Deze virtuele rondleiding door mijn hobbykamer heeft even op zich laten wachten. Iets meer dan een half jaar om precies te zijn. Het duurde dan ook even voordat ik mijn hobbykamer helemaal “af” heb verklaard. Inmiddels hangt en staat alles, zijn de lades netjes ingeruimd en ziet mijn boekenkast er toonbaar genoeg uit om je een uitgebreid inkijkje te geven. Ik laat je met veel plezier mijn hobbykamer / kantoor / rommelkamer zien.

skadis ophangbord ikea

Een hobbykamer? Wat een luxe!

Nog steeds voelt het als een enorme luxe om te kunnen zeggen dat ik een eigen hobbykamer heb. Niet dat het een flinke balzaal is waarin ik iedereen kan uitnodigen voor een knutselfeestje. Maar hé, het blijft een hobbykamer. Over de afgelopen 15 jaar heb ik heel wat knutselspullen verzameld (en ook opgemaakt gelukkig!). Een extra kamer was dan ook zeker geen overbodige luxe.

Oké, om eerlijk te zijn zit ik haast nooit aan mijn bureau in mijn hobbykamer, maar het is wel een fijne plek om alles netjes bij elkaar opgeborgen te hebben. Ook maak ik er standaard mijn blogfoto’s (met dank aan het mooie licht in deze kamer!) en staat hier in de hoek mijn kledingkast. En – eerlijk is eerlijk – zo’n hobbykamer is ook ideaal om stapeltjes nog uit te zoeken spullen tijdelijk naartoe te verplaatsen. Deur dicht, spullen uit het zicht.

IKEA, IKEA en nog eens IKEA

Mocht je bij ook maar iets in mijn hobbykamer benieuwd zijn waar het vandaan komt, dan zit je bijna altijd goed als je op IKEA gokt. Mijn hobbykamer bestaat voor zo ongeveer 90% uit spullen van de Zweedse meubelgigant. Verder heb ik in mijn huis niet heel veel IKEA-spul staan, maar hun kantoormeubelen vind ik wel i-de-aal.

En nee, dit artikel is niet gesponsord. Ik heb zelf heel wat euro’s van mijn zuurverdiende spaargeld bij IKEA gespendeerd. Maar met een goed doel: een fijne hobbyplek!

Ikea Bureau LILLÅSEN bamboe

Mijn werkplek: het bureau

Laten we deze virtuele rondleiding beginnen bij mijn bureau. Je raadt het al: een IKEA-aankoop. Ik ben nogal kieskeurig als het op meubels aankomt en heb er dan ook twee IKEA-bezoekjes over gedaan om uiteindelijk met dit bureau naar huis te gaan. Een wit bureau leek me niet praktisch en veel andere bureaus waren voor mijn bescheiden hobbykamer een slag te groot. Dit bureau voldeed wel aan mijn wensen. Het heeft de mooie naam LILLÅSEN gekregen en is gemaakt van bamboe. Supermooi en stevig materiaal dat heel slijtvast is! Zelf vind ik de mini-lades een leuk detail. Daar kun je ongemerkt heel wat pennen in opbergen.

Achter mijn bureau staat een fijne stoel die ik bij de kringloopwinkel heb gevonden voor maar € 10,-. Overigens wordt die meestal door Pippa in beslag genomen. Zij vindt hem vast net zo lekker zitten als ik.

skadis ophangbord ikea
skadis ophangbord ikea
skadis ophangbord ikea
skadis ophangbord ikea

Een ophangbord vol kleurrijke spullen

Boven mijn bureau hangt iets wat misschien wel mijn favoriete onderdeel van mijn hele hobbykamer is: het SKADIS ophangbord. Wederom van IKEA. Dit is een pegboard waar je allerlei losse bakjes, houders, haakjes en plankjes bij kunt kopen. Al ver voordat ik ook maar naar huizen aan het kijken was, struinde ik heel Pinterest af op zoek naar ideeën om zo’n bord in te richten. Wat een feestje was het om nu eindelijk zelf zo’n bord in huis te halen én er van alles en nog wat op te hangen. Ik heb er heel wat kleurrijke hobbyspullen en washi tape op uitgestald. Samen met een vrolijke kalender, die ik voor mijn verjaardag cadeau kreeg van een vriendin.

ikea raskog roltafel
ikea raskog roltafel

Geen reistrolley, maar een knutseltrolley

Naast mijn bureau heb ik nog veel meer spullen uitgestald in een trolley. Verflesjes waar ik na anderhalf jaar nog steeds een keer iets mee moet doen, waterverf, mijn snijmat en een hele lading pennen bijvoorbeeld. De trolley is (het zal eens niet!) van IKEA en vind ik ideaal om dingen op te zetten die je regelmatig nodig hebt. Daarnaast staat een mooie mini-palm waar ik sinds een week de trotse plantenmoeder van ben. Ook op mijn bureau staat een plantje (familie van de pannenkoekenplant!) het verrassend goed te doen.

hobbykamer inrichting

De Billy

Rechts van mijn bureau staat de welbekende Billy, het enige meubel dat ik vanuit mijn tienerkamer bij mijn ouders heb meegenomen naar mijn eigen woning. Blijft een fijn ding! Ik heb er heel wat kratjes, notitieboekjes, tijdschriften en andere spullen in opgeborgen.

Daarnaast staan een paar niet al te fotogenieke opbergbakken die ik nodig heb om mijn knutselpapier kwijt te kunnen. Daarbovenop ligt Pippa’s mandje. Althans, het idee was dat dit haar mandje zou zijn, maar in de praktijk ligt mevrouw liever vanaf de vensterbank naar buiten te staren. Mocht je je afvragen wat het rieten poefje daaronder is, dat is dus Pippa’s opstapje om op de vensterbank te kunnen komen.

Ik weet het: ik ben een gek kattenvrouwtje.

alex ladekast ikea
botanisch behang met vogels praxis

Fleurig behang

Aan de andere kant van de kamer staan een paar grote en kleine kasten. En mijn PAX-kledingkast, die ik in dit artikel al een keer heb laten zien. Op de muur hangt behang met een botanisch printje van Praxis. Ik ben er nog altijd verliefd op. Met heel veel dank aan een vriendin trouwens, die me een hele middag heeft geholpen (of beter gezegd: 80% van het werk zelf heeft gedaan, terwijl ik ontdekte dat ik geen ster ben in behangen) om dit mooie behang op de muur te krijgen.

De kleur van de (mintgroene) gordijnen, waarvan je hieronder een glimp kunt opvangen, is trouwens op het behang afgestemd.

inrichting boekenkast

Zelfhulpboeken en Disney-dvd’s

In de hoek heb ik een flinke boekenkast staan. Het enige niet-IKEA-meubel! Deze kast bestelde ik via Wehkamp en ik moet eerlijk bekennen dat ik je hem 100% kan afraden. Mijn vader is nogal lang bezig geweest om van de eindeloze hoeveelheid planken en boutjes en moertjes een kast te maken en het is ook nog eens een totaal niet stevige kast (wat niet aan mijn vaders kluswerk lag, wel aan de kast!). Maar ach, ik kan er spullen in kwijt.

In deze kast heb ik mijn verzameling zelfhulpboeken uitgestald, samen met een aantal leuke boeken over taal en schrijven. Op de onderste plank staat mijn verzameling Disney-dvd’s, waar ik erg aan gehecht ben. Twee rijen dik inmiddels!

gesorteerde lades
rollen washi tape gesorteerd
gesorteerde lades

Sorteren totdat je een ons weegt

Als je een paar willekeurige lades opentrekt, zal je merken dat ik zo mijn neurotische trekjes heb. Mijn neurotische trekjes komen tot uiting zodra je mij een paar lades en een hele hoop sorteerbakjes geeft. Je raadt het al: de inhoud van de lades bestaat uit heel veel zorgvuldige ingedeelde bakjes, gesorteerde figuurtjes en op kleur geordende rolletjes washi tape. Ik word er blij van! Niet voor niets is een van mijn guilty pleasures het omkieperen en opnieuw indelen van verdeelbakken.

inrichting hobbykamer

Een paar dierbare aanwinsten

Op het kleinste ladekastje, pal naast mijn kledingkast, staan nóg meer potjes en bakjes. Samen met een lekker vrolijk letterbord, waarvan ik de quote hoog nodig weer eens moet vervangen. Het beertje van Forever Friends kreeg ik na het behalen van mijn vwo-examens van mijn ouders en is me heel dierbaar. Hetzelfde geldt voor de ingelijste tekening op dit kastje. Die maakte mijn broertje een aantal jaar geleden voor me toen ik een lastige tijd doormaakte. Hij tekende mij in een harnas als reminder dat ik altijd sterker ben dan ik denk. Ik krijg nog steeds kippenvel als ik er ook maar naar kijk.

Verder staan hier ook weer wat sorteerdoosjes met spullen en twee glazen potten. Niet gevuld met snoep, maar met talloze lintjes.

stippenplant

Ten slotte staat mijn – inmiddels ietwat uit de kluiten gewassen – stippenplant op mijn hobbykamer te shinen. Een botanisch sfeertje is natuurlijk niet compleet zonder (nog) een plant.

Niet op de foto, wel aanwezig: plastic opbergdozen met nog meer spullen, heel wat lades met papierblokken en de stapel tijdschriften die ik nog moet uitzoeken. Of het hier altijd zo netjes opgeruimd is? Nee hoor, creativiteit betekent rommel maken. De rolletjes washi tape liggen dan ook heus niet altijd zo keurig netjes op kleur gesorteerd in de juiste lade.

Heb jij ook een hobbykamer of een kast met hobbyspullen?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 22 januari 2020 op 6:38 am - Beantwoord

  Een prachtige hobby kamer en ik vind het bord echt fantastisch. Leuk om al je spulletjes zo uit te kunnen stallen. Een heel fijn kamertje heb je er van gemaakt. Heel veel knutselplezier!

  • Romy 28 januari 2020 op 11:11 pm - Beantwoord

   Dank je wel! Yes, alleen al mijn spullen kunnen uitstallen in een aparte kamer is een feestje op zich.

 2. Anouk 22 januari 2020 op 7:01 am - Beantwoord

  Ik heb een klein ladekastje voor mijn hobbyspullen, maar mijn papierblokken staan er naast want die grote vierkante van de action passen er niet in. Mijn normale bureau, waar ik aan studeer, doet ook dienst als hobby tafel 🙂

 3. Else-Marie 22 januari 2020 op 7:40 am - Beantwoord

  Jazeker! Net als jou hebben wij een kamer over. Maar praktijk wijst uit dat ik nog altijd aan de keuken tafel zit:)

  • Romy 28 januari 2020 op 11:12 pm - Beantwoord

   Haha, ik ben blij dat ik niet de enige ben. Ik werk ook nog altijd het liefst aan de eettafel – al is het maar om gezellig bij Pippa te zijn.

 4. Naomi 22 januari 2020 op 7:41 am - Beantwoord

  Wat een geweldige plek! Kleurrijk, opgeruimd en uitnodigend. Ik heb geen plek voor een hobbykamer in mijn huidige huis, maar in een volgend huis droom ik er zeker van. En een lekkere leesplek moet er dan vooral ook komen in die kamer. Heerlijk!

  • Romy 28 januari 2020 op 11:13 pm - Beantwoord

   Een speciale leesplek klinkt ook geweldig. Ik zie me jouw hobbykamer mét leesplek al helemaal voor me.

 5. bychristiana 22 januari 2020 op 7:46 am - Beantwoord

  Wat een ontzettend fijn plekje zeg, helemaal Romy! Ik vind het leuk om te zien hoeveel kleur je gebruikt hebt, maar omdat alles zo netjes georganiseerd is, voelt het totaal niet (te) druk aan. Knap gedaan. Het behang vind ik natuurlijk ook geweldig, ik heb dus ook iets met vogeltjes in huis. Die trolley van Ikea blijf ik ook tof vinden, ik weet alleen niet echt waar ik hem dan neer zou willen zetten.

  • Romy 28 januari 2020 op 11:14 pm - Beantwoord

   Haha, een herkenbaar probleem! Ook ik zie te veel mooie spullen in woonwinkels om zelf te kunnen gebruiken. Anders had ik, als het aan mij had gelegen, al vijf mooie fauteuils staan 😉

 6. Lisa 22 januari 2020 op 8:11 am - Beantwoord

  Deze blog lezen is echt genieten. Wat een mooi behang! Leuk om het verhaal achter de toffe foto’s te lezen. Je hebt het fijn ingericht, en een wow voor de laadjes. Ik heb een (Ikea) tafel waaraan ik werk en knutsel.

  • Romy 28 januari 2020 op 11:15 pm - Beantwoord

   Wat een leuke, enthousiaste reactie op mijn hobbykamer! Dank je wel!

 7. Jantine 22 januari 2020 op 8:14 am - Beantwoord

  Ook ik ben in het gelukkige bezit van een hobbykamer, die ik af en toe deel met logees. Heerlijk zo’n ruimte waar iets even (?) kan blijven liggen. Mijn bureau slibt nog wel eens dicht, dan heb ik een heel klein plekje over om te knutselen.
  Mijn washitape ligt, op kleur gesorteerd, in houten bestekbakken. En dat ordenen van tapejes, bloemetjes etc is inderdaad een heerlijke bezigheid.
  Ik heb helaas geen plek voor zo’n leuk pegbord, mijn bureau staat onder het raam.
  Jouw hobbykamer ziet er prachtig uit! Fris en vrolijk.
  Groetjes
  Jantine

  • Romy 28 januari 2020 op 11:16 pm - Beantwoord

   Dank je wel voor je compliment! Jouw hobbykamer klinkt ook héérlijk trouwens. Toch jammer dat hobbykamers haast ongemerkt lijken dicht te slibben, maar gelukkig is opruimen en hobbyspullen sorteren ook een rustgevende bezigheid op zich 😉

 8. Els 22 januari 2020 op 8:30 am - Beantwoord

  Wow, wat netjes. Ik vind het altijd leuk om in iemand zijn hobbykamer te kijken. Zelf heb ik geen hobbykamer. ik werk in de woonkamer. Daar staat ook een kast vol met mijn spullen. Te vol, dus troep ;-).

 9. Audrey 22 januari 2020 op 8:46 am - Beantwoord

  Zo leuk en vrolijk! Ik heb geen hobbykamer, maar wel een bakkast in mijn bijkeuken. Die ziet er alleen lang niet zo netjes uit als jouw kamer, hahaha!

 10. Jenn 22 januari 2020 op 8:53 am - Beantwoord

  Geweldig zo’n hobbykamer! Ik knutsel eigenlijk gewoon aan de keukentafel, dus ik heb alleen een hobbykast (en een koffer en een tas vol extra spullen, haha)

 11. Corine N 22 januari 2020 op 10:05 am - Beantwoord

  als er dan een nadeel is aan het hebben van een gezin en een huis dat daar precies groot genoeg voor is dan is het wel: geen kamertje over hebben voor mijn knutselbehoefte. Dus ik doe het met dozen spul die in de hoek van de slaapkamer staan. Heb de afgelopen week wel alles weer een beetje gesorteerd maar het blijft een onoverzichtelijke doorn in het oog. Knutselen doe ik dan ook vaak op bed, dan heb ik nog alles bij de hand maar ook niet ideaal. Het is wat het is zullen we maar zeggen

  • Romy 28 januari 2020 op 11:20 pm - Beantwoord

   Dat is inderdaad wel het voordeel van alleen wonen: nu heb ik nog alle recht op en ruimte voor een hobbykamer. Maar wie weet is dat over een paar jaar weer anders.
   Overigens klinkt knutselen op bed ook wel weer lekker knus en bijzonder. Misschien heeft dat zo nu en dan ook wel wat 🙂

 12. Iris 22 januari 2020 op 10:15 am - Beantwoord

  Wat een gezellig kamertje! Heel kleurrijk en gezellige spulletjes. Dat wandrek is wel ideaal!

 13. Anna 22 januari 2020 op 10:17 am - Beantwoord

  Wat heerlijk, een hobbykamer! Je hebt het ook zo leuk ingericht, ik word er meteen vrolijk van <3 En oh, die stippen plant! Te leuk! Ik heb een bureau/tafel in huis waar ik alles aan doe (in mijn woonkamer). Het is in Groningen al een uitdaging om een huisje te vinden met een aparte slaapkamer, haha, dus van zo'n fijne hobbykamer (en zoveel opbergruimte!) ga ik nog even dromen! 🙂

  • Romy 28 januari 2020 op 11:21 pm - Beantwoord

   Het kromme is dat ik stiekem ook nog steeds knutsel en werk (en eet) aan mijn eettafel. Een aparte opbergplek voor hobbyspullen is alleen wel een fijne luxe 😛
   Ik duim met je mee dat jouw huis mét hobbykamer in Groningen er ook over niet al te lange tijd in zit.

 14. Annemarie Tisseur 22 januari 2020 op 10:20 am - Beantwoord

  Goh, als ik de foto’s zie van je kleurrijke hobby-kamer, dan denk ik, moeders je mag wel weer eens opruimen.
  Zeker de boel eens opnieuw indelen. Je bent een voorbeeld voor velen. Ik mis nog steeds je mooie lay-outs.

  • Romy 28 januari 2020 op 11:22 pm - Beantwoord

   Wat lief dat je dat zegt! Ik moet eigenlijk weer eens wat vaker kaarten maken én delen. Ik heb er laatst wel weer een paar gemaakt, maar ben niet meer zo actief in het plaatsen ervan. Hoog tijd om daar weer eens wat aan te doen, want knutselen blijft heerlijk 🙂

 15. Mirjam 22 januari 2020 op 11:17 am - Beantwoord

  O wat heerlijk om te zien. Ik heb ook een hobbykamer/kantoor/werkkamer en daar is ook ongeveer 90% van de meubels van IKEA. Nu ik erover nadenk, volgens mij alleen m’n bureaustoel niet, haha. Ook heel herkenbaar trouwens om knutselspullen te hebben die je nog steeds een keer moet gebruiken (ik heb die flesjes ook staan). Geniet van het knutselen!

  • Romy 28 januari 2020 op 11:23 pm - Beantwoord

   Dank je! En leuk om te horen dat je zowel het hoge IKEA-gehalte als de ongebruikte knutselspullen herkent. Het blijft toch heerlijk om zo’n plek vol fijne knutselspullen te hebben staan en daar regelmatig mee aan de slag te gaan.

 16. Ilona Wielinga 22 januari 2020 op 11:22 am - Beantwoord

  Zo leuk en vrolijk om te zien! Die quote aan je muur is ook zo leuk. En ideaal, je washi tape rolletjes zo bewaren. Ik heb ze in een mandje en een opbergdoos, wat voor mij prima werkt. Maar dit ziet er wel een stuk leuker uit moet ik zeggen.

  • Romy 28 januari 2020 op 11:24 pm - Beantwoord

   Ook leuk, zo’n doos vol washi tapes. Hoe dan ook is het een vrolijk gezicht om al die rolletjes bij elkaar te zien.

 17. Laurine 22 januari 2020 op 12:31 pm - Beantwoord

  Ooh, dit ziet er zo geweldig uit! Wat een gezellig plekje heb je ervan gemaakt. Ik kan me goed voorstellen dat je meteen inspiratie krijgt, wanneer je die kamer binnenstapt. Zoiets zou ik later ook wel in mijn woning willen, maar voorlopig zitten mijn hobbyspullen in zowat alle kasten in mijn slaapkamer, oeps. Ach ja, er bestaat niet zoiets als te veel washi-tape. 😉

  • Romy 28 januari 2020 op 11:25 pm - Beantwoord

   Haha, zo heb ik het ook jarenlang gedaan bij mijn ouders thuis: een overvolle kast en nogal veel washi tape. Maar inderdaad, té veel washi tape bestaat niet 😉

 18. Jessica J. 22 januari 2020 op 1:38 pm - Beantwoord

  Gek hoe je zo’n vrolijke drukte er toch netjes georganiseerd kan laten uitzien! Ik heb alleen één vraagje: heeft Pippa echt een opstapje nodig of denk je dat maar? Ik schrik namelijk soms van de sprongen naar smalle hoogtes die onze Nebby maakt, vandaar.

  • Romy 28 januari 2020 op 11:26 pm - Beantwoord

   Haha, ik heb zo’n vermoeden dat Pippa vooral doet alsof ze zonder een opstapje niet op de vensterbank kan komen. En ik laat me gewoon voor haar karretje spannen als gek kattenvrouwtje 😉

 19. patriciakleijn 22 januari 2020 op 7:16 pm - Beantwoord

  Super leuk, ik wil zelf ook graag weer mijn hobbykamer terug, dit is nu een dumpplek voor vanalles geworden en ook mijn hobbyspullen staan opgestapelt… zodra mijn keuken af is en alles weer een plekje heeft is deze kamer aan de beurt

 20. Geke 22 januari 2020 op 9:03 pm - Beantwoord

  Wat een heerlijke kamer heb je ervan gemaakt, Romy! Zo leuk, dat behangpapier, en dat ophangbord, en die tapejes,… nuja, alles eigenlijk 🙂

  Ik heb die luxe ook, van een hobbykamer te hebben. Moet er alleen es vaker echt gaan inzitten en niet enkel gebruiken als opslagplaats voor hobbyspul en dan alsnog alles mee te slepen naar mijn werkkamer… want dan lijkt hobby’en gelijk ook weer op werken.

  • Romy 28 januari 2020 op 11:28 pm - Beantwoord

   Stiekem doe ik dat dus ook vaak. Mijn eettafel is nogal lang, dus daar zit ik nog steeds het liefst aan te knutselen. Maar het idee van een aparte hobbykamer met opbergruimte voelt al als een luxe op zich 😉

 21. Laura 23 januari 2020 op 8:46 am - Beantwoord

  Wat een mooie hobbykamer! Erg leuk om eens een virtueel kijkje in te mogen nemen. Dat behang vind ik trouwens geweldig!

  • Romy 28 januari 2020 op 11:36 pm - Beantwoord

   Thanks! Ik ben ook nog steeds zó blij met het behang op mijn hobbykamer.

 22. Saskia 23 januari 2020 op 11:28 am - Beantwoord

  Oh wat fijn zeg! Ik deel mijn ‘hobby kamer’ zoals je weet met M. Ben wel erg blij met mijn volle knutselkast op de overloop op zolder. Moet het eigenlijk alleen nog goed opruimen, heb het nu alleen per categorie in bakken zitten. Binnenkort weer eens wat knutselen!

  • Romy 28 januari 2020 op 11:31 pm - Beantwoord

   Jullie hobbykamer zag er ook zo fijn uit, zeker inclusief je prachtige boekenkast met leuke herinneringen. Ik kan me voorstellen dat je daar graag weer eens gaat knutselen.

 23. Jacqueline 23 januari 2020 op 4:53 pm - Beantwoord

  Wat een superleuke hobbykamer! Ik heb een naaikamertje waar ik me heerlijk kan terugtrekken om creatief bezig te zijn. Maar die is vooral praktisch en doet het niet zo goed op foto’s. 😉

  • Romy 28 januari 2020 op 11:38 pm - Beantwoord

   Haha, een hobbykamer is een hobbykamer – fotogeniek of niet 😉

 24. Giovanna Jansen 24 januari 2020 op 9:06 am - Beantwoord

  Wat een leuke en lichte hobbykamer heb je! Dat ladekastje op je laatste foto’s met laden om spullen te sorteren vind ik geweldig. Je ‘gaten’-memobord ook trouwens.
  Ik heb wel een hobbykamer, maar niet zo’n mooie. Op een enkel (nieuw) Ikea meubel na is het opgebouwd uit afdankertjes die niet mijn smaak zijn… Het is een beetje het ondergeschoven kindje van alle kamers in huis, zeg maar. 😉 Eerst zijn altijd de andere kamers aan de beurt met opknappen/nieuwe meubels. En daar is altijd wel wat te verbeteren natuurlijk. Helaas is het ook een best donkere kamer, dus ik zit er niet vaak. Maar het is wel een ideale kamer om al mijn hobby-, handwerk- en knutselspullen te bewaren! 🙂
  O, en heel herkenbaar trouwens het op kleur sorteren van dingen trouwens, zo zijn mijn verdeelbakken met borduurzijde en satijnenlintjes ook prachtig op kleur gesorteerd. Op ‘kleurfabetische’ volgorde noemt mijn zoon dat voor de grap.

  • Romy 28 januari 2020 op 11:44 pm - Beantwoord

   Dank je wel voor je leuke, enthousiaste reactie! Jouw hobbykamer is misschien niet helemaal zoals je hem zou willen, maar het klinkt wel als een fijne plek om alles – gesorteerd en wel – uit te stallen. En wie weet komt die grote hobbykamermake-over er nog weleens van 🙂

 25. Villasappho 26 januari 2020 op 8:10 pm - Beantwoord

  Ik heb zo vaak naar dat bord staan kijken in IKEA, maar besloten het niet te nemen omdat mijn whiteboard (ook van IKEA) en de stoften en magneten allemaal nog goed waren. Wat enorm leuk ingericht! Die stoel is echt een mooie vondst, hier zie ik zelden zulke mooie stoelen bij de kringloop. De hoeveelheid tape is echt enorm!

 26. Nikita 26 januari 2020 op 8:21 pm - Beantwoord

  Ik weet sowieso dat ik later een hobbykamer wil. Zo’n kamer waar allerlei verf, sitften, potloden en allerhande tekenmateriaal staat? De hemel gewoon. De meubels daarvoor heb ik nog niet, maar het tekenmateriaal is er wel al. En het wordt steeds erger. Ik heb afgelopen tijd weer nieuw materiaal ingeslagen waar ik weer mee kan experimenteren dus ik ben weer gelukkig. Sowieso zet ik altijd iets aan de kant voor later hoor. Maar ik spendeer nogal veel geld aan kleding en die heb ik inmiddels wel genoeg. En na twee keer dragen is het ‘geluk’ er al af omdat het nieuwe eraf is. Dat klinkt heel ondankbaar, maar dat ben ik niet. Ik ben dankbaar voor alle kleding die in mijn kast ligt. Maar als ik met nieuw tekenmateriaal thuiskom ben ik als een kind zo blij en dat blijft. Terwijl stiften wel regelmatig vervangen moeten worden want die gaan snel leeg. Toch in mijn geval. Daar maak ik dan een onderscheiding in. Dus ik wil in de toekomst gewoon mijn geld wat beter besteden als ik het dan toch besteed. Aan dingen die me echt gelukkig maken en niet het zoveelste shirtje uit de solden. Als ik een zware periode heb en ik weet eventjes niet meer wat of hoe of waarom dan pak ik mijn schetsboek erbij. En gewoon vijf minuten bezig zijn, en ik weet weer waarom ik leef en waarom ik niet mag opgeven. Omdat ik een geweldige hobby heb die me gelukkig maakt. Dus ik wil later ook een hobbykamer net als jij. Hoe ik die ga inrichten, dat zie ik dan wel weer. Lekker kleurrijk en creatief als je het mij vraagt 🙂

 27. zwartraafje 29 januari 2020 op 5:54 pm - Beantwoord

  Ik werd echt blij van deze blogpost. Zo fijn om te zien hoe je over de ruimte beschikt om alles mooi te sorteren zodat je meteen overal aan kan wanner je aan de slag wil gaan. Zelf heb ik geen knutselkamer. Mijn hobby’s zijn een beetje doorheen het hele huis verspreid. Boven staat er bijvoorbeeld een doos vol kruisjessteeklappen die ik ooit nog eens wil maken en een aantal afgewerkte lappen die nog moeten worden ingekaderd, in de woonkamer staat een grote rieten mand vol bollen wol en tussen de twee zetels staat een poef met daarin telkens het brei of haak-project waar ik aan bezig ben. Aan de achterzijde van ons keukeneiland is een kast volledig gevuld met het materiaal waarmee ik kaarten maak. Het had handiger geweest indien het hier om laden ging zoals bij jou maar het is een gewoon kastje met een sorteersysteem op basis van archiefdozen, lege dozen van videobanden en kleine sorteerdoosjes voor al mijn knoopjes, strikjes, … Kaarten maken doe ik doorgaans aan het eiland of aan tafel dus op deze manier heb ik mijn mater