kamer16

Sneak Peek | Een kijkje in mijn kleurrijke slaapkamer

 • 11 september 2018
 • 33 Reacties
Categorieën: Interieur

Benieuwd hoe de knalgele slaapkamer van een kleurenliefhebber eruitziet? Nou, zo dus! Van mijn gedroomde interieur voor mijn toekomstige woning heb ik al vaker beelden laten zien. Daarentegen hebben jullie nog nooit ook maar een glimp van mijn slaapkamer kunnen opvangen, op mijn nachtkastje na. Tijd om daar eens verandering in te brengen! In dit artikel laat ik je een paar detailfoto’s van mijn kamer in het ouderlijk huis zien. Bereid je voor: er is zeker kleur aanwezig.

sneak peeks kleurrijke slaapkamer

Een gele slaapkamer dus!

In deze kamer slaap ik inmiddels minstens 15 jaar. De kleur geel zit al sinds die tijd op de muren. Blijkbaar was ik ook als 9-jarig meisje met paardenstaartjes al gek op felle kleuren, want ik was er destijds direct van overtuigd dat alles (maar dan ook echt álles!) geel moest worden. En dus zijn mijn muren, plinten, deur en zelfs de ingebouwde kast in mijn kamer allemaal knalgeel. Hoewel ik dat in een toekomstig huis zelf iets te veel van het goede zou vinden, vind ik het voor nu wel fleurig staan.

Veel gekleurde accessoires

Verder heb ik vooral voor neutrale meubels en accessoires in allerlei verschillende kleuren gekozen. Op mijn kamer kom je een aantal spullen veelvuldig tegen, waaronder felgekleurde kussens. Op de foto hierboven zie je onder andere twee gebreide kussens die door mijn lieve oma zijn gemaakt. Ik gaf haar ooit een hele lading wol en katoen en daarmee wilde ze, lief als ze is, per se iets voor mij maken. Alleen al omdat ik het zo’n mooi gebaar vind en gek ben op mijn oma, weet ik zeker dat die kussens ook in mijn eigen huis ooit een plek zullen krijgen.

sneak peeks kleurrijke slaapkamer

Planken met frutsels

Boven mijn bed hangen twee planken, die ooit nog hoorden bij de commode op mijn babykamer. Mijn vader heeft ze heel wat jaren geleden geel geverfd en ik heb ze nog altijd hangen. De drie vazen rechts (de oranje/witte, de lange oranje en de taupekleurige vaas) heb ik ook al jarenlang. Ze stammen nog uit de periode waarin ik als vijftienjarige gek was op interieurstyling en mijn spaarrekening zeker wekelijks plunderde om nieuwe vazen, kaarsjes en andere decoratie te kopen. Die “shopverslaving” heb ik nu niet meer, maar de vaasjes staan wel nog steeds op mijn kamer te pronken. Ze zijn van Esprit Home en ik vind ze nog altijd prachtig.

sneak peeks kleurrijke slaapkamer

sneak peeks kleurrijke slaapkamer

Een verzameling vrolijke posters

Links van de vazen staat sinds kort iets nieuws te schitteren: een verzameling van vijf ingelijste posters. Met de meeste schilderijen uit winkels heb ik niet zoveel, maar posters kan ik dan weer wél waarderen. Deze posters en lijsten mocht ik uitzoeken bij Desenio en ik kan je vertellen dat kiezen uit zó veel posters geen makkelijke (maar wel een leuke!) opgave was. Ik zocht namelijk posters die ook passen bij het interieur dat ik voor mijn toekomstige eigen woning in gedachten heb en wilde daarnaast dat ze mooi bij elkaar zouden passen.

Posters met bloemen- en vogelprint

Toen ik zag dat Desenio veel posters met natuurmotieven aanbiedt, wist ik dat ik in die categorie wel zou slagen. Vooral de posters met vogels en planten vond ik erg mooi. Daarnaast wilde ik een grote iets neutralere poster en twee kleine posters met een meer strakke print voor de afwisseling. Uiteindelijk koos ik voor de posters met de volgende namen: Bird Pattern No2, Flamingo Aquarelle, Pink Rose, Bird Pattern No1 en Pink Butterfly Small. Bij alle posters ontving ik een goudkleurige lijst op maat, ook van Desenio. Een mooie combinatie zo, vind ik zelf.

Ben jij ook op zoek naar een mooie poster? Dan heb ik iets leuks voor je: met de code “VAKERVROLIJK” krijg je 25% korting op je aankopen bij Desenio. Die korting geldt van 11 t/m 13 september 2018. Alleen de ‘handpicked’- en ‘collaboration’-posters en de lijsten zijn uitgesloten van korting.

sneak peeks kleurrijke slaapkamer

sneak peeks kleurrijke slaapkamer

sneak peeks kleurrijke slaapkamer

Nog meer kleurrijke accessoires

Naast deze vrolijke plank boven mijn bed, heb ik nog een aantal kleurrijke hoekjes in mijn kamer gecreëerd. Hieronder zie je bijvoorbeeld een klein deel van mijn Blond Amsterdam-verzameling. Een aantal mokken doen dienst als pennenbakjes. Staat wel lekker fleurig zo, zeker met mijn felgekleurde, gestreepte gordijnen als achtergrond.

sneak peeks kleurrijke slaapkamer

sneak peeks kleurrijke slaapkamer

sneak peeks kleurrijke slaapkamer

Een Billy vol met boeken

Verder heb ik een Billy-boekenkast vol met boeken. Hij staat een beetje verscholen naast mijn ingebouwde kledingkast (Niet te verwarren met een inloopkast! Mocht ik willen!). Op elke plank staan boeken en dvd’s, afgewisseld met fleurige kaarsen, mokken en andere fleurige items. Vooral leuk vind ik zelf deze plank met kinderboeken. Die heb ik zelf járen geleden met veel plezier gelezen. Wie weet kan ik ooit een eventuele dochter of nichtje zover krijgen om de boeken ook te lezen.

sneak peeks kleurrijke slaapkamer

sneak peeks kleurrijke slaapkamer

Mooie foto’s en een gehaakte uil

Verder heb ik op mijn vensterbank een paar foto’s staan die me dierbaar zijn, samen met (nog meer!) kleurrijke accessoires. De gehaakte uil heb ik van Hilde gekregen en heeft zij zelf gemaakt. Hoe tof! Ook die knuffel moet hoe dan ook ooit mee naar mijn toekomstige huis. Het grappige is trouwens dat ik heel veel dingen die nu op mijn kamer staan ooit heb gekocht met het idee ze mee te nemen naar mijn eerste woning. Alleen de meubels zou ik, op de Billy-boekenkast na, allemaal achterlaten. De meeste hebben hun beste tijd na 15 jaar wel gehad.

sneak peeks kleurrijke slaapkamer

Gluren bij de buren, oftewel kijken naar andermans interieur? Ik vind het zelf een geweldige bezigheid op het internet. Nu maar hopen dat ik misschien over een jaar een nog véél uitgebreider kijkje kan geven in mijn inrichting, maar dan van mijn eerste eigen huis.

Wat hangt er bij jou aan de muur?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 11 september 2018 op 6:29 am - Beantwoord

  Wat een gezellige en kleurrijke kamer! Leuk zo binnenkijken 🙂 Mooie posters heb je uitgezocht. Ik ga een kijkje nemen of ik mijn werkkamertje een beetje kan opfleuren.

  • Romy 11 september 2018 op 9:29 pm - Beantwoord

   Dankjewel! En wat leuk dat jij je kamer misschien ook wilt opfleuren! Het is nu ook de perfecte tijd om wat leuke herfstaccessoires toe te voegen nu 🙂

 2. Shirley 11 september 2018 op 6:46 am - Beantwoord

  Ik ben benieuwd of je over een jaar een home tour kunt geven. Je kamer heb je dan in ieder geval al vastgelegd. Ik heb in mijn slaapkamer een scratch map (die hangt er vooral omdat er wat stukjes verf van de muur waren). In de woonkamer/keuken hangt er niets aan de muur. Klinkt misschien saai, maar aangezien mijn huis maar 45m2 is, zijn de lege muren ook niet heel groot.

  • Romy 11 september 2018 op 9:32 pm - Beantwoord

   Wat gaaf, zo’n scratch map! En dat is natuurlijk ook de perfecte camouflage voor een paar kale stukjes muur. Heel begrijpelijk hoor, dat je het stukje muur in de woonkamer kaal hebt gelaten! Soms geven kale muren ook juist een iets meer ruimtelijk gevoel 🙂

 3. Mariska 11 september 2018 op 7:21 am - Beantwoord

  Wat een leuke slaapkamer heb je! Zelf zou ik nooit kiezen voor geel, maar zo met alle accessoires ziet het er best leuk uit.

  • Romy 11 september 2018 op 9:33 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Wat leuk om dat te horen 🙂 Ik zou zelf voor een toekomstig eigen huis ook niet snel voor een hele gele kamer kiezen, maar op zich vind ik één gele muur nog wel wat hebben.

 4. Neverdullmoments 11 september 2018 op 7:27 am - Beantwoord

  Er hangt een goed sfeertje daar, erg leuk dat geel!! Ik vind de lijstjes en plaatjes heel mooi! Bij mij hangen er schilderijen aan de muur die mijn moeder heeft gemaakt. Erg blij mee!

 5. Sandra 11 september 2018 op 8:49 am - Beantwoord

  Een vrolijke kamer, ik had niets anders van jou verwacht! Vind het ook helemaal zoals jij bent (of in ieder geval overkomt op je blog haha)! En hoe lief is het dat je oma kussentjes heeft gemaakt? 🙂
  Hopelijk kun je over een jaar een house tour geven in je eigen huis!!

  • Romy 11 september 2018 op 9:35 pm - Beantwoord

   Dankjewel!
   En wat onwijs gaaf dat je moeder zelf schilderijen heeft gemaakt voor aan de muur. Zoiets persoonlijks is natuurlijk extra leuk om in je huis te hangen 🙂

  • Romy 11 september 2018 op 9:37 pm - Beantwoord

   Wat leuk om te horen dat je mijn kamer zo bij me vindt passen! Vind ik echt leuk om te horen 🙂 En met die kussens van mijn oma ben ik zo blij! Die hebben echt wel een speciale waarde 🙂

 6. Meaghan 11 september 2018 op 9:03 am - Beantwoord

  Wat een leuke kamer heb je! Dat geel vind ik juist wel iets van rust uitstralen! Ik vind jouw kamer ook echt bij je passen. Leuk ook dat je zo veel boeken hebt! Ik heb ook echt veel boeken, alleen geen boekenkast… Niet heel handig is dat, dus mijn boeken staan in lades van andere kasten op mijn kamer en een gedeelte staat in de boekenkast van mijn ouders. Als ik straks op mijzelf woon, is het mijn droom om echt een hele grote boekenkast te hebben, waarin al die boeken mogen pronken! 🙂
  De posters passen trouwens ook erg goed bij je kamer! Helemaal jouw stijl!

  • Romy 11 september 2018 op 9:41 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je leuke reactie! En hoe leuk, zo’n grote eigen boekenkast! Ik ben ook heel blij met mijn vertrouwde Billy van Ikea (die kan ik je zeker aanraden! Hij neemt vrij weinig ruimte in, maar er past zó veel in!). Zo’n mooie kast waarin je straks al je boeken kwijt kunt, is in ieder geval al een heel fijn vooruitzicht 🙂

 7. Iris 11 september 2018 op 9:13 am - Beantwoord

  Wat een schattige slaapkamer. Mijn slaapkamer zag er vroeger heel anders uit.. Veel drukker met allemaal posters van bands waar ik naar luisterde. Jouw kamer straalt toch meer rust uit.

 8. Jenn 11 september 2018 op 9:31 am - Beantwoord

  Leuk, ziet er heel gezellig uit!

 9. Alexandra 11 september 2018 op 9:53 am - Beantwoord

  Wauw, wat een vrolijke kamer! Ik zou zelf helemaal gek worden hahaha 😉 Maar ik begrijp wel dat jij hier vrolijk van wordt 🙂
  xx

 10. anna 11 september 2018 op 10:08 am - Beantwoord

  Wat een mooie, kleurrijke slaapkamer! Ik houd er wel van :-). Super tof ook dat je nog steeds blij bent met de interieur items die je jaren geleden hebt geshopt!

  • Romy 11 september 2018 op 9:49 pm - Beantwoord

   Haha, het geel valt inderdaad wel op! Gelukkig ben ik het na al die jaren wel gewend 😉 Maar ik moet zeggen dat ik in mijn eigen woning ook zeker niet álle muren een kleur zou geven. Ik denk dat ik 1 gekleurde muur in een ruimte dan wel genoeg zou vinden, haha.

  • Romy 11 september 2018 op 9:51 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Hoewel ik momenten heb waarop ik denk “Moet dat nou, al dat geel?!”, ben ik ook wel écht blij met mijn plekje 🙂 En inderdaad wel grappig dat ik nog steeds dezelfde vazen mooi vind. Waren het toch nog goede aankopen die ik als 15-jarige soms in een opwelling deed, haha.

 11. bychristiana 11 september 2018 op 12:32 pm - Beantwoord

  Wat gezellig en helemaal jij. Ik had het eigenlijk niet anders verwacht. Ik heb ook meerdere posters van Desenio. Jij hebt ook echt een leuke combinatie gemaakt.

  • Romy 11 september 2018 op 10:03 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Ik ben ook helemaal blij met de combinatie van posters die ik heb ontvangen 🙂 En wat leuk om te horen dat je mijn kamer goed bij me vindt passen.

 12. Laurine 11 september 2018 op 1:30 pm - Beantwoord

  Wat een knusse kamer! Geel klinkt op het eerste zicht misschien wat afschrikwekkend, maar ik vind het oprecht heel leuk staan! Zelf ben ik gewoon fan van gekleurde muren, want de muren van mijn slaapkamer zijn lichtgroen. 🙂

 13. Nicole 11 september 2018 op 2:59 pm - Beantwoord

  Normaal zie je eigenlijk vooral veel hout of wit in slaapkamers, maar ik vind dit eigenlijk ook wel heel erg leuk! Lekker vrolijk.

  • Romy 11 september 2018 op 10:05 pm - Beantwoord

   Zo leuk om dat te horen! En lichtgroen lijkt me ook een prachtige kleur voor op de muren trouwens!

  • Romy 11 september 2018 op 10:05 pm - Beantwoord

   Klopt! Mijn kamer is wel wat anders dan de meeste kamers in interieurgidsen 😉 Maar ik word wel nog altijd vrolijk als ik alle geel hier zie 🙂

 14. Jessica J. 11 september 2018 op 4:22 pm - Beantwoord

  Wat een vrolijke kamer! Ik had stiekem niets anders verwacht. 🙂 Lekker origineel, dat geel. En het combineert verrassend goed met al je roze accentjes.

  • Romy 11 september 2018 op 10:06 pm - Beantwoord

   Thanks voor je leuke reactie! 🙂 Ik combineerde de gele muren eerst altijd met oranje en taupe, maar vind het roze er nu eigenlijk ook wel leuk bij staan 🙂

 15. Lianne 12 september 2018 op 9:26 pm - Beantwoord

  Wat leuk zeg, om je kamer eens te zien! Ik had hem inderdaad nog nooit gezien. Normaal gesproken houd ik niet zo van geel, maar ik vind het in deze kamer wel lekker vrolijk en zonnig staan. Die planken met die posters en vazen vind ik zo leuk en zoiets wil ik ook nog voor mezelf op mijn werkkamer! Leuk ook hoe je die Blond-mokken hebt uitgestald 🙂 Oh my God, ik ben helemaal verliefd op die roze kat met die snoepjes! <3 Waar heb je die gekocht! Die zou ook echt te gek staan in míjn boekenkast! 🙂

  • Romy 12 september 2018 op 10:20 pm - Beantwoord

   Superleuk om dat te horen! Ik zou zelf op deze leeftijd niet snel meer voor een compleet gele kamer kiezen, terwijl dat me als 9-jarige een top plan leek, haha. Maar ik vind het inmiddels eigenlijk wel wat hebben en ben wel echt blij met mijn eigen plekje in huis 🙂 Wat leuk dat je zo enthousiast bent over de posters en vazen! Ik ben er zelf ook heel blij mee.

   De kat is een van mijn favoriete accessoires en heb ik al een jaar of vijf. Ik heb hem ooit van mijn moeder gekregen voor Sinterklaas en zij heeft hem hier bij de boekwinkel gekocht. Hij is van het merk Pomme Pidou en er zijn nog veel meer leuke spaarpotten van dit merk verkrijgbaar. Ik heb even op internet gezocht en zag een overzicht staan van de spaarpotten op Beslist: https://www.beslist.nl/products/cadeaus_gadgets_culinair/cadeaus_gadgets_culinair_573206_573411/c/merk~7106111 Ze hebben blijkbaar ook een heel schattig hurkend poesje in het roze (een beetje onderaan op de pagina). Misschien zit daar wel iets voor je bij wat perfect matcht met je werkkamer 🙂

 16. chucky1012 13 september 2018 op 7:11 am - Beantwoord

  Prachtig ingerichtte kamer ?
  Mooie spullen.

 17. Jantine 13 september 2018 op 8:14 am - Beantwoord

  Mijn eerste eigen huisje was ook heel erg zonnig geel! Heerlijk vond ik het! Inmiddesl woon ik samen en ga ik niet meer alleen over de kleuren in huis…maar elke ruimte heeft minstens 1 muur in een felle tint, gelukkig!
  Heel gezellig, jouw kamer!
  Groetjes
  Jantine

 18. Maaike 13 september 2018 op 10:02 pm - Beantwoord

  Wat een leuke kamer! Ik word er helemaal blij van 🙂

Recente blogs

Minder oordelen over anderen | 9 tips voor een meer open blik

11 mei 2023|Persoonlijke groei|

"Het begint allemaal met woorden." Die paar rake woorden sprak de kleindochter van een oorlogsslachtoffer uit bij Dodenherdenking. Ze maakten zoveel indruk op mij dat ik die avond nog achter de PC kroop om dit artikel te schrijven. Want hoeveel mooier is de wereld als we soms dingen wél zeggen die we nu inslikken. En als we op andere momenten juist woorden (oordelen) heel even op een weegschaaltje leggen voordat we ze uitspreken. Maar hoe doe je dat, minder oordelen over anderen? Het is een thema waar ik zelf de afgelopen jaren steeds meer in aan het duiken ben. Dit zijn mijn 9 tips om vaker met een open blik te kijken.

Persoonlijk | Mijn onzekerheid als blogger

14 juni 2017|Persoonlijk|

Bloggen is geweldig leuk en ik beleef er elke dag veel plezier aan. Over het algemeen haal ik vooral veel voldoening uit mijn blog en levert het me positieve energie op. Toch zijn er ook punten waarover ik onzeker ben als blogger. Doe ik het allemaal wel goed? Is mijn blog wel leuk genoeg? Wat zullen mensen om me heen van mijn blog vinden? In dit artikel bespreek ik 5 onzekerheden waar ik als blogger weleens tegenaan loop. Vat dit artikel overigens niet te ernstig op. Want echt: ik ben superblij dat ik blog en zou dit voor geen goud willen missen. 

Zomaar wat kleine gelukjes die mij opfleurden

5 november 2020|Positiviteit|

Het voelt gek: schrijven over gelukjes. Afgelopen weekend is er namelijk iets intens verdrietigs gebeurd: we hebben veel te vroeg afscheid moeten nemen van mijn lieve schoonmoeder (zie mijn Insta-post). Een enorm gemis! Het voelt voor mij gek om door te gaan en om blogartikelen te plaatsen over onderwerpen die nu opeens totaal onbenullig lijken. Om hier te praten over positiviteit, interieurdingen of kattencapriolen, terwijl de wereld - onze wereld - even op z'n kop staat. Maar na een fijn gesprek besloot ik het anders te zien: zij zou niet anders willen dan dat ik mooie momenten blijf sparen en blijf doen wat ik zo graag doe: bloggen en schrijven. Daarom in dit artikel alsnog een verzameling van kleine maar o zo waardevolle dingen die mij de afgelopen dagen een bescheiden glimlach bezorgden.