30 3

Review Too Good To Go Magic Pakket (met 15 THT-producten)

 • 28 juli 2023
 • 2 Reacties
Categorieën: Lifestyle, Groen doen

Laatst deed ik een nieuwe ontdekking in de Too Good To Go-app. Too Good To Go zelf heeft nu een Magic Pakket met allerlei houdbare producten. Voor € 11,99 bestel je de box en krijg je die binnen een paar dagen gratis thuisbezorgd. Het pakket is gevuld met houdbare producten die om allerlei redenen nooit de supermarkt hebben gehaald. Het kan van alles zijn: kant-en-klaar-pakketten, sausjes, gedroogd fruit… Als Too Good To Go-fanaat was ik razend benieuwd of die box wat zou zijn. Ik maakte € 11,99 over en wachtte een tikkeltje ongeduldig totdat de postbode met een grote doos voor de deur stond. Wat zou erin zitten? En is de doos het geld echt waard? In deze review van dit Too Good To Go Magic Pakket laat ik de complete inhoud zien én vertel ik of ik het voor herhaling vatbaar vond.

Wat is het Too Good To Go Magic Pakket?

Too Good To Go is dé app waarin je voor een prikkie boodschappen of horeca-producten kunt bestellen die bijna over datum zijn. Meestal ga je daarvoor naar een winkel bij jou in de buurt en krijg je daar een tas mee met groenten, fruit of andere versproducten. Bij het Too Good To Go Magic Pakket werkt dat anders. Je bestelt de box via de app voor € 19,99 (of voor € 11,99 als je hem – zoals ik – blijkbaar op het juiste moment scoort) en krijgt dan binnen 4-6 dagen een pakket vol houdbare producten. De minimale waarde is € 40,- en het pakket wordt bij je thuisbezorgd.

De producten in het pakket hebben allemaal om bepaalde redenen nooit de supermarkt bereikt. Dat kan zijn omdat de THT-datum niet lang meer op zich laat wachten, omdat ze uit het assortiment gaan of omdat ze een oude verpakking hebben. Alle producten zijn nog steeds prima te gebruiken, dus heeft Too Good To Go ze “gered” om ze in een Magic Pakket te stoppen.

De inhoud van de box is een verrassing. Ook ziet elk pakket er weer anders uit. Het hangt er maar net van af welke producten op dat moment over zijn.

Je kunt geen dieetwensen aangeven. What you don’t see, is what you get. Maar aangezien het om houdbare producten gaat, had ik al zo’n vermoeden dat er niet veel vlees of zuivel in zou zitten. Daarom durfde ik als melkvrije vegetariër de gok wel te wagen. Bovendien eet Bart wel vlees en zuivel, dus ook die producten zouden hier wel op komen.

Lees ook: mijn eerste ervaring met Too Good To Go en mijn review van de Vomar Groente-, Fruit- en Broodbox.
Too Good To Go Magic Pakket bestellen

Hoe bestel je het Too Good To Go Magic Pakket?

Het Too Good To Go Magic Pakket is helaas niet standaard verkrijgbaar. Af en toe biedt Too Good To Go zo’n box aan en kun je er één bestellen. Ga daarvoor naar het tabje ‘Bezorging’ in de Too Good To Go-app. Daar zie je soms het Too Good To Go Magic Pakket tussen staan. Soms lijkt het alsof je pech hebt en de box net voor jouw bezoekje is uitverkocht. Maar geen nood: vaak komen er binnen een paar minuten weer nieuwe boxen online. Dus check de app gewoon een paar keer achter elkaar in 5 minuten tijd. Dan kun je er vast één scoren.

Ter info: ik kocht de box voor € 11,99, maar blijkbaar variëren de prijzen nogal eens. De standaard prijs is schijnbaar € 19,99, maar soms zijn er dus aanbiedingen.

Je rekent de box meteen af in de app en ontvangt dan een e-mailbevestiging. Zodra het pakket op de post is gegaan, krijg je een track & trace-code, zodat je weet wanneer je op de deurmat moet gaan liggen én wanneer de voorraadkast leeg moet zijn om die te kunnen bijvullen met je nieuwste aanwinsten. Ik had de box zelf binnen twee dagen in huis. Too Good To Go geeft zelf 4-6 dagen als gemiddelde levertijd.

Wat zit er in dat magische pakket?

Daar was ik natuurlijk razend benieuwd naar toen ik een groot en zwaar pakket in mijn armen geduwd kreeg. De inhoud stelde gelukkig niet teleur. Ik laat je graag zien wat ik allemaal uit deze magische box tevoorschijn toverde:

Too Good To Go Magic Pakket review 7
Too Good To Go Magic Box review 9

Wat een boel spullen, hè?! Ik was positief verrast. Ik had wel vaker de standaard pakketten met houdbare producten van Too Good To Go gezien. Daarbij zie je op de foto al exact wat je krijgt en je betaalt dan volgens mij € 19,99 voor een box. Die boxen vond ik persoonlijk niet echt dat geld waard en bevatten vaak producten die ik zelf nooit zou gebruiken. Maar deze box van maar € 11,99 vond ik zeker wél waar voor mijn geld. Ik kreeg maar liefst 15 producten, waarvan sommige zelfs nog tot november of december houdbaar zijn. Ik hoef dit pakket dus niet eens in no-time op te maken. En zelfs al zou de THT-datum al snel zijn, dan nog zijn producten vaak wel langer houdbaar dan tot de aangegeven datum.

Ik had mazzel want bijna alle producten waren op z’n minst vegetarisch en soms ook nog vegan. Alleen de tonijn is iets iets vis- of vleesachtigs. Verder was alles minimaal vegetarisch. In sommige producten zat ei of melk verwerkt, maar dat waren stuk voor stuk producten waar Bart of iemand anders uit mijn omgeving wél blij van wordt. Al met al was ik zéér tevreden.

Dit is een overzicht van de producten die ik kreeg (inclusief de prijzen die je op dit moment bij de supermarkt voor de producten betaalt):

 • 2x Verkade-reep met karamel-zeezout – 2x € 1,99 = € 3,98
 • 1x Del Monte zwarte bonen 400 gram – € 1,59
 • 2x 250 gram Green Age ontpitte dadels – 2x € 2,49 = € 4,98
 • Jumbo haverdrink naturel – € 1,56
 • Zonnatura My Lunch Break Protein Bowl – € 3,26
 • Oliehoorn truffelmayonaise – € 2,99
 • Puerto Mate Wachmacher Eistee – € 1,89
 • Knorr Wereldgerechten Marokkaanse couscous – € 4,09
 • Knorr Wereldgerechten Surinaamse roti – € 4,19
 • Honig familiegerecht Oosterse wraps – € 2,99
 • John West tonijn water – € 2,90
 • John West tonijn – € 3,46
 • Blue Dragon Singapore noodle kit – € 3,00

De totale waarde van het pakket is dus € 40,88. Kortom: netjes het beloofde bedrag.

Too Good To Go Magic Box review 2

De inhoud – deel #1: de beruchte Wereldgerechten

In het pakket zaten een aantal Wereldgerechten van Knorr en Honig. Grappig genoeg heb ik nog nooit van mijn leven met de Knorr-pakjes gekookt. Zelfs toen ik nog voor 1 persoon kookte (me, myself and I), gebruikte ik altijd verse producten. Maar ik kreeg deze box net toen Bart met vakantie ging en ik daardoor twee weken alleen thuis was. Best handig dan om wat simpele maaltijden op de plank te hebben liggen! En ja, ik weet het: er zit best wat suiker en zout in de pakjes en je kunt het allemaal net zo goed zelf maken. Dat doe ik normaal ook. Maar als ik zo’n pakje krijg, vind ik het niet erg om dat voor een keer te gebruiken. Er zijn vast vele generaties mee groot geworden 🙂

Ik ontdekte al snel dat je ook aan de Wereldgerechten prima een eigen draai kunt geven door zelf de groenten te kiezen, sausjes weg te laten of juist toe te voegen of andere dingen te doen. Op die manier vond ik het prima maaltijden! En doordat de zakjes kruiden, sausjes en couscous/tortilla’s er los bij zitten, kon ik de maaltijdonderdelen ook goed los van elkaar eten. Zo bevatte één van de sausjes melk en tarwe (dus die kunnen we allebei niet eten), maar kon ik wel voor mezelf de wraps maken met de kruiden erbij en een zelfbedachte groentewok. Perfect! Zo kwam de inhoud van het pak wel op.

Too Good To Go Magic Box review 4

De inhoud – deel #2: bruikbare dadels en haverdrink

Het meest gelukkig was ik met de zakjes verse dadels in het Too Good To Go Magic Pakket. Ik gebruik altijd graag dadels in bakrecepten (zoals in deze vegan dadeltaart) of in mijn ontbijt. Echt goedkoop zijn ze alleen niet, dus dadels voor weinig zijn zeker welkom. De twee zakjes in de box komen hier makkelijk binnen een paar weken op (en anders maak ik er gewoon deze dadeltaart mee!). Extra fijn dat de dadels al ontpit zijn! Zo zie ik het als luie kokkin en thuisbakker altijd graag.

Verder haalde ik een pak haverdrink uit het Too Good To Go Magic Pakket. Ook perfect! Meestal gebruik ik ongezoete amandelmelk in mijn havermoutontbijtjes, maar havermelk is voor een week ook prima. Daar kon ik weer een paar bakjes ontbijt mee maken.

Too Good To Go Magic Box review 6
Too Good To Go Magic Box review 11

De inhoud – deel #3: bonen, soep en noedels

Hier zie je nog een paar producten die hier thuis in goede aarde vielen. De truffelmayonaise gebruik ik zelf niet (ik heb standaard een plantaardige variant in de koelkast staan!), maar Bart is hier dol op. De fles op tijd leegkrijgen is dus no problemo. Bovendien is de fles nog wel een paar maanden houdbaar, dus er zit geen haast achter.

Zelf werd ik dan weer blij van de noedelkit. Ook dit is hartstikke handig om te hebben liggen als je een keer snel, snel iets wilt maken. Uiteraard laat ik de gamba’s graag achterwege. Ik maak er gewoon mijn eigen groente bij en bak vega-kipstukjes mee. Prima maaltijd!

Zwarte bonen ben ik toevallig gek op, dus ook van dat blik kan ik zeker binnen een week de bodem bereiken. Lekker in chili’s, in bonenschotels of in zwarte-bonen-brownies als ze écht op moeten.

Naast de dadels, was de Protein Bowl van Zonnatura mijn grootste blijmaker in het pakket. Ik moest even het etiket lezen voordat ik snapte wat er in dit potje zit. Maar het is dus gewoon een linzensoep zonder zooi, met enkel pure ingrediënten en kruiden. Je hoeft de soep alleen even op te warmen en hebt dan een eiwitrijke lunch. Perfect! Een dag later zat ik al aan dit voedzame prutje om half één. Hij was zeer goed te eten!

Too Good To Go Magic Box review

De inhoud – deel #4: de weggevers

Zoals je ziet, was er iemand erg nieuwsgierig naar de tonijn op links. Helaas voor haar is dat niet zo best voor kattenmaagjes. Aangezien ik geen vis eet en Bart er ook niet dol op is, maakte ik iemand anders blij met deze twee zakjes.

De Verkade-repen vond Bart een lekkere snack voor tussendoor (en gelukkig blijft chocola máánden goed, tot ver na de THT-datum). Weer eens iets luxers dan de standaard repen melkchocola!

Het Puerto Mate-drankje was het enige in de box waarvan ik geen idee had wat ik ermee moest. Het is een soort verfrissend drankje met veel caffeïne, citroengras en een berg suiker (waarschijnlijk om de gruwelijke combinatie van die eerste twee wat te verbloemen). Het klonk in elk geval niet als een drankje waar ik mezelf of iemand anders mee kan verblijden. Helaas!

Too Good To Go Magic Pakket review 8

Dus: de conclusie van deze review van het Too Good To Go Magic Pakket

Voor € 11,99 vind ik dat ik een hele berg boodschappen heb gekregen, waar veel bruikbaars tussen zit. Het Red Bull-achtige drankje is het enige waar ik me geen raad mee wist. Verder konden we alles zelf gebruiken of er iemand anders blij mee maken. Ik weet dat deze producten niet allemaal vers en puur zijn (op de dadels en bonen na). Maar als je zoiets als de Knorr-pakketten zelf aanvult met verse groenten, kun je er prima voedzame maaltijden mee maken. Ik heb er in elk geval van genoten.

Met de soep, de noedels, de haverdrank en de dadels was ik het meest blij. Dat zijn stuk voor stuk producten die ik zelf had kunnen kopen. Van de andere producten vond ik het leuk om op deze manier iets nieuws te proberen. Zeker voor zo’n klein prijsje!

Natuurlijk is de inhoud een verrassing. Je kunt dus ook producten krijgen die je zelf niet gebruikt, zoals de tonijn in ons geval. Maar dat vind ik zelf niet zo erg. Als je er anderen blij mee kunt maken, komt het alsnog goed terecht.

Tip: als je wél boodschappen voor een prikkie wilt scoren maar zelf wilt kiezen wat je koopt, dan is Foodello een tof alternatief. Ik deel er in mijn review over Foodello meer over. Hier scoor je ook producten die bijna overdatum zijn of een oude verpakking hebben voor een extra lage prijs. Het verschil met het Too Good To Go Magic Pakket is dat je volledig zelf je boodschappen kunt uitzoeken.

Too Good To Go Magic Pakket review 10

Wat vond ik positief?

 • Je krijgt echt waar voor je geld: veel producten voor maar € 11,99 in totaal. Overigens zag ik later pas dat het pakket soms voor € 19,99 wordt aangeboden.
 • De bestelling wordt gratis bij je thuisbezorgd. Er komen dus geen verzendkosten bij en je hoeft ook niet zelf bij de winkel langs te gaan.
 • De inhoud is heel gevarieerd, op de Wereldgerechten-pakketten na dan. Er zit wel voor verschillende smaken iets in.
 • Veel producten zijn nog wel even goed. Soms ligt de THT-datum zelfs pas over een paar maanden.
 • De inhoud is een verrassing, waardoor je wordt uitgedaagd om weer eens iets anders dan anders te proberen in de keuken.
 • Er zitten bij mij veel vega(n) producten tussen. Er zit nauwelijks vlees of vis in.
 • Het is een mooie manier om producten die niet meer verkocht kunnen worden te redden van de vuilnisbak.

Wat vond ik minder fantastisch?

 • Je kunt geen dieetwensen aangeven. Er bestaat dus geen aparte vega(n) box. Op zich vind ik dat niet heel vreemd, maar toch is het voor mij een pietsie jammer.
 • De box is niet standaard verkrijgbaar. De ene dag staat hij er wel tussen, de andere dag niet.
 • De box kan ook producten bevatten waar je niets mee kunt (maar dat hoort er wat mij betreft bij). Als je wél precies wilt weten wat je bestelt voor een prikkie, dan zou ik Foodello eerder aanraden.
 • Ik zag dat de prijs standaard op € 19,99 ligt en dat € 11,99 dus een aanbieding was. Met de hogere prijs heb je nog steeds een flinke korting ten opzichte van de nieuwprijs. Maar ik zou die prijs er zelf niet voor over hebben.
 • Er zitten best veel maaltijdpakketten in naar mijn smaak. Als je niet zo van de Wereldgerechten bent, is dit misschien minder je pakket. Alhoewel ik heb ontdekt dat je ook met de Knorr-pakjes nog wel het nodige kunt improviseren door dingen weg te laten of aan te passen.

Al met al zou ik het Too Good To Go Magic Pakket zeker nog een keer bestellen als er weer eens een aanbieding van € 11,99 komt. Ik heb de standaardprijs van € 19,99 er niet voor over. Dat vind ik te prijzig voor producten die ik deels niet snel zelf zou halen. Voor € 11,99 vind ik het pakket wél absoluut de moeite waard. Je ontdekt nog eens nieuwe producten, krijgt veel spullen die nog een tijdje goed zijn en het zijn bijna allemaal bruikbare dingen.

Kende jij het Too Good To Go Magic Pakket al?

1

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. N8W8 29 juli 2023 op 11:59 am - Beantwoord

  Dank je wel voor je zeer uitgebreide review!
  Ik zal het pakket niet kopen want er zitten hooguit 3 artikelen in die ik zou gebruiken.
  De rest van de artikelen zou in het menstruatie-/boodschappenkastje voor de minderbedeelden onder ons, hier in de wijk belanden
  maar dan vraag ik mij nog af of er dan vraag naar is. Ik denk dat ik die mensen blijer maak met een pak macaroni, spaghetti of rijst wat ik regelmatig neerzet.
  Fijn weekend!

 2. Ria 3 augustus 2023 op 5:11 pm - Beantwoord

  Ja Romy, een mooi pakket, voor mij, als alleenstaande zou het veel te veel zijn, bovendien ben ik ook vegetariër, dus dan valt er weer veel af, vis eet ik wel, alleen geen vlees en vleeswaren, ook ik heb vaak bij To good to go, besteld, maar dan vnl. bij de Lidl, nu is dat niet meer mogelijk, de Lidl is ermee gestopt, misschien maar beter ook, want er was bijna niet meer aan te komen, soms was ik het een hele week aan het proberen, voordat het eindelijk lukte, nu doet de Lidl het zelf, staat gewoon in de winkel ( soms), als je geluk hebt, je kan nu wel meteen zien wat erin zit, als het je niet bevalt, laat je het staan, voorheen altijd mooie pakketten, waar ik soms een hele week van kon eten.
  Ook wel eens geprobeerd bij de Plus , DIRK, HEMA, maar toch allemaal minder, je krijgt echt van alles van die bepaalde datum, dus ook melk, vla,koekjes, enz., die je dan razendsnel op moet eten. Meer voor een groot gezin.
  Succes met het bestellen !

Recente blogs

9x Goed om te weten als je (fulltime) ondernemer wordt!

20 maart 2020|Carrière en ondernemen|

Yes! Over niet al te lange tijd is het zover: dan ben ik fulltime ondernemer. Ondernemen zelf doe ik al een tijdje. Alweer bijna twee jaar om precies te zijn. En leuk dat ik het vind! (Duh!) Een van de leukste dingen vind ik dat er als ondernemer altijd genoeg te leren en te ontdekken valt. Soms een uitdaging, soms vooral heel leuk! Omdat ik je graag in mijn avontuur meeneem, deel ik 9 handige dingen om te weten over (fulltime) ondernemen. Stuk voor stuk dingen die ik de afgelopen tijd zelf heb geleerd.

Action shoplog | Stickers, notitieboekjes & nog meer stickers

23 februari 2020|Lifestyle|

Action heeft twee afdelingen waar ik haast nooit met een gesloten portemonnee langs kan lopen: de knutselafdeling en de afdeling met pennen en notitieboekjes. Altijd blijft er wel iets aan mijn winkelmandje vastplakken. En zoals je begrijpt moet ik het dan ook maar afrekenen. Zo komt het dus dat ik voor schoonmaakmiddel naar de winkel ga en vervolgens met een lading stickers en een voorraad nieuwe notitieboekjes (en vooruit, het schoonmaakspul was ik ook niet vergeten!) Action weer uit ga. Ik weet ook niet waar het misgaat. Maar als je mijn aankopen ziet, kun je je er vast iets bij voorstellen.

Omgaan met multipotentialisme | Mijn ervaring + 7 tips

16 april 2020|Persoonlijk, Carrière en ondernemen, Persoonlijke groei|

"Wat wil je later worden?" Het is een vraag die vaak al aan kleuters wordt gesteld. Al van jongs af aan krijgen we te horen dat je keuzes moet maken. Maar wat nu als je meerdere dingen leuk vindt? En als je écht niet kunt kiezen? Ook ik heb best wel een tijdje met die vraag geworsteld. Ik wilde niet maar één ding zijn. Daarvoor vond ik veel te veel leuk. Had ik als Rupsje Nooitgenoeg niet gewoon moeite met knopen doorhakken? Nee, een jaar geleden ontdekte ik de term "multipotential". Heel wat puzzelstukjes vielen op z'n plek. Dit zijn mijn tips voor omgaan met multipotentialisme.