Romy’s review | 3 boeken die ik de laatste tijd las (+ WINACTIE)

Een boekenreview op mijn blog? Ik kan me de laatste niet eens meer herinneren. Dat heeft er misschien ook wel mee te maken dat lezen iets is wat er bij mij eerder regelmatig bij inschoot. Tja, dan bereik je natuurlijk ook niet de laatste pagina van je boek. De laatste tijd heb ik het leesvirus weer te pakken. En hoe! Mijn telefoon in bed heeft weer plaatsgemaakt voor een goed boek en ik geniet er met volle teugen van. Kortom: de hoogste tijd om mijn mening met je te delen over 3 boeken die ik de laatste tijd las! En om 1 boek aan je weg te geven!

kwetsbaar verliefd review

Kwetsbaar verliefd – Lianne Reijntjes

We beginnen met een boek dat een bijzonder plekje in deze reviewblog verdient. Mijn lieve vriendin Lianne schreef dit voorjaar haar eigen boek. Aan mij de eer om het manuscript voor haar te redigeren! Ik kan je verklappen dat dat een feestje was om te doen. En dat niet alleen omdat ik me dankzij haar vrolijke boek direct in Spaanse sferen waande (een heel welkom gevoel nu we door corona veel tijd tussen vier muren doorbrengen!).

Kwetsbaar verliefd gaat over Gia die tijdens een trip naar Barcelona totaal onverwacht de knappe Alex letterlijk tegen het Hollandse lijf loopt. Hij is totaal haar type niet, is veel te jong en bovendien heeft ze heel wat andere dingen aan haar hoofd dan de liefde.

Verwacht bij Kwetsbaar verliefd absoluut geen mierzoete roman waarvan je op pagina 1 al de afloop kunt raden. Het boek zit vol verrassingen en loopt ook anders af dan je misschien denkt. Dat ik het boek binnen een paar dagen uit had, zegt vast genoeg. Zeker voor een kritische lezer als ik!

Vooral mooi vond ik het om Gia op de voet te volgen in het boek: een echte powervrouw die mijn hart snel voor zich wist te winnen. Je volgt in het boek niet alleen een verhaal over de liefde, maar vooral een verhaal over de persoonlijke ontwikkeling van een stoere meid die eigenlijk een piepklein hartje heeft. Stapje voor stapje durft zij meer van haar ware ik te laten zien, leert ze te stoppen met vluchten en lukt het haar om haar verleden te verwerken. Dat doet ze door kwetsbaar te zijn en ook door échte liefde toch een kans te geven. “You go girl!” schoot er dan ook regelmatig door mijn hoofd tijdens het lezen.

kwetsbaar verliefd review
kwetsbaar verliefd review

Kwetsbaar verliefd is met recht een feelgood roman te noemen. Eén ding kan ik je verklappen: ik sloeg het boek dicht met een grote glimlach op mijn gezicht. Maar ook van de tussenliggende pagina’s werd ik erg blij. Lianne heeft een talent voor beeldende vergelijkingen en prachtige dialogen waar ik soms hardop om moest gniffelen.

Wat het boek nog mooier maakt, is dat Lianne het zelf heeft uitgegeven. Ze schreef het boek in quarantainetijd en besloot dat dit manuscript een echte boekvorm verdiende. En wat voor één: één met een vrolijke kaft die je het liefst vooraan in je boekenkast wilt zetten. Hoe stoer! Lianne is net als Gia een meid die weet wat ze wil, daarvoor gaat en daarmee laat zien dat je altijd je hart moet volgen. En Lianne, wat ben ik blij dat jij dat hebt gedaan! Je boek was een feestje om te lezen.

Waardering: 4.5 uit 5.

Kwetsbaar verliefd is te bestellen via Liannes website.

niksen boek review

Niksen – Annette Laurijssen

Daarnaast las ik de afgelopen dagen het boek Niksen uit. De reden dat ik juist naar dit boek greep is simpel: niksen is niet mijn grootste talent. Zeg maar gerust: ik ben er als bezige bij vrij belabberd in. Beginnen met dit boek lezen vond ik dan ook al een mooie stap op zich naar vaker niks moeten. Het boek is lekker toegankelijk geschreven en bevat veel praktische oefeningen en tips. Verwacht geen baanbrekende inzichten, maar wel talloze nuttige weetjes die je aan het denken zetten als je net als ik niet heel goed bent in niets doen. Daarnaast staat het boek vol met oefeningen die je helpen om juist in dat nietsdoen een tikkeltje beter in te worden.

Het boek heeft mij nog meer doen beseffen hoe belangrijk het is om momentjes voor mezelf te nemen. Ook heb ik er heel wat praktische tips uit gehaald over hoe je (ik in ieder geval wel!) soms je eigen nietsdoentijd saboteert met allerlei smoesjes. En ik leerde hoe je juist als je weinig tijd hebt toch tijd kunt maken om te relaxen. Het feit dat ik tegenwoordig weer naar een goed boek grijp voordat ik ga slapen, is vast al een eerste stap.

niksen boek review

Verder vond ik het boek prachtig vormgegeven met de mooie illustraties en natuurlijk de prachtige kaft. Ik bedoel: roze én een kat – beter dan dat kan haast niet wat mij betreft. Ook boeiend is dat het boek ingaat op bepaalde aspecten van de Nederlandse cultuur en samenleving. Zo ontdekte ik door het boek dat Nederland een van de landen is waar het grootste aantal mensen (vrouwen en mannen) parttime werken en ook een land waarin ‘nee’ zeggen op zich best wel geaccepteerd is. Niet in alle algemene patronen kon ik me even goed herkennen, maar interessant om te lezen vond ik die culturele feitjes wel.

Waardering: 3.5 uit 5.

Het boek Niksen is te bestellen via bol.com (*affiliate link).

lagom review

Lagom – Lola A. Akerström

Zet je zonnebril maar op, want de knalblauwe kaft van dit boek is niet te missen. Lagom is een soortgelijk boek als Hygge, het boek dat ik een paar jaar geleden met veel plezier las. Lagom gaat over “het Zweedse geheim voor het goede leven”. ‘Lagom’ staat voor zoiets als “de juiste hoeveelheid”. Dat kun je op allerlei manieren interpreteren: tevreden zijn met wat je hebt, dingen niet overdrijven en balans creëren in je leven. Hoe je dat doet, lees je dus in dit boek.

Het is eigenlijk een lifestylegids die je leert hoe je, net als de Zweden, iets meer gematigd en daarmee gelukkiger kunt leven. De schrijfster vertelt hoe dit in de Zweedse cultuur wordt toegepast op bijna elk aspect van het dagelijks leven. Van carrière tot voeding en van interieur tot financiën.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik zelf vooral de eerste 50 pagina’s geboeid was door het boek, maar na een tijdje zoiets had van “Nu weet ik het wel!”. Ik denk dat het boek vooral leuk is als je specifiek benieuwd bent naar de Zweedse cultuur. Zo worden er allerlei Zweedse gezegden, lekkernijen en principes aangehaald. Het boek bevat ook wel wat praktische tips, maar ik vond er zelf niet veel eye-openers tussen zitten. Voor tips als gebalanceerde voeding of niet te veel werken heb ik zelf niet per se een boek nodig. Maar toch, op zich is het een leuk boekje om tussendoor te lezen. Of om gewoon eens door te bladeren, want de foto’s in het boek zijn oprecht prachtig.

Waardering: 2.5 uit 5.

Kwetsbaar verliefd

Win een exemplaar van Kwetsbaar verliefd

Whoop whoop, zo is mijn eerste boekenblog sinds tijden een feit. En ik mag hem feestelijk eindigen, want ik mag aan één persoon een exemplaar van Kwetsbaar verliefd weggeven. Een leuke opvrolijker voor de druilerige herfstdagen!

Meedoen is lekker simpel. Dit zijn de enige voorwaarden:

 • Laat vóór donderdag 5 november 23.59 uur een reactie achter onder dit artikel. Geef daarin aan dat je kans wilt maken op het boek.
 • Zorg ervoor dat je bij je reactie een geldig mailadres gebruikt, zodat ik je kan mailen als jij de gelukkige bent die het boek heeft gewonnen.
 • Volg mijn blog via Facebook of Instagram.
 • Op vrijdag 6 november ontvangt de winnaar bericht van mij. Diegene krijgt Kwetsbaar verliefd thuisgestuurd. Lucky you!
 • Iedereen die in Nederland of België woont kan meedoen.

Wat is het laatste boek dat jij hebt gelezen?

Volg:
Deel:

39 Reacties

 1. Anita te Gussinklo
  30 oktober 2020 / 08:47

  Dat lijkt me een heerlijk boek.
  Een boek 📕 om in weg te zwijmelen.

 2. Johanna
  30 oktober 2020 / 10:02

  Leuk dat je een review over Lianne’s boek schrijft. Ik ben het ook aan het lezen en het is een goed boek. Geeft werkelijk moed eigen projecten zelf omtezetten. Ik hoop dat zij nog meer gaat schrijven.

 3. Nynke
  30 oktober 2020 / 10:13

  Leuk weer een boekenvlog!
  Ik kan kwetsbaar verliefd wel gebruiken voor een beetje extra vrolijkheid in deze coronatijd! (-;

 4. Sammy
  30 oktober 2020 / 10:48

  Leuk! ik heb ook veel moeite met ‘niksen’ vroeger las ik makkelijk 2 a 3 boeken in een week maar tegenwoordig neem ik er gewoon niet meer de tijd voor. Je hebt met wel geinspireerd om weer vaker te lezen! Thanks :) Ik ben erg benieuwd naar dit boek, ik doe mee met de winactie :)

 5. Lies
  30 oktober 2020 / 10:54

  Hey Romy, wat ontzettend gaaf dat je het boek van een vriendin mocht redigeren! Ik maak graag kans op het boek. :) Ik heb alleen geen Facebook of Instagram (bewuste keuze), is dat een probleem? Kan ik je op een andere manier supporten en toch kans maken?

  • Romy
   Auteur
   30 oktober 2020 / 12:16

   Geen probleem, hoor! Ik neem je alsnog mee in de loting! Heel leuk dat je meedoet aan de winactie :)

 6. Marleen Duquesne
  30 oktober 2020 / 11:18

  Dag Romy, laat Kwetsbaar verliefd maar richting Vlaanderen komen… Zou het héél graag lezen!
  Dankjewel voor je mooie blog.
  Groetjes
  Marleen

 7. 30 oktober 2020 / 11:31

  Hoe gaaf is het om een boek van een vriendin te mogen redigeren! Ik vind het trouwens knap dat jij na zulke boeken als die laatste twee nog kunt slapen. Ik moet echt geen non-fictie lezen in bed, want dan gaat m’n hoofd aan;).
  Naomi blogde over…Ik mis ons ‘met z’n allen’

 8. 30 oktober 2020 / 12:16

  Wat een leuke en eerlijke reviews! Het boek Niksen lijkt me ook echt heel leuk en interessant. Sowieso ben ik al langer ontzettend benieuwd naar Lianne’s boek, dus ik doe heel graag mee met de winactie. Ik volgde je blog al via Facebook en Instagram!
  Anna blogde over…5 Interieurwensen voor mijn toekomstige huis!

 9. 30 oktober 2020 / 12:39

  Ik ben natuurlijk in 4 boeken tegelijk bezig. Ursula Le Guin – The Left Hand of Darkness; Stephen Fry – Mythos; Gretchen Mcculloch – Because Internet; en Neil Gaiman Norse Mythology. Ik kan me niet herinneren wat mijn laatste Nederlandstalig boek was, maar dat is ongetwijfeld iets als Couperus geweest. Of anders iets van de kinderboeken van Simone van der Vlugt.
  Ik heb dus nog wel een stapel om doorheen te komen. Als voormalig boekenverkoper ga ik ook liever naar de winkel om te kijken of ik het boek eventueel als kado voor iemand anders kan kopen, want aan mij is chicklit helaas niet besteed. Dat neemt niet weg dat er een groot publiek voor is! Heel veel succes voor je vriendin, want het is wel spannend om je eerste boek uit te brengen :)
  Daenelia blogde over…Failing to get things done

 10. Ellen
  30 oktober 2020 / 12:42

  Wat een mooie blogpost! Ik doe graag mee om Kwetbaar verliefd te winnen.

 11. Ka8leen
  30 oktober 2020 / 12:51

  Het lijkt me een heerlijk boek om te lezen! Ik maak graag kans!

 12. Marian B
  30 oktober 2020 / 17:59

  Lezen, ik doe het eigenlijk te weinig. Mijn voornemen is het nu toch wel bijna dagelijks te doen, lekker op de bank onder een dekentje. Ik hoop dat ik met dit boek kan beginnen.

 13. 30 oktober 2020 / 18:24

  Ahh, wat leuk dat je een boek van Lianne mag weggeven! Ik ben er heel benieuwd naar, dus doe graag mee. En volg je al op Insta en FB, zoals je vast wel door had ;-).

  Kan me niet heugen wanneer ik voor het laatst een boek heb uitgelezen…zit nu in ieder geval middenin Het Succes van Tweetalig Opvoeden (best interessant, ook omdat het over taal gaat!) en ben ooit begonnen met Bijna Echt van Lisa (Vijf Koffie Graag) maar nog niet uitgelezen. Vond de eerste helft in ieder geval super leuk geschreven, dus ga binnenkort weer lekker verder.
  Johanne blogde over…Deze dingen doen mij vermoeden dat ik moeder ben

 14. Katrien
  30 oktober 2020 / 22:43

  Dat lijken me drie fijne boeken, ideaal om deze wintermaanden in weg te dromen, inspiratie uit op te doen en helemaal mee te ontspannen. Het boek van Lianne zou me zeker een paar avonden kunnen vermaken dus ik neem graag deel aan je winactie.

 15. 31 oktober 2020 / 09:20

  Dat boek niksen is misschien ook wel wat voor mij. Ik ben daar dus ook niet zo goed in (understatement….). De cover is trouwens echt geweldig. Honden en katten kunnen dat natuurlijk wel heel goed, ik ben soms wel eens jaloers op Sketch, hoe zalig relaxed zij er bij kan liggen;-)
  bychristiana blogde over…Een sheetmasker gebruiken, hoe moet dat eigenlijk?

 16. Mara
  31 oktober 2020 / 10:04

  Ik doe mee ^^
  Het laatste boek wat ik gelezen heb is de Did I mention I love you serie, even lekker snel weglezen.

 17. Kimberly
  31 oktober 2020 / 13:25

  Klinkt als een goed boek! Ik doe heel graag mee met de winactie.
  Het laatste boek dat ik las was Het Smelt van Lize Spit, ook wel een aanrader!

 18. Titia
  1 november 2020 / 22:25

  Hoi romy, ik doe graag mee, je hebt me benieuwd gemaskt naar kwetsbaar verliefd!

 19. Nina Mol
  2 november 2020 / 07:11

  Ik doe graag mee! Mijn laatst gelezen boek is Pogingen iets van het leven te maken
  het geheime dagboek van Hendrik Groen

 20. Suus
  2 november 2020 / 08:10

  Wat een leuke winactie! Ik waag graag een kansje voor Kwetsbaar verliefd. Ik volg je via Instagram (Truusje26) en Facebook (Mooie rooie).

 21. AnnaB
  2 november 2020 / 09:15

  Wat een leuke boekenblog. Ik ben dol op lezen. En in deze tijd helemaal even helmaal verdwijnen in een fijn boek ter ontspanning!

 22. L tromp
  2 november 2020 / 09:50

  Owww lijkt me heerlijk eff helemaal in dit boek te verdwalen

 23. Debby Koeman
  2 november 2020 / 13:08

  Lijkt me een heerlijk boek! Ik kan wel wat vrolijkheid gebruiken in deze sombere dagen.

 24. Jan
  2 november 2020 / 13:11

  Ik laat me graag verrassen met dit boek.

 25. Nadine
  2 november 2020 / 15:39

  Ik doe graag mee! Super leuke actie!

 26. Nelly
  2 november 2020 / 18:48

  Ik wil zeker graag kans maken.

 27. lottie
  2 november 2020 / 19:37

  SUPER LEUKE actie!!! Ik doe mee!

 28. Loes
  3 november 2020 / 12:36

  Ik zou graag kans maken op dit boek. Het lijkt mij een fantastisch boek!

 29. Shiv Chin
  3 november 2020 / 14:00

  Ik maak heel erg graag kans op dit boek.

 30. Jolijn
  4 november 2020 / 19:34

  Helemaal leuk! Ik heb net de zeven zussen uitgelezen dus deze zou heel leuk zijn om dit boek te starten (:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge