Review: een goedkope bril van Brillaro

Soms is het goed om eens iets te veranderen. Onder dat motto leek het me al tijden leuk om eens een andere bril uit te proberen. Maar ja, ik en brillen? Dat is altijd een dingetje. De ene bril is te groot, de ander te donker en weer een ander montuur past niet op mijn neus. Bovendien zijn brillen vaak te prijzig om er ‘voor de leuk’ een extra montuur bij te kopen. Ik was dan ook blij verrast toen ik van Brillaro een e-mail ontving ik of een goedkope bril wilde uitzoeken ter review. Hoe is deze goedkope bril me bevallen?

Brillaro goedkope bril

Wat is Brillaro?

Laat ik eerst iets algemeens vertellen over Brillaro. Dit is hoe Brillaro zichzelf omschrijft:

Bij Brillaro zijn we niet enkel fier op onze betaalbare prijzen, maar zeker ook op onze superieure service. Je moet geen fortuin spenderen om een goede en modieuze bril te kopen. Op onze website vind je steeds een uitgebreide selectie aan kwaliteitsbrillen aan zeer scherpe prijzen. 

Mijn ervaring met Brillaro

Ik moet toegeven dat ik een beetje sceptisch ben over online een bril bestellen. Ik ben heel kieskeurig qua brillen in wat ik wel en niet mooi vind en was bang dat ik online al snel een miskoop zou doen. Daarom was ik blij toen ik erachter kwam dat Brillaro een keuzehulp heeft, waarbij je een foto van jezelf kunt uploaden om elke bril te passen. Ik was zo slim om eerst een foto van mezelf met bril te uploaden en daar vervolgens de brillen op te passen #slimmeactie. Maar daarna werkte het inderdaad heel handig. Natuurlijk is het nog steeds afwachten hoe een bril in het echt staat, maar ik kon op deze manier wel een aantal brillen wegstrepen van mijn verlanglijstje.

Ik ben overigens oprecht heel erg te spreken over de service van Brillaro. Ik had per ongeluk aangeklikt dat mijn sterkte -2 en +2,25 was, terwijl dit -2 en -2,25 moest zijn. Al de volgende dag kreeg ik een e-mail of mijn ingevulde sterktes wel klopten. Wat was ik daar blij mee, want anders had ik de bril natuurlijk niet kunnen gebruiken. Ik moest wel in totaal zo’n twee weken wachten voordat ik de bril in huis had, maar daar gaat natuurlijk de nodige productietijd in zitten.

Goed, genoeg gepraat, laten we kijken naar de bril die ik heb uitgekozen.

brillaro goedkope bril

Mijn keuze

Ik heb heel veel verschillende brillen op mijn foto gepast, maar viel uiteindelijk voor dit bruin-zwarte montuur. Deze bril lijkt qua vormgeving en kleur een beetje op mijn vorige bril. Hij is alleen iets ronder en iets donkerder. Bij mijn rode haar en lichte huid vind ik een heel donker montuur niet zo mooi staan en achter een grote bril valt mijn gezicht snel weg. Deze bril vond ik opvallend, maar net niet té. Ik heb twee foto’s laten maken van mezelf met mijn oude en nieuwe bril, zodat je het verschil duidelijker kunt zien. Links zie je de oude bril en rechts zie je de nieuwe bril van Brillaro.

brillaro goedkope bril

Mijn mening

Ik ben erg te spreken over deze bril. Ik was bang een verschil in kwaliteit te merken met mijn duurdere bril, maar heb daar na een paar dagen met deze goedkope bril niets van gemerkt. Bovendien vind ik het montuur erg leuk. Ik ben er nog niet uit welk van de twee brillen ik mooier vind, maar ik vind het een luxe dat ik nu elke ochtend kan kiezen welke bril ik wil dragen. Niet iedereen in mijn omgeving viel het op dat ik een nieuwe bril droeg, maar ik heb er wel een paar complimentjes over gekregen. Ook zelf vind ik dat de kleur mooi staat bij mijn haar en ik vind het donkere montuur ook leuk voor de verandering.

Brillaro goedkope bril review

Brillaro goedkope bril review

Conclusie

Ik ben heel blij met mijn nieuwe aanwinst. Deze goedkope bril doet qua kwaliteit zeker niet onder voor mijn veel duurdere bril. Ook ben ik erg te spreken over het bestelproces en de service van Brillaro. Het blijft tricky om een bril te bestellen via internet, maar het is handig dat je de bril op je eigen foto kunt passen. Ook vond ik het fijn dat ik zo snel een reactie kreeg toen ik de verkeerde sterktes had ingevuld. Daar kan ik oprecht vrolijk van worden.

Deze bril is verkrijgbaar bij Brillaro voor €49,95.

Welke van de twee brillen vind jij leuker: mijn oude bril of de bril van Brillaro?

Deze bril mocht ik bij Brillaro uitkiezen ter review.
Volg:
Deel:

39 Reacties

    • Romy
      Auteur
      23 februari 2017 / 08:45

      Dankjewel! Ja, dat is inderdaad best een dingetje met brillen! Gelukkig kan ik zonder bril in ieder geval dichtbij redelijk zien, maar ik kan me voorstellen dat het al helemaal lastig is als je heel slecht ziet zonder bril.

  1. 23 februari 2017 / 08:49

    Wat staat hij je mooi! Ik vind hem denk ik misschien nog wel ietsje mooier vind staan. Echt heel gaaf!

  2. 23 februari 2017 / 09:45

    Welke bril ik mooier vind? Uhm.. stiekem de oude..;) Dit omdat hij iets meer highlights heeft. Maar ik vind je nieuwe bril ook mooi – ze lijken tenslotte ook veel op elkaar! De prijs vind ik trouwens erg meevallen; ben benieuwd of dat met hogere sterktes ook zo is.
    Josephine blogde over…Het Charles Dickens Museum in Londen

    • Romy
      Auteur
      23 februari 2017 / 20:28

      Dankjewel! Leuk om te horen welke bril jij mooier vindt. Zelf had ik niet echt een voorkeur, dus ik was benieuwd wat anderen ervan zouden vinden :) Voor zover ik kon zien, is de prijs voor elke sterkte gelijk, dus ook voor hoge sterktes.

  3. 23 februari 2017 / 10:57

    Staat je goed! Hij valt iets harder op dan je vorige, maar dat kan je wel hebben. :-) Wat ik me afvraag bij zulke online brillenwinkels: wat moet je doen als je bril niet goed past of scheef staat? Want je kan dan toch niet zomaar naar een fysieke winkel van een andere keten ofzo gaan?
    Ik heb ook dringend een nieuwe bril nodig, maar heb geen zin in de zoektocht, haha!
    Jessica J. blogde over…My scentful life #42 • Het eerste terrasje van het jaar, biertjes en Pokémon GO!

    • Romy
      Auteur
      23 februari 2017 / 20:32

      Dankjewel! Ik heb het antwoord even voor je opgezocht op de website van Brillaro. Van tevoren moet je een aantal gegevens invullen, waaronder ook de afstand van je pupillen tot je neus. Daardoor komt het bijna niet voor dat een bril niet past. Als dat toch zo is, kun je vaak langs een plaatselijke opticien om hem te laten bijstellen. Veel succes met de brillenzoektocht ;)

    • Romy
      Auteur
      23 februari 2017 / 20:33

      Dankjewel! Ja, die afwisseling is echt leuk, ook al zit er niet zo heel veel verschil tussen mijn twee brillen. Goed om te horen dat jij ook goede ervaringen hebt met goedkopere brillen. Ik was eerst altijd een beetje sceptisch tegenover goedkope monturen, maar ben nu wel een beetje om.

  4. 23 februari 2017 / 11:15

    Hij staat goed! Misschien vind ik ‘m zelfs nog leuker staan dan je oude montuur. Een bril uitkiezen is wel echt een drama vind ik altijd, ik stond vorige maand meer dan een uur brillen te passen omdat ik niks leuk vond haha!

    • Romy
      Auteur
      23 februari 2017 / 20:37

      Wat leuk om te horen! Dankjewel! Ja, een brillenzoektocht is ook niet mijn hobby. Ik heb vooral bij mijn eerste bril wel 50 verschillende monturen gepast. Inmiddels weet ik gelukkig iets beter wat me wel en niet staat. Hopelijk vind jij ook snel een leuk montuur! :)

  5. 23 februari 2017 / 11:53

    Ik moest echt te hard lachen om die foto actie. Dat lijkt me ook echt iets voor mij. Ik vind beiden brillen je heel goed staan! De lichtgekleurde bril maakt je misschien iets liever en zachter en de donkere iets volwassener. Maar allebei staan je ze fantastisch. Lijkt me fijn dat je nu inderdaad een bril kan kiezen. Misschien een gekke vraag maar hoeveel kost een normale bril dan?

    • Romy
      Auteur
      23 februari 2017 / 20:39

      Haha, ja, dat was weer superslim! ;) Dankjewel voor je lieve compliment! Mijn gewone bril van Pearle was een stuk prijziger. Ik geloof dat ik daar inclusief glazen meer dan 150 euro voor moest betalen en dat ik dan nog een van de goedkopere brillen uit de winkel had uitgekozen.

  6. 23 februari 2017 / 12:05

    Staat je echt ontzettend goed. Ik ben zelf dol op brillen met zo een printje. Ik zou eigenlijk een bril moeten voor tijden wanneer ik hoofdpijn heb, maar ik neem de tijd niet om er 1 te laten opmeten..

    • Romy
      Auteur
      23 februari 2017 / 20:40

      Dankjewel! Ik kan me voorstellen dat je niet zoveel zin hebt om je ogen te laten opmeten, maar het kan echt helpen tegen hoofdpijn. Ik ben in ieder geval nog altijd blij dat ik na een tijdje toch naar de opticien ben gegaan.

    • Romy
      Auteur
      23 februari 2017 / 20:40

      Lief! Dankjewel! En wat leuk om te horen dat je ook een kijkje gaat nemen :)

  7. 23 februari 2017 / 15:19

    Moeilijke vraag. Ik vind ze beide leuk, leuk om af te wisselen!
    Ik moet eigenlijk ook een andere bril, ik ga even hun website checken!

    • Romy
      Auteur
      23 februari 2017 / 20:41

      Dankjewel! En heel veel succes met de brillenzoektocht :)

    • Romy
      Auteur
      23 februari 2017 / 20:42

      Ja, ik vond het ook best lastig. Maar het scheelt dat je de brillen dus van tevoren digitaal kunt ‘passen’. Daardoor krijg je wel een beetje een beeld. Ook heb ik wat hulp van mijn ouders ingeschakeld, zodat zij konden meebeslissen wat me wel en niet mooi zou staan. Dankjewel voor je lieve reactie :)

  8. Dalinka
    23 februari 2017 / 17:51

    De nieuwe bril staat je goed! Ik vind dat je beide brillen heel goed kan hebben, dus ik kan niet kiezen welke ik je beter vind staan hahaha. De nieuwe is wat meer aanwezig, wat ik juist wel leuk vind aan brillen en de oude past perfect bij je haar.
    Wel erg handig trouwens dat je een foto kunt uploaden om brillen te passen. 9 van de 10 brillen zijn te groot voor mijn hoofd, dus ik ben heeeeel kieskeurig en online bestellen doe ik daarom nooit.
    Dalinka blogde over…6 series die ik afgelopen tijd gezien heb #2

    • Romy
      Auteur
      23 februari 2017 / 20:44

      Wat leuk om te horen dat je ze allebei goed vindt staan. Dankjewel! Ik kan zelf ook echt niet kiezen. Juist die afwisseling vind ik wel leuk, denk ik :) Wat lastig dat brillen vaak te groot zijn! Ik kan me voorstellen dat je dan toch liever naar een echte winkel gaat om voor brillen te kijken.

    • Romy
      Auteur
      23 februari 2017 / 23:47

      Dankjewel! En ja, afwisseling met brillen is altijd leuk :)

  9. 23 februari 2017 / 23:24

    Staat je goed woman! Ik vind jouw haarkleur ontzettend mooi en jouw gezicht heeft zoveel uitstraling, hier mag je heel trots op zijn. Verf jij je haar of is dit helemaal van jezelf?

    • Romy
      Auteur
      23 februari 2017 / 23:47

      Wauw, wat een lieve reactie! Dankjewel! :) Dit is mijn natuurlijke haarkleur.

  10. Aneta
    24 februari 2017 / 05:59

    Het lijkt me ook zo eng om online een bril aan te schaffen. Wat dijn dat je een foto van jezelf kunt uploaden. De bril staat je erg mooi
    Aneta blogde over…Fashion Wishlist – Lente 2017

    • Romy
      Auteur
      24 februari 2017 / 20:03

      Dankjewel! Uiteindelijk viel het bestellen me hartstikke mee. Met zo’n foto krijg je toch een aardig beeld van hoe de bril staat :)

  11. 26 februari 2017 / 16:36

    Hij ziet er wel mooi uit en het hoeft natuurlijk niet altijd onder te doen voor een duurdere. Vaak betaal je ook wel echt voor het merk.
    Mariska blogde over…Furry Friend tag

  12. Will
    21 april 2017 / 21:34

    Ik heb ook een bril bij brillaro besteld. Toen ik ‘ m uiteindelijk kreeg waren de glazen niet goed en het montuur viel wat tegen. Ik heb toen gebruik gemaakt van hun 90 dagen retourbeleid. Bril retour op de post gedaan. Hierna niets meer gehoord of geld retour gezien. Emails worden niet beantwoord en telefonisch contact is tot nu toe niet mogelijk gebleken. Probeer maar eens hun nummer te bellen, gaat je niet lukken. Ik kan dus fluiten naar m’n centen.
    Een dubieus bedrijf die wel willen cashen maar helpen ho maar. Ik weet niet waarom hier zoveel reclame voor wordt gemaakt.

    • Romy
      Auteur
      22 april 2017 / 08:40

      Hallo Will, Wat ontzettend vervelend om te horen dat je een slechte ervaring hebt gehad met Brillaro. Ik maak zelf geen reclame voor dit merk, maar heb alleen een bril van hen gereviewd. Mijn ervaring met dit bedrijf is oprecht positief (anders had ik dat eerlijk gezegd), maar ik vind het vervelend dat jij een minder positieve ervaring hebt. Ik zal jouw reactie doorsturen naar het e-mailadres dat ik heb van Brillaro. Hopelijk kunnen jullie er samen uitkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge