Review GreenBook | Meer orde, minder perfectionisme

Ieder jaar weer begin ik met een nieuwe agenda. Maar ook ieder jaar weer moet ik op 31 december concluderen dat ik mijn agenda nauwelijks heb gebruikt. Werkafspraken staan in Outlook en privéafspraken probeer ik te onthouden. Verder schrijf ik notitieboekjes vol met to-do-lists, houd ik in losse Word-bestanden allerlei lijstjes bij voor mijn blog en krabbel ik zo nu en dan wat gezellige quotes op losse papiertjes. Zou GreenBook (een uitwisbaar notitieboek) dé uitkomst zijn voor iets meer orde en rust? En voor vrolijk gekrabbel zonder perfectionisme dat om de hoek komt kijken? In deze review vertel ik wat ik van GreenBook vond.

review greenbook

Het verhaal achter GreenBook

GreenBook is een initiatief van de webshop Greenstory, die verschillende duurzame producten uitbrengt. Yagmur en haar broer Kaim startten deze webshop omdat ze zelf nergens konden slagen voor schoolspullen die lang meegaan én beter zijn voor het milieu. Hun missie? Het verschil maken voor duurzaamheid, maar ook voor productiviteit.

Wat is GreenBook?

GreenBook is volgens Greenstory “de oplossing voor die stapel van losse blaadjes, post-its en notitieblokken. Al je aantekeningen op één plek, terwijl je papier bespaart.” Het is een notitieboekje met ringband en meerdere whiteboardpagina’s, die je in en uit de ringband kunt klikken. Bij het boekje hoort een zogenaamde Magic Pen, een pen waarmee je op de pagina’s kunt schrijven. Dankzij het “gummetje” achterop de pen kun je je krabbels en schrijfwerk vervolgens ook weer uitgummen.

review greenbook

Mijn GreenBook

Zelf ontving ik het GreenBook A5 lijn. Deze bestaat uit 10 whiteboardpagina’s met lijntjes en een stevige kaft. Bij aankoop van dit GreenBook krijg je ook een doekje en een spray: het grovere geschut voor als je in één keer een hele pagina brandschoon wilt krijgen. Via de website Greenstory kun je ook extra sets met pagina’s voor je GreenBook bestellen. Zelf koos ik voor de To Do Classic-pagina’s voor to-do-lists, de Weekplanner A5-set met een weekplanner voor twee weken en een set met 4 tabbladen.

review greenbookreview greenbook

Mijn eerste indruk

Zoals je vast niet is ontgaan, heb ik een groot zwak voor fleurige notitieboekjes in alle kleuren van de regenboog. Een GreenBook is natuurlijk wel iets anders. Je kunt in een GreenBook niet enthousiast met washi tape aan de slag en de pagina’s zijn niet bezaaid met roze glitters. Toch heeft dit boekje een goede eerste indruk bij mij achtergelaten. De pagina’s van het boekje zijn dunner dan ik had verwacht (maar nog steeds stevig!), waardoor het echt een lichtgewicht boekje is. Ook zijn de pagina’s heel overzichtelijk ingedeeld. Verder schrijft de uitwisbare pen fijn en vlekt hij niet. En veeg je per ongeluk door je tekst heen met je hand? Dan blijft de tekst gewoon zichtbaar. Verder zit aan de zijkant van het boekje een penlus, zodat de pen niet verloren raakt in je tas. Heel handig!

review greenbookreview greenbook

Doel #1: minder perfectionisme

Bij het testen van mijn GreenBook had ik voor mezelf twee doelen om mee aan de slag te gaan. Mijn eerste doel was om meer plezier te hebben in bijvoorbeeld handletteren en minder perfectionistisch te zijn. Zo zijn mijn handletterkunsten nog niet echt van de grond gekomen, omdat ik daar vaak net iets te perfectionistisch voor ben. Wat dat betreft is GreenBook echt een uitkomst. Ik kan naar hartenlust oefenen met quotes handletteren zonder dat ik daarmee tig blaadjes verspil als er iets mislukt. Alleen al het idee dat zo’n quote niet voor eeuwig in je mooiste notitieboekje staat geschreven, helpt me om mijn perfectionisme een beetje los te laten. Doel 1 geslaagd dus!

review greenbookreview greenbookreview greenbook

Doel #2: minder chaos, meer rust

Daarnaast wilde ik GreenBook gebruiken om minder chaos en meer rust te hebben. Rust pakken blijft een dingetje bij mij. Mijn to-do-lists lijken zichzelf vaak op wonderbaarlijke wijze uit te breiden gedurende de dag en ik voel me nooit écht klaar. Een uitwisbaar notitieboek leek me een mooie manier om daarmee aan de slag te gaan. Ik stel in mijn GreenBook voor elke dag een to-do-list op. Maar doordat ik eenvoudig dingen kan uitgummen, kan ik veel flexibeler omgaan met mijn takenlijstjes. Ik kan taken naar een andere dag verplaatsen als ik in tijdnood kom. En ook het idee dat ik mijn hele takenlijstje aan het einde van de dag kan uitgummen, geeft me een goed gevoel. Zo’n leeg vlak is best bevrijdend.

review greenbook

Conclusie | GreenBook, wat vind ik ervan?

Mijn GreenBook is me al met al goed bevallen. Ik zal niet beweren dat ik de vrolijke, gekleurde notitieboekjes van papier nu altijd links laat liggen. Maar ik vind de GreenBook een mooi en duurzaam alternatief voor agenda’s en kleine notitieboekjes die je toch nooit volschrijft. Door de verschillende soorten pagina’s heb ik alles overzichtelijk bij elkaar. Ook vind ik GreenBook perfect voor creatieve uitspattingen. Een foutje is namelijk zo weggeveegd en je hoeft niet bang te zijn dat je jouw mooiste notitieboekje verpest wanneer je even uitschiet. Kortom, ik ben enthousiast en wil zeker nog lange tijd gebruik blijven maken van dit fijne, duurzame boekje.

Voor- en nadelen op een rij

+ Duurzaam (het scheelt papier, afval én geld)
+ Lichtgewicht én stevig
+ Je kunt het boekje zelf indelen
+ Waterbestendig en eenvoudig schoon te maken
+ De pen vlekt niet en is makkelijk uitwisbaar
+ Genoeg schrijfruimte en ruimte voor creativiteit
+ Een foutje is gemakkelijk uitgeveegd!

– De kaft is niet roze (geintje!).
– Door het beperkte aantal plannerpagina’s kun je niet maanden vooruitplannen.
– Als je te hard drukt met de pen, laat hij soms een lichte indruk in de pagina’s achter.

Prijs en verkrijgbaarheid

Zowel mijn GreenBook als de extra pagina’s zijn verkrijgbaar bij Greenstory. De GreenBook die ik mocht reviewen, kost € 16,50. Hier zitten de pen, het doekje en de spray al bij inbegrepen. Mijn boekje heb ik aangevuld met de To Do Classic-navulset, de Weekplanner A5-set en een set met 4 GreenBook-tabbladen.

Kortingscode (geldig t/m 23 maart 2018)

Lijkt een GreenBook jou ook wel wat? Met de code vrolijk8groen ontvang je t/m 23 maart 2018 10% korting op jouw bestelling bij Greenstory. Dat is toch mooi meegenomen!

Zou jij wel eens een notitieboekje met uitwisbare pagina’s willen proberen?

Mijn GreenBook heb ik ontvangen voor het schrijven van deze review.

Volg:
Deel:

46 Reacties

  1. 21 maart 2018 / 06:32

    Wat een leuk en handig notitieboekje! Dit is echt iets voor mij. Ik laat echt overal post its achter haha
    Darina blogde over…Lente in Parijs

    • Romy
      Auteur
      21 maart 2018 / 08:32

      Haha, dan is zo’n GreenBook zeker een stuk handiger en overzichtelijker 😉

  2. 21 maart 2018 / 07:28

    Wat een origineel product! Hebben ze goed over nagedacht :) Lijkt me echter wel onhandig dat je zo’n pen dan altijd na moet bestellen, omdat je natuurlijk niet zomaar naar de eerste de beste Bruna kan rennen als hij leeg is. Dat zou er bij mij dan weer toe leiden dat het boekje tijdelijk in de kast verdwijnt denk ik. Hoe dan ook: goede uitvinding.

    • Romy
      Auteur
      21 maart 2018 / 08:37

      Goed punt! Op zich gaat de pen vrij lang (zo’n 4 maanden volgens de site GreenStory) mee. Ook kun je via de webshop navulstations kopen, waarmee je een pen acht keer kunt bijvullen zonder een nieuwe pen te hoeven aanschaffen. Dat klonk voor mij in ieder geval wel als een slim idee, omdat je er inderdaad niet op zou zitten te wachten om steeds een nieuwe pen te kopen 😉

  3. 21 maart 2018 / 08:08

    Ik vind het idee super leuk, maar ik weet niet of ik het zou gebruiken.. Ik vind het ontzettend leuk om door oude notitieboekje te bladeren en dat kan hierbij natuurlijk niet (aangezien het dan weer is uirgeveegd).
    Al ben ik na dit artikel wel aan het twijfelen, want uitwisbare to-do-lijstjes.. Dat lijkt me dan weer heel erg fijn en rustgevend!
    Manon blogde over…Unboxing – Chocolate and Book Box

    • Romy
      Auteur
      21 maart 2018 / 09:03

      Die uitwisbare to-do-lists vind ik ook echt heel fijn. Dat geeft toch een soort rustgevend gevoel 😊 Door oude pagina’s bladeren kan net een GreenBook inderdaad niet, maar je kunt wel bijvoorbeeld eerdere pagina’s op de foto zetten. Zo heb je toch al je aantekeningen nog ergens vastgelegd 😊

  4. 21 maart 2018 / 08:12

    Wat een fijne uitgebreide review! Super handig dat er zoveel schrijfruimte in zit. Ik merk ook dat ik de meeste dingen gewoon op mijn weekplanner schrijf, in plaats van in mijn agenda. Wat handig trouwens dat je de inkt uit kunt gummen als je een foutje hebt gemaakt!
    Anna blogde over…Reizen | 5 prachtige bestemmingen die ik graag wil bezoeken

    • Romy
      Auteur
      21 maart 2018 / 23:39

      Wat een slim idee om je GreenBook als babyplanner te gebruiken! En doordat je de tekst kunt uitwissen, kun je het boekje ook heel eenvoudig omdopen tot een boekje met een ander doel. Ideaal eigenlijk :)

  5. carola
    21 maart 2018 / 08:49

    wauw klinkt super!
    en beter voor het milieu is helemaal mooi :)

  6. 21 maart 2018 / 08:49

    Laatst zag ik dit boekje al eens voorbij komen ergens, maar weet niet meer waar… Super tof om nu een review op jouw blog te zien verschijnen! Het lijkt mij ook wel wat eigenlijk. Al vind ik het wel jammer dat het er ‘saai uit ziet en dat je niet ver vooruit kunt plannen, maar praktisch is het wel natuurlijk. :)
    Sandra blogde over…Review | Koolen1981 Champignonburger

    • Romy
      Auteur
      21 maart 2018 / 23:40

      Ja, ik ben er ook echt heel blij mee :) Ik hoorde van Yagmur van Greenstory dat ze binnenkort ook GreenBooks met een printje gaan uitbrengen. Dat lijkt me al helemaal tof! En er zijn ook GreenBooks met een vilten kaft te bestellen. Die vond ik er ook al iets chiquer uitzien.

  7. 21 maart 2018 / 09:43

    Ik vind dit zooo’n tof concept, alleen noteer ik daar veel te weinig voor. Mijn werkafspraken staan ook in Outlook, mijn privédingen in Google Agenda en boodschappenlijstjes en andere dingen die ik niet mag vergeten, noteer ik in een app. Aan m’n bureau op kantoor liggen wel wat papiertjes te slingeren, maar al bij al lang niet genoeg voor een notitieboekje. Ik heb één schrift waarin ik tijdens vergaderingen noteer en dat is op ruim drie jaar tijd nog niet eens halfvol.
    Trouwens wel ontzettend handig dat je de tekst niet per ongeluk kan wegvegen! Ik ben linkshandig en dat is soms echt dramatisch, haha.
    Jessica J. blogde over…MSL #95 • We hadden iets te vieren!

    • Romy
      Auteur
      21 maart 2018 / 23:43

      Haha, dat zijn inderdaad niet heel veel aantekeningen in drie jaar ;) Ik kan me voorstellen dat je het dan liever bij een app en wat losse papiertjes houdt.
      Dat je bij het boekje niet snel tekst kunt weggeven, vind ik ook echt een groot pluspunt. En als linkshandige lijkt dat me extra praktisch inderdaad, haha.

    • Romy
      Auteur
      21 maart 2018 / 23:43

      Dankjewel! :) Het was alleen al heel leuk om op deze manier eens met handletteren te experimenteren.

  8. 21 maart 2018 / 10:16

    Wat een goede review met fijne foto’s! Ik had er al vaagjes iets over gehoord, maar wist alsnog niet zo goed wat het was. Het Greenbook kan denk ik heel handig zijn voor mij omdat ik zo’n chaoot ben die ook allltijd dingen doorschuift, waardoor natuurlijk een puinhoop op de papier versie ontstaat. Prijs is ook best fijn!
    Johanne blogde over…Van pessimist naar optimist? 10 tips voor een positiever leven

    • Romy
      Auteur
      21 maart 2018 / 23:45

      Leuk om te horen dat je iets aan mijn review hebt en dat je ook wel enthousiast bent over een GreenBook :)
      Het geeft mij in ieder geval wat fijne orde in de chaos en de prijs is inderdaad niet verkeerd :)

  9. 21 maart 2018 / 10:23

    Ik vind het een heel mooi concept maar toch zou ik het krabbelen op papier wel gaan missen. En de vrolijke notitieboekjes zou ik ook missen (voornamelijk ook omdat ik er een paar heb met donuts erop)
    Dinja blogde over…Inspiratie: Lente interieur

    • Romy
      Auteur
      21 maart 2018 / 23:45

      Haha, misschien moet ik eens vragen of het op de planning staat om nog eens een notitieboekje met donuts uit te geven ;) Dat zou niet eens zo’n slecht idee zijn!

    • Romy
      Auteur
      21 maart 2018 / 23:47

      Dankjewel voor je compliment! Ik vind het ook een heel slim idee en een mooie duurzame oplossing tegen papierverspilling. Yagmur vertelde me dat er binnenkort ook GreenBooks met print worden uitgebracht, dus daar word ik nog net iets blijer van :)

  10. Eva
    21 maart 2018 / 10:31

    Ik heb deze ook pas aangeschaft! Ik ben ook tevreden. 😊

    • Romy
      Auteur
      21 maart 2018 / 23:47

      Wat leuk om te horen dat jij ook een GreenBook hebt :) Ik vind het ook echt een leuk concept en ben helemaal blij met mijn boekje.

  11. 21 maart 2018 / 10:33

    Leuk, ik heb ook een greenbook! :-) En ik vind het gebrek aan roze juist een pré :P OP de kaft kun je natuurlijk wel gewoon washitape plakken als je wilt he.

    Ik vind hem ook heel handig, ik heb er alleen altijd een papieren notitieboek bij, omdat de pen nog wel eens uitdroogt als ik lang aan het schrijven ben.
    Lilian blogde over…@Work #1 | Achter lopen & de ‘projectdag’

    • Romy
      Auteur
      21 maart 2018 / 23:49

      Wat gaaf dat jij ook een GreenBook hebt! En dat van de washi tape op de kaft is inderdaad wel een slim idee. Misschien moet ik er maar eens voor gaan zitten om de kaft op die manier op te fleuren :)

  12. 21 maart 2018 / 11:33

    Dit lijkt me een heel handig product! Om echt te plannen zou ik wel een ‘gewone’ planner blijven gebruiken omdat je dan maanden vooruit kan plannen. Maar zo’n GreenBook lijkt me wel heel geschikt voor takenlijstjes, klusjes die je in het huis wilt uitvoeren, creatieve hersenspinsels,… Leuke review!

    • Romy
      Auteur
      21 maart 2018 / 23:50

      GreenBook heeft ook maandplanners te koop, maar voor een planning voor de lange termijn zou ik zelf inderdaad ook eerder zoiets als Outlook gebruiken. Maar voor takenlijstjes, vrolijke lijstjes en gewoon creatieve uitspattingen vind ik mijn GreenBook perfect :)

  13. 21 maart 2018 / 12:01

    Wat leuk! Ik had er nog nooit van gehoord. Inderdaad een mooi initiatief! Toch vind ik het leuker om al mijn volgeschreven en gekladderde agenda’s en notitieboekjes te bewaren :) Al kan het inderdaad heel rustgevend zijn als je wat chaotisch bent en gewoon alles weer kunt uitgummen.

    • Romy
      Auteur
      21 maart 2018 / 23:52

      Dat uitgummen vond ik inderdaad wel echt een fijn gevoel geven :) Het voelt toch alosf je echt iets gedaan hebt en nu tijd over hebt voor wat extra rust.
      Maar als je eerdere aantekeningen op papier wilt bewaren, zijn papieren notitieboekjes inderdaad wel net iets handiger ;)

    • Romy
      Auteur
      21 maart 2018 / 23:53

      Slimme vraag! :) De pen raakt inderdaad wel leeg na een tijdje. Volgens de website van Greenstory gaat een pen ongeveer 4 maanden mee. Je kunt daarna een nieuwe pen kopen voor een paar euro of je kunt één keer een ‘bijvulstation’ aanschaffen, waarmee je een pen zo’n 8x kunt bijvullen :)

  14. 21 maart 2018 / 16:20

    Dit vind ik echt super tof! Ideaal om een maaltijdplanning in te maken of boodschappenlijstjes. Of to do lijstjes. Om het echt als planner te gebruiken vind ik het niet zo handig aangezien je niet echt ver vooruit kan plannen of kan teruglezen en dat doe ik wel graag :)
    Voor mijn vriend zou het wel handig zijn eigenlijk want hij gebruikt altijd losse briefjes die hij op de salontafel legt (en dat werkt stiekem een beetje op mijn zenuwen :p) en durft al eens uit de hand lopen met een briefje of 8 verspreid op de tafel. Zo’n boekje waarin je kan schrijven en wissen is wel een goede oplossing daarvoor denk ik! Ik ga het eens bekijken :)
    Irene blogde over…Review | Online plantjes bestellen via Plantsome

    • Romy
      Auteur
      21 maart 2018 / 23:55

      Voor boodschappenlijstjes of maaltijdplanningen is zo’n boekje ook ideaal inderdaad! Die dingen gebruik je vaak maar één of een paar dagen en dan kun je daarna mooi opnieuw beginnen in hetzelfde boekje doordat alles uit te wissen is :)
      Wat leuk dat je zo’n boekje voor je vriend overweegt! Het zou hem vast heel wat briefjes schelen en jou een beetje zenuwen ;)

  15. 21 maart 2018 / 17:50

    Lijkt me echt super handig! Ik werk met een Bullet Journal maar mijn moeder zou hier bij zweren. Ga haar even een appje sturen ;) Liefs!
    Anna blogde over…This or that?

    • Romy
      Auteur
      21 maart 2018 / 23:56

      Superleuk om te horen dat dit misschien wat voor je moeder is :) Ik ben benieuwd of je haar er blij mee kunt maken.

  16. 21 maart 2018 / 19:38

    Dit lijkt wel DE oplossing voor mij! Ik ben gek op het maken van to-do lijstjes, maar die verdwijnen weer overal. Ik lees er steeds vaker over en elke keer word ik nog enthousiaster.
    Larissa blogde over…Huismus of vrije vogel

    • Romy
      Auteur
      21 maart 2018 / 23:58

      Leuk om te horen dat je ook enthousiast bent :) Als je wat meer overzicht wilt, je to-do-lists steeds op een duidelijke plek wilt hebben én minder papier wilt verspillen, is een GreenBook wat mij betreft zeker een aanrader :)

  17. 21 maart 2018 / 20:15

    Geweldig concept, waarvan ik voorheen niet wist dat het bestond! Super tof dat dit op de markt is! Scheelt heel wat papier.

  18. 22 maart 2018 / 12:12

    Leuk! Ik had er al wel over gehoord. Zelf ben ik erg blij met mijn Leuchtturm 1917 bullet journal; het is voor mij de enige soort agenda die echt werkt. Gewone agenda’s blijven inderdaad het hele jaar dicht, om een of andere reden werkt dat niet echt. :-)
    Anne – Ditisanne.nl blogde over…Mooie reisplannen voor de komende zomer!

    • Romy
      Auteur
      22 maart 2018 / 22:27

      Leuk om te horen dat je in deze bullet journal een fijn alternatief voor een agenda hebt gevonden! Ik merk dat ik ook echt iets tegen gewone agenda’s heb. Geen idee wat het is, maar ik vergeet er gewoon altijd ook maar iets in te schrijven ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge