dierendag 3

5x Waarom ik Pippa niet kan missen? (+ ultieme tip tegen kattenharen)

 • 4 oktober 2019
 • 22 Reacties
Categorieën: Persoonlijk, Lifestyle

Pippa en ik delen nu sinds 4,5 maand een huis. Of, zoals Pippa vast zou zeggen: ik mag in haar territorium wonen zolang ik haar regelmatig van aaitjes en voer voorzie. Dat doe ik met veel liefde, want ik zou mijn pluizige huisgenootje voor geen goud willen missen. Natuurlijk verwen ik Pippa elke dag iets te veel, maar op 4 oktober (Dierendag) verdient ze een plek in de spotlights al helemaal. Daarom deel ik 5 redenen waarom ik Pippa niet meer zou kunnen missen. En ik deel voor mede-katteneigenaren een ultieme tip om van kattenharen af te komen. Want kattenharen in huis, die kan ik dan weer wél missen.

1. Altijd enthousiast gezelschap in huis

Ik vermaak me prima in mijn eentje, maar vind het wel fijn om nooit in een leeg huis thuis te komen. Dankzij Pippa hoef ik niet bang te zijn dat ik ooit onopgemerkt binnenkom. Mevrouw komt altijd miauwend op me af gesneld zodra ik de sleutel in het sleutelgat steek, laat zich vervolgens uitgebreid op de grond vallen en gaat eerst drie minuten liggen rollebollen voordat ik überhaupt iets kan doen. Bij voorkeur wijst ze me nog even met haar wild zwiepende staart op de deur van de voorraadkast, waarin de Whiskas-zakjes verstopt liggen. “Hier moet je zijn, baas!” Een vrolijker gezelschap had ik me niet kunnen wensen.

2. Ze is mijn steun op baaldagen

Als ik iets vervelends heb meegemaakt, voelt het dankzij Pippa alsof ik er nooit alleen voor sta. Niet alleen kun je tegen een kat als geen ander eindeloze klaagzangen ophouden zonder dat diegene het na een uur wel zat is, maar ook merk ik dat haar gezelschap me echt door zo’n baaldag heen sleurt. Hoe verdrietig of boos ik ook ben, Pippa is (bijna) altijd haar enthousiast rondrennende zelf en voor haar ben ik altijd goed genoeg zoals ik ben. Een fijne gedachte! En als ze dan ondeugende capriolen uithaalt, is dat altijd reden voor een glimlach.

3. Altijd leven in de brouwerij

Vooral thuiswerkdagen zijn dankzij Pippa een stuk gezelliger geworden. Pippa is een fijne collega die je er soms subtiel op wijst dat het tijd is om achter je laptop vandaan te komen. Hallo, je kat is immers minstens zo interessant als de letters op je laptopscherm. Zonder een rondlopende kat zou het naar mijn zin iets te stil zijn in huis. Natuurlijk vreet Pippa ook weleens ondeugende dingen uit die niet per se het leven in de brouwerij zijn waar je op dat moment op zit te wachten. Maar verder kan ik hard om en met haar lachen. Bijvoorbeeld toen arme Pippa laatst met een prijssticker was gaan spelen die op tafel lag (natúúrlijk was Pippa niet op tafel geweest) en die ze vervolgens niet meer van haar poot af kreeg. Never a dull moment.

4. Meer rust in mijn bol

Voordat ik ging verhuizen, was de rust soms ver te zoeken. Zeker in de klusperiode rende ik van hot naar her. Thuis zitten was er nauwelijks bij en heel wat avonden per week was ik van huis. Nu Pippa er is, heb ik een stok achter de deur om meer thuis te zijn. Ik ren niet meer van supermarkt naar werk naar woonboulevard naar fysiotherapeut, maar ben vaker ’s avonds gezellig thuis. Goed, ik ben nog steeds niet het prototype ultiem zen persoon en heb ook niet de illusie dat ooit te worden, maar Pippa heeft me wel meer rust gegeven.

5. Onvoorwaardelijke liefde

*Pas op: zoetsappigheid-alert!*

In je leven zullen altijd mensen komen en gaan. Soms kwetsen mensen je of moet je met pijn in het hart afscheid nemen van iemand die je meer kwaad doet dan goed. Hoe bijzonder is het dat de liefde van en voor een kat echt onvoorwaardelijk is. Of nou ja, op vier voorwaarden na: elke dag aaitjes, vers water, nieuwe brokjes en een beetje aandacht. Pippa zal er altijd zijn en onze relatie is heerlijk ongecompliceerd. Geen sneren naar elkaar, geen onbedoeld lullige opmerkingen, geen WhatsApp-frustraties en gewoon geen gedoe. Ik hoef dan ook nooit te twijfelen of ze me morgen nog net zo lief zal vinden als vandaag.

Onvoorwaardelijke liefde betekent ook… kattenharen!

Toch is er één ding dat ik stiekem graag zou willen missen als katteneigenaar: de kattenharen door het hele huis. Mijn langharige huisgenoot laat haar haren graag op allerlei plekken achter. Sinds ik Pippa heb, heb ik dan ook standaard een flinke hoeveelheid kledingrollers in huis en komt de stofzuiger vaker uit de kast dan ik zou willen. Om vervolgens gefrustreerd te zijn dat mijn Philips-stofzuiger weigerde om een deel van mijn kattenharen op te zuigen.

kattenharen verwijderen met thomas stofzuiger

Dat was totdat ik voor mijn blog iets leuks mocht testen…

…de Thomas-stofzuiger voor dierenharen!

Dit knaloranje ding dus! Ik had nooit gedacht op mijn blog nog eens te schrijven over een stofzuiger. Het leek haast à la Tell Sell te mooi om waar te zijn: een stofzuiger zonder stofzuigerzak en met een speciaal opzetstuk voor dierenharen. Ik was dan ook benieuwd of ik als kersverse huisvrouw met niet per se een grote voorliefde voor stofzuigen enthousiast zou worden van dit oranje gevaarte.

Over de Thomas-stofzuiger

Even over de stofzuiger van Thomas die ik heb ontvangen: ik testte de Cycloon Hybrid Family & Pets-stofzuiger, een naam die haast klinkt alsof je zojuist een superdeluxe hybride sportauto hebt aangeschaft. Maar niets is minder waar! Deze cycloonstofzuiger is speciaal gemaakt voor het opzuigen van dierenharen en heeft daarvoor ook een speciale turbostand. Ook niet verkeerd: je hebt geen stofzuigerzakken meer nodig, want stof wordt opgevangen in een bakje dat je eens in de zoveel tijd kunt legen. En met de stofzuiger kun je ook nog eens stofzuigen op basis van water, waardoor je meteen de lucht kunt verfrissen.

Genoeg beloftes, tijd voor de test!

Oké, dat zijn heel wat beloftes. Daar wilde ik wel mijn eigen oordeel over vellen en dus sloeg ik – iets enthousiaster dan gebruikelijk – aan het stofzuigen. Normaal gesproken kreeg ik nooit de dierenharen van stoffen meubels opgezogen. Daarvoor had ik toch echt steeds een kledingroller nodig. Nogal een klus om daar elke twee dagen mee in de weer te zijn! Maar met het meubelopzetstuk en de turbostand op deze stofzuiger gingen de haren zelfs van mijn fluwelen stoelen af. Zo de stofzuigerbak in. Je begrijpt: ik ben een blije huisvrouw.

Even de voor- en nadelen op een rij:

+ Dierenharen opzuigen gaat veel makkelijker, ook van meubels.
+ Je hebt geen stofzuigerzakken meer nodig. Dat is ook nog eens duurzaam.
+ Er zijn drie verschillende standen, waaronder ook een turbostand.
+ De stofzuiger maakt in de niet-turbostand minder herrie dan mijn vorige stofzuiger. Vindt Pippa fijn!
+ Eventueel kun je naast stofzuigen ook de lucht verfrissen met de Aqua-freshair-Box.

De Thomas-stofzuiger is een stuk prijziger dan andere stofzuigers.
De stofzuiger is vrij groot en zwaar. Daar moet je wel ruimte voor hebben.
Je kunt de stofzuiger niet rechtop staand opbergen. Bij mij past hij precies in de meterkast, maar dat zal niet bij iedereen zo zijn.

Eindoordeel

Ik ben zelf al met al héél enthousiast over de Cycloon Hybrid Family & Pets-stofzuiger van Thomas. Hij heeft nog een extra voordeel, dat misschien ietwat beschamend is. Ik vond het namelijk nogal satisfying om na een stofzuigsessie in het plastic bakje te zien hoeveel stof ik heb opgezogen. En dus staar ik na elke stofzuigbeurt even trots naar mijn bak vol stof en kattenharen.

Alhoewel dat moment nooit lang duurt. Al snel komt Pip haar neus om de hoek steken. Om weer een haar of drie los te laten. Ach, Pippa is elke stofzuigsessie meer dan waard.

Doe jij vandaag iets in het kader van Dierendag?

De stofzuiger heb ik ontvangen van Thomas. Dit beïnvloedt mijn mening niet.

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Iris - Thebeautymagazine.nl 4 oktober 2019 op 7:26 am - Beantwoord

  Ahhh wat een lief artikel over Pippa! Ik ben ook dol op onze kat. Als he thuis komt zit hij al klaar. En ook al houdt hij niet echt van knuffelen, door in de buurt te zij laat hij zien dat hij het wel heel fijn vindt om bij ons te zijn <3
  Mooie stofzuiger trouwens! Die is inderdaad wel nodig voor kattenhaartjes.

  • Romy 6 oktober 2019 op 2:27 pm - Beantwoord

   Wat lief! Jullie kat klinkt ook als een heel gezellig beestje. Zo fijn als een kat lekker dicht bij je komt zitten.

 2. Lenneke 4 oktober 2019 op 8:34 am - Beantwoord

  Ik ga m’n hond Vince zo totaal over de zeik helpen door met ‘m te gaan wandelen in de regen. Zo zielig, hahaha. Daarna eerst afdrogen om vervolgens lekker te kroelen. En hij mag wel wat extra lekkere dingen vandaag. Over drie dagen is het vier jaar geleden dat ik hem adopteerde, dus dan is het weer feest voor ‘m. Maar ja, het is ook al vier jaar feest met hem. <3

  • Romy 6 oktober 2019 op 2:29 pm - Beantwoord

   Haha, arm beestje met de flinke regenbuien van de afgelopen dagen. Maar een flinke kroelsessie maakte vast veel goed. Mooi om te lezen hoe gek jij bent op je hond! Het blijft toch bijzonder hoeveel een huisdier voor je kan betekenen. Ik kan me na 5 maanden met Pippa al niet meer voorstellen dat ik een huis zonder haar zou hebben.

 3. Audrey 4 oktober 2019 op 9:01 am - Beantwoord

  Pippa heeft zo’n lief snoetje! Ik vind die onvoorwaardelijke liefde van een huisdier ook stiekem het mooiste. Enne: ik denk dat jullie relatie juist ongecompliceerd is?

  • Romy 6 oktober 2019 op 2:38 pm - Beantwoord

   Ja, wat een schatje hè?! Ik kan ook echt verliefd naar Pippa kijken soms als trots baasje.
   Dank je voor de tip trouwens! Ik bedoelde inderdaad (gelukkig) “ongecompliceerd”. Wel een klein verschilletje met “gecompliceerd”, haha. Oeps!

 4. Simone 4 oktober 2019 op 9:05 am - Beantwoord

  Wat een fijn ding, die stofzuiger. Maar ik zou nooit zoveel geld uitgeven aan een stofzuiger. Maar stiekem zou ik het wel handig vinden! Ik heb nu allemaal dekens over de bank liggen en die gooi ik 1x in de twee weken in de was. Gelukkig is de grootste haarperiode voorbij (de zomer). In de winter valt het mee gelukkig. Ik doe eigenlijk nooit iets speciaals voor dierendag, omdat ik denk: Ze snapt het toch niet, haha. En ze speelt nooit met speelgoed, ze mag geen snoepjes (dieet)… Dus is beetje lastig. Een paar extra knuffels dan maar? 😉

  • Romy 6 oktober 2019 op 2:40 pm - Beantwoord

   Inderdaad, gelukkig verharen katten nu niet meer zo heel erg. Ik merk ook echt een enorm verschil met de zomer wat dat betreft. Je hebt wel gelijk trouwens: eigenlijk is Dierendag natuurlijk vooral een commerciële aangelegenheid. Ik geef Pippa wat extra snoepjes en geloof verder ook dat het voor haar eigenlijk elke dag wel Dierendag is met hoeveel ik haar verwen 😉

 5. Naomi 4 oktober 2019 op 9:15 am - Beantwoord

  Wat lief, zo’n ode aan Pippa. Mooi dat je door haar ook meer rust kunt vinden. En ik kan me voorstellen dat je heel blij bent met je stofzuiger!

 6. Darina 4 oktober 2019 op 10:26 am - Beantwoord

  Een heel lief artikel over Pippa en wat een leuke foto’s! Mijn kat was ook alles voor mij. echt mijn maatje. Altijd enthousiast als ik thuis kwam als was het niet echt een knuffelaar.

  • Romy 6 oktober 2019 op 2:41 pm - Beantwoord

   Zo leuk hè, dat enthousiaste welkom dat alleen huisdieren je kunnen geven. Zo’n beestje kan echt heel veel voor je gaan betekenen.

 7. Lianne 4 oktober 2019 op 10:28 am - Beantwoord

  Wat een mooie foto’s en zo fijn dat je aan Pippa zo’n lieve kattenvriendin hebt! Ik zou Charlie en Baco ook echt niet kunnen missen! Katten kunnen je zoveel liefde (en inderdaad ook rust) geven 🙂 Even bij het puntje onvoorwaardelijke liefde, er staat meer goed doet dan kwaad, maar volgens mij moet het andersom. Mensen die je goed doen wil je juist bij je houden 😉 Gelukkig hebben we altijd de katten nog!

  Leuk dat je deze stofzuiger mocht uitproberen en dat deze alle haren netjes wegzuigt! Doet die van ons gelukkig ook. Al stofzuigen we niet elke week hoor, anders blijven we bezig. Gelukkig valt het nu in de herfst wel mee met hoeveel ze verharen.

  • Romy 4 oktober 2019 op 10:50 am - Beantwoord

   Oeps, ik bedoelde inderdaad ‘meer kwaad dan goed’, haha. Dank je voor de tip! Heb het meteen even aangepast 🙂
   Mooi om te horen dat jij ook zo gek bent op jullie twee stoere en lieve katers. Wat kan een kat toch veel voor je betekenen!
   En inderdaad, gelukkig is de hoeveelheid haren in het najaar al wat minder. In de zomer was ik soms wel 3-4 keer per week aan het stofzuigen of met de kledingroller in de weer, omdat Pippa langharig is en daardoor extra veel haren verliest. Nu kan ik de stofzuiger gelukkig weer wat langer in de kast laten staan 😉

 8. Anouk 4 oktober 2019 op 11:35 am - Beantwoord

  Ik kan me heel goed voorstellen dat je zo blij bent met Pippa! Ik ben wel een beetje jaloers op jou mooie poesje!

  • Romy 6 oktober 2019 op 2:42 pm - Beantwoord

   Ja, een poesje in huis is zo leuk! <3 Hopelijk komt het er bij jou binnenkort ook van dat je een lieve poes in huis kunt halen.

 9. Wendy 4 oktober 2019 op 1:48 pm - Beantwoord

  Hahaha, ik kan me goed voorstellen dat je iets enthousiaster aan het stofzuigen sloeg dan normaal! 😛 Hier geen kat in huis of een ander huisdier, dus ik doe niks speciaals voor dierendag. Ja, een vlees-&visloze dag, maar dat zijn bijna al mijn dagen. 🙂

 10. Suzanne 4 oktober 2019 op 4:25 pm - Beantwoord

  Je kunt gewoon zo gewend raken aan dieren! Heel leuk om te lezen!

 11. Jessica J. 5 oktober 2019 op 9:19 am - Beantwoord

  Wat een beauty is ze toch. Ik zou ook echt niet meer zonder onze Nebby kunnen. En ja, een goede stofzuiger is inderdaad een must! Ik heb speciaal een nieuwe Philips-stofzuiger gekocht die niet alleen geschikt is voor huishoudens met huisdieren, maar ook een HEPA-filter heeft. 🙂

  • Romy 6 oktober 2019 op 2:53 pm - Beantwoord

   Slim dat je speciaal voor de kat een andere stofzuiger hebt gekocht! Katten zorgen (helaas) voor iets meer stofzuigwerk 😉 Maar gelukkig zijn ze het helemaal waard gezien alle liefde, gezelligheid en grappige acties die je ervoor terugkrijgt.

 12. Els 5 oktober 2019 op 7:11 pm - Beantwoord

  Pippa, wat een prachtige kat :-). Ik snap dat je deze niet kunt missen. Altijd leven in huis!

 13. Bychristiana 5 oktober 2019 op 8:44 pm - Beantwoord

  Ah, ik heb je artikel met veel plezier gelezen! Vooral omdat wij over twee weken ein-de-lijk onze pomeriaan puppy krijgen. We zijn er de afgelopen weken erg veel meer bezig geweest (vooral met het wachten haha;-)) maar vandaag kregen we dan eindelijk de definitieve datum dat we haar mogen ophalen. Alle dingen die je schrijft lijken me zo herkenbaar als je een diertje in huis hebt. En over die haren, haha. Ik stofzuig nu al elke dag, hoe moet dat dan straks? Ik las laatst ergens dat honden heel erg kunnen gaan blaffen van de stofzuiger, omdat ze het zelf eng vinden, of omdat ze denken dat dat enge geluid hun ‘baasje’ iets aandoet. Ik ben zeer benieuwd hoe dat straks met ons kleine meisje gaat;-)

  • Romy 6 oktober 2019 op 3:10 pm - Beantwoord

   Echt zó leuk dat jullie bijna jullie puppy mogen verwelkomen. Ik kan me voorstellen dat je nu al niet kunt wachten totdat het moment daar is. Ik ben heel benieuwd naar jullie pup. Ze zal vast prachtig zijn. Ik kan alleen maar beamen dat een dier onwijs veel gezelligheid in huis geeft.
   Ik moest wel lachen om de reactie van honden op de stofzuiger, ook na je reactie op mijn artikel van gisteren 😉 Pippa werd inderdaad ook opeens agressief van de stofzuiger. Pittige tante, haha. Mijn ervaring is trouwens dat de hoeveelheid dierenharen vooral in de zomer heftig is. Als Pippa dan heel veel haren op een dag verloor en ik net had gestofzuigd, gebruikte ik vaak een harenroller van IKEA om die losse haren van mijn meubels te krijgen. Dat kost wat minder werk dan opnieuw stofzuigen, maar werkt wel goed op de vaste plekjes waar Pippa altijd ligt (en dus ook veel haren achterlaat).

Recente blogs

Inspiratie | 18 leuke items voor kleurrijke outfits in de winter

29 november 2019|Outfits|

Help, het wordt winter! Zodra de temperaturen dalen tot onder het vriespunt, lijkt het vaak een grotere uitdaging te worden om er kleurrijk uit te zien. In de kledingwinkels barst het vooral van de rekken vol zwarte en grijze rekken. Hooguit een glittertje hier en daar. Hoe kun je jezelf dan toch van je kleurrijke kant laten zien in de winter? Dat is vooral een kwestie van goed zoeken. Of misschien kan ik je wat inspiratie geven. Ik deel 18 kleurrijke winteritems waarmee jij je deze winter niet alleen in zwart en grijs voor de dag hoeft te komen.

Stress voorkomen als je het druk hebt | 10 tips

25 september 2019|Persoonlijke groei, Zelfliefde|

We hebben allemaal weleens periodes die vooral bestaan uit ellenlange takenlijsten en een hoofd vol gedachten en actiepuntjes. Je hoeft maar één blik te werpen op de mensen die over het station rennen, telefoontjes plegen en in alle haast een latte macchiato achteroverslaan om te beseffen dat heel wat mensen het nogal druk hebben. Denk jij nou ook "Ik heb het zo druk!"? Laat je zeker niet gek maken, zo heb ik in drukke periodes wel geleerd. Dit zijn 9 tips om stress te voorkomen.

DIY | Kaart voor Vaderdag handletteren en scrapbooken

10 juni 2017|DIY|

Vaderdag komt er alweer bijna aan. Volgende week is het zover en is het tijd om alle vaders in het zonnetje te zetten. Net als voor mijn moeder, maak ik ook voor mijn vader altijd zelf een kaart. Normaal doe ik dat met papier en scrapbooken. Maar omdat ik nu wat eerste pogingen tot handletteren doe, leek het me leuk om handletteren en scrapbooken eens te combineren. In deze DIY laat ik je zien hoe je met handletteren én scrapbooken deze stoere kaart voor Vaderdag kunt maken. Met alleen maar budgetproof materialen!