romantische woonkamer

Romantisch interieur | 21 items voor een romantische woonkamer

 • 17 maart 2020
 • 18 Reacties
Categorieën: Interieur

Het liefst zou ik eindeloos dingen blijven veranderen aan mijn woonkamer. Ik vind gewoon meer stijlen leuk dan ik ooit in een huis zal kwijt kunnen. Tja, een landhuis met tien kamers past nu eenmaal niet helemaal in mijn financiële plaatje. Gelukkig kun je soms met een paar simpele veranderingen in huis al een heel andere sfeer creëren. Dat wil ik gaan doen met de romantische stijl, waarvan ik graag een vleugje aan mijn woonkamer wil toevoegen. Inspiratie opdoen voor die stijl kan in ieder geval geen kwaad. Daarom in dit artikel een collage met 21 romantische items die ik graag (met liefde) een plekje in mijn woonkamer zou geven.

romantisch wonen

21 items voor een romantisch interieur

 1. In.House hoekbank Lorani grijs – Woonboulevard Poortvliet. Mijn nogal opvallende blauwe bank is nog steeds helemaal mijn ding. Toch trekt een meer neutrale bank me soms ook wel. Met een grijze hoekbank kun je immers nogal wat kanten op. En je kunt er altijd nog kleurrijke kussens op gooien! Deze grijze hoekbank van Montel vind ik bijvoorbeeld prachtig. Mijn appartement is er wat te klein voor. Maar wie weet in een volgend huis! En tot de tijd blijf ik gewoon lekker wegdromen bij het assortiment met Montel banken, waar heel wat tofs tussen zit.
 2. Bordeauxrood hoofdkussen – Trendx. Ik dacht altijd dat ik niks met rood heb. Maar deze donkerrode tint vind ik oprecht prachtig, zeker in combinatie met oudroze. Zo’n velvet kussen zou ik dan ook met plezier een plekje op mijn bank geven.
 3. Eucalyptustak – Kwantum. Romantisch wonen betekent voor mij ook mooie vazen met takken en bloemen. En die mogen best hartstikke nep zijn. Deze eucalyptustak voor een prikkie (gewoon bij Kwantum) vind ik bijvoorbeeld best mooi.
 4. Poster met bloemen ‘Flower Wall’ – Desenio. In mijn slaapkamer heb ik meerdere mooie posters van Desenio (en twee dierbare illustraties van Pippa Knus!) staan. Een mooie gallery wall boven de bank met zowel foto’s als posters lijkt me wel wat. Deze poster is echt mijn ding.
 5. Lofty tafelklok – Karlsson via Fonq. Ervan uitgaande dat deze klok niet tikt (daar ben ik namelijk hartstikke “allergisch” voor) zou ik dit chique klokje met plezier een plek in de vensterbank geven.
 6. Roze voorraadpot – Pip Studio. Hetzelfde geldt voor deze roze voorraadpot van Pip Studio. Mijn favoriete merk – altijd goed! En ook handig: zo’n pot tikt natuurlijk sowieso niet.
 7. Vazenset ‘Tempa’ – Westwing Now. Voor vazen en vaasjes heb ik een enorm zwak. Ik moet toch iets hebben om mijn bloemen in kwijt te kunnen. Met deze romantische vaasjes kan ik vast een leuk tafereeltje in mijn vensterbank creëren.
 8. Oudroze sierkussen ‘Verano Dusty Rose’ – Essenza. Kussens – daar heb je ze weer. Ik krijg er nooit genoeg van. Bloemetjesprint maakt ze alleen maar nog aantrekkelijker. Dit exemplaar zou op de grijze hoekbank vast niet misstaan.
 9. Spiegel met cirkels ‘Goldfinger’ – Maisons du Monde. Net als deze bijzondere spiegel voor boven de bank. Ik ben nog steeds heel gelukkig met mijn zonnespiegel in de woonkamer, maar deze spiegel(s) vind ik ook erg tof en lekker speels.
 10. Vloerlamp ‘Genius’ – Kwantum. Op dit moment heb ik een zwarte schemerlamp naar mijn bank staan. Als ik iets mag veranderen, dan zou het de lamp zijn. Zo’n grote spotlight vind ik bijvoorbeeld ook heel erg gaaf. Wie weet ooit!
 11. Boekenkast ‘Montana’ – Trendhopper. En dan zo’n grote boekenkast in warme tinten én van massief hout. Daar hout houd ik dus van. Het is dat mijn huidige woonkamer wat te klein is voor zo’n enorme kast, maar in een volgend huis zou ik daar met liefde plek voor maken. Kan ik mooi heel wat spullen in uitstallen!
romantisch wonen
 1. Mintgroen sierkussen met bloesem – Hartman via Kees Smit. Kussens, iemand? Dit mintgroene exemplaar zou ik hartstikke leuk vinden tussen de oudroze en bordeauxrode spullen. Best een toffe combinatie toch?!
 2. Bar hocker – Dutchbone via Fonq. Eerlijk is eerlijk, eigenlijk gebruik ik nooit voetenbankjes. Ik ben niet echt iemand die elke avond met de voeten omhoog op de bank zit of ligt. Maar dit roze voetenbankje is mooi genoeg om een acute met-de-voeten-omhoog-zitter van te worden.
 3. Kandelaarset kiwi (vogels) – Trendhopper. Ook goudkleurige accessoires vind ik perfect passen bij een romantisch interieur. Deze kiwi’s bijvoorbeeld. Niet kitsch, maar gewoon mooi. Of ben ik de enige die dat vindt?
 4. IXXI ‘Botanical Garden’ – IXXI Your World. Oeps, ik had natuurlijk al een spiegel én een gallery wall op het oog. Maar mocht er nog ergens plek zijn aan de muur, dan is deze IXXI hartstikke welkom. Tof ding is het! Lekker romantisch ook.
 5. Vazenset ‘Wilma’ – Westwing Now. Vaasjes dus. Omdat je daar nooit genoeg van hebt. Ik zie dit trio wel op mijn salontafel staan (en heb ze daar in de collage maar vast op neergezet).
 6. Plantenbak ‘Bologna’ – Kwantum. Planten passen in elke interieurstijl. En als dat niet zo is, dan maak ik het wel passend. Ik moet natuurlijk wel wat groen in huis hebben. Met zo’n hippe retro plantenbak van natuurlijke materialen kan dat niet anders dan heel tof staan.
 7. Salontafel ‘Around large’ – Westwing Now. Mijn huidige salontafel vind ik nog steeds erg leuk, maar soms kriebelt het om één of een paar ronde tafeltjes in huis te halen. Ik vind dat net wat speelser staan in de woonkamer. Deze ronde salontafel is helaas nogal prijzig, maar anders had ik hem graag in mijn digitale winkelmandje gegooid.
 8. Kussen Small Wave – Loods 5. Drie woorden. Bordeauxrood. Kussen. En velvet. Check, check, check. Dit kussen is echt wel mijn stijl.
 9. Rotan krukje met waterhyacint – Kussen Company. De combinatie van roze met bordeauxrood en natuurlijke materialen vind ik geweldig. Daar hoort absoluut ook zo’n krukje van rotan bij. Niet per se om op te zitten, maar wel om op z’n minst een mooi dienblad met bijpassende kaarsjes op neer te zetten.
 10. Roze velvet eetkamerstoel – Zuiver via Fonq. En ten slotte zou deze velvet roze stoel ook wel zijn weg naar mijn woonkamer mogen vinden. Het is dat ik nu al een geweldige roze stoel in huis heb én rondom mijn eettafel al zes fijne stoelen heb staan. Maar jezelf lekker maken mag best, toch?!

Eens zien of ik de komende tijd een vleugje romantiek in mijn interieur kan brengen zonder mijn spaargeld over de balk te hoeven smijten en zonder alles om te gooien. Een likje verf, een paar vaasjes en wat fotolijstjes moeten er wel van af kunnen. Als is het maar omdat ik als fervent thuiswerker (ook zonder corona) natuurlijk wel een inspirerend thuiskantoor (= woonkamer) nodig heb. Ja toch?!

Welk item zou jij nog wel willen vervangen in huis?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Tineke 17 maart 2020 op 6:36 am - Beantwoord

  Ik ben verliefd op die poster, wat een prachtige bloemenprint!

 2. Darina 17 maart 2020 op 7:10 am - Beantwoord

  Het rotan krukje is erg leuk, mooie items heb je verzameld. Als het allemaal doorgaat, wordt vrijdag onze nieuwe bank geleverd die op deze grijze lijkt.

  • Romy 7 april 2020 op 12:09 am - Beantwoord

   Oeh wat tof! Nu ben ik heel erg benieuwd naar het eindresultaat na jullie verbouwing en met de nieuwe bank!

 3. Naomi 17 maart 2020 op 7:55 am - Beantwoord

  Wow, de vazen en het klokje vind ik heel gaaf! De eettafelstoel ook, maar dat lijkt me logisch, aangezien mijn eettafelstoelen aan vervanging toe zijn en deze ook op mijn lijstje staan;).

 4. Anouk 17 maart 2020 op 8:23 am - Beantwoord

  Wauw wat een prachtige items allemaal! Ik zou echt alles (nou ja bijna) zo in mijn huis zetten!

 5. Audrey 17 maart 2020 op 8:34 am - Beantwoord

  Ik vind die vaasjes superleuk, net als die spiegel! Ik hou van dat speelse effect altijd.

 6. bychristiana 17 maart 2020 op 9:18 am - Beantwoord

  Owww, wat een mooie dingen heb je uitgekozen! Ik vind de print van de Desenio poster uit de eerste collage ook erg mooi. Wij hebben een Gallery wall op de slaapkamer en een soortgelijke bloemen print er tussen hangen. Het ronde kussen is ook mooi. Wij hebben ook nogal wat projecten op de planning staan, zo worden later dit jaar al onze kozijnen zwart geverfd. Tussendoor doe ik allemaal kleine dingetjes. Ik zit, net als jij, nooit stil;-)

  • Romy 7 april 2020 op 12:11 am - Beantwoord

   Haha, heerlijk toch om zo altijd lekker bezig te zijn in huis. Zwarte kozijnen vind ik ook prachtig trouwens. Dat kan haast niet anders dan heel mooi worden.

 7. Irene 17 maart 2020 op 10:41 am - Beantwoord

  Haha I feel you. Ik wil zelf ook constant dingen veranderen in huis. Ik krijg er altijd energie van als er iets aangepast is. En het hoeft vaak niet eens een grote aanpassing te zijn. Bij ons is het naast een paar extra planten wel al een tijdje geleden dat we nog echt iets veranderd hebben (al hoop ik binnenkort een nieuwe zetel in huis te halen, ook een hoekbank). Mijn vriend moet altijd een beetje lachen als ik zeg ‘Ik heb een idee!’. Dan weet hij al wat er aan komt, haha. Je hebt echt super mooie dingen verzameld. Ben vooral fan van de kleuren (roze, bordeaux, …) en dat ronde rotan salontafeltje.

  • Romy 7 april 2020 op 12:13 am - Beantwoord

   Haha, mijn vriend weet inmiddels ook dat ik eens in de zoveel tijd weer dingen moet omgooien. Ik geloof dat hij er ook het zijne van denkt 😉 Ach, aan de andere kant wisselde ik laatst van alles om en zag hij alleen dat ik een mini-dienblaadje had veranderd (en alle grote dingen dus niet), haha.

 8. Tamara 17 maart 2020 op 11:52 am - Beantwoord

  Ooh, wat een mooie dingen! Ik ben echt gek van die boekenkast! Ik wou dat mijn huis gewoon ietsiepietsie groter was zodat ik meer interieurtoetsen aan kon geven, want kiezen voelt altijd een beetje als verliezen. Zeker als je een bepaalde stijl wil blijven doortrekken.

 9. Simone 17 maart 2020 op 1:08 pm - Beantwoord

  Die spiegel met cirkels en de roze velvet sto3el, love it! <3 Poeh, heb je even??? Ik ben pas ingetrokken bij mijn vriend en hier moet nog zoveel gebeuren. En zoveel dat we willen veranderen. Maar eerst een babykamer zodra het kan! 🙂 Die moet voor september klaar zijn, hihi.

  • Romy 7 april 2020 op 12:14 am - Beantwoord

   Oeh wat leuk dat jullie een kleintje verwachten! Een babykamer inrichten lijkt mij stiekem een van de leukste interieurprojecten. Heel veel inrichtplezier!

 10. Hermien - KouweKleren 17 maart 2020 op 3:52 pm - Beantwoord

  Haha, de kiwi vind ik erg leuk, al koop niet echt ‘zomaar’ dingen voor in huis. Liefst speur ik in de kringloop als ik echt iets nodig heb – een plantenpot bijvoorbeeld – en verder hebben we hier vooral dingen die al langer ‘in de familie’ zijn. Planten blijven wel een zwak, daarom vind ik die plantenbak ook heel tof! Zou wel een vintage exemplaar willen opduikelen ergens.

  • Romy 7 april 2020 op 12:15 am - Beantwoord

   Kringloopvondsten scoren voor in huis vind ik ook nog altijd het allerleukst. Er gaat niets boven een unieke “afgedankte” vondst nieuw leven kunnen inblazen en een mooi plekje in huis geven.

 11. Rachel Kromdijk 17 maart 2020 op 5:13 pm - Beantwoord

  Ik heb sinds kort een roze velours stoel en ik ben er helemaal weg van! Dus hier zitten ook wat items tussen die ik geweldig vind.

 12. Anna 18 maart 2020 op 11:04 am - Beantwoord

  Wat een prachtige items! De roze velvet stoel is echt mijn absolute favoriet <3

 13. Giovanna Jansen 24 maart 2020 op 2:10 pm - Beantwoord

  Die vazen set van die eerste foto, zo mooi!

Recente blogs

Mijn favoriete producten uit de supermarkt

30 juli 2019|Lifestyle|

Oh jee, mijn blog begint zowaar een hoog burgerlijkheidsgehalte te krijgen. Toen ik laatst met een volle boodschappentas thuiskwam, kreeg ik het spontane idee om een keer mijn favoriete producten uit de supermarkt te laten zien. Gewoon omdat ik het stiekem ook heel leuk vind om online bij andere trotse boodschappenbloggers inspiratie op te doen voor mijn volgende uitje naar de supermarkt. In de hoop dat er meer mensen zijn met diezelfde voorliefde, laat ik je een paar boodschappen zien die ik standaard in huis heb.

Vegan pompoenpasta met veel groenten & romige saus

1 november 2022|Recepten|

De pompoenen vliegen je om de oren dit seizoen. Nou ja, niet letterlijk gelukkig (dat lijkt me een gevaarlijke bedoening). Maar je ziet ze wel overal: in tuinen, in recepten en in de supermarktschappen natuurlijk. Omdat ook ik gek ben op pompoen, kon ik het niet laten aan de pompoenhype mee te doen. Dit is mijn eerste pompoenrecept van het seizoen. En ook meteen mijn grote favoriet! Voor dit recept voor pompoenpasta maak je de romige saus volledig zelf. Veel werk? Neuh, kwestie van de oven aanzetten en daarna de blender voor je laten werken. Heb je zin in een heerlijk vegan pastarecept? Misschien knort je maag van deze pompoenpasta net zo hard als bij mij.

Outfit | Een nogal opvallende gestreepte pantalon

23 mei 2019|Outfits|

Heel vaak komt het niet voor dat ik mijn benen in broekspijpen steek. Maar voor mooie pantalons wil ik soms een uitzondering maken. Toen ik een tijdje geleden met Johanne in Utrecht aan het shoppen was, was het juist een blauw-geel gestreepte pantalon die niet aan mijn aandacht kon ontsnappen. De kleuren trokken me aan als een magneet en ik wist niet hoe snel ik de broek het pashokje in moest sleuren. Hij zat als gegoten, dus voor ik het wist was ik de trotse eigenaar van een nogal opvallende pantalon. Best wel spannend om te dragen, maar wel helemaal mijn ding! Ik laat je graag zien hoe ik de pantalon combineer.