Op naar een stralende huid deze zomer!

Mijn huid heeft het jarenlang maar zwaar te verduren gehad. Ik gebruikte al die tijd niet eens een dagcrème en ging met foundation en al nog op mijn gezicht naar bed. Niet echt een succes! Sinds een paar maanden heb ik mijn leven gebeterd en ga ik netjes met een schoon gezicht slapen. Het kan alleen altijd beter. Daarom wil ik deze zomer mijn best doen om voor een stralende huid te gaan. Dit zijn 6 (dierproefvrije!) producten die me daar hopelijk een handje bij gaan helpen.

indemne gimme soothing review

De strijd tegen mee-eters

Ja ja, deze zomer voer ik niet alleen een strijd tegen muggen, wespen en ander ongedierte. Ik heb ook last van heuse mee-eters en wil daar eens een stokje voor steken. Een tijdje geleden kwam ik ergens de term skin picking tegen, oftewel een soort drang om altijd aan je huid te zitten en elk pukkeltje of mee-etertje uit te knijpen. Een en al herkenning voor mij! Zelfs het allerkleinste mee-etertje is voor mijn eigen handen vaak niet veilig. Daarmee stoppen is makkelijker gezegd dan gedaan, maar ik heb wel iets gevonden dat het verwijderen van mee-eters minder onhygiënisch en schadelijk maakt…

indemne gimme soothing cleansing review

Van de webshop SoloBioMooi ontving ik namelijk op hun advies de Indemne Domi-no en de Indemne Gimme Soothing Cleansing. Twee producten die mee-eters verwijderen iets hygiënischer en minder besmettelijk maken. Ik testte ze een paar weken samen uit.

indemne domi-no review tegen mee-eters

Indemne Domi-no

Het grappige ‘gereedschap’ dat je op de foto hierboven ziet, is de Indemne Domi-no, oftewel een comedonenlepeltje. Een hele mond vol, maar het is eigenlijk gewoon een handig ding dat je helpt om mee-eters te verwijderen zonder dat je daar je vieze en scherpe nagels voor hoeft te gebruiken. Je plaatst het metalen uiteinde van de Indemne Domi-no om je mee-eter heen en drukt vervolgens zachtjes op de omliggende huid. De porie wordt dan leeg en de inhoud ervan komt op het lepeltje te zitten. Daarna reinig je het lepeltje. Normaal ben ik niet zo handig met dit soort tools, maar de Indemne Domi-no vond ik heel prettig werken. Hij ligt makkelijk in de hand en ik kan er daadwerkelijk snel en makkelijk mijn poriën mee ‘legen’. Zelf vond ik overigens het uiteinde met het bochtje het prettigst werken. Zeker omdat mijn mee-eters vooral in de ‘groefjes’ rondom mijn neus zitten.

indemne gimme soothing review

Indemne Gimme Soothing Cleansing 

Ondanks dat je met de Indemne Domi-no je mee-eters op een hygiënische manier uitknijpt, kan het gebruik van dit ding je huid nog wel irriteren. Nadat ik een paar mee-eters had verwijderd, gebruikte ik daarom de Indemne Gimme Soothing Cleansing op de aangedane huid rondom mijn neus. Dit is een (dierproefvrije en vegan!) redelijk vette lotion die speciaal bedoeld is om de gevoelige en geïrriteerde huid te reinigen. Je kunt deze lotion zowel op je gezicht als op je lichaam gebruiken en moet hem naderhand afspoelen met water. Ik testte de Indemne Gimme Soothing Cleansing alleen op mijn gezichtshuid na het verwijderen van de mee-eters. Ik merkte inderdaad verschil: na gebruik voelde mijn huid zachter en minder geïrriteerd aan. Ook had ik het idee dat de poriën rondom mijn neus na het gebruik van de lotion meer gesloten waren. De geïrriteerde huid was na gebruik nog steeds wel een beetje rood. Maar al met al vond ik het een hele fijne lotion, waar mijn huid zichtbaar baat bij heeft.

erica abrikozen gezichtspeeling calendula nachtcrème

Erica abrikozen gezichtspeeling en Erica calendula nachtcrème

Eerder besteedde ik in dit artikel en in dit artikel al aandacht aan deze twee producten. Inmiddels was ik alweer een beetje vergeten dat ik deze nachtcrème en gezichtspeeling nog had staan. Zonde, want het zijn hele fijne producten. Ik ben de afgelopen paar weken dan ook weer heerlijk met deze twee producten in de weer gegaan. Ik probeer een paar keer per week mijn gezichtshuid te peelen met de milde Erica abrikozen gezichtspeeling. Een hele fijne zachte scrub met een heerlijke geur! Daarnaast gebruik ik nu weer trouw de Erica calendula nachtcrème. Ik merk dat mijn gevoelige huid hier beter op reageert dan op mijn gewone nachtcrème. Het is een vrij dikke crème die mijn huid goed verzorgt. Ook de calendulageur vind ik zelf heel lekker.

natural heroes arganolie mua skin define hydro primer

Natural Heroes arganolie en MUA Skin Define Hydro Primer

De laatste twee producten die mij moeten helpen om een stralende huid te krijgen, zijn de arganolie van Natural Heroes en de Skin Define Hydro Primer van MUA. Over de arganolie schreef ik eerder al in deze review. Het is een fijne verzorging voor mijn gezichtshuid. Het duurt even voordat hij is ingetrokken in mijn huid, maar daarna voelt mijn huid heerlijk zacht aan. De MUA Skin Define Hydro Primer gebruik ik graag ‘s ochtends voordat ik mijn make-up aanbreng. In de zomer draag ik liever alleen concealer in plaats van foundation, maar een primer is dan een fijne basis voor mijn huid. Ik heb het gevoel dat deze primer mijn gezichtshuid iets meer laat stralen. Ik ben in ieder geval echt weg van dit fijne en verfrissende product. De perfecte finishing touch na alle andere skincare-producten!

Welk beautyproduct gebruik jij graag in de zomer?

De producten van Indemne heb ik ontvangen van SoloBioMooi om te testen.

Volg:
Deel:

27 Reacties

  1. yvonne
    6 juli 2017 / 06:09

    Zien eruit als fijne producten. In je laatste alinea klopt er een zin niet. Geruik je de olie in combinatie met de nachtcreme?

    • Romy
      Auteur
      6 juli 2017 / 07:33

      Ik begrijp niet precies welke zin je bedoelt. Ik gebruik vaak de olie een uur/anderhalf uur voordat ik ga slapen en doe dan voor het slapengaan nog nachtcrème op. Soms wissel ik het ook af en gebruik ik het een of het ander.

  2. Darina
    6 juli 2017 / 06:50

    De abrikozenpeeling lijkt me heel fijn! Ik smeer zomers niet heel veel op mijn gezicht. Scrubben, dagcreme of nachtcreme en dat is het wel :)
    Darina blogde over…What I Bought in Paris…

  3. Yvonne
    6 juli 2017 / 07:56

    Ik zie de zin ook niet meer staan. Waarschijnlijk heb ik het verkeerd gelezen. Was nog vroeG ;-)

  4. 6 juli 2017 / 09:43

    Bedankt voor de tips! Ik dacht dat je van meeeters verwijderen ook kleine littekentjes kon krijgen? Of niet? Eigenlijk gebruik ik in de zomer alleen een dagcrème en zonnebrandcrème; en dan reinig ik mijn huid s Avonds ook goed, omdat mijn huid anders gaat irriteren.
    Josephine blogde over…Victoriaans zomerdessert: Rabarber-trifle

    • Romy
      Auteur
      6 juli 2017 / 19:15

      Goed dat je je huid altijd grondig reinigt! Ik merk ook dat dat mijn huid echt goed doet. Zelf kreeg ik alleen een littekentje van de verwijderde mee-eters als ik te hard drukte met het lepeltje. Dat lag dan meer aan het harde duwen dan aan het lepeltje zelf. Ik heb het even opgezocht op internet en daar staat dat vooraf even stomen ook kan helpen tegen littekentjes: http://acnevitaal.nl/tips/mee-eters-verwijderen-zonder-je-huid-te-beschadigen/ Misschien dat ik dat een volgende keer ook eens wil proberen.

  5. 6 juli 2017 / 09:56

    Goede en leuke review heb je geschreven Romy! Duidelijk. :) Ik ben ook zo’n iemand die niks aan haar gezicht doet. Nog steeds geen crèmetje of wat dan ook… Ik gebruik nooit foundation (dat heb ik niet eens haha) dus dat scheelt ook al denk ik. Mijn huid is dus altijd ‘open en bloot’, om het maar even zo te zeggen. :’) De nachtcrème zou ik wel fijn vinden denk ik. Ben daar wel benieuwd naar! Dat meeeter ding (die naam…. te moeilijk haha) is ook een handige tool zeg.
    Sandra blogde over…Blijmakers | Leuke thee & koffie mokken #2

    • Romy
      Auteur
      6 juli 2017 / 19:18

      Haha, gelukkig ben ik niet de enige die jarenlang nog geen crèmetje gebruikte ;) Ik merk wel dat vooral een nachtcrème mijn huid echt goed doet, dus dat kan ik je zeker aanraden. Het is even wennen als je normaal niet smeert, maar bij mij is het inmiddels routine geworden. En geen foundation gebruiken, kan inderdaad ook heel veel schelen. Ik moet zeggen dat het mij ook wel bevalt om het met alleen concealer te doen, dus misschien dat ik dat maar blijf doen. Voordeel is dat je dan mijn sproetjes ook iets meer ziet :)

  6. 6 juli 2017 / 10:19

    Ik kan me eerlijk gezegd moeilijk voorstellen dat dat Indemne-lepeltje echt werkt. Ik had altijd de indruk dat een mee-eter redelijk ‘vast’ zit. Ik zou het wel eens willen proberen, want als je zegt dat het werkt…
    Liefde voor arganolie, al is het voor mijn gezicht toch echt iets te vet. Voor m’n haar doet het wel wonderen. :-)
    Goede, duidelijke review, Romy!
    Jessica J. blogde over…My scentful life #60 • Rokende leeuwen, Instagram struggles en A.D.

