Natural Heroes

Review Natural Heroes arganolie, aloe vera juice & glycerine

 • 22 april 2017
 • 27 Reacties
Categorieën: Groen doen, Lifestyle

Het is vandaag weer tijd voor een beautyreview. Stiekem vind ik deze reviews zo leuk om te maken. Sinds ik ben overgestapt op dierproefvrije cosmetica, kom ik ook regelmatig met nieuwe merken in aanraking. Zo werd ik een tijdje geleden door Natural Heroes benaderd. Zij verkopen in hun webshop 100% natuurlijke producten. Meestal ben ik nogal van de fijne geurtjes en producten met een vrolijk kleurtje. Maar aan de andere kant zijn volledig natuurlijke producten weer goed voor het milieu. Ik was dan ook nieuwsgierig wat ik van deze natuurlijke cosmetica van Natural Heroes zou vinden. In dit artikel laat ik je weten hoe een aantal producten van Natural Heroes me zijn bevallen.

Natural Heroes glycerine arganolie aloë vera juice

Wie is Natural Heroes?

Op de website van Natural Heroes is het volgende te lezen:

“Wij geloven dat gezond en duurzaam leven simpel, leuk en makkelijk hoort te zijn. Met deze visie willen wij Nederland en de rest van de wereld overtuigen dat het gebruik van natuurlijke ingrediënten effectiever, duurzamer en betaalbaarder is dan synthetische varianten. (…) Natural Heroes is dan ook een online shop met 100% natuurlijke beauty- en cosmeticaproducten, die we persoonlijk hebben geselecteerd en waarvan we vinden dat ze thuis horen bij onze club natuurlijke helden.”

Ik zal niet snel volledig overstappen op 100% natuurlijke cosmetica, maar vind het wel oprecht fijn om meer natuurlijke producten te gebruiken. De visie van Natural Heroes is er dan ook een die ik zeker kan waarderen. Overigens kun je bij Natural Heroes ook terecht voor recepten voor DIY-recepten om zelf mee aan de slag te gaan.

De service 

Voordat ik overga op mijn ervaringen met de producten vind ik de service van Natural Heroes nog even het vermelden waard. De winkel heeft een vrij uitgebreid assortiment en elk product heeft zo zijn eigen werking. De medewerkers zijn daar ook goed van op de hoogte en staan voor je klaar voor een persoonlijk advies. In eerste instantie had ik namelijk een potje shea butter besteld, maar dat paste niet zo goed bij mijn huid. Een medewerkster heeft me toen direct persoonlijk advies gegeven over een product dat beter bij mijn huidtype past. Heel netjes en zeker een compliment waard wat mij betreft!

Natural Heroes arganolie review

Review Natural Heroes raw arganolie

Ten eerste testte ik een flesje Natural Heroes arganolie. De arganolie is op drie manieren te gebruiken: als conditioner of masker voor je haar, als badolie of als boost voor je huid. Helaas hebben wij geen bad, maar ik heb de arganolie wel getest in mijn haar en op mijn huid. Ik zal eerst het flesje laten zien. Het heeft een handige en kleine opening, waardoor er steeds maar een beetje uit het flesje komt. Daardoor kon ik de olie gemakkelijk doseren en voelde het ook niet alsof ik mijn gezicht in een frituurpan vol olie dompelde.

Natural Heroes raw arganolie review

Ik vond de Natural Heroes raw arganolie prettig om te gebruiken. Zelf heb ik de olie voornamelijk op mijn gezichtshuid en in mijn hals gebruikt. Het duurt wel even voordat de Natural Heroes raw arganolie was ingetrokken. Daarom gebruikte ik dit product vooral ’s avonds voor het slapengaan. Mijn huid voelde dan even later al fijn en zacht aan. Ik merk geen sensationeel effect, maar dat had ik ook niet verwacht, zeker niet na twee weken. Ook heb ik de arganolie een paar keer voor het wassen van mijn haren met shampoo gebruikt. Mijn haar werd er niet vet van, maar ik merkte ook niet echt een verschil. Ik denk dan ook dat het vooral voor je huid een fijn product is.

Natural Heroes glycerina en aloe vera juice review

Review Natural Heroes glycerine & aloe vera juice

Zelf heb ik regelmatig last van een droge huid, vooral op mijn onderbenen en voeten. Van Natural Heroes kreeg ik het advies om daarvoor glycerine en aloe vera juice te gebruiken. Deze producten heb ik niet afzonderlijk gebruikt, omdat vooral de glycerine daarvoor niet bedoeld is. Ik hield daarom de verhouding 1/4 glycerine en 3/4 aloe vera juice aan en smeerde daarmee mijn huid een aantal dagen na het douchen in. De combinatie van deze twee producten verricht na een week geen wonderen, maar dat zou in korte tijd ook wel heel bijzonder zijn. Wel voelt mijn huid daadwerkelijk iets zachter en soepeler aan.

Natural Heroes raw shea butter review

https://www.naturalheroes.nl/products/glycerine

Natural Heroes raw shea butter review

Het laatste product dat ik testte van Natural Heroes is de raw shea butter. Deze shea butter probeerde ik eerst uit voor mijn huid, maar dit product bleek niet zo geschikt voor mijn droge huidtype. Van een medewerkster kreeg ik toen de tip om de shea butter als lipbalsem te gebruiken. Daarvoor vind ik het product echt heerlijk. De raw shea butter is vrij stevig, maar smelt zodra je het over je lippen wrijft. Het voelt heel zacht en romig aan. Voor je lippen heb je ook maar een heel klein beetje van nodig. Met een pot van 250 milliliter doe je dus zeker wel even. Het enige nadeel is dat je zo’n potje natuurlijk niet gemakkelijk mee kunt nemen in je tas.

Conclusie

100% natuurlijke cosmetica van Natural Heroes, is dat wat voor mij? Ik moet zeggen dat ik even moest wennen aan het feit dat de producten niet naar rozen, kokos, mango of wat dan ook ruiken. Eigenlijk ruiken ze allemaal volledig neutraal. Daar staat tegenover dat de producten voor mij stuk voor stuk een fijn effect hebben én goed zijn voor het milieu en volledig vrij zijn van dierproeven. De shea butter doet het voor mij goed als lipbalsem en de glycerine en aloe vera juice maken de huid van mijn voeten en benen net iets zachter. Het effect is niet denderend, maar wel fijn. Over de arganolie ben ik het meest te spreken. Deze vond ik vooral voor mijn huid heel fijn en gebruik ik nu dagelijks met veel plezier.

Heb jij weleens volledig natuurlijke cosmetica gebruikt?

Deze producten heb ik ontvangen ter review. 

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Patricia 22 april 2017 op 6:35 am - Beantwoord

  Ken dit merk nog niet. Wel eens andere natuurlijke producten gebruikt, maar ben ik (nog) niet heel bewust mee bezig.

 2. jonna@burgertrutjes 22 april 2017 op 6:55 am - Beantwoord

  Ben zo benieuwd naar deze producten!! Ik gebruik al een lange tijd de pure argan olie als gezichtsverzorging en ik ben er super enthousiast over!

 3. Maaike 22 april 2017 op 7:24 am - Beantwoord

  Leuk dat je blog je zo naar nieuwe dingen brengt! Over het algemeen houd ik ook van producten waar een lekker geurtje aan zit. Maar deze producten lijken mij zeker niet verkeerd!

  • Romy 22 april 2017 op 8:44 am - Beantwoord

   Ja, ik vind het ook echt leuk om dankzij mijn blog soms wat nieuws te kunnen proberen. Het is even wennen dat er niet echt een geurtje aan de producten zit, maar verder vond ik ze heel fijn om te gebruiken.

 4. Lisette 22 april 2017 op 7:31 am - Beantwoord

  Ik kon dit product niet dus vond het interessant om er een review over te lezen. Het lijkt me een goed product die zijn werk doet. Wat goed dat je er bewust mee bezig bent!

  • Romy 22 april 2017 op 8:47 am - Beantwoord

   Dankjewel! Ik vind het ook fijn om in mijn keuzes soms een beetje bij het milieu en de dieren stil te staan en de producten bevielen goed 🙂

 5. marije 22 april 2017 op 8:24 am - Beantwoord

  Klinkt als hele fijne producten. Ik gebruikte zelf altijd argan olie voor mijn droge huid

 6. Susan 22 april 2017 op 8:32 am - Beantwoord

  Wat een fijne producten allemaal!

 7. Josephine 22 april 2017 op 9:09 am - Beantwoord

  Wat leuk dat je dit mocht reviewen. Ik ben zelf juist dan van dit soort natuurlijke producten, omdat ik er dan zelf ouderwetse Victoriaanse middeltjes van maak. Natuurlijk en historisch verantwoord. 😀 Het verbaast me trouwens dat je de glycerine niet los moet gebruiken; is het dan te vettig ofzo? Vroeger werd het wel los gebruikt, bijvoorbeeld voor gekloofde handen. Maar vroeger was natuurlijk niet per sé alles beter, dus misschien is mengen toch een goed idee?

  • Romy 22 april 2017 op 9:39 am - Beantwoord

   Wat leuk dat je zelf juist graag natuurlijke producten gebruikt! Inderdaad heel leuk om er DIY-recepten mee te maken, zeker als je daar victoriaanse recepten voor kunt vinden 🙂
   Ik heb het even opgezocht en het schijnt dat glycerine het vocht uit je huid kan aantrekken als je het niet mengt. Dit is wat er op de website van Natural Heroes staat over glycerine: “Meng glycerine altijd met water. Het trekt sterk vocht aan uit de omgeving, maar als het te weinig vocht uit de lucht kan halen, zal het vocht uit je huid aantrekken. Geef het dus genoeg water om aan vast te houden, en meng het minimaal in een verhouding van 1 : 4 (1 deel glycerine met 4 delen water).” Wat grappig dat het vroeger juist wel apart werd gebruikt!

 8. Claire 22 april 2017 op 11:14 am - Beantwoord

  Wat een leuke review! De glycerine zou je ook voor diverse DIY’s kunnen gebruiken. Het zit bijvoorbeeld vaak in zeep of shampoo, mocht je dat leuk vinden 🙂

  • Romy 22 april 2017 op 11:36 am - Beantwoord

   Goed om te weten! Dat wist ik helemaal niet. DIY-shampoo lijkt me wel wat, dus dat ga ik onthouden. Dankjewel voor de tip 🙂

 9. Rebecca 22 april 2017 op 5:36 pm - Beantwoord

  Het is inderdaad altijd even wennen dat natuurlijke producten veel minder geur hebben. Maar als een product echt naar aardbeitjes ruikt zit het er vaak niet eens in. Het is soms juist fijn om een redelijk geurloos product te hebben. Deze zien er allemaal erg goed uit en klinkt als een fijn merk. Ook heel leuk dat de service zo goed is. Mag ook zeker gezegd worden!

  • Romy 22 april 2017 op 7:20 pm - Beantwoord

   Daar heb je wel een punt inderdaad. Zo’n geur is vaak hartstikke kunstmatig en dat is ook niet echt fijn. Een geurloos en natuurlijk product heeft ook zeker wat en dan spuit ik voor de geur gewoon een beetje van mijn favoriete luchtje op na het smeren 🙂

 10. Sylvia 22 april 2017 op 5:58 pm - Beantwoord

  Wat leuk dat je dit mocht reviewen! Ik ben erg benieuwd naar hun zonnecreme. Ik heb de review op de blog van columns by kari gelezen. Ps ook zeer leuke blog. Zodra we weer in nl zijn ga ik deze ook snel bestellen? nu dat ik jou review heb gelezen over de shea butter denk ik wauw wat een fijn spul. Je kan tegenwoordig bij de xenos ook kleine reisbakjes kopen (soort lenzenbakje) waar je het in kan meenemen hoef je niet heel die bak in je tas te stoppen?

  • Romy 22 april 2017 op 7:21 pm - Beantwoord

   Oh leuke tip! Ik ga haar blog meteen even bekijken! Leuk dat je ook iets wilt bestellen bij Natural Heroes. Alleen al vanwege de service kan ik ze je zeker aanraden 🙂 En dankjewel voor de tip over de reisbakjes. Dat is inderdaad een slim idee om de shea butter ook onderweg mee te nemen. Het is zulk heerlijk spul als lipbalsem!

 11. Shirah 22 april 2017 op 8:14 pm - Beantwoord

  Net je blog ontdekt, ik word er helemaal vrolijk van! Arganolie gebruik ik graag in mijn haar. In Marokko heb ik gezien hoe het ‘gemaakt’ wordt. Wat een klus!

  • Romy 23 april 2017 op 12:02 pm - Beantwoord

   Wauw, dankjewel voor je compliment 🙂 En ik kan me voorstellen dat arganolie maken nog best ingewikkeld is. Respect voor de mensen die dat doen!

 12. Luna 22 april 2017 op 9:35 pm - Beantwoord

  Ik las laatst het boek ‘De huid’ van Yael Adler. Sinds die tijd ben ik erg geïnteresseerd in raw sheabutter en kokosolie. De sheabutter gebruik ik naast mijn lippen ook op mijn nagelriemen voor het slapengaan. Het werkt tegen de velletjes. Littekens smeer ik ook in met de sheabutter en vooral een hypertrofisch litteken wordt zachter en minder bobbelig. Ook ik heb ik ontdekt dat blauwe plekken sneller genezen met wat sheabutter voor het slapengaan.

  Kokosolie gebruik ik voor oilpulling, oogmake-up verwijderen, insmeren na het scheren tegen ingroeiende haartjes en stoppels. O ja en de sheabutter smeer ik op mijn haargrens als ik mijn haar laat verven bij de kapper. Je ziet het bijna niet zitten, maar het haalt makkelijker de verf van mijn hoofdhuid 😉

 13. Nesrin 22 april 2017 op 10:27 pm - Beantwoord

  Ik ga zeker een kijkje nemen! Ik vraag mij af of vaseline geheel natuurlijk is, hier heb ik standaard een potje van thuis. Kokosolie gebruik ik als haarmasker maar ik ben vaak te lui om het te doen 😉

  Fijne review weer!

