Natural Heroes

Review Natural Heroes arganolie, aloe vera juice & glycerine

  • 22 april 2017
  • 27 Reacties
Categorieën: Groen doen, Lifestyle

Het is vandaag weer tijd voor een beautyreview. Stiekem vind ik deze reviews zo leuk om te maken. Sinds ik ben overgestapt op dierproefvrije cosmetica, kom ik ook regelmatig met nieuwe merken in aanraking. Zo werd ik een tijdje geleden door Natural Heroes benaderd. Zij verkopen in hun webshop 100% natuurlijke producten. Meestal ben ik nogal van de fijne geurtjes en producten met een vrolijk kleurtje. Maar aan de andere kant zijn volledig natuurlijke producten weer goed voor het milieu. Ik was dan ook nieuwsgierig wat ik van deze natuurlijke cosmetica van Natural Heroes zou vinden. In dit artikel laat ik je weten hoe een aantal producten van Natural Heroes me zijn bevallen.

Natural Heroes glycerine arganolie aloë vera juice

Wie is Natural Heroes?

Op de website van Natural Heroes is het volgende te lezen:

“Wij geloven dat gezond en duurzaam leven simpel, leuk en makkelijk hoort te zijn. Met deze visie willen wij Nederland en de rest van de wereld overtuigen dat het gebruik van natuurlijke ingrediënten effectiever, duurzamer en betaalbaarder is dan synthetische varianten. (…) Natural Heroes is dan ook een online shop met 100% natuurlijke beauty- en cosmeticaproducten, die we persoonlijk hebben geselecteerd en waarvan we vinden dat ze thuis horen bij onze club natuurlijke helden.”

Ik zal niet snel volledig overstappen op 100% natuurlijke cosmetica, maar vind het wel oprecht fijn om meer natuurlijke producten te gebruiken. De visie van Natural Heroes is er dan ook een die ik zeker kan waarderen. Overigens kun je bij Natural Heroes ook terecht voor recepten voor DIY-recepten om zelf mee aan de slag te gaan.

De service 

Voordat ik overga op mijn ervaringen met de producten vind ik de service van Natural Heroes nog even het vermelden waard. De winkel heeft een vrij uitgebreid assortiment en elk product heeft zo zijn eigen werking. De medewerkers zijn daar ook goed van op de hoogte en staan voor je klaar voor een persoonlijk advies. In eerste instantie had ik namelijk een potje shea butter besteld, maar dat paste niet zo goed bij mijn huid. Een medewerkster heeft me toen direct persoonlijk advies gegeven over een product dat beter bij mijn huidtype past. Heel netjes en zeker een compliment waard wat mij betreft!

Natural Heroes arganolie review

Review Natural Heroes raw arganolie

Ten eerste testte ik een flesje Natural Heroes arganolie. De arganolie is op drie manieren te gebruiken: als conditioner of masker voor je haar, als badolie of als boost voor je huid. Helaas hebben wij geen bad, maar ik heb de arganolie wel getest in mijn haar en op mijn huid. Ik zal eerst het flesje laten zien. Het heeft een handige en kleine opening, waardoor er steeds maar een beetje uit het flesje komt. Daardoor kon ik de olie gemakkelijk doseren en voelde het ook niet alsof ik mijn gezicht in een frituurpan vol olie dompelde.

Natural Heroes raw arganolie review

Ik vond de Natural Heroes raw arganolie prettig om te gebruiken. Zelf heb ik de olie voornamelijk op mijn gezichtshuid en in mijn hals gebruikt. Het duurt wel even voordat de Natural Heroes raw arganolie was ingetrokken. Daarom gebruikte ik dit product vooral ‘s avonds voor het slapengaan. Mijn huid voelde dan even later al fijn en zacht aan. Ik merk geen sensationeel effect, maar dat had ik ook niet verwacht, zeker niet na twee weken. Ook heb ik de arganolie een paar keer voor het wassen van mijn haren met shampoo gebruikt. Mijn haar werd er niet vet van, maar ik merkte ook niet echt een verschil. Ik denk dan ook dat het vooral voor je huid een fijn product is.

Natural Heroes glycerina en aloe vera juice review

Review Natural Heroes glycerine & aloe vera juice

Zelf heb ik regelmatig last van een droge huid, vooral op mijn onderbenen en voeten. Van Natural Heroes kreeg ik het advies om daarvoor glycerine en aloe vera juice te gebruiken. Deze producten heb ik niet afzonderlijk gebruikt, omdat vooral de glycerine daarvoor niet bedoeld is. Ik hield daarom de verhouding 1/4 glycerine en 3/4 aloe vera juice aan en smeerde daarmee mijn huid een aantal dagen na het douchen in. De combinatie van deze twee producten verricht na een week geen wonderen, maar dat zou in korte tijd ook wel heel bijzonder zijn. Wel voelt mijn huid daadwerkelijk iets zachter en soepeler aan.

Natural Heroes raw shea butter review

https://www.naturalheroes.nl/products/glycerine

Natural Heroes raw shea butter review

Het laatste product dat ik testte van Natural Heroes is de raw shea butter. Deze shea butter probeerde ik eerst uit voor mijn huid, maar dit product bleek niet zo geschikt voor mijn droge huidtype. Van een medewerkster kreeg ik toen de tip om de shea butter als lipbalsem te gebruiken. Daarvoor vind ik het product echt heerlijk. De raw shea butter is vrij stevig, maar smelt zodra je het over je lippen wrijft. Het voelt heel zacht en romig aan. Voor je lippen heb je ook maar een heel klein beetje van nodig. Met een pot van 250 milliliter doe je dus zeker wel even. Het enige nadeel is dat je zo’n potje natuurlijk niet gemakkelijk mee kunt nemen in je tas.

Conclusie

100% natuurlijke cosmetica van Natural Heroes, is dat wat voor mij? Ik moet zeggen dat ik even moest wennen aan het feit dat de producten niet naar rozen, kokos, mango of wat dan ook ruiken. Eigenlijk ruiken ze allemaal volledig neutraal. Daar staat tegenover dat de producten voor mij stuk voor stuk een fijn effect hebben én goed zijn voor het milieu en volledig vrij zijn van dierproeven. De shea butter doet het voor mij goed als lipbalsem en de glycerine en aloe vera juice maken de huid van mijn voeten en benen net iets zachter. Het effect is niet denderend, maar wel fijn. Over de arganolie ben ik het meest te spreken. Deze vond ik vooral voor mijn huid heel fijn en gebruik ik nu dagelijks met veel plezier.

Heb jij weleens volledig natuurlijke cosmetica gebruikt?

Deze producten heb ik ontvangen ter review. 
blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Meer over mij

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

  1. Patricia 22 april 2017 op 6:35 am - Beantwoord

    Ken dit merk nog niet. Wel eens andere natuurlijke producten gebruikt, maar ben ik (nog) niet heel bewust mee bezig.

  2. jonna@burgertrutjes 22 april 2017 op 6:55 am - Beantwoord

    Ben zo benieuwd naar deze producten!! Ik gebruik al een lange tijd de pure argan olie als gezichtsverzorging en ik ben er super enthousiast over!

  3. Maaike 22 april 2017 op 7:24 am - Beantwoord

    Leuk dat je blog je zo naar nieuwe dingen brengt! Over het algemeen houd ik ook van producten waar een lekker geurtje aan zit. Maar deze producten lijken mij zeker niet verkeerd!

    • Romy 22 april 2017 op 8:44 am - Beantwoord

      Ja, ik vind het ook echt leuk om dankzij mijn blog soms wat nieuws te kunnen proberen. Het is even wennen dat er niet echt een geurtje aan de producten zit, maar verder vond ik ze heel fijn om te gebruiken.

  4. Lisette 22 april 2017 op 7:31 am - Beantwoord

    Ik kon dit product niet dus vond het interessant om er een review over te lezen. Het lijkt me een goed product die zijn werk doet. Wat goed dat je er bewust mee bezig bent!

    • Romy 22 april 2017 op 8:47 am - Beantwoord

      Dankjewel! Ik vind het ook fijn om in mijn keuzes soms een beetje bij het milieu en de dieren stil te staan en de producten bevielen goed 🙂

  5. marije 22 april 2017 op 8:24 am - Beantwoord

    Klinkt als hele fijne producten. Ik gebruikte zelf altijd argan olie voor mijn droge huid

  6. Susan 22 april 2017 op 8:32 am - Beantwoord

    Wat een fijne producten allemaal!

  7. Josephine 22 april 2017 op 9:09 am - Beantwoord

    Wat leuk dat je dit mocht reviewen. Ik ben zelf juist dan van dit soort natuurlijke producten, omdat ik er dan zelf ouderwetse Victoriaanse middeltjes van maak. Natuurlijk en historisch verantwoord. 😀 Het verbaast me trouwens dat je de glycerine niet los moet gebruiken; is het dan te vettig ofzo? Vroeger werd het wel los gebruikt, bijvoorbeeld voor gekloofde handen. Maar vroeger was natuurlijk niet per sé alles beter, dus misschien is mengen toch een goed idee?

    • Romy 22 april 2017 op 9:39 am - Beantwoord

      Wat leuk dat je zelf juist graag natuurlijke producten gebruikt! Inderdaad heel leuk om er DIY-recepten mee te maken, zeker als je daar victoriaanse recepten voor kunt vinden 🙂
      Ik heb het even opgezocht en het schijnt dat glycerine het vocht uit je huid kan aantrekken als je het niet mengt. Dit is wat er op de website van Natural Heroes staat over glycerine: “Meng glycerine altijd met water. Het trekt sterk vocht aan uit de omgeving, maar als het te weinig vocht uit de lucht kan halen, zal het vocht uit je huid aantrekken. Geef het dus genoeg water om aan vast te houden, en meng het minimaal in een verhouding van 1 : 4 (1 deel glycerine met 4 delen water).” Wat grappig dat het vroeger juist wel apart werd gebruikt!

  8. Claire 22 april 2017 op 11:14 am - Beantwoord

    Wat een leuke review! De glycerine zou je ook voor diverse DIY’s kunnen gebruiken. Het zit bijvoorbeeld vaak in zeep of shampoo, mocht je dat leuk vinden 🙂

    • Romy 22 april 2017 op 11:36 am - Beantwoord

      Goed om te weten! Dat wist ik helemaal niet. DIY-shampoo lijkt me wel wat, dus dat ga ik onthouden. Dankjewel voor de tip 🙂

  9. Rebecca 22 april 2017 op 5:36 pm - Beantwoord

    Het is inderdaad altijd even wennen dat natuurlijke producten veel minder geur hebben. Maar als een product echt naar aardbeitjes ruikt zit het er vaak niet eens in. Het is soms juist fijn om een redelijk geurloos product te hebben. Deze zien er allemaal erg goed uit en klinkt als een fijn merk. Ook heel leuk dat de service zo goed is. Mag ook zeker gezegd worden!

    • Romy 22 april 2017 op 7:20 pm - Beantwoord

      Daar heb je wel een punt inderdaad. Zo’n geur is vaak hartstikke kunstmatig en dat is ook niet echt fijn. Een geurloos en natuurlijk product heeft ook zeker wat en dan spuit ik voor de geur gewoon een beetje van mijn favoriete luchtje op na het smeren 🙂

  10. Sylvia 22 april 2017 op 5:58 pm - Beantwoord

    Wat leuk dat je dit mocht reviewen! Ik ben erg benieuwd naar hun zonnecreme. Ik heb de review op de blog van columns by kari gelezen. Ps ook zeer leuke blog. Zodra we weer in nl zijn ga ik deze ook snel bestellen? nu dat ik jou review heb gelezen over de shea butter denk ik wauw wat een fijn spul. Je kan tegenwoordig bij de xenos ook kleine reisbakjes kopen (soort lenzenbakje) waar je het in kan meenemen hoef je niet heel die bak in je tas te stoppen?

    • Romy 22 april 2017 op 7:21 pm - Beantwoord

      Oh leuke tip! Ik ga haar blog meteen even bekijken! Leuk dat je ook iets wilt bestellen bij Natural Heroes. Alleen al vanwege de service kan ik ze je zeker aanraden 🙂 En dankjewel voor de tip over de reisbakjes. Dat is inderdaad een slim idee om de shea butter ook onderweg mee te nemen. Het is zulk heerlijk spul als lipbalsem!

  11. Shirah 22 april 2017 op 8:14 pm - Beantwoord

    Net je blog ontdekt, ik word er helemaal vrolijk van! Arganolie gebruik ik graag in mijn haar. In Marokko heb ik gezien hoe het ‘gemaakt’ wordt. Wat een klus!

    • Romy 23 april 2017 op 12:02 pm - Beantwoord

      Wauw, dankjewel voor je compliment 🙂 En ik kan me voorstellen dat arganolie maken nog best ingewikkeld is. Respect voor de mensen die dat doen!

  12. Luna 22 april 2017 op 9:35 pm - Beantwoord

    Ik las laatst het boek ‘De huid’ van Yael Adler. Sinds die tijd ben ik erg geïnteresseerd in raw sheabutter en kokosolie. De sheabutter gebruik ik naast mijn lippen ook op mijn nagelriemen voor het slapengaan. Het werkt tegen de velletjes. Littekens smeer ik ook in met de sheabutter en vooral een hypertrofisch litteken wordt zachter en minder bobbelig. Ook ik heb ik ontdekt dat blauwe plekken sneller genezen met wat sheabutter voor het slapengaan.

    Kokosolie gebruik ik voor oilpulling, oogmake-up verwijderen, insmeren na het scheren tegen ingroeiende haartjes en stoppels. O ja en de sheabutter smeer ik op mijn haargrens als ik mijn haar laat verven bij de kapper. Je ziet het bijna niet zitten, maar het haalt makkelijker de verf van mijn hoofdhuid 😉

  13. Nesrin 22 april 2017 op 10:27 pm - Beantwoord

    Ik ga zeker een kijkje nemen! Ik vraag mij af of vaseline geheel natuurlijk is, hier heb ik standaard een potje van thuis. Kokosolie gebruik ik als haarmasker maar ik ben vaak te lui om het te doen 😉

    Fijne review weer!

  14. GEWOON SHER 23 april 2017 op 4:36 am - Beantwoord

    Wat goed dat je alleen dierproefvrije producten gebruikt! Ik doe dat zelf inmiddels ook al een tijdje en het bevalt me prima.
    De arganolie lijkt me prettig. Zelf gebruik ik ook arganolie, maar dan van een ander merk. Ik heb echt van dat droge haar als ik er niets in doe, soort vogelnest. Uit angst dat vogels m’n haar daadwerkelijk als potentiële woning gaan zien smeer ik er altijd arganolie in, dan weet ik dat vogelnesteffect tenminste een beetje in te perken. De shea butter lijkt me trouwens ook fijn! Ik zoek nog een natuurlijke butter voor m’n benen. Ik barst zowat uit m’n eigen huid joh, vooral in de winter. Niet te doen. Ik ben altijd wel van de geurtjes en het liefst zo zoet mogelijk zodat het glazuur nog net niet van m’n tanden springt. Nadeel is dan wel dat die butters vol parfum zitten en dat prikt dus als een malle op m’n droge benen. Och och wat een drama… hahaha.

  15. Jessica J. 26 april 2017 op 4:37 pm - Beantwoord

    Wat fijn dat je deze producten mocht ontvangen! Goh, als een product doet wat het moet doen, hoeft het voor mij niet per se sterk geparfumeerd te zijn. Dan gebruik ik wel wat extra parfum. 🙂
    Arganolie op m’n gezicht durf ik zelfs niet te proberen, daarvoor heb ik een veel te vette huid. Voor m’n haar doet het wel wonderen!

    • Romy 26 april 2017 op 5:31 pm - Beantwoord

      Haha, gelijk heb je eigenlijk wat betreft de parfum! Ik heb het zo ook gedaan met deze producten. Zo’n luchtje in verzorgingsproducten is toch vaak een en al kunstmatig. Met een beetje parfum kom je dan al een heel eind 🙂 Wat fijn dat de arganolie veel goeds doet voor je haar! Misschien moet ik het voor mijn haar ook nog gewoon iets langer gebruiken. Wie weet heeft het dan meer effect!

Recente blogs

Vaker Vrolijkheid #14: lipstickcommentaar en stilettopret

15 november 2017|Persoonlijk|

Wist je dat ook het uittrekken van je mooiste schoenen een groot geluksmoment kan zijn? En dat pottenkijkers tijdens het bloggen soms zo erg nog niet zijn? De afgelopen weken waren er weer genoeg onvergetelijke geluksmomenten. Klein en groot. Zo werd ik ook blij van een onverwacht grote collectie ondergoed en van een serieuze aanmerking van een collega op de lipstick die ik draag. Benieuwd naar mijn vrolijke momenten van de laatste tijd? Ik deel ze graag met je in Vaker Vrolijkheid #14. 

Dankbaarheid | 25 dingen om dankbaar voor te zijn

18 mei 2018|Positiviteit|

"Dankjewel!" Dat zeg je vast weleens tegen een collega die je heeft geholpen. Maar ben je ook weleens dankbaar voor de dingen die zo simpel en vanzelfsprekend lijken, maar dat eigenlijk niet zijn. Het water dat uit de kraan komt of het dak boven je hoofd bijvoorbeeld of dat heerlijke broodje humus waar je dagelijks bij de lunch van geniet. Tijd om eens stil te staan bij 25 dingen om dankbaar voor te zijn. Omdat de dingen die zo gewoon lijken soms de dingen zijn waar een ander alleen maar van kan dromen!

Zo blijf je na de feestdagen in de feeststemming! (9 tips)

7 januari 2019|Positiviteit|

De feestdagen zijn voorbij. Het nieuwe jaar is begonnen. BAM! Weg eindeloos (na)tafelen bij het kerstdiner, weg stoofpeertjes, weg 24/7 kerstliedjes en weg oliebollen met krenten! Het normale leven begint weer en dat kan soms even wennen zijn. Maar is de overgang wel zó groot? Ook van de periode na de feestdagen kun je prima iets moois maken. Ook al duurt het nog 350 dagen tot de kerstdagen, met deze 9 tips kun jij ook op de donkere dagen na de feestdagen in de feeststemming blijven. Of kun je daar in ieder geval iets moois van maken!

Ga naar de bovenkant