    • Romy
      Auteur
      6 juli 2017 / 19:20

      Ik geloofde er zelf ook nooit echt in en het is best even klungelen in het begin met zo’n lepeltje. Maar toen ik er na een tijdje handigheid in kreeg, werkte het wel echt. Vooral de mee-eters in de ‘groefjes’ naast mijn neus, waar ik met mijn vingers niet eens bij kon, krijg ik er met dit lepeltje best makkelijk uit.
      Wat fijn dat de arganolie zoveel goeds doet voor je haar :) Ik heb het nu al een tijdje niet meer in mijn haar uitgeprobeerd. Toch maar weer eens doen eigenlijk :)

  7. 6 juli 2017 / 10:38

    Ziet er goed uit. Mijn huid kan ook niet zo goed tegen Foundation, daarom gebruik ik het niet veel. Ik was wel mijn gezicht netjes voor het slapengaan.
    irene blogde over…Vakantie Tsjechië

  8. 6 juli 2017 / 10:48

    Ik heb best last van mee-eters, dus zeker de eerste twee producten klinken interessant! Ik heb zo’n tool al wel eens eerder geprobeerd en dat werkt best goed.
    Loes blogde over…Favorieten van de Maand – Juni

    • Romy
      Auteur
      6 juli 2017 / 19:20

      Wat fijn dat die tool bij jou ook echt helpt! Ik had er een hard hoofd in, maar ben blij verrast dat ik er echt mee-eters mee weg krijg :)

  9. 6 juli 2017 / 11:30

    Er is niet echt een product dat ik in de zomer liever gebruik dan in de winter. Maar ik zweer bij salicylzuur, sinds ik dat ben gaan gebruiken heb ik vrijwel nooit meer last van onzuiverheden :)
    Bente blogde over…Summer Bucket List 2017

    • Romy
      Auteur
      6 juli 2017 / 19:23

      Oeh dat product had ik nog nooit van gehoord! Ik ga me er eens in verdiepen. Ben benieuwd :)

  10. Madelon
    6 juli 2017 / 10:55

    Ze zien eruit als mooie producten! Ik heb een heel gevoelige huid dus ik gebruik allerlei ph-neutrale producten die ook vrij zijn van parfums en zo. Ik weet zo even niet meer het merk, maar het zijn heel fijne producten en ik merk dat ze goed zijn voor mijn huid.
    Madelon blogde over…Een beetje levenshaast

    • Romy
      Auteur
      6 juli 2017 / 19:21

      Een hele gevoelige huid lijkt me best lastig qua verzorging, maar wat fijn dat je producten hebt gevonden waar je huid echt baat bij heeft! Ik kan me voorstellen dat een zo natuurlijk mogelijk product zonder parfum dan echt fijn werkt.

  11. 6 juli 2017 / 19:10

    Ooit heb ik wel eens zo’n lepeltje (uhl, alsof je het daarna smakelijk gaat opeten) gehad, maar ik ‘durfde’ hem niet zo goed te gebruiken. Misschien toch maar weer eens proberen, fijne review! Vaak ben ik bezig (oke TMI warming) met een mee-eter verwijderen en denk ik: oké, stoppen nu, want het gaat irritiren. Maar dan heb ik toch zo’n must-do-it drang haha. Ik ga er eens over nadenken!
    Neverdullmoments blogde over…Dat je gewoon expres ergens in de drukte wilt gaan zitten.

    • Romy
      Auteur
      6 juli 2017 / 19:26

      Haha, ik heb dus echt precies hetzelfde als het om puistjes of mee-eters gaat. Dat is dat skin picking waar ik het over had, volgens mij. Als ik eenmaal voor een spiegel sta en iets zie zitten op mijn huid, dan heb ik ook echt die must-do-it-drang. Zo stom eigenlijk! Soms loop ik dus echt met grote korstjes rond bij plekken waar eerst alleen een minipuistje zat, haha. Zo’n lepeltje is in ieder geval een iets hygiënischere en ‘veiligere’ manier om mee-eters weg te halen als je er echt niet van af kunt blijven. Ik vond het heel fijn werken :)

  12. 7 juli 2017 / 16:00

    Ik wil binnenkort een keer een artikel schrijven over de producten die ik gebruik, deze zijn namelijk al jaren hetzelfde.

    • Romy
      Auteur
      7 juli 2017 / 19:31

      Wat leuk om te horen! Ik ben heel benieuwd welke producten jij gebruikt :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge