GreenBook 12

Review GreenBook | Mijn ervaringen met een duurzaam notitieboek

  • 21 maart 2018
  • 49 Reacties
Categorieën: Lifestyle

Ieder jaar weer begin ik met een nieuwe agenda. Maar ook ieder jaar weer moet ik op 31 december concluderen dat ik mijn agenda nauwelijks heb gebruikt. Werkafspraken staan in Outlook en privéafspraken probeer ik te onthouden. Verder schrijf ik notitieboekjes vol met to-do-lists, houd ik in losse Word-bestanden allerlei lijstjes bij voor mijn blog en krabbel ik zo nu en dan wat gezellige quotes op losse papiertjes. Zou GreenBook (een duurzaam notitieboek) dé uitkomst zijn voor meer orde en rust? En voor vrolijk gekrabbel zonder perfectionisme? In deze review van GreenBook vertel ik je of het iets voor mij is.

greenbook review

Het verhaal achter GreenBook

GreenBook is een initiatief van de webshop Greenstory, die verschillende duurzame producten uitbrengt. Yagmur en haar broer Kaim startten deze webshop omdat ze zelf nergens konden slagen voor schoolspullen die lang meegaan én beter zijn voor het milieu. Hun missie? Het verschil maken voor duurzaamheid, maar ook voor productiviteit.

greenbook review
greenbook review

Wat is GreenBook?

GreenBook is volgens Greenstory “de oplossing voor die stapel van losse blaadjes, post-its en notitieblokken. Al je aantekeningen op één plek, terwijl je papier bespaart.” Het is een notitieboekje met ringband en meerdere whiteboardpagina’s, die je in en uit de ringband kunt klikken. Bij het boekje hoort een zogenaamde Magic Pen, een pen waarmee je op de pagina’s kunt schrijven. Dankzij het “gummetje” achterop de pen kun je je krabbels en schrijfwerk vervolgens ook weer uitgummen.

Mijn GreenBook

Zelf ontving ik het GreenBook A5 lijn. Deze bestaat uit 10 whiteboardpagina’s met lijntjes en een stevige kaft. Bij aankoop van dit GreenBook krijg je ook een doekje en een spray: het grovere geschut voor als je in één keer een hele pagina brandschoon wilt krijgen.

Aanvullende sets

Via de website GreenStory kun je ook extra sets met pagina’s voor je GreenBook bestellen. Zelf koos ik voor de To Do Classic-pagina’s voor to-do-lists, de Weekplanner A5-set met een weekplanner voor twee weken, een Project Planner-set, 4 tabbladen en de handige To Do Priority set, waarmee je je actielijstje kunt opstellen met een duidelijke prioritering.

Om mijn GreenBook zit een kaft van vegan leer in een mooie dieprode tint. Heel fijn! Daardoor is mijn GreenBook goed stevig. Ook zitten aan de kaft twee lusjes waar je je pen doorheen kunt schuiven. Ideaal!

greenbook review
greenbook review
greenbook review

Mijn eerste indruk

Zoals je vast niet is ontgaan, heb ik een groot zwak voor fleurige notitieboekjes in alle kleuren van de regenboog. Een GreenBook is natuurlijk wel iets anders. Je kunt in een GreenBook niet enthousiast met washi tape aan de slag en de pagina’s zijn niet bezaaid met roze glitters. Toch heeft dit boekje een goede eerste indruk bij mij achtergelaten. De pagina’s van het boekje zijn dunner dan ik had verwacht (maar nog steeds stevig!), waardoor het echt een lichtgewicht boekje is. Ook zijn de pagina’s heel overzichtelijk ingedeeld. Verder schrijft de uitwisbare pen fijn en vlekt hij niet. En veeg je per ongeluk door je tekst heen met je hand? Dan blijft de tekst gewoon zichtbaar.

uitwisbaar notitieboek
uitwisbaar notitieboek
uitwisbaar notitieboek

Doel #1: minder perfectionisme

Bij het testen van mijn GreenBook had ik voor mezelf twee doelen om mee aan de slag te gaan. Mijn eerste doel was om meer plezier te hebben in bijvoorbeeld handletteren en minder perfectionistisch te zijn. Zo zijn mijn handletterkunsten nog niet echt van de grond gekomen, omdat ik daar vaak net iets te perfectionistisch voor ben. Wat dat betreft is GreenBook echt een uitkomst. Ik kan naar hartenlust oefenen met quotes handletteren zonder dat ik daarmee tig blaadjes verspil als er iets mislukt. Alleen al het idee dat zo’n quote niet voor eeuwig in je mooiste notitieboekje staat geschreven, helpt me om mijn perfectionisme een beetje los te laten. Doel 1 geslaagd dus!

duurzaam notitieboek
duurzaam notitieboek

Doel #2: minder chaos, meer rust

Daarnaast wilde ik GreenBook gebruiken om minder chaos en meer rust te hebben. Rust pakken blijft een dingetje bij mij. Mijn to-do-lists lijken zichzelf vaak op wonderbaarlijke wijze uit te breiden gedurende de dag en ik voel me nooit écht klaar. Een uitwisbaar notitieboek leek me een mooie manier om daarmee aan de slag te gaan. Ik stel in mijn GreenBook voor elke dag een to-do-list op. Maar doordat ik eenvoudig dingen kan uitgummen, kan ik veel flexibeler omgaan met mijn takenlijstjes. Ik kan taken naar een andere dag verplaatsen als ik in tijdnood kom. En ook het idee dat ik mijn hele takenlijstje aan het einde van de dag kan uitgummen, geeft me een goed gevoel. Zo’n leeg vlak is best bevrijdend.

duurzaam notitieboek

Conclusie review GreenBook

Mijn GreenBook is me zeker goed bevallen. Ik zal niet beweren dat ik de vrolijke, gekleurde notitieboekjes van papier nu voorgoed links laat liggen. Maar ik vind GreenBook een mooi en duurzaam alternatief voor agenda’s en kleine notitieboekjes die je toch nooit vol schrijft. Door de verschillende soorten pagina’s heb ik alles overzichtelijk bij elkaar. Ook vind ik GreenBook perfect voor creatieve uitspattingen. Een foutje is namelijk zo weggeveegd en je hoeft niet bang te zijn dat je jouw mooiste notitieboekje verpest wanneer je even uitschiet. Kortom, ik ben enthousiast en wil zeker nog lange tijd gebruik blijven maken van dit fijne, duurzame notitieboek.

review greenbook

Voor- en nadelen op een rij

+ Duurzaam (het scheelt papier, afval én geld)
+ Lichtgewicht én stevig
+ Je kunt het boekje zelf indelen
+ Waterbestendig en eenvoudig schoon te maken
+ De pen vlekt niet en is makkelijk uitwisbaar
+ Genoeg schrijfruimte en ruimte voor creativiteit
+ Een foutje is gemakkelijk uitgeveegd!

– Door het beperkte aantal plannerpagina’s kun je niet maanden vooruitplannen.
– Als je te hard drukt met de pen, laat hij soms een lichte indruk in de pagina’s achter.
– De pagina’s zijn kwetsbaar, dus je moet voorzichtig zijn met de pagina’s uit de bindring halen.

Prijs en verkrijgbaarheid

Zowel mijn GreenBook als de extra pagina’s zijn verkrijgbaar bij Greenstory. De GreenBook die ik mocht reviewen, kost € 16,50. Hier zitten de pen, het doekje en de spray al bij inbegrepen. Mijn boekje heb ik aangevuld met de To Do Classic-navulset, de Weekplanner A5-set, de To Do Priority Set, de Project Planner-set en een set met 4 GreenBook-tabbladen. Om mijn GreenBook zit de rode vegan leren kaft.

greenbook sleutelhouder
greenbook sleutelhouder

Sleutelhouder van vegan leer

Verder zocht ik bij GreenStory de vegan leren sleutelhouder uit. Ideaal om al mijn sleutels (en nagelknipper) bij elkaar te houden. Ik ga er binnenkort maar eens voor zitten om al mijn sleutels in deze houder te organiseren. Ik ben nogal een chaoot als het op dingen als sleutels aankomt en dit is een handige manier om niet met drie sleutelbossen te hoeven werken en in één oogopslag de juiste sleutel te kunnen pakken. En extra fijn dat hij van vegan leer is gemaakt: stevig, duurzaam én diervriendelijk.

