canon mooie foto’s!! Ik vind het prijskaartje nog niet eens zo heel gek, moet ik eerlijk bekennen. Vooral gezien hoeveel jij je camera gebruikt. Vind je eerste foto ook heel goed gelukt!

  14. Josephine 21 augustus 2018 op 6:40 pm - Beantwoord

    Dat ziet er goed uit! Het lijkt me een geweldige camera! Ik neem aan dat de lenzen die je al had, compatibel waren?

    Ha, wat goed, die vergelijking met de designertas. Met zo’n redenering kun je jezelf een boel moois cadeau doen, haha!

    • Romy 21 augustus 2018 op 9:37 pm - Beantwoord

      Dankje! 🙂 En ik vind de prijs inderdaad op zich ook wel oké als ik kijk naar hoe vaak ik de camera gebruik. Het scheelde natuurlijk ook dat ik gewoon mijn lenzen van mijn oude camera kon gebruiken, waardoor ik die er niet meer bij hoefde te kopen. Ik besteed in ieder geval liever mijn geld aan een “dure” camera dan aan een heel dure telefoon 😉

    • Romy 21 augustus 2018 op 9:40 pm - Beantwoord

      Haha, ik vond die designertasvergelijking ook wel een goed excuus om mezelf deze camera cadeau te doen 😉
      Ik ben in ieder geval tot nu toe nog heel blij dat ik mijn geld in deze camera heb gestoken en niet in iets anders 😉 De lenzen die ik hiervoor gebruikte, passen inderdaad ook gewoon op deze camera. Wel zo fijn!

  15. Evelyne 21 augustus 2018 op 7:00 pm - Beantwoord

    Haha, ik herken mezelf nu helemaal. Ik ben ook zo dat eens ik iets nieuw heb als in gsm of fotoapparatuur (vooral dat!) ik het eindeloos uittest tot vervelends toe van mijn omgeving. Ikzelf heb de Canon eos 600D en dat scheelt dus niet zo heel veel van jouw nieuwe Canon eos 750D. Goeie koop! En veel plezier er mee! Ik hoop nog veel leuks te lezen en zien over dit onderwerp 😉

    • Romy 21 augustus 2018 op 9:42 pm - Beantwoord

      Oh wat leuk dat we nu bijna dezelfde camera hebben! En gelukkig ben ik niet de enige die apparatuur graag eindeloos gebruikt, zeker in het begin. Ik vind het bijna lastig om de camera niet naar mijn werk mee te nemen, omdat zelfs daar in de omgeving wel leuke plekken te ontdekken zijn 😉

  16. Claudia 21 augustus 2018 op 8:31 pm - Beantwoord

    Oh wauw! Prachtige foto’s! Heb je bij deze foto’s nog lenzen gebruikt of alleen de body? Ik heb een compact camera maar krijg daar nooit de juist gewenste diafragma op. Ik ga toch een keer op zoek naar een spiegelreflex, deze gaat op mijn lijstje. Ik vind de prijs namelijk helemaal niet zo gek eigenlijk! Mijn compact camera was 3 jaar geleden rond de 400 euro en als ik het verschil in kwaliteit met deze fotos zie, heb ik toch echt spijt dat ik voor een compact camera heb gekozen.. Heeel leuk om te lezen dat je er blij mee bent en ik ben zeer benieuwd naar de alle foto’s!

    • Romy 21 augustus 2018 op 9:49 pm - Beantwoord

      Dankjewel! Wat leuk om je enthousiaste reactie te lezen!
      Ik heb voor al deze foto’s (op de foto van de straat in Amsterdam na) een 50mm-lens gebruikt, die ik ook bij mijn vorige camera gebruikte. Daar maak ik tegenwoordig mijn meeste foto’s mee, maar je kunt deze body waarschijnlijk het beste eerst met de kitlens kopen van 18-55 mm. Vaak is dat een standaardset en ben je daarmee goedkoper uit dan als je een losse body en losse lenzen koopt. Ik gok dat het maximaal zo’n €80 duurder zal zijn met die lens erbij, dus dat valt op zich ook nog mee. Zeker als je je bedenkt dat je vaak heel lang met zo’n camera doet en echt kwaliteitsverschil merkt met een compacte camera 🙂 Een 50mm-lens vind ik zelf heel fijn om mee te werken, omdat je daarmee een wazige achtergrond krijgt. Maar die zou je er altijd later nog bij kunnen kopen, als je eenmaal een beetje aan je camera gewend bent.
      Er is trouwens ook een iets goedkopere Canon-spiegelreflex te koop die iets meer basis is dan de 750D. Dat is de 1300D. Een vriend van mij heeft die laatst gekocht en is daar ook heel tevreden over.

      Ik ben benieuwd of je uiteindelijk voor een spiegelreflex gaat en welke het wordt 🙂 In ieder geval heel veel fotografeerplezier!

  17. Elisabeth 21 augustus 2018 op 9:43 pm - Beantwoord

    Ik heb een Sony DSC-w830. Maar heb het idee dat ik niet alles kan met deze camera. Ben nog zoekende wat ik voor een betere camera kan aanschaffen. Dit is een goede tip sowieso.

    • Romy 21 augustus 2018 op 9:52 pm - Beantwoord

      Je zou altijd eens naar een camerawinkel kunnen gaan voor persoonlijk advies. Ik ga zelf graag naar Kamera Express, omdat ze me daar echt eerlijk advies geven. Een vorige keer kreeg ik bijvoorbeeld het advies om geen nieuwe camera te kopen, omdat ik die gezien mijn wensen nog niet echt nodig had. Sindsdien vertrouw ik er altijd wel op dat zij me niet zomaar de duurste camera zullen “aansmeren” om omzet te draaien, maar dat ze echt luisteren naar wat ik wil 🙂 Je kunt altijd eens uitleggen bij een filiaal van Kamera Express (of bij een andere winkel) wat je in een camera zoekt. Dan kunnen ze vast wel met je meekijken naar de mogelijkheden.

  18. Anja - Minimalist Dutchie 22 augustus 2018 op 9:46 am - Beantwoord

    Wat een mooie nieuwe aanwinst. Veel plezier met fotograferen!

    • Romy 22 augustus 2018 op 7:07 pm - Beantwoord

      Dankjewel! Dat gaat vast goed komen! 🙂

  19. Jessica J. 22 augustus 2018 op 10:48 am - Beantwoord

    Fijn om te lezen dat je zo enthousiast bent. Erg mooie foto’s heb je gemaakt, vooral die van Claire vind ik geweldig. Mijn camera is ook nodig aan vervanging toe. Ik gebruik nog steeds m’n trusty ol’ EOS 550D, maar ik begin steeds meer mankementjes te merken.

    • Romy 22 augustus 2018 op 7:18 pm - Beantwoord

      Dankjewel! En mocht je nog een nieuwe Canon EOS zoeken, dan kan ik je deze in ieder geval zeker aanraden 🙂 Maar het blijft soms lastig om een good old camera in te ruilen. Ik kon ook een jaar geleden nog echt geen afscheid nemen van mijn vertrouwde camera.

  20. missynicolekatje 22 augustus 2018 op 5:24 pm - Beantwoord

    Veel plezier met je camera

  21. Saskia 25 augustus 2018 op 2:34 pm - Beantwoord

    Super leuk zeg, zo’n nieuwe camera. Heel erg veel (foto)plezier ermee<3
    maar dat gaat vast wel lukken 😉

    • Romy 25 augustus 2018 op 7:09 pm - Beantwoord

      Dankjewel! Dat gaat inderdaad zeker lukken 🙂 Zo fijn, zo’n nieuwe camera!

  22. Mariska 9 september 2018 op 3:20 pm - Beantwoord

    Net nog gereageerd met welke camera je gebruikte op een ander artikel en nu lees ik het. Liep een beetje achter met blogs, haha! Maar welke lens heb je hier gebruikt? Gewoon de 50mm f1.8? Je foto’s zijn prachtig!

    • Romy 9 september 2018 op 6:30 pm - Beantwoord

      Dankjewel! 🙂 Het is inderdaad de 50mm f/1.8-lens. Dat is al tijden mijn favoriete lens, maar op mijn nieuwe camera krijg ik er ook eindelijk het effect mee waar ik altijd al naar op zoek was 🙂

Recente blogs

Jaaaa, ik heb een huis gekocht!

21 december 2018|Persoonlijk|

JOEHOE, IK HEB EEN HUIS GEKOCHT! Zo, dat kan ik nu eindelijk van de daken schreeuwen. Een hele opluchting, want ik ben geen kei in geweldig leuk nieuws voor mezelf houden. Je kunt je dus vast wel voorstellen hoe blij ik ben dat ik dit nieuws nu wereldkundig kan maken. Na maandenlang Funda gestalkt te hebben en heel lang gedroomd te hebben van een eigen woning, waren daar "opeens" hét huis, een geaccepteerd bod en een koopcontract. Drie ingrediënten die van mij een blij meisje maakten de afgelopen tijd. Ik praat je dan ook graag helemaal bij.

Wij gingen naar Italië en het was fan-tas-tisch!

9 augustus 2018|Op reis|

Koffer ingepakt? Check! Alle 1500 foto's veiliggesteld via Google Drive? Yes! En ingecheckt voor de terugvlucht? Ja! Nu ik dit schrijf, ben ik helemaal klaar om na 7 fantastische dagen in Italië terug naar huis te vliegen. Al lange tijd droomde ik van een reis naar Italië. Ik zag mezelf al rondlopen langs de grachten in Venetië, wilde niets liever dan de gekleurde huisjes in Burano met eigen ogen zien en kon ook niet wachten om vanachter een treinraampje een glimp van het Toscaanse landschap op te vangen. Hoe het was om die punten van mijn bucket list te kunnen afvinken? Nou, het werd een reis die al mijn verwachtingen overtrof. 

Een klein (blog)stapje terug

21 juni 2020|Persoonlijk|

Ik kan hier gewoon een huishoudelijke mededeling van maken. Maar ja, ik ben niet zo van ergens maar een paar woorden aan vuil maken. Bijna vier jaar lang heb ik elke dag een artikel op Vaker Vrolijk geplaatst. Nooit heb ik een dag gemist. Tot binnenkort dus! Ik ga namelijk een heel klein stapje terug doen. Ik blijf bloggen en dingen delen, maar dan iets minder vaak: 5 in plaats van 7 keer per week. En tja, daar wil ik graag iets meer dan een huishoudelijke mededeling aan wijden.

Ga naar de bovenkant