6 tips om doelen te behalen (+ review Purpuz Planner Pink)

Doelen behalen en dromen nastreven is natuurlijk mooi. Maar het is tegelijkertijd een uitdaging om jezelf niet voorbij te lopen en niet alles tegelijk te willen. Ik stond dan ook te popelen om een roze planner te reviewen, die weleens een uitkomst zou kunnen bieden. De Purpuz Planner Pink is bedoeld als hulpmiddel om op een gezonde manier doelen na te streven en zou een planner en coach in één zijn. Hoe kun je je doelen behalen zonder jezelf voorbij te lopen? Ik deel 6 tips uit de Purpuz Planner en geef je meteen een kijkje in deze roze planner.

purpuz planner pink review

De gedachte achter de Purpuz Planner

Clen Verkleij bedacht de Purpuz Planner toen hij zelf de balans tussen doelen bereiken en gezond leven was kwijtgeraakt. Hij sprak in die tijd met een coach om van zijn burn-out af te komen. Na het traject leek het hem zo mooi om de wijze lessen van zijn coach over plannen, reflecteren, structureren en geluk koesteren ook met anderen te delen. Daarom ontwikkelde hij de Purpuz Planner om ook andere mensen gebalanceerd, gelukkig en succesvol te laten leven.

Hoe ziet de Purpuz Planner Pink eruit?

De Purpuz Planner Pink is geen zakagenda, maar een grote planner van zo’n 21 x 27 centimeter. De stevige kaft is bedekt met roze linnenstof. Naast dat de Purpuz Planner Pink ruimte biedt voor afspraken en to do’s, is het vooral een tool die je helpt om je doelen te bereiken. Zo bestaat de planner uit weekplanners, maandplanners en dagreflecties. Verder staan er in de planner tools om bijvoorbeeld prioriteiten te stellen en te bepalen hoeveel tijd je nodig hebt om een droom te verwezenlijken. Hoe dit precies werkt, wordt stap voor stap uitgelegd in de planner. Ook bevat de Purpuz Planner inspirerende quotes, tips voor plannen en heel veel extra schijfruimte.

purpuz planner pink review purpuz planner pink review purpuz planner pink review

Tips om je doelen te bereiken

De Purpuz Planner Pink is bedoeld voor 2019, dus ik heb hem uiteraard nog niet volledig ingevuld. Daar wil ik in 2019 volop mee aan de slag te gaan. Wel heb ik de planner uitgebreid bekeken. Zelfs zonder de planner in te vullen, heb ik er al heel wat tips uit gehaald om doelen te bereiken. Hieronder 6 tips die ik leerde uit de planner!

  1. Breng orde aan in je dromen. Clen raadt aan om dromen te onderscheiden op basis van hoe graag je ze wilt bereiken en hoeveel energie je ervan krijgt. Zo wil ik best ooit naar Australië reizen, maar ik wil het op dit moment niet zó graag dat ik er volledig voor ga. Volgens Clen is die droom een ‘tester’ en moet ik bij mezelf nagaan waarom ik die droom wel of niet wil waarmaken en of de tijd er rijp voor is. Mijn droom om mijn freelance activiteiten uit te bouwen, is daarentegen wel heel groot én levert me veel energie op. Daarom is dit volgens Clen een ‘doener’. Zijn boodschap? “Waar wacht je nog op met zo’n droom?”.
  2. Plan je dromen stap voor stap. Een doel verwezenlijken doe je niet van de ene op de andere dag. Als freelancer aan de slag gaan, is bijvoorbeeld niet iets wat je met alleen een KvK-inschrijving hebt geregeld. Ook een ondernemersplan, een website opstellen en misschien wel een domeinnaam regelen, zijn cruciale stappen. Clen raadt je aan om alle stappen zo concreet mogelijk in een mindmap te zetten. Schrijf daarbij ook op hoeveel tijd je kwijt bent aan iedere stap. Zo weet je wanneer jij je doel zou kunnen realiseren.
  3. Blijf tijd maken voor leuke dingen en fijne mensen. Natuurlijk is doelen behalen geweldig en zijn vinkjes op je bucketlist veel waard, maar het leven is ook meer dan dat. Gelukkiger zal je er niet van worden als je van het ene doel naar het andere gaat en niet geniet van kleine dingen. Maak daarom ook zeker tijd vrij voor leuke uitjes, blijmakers en fijne dingen met de mensen om je heen.
  4. Reflecteer en kijk naar waar jij trots op bent. In ons streven naar meer, beter en mooier vergeten we weleens om stil te staan bij het pad dat we al hebben afgelegd. En dat terwijl terugblikken en trots zijn op waar je staat, juist van belang is. Het geeft je de kracht om door te gaan en laat je zien dat je misschien wel meer kunt dan je denkt. Elke dag opschrijven waar je trots op bent en wat goed ging, is een mooi streven.
  5. Een goede (en realistische) planning is het halve werk. In de Purpuz Planner staat centraal hoe jij door middel van goed plannen je grootste doelen kunt bereiken. De planner onderstreepte voor mij dan ook nogmaals het nut van plannen. Maak bijvoorbeeld gebruik van verschillende categorieën in je planning, deel plannen op in stappen en vink je doelen af zodra je ze hebt bereikt.
  6. Vier je successen! Heb je jouw doel bereikt? Vergeet dan vooral niet om het te vieren. Met een fles champagne, een welverdiend avondje niksen of met een eervolle vermelding van jouw succes op social media of in een gesprek met iemand. Daar mag op geproost worden!