Zou jij wel eens een duurzaam notitieboek willen proberen?

Mijn GreenBook heb ik ontvangen voor het schrijven van deze review.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Meer over mij

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

  1. Marije 21 maart 2018 op 6:26 am - Beantwoord

    Grappig initiatief

  2. Darina 21 maart 2018 op 6:32 am - Beantwoord

    Wat een leuk en handig notitieboekje! Dit is echt iets voor mij. Ik laat echt overal post its achter haha

    • Romy 21 maart 2018 op 8:32 am - Beantwoord

      Haha, dan is zo’n GreenBook zeker een stuk handiger en overzichtelijker ?

  3. Demi 21 maart 2018 op 7:28 am - Beantwoord

    Wat een origineel product! Hebben ze goed over nagedacht 🙂 Lijkt me echter wel onhandig dat je zo’n pen dan altijd na moet bestellen, omdat je natuurlijk niet zomaar naar de eerste de beste Bruna kan rennen als hij leeg is. Dat zou er bij mij dan weer toe leiden dat het boekje tijdelijk in de kast verdwijnt denk ik. Hoe dan ook: goede uitvinding.

    • Romy 21 maart 2018 op 8:37 am - Beantwoord

      Goed punt! Op zich gaat de pen vrij lang (zo’n 4 maanden volgens de site GreenStory) mee. Ook kun je via de webshop navulstations kopen, waarmee je een pen acht keer kunt bijvullen zonder een nieuwe pen te hoeven aanschaffen. Dat klonk voor mij in ieder geval wel als een slim idee, omdat je er inderdaad niet op zou zitten te wachten om steeds een nieuwe pen te kopen ?

  4. Els 21 maart 2018 op 8:05 am - Beantwoord

    Super handig :-). Toch hou ik het op mijn bullet journal :-).

  5. Manon 21 maart 2018 op 8:08 am - Beantwoord

    Ik vind het idee super leuk, maar ik weet niet of ik het zou gebruiken.. Ik vind het ontzettend leuk om door oude notitieboekje te bladeren en dat kan hierbij natuurlijk niet (aangezien het dan weer is uirgeveegd).
    Al ben ik na dit artikel wel aan het twijfelen, want uitwisbare to-do-lijstjes.. Dat lijkt me dan weer heel erg fijn en rustgevend!

    • Romy 21 maart 2018 op 9:03 am - Beantwoord

      Die uitwisbare to-do-lists vind ik ook echt heel fijn. Dat geeft toch een soort rustgevend gevoel ? Door oude pagina’s bladeren kan net een GreenBook inderdaad niet, maar je kunt wel bijvoorbeeld eerdere pagina’s op de foto zetten. Zo heb je toch al je aantekeningen nog ergens vastgelegd ?

  6. Anna 21 maart 2018 op 8:12 am - Beantwoord

    Wat een fijne uitgebreide review! Super handig dat er zoveel schrijfruimte in zit. Ik merk ook dat ik de meeste dingen gewoon op mijn weekplanner schrijf, in plaats van in mijn agenda. Wat handig trouwens dat je de inkt uit kunt gummen als je een foutje hebt gemaakt!

  7. Sofie 21 maart 2018 op 8:43 am - Beantwoord

    Leuk dat je er ook een hebt getest! Ik gebruik hem nu nog even als babyplanner, maar daarna wordt het ook een everyday to do boekje 🙂

    • Romy 21 maart 2018 op 11:39 pm - Beantwoord

      Wat een slim idee om je GreenBook als babyplanner te gebruiken! En doordat je de tekst kunt uitwissen, kun je het boekje ook heel eenvoudig omdopen tot een boekje met een ander doel. Ideaal eigenlijk 🙂

  8. carola 21 maart 2018 op 8:49 am - Beantwoord

    wauw klinkt super!
    en beter voor het milieu is helemaal mooi 🙂

  9. Sandra 21 maart 2018 op 8:49 am - Beantwoord

    Laatst zag ik dit boekje al eens voorbij komen ergens, maar weet niet meer waar… Super tof om nu een review op jouw blog te zien verschijnen! Het lijkt mij ook wel wat eigenlijk. Al vind ik het wel jammer dat het er ‘saai uit ziet en dat je niet ver vooruit kunt plannen, maar praktisch is het wel natuurlijk. 🙂

  10. Iris 21 maart 2018 op 9:01 am - Beantwoord

    Wat een handig boekje! Het ziet er heel overzichtelijk uit. Ik heb eigenlijk nog niet echt een planningsboekje.

  11. Jessica J. 21 maart 2018 op 9:43 am - Beantwoord

    Ik vind dit zooo’n tof concept, alleen noteer ik daar veel te weinig voor. Mijn werkafspraken staan ook in Outlook, mijn privédingen in Google Agenda en boodschappenlijstjes en andere dingen die ik niet mag vergeten, noteer ik in een app. Aan m’n bureau op kantoor liggen wel wat papiertjes te slingeren, maar al bij al lang niet genoeg voor een notitieboekje. Ik heb één schrift waarin ik tijdens vergaderingen noteer en dat is op ruim drie jaar tijd nog niet eens halfvol.
    Trouwens wel ontzettend handig dat je de tekst niet per ongeluk kan wegvegen! Ik ben linkshandig en dat is soms echt dramatisch, haha.

    • Romy 21 maart 2018 op 11:40 pm - Beantwoord

      Ja, ik ben er ook echt heel blij mee 🙂 Ik hoorde van Yagmur van Greenstory dat ze binnenkort ook GreenBooks met een printje gaan uitbrengen. Dat lijkt me al helemaal tof! En er zijn ook GreenBooks met een vilten kaft te bestellen. Die vond ik er ook al iets chiquer uitzien.

    • Romy 21 maart 2018 op 11:43 pm - Beantwoord

      Haha, dat zijn inderdaad niet heel veel aantekeningen in drie jaar 😉 Ik kan me voorstellen dat je het dan liever bij een app en wat losse papiertjes houdt.
      Dat je bij het boekje niet snel tekst kunt weggeven, vind ik ook echt een groot pluspunt. En als linkshandige lijkt dat me extra praktisch inderdaad, haha.

  12. Sija 21 maart 2018 op 10:12 am - Beantwoord

    Wat een leuk boekje! Doordat je het zo weer kunt uitgummen is je perfectionisme toch wat gerustgesteld haha. Je handlettering ziet er al goed uit hoor! 😀

    • Romy 21 maart 2018 op 11:43 pm - Beantwoord

      Dankjewel! 🙂 Het was alleen al heel leuk om op deze manier eens met handletteren te experimenteren.

  13. Johanne 21 maart 2018 op 10:16 am - Beantwoord

    Wat een goede review met fijne foto’s! Ik had er al vaagjes iets over gehoord, maar wist alsnog niet zo goed wat het was. Het Greenbook kan denk ik heel handig zijn voor mij omdat ik zo’n chaoot ben die ook allltijd dingen doorschuift, waardoor natuurlijk een puinhoop op de papier versie ontstaat. Prijs is ook best fijn!

  14. Dinja 21 maart 2018 op 10:23 am - Beantwoord

    Ik vind het een heel mooi concept maar toch zou ik het krabbelen op papier wel gaan missen. En de vrolijke notitieboekjes zou ik ook missen (voornamelijk ook omdat ik er een paar heb met donuts erop)

    • Romy 21 maart 2018 op 11:45 pm - Beantwoord

      Leuk om te horen dat je iets aan mijn review hebt en dat je ook wel enthousiast bent over een GreenBook 🙂
      Het geeft mij in ieder geval wat fijne orde in de chaos en de prijs is inderdaad niet verkeerd 🙂

    • Romy 21 maart 2018 op 11:45 pm - Beantwoord

      Haha, misschien moet ik eens vragen of het op de planning staat om nog eens een notitieboekje met donuts uit te geven 😉 Dat zou niet eens zo’n slecht idee zijn!

  15. Maaike 21 maart 2018 op 10:24 am - Beantwoord

    Wat een handig ding! En wat heb je er leuke en duidelijke foto’s bij gemaakt. Ik ben op zich niet van het roze, maar de kaft had inderdaad wel iets vrolijker gemogen . Ik vind het wel heel slim bedacht om op deze manier op papier te besparen.

    • Romy 21 maart 2018 op 11:47 pm - Beantwoord

      Dankjewel voor je compliment! Ik vind het ook een heel slim idee en een mooie duurzame oplossing tegen papierverspilling. Yagmur vertelde me dat er binnenkort ook GreenBooks met print worden uitgebracht, dus daar word ik nog net iets blijer van 🙂

  16. Eva 21 maart 2018 op 10:31 am - Beantwoord

    Ik heb deze ook pas aangeschaft! Ik ben ook tevreden. ?

  17. Lilian 21 maart 2018 op 10:33 am - Beantwoord

    Leuk, ik heb ook een greenbook! 🙂 En ik vind het gebrek aan roze juist een pré 😛 OP de kaft kun je natuurlijk wel gewoon washitape plakken als je wilt he.

    Ik vind hem ook heel handig, ik heb er alleen altijd een papieren notitieboek bij, omdat de pen nog wel eens uitdroogt als ik lang aan het schrijven ben.

    • Romy 21 maart 2018 op 11:47 pm - Beantwoord

      Wat leuk om te horen dat jij ook een GreenBook hebt 🙂 Ik vind het ook echt een leuk concept en ben helemaal blij met mijn boekje.

    • Romy 21 maart 2018 op 11:49 pm - Beantwoord

      Wat gaaf dat jij ook een GreenBook hebt! En dat van de washi tape op de kaft is inderdaad wel een slim idee. Misschien moet ik er maar eens voor gaan zitten om de kaft op die manier op te fleuren 🙂

  18. Haydée 21 maart 2018 op 11:33 am - Beantwoord

    Dit lijkt me een heel handig product! Om echt te plannen zou ik wel een ‘gewone’ planner blijven gebruiken omdat je dan maanden vooruit kan plannen. Maar zo’n GreenBook lijkt me wel heel geschikt voor takenlijstjes, klusjes die je in het huis wilt uitvoeren, creatieve hersenspinsels,… Leuke review!

    • Romy 21 maart 2018 op 11:50 pm - Beantwoord

      GreenBook heeft ook maandplanners te koop, maar voor een planning voor de lange termijn zou ik zelf inderdaad ook eerder zoiets als Outlook gebruiken. Maar voor takenlijstjes, vrolijke lijstjes en gewoon creatieve uitspattingen vind ik mijn GreenBook perfect 🙂

  19. Lianne 21 maart 2018 op 12:01 pm - Beantwoord

    Wat leuk! Ik had er nog nooit van gehoord. Inderdaad een mooi initiatief! Toch vind ik het leuker om al mijn volgeschreven en gekladderde agenda’s en notitieboekjes te bewaren 🙂 Al kan het inderdaad heel rustgevend zijn als je wat chaotisch bent en gewoon alles weer kunt uitgummen.

  20. Laurine 21 maart 2018 op 4:01 pm - Beantwoord

    Wat ziet dit er leuk uit! Echt een must-have voor iedere notitieboekjes liefhebber (ikke! 😉 ), haha. Ik vroeg me af of de pen ook leeg geraakt zoals een normale pen en of je die dan kan aanvullen ofzo?

    • Romy 21 maart 2018 op 11:52 pm - Beantwoord

      Dat uitgummen vond ik inderdaad wel echt een fijn gevoel geven 🙂 Het voelt toch alosf je echt iets gedaan hebt en nu tijd over hebt voor wat extra rust.
      Maar als je eerdere aantekeningen op papier wilt bewaren, zijn papieren notitieboekjes inderdaad wel net iets handiger 😉

    • Romy 21 maart 2018 op 11:53 pm - Beantwoord

      Slimme vraag! 🙂 De pen raakt inderdaad wel leeg na een tijdje. Volgens de website van Greenstory gaat een pen ongeveer 4 maanden mee. Je kunt daarna een nieuwe pen kopen voor een paar euro of je kunt één keer een ‘bijvulstation’ aanschaffen, waarmee je een pen zo’n 8x kunt bijvullen 🙂

  21. Irene 21 maart 2018 op 4:20 pm - Beantwoord

    Dit vind ik echt super tof! Ideaal om een maaltijdplanning in te maken of boodschappenlijstjes. Of to do lijstjes. Om het echt als planner te gebruiken vind ik het niet zo handig aangezien je niet echt ver vooruit kan plannen of kan teruglezen en dat doe ik wel graag 🙂
    Voor mijn vriend zou het wel handig zijn eigenlijk want hij gebruikt altijd losse briefjes die hij op de salontafel legt (en dat werkt stiekem een beetje op mijn zenuwen :p) en durft al eens uit de hand lopen met een briefje of 8 verspreid op de tafel. Zo’n boekje waarin je kan schrijven en wissen is wel een goede oplossing daarvoor denk ik! Ik ga het eens bekijken 🙂

    • Romy 21 maart 2018 op 11:55 pm - Beantwoord

      Voor boodschappenlijstjes of maaltijdplanningen is zo’n boekje ook ideaal inderdaad! Die dingen gebruik je vaak maar één of een paar dagen en dan kun je daarna mooi opnieuw beginnen in hetzelfde boekje doordat alles uit te wissen is 🙂
      Wat leuk dat je zo’n boekje voor je vriend overweegt! Het zou hem vast heel wat briefjes schelen en jou een beetje zenuwen 😉

  22. Anna 21 maart 2018 op 5:50 pm - Beantwoord

    Lijkt me echt super handig! Ik werk met een Bullet Journal maar mijn moeder zou hier bij zweren. Ga haar even een appje sturen 😉 Liefs!

    • Romy 21 maart 2018 op 11:56 pm - Beantwoord

      Superleuk om te horen dat dit misschien wat voor je moeder is 🙂 Ik ben benieuwd of je haar er blij mee kunt maken.

  23. Larissa 21 maart 2018 op 7:38 pm - Beantwoord

    Dit lijkt wel DE oplossing voor mij! Ik ben gek op het maken van to-do lijstjes, maar die verdwijnen weer overal. Ik lees er steeds vaker over en elke keer word ik nog enthousiaster.

    • Romy 21 maart 2018 op 11:58 pm - Beantwoord

      Leuk om te horen dat je ook enthousiast bent 🙂 Als je wat meer overzicht wilt, je to-do-lists steeds op een duidelijke plek wilt hebben én minder papier wilt verspillen, is een GreenBook wat mij betreft zeker een aanrader 🙂

  24. Nienke 21 maart 2018 op 8:15 pm - Beantwoord

    Geweldig concept, waarvan ik voorheen niet wist dat het bestond! Super tof dat dit op de markt is! Scheelt heel wat papier.

  25. Rosita Elise 21 maart 2018 op 9:35 pm - Beantwoord

    Wat super grappig dit zeg! Ik wist echt niet dat dit bestond! Super leuk! Ik vind het zelf altijd wel fijn om alles terug te lezen, dus dat ik hou het zelf nog even bij mijn bullet journal! haha maaaaar het is wel heel goed voor het milieu dit!

  26. Nesrin 21 maart 2018 op 11:30 pm - Beantwoord

    Oeh handig hoor! Fijn dat je de plus- en minpunten even opsomt. Ik wist niet dat er zoiets bestond, ik denk wel dat het iets voor mij is.

  27. Anne - Ditisanne.nl 22 maart 2018 op 12:12 pm - Beantwoord

    Leuk! Ik had er al wel over gehoord. Zelf ben ik erg blij met mijn Leuchtturm 1917 bullet journal; het is voor mij de enige soort agenda die echt werkt. Gewone agenda’s blijven inderdaad het hele jaar dicht, om een of andere reden werkt dat niet echt. 🙂

    • Romy 22 maart 2018 op 10:27 pm - Beantwoord

      Leuk om te horen dat je in deze bullet journal een fijn alternatief voor een agenda hebt gevonden! Ik merk dat ik ook echt iets tegen gewone agenda’s heb. Geen idee wat het is, maar ik vergeet er gewoon altijd ook maar iets in te schrijven 😉

  28. Joyce 29 augustus 2019 op 10:45 am - Beantwoord

    Hi, leuk dat je zo’n uitgebreide review hebt geschreven! Ik vroeg me af of je hem nu, een jaar later, nog steeds gebruikt en of hij er ook lang mooi uit blijft zien. Whiteboards worden altijd zo smoezelig na verloop van tijd. Dus ben heel benieuwd. Hoop dat je de commentaar nog leest van oudere posts 🙂

    • Romy 30 augustus 2019 op 11:50 pm - Beantwoord

      Dank je wel voor je reactie! En zeker een goede vraag, want ik herken wat je zegt over whiteboards. Ik heb een tijdje geleden iets uitgeveegd dat al een jaar in het boekje geschreven stond. Dat kostte wel iets meer veegwerk, maar is alsnog gelukt zonder dat de pagina’s er “gebruikt” uitzien. Na het uitvegen zie je niet echt gebruikssporen, zeker niet als je de tekst regelmatig (bijvoorbeeld elke maand) wegveegt. Wel zijn de pagina’s niet heel dik, dus ik kan me voorstellen dat je wat gebruikssporen gaat zien als je het boekje bijvoorbeeld elke dag een paar keer vol schrijft en daarna dingen uitgumt. In dat geval kun je gelukkig wel nieuwe pagina’s bestellen.

  29. Céline 4 september 2019 op 11:50 am - Beantwoord

    Ziet er interessant uit! Alhoewel ik wel erg veel houd van washitape-toestanden e.d.

Recente blogs

Blij Lijstje #22 | Kippenvel, knoppen & koelkastvondsten

17 april 2020|Positiviteit|

Mooie momenten koester ik nu misschien wel meer dan ooit. Tussen het thuiswerken, de Skype-calls en de gezellige paasbrunches via Skype door, had ik heel wat fijne dingen om blij van te worden. Zo deed ik een investering in mezelf, ontdekte ik een knop die voortaan mijn leven verandert (soort van) en genoot ik net als de rest van Nederland van een paar fijne quarantainebezigheden. Ik neem je weer mee in dit Blije Lijstje!

25 kleine blijmakers op een doodgewone dag

27 februari 2018|Positiviteit|

Doodgewone dagen, we kennen ze allemaal. De eerste werkdag na een geweldig leuk weekend bijvoorbeeld of zo'n propvolle dag waarop je van hot naar her sjeest om alle punten in je agenda te kunnen afronden. Of die ene druilerige doordeweekse dag waarop je niets anders kunt doen dan vanachter je laptop naar de regendruppels op het raam staren. Het hoort er op z'n tijd allemaal bij, maar echt enthousiast word je er misschien niet van. Gelukkig zijn er genoeg simpele manieren om een doodgewone dag net iets leuker te maken. Dit zijn 25 kleine blijmakers waarmee je zelfs de maandag na een geweldige vakantie kunt opleuken.

Wat te doen als het regent? Dit zijn 56 leuke tips!

8 november 2018|Lifestyle|

Niet elke dag zijn we gezegend met stralend weer en zomerzon. Soms worden we niet verrast met warme zonnestralen, maar juist met een fikse regenbui. Wat kun je doen als het regent? Hoe maak je van een regenachtige dag toch nog een feestje? Dan kun je natuurlijk Netflix opzetten. Maar voor wie wel eens iets anders wil, heb ik 50 tips voor leuke dingen om te doen als het regent.