Collage kleuren 2

Een roze muur en een gele auto? | Ik ben gek op kleur!

 • 25 november 2017
 • 32 Reacties
Categorieën: Lifestyle, Persoonlijk

Al zolang ik me kan herinneren, slaap ik in een kamer met felgele muren. Ook heb ik een kast vol met jurkjes in alle kleuren van de regenboog en hul ik mijn telefoon het liefst in een knalroze hoesje. Wie mijn blog al langer volgt, is vast mijn voorliefde voor kleuren niet ontgaan. Hoe feller, hoe beter. Of het nu gaat om knutselcreaties, kleding of zelfs een filmscène, kleur kan me oprecht vrolijk maken. Maar is mijn kledingkast dan echt een grote bonte verzameling? Wordt mijn toekomstige appartement een zuurstokroze geheel? Hoe ver gaat mijn liefde voor kleur eigenlijk?

voorliefde voor kleur

Waarom ben ik gek op kleuren?

Wanneer ik in kledingwinkels kijk, valt het me vaak op dat alles er zo zwart, grijs en donkerblauw uitziet. En ik hoef maar een interieurblad open te slaan of de zwart-witte interieurs komen me tegemoet. Juist daarom vind ik het al van kinds af aan leuk om in een wereld van zwart, wit en grijs iets meer kleur in mijn leven te brengen. Kleuren kunnen me ook echt opvrolijken. Ik geloof niet echt in spirituele theorieën over de kracht van kleur, maar ik voel me wel vrolijker als ik een knalroze jurk aantrek dan wanneer ik mezelf in een grijs exemplaar hul. Ook een kleurrijke omgeving, felgekleurde bloemen en frutsels in alle kleuren van de regenboog maken me oprecht blij.

Als een ekster en een glimmend ding

Ik ga op vrolijke kleuren af als een ekster op een glimmend ding. Temidden van de rekken vol zwarte items wordt mijn aandacht steevast getrokken door dat ene felgekleurde product. Want dat ene knalgele jurkje, de felblauwe accessoires en de fuchsiaroze schoentjes weten mij wel te verleiden. Natuurlijk draag ik ook regelmatig minder opvallende kleuren, zeker in de winter. Ook staan er in mijn kamer gewoon houten en witte meubels en droom ik niet van een kanariegele auto. Ik voel me ook niet geroepen om mijn haar blauw te verven of in een knalroze Volkswagenbusje rond te rijden. Maar ik ben toch wel extra blij als er van een mooi jurkje ook een felroze variant blijkt te zijn. En mag ik kiezen uit drie boeken? Dan ga ik steevast voor het boek met de vrolijkste kaft.

voorliefde voor kleur

Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg?

Het grappige is dat mijn voorliefde voor kleuren eigenlijk niet strookt met het feit dat ik liever niet te veel opval in een mensenmassa. Ik blijf liever op de achtergrond dan dat ik alle aandacht trek. Als ik er zo over nadenk, is kleur misschien juist wel mijn manier om letterlijk niet als een grijs muisje in de menigte te verdwijnen. Onbewust in ieder geval. Want ja, met een geel wit gestipt jurkje val ik ongetwijfeld op en ook een interieur met gele muren is niet iets waar veel mensen voor kiezen. Mensen die me kennen, weten vaak maar al te goed wat mijn (kleurrijke) stijl is en misschien vind ik het juist leuk om daarin zo ‘eigen’ te zijn.

Wat als jouw smaak niet die van anderen is?

Nu hoef ik geen zuurstokroze huis en kies ik ook qua kleding voor afwisseling met neutrale tinten. Toch is mijn voorliefde voor kleur niet iets wat iedereen met me zal delen. Het beeld dat ik van mijn toekomstige appartement heb, zal in de ogen van sommigen vooral ‘een felgekleurde poppenkast’ zijn met één muur in een knalkleur en misschien wel een bank in roze of okergeel. Ik zie al voor me hoe gasten bij mijn housewarming hun gezicht in de plooi houden en “Móói!” mompelen, terwijl het sarcasme van hun stem af druipt. Ik weet ook dat niet iedereen mijn kledingsmaak deelt en dat menigeen mijn felgekleurde Blond Amsterdam-servies niets vindt. Toch probeer ik dat los te laten. Ik geef mijn leven graag kleur. Van knalgeel tot fuchsiaroze, ik ben blij dat er kleuren bestaan.

Heb jij een voorliefde voor een bepaalde kleur?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Loes 25 november 2017 op 7:50 am - Beantwoord

  Haha ik vind kleur ook echt bij jou passen, lekker vrolijk! Als ik voor een kleur moet kiezen ga ik denk ik voor okergeel of rood. Mijn ouders hebben een knalgele auto en ik vind dat zo tof.

  • Romy 25 november 2017 op 5:37 pm - Beantwoord

   Oh wat gaaf, zo’n knalgele auto! Eigenlijk lijkt dat me ook wel wat 🙂 Leuk om te horen dat je kleur goed bij me vindt passen!

 2. Darina 25 november 2017 op 8:25 am - Beantwoord

  Ik hou ook van kleur maar wissel het af met neutrale tinten. Blauw is wel één van mijn lievelingskleuren.

 3. Neverdullmoments 25 november 2017 op 9:05 am - Beantwoord

  Hihi super leuk geschreven. Of dat mensen op de housewarming zeggen: “goh, wat bijzonder!” Ook altijd maar de vraag of dat positief is hihi. Ik vind kleur inderdaad super karakteristiek voor jou, dat is wel heel leuk! Soms in de winkel denk ik ook wel eens: ha, dat past bij Romy. Wij hebben ons appartement altijd paars gehad, een donkere tint, dat dan weer wel. Nu ga ik liever voor een rustige terracotta teint. Dus: rustige kleuren! Qua kleding is het bij mij niet zo fel: veel grijs/donkerblauw/zwart…. Maar ik draag wel graag groen!

  • Romy 25 november 2017 op 5:40 pm - Beantwoord

   Wat leuk om te horen dat je in de winkel weleens kleurrijke dingen ziet die je bij mij vindt passen. Als ik met een vriendin ga winkelen, weet ze ook weleens zo een jurkje in mijn stijl uit de rekken te pakken 🙂
   Wat rustigere tinten (zowel qua kleding als qua interieur) vind ik ook wel erg mooi. Zelf ga ik graag voor kleur, maar bij anderen kan ik een wat neutraler interieur of kledingstijl ook heel gaaf vinden.

 4. Shirley 25 november 2017 op 9:05 am - Beantwoord

  Ik ben zo iemand die vooral zwart draagt, aangenasm. Bij anderen vind ik kleur leuk, maar bij mezelf niet. Ik heb een geheime liefde voor roze. Mijn moeder houdt van roze. Vroeger was ik dus erg roze gekleed, ik denk dat ik toen een afkeer heb gekregen. Mijn moeder heeft ook een roze bank en accessoires, dus nij roze voel ik mij thuis.

 5. Lianne 25 november 2017 op 9:31 am - Beantwoord

  Ik vind het echt leuk en inspirerend hoe jij je niet laat leiden door anderen maar gewoon echt letterlijk kleur aan je leven geeft! Het past ook echt bij je 🙂 ik moet eerlijk zeggen, ik zou ook wel graag wat meer kleur willen dragen. Toen ik op de middelbare school niet zo lekker in mijn vel zat, droeg ik vooral zwart. Nu kan ik gelukkig wat meer kleur in mijn kleