IMG 6416 scaled

Review 'Liever met Lef' en mijn bucketlist

 • 9 oktober 2016
 • 19 Reacties

Vorige week kondigde ik heel optimistisch aan dat ik zou meedoen met #boektober. En geloof het of niet, maar ik heb gisteren daadwerkelijk de laatste pagina van mijn eerste boek omgeslagen. Ik las Liever met Lef, het boek dat ik vorige week gesigneerd door Dagmar Valerie zelf bij de boekhandel mocht ophalen. Haar blog volg ik al heel lang en ik geniet elke dag van haar inspirerende en positieve blogs. Zelfhulpboeken (wat een oneerbiedig woord is dat eigenlijk!) zijn normaal niet echt mijn ding, maar ik was erg benieuwd hoe Dagmar dit genre in haar vrolijke en positieve jasje zou hebben gegoten. Nieuwsgierig wat ik van Liever met Lef vond? Lees dan snel verder!

vaker_vrolijk_dagmar_valerie

Foto met dank aan Dagmar en haar man (ik was zelf zo slim om mijn SD-kaart te vergeten!)

Zoals ik al zei, ben ik normaal niet zo van de psychologische boeken die je een leuker, vrolijker of efficiënter leven beloven. Dat soort boeken lees ik vaak zonder dat de boodschap echt bij me binnenkomt. Laat staan dat ik er echt iets mee doe. Iets met het ene oor in en het andere oor weer uit dus. Maar ik kan eerlijk zeggen dat dat bij Liever met Lef anders was. Dat komt vooral doordat ik het een heerlijk down-to-earth boek vond met veel concrete tips. Bovendien vertelt Dagmar ook over haar eigen struggles en de weg die zij zelf heeft afgelegd voordat ze daadwerkelijk positief in het leven kon staan. Juist daarom had ik het gevoel dat ze weet waar ze over praat en dat ik haar woorden kon geloven.

vaker_vrolijk_liever_met_lef

In Liever met Lef is Dagmar je persoonlijke coach, die je helpt om je bucketlist op te stellen en daar ook echt iets mee te gaan doen. Geen lessen van een stoffige psychotherapeut in een oude stoel dus, maar van een vrolijke meid met een flinke dosis zelfspot. Het boek is geen zware kost. Je zult er geen baanbrekende psychologische inzichten in vinden of adviezen waarvan je nog nooit had gehoord. Maar het voordeel is dat alles heerlijk concreet is, waardoor je direct met de informatie uit het boek aan de slag kunt.

Dagmar schrijft lekker vlot, dus ik had het boek in een mum van tijd uit. Vooral leuk vind ik haar soms erg grappige opmerkingen tussendoor en de leuke anekdotes over haarzelf, zoals die over het drama van de mislukte zelfgemaakte koekjes. Een welkome afwisseling die het boek net iets anders maken dan de meeste serieuze boeken uit dit genre. Verder staan in bijna elk hoofdstuk naast wijze lessen ook concrete opdrachten om direct in de praktijk toe te passen. Dagmar vraagt je niet alleen om een bucketlist op te stellen, maar ook om bijvoorbeeld eens stil te staan bij alles waarvoor je dankbaar bent. Doordat de opdrachten niet moeilijk en zweverig zijn, zijn ze altijd heel uitvoerbaar. Dat is voor zo iemand als mij verrekte handig, want anders was die bucketlist er aan het einde van het boek nooit gekomen. Eerlijk is eerlijk, ik heb bij sommige opdrachten vals gespeeld en eerst doorgelezen, maar de opdrachten hebben me in ieder geval aan het denken gezet.

vaker_vrolijk_liever_met_lef

Dagmars levensverhaal heeft me een paar keer best wel ontroerend. Vooral gaf ze me sterk het gevoel “Als zij het kan, kan ik het ook”, terwijl ik bij dit soort boeken normaal eerder denk “Ja, het zal wel…” Ook erg inspirerend zijn de vele quotes die in het boek staan. Sommige quotes kende ik al, maar er staan ook voor mij nieuwe quotes tussen. Daarvan is de quote hierboven mijn persoonlijk favoriet. Verder heeft het boek een handzaam formaat en kun je het dus makkelijk meenemen in de trein. Ideaal als je het zoals ik vooral van dat soort schaarse leesmomenten moet hebben.

Eindoordeel

Al met al ben ik dus erg positief over het boek. Het is positief geschreven zonder dat je het gevoel hebt op een niet-bestaande roze wolk te zijn beland. Het boek leest makkelijk weg en je kunt echt iets met de concrete tips, lijstjes en adviezen die Dagmar je geeft. Ze geeft je een kijkje in haar eigen leven en dat werkt heel inspirerend om zelf met al haar tips aan de slag te gaan en ook het beste uit je leven te halen. En het belangrijkste van alles: dankzij dit boek heb ik eindelijk eens een bucketlist opgesteld. Ik besloot er wel een bucketlist voor de hele korte termijn (3 maanden) van te maken. Alles in het kader van lekker concreet en haalbaar, toch?!

vaker_vrolijk_bucketlist

 

Wat vind jij van zelfhulpboeken?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Susan 9 oktober 2016 op 7:34 am - Beantwoord

  Ben heel benieuwd naar dit boek! Hij klinkt al goed.

  • Romy 9 oktober 2016 op 10:21 am - Beantwoord

   Ik vind het echt een aanrader 🙂 Heel verfrissend tussen de andere boeken uit dit genre!

 2. Monique | WritingMonique 9 oktober 2016 op 9:32 am - Beantwoord

  Dit boek klinkt superleuk en leerzaam! Vind de cover ook erg mooi!

 3. saskia 9 oktober 2016 op 12:17 pm - Beantwoord

  Ik heb al aardig wat over dit boek gelezen en wordt er wel steeds nieuwsgieriger naar 🙂

  • Romy 9 oktober 2016 op 2:27 pm - Beantwoord

   Wat leuk! Ik vind het echt een aanrader 🙂

 4. Nienke 9 oktober 2016 op 2:23 pm - Beantwoord

  Een keer winkelen zonder na te denken of het geldverspilling is. Goed idee! Moet ik ook eens doen, gewoon lekker kopen wat je leuk vind. ;0 #treatyourself

  • Romy 9 oktober 2016 op 2:27 pm - Beantwoord

   Precies! Dat vind ik soms zo lastig om te doen, terwijl het heerlijk ontspannend kan werken en ook goed is om jezelf op z’n tijd even te belonen!

 5. Dascha 9 oktober 2016 op 4:55 pm - Beantwoord

  Ik ben wel heel benieuwd naar het boek!

  Liefs,
  Dascha

 6. Sara | MevrouwMiauw 9 oktober 2016 op 5:17 pm - Beantwoord

  Wat een ontzettend leuk artikel heb je geschreven. En heel erg leuk dat je je bucketlist met ons deelt. Daar staan heel wat leuke dingen op. Ik ben erg benieuwd naar de nieuwe lay-out die je voor ogen hebt voor je blog.

  • Romy 9 oktober 2016 op 6:55 pm - Beantwoord

   Dankjewel! De lay-out wil ik al heel lang veranderen, maar het is best een uitzoekwerkje, zeker als je zelf niet echt goed bent in grafisch ontwerp. Gelukkig heb ik een lieve broer die me erbij wil helpen. Dus hopelijk zie je de nieuwe lay-out binnenkort 🙂

 7. Lesley 9 oktober 2016 op 6:19 pm - Beantwoord

  Ik ben ook erg benieuwd naar dit boek! Bedankt voor je leuke duidelijk review.

 8. Kim 9 oktober 2016 op 10:24 pm - Beantwoord

  Wat fijn dat dit boek wel in de smaak viel! En wat een leuke bucketlist, ik ben benieuwd hoe het je afgaat de komende drie maanden 🙂

  • Romy 9 oktober 2016 op 11:49 pm - Beantwoord

   Dankje! Het zijn in ieder geval best haalbare doelen, dus ik ben benieuwd of ze me alle 10 gaan lukken voor december!

 9. Sarah 11 oktober 2016 op 9:03 am - Beantwoord

  Oh, die foto van jou en Dagmar is echt heel erg lief.
  Ben nu ook heel benieuwd geworden naar het boek. Heb er al vaker over gelezen en het is altijd zo positief. Ik kijk er al naar uit het zelf ook te lezen 🙂

 10. Romy 11 oktober 2016 op 3:34 pm - Beantwoord

  Dankje! Ik vond het zelf ook een leuke foto geworden 🙂 En het boek is echt een aanrader!

 11. Vivian 16 oktober 2016 op 7:24 pm - Beantwoord

  Superleuke recensie! Vind het nog steeds jammer dat we elkaar zijn misgelopen op de boekpresentatie 🙁 maar wat een mooie bucketlist heb je ervan gemaakt, gaat je zeker lukken!

Recente blogs

Minder streng voor jezelf zijn? Begin nu! (7 tips)

29 september 2020|Persoonlijke groei, Zelfliefde|

Heb jij ook weleens last van een vervelend stemmetje dat je allesbehalve opbeurende woorden influistert als er iets misgaat? Het stemmetje gaat soms flink tekeer en laat zich niet zomaar de mond snoeren. "Waarom doe ik het nou nooit eens goed?!" of "Ik kan ook niets!" En het frappante is: eigenlijk zijn het je eigen woorden. Maar hoe ga je daar tegenin? Wat helpt om minder streng voor jezelf te zijn? Deze 7 tips helpen je misschien om die lastige tetteraar de mond te snoeren.

Gekocht! | 5 nieuwe aanwinsten voor een goede start van 2020

3 januari 2020|Lifestyle|

Vorig jaar kocht ik nog net voor het vuurwerk en de oliebollen een aantal broodnodige dingen. Voor mijn onderneming investeerde ik in een ergonomische laptopuitrusting en een mooie planner. Daarnaast zocht ik als kerstgeschenk op mijn werk een kookboek uit dat zowaar aan mijn ellenlange lijstje met kookboekvereisten voldoet. Tijd voor een bescheiden shoplog van 5 producten die ik kocht om het nieuwe jaar goed te beginnen. Als ondernemer en als keukenprinses in wording.

Een roze muur en een gele auto? | Ik ben gek op kleur!

25 november 2017|Lifestyle, Persoonlijk|

Al zolang ik me kan herinneren, slaap ik in een kamer met felgele muren. Ook heb ik een kast vol met jurkjes in alle kleuren van de regenboog en hul ik mijn telefoon het liefst in een knalroze hoesje. Wie mijn blog al langer volgt, is vast mijn voorliefde voor kleuren niet ontgaan. Hoe feller, hoe beter. Of het nu gaat om knutselcreaties, kleding of zelfs een filmscène, kleur kan me oprecht vrolijk maken. Maar is mijn kledingkast dan echt een grote bonte verzameling? Wordt mijn toekomstige appartement een zuurstokroze geheel? Hoe ver gaat mijn liefde voor kleur eigenlijk?