Op zoek naar een tekstschrijver of redacteur?

Dan zit je hier goed!

Romy Veul als tekstschrijverMijn naam is Romy. Ik ben niet alleen de enthousiaste blogger achter Vaker Vrolijk, maar werk ook als tekstschrijver en redacteur. Ik ben een vrolijke taaltovenaar uit de regio Amsterdam met een voorliefde voor kleur, een kast vol jurken en vooral een enorme passie voor schrijven en taal. Die passie begon ooit met een foutloos dictee in groep 5 waarmee ik een overheerlijke cupcake won. Toen wist ik: schrijven is nogal mijn ding.

Is schrijven iets minder jouw ding? Of heb je een extra paar ogen of een creatieve tekstschrijver nodig? Of zoek je een redacteur om jouw tekst of scriptie na te kijken? Dan ben je bij mij aan het juiste adres. Met mijn goochelhoed vol woorden en taaltoverstok kan ik jouw boodschap omtoveren tot een foutloze tekst die wérkt. Online of op papier. Mét oog voor de doelgroep en het doel van de tekst!

tekstschrijver en redacteur romy vaker vrolijk

Foto’s gemaakt door Iris Zaagman.

Waarmee kan ik jou helpen?

Ik ben beschikbaar voor verschillende soorten opdrachten. Zie hieronder een aantal soorten opdrachten waarmee ik jou kan helpen. Neem daarvoor contact met mij op via romy@vakervrolijk.nl. 

Schrijven

Heb jij een boodschap, maar kun je de woorden niet vinden om die op papier te zetten? Ik maak er graag een begrijpelijke en prettig leesbare tekst van die jou het WAUW-gevoel geeft. Ik houd natuurlijk rekening met jouw doelgroep. Of het nu gaat om een zakelijke tekst of juist om een informele boodschap die wel een vleugje humor kan gebruiken. Daarbij heb ik veel ervaring met schrijven op B1-niveau. Mijn visie? Geen boodschap is te moeilijk om een eenvoudig verhaal van te maken!

Corrigeren

Met een rode pen door teksten heen gaan? Iedereen die mij kent, zal beamen dat ik dat maar al te graag doe. Twijfel je of je de d/t-regels goed beheerst of weet je niet zeker of jouw boodschap wel goed uit de verf komt? Dan ben ik degene die jij zoekt om de welbekende d’s en t’s goed te zetten. Ook verkeerd geschreven samenstellingen, dubbele spaties, verhaspelingen en andere overtredingen van de Nederlandse spellingsregels zullen mijn correctieronde niet overleven.

Redigeren

Een goede tekst is niet alleen foutloos, maar leest ook prettig weg. Het vergt extra aandacht om er een pakkende tekst van te maken die de lezer daadwerkelijk aanzet tot actie. Daar help ik je met alle liefde bij. Zo werp ik een kritisch oog op de alinea-indeling, zinsformulering en de tone of voice. Een knap staaltje teamwork met jou met maar één doel: een geweldige tekst afleveren die de doelgroep aanspreekt.

Creatief schrijven

Ben jij op zoek naar een verfrissende tekst waarin eens niet met clichés wordt gestrooid? Met korte zinnen. Of juist met duizelingwekkend mooie metaforen en langdradige opsommingen. Het kan allemaal! Zoek je een inspirerend artikel voor jouw online of offline magazine? Wil je een introductietekst voor je website die écht opvalt? Ik schrijf een tekst voor jou die niet dertien in een dozijn is.

Scriptie nakijken

Het is natuurlijk niet niks om een groot afstudeeronderzoek te doen én dat op papier te zetten. Twijfel jij of je de spelling goed genoeg beheerst? Of wil je voor de zekerheid een extra check laten doen? Laat mij dan jouw scriptie nakijken. Voor Scribbr en voor mijn eigen onderneming heb ik talloze scripties naar tevredenheid nagekeken. Ook jouw scriptie nakijken doe ik met plezier! Ik haal de taal- en spelfouten uit je scriptie, zodat jij jouw meesterwerk met een goed gevoel kunt inleveren. Eventueel kan ik je scriptie ook nakijken op structuur. Ik let dan extra op de alinea-indeling, opbouw en verdeling van de informatie.

Wil je weten wat ik voor jou kan doen? Ben je benieuwd naar mijn tarieven? Of heb je een andere vraag? Aarzel niet en mail naar romy@vakervrolijk.nl.

tekstschrijver en redacteur romy vaker vrolijk

Mijn opleidingen en ervaring

Mijn voorliefde voor taal en schrijven loopt als een rode draad door mijn leven. Ik begon al op jonge leeftijd met het schrijven van fictieve verhalen en dagboekfragmenten. Dictees en essays waren aan mij wel besteed. Na het vwo lag mijn keuze voor een talenstudie dan ook voor de hand. Ik ben in 2014 cum laude afgestudeerd voor de studie Nederlandse Taal & Cultuur aan de Vrije Universiteit, waarna ik in 2016 (ook cum laude) geslaagd ben voor de Research Master Taalwetenschappen. Daarnaast heb ik een cursus Creatief Schrijven afgerond. Momenteel werk ik parttime als beleidsmedewerker voor het Nationaal Platform voor de Talen om de talenstudies in Nederland meer op de kaart te zetten.

Ik heb veel schrijf- en redigeerervaring opgedaan met allerhande teksten. Ik heb onder andere webartikelen geschreven voor Tekstblad.nl, Schrijven Online en MoneyFit. Verder heb ik 100+ scripties geredigeerd voor Scribbr en heb ik voor Crédit Agricole de hoofd- en eindredactie van het personeelsblad verzorgd. Daarnaast was ik verantwoordelijk voor de online en offline communicatie-uitingen van de labels Findio en Interbank. Ook heb ik ervaring met schrijven op B1-niveau, bijvoorbeeld bij het opstellen van juridische of informatieve teksten.

Verder schrijf ik op mijn blog Vaker Vrolijk artikelen over alles wat mij vrolijk maakt. Dat varieert van blije lijstjes tot diepzinnige hersenspinsels en van onmisbare reistips tot positieve schrijfsels over persoonlijke groei. Dat alles met een vleugje kleur, een toefje humor en vooral een flinke dosis enthousiasme.

Contact

Meer weten? Stuur dan een e-mail naar romy@vakervrolijk.nl.

Ik ben als tekstschrijver, redacteur en blogger geregistreerd bij de Kamer van Koophandel onder de naam Romy Veul. Mijn KvK-nummer is 71637877.

tekstschrijver en redacteur romy vaker vrolijk