 14. GEWOON SHER 23 april 2017 op 4:36 am - Beantwoord

  Wat goed dat je alleen dierproefvrije producten gebruikt! Ik doe dat zelf inmiddels ook al een tijdje en het bevalt me prima.
  De arganolie lijkt me prettig. Zelf gebruik ik ook arganolie, maar dan van een ander merk. Ik heb echt van dat droge haar als ik er niets in doe, soort vogelnest. Uit angst dat vogels m’n haar daadwerkelijk als potentiële woning gaan zien smeer ik er altijd arganolie in, dan weet ik dat vogelnesteffect tenminste een beetje in te perken. De shea butter lijkt me trouwens ook fijn! Ik zoek nog een natuurlijke butter voor m’n benen. Ik barst zowat uit m’n eigen huid joh, vooral in de winter. Niet te doen. Ik ben altijd wel van de geurtjes en het liefst zo zoet mogelijk zodat het glazuur nog net niet van m’n tanden springt. Nadeel is dan wel dat die butters vol parfum zitten en dat prikt dus als een malle op m’n droge benen. Och och wat een drama… hahaha.

 15. Jessica J. 26 april 2017 op 4:37 pm - Beantwoord

  Wat fijn dat je deze producten mocht ontvangen! Goh, als een product doet wat het moet doen, hoeft het voor mij niet per se sterk geparfumeerd te zijn. Dan gebruik ik wel wat extra parfum. 🙂
  Arganolie op m’n gezicht durf ik zelfs niet te proberen, daarvoor heb ik een veel te vette huid. Voor m’n haar doet het wel wonderen!

  • Romy 26 april 2017 op 5:31 pm - Beantwoord

   Haha, gelijk heb je eigenlijk wat betreft de parfum! Ik heb het zo ook gedaan met deze producten. Zo’n luchtje in verzorgingsproducten is toch vaak een en al kunstmatig. Met een beetje parfum kom je dan al een heel eind 🙂 Wat fijn dat de arganolie veel goeds doet voor je haar! Misschien moet ik het voor mijn haar ook nog gewoon iets langer gebruiken. Wie weet heeft het dan meer effect!

Recente blogs

Duurzaam wassen op een haalbare manier, zo doe je dat! – 14 tips

28 maart 2023|Lifestyle, Groen doen|

Wassen is (helaas) een noodzakelijk kwaad als je in schone kleding wilt rondlopen en onder een fris dekbed wilt slapen. Nu is de wasmachine meestal niet het meest zuinige en duurzame apparaat in huis. Daarom verdiepte ik me toen ik hier kwam wonen in de beste manieren om duurzaam te wassen. Ik heb in de afgelopen vier jaar heel wat milieu-sites uitgeplozen op zoek naar tips. Want het goede nieuws: met kleine aanpassingen kun je soms al flink wat water én stroom besparen voor je wasgoed, terwijl je er toch dagelijks in een fris kloffie bij loopt. Dit zijn 14 tips die ik zelf toepas om duurzaam te wassen.

Kleine wandeling, groot plezier | Hoe wandelen (door Amsterdam) mij vrolijk maakt!

21 oktober 2018|Lifestyle, Op reis|

Hollen, vliegen, rennen. We hebben vaak haast en weten niet hoe snel we ons van A naar B moeten bewegen. Ook ik doe daar nogal eens aan mee. Terwijl ik flink doorstap om op tijd op mijn plek van bestemming te komen, vergeet ik soms hoe mooi onder andere onze hoofdstad is. Daarom besloot ik laatst om mijn tempo te verlagen en tijdens mijn wandeling door Amsterdam-West alles te fotograferen dat mijn aandacht trok. Ik was al snel heel wat foto’s en een glimlach rijker. Ook jou kan ik zo'n bewuste wandeling (waar dan ook) van harte aanbevelen. Waarom? Nou, lees en kijk maar mee naar mijn (foto)verslag van de wandeling door Amsterdam.

Wat te doen als het regent? Dit zijn 56 leuke tips!

8 november 2018|Lifestyle|

Niet elke dag zijn we gezegend met stralend weer en zomerzon. Soms worden we niet verrast met warme zonnestralen, maar juist met een fikse regenbui. Wat kun je doen als het regent? Hoe maak je van een regenachtige dag toch nog een feestje? Dan kun je natuurlijk Netflix opzetten. Maar voor wie wel eens iets anders wil, heb ik 50 tips voor leuke dingen om te doen als het regent.