Rokjesdag collage

Rokjesdag | 12 vrolijke rokjes voor de lente (o.a. fair fashion)

 • 30 maart 2017
 • 39 Reacties
Categorieën: Outfits

Rokjes en ik. Ik en rokjes. Dat is altijd een goede match. Het liefst zwier ik de hele lente (wat zeg ik: het hele jaar) rond in fleurige rokjes. Speciaal in het kader van rokjesdag ging ik daarom op zoek naar 12 rokjes waar ik blij van word. Bereid je voor op een lijstje vol lente-achtige, kleurrijke en ook chique exemplaren. Speciaal voor de mensen met een fair fashion challenge, zitten er trouwens ook een aantal fair fashion rokjes tussen.

Rokjesdag rokjes voor de lente

 1. Zwart rokje met bloemen (biokatoen)C&A: €7,90. Tot voor kort wist ik niet dat C&A ook een kledinglijn van biologisch katoen heeft. Dit gebloemde rokje trok direct mijn aandacht. Ik twijfel nog of ik hem zal kopen. Voor dit vriendelijke prijsje hoef ik het in ieder geval niet te laten.
 2. Lichtblauwe midi rok met tropische bloemen (fair fashion)WatMooi: €80,00. Normaal ben ik niet zo van de lange rokken, maar deze midi rok vind ik zo fleurig en zomers. Hier zie ik mezelf wel op een zwoele zomeravond of tijdens een stedentrip in rondlopen.
 3. Plooirok met gele bloemen – H&M: €39,99. Ik heb absoluut een zwak voor geel en viel dan ook als een blok voor deze zomerse plooirok. Ik ben dol op dit soort wijd uitlopende rokken. En hoe leuk is dat bloemenprintje?
 4. Plissérok met roze ruit – H&M: €19,99. Pastelroze, need I say more? Deze geruite plissérok vind ik er zo lief en mooi uitzien. Ik denk dat hij onder een witte blouse en spijkerjasje bijvoorbeeld erg leuk zou staan.
 5. Ecru rok met knopen – Mango via Wehkamp: €29,99. Deze chique rok met knopen zou ideaal zijn voor een zakelijke afspraak of een dag op kantoor. Het rokje is netjes, maar ook lente-achtig door de mooie frisse kleur.
 6. A-lijn rok met bloemenprint – Steps: €89,99. Oké, toen ik de prijs van deze rok zag, moest ik even slikken. Maar het hart van mij als fan van roze gaat hard kloppen van deze prachtige rok met bloemenprint. Ik denk dat dit wel mijn persoonlijke favoriet uit dit lijstje is.

Rokjesdag rokjes voor de lente

 1. Blauwe rok met witte stippen (fair fashion) – Armed Angels via De Groene Knoop: €35,-. Ik vind deze rok stijlvol en vrolijk tegelijk door het schattige patroon met polka dots. Het model is ook ideaal om lekker in rond te zwieren.
 2. Zwarte plissérok met bloemen – Wehkamp: €54,95. Over chic gesproken: deze rok is toch om door een ringetje te halen? Ik vind het printje en het plissémodel schitterend.
 3. Roze zweat rok met tekst – Only: €16,99. Dit rokje heeft door de sweatstof wel iets sportiefs, terwijl het pastelroze de rok juist een zachte uitstraling geeft. Ook de tekst op het rokje vind ik een erg leuk detail.
 4. Roze plissérok met glitter – C&A via Wehkamp: €14,90. Plissérokken zijn wel mijn ding, geloof ik. Ook dit exemplaar heeft mijn hart gestolen. Het is een romantisch rokje met een zacht glittertje erdoorheen geweven. Het rokje heeft wel iets weg van een tutu.
 5. Strakke zwarte rok met witte strepen (biologisch katoen)HEMA: €10,00. Ook HEMA verkoopt rokjes van biologisch katoen. Deze rok zit vrij strak en accentueert daarmee vooral je vrouwelijke rondingen. Het witte streepjespatroon maakt dit een nette en vrolijke rok.
 6. Lichtgele plissérok van tule – H&M: €49,99. Daar was-ie weer: de gele minirok. Dit rokje vind ik door de verschillende stroken echt een plaatje. Vrolijk, fleurig en perfect voor een zomerse dag om je melkflessen eens flink te laten bruinen.

Welke van deze rokjes voor de lente is jouw favoriet?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Marije 30 maart 2017 op 7:01 am - Beantwoord

  Wat een heerlijke rokjes. Ik vind die allereerste het leukst.

  • Romy 30 maart 2017 op 7:35 am - Beantwoord

   Ja, leuk is dat rokje hè? Ik zit nog steeds te twijfelen of ik hem zelf zal bestellen.

 2. Klaske 30 maart 2017 op 7:45 am - Beantwoord

  Superleuke rokjes allemaal! En zo lekker vrolijk ook. Ik heb bij het uitzoeken van m’n kledingkast zoveel rokjes weggedaan dat ik nu echt wel een paar nieuwe wil, haha. 🙂

  • Romy 30 maart 2017 op 7:23 pm - Beantwoord

   Haha, dat is inderdaad een goede reden om eens wat nieuwe rokjes te kopen! Zeker met dit heerlijke weer erbij 🙂

 3. Aneta 30 maart 2017 op 7:48 am - Beantwoord

  Jaaa ik ben ook zo gek op rokjes. Ik vind de rokjes in pasteltinten het mooist. Maar eerst die melkflessen maar eerst een beetje bij bruinen haha

  • Romy 30 maart 2017 op 7:24 pm - Beantwoord

   Haha, goed plan! Dan staat zo’n rokje nog net iets mooier 😉

 4. Tineke 30 maart 2017 op 8:17 am - Beantwoord

  Die gestreepte kokerrok is zo leuk!
  Liefs

 5. Bente 30 maart 2017 op 9:00 am - Beantwoord

  Leuke rokjes! Mijn probleem ermee is dat ik ze vrijwel nooit draag, alhoewel ik afgelopen dinsdag weer eens een rokje aan had 🙂

  Ik vind die eerte, zwarte met bloemen erg leuk en de een na laatste gestreepte ook! 🙂

  • Romy 30 maart 2017 op 7:26 pm - Beantwoord

   Wat leuk dat je deze week wel een rokje aan had getrokken! Ik draag zelf vrijwel altijd jurkjes en vind die fijner zitten dan rokjes. Maar op z’n tijd vind ik een rokje ook wel leuk, zeker met dit weer 🙂

 6. Danique 30 maart 2017 op 9:01 am - Beantwoord

  Wat een leuke rokjes! Dat doet me eraan denken dat ik er eigenlijk nog een paar moet gaan inslaan!

 7. Josephine 30 maart 2017 op 9:28 am - Beantwoord

  Oeh wat leuk! Vooral de eerste twee zijn mijn favoriet! Toch vind ik rokjes moeilijk combineren met iets leuks erboven, en dan vind ik een jurk makkelijker. Heb jij tips , Romy? ?

 8. Claire 30 maart 2017 op 9:51 am - Beantwoord

  Ahh wat een leuke rokjes! Ik draag eigenlijk nooit rokjes. Geen idee waarom maar ik vind ze altijd te kort of weer te degelijk of te truttig bij mezelf staan. Maar ik denk dat als je het nooit draagt, dat je dat dan altijd hebt. Ik vind 1 en 5 toch wel heel leuk dus misschien moet ik er toch maar aan geloven deze zomer 😀

 9. Patricia 30 maart 2017 op 11:13 am - Beantwoord

  Leuke rokjes, ik vind de rok met bloemenprint heel gaaf. Maar wel prijzig!

  • Romy 30 maart 2017 op 7:26 pm - Beantwoord

   Ah leuk! Veel shopplezier 🙂

  • Romy 30 maart 2017 op 7:28 pm - Beantwoord

   Ik heb precies hetzelfde en draag inderdaad ook sneller jurkjes. De laatste tijd begin ik wel steeds meer te ontdekken hoe ik rokjes ook leuk kan combineren. Ik vind een rokje bijvoorbeeld leuk staan met een strak blouseje (eventueel met een spijkerjasje eroverheen), maar ook met een simpel shirtje (strepen, stippen etc.). Hopelijk kun je daar iets mee 🙂

  • Romy 30 maart 2017 op 7:29 pm - Beantwoord

   Ik weet zeker dat rokjes jou ook hartstikke leuk zullen staan! Het rokje in je outfitpost van laatst stond je ook super! Het is even wennen misschien, maar er zijn echt leuke rokjes te krijgen die zeker weten goed bij je passen 🙂

  • Romy 30 maart 2017 op 7:30 pm - Beantwoord

   Ja, inderdaad! Als hij de helft van de prijs was geweest, had ik hem zeker weten gekocht 😉

 10. Linda 30 maart 2017 op 11:22 am - Beantwoord

  Ik word ook helemaal vrolijk van rokjes, het zijn allemaal beauty’s, niet helemaal mijn stijl, maar ik word er wel blij van als ik ze andere zie dragen. Tof ook dat je een aantal Fair Fashion rokjes hebt vermeld! De gestreepte rok van de HEMA is mijn favoriet uit het rijtje, niet heel fair, maar heeft gelukkig wel biologisch katoen. En daar word ik dan weer wel blij van 🙂

  • Romy 30 maart 2017 op 7:31 pm - Beantwoord

   Ja, ik was ook blij verrast dat HEMA een lijn van biologisch katoen heeft en die rok vind ik ook erg mooi. Wat leuk om te horen dat je zo vrolijk wordt van rokjes, of het nu bij jezelf is of bij anderen 🙂

 11. Charel 30 maart 2017 op 1:10 pm - Beantwoord

  Ik ben niet zo van dit soort rokjes ik heb liever een mooie A lijn skirt of een leren kokerrok maar ook alleen voor speciale gelegenheden hoor hihi! Ik vind het bij anderen altijd zo leuk staan.

 12. Tessa 30 maart 2017 op 1:20 pm - Beantwoord

  Rokjes zijn the best!

 13. Sushy 30 maart 2017 op 2:13 pm - Beantwoord

  oh ik vind die zwarte met streepjes mooi! Ik ben zelf niet zo van de rokjes, maar ik vind de trend met langere rokken en jurken erg leuk.

 14. Jessica J. 30 maart 2017 op 2:35 pm - Beantwoord

  Rokje #1 vind ik echt heel erg mooi! Ik draag eigenlijk steeds hetzelfde soort aansluitende rokjes en moet dringend eens iets nieuws proberen!

 15. Lisette 30 maart 2017 op 3:13 pm - Beantwoord

  Ik draag nooit zo vaak rokjes, ben meer van de jurkjes. Het zwarte en het roze rokje van de c en a vind ik het leukst!

  • Romy 30 maart 2017 op 7:31 pm - Beantwoord

   Dat type rokken heeft inderdaad ook wel wat 🙂 Een leren rok zou ik ook nog wel een keer willen. Dat staat zo mooi en stoer!

  • Romy 30 maart 2017 op 7:35 pm - Beantwoord

   Ja, lange rokken en jurken kan ik ook zo blij van worden. Ze zijn mooi en zitten ook nog eens heerlijk!

  • Romy 30 maart 2017 op 7:35 pm - Beantwoord

   Ja, gaaf is dat rokje hè? Ik denk dat ik hem zelf ook maar ga bestellen 🙂

  • Romy 30 maart 2017 op 7:36 pm - Beantwoord

   Zelf draag ik ook het liefst jurkjes meestal, maar de laatste tijd word ik ook steeds meer van de rokjes. Het rokje van C&A ga ik waarschijnlijk maar bestellen. Ik vind hem zo leuk en hij kost niet veel 🙂

 16. Nesrin 30 maart 2017 op 11:19 pm - Beantwoord

  Ik vind die van Steps echt geweldig! Echt een eyecatcher. Mooie selectie heb je hier neergezet.

  • Romy 31 maart 2017 op 7:43 am - Beantwoord

   Dankjewel! Die van Steps vind ik ook echt geweldig. Helaas is de prijs dan weer iets minder 😉

 17. Lianne 31 maart 2017 op 12:12 am - Beantwoord

  Ohh die twee roze rokken van H&M en ONLY en die crème kleurige van Mango zijn echt helemaal mijn ding! En ook niet duur 🙂 Ik heb trouwens niet zoveel rokjes om in de lente en zomer aan te trekken, dus ik ben wel blij dat ik deze leuke exemplaren op je blog zag staan. Bedankt voor deze lekker vrolijke rokken-tips 🙂

  • Romy 31 maart 2017 op 7:43 am - Beantwoord

   Zo leuk om te horen dat er een paar rokken tussen staan die je echt leuk vindt! Succes met de rokkenzoektocht deze lente 🙂

 18. esmee 31 maart 2017 op 9:07 am - Beantwoord

  Jaaa ik ben ook fan van rokjes! Hoera voor rokjesweer! Voor dat tientje ga ik zeker even bij de HEMA langs… die deal kan ik niet laten gaan!

  • Romy 31 maart 2017 op 6:48 pm - Beantwoord

   Wat leuk dat je naar dat rokje gaat kijken bij HEMA 🙂 Voor die prijs hoef je het inderdaad niet te laten.

 19. Benthe 31 maart 2017 op 3:08 pm - Beantwoord

  Wat een vrolijk en mooi overzicht ?! Ik heb eigenlijk helemaal niet zo veel rokjes, dus misschien is het tijd dat ik mijn mini-collectie wat ga uitbreiden met een van deze exemplaren ?

  • Romy 31 maart 2017 op 6:53 pm - Beantwoord

   Ja, superleuk! Ik ben benieuwd welk rokjes je gaat kopen 🙂

 20. Irene 31 maart 2017 op 9:25 pm - Beantwoord

  Jaaa leuk! Ik draag de laatste dagen alleen maar rokken. Heb dat echt herontdekt! 😀 Die van de Hema vind ik leuk en niet duur! Misschien eens gaan kijken of ik hem spot in de winkel 🙂 En het gele rokje vind ik ook super leuk. Of ja, eigenlijk zijn ze allemaal wel heel leuk!

  • Romy 1 april 2017 op 8:37 am - Beantwoord

   Superleuk dat je de rokken echt hebt herontdekt! Uiteindelijk is ook elke dag rokjesdag, toch? 🙂 En wat leuk dat je zo enthousiast bent over de rokken in mijn artikel!

 21. Vivian 9 april 2017 op 8:50 pm - Beantwoord

  Ahh deze zijn echt allemaal zo leuk! Vooral de bovenste drie van het eerste plaatje <3

Recente blogs

Waar haal ik online interieurinspiratie vandaan?

18 april 2020|Interieur|

Interieurinspiratie opdoen is misschien wel een van mijn lievelingsbezigheden. Al vér voordat ik een eigen huis had, was mijn Pinterest-bord met "droomhuisinspiratie" rijkelijk gevuld met foto's van kleurrijke stulpjes. Ook nu mijn huis volledig ingericht is, neus ik nog met alle plezier rond op het wereldwijde web op zoek naar online interieurinspiratie. Ik zal dus niet snel zonder ideeën zitten om alwéér iets in huis te veranderen. Graag laat ik je meegenieten van een paar fijne inspiratiebronnen. Dit zijn 7 plekken waar ik mijn online interieurinspiratie vandaan haal.

Mijn 9 podcast-tips van dit moment (over groei, geluk & ondernemen)

1 september 2021|Lifestyle, Persoonlijke groei|

Oortjes in, podcast aan. Het is inmiddels mijn standaard riedeltje als ik ga schoonmaken, productfoto’s maak of iets anders doe waarbij ik wat gezelschap in mijn oor wel kan gebruiken. Ik vind het een geweldige manier om nieuwe dingen te leren over persoonlijke ontwikkeling of gewoon te genieten van wat gezellig geklets. Mijn favoriete podcast-tips deel ik graag met je.

13 dingen waarover ik van mening ben veranderd

11 december 2020|Persoonlijk, Persoonlijke groei|

Soms moet je terugkomen op eerdere beslissingen en ideeën. Merel van Groene Meisjes schreef er ooit een prachtig artikel over. En net als zij, heb ook ik vaker moeten concluderen dat ik het al die tijd niet bij het juiste eind had. Of dat een keuze die ik eerder maakte, gewoon niet meer bij me paste. Hieronder deel ik 13 dingen waarover ik de afgelopen 5 jaar van mening veranderde. Van halsstarrige vooroordelen die ik heb losgelaten tot ietwat naïeve gedachten waar ik niet meer in geloof.