purpuz planner pink review purpuz planner pink review

Mijn doelen behalen met de Purpuz Planner Pink?

Al met al ben ik zeker te spreken over de Purpuz Planner Pink. En nee, niet alleen vanwege de roze kaft. Afspraken houd ik nog steeds liever bij in een handzame agenda, maar de Purpuz Planner lijkt me zeker mooi om concreet te werken aan grote dromen. Ik ben ervan overtuigd dat zo’n (roze!) overzicht me meer inzicht en rust gaat geven. Het stappenplan komt daarbij vast goed van pas om mijn doelen haalbaar te maken. Het enige minpunt dat ik kan bedenken, is de stoffen kaft. Ik ben namelijk bang dat je daar best wel snel viezigheid op zal zien. Maar misschien heeft dat meer met mijn onhandigheid te maken.

Prijs en verkrijgbaarheid

De planner kost €39,95. Eerlijk is eerlijk: ik moest even slikken toen ik die prijs voor het eerst zag. Maar als je ziet hoe groot en uitgebreid de planner is, dan is hij die prijs wat mij betreft wel waard. Zoek je een echt mooie planner die je een reflectietool biedt in plaats van alleen wat ruimte voor to-do-lists? Dan kan ik je de Purpuz Planner Pink zeker aanraden. En ben je niet zo gek op roze als ik? Dan kun je de planner ook in antraciet bestellen.

Je kunt de Purpuz Planner Pink en de Purpuz Planner Antraciet bestellen via Bol.com (affiliate links). 

Welk doel zou jij graag op korte termijn willen bereiken

De Purpuz Planner Pink heb ik ontvangen voor deze review.

Volg:
Deel:

38 Reacties

  1. 19 september 2018 / 07:02

    Ik heb de Purpuz planner van dit jaar en er staan zeker hele goede tools in. Al merk ik bij mijzelf dat ik de planner niet altijd trouw invul :) Misschien ook omdat ie zo groot is en dus niet makkelijk mee te nemen is. Maar het idee is goed.
    Darina blogde over…Boek review | Dress Like a Parisian door Alois Guinut

    • Romy
      Auteur
      19 september 2018 / 07:55

      Wat leuk dat jij ook een Purpuz Planner hebt! Ik snap dat het wel een uitdaging is om de planner dagelijks trouw bij te houden. Ik zou hem zelf ook niet snel overal mee naartoe meenemen, maar hoop wel dat ik er ‘s avonds thuis regelmatig in kan schrijven.

  2. 19 september 2018 / 07:38

    Leuk dat er een roze variant is.

    Ik vind het een mooi concept maar voor mij is hij ook te groot waardoor ik er minder mee bezig was dan ik zou willen.

    • Romy
      Auteur
      19 september 2018 / 07:56

      De planner is inderdaad vrij groot en daarmee niet heel makkelijk om mee te nemen. Zelf ben ik van plan om er elke avond thuis wat in te schrijven. Zolang ik hem thuis op een opvallende plek leg, moet dat vast wel goed komen :)

  3. chucky1012
    19 september 2018 / 07:46

    Prachtig 😍
    Ik had het net gezien in de webshop waar dit te koop is👌

    Fijne dag 😉

    • Romy
      Auteur
      19 september 2018 / 07:56

      Wat leuk! :) Ik wens jou ook een fijne dag toe!

    • Romy
      Auteur
      19 september 2018 / 19:33

      Een bullet journal is natuurlijk ook leuk, zeker als je er een creatieve eigen draai aan geeft :)

  4. 19 september 2018 / 08:31

    De Purpuz planner heb ik laatste bijna gekocht, maar uiteindelijk toch niet. Fijne tips geef je voor een goede planning. Een realistische planning maken is heel belangrijk wil je jouw doelen halen én daarnaast vind ik de tip om leuke dingen te blijven doen ook een goede!
    Femke blogde over…Zwangerschapsupdate #4: Het derde trimester

    • Romy
      Auteur
      19 september 2018 / 22:42

      Met een realistische planning kom je inderdaad al een heel eind. Eigenlijk heel logisch, maar toch wil ik nog wel eens iets te ambitieus maken bij het maken van een planning ;) Hopelijk helpt de Purpuz Planner daarbij! :)

  5. 19 september 2018 / 08:46

    Ik heb ‘m ook voor volgend jaar! Vind het een tof ding en ben er heeeeel blij mee. Maar inderdaad nog even wachten tot ik hem in kan vullen, hihi. Ik ben sowieso niet iemand die een agenda overal mee naar toe sleept, dus ik vind het helemaal neiniett erg dat hij aan de grote kant is. Kan niet wachten tot ik hem kan gaan gebruiken! :)
    Sandra blogde over…Review | Vivera Falafel

    • Romy
      Auteur
      19 september 2018 / 22:43

      Superleuk dat jij ook een Purpuz Planner hebt en er net zo blij mee bent! :) Ik ben zo benieuwd wat je ervan vindt als je hem in gebruik hebt. Ik kan zelf ook bijna niet wachten om ermee aan de slag te gaan in januari.

  6. Janne
    19 september 2018 / 09:41

    Ik vind Purpuz Planner Pink echt een onwijs lelijke naam, maar kan me best voorstellen dat zo’n planner handig kan zijn.
    Ik gebruik een uitwisbaar notitieboek (Correctbook/Greenbook) voor mijn weekplanning en doelijstjes (zie aandachtigeblog.nl voor een review van Correctbook ;) ). Dat werkt voor mij nu al een tijd heel goed. Mijn dromen en ideeën beschrijf ik op z’n ouderwets gewoon in een dagboek. Leuk om terug te lezen ook! :)

    • Romy
      Auteur
      19 september 2018 / 22:47

      Haha, de naam met de drie P’s klinkt misschien niet heel mooi inderdaad ;) Maar gelukkig lijkt de planner me qua gebruik wel heel fijn.
      Zelf heb ik ook een GreenBook. Ideaal ding! Ik gebruik hem zelf graag om schetsjes te maken of met handletteren te oefenen, omdat het bij zo’n boekje niet uitmaakt als je een keer iets minder geslaagds maakt.
      Een dagboek om je dromen en ideeën in op te schrijven, blijft ook een mooie oplossing inderdaad! Zeker als je die dingen nog eens wilt kunnen teruglezen.

    • Romy
      Auteur
      19 september 2018 / 22:48

      De Purpuz Planner is inderdaad wel prijzig. Op zich vind ik hem relatief gezien niet duurder dan een agenda, gezien de grootte en de extra’s in de planner. Maar het blijft wel een investering natuurlijk.

  7. 19 september 2018 / 12:21

    Oh, zo’n mooie planner. Als het roze is ben ik meteen verkocht. Zulke stoffen kaftjes vind ik dan wel weer een minpunt. Al vind ik ze er wel altijd erg leuk en luxe uitzien. Zelf gebruik ik dan gewoon regelmatig kledingrollers om het vuil van de kaft af te halen. Haha.
    Sarah blogde over…Recept – Courgettesoep met kokos

    • Romy
      Auteur
      19 september 2018 / 22:49

      Haha, roze doet het altijd goed, hè?! :) En kledingrollers zijn inderdaad wel een goed idee bij een stoffen kaft! Die tip ga ik onthouden :)

  8. 19 september 2018 / 12:47

    Ik heb er al vaker goede verhalen over gelezen, maar ik vind het persoonlijk wel aan de prijzige kant. Hij ziet er wel mooi uit en vind het ook origineel bedacht!
    Mariska blogde over…Michael Kors Sparkling Blush

    • Romy
      Auteur
      19 september 2018 / 22:51

      Ik vind deze planner ook echt een tof idee en ben heel blij met mijn exemplaar. Hij is inderdaad wel prijzig. Maar op zich valt het wel enigszins mee als je je bedenkt dat een kleine agenda soms ook al 15 of 20 euro kost en deze planner dan een stuk uitgebreider en groter is :)

  9. 19 september 2018 / 14:31

    Wauw, wat een super toffe planner! Zelf ben ik echt niet zo’n ster in het bijhouden van zulke planners, maar ik moet zeggen dat deze planner er wel heel erg handig en overzichtelijk uitziet. Hij biedt ook veel inspiratie en stof tot nadenken! En ja, die roze kaft… Love it <3
    Anna blogde over…Dit heb ik geleerd over het maken van Instagram foto’s!

    • Romy
      Auteur
      19 september 2018 / 22:52

      Superleuk om te horen dat jij ook enthousiast wordt van de planner! Die kaft alleen al deed het hem voor mij en ik vind het ook echt een fijne, inspirerende en overzichtelijke planner. Alleen al dat motiveert me om deze planner straks trouw te gaan invullen :)

    • Romy
      Auteur
      19 september 2018 / 22:52

      Als jij een bullet journal het fijnst vindt werken, is dat ook helemaal prima, toch?! :) Het is net waar je voorkeur naar uitgaat.

  10. 19 september 2018 / 21:05

    Ik heb de printversie (kon je toen gratis downloaden) momenteel in gebruik, nu ja, in gebruik is veel gezegd. Bij momenten heb ik wel trouw ingevuld maar nu moet ik zeggen dat mijn huidige actieve droomplan (tuin stap voor stap veranderen naar mijn droomtuin) misschien niet zo goed in concrete stappen te vatten is. Er zijn zoveel factoren die meespelen en zeker deze zomer met de droogte liep de hele planning compleet in de war.
    De periodes waarin ik aan het sporten was (nu even niet), dat lukte beter met de planner.
    Dus ik ben nu andere opties aan het bekijken voor komend jaar, maar de PP planner is zeker nog niet uitgesloten.

    • Romy
      Auteur
      19 september 2018 / 22:56

      Bij het omtoveren van jouw tuin een droomtuin komt inderdaad wel wat meer kijken, waar je niet altijd invloed op hebt. Ik kan me voorstellen dat een planning dan wat lastiger is. Maar voor veel andere situaties kan een planner zeker fijn zijn :) Op basis van mijn eerste indruk van de Purpuz Planner vind ik het zeker een aanrader. Wat handig trouwens dat er ook een tijdje gratis printables van waren!

      • 21 september 2018 / 11:25

        Ja, zeker voor de echt concreet vatbare doelen is ie echt ideaal. In mijn geval ligt ‘het probleem’ meer bij mijn droomdoel dan bij de planner.
        Maar ik schrijf hem zeker nog niet af. Als ik een manier vind om de stappen anders, minder afhankelijk van externe factoren, op te splitsen, schaf ik hem voor volgend jaar wel weer aan. (Maar wel de grijze dan ;) )
        Dus ik ben serieus aan het broeden. Vind hem in ieder geval wel heel fijn van indeling en ruimte.

        • Romy
          Auteur
          21 september 2018 / 19:58

          Goed om te horen dat de planner op zich wel goed bevalt! Wie weet is er met een beetje brainstormen inderdaad nog wel een manier te bedenken om de planner toch te gebruiken voor je tuinverbouwplannen. Toch jammer dat zo’n planner niet meteen de weersvoorspellingen voor het hele jaar alvast kan laten zien, haha.

  11. 20 september 2018 / 09:36

    Wat een fijn artikel! Zeker waar. Ik heb een paar acties voor mijn eigen bedrijf in de planning staan. Deze zijn bijna allemaal volledig uitgewerkt. Nu hoop ik op een super leuk succes natuurlijk!

    • Romy
      Auteur
      21 september 2018 / 00:00

      Zo te horen ben je al supergoed bezig voor je eigen bedrijf! Heel veel succes! :) Ik hoop dat je je mooie doelen voor je onderneming kunt waarmaken.

  12. 20 september 2018 / 12:04

    Goede punten noem je, zeker wat betreft het stellen van realistische doelen. Ik vind het toch altijd een beetje jammer als ik interviews met van die super succesvolle vrouwen lees, die dan roepen; dream big, get big. Sorry hoor, maar het hoeft toch niet altijd allemaal BIG te zijn, denk ik dan persoonlijk…Er zijn genoeg dingen in mijn leven waar ik met een trots gevoel op terug kijk en dat zijn echt niet allemaal grootste of spectaculaire dingen, maar wél zaken waar ik zelf blij mee ben. Heerlijk, die positieve vibes altijd, in jouw artikelen!
    bychristiana blogde over…Regen op je bruiloft, wat doe je dan?

    • Romy
      Auteur
      21 september 2018 / 00:07

      Wauw, ik kan het niet anders dan volledig met je eens zijn! Ik was toevallig laatst bezig in een boek van een bekende vlogger over ondernemen. Na 100 pagina’s ergerde ik me al mateloos aan het hele idee van “Het moet allemaal zo groot mogelijk” en “Denk niet klein, maar denk in termen van een miljoenenbedrijf!”. Alsof kleine stappen of stappen op persoonlijk vlak niet belangrijk zouden zijn. Soms zijn juist bepaalde persoonlijke overwinningen de dingen die je het meest trots kunnen maken <3

  13. 20 september 2018 / 21:23

    Ik heb de purpuz planner van dit jaar, en gebruik hem helaas niet zo vaak als ik zou willen. Een beetje met vlagen. Maar als ik hem gebruik wordt ik er wel heel gemotiveerd van. Dus ik heb toch deze week de roze besteld voor 2019 !!
    Ivon blogde over…Duurzame Kerstcadeaus 2018

    • Romy
      Auteur
      21 september 2018 / 00:13

      Superleuk dat je ook de roze Purpuz Planner hebt besteld! Ik kan me voorstellen dat er wel wat doorzettingsvermogen voor nodig is om zo’n planner trouw te blijven invullen, maar het lijkt me wel zo fijn om er regelmatig mee aan mijn doelen te werken :)

  14. 20 september 2018 / 23:19

    Ik gebruik de Purpuz Planner al sinds 2017, en vond hem supergoed om mijn doctoraat mee te plannen. Grote projecten of doelstellingen worden zo mooi in kaart gebracht, en in haalbare stukken opgedeeld.

    • Romy
      Auteur
      21 september 2018 / 00:18

      Wat een mooi doel om de Purpuz Planner voor te gebruiken! Ik kan me voorstellen dat zo’n planner zich daar inderdaad onwijs goed voor leent.

  15. 21 september 2018 / 12:15

    Ik gebruik nooit echt een planner, enkel een agenda. Normaal kreeg ik die op de middelbare, maar niet meer op de hoge school natuurlijk. Daarom heb ik er deze keer wel eentje aangeschaft zodat ik alles mooi kan noteren. De spannende periode breekt nu echt aan! Studeren in het hoger onderwijs is zwaar en veel werk. En daar zijn we gisteren op de introductiedag ook voor gewaarschuwd. Maar ik denk dat ik vooral moet zorgen dat ik ondanks al dat werk mijn ontspanning ook nog neem. Want anders gaat het echt niet goedkomen denk ik. Dus af en toe dat leesboek erbij zal nodig zijn!
    Nikita blogde over…Het leven is GEEN competitie

    • Romy
      Auteur
      21 september 2018 / 20:03

      Superleuk dat je een agenda hebt aangeschaft voor de hogeschool! Het uitzoeken van een mooie agenda vond ik zelf altijd een van de leukste dingen om te doen bij de start van het schooljaar :) Enorm spannend dat je nu bijna echt gaat beginnen op de hogeschool! Het is inderdaad weer heel anders dan de middelbare school, maar ik weet zeker dat je daar je weg wel in zult vinden. Vergeet inderdaad vooral niet af en toe wat welverdiende rust te pakken. Dan komt het echt wel goed met jou! <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge