rode jurk 6

Outfit | Knalrode jurk, bordeauxrode blazer en felpaarse schoenen

 • 6 juni 2024
 • 3 Reacties
Categorieën: Outfits

“Rood is niet mijn kleur!” Dat heb ik jarenlang geroepen. In mijn kledingkast vond je alle kleuren terug, maar zeker niet rood. Misschien omdat zelfs ik die uitgesproken kleur een tikkeltje spannend vond. Misschien omdat ik dacht dat het me niet stond. Anyway, de laatste tijd ben ik helemaal van dingen aantrekken die je in eerste instantie een uit-je-comfortzone-ding vindt. Zo ook deze knalrode jurk. Het was liefde op het eerste gezicht toen ik de tweedehands jurk bij Appel & Ei zag hangen. Ik benoemde ‘m zelfs tot mijn verjaardagsjurk, maar ook na mijn 31e verjaardag loop ik er uiteraard graag in rond. Ik laat je graag mijn verjaardagslook zien. Met rood, rood en nog eens rood. Oh ja, en een vleugje paars dankzij mijn al net zo opvallende schoenen.

Mijn fashion-les: kleding is meer dan een omhulsel

Kleding is voor mij sinds mijn 23e altijd een manier geweest om mezelf te laten zien en me zelfverzekerder te voelen over wie ik ben en hoe ik eruitzie. Zeker op die leeftijd, was het ook mijn manier om mijn comfortzone wat op te rekken en meer te durven. Mijn hele universiteitsperiode liep ik in zwarte, grijze of hooguit beige outfits rond. Ik was liever een muurbloem dan een al te opvallende kleurrijke bloem die de aandacht naar zich toe trekt. En hoewel ik nog steeds liever achterin de collegezaal zou plaatsnemen dan voor diezelfde klas te staan, vind ik het tegenwoordig niet spannend meer om met kleurrijke kloffies meer op te vallen dan toen ik nog grijsmuizig door het leven ging.

Kleding lijkt misschien iets oppervlakkigs. Gewoon een omhulsel dat je in een winkel koopt en om je lijf heen gooit omdat “bloot ook zo bloot is”. Maar het kan ook een manier zijn om te laten zien wie je bent. Ik denk dat ik in kleding eerder durfde te tonen wie er in mij schuilgaat dan in mijn uitspraken en gedrag. Door meer kleur te dragen, vaker lange jurken aan te trekken en sinds kort zelfs met paarse sneakers over straat te stappen, ben ik me automatisch minder gaan verstoppen. Ook los van mijn kleding. Toen ik me nog grijs kleedde, ging ik me onbewust ook opstellen als iemand die niet gezien mocht worden. Sinds ik qua kleding vaker uit mijn comfortzone ga, durf ik meer mij te zijn, me meer uit te spreken en meer te staan voor wie ik ben.

Dus ja, kleding is best een magisch ding in mijn ogen.

rode jurk 5
rode jurk 4

De rode drempel over

Kleur dragen vind ik inmiddels niet meer zo’n ding. Maar gek genoeg liep ik alles in de kleur rood altijd straal voorbij. Ik vond die kleur niet my cup of tea. Ik denk dat ik rood te veel associeerde met galajurken en kanten pakjes die je voor de slaapkamer bewaart. Een rode outfit? Ik was er niet over uit of dat nu wel “mij” zou zijn. Misschien wel iets in bordeauxrood, maar zeker geen knalt-van-het-scherm-rood. En toch ging ik die rode drempel over en loop ik nu vol plezier in een jurk rond die niet te missen rood is.

Hoe dat zo komt? Tweedehands winkels kunnen veel met je doen! Ik zag deze jurk hangen bij Appel & Ei, mijn lievelingswinkel voor tweedehands vondsten. Nu heb ik sowieso een zwak voor kant, dus dat gaf de jurk al een streepje voor. Daarnaast zoek ik altijd bewust naar kledingstukken die in niets lijken op alles wat ik al heb hangen of liggen. Nou, die box vinkte deze jurk zeer zeker af. Na een enkeltje pashokje mocht hij mee naar huis. De jurk past perfect, sluit mooi aan en ik voel me er helemaal elegant en feestelijk in. Niet voor niets voelde ik me dankzij deze jurk nog een tikkeltje meer jarig op mijn verjaardag.

rode jurk
rode jurk 3

Nóg een tweedehands schat: hét King Louie-jasje

Niet alleen de jurk was een tweedehands score (ik kan het dan nooit laten om te roepen “maar € 20,- bij Appel & Ei!”), maar ook het jasje is “pre-loved”. Dat heb ik overgenomen van een volger op Instagram. Zij vond het echt een jasje voor mij en daar had ze helemaal gelijk in. Het is een heerlijk zacht en mooi getailleerd jasje van King Louie, wat ook nog eens een van mijn favoriete kledingmerken is. Je kunt het gesloten dragen voor een nette look (ideaal voor werkafspraken als ik er iets serieuzer en wat ouder uit wil zien), of je kunt hem open dragen om er lekker vlot bij te lopen. Op deze foto liet ik de knoopjes open om het niet te chic te maken.

Met de kleur rood had ik dus lange tijd niet zoveel, maar met bordeauxrood zeker wel. Deze dieprode tint komt ook in ons interieur op meerdere plekken terug en ik heb heel wat bordeauxrode dingen in mijn kledingkast hangen. Bij een kleurenanalyse leerde ik eens dat rood volgens de kleurenprincipes goed bij mijn ogen en haar past. Niet dat ik dat soort principes klakkeloos opvolg, maar ik gebruik het graag als een extra smoes om dit jasje vaak uit de kast te trekken. Ook bij deze rode jurk vind ik het een mooie match.

rode jurk 8
rode jurk 4

En de knalpaarse schoenen

De meningen zijn trouwens verdeeld over de kleur. Is het paars of is het toch roze? Ik houd het zelf op paars, maar kreeg al van meerdere mensen te horen dat ze roze een betere benaming vonden. Hoe dan ook, kleurrijk zijn de schoenen in ieder geval. Ik ben nog steeds helemaal weg van dit felgekleurde geschut voor aan mijn voeten. Het zijn Skechers en dit schoenenmerk schijnt ideaal te zijn als je brede voeten hebt. Laat ik me nu (helaas) tot de club mensen met brede voeten moeten scharen. Na heel wat frustrerende schoenenwinkeluitjes was ik dolgelukkig toen ik dit paar tegen het lijf liep dat wél paste. Extra leuk natuurlijk dat ze niet saai grijs of beige zijn. En met een kledingkast vol kleur passen de schoenen ook nog eens bij meer dingen dan je denkt!

Overigens zijn de schoenen ook zo’n uit-mijn-comfortzone-ding. In de winkel had ik heel even een lichte twijfel. Word je dan niet “die vrouw met de paarse schoenen”? Maar inmiddels kan dat me niet zoveel meer schelen. Het is doodzonde als je je kledingkeuzes afstemt op het straatbeeld of op mogelijke meningen van anderen. Het leven is toch veel te kort om die knalrode jurk, paarse schoenen of hippe hoed te laten liggen?

Draag lekker waar jij zin in hebt, ook als je misschien denkt dat je er nog niet genoeg zelfvertrouwen voor bij elkaar hebt geschraapt. Trek het aan en wie weet groeit je zelfvertrouwen dan vanzelf.

Is er een kleur die jij niet of nauwelijks draagt (of durft te dragen)?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Naomi 6 juni 2024 op 7:15 am - Beantwoord

  Dat rood staat je prima en het is een prachtige outfit zo bij elkaar! Ik ben juist heel erg van het rood. Zo erg dat ik echt moet opletten dat ik niet alleen rood koop. Ik krijg binnenkort zelfs rode tegels in de badkamer, want ik trek het rood niet alleen door naar kleding;). Ik heb niet echt kleuren die ik niet draag, hoewel ik bijvoorbeeld crème een beetje probeer te vermijden, want dat maakt me altijd wat bleek.

 2. Daenelia 6 juni 2024 op 8:55 am - Beantwoord

  Het is gewoon een mooie jurk en een hele mooie combinatie. (Weet je wat me nog leuker lijkt erbij? Een mooie bordeaux rode panty!) Ik heb ooit een mini-kleuranalyse laten doen, maar ik weet niet of dat echt iets voor me doet. Ik denk dat je vanzelf blij wordt van bepaalde kleuren en dat je die dan ook gewoon moet dragen. Dus nee: er zijn geen kleuren die ik niet draag, behalve kleuren die ik niet mooi vind. En dat kan aan de uitvoering van de kleur en de stof liggen.
  … Ik heb weinig – geen – oranje. Dat is het enige.

 3. Ilona 6 juni 2024 op 10:25 am - Beantwoord

  Ja rood……die kleur staat mij gewone niet qua kleding, maar……….ik draag wel altijd rode lippenstift:-) echt altijd ik ga niet de deur uit zonder. Verder gaan mijn ogen altijd en overal naar de kleur rood en daar wordt ik heel onrustig van. Ik zal dus ook nooit, nooit iets roods voor ons interieur kopen en gelukkig is mijn man het daarmee eens (een rode kat daarentegen…). Toen wij 3 jaar geleden een appartement zochten was er een leuk appartement in Amersfoort maar de wanden van de slaapkamers én de tegels in het toilet en badkamer waren rood. Nu zijn die wanden natuurlijk overschilderbaar en die tegels waren ook wel voor relatief weinig te vervangen. Echter was de keuken ook knalrood en omdat deze er pas 2 jaar inzat vonden wij het zonde om de keuken te vervangen. Deuren etc. vervangen was toch nog tamelijk prijzig en ik was ook bang dat het niet mooi zou blijven. Het meeste in mijn kast, is donkerblauw, zwart, donkergroen, grasgroen of grijs en alleen qua sneakers (altijd Mexico 66) wil ik wel voor een aparte kleur gaan. (nu donkerblauw met goud). Fletse pasteltinten draag ik ook niet want die maken mij bleek. Ik vind je de rode jurk echt geweldig staan vooral in combinatie met je sneakers. Misschien nog een zwarte panty met bordeauxrode of roze stippen maar die zal wellicht moeilijk te vinden zijn. Tip: bij de Bijenkorf hebben ze soms in de uitverkoop mooie gekleurde panties of aparte met patronen met 70% korting.

Recente blogs

6 favoriete items in de roze spotlights

14 maart 2017|Lifestyle|

Wat hebben een set stiften, een flesje parfum en een invulboek met elkaar gemeen? Hun welverdiende plekje in dit artikel met favorieten! Eens in de zoveel tijd vind ik het leuk om een aantal producten in het zonnetje te zetten. Dat varieert dus van mascara tot DIY-producten en van boeken tot parfum. Het zijn stuk voor stuk items die me vrolijk maken of die gewoon hartstikke handig zijn. Laat ik verder niet te veel verklappen... Deze 6 favorieten zet ik vandaag in de (roze) spotlights.

15 bijzonder leuke dingen om te doen in Amsterdam

18 februari 2018|Op reis|

De toerist uithangen in eigen hoofdstad, daar houd ik wel van. Al mijn hele leven woon ik onder de rook van Amsterdam. Als kind vond ik het er vaak maar druk en chaotisch, maar ben nu steeds meer de charme van de stad gaan zien. Ik studeerde in Amsterdam, ik werk in Amsterdam en ook voor afspraken na het werk ben ik vaak in Amsterdam te vinden. Inmiddels heb ik dan ook al heel wat leuke dingen om te doen in Amsterdam kunnen ontdekken. Wil jij ook een dagje Amsterdam doen? Of gewoon iets nieuws ontdekken als toerist in eigen hoofdstad? Ik zet 15 leuke dingen om te doen in Amsterdam op een rij. 

Ha, hoe bevalt mijn nieuwe baan eigenlijk?

26 augustus 2018|Persoonlijk|

Hoeveel kan er in je leven veranderen in een maand tijd? Nou, veel! Een maand geleden schreef ik nog teksten voor een kredietverstrekker en werkte ik in een kantoortuin in een hypermodern pand naast IKEA. Inmiddels moet ik het uitzicht op de borden van IKEA missen en heb ik de kantoortuin verruild voor een flexwerkplek op de twaalfde verdieping van de universiteit. Om me daar te storten op een taalproject als beleidsmedewerker. Hoe die baan me bevalt? Die vraag kreeg ik van meerdere mensen en beantwoord ik graag. Tijd voor een update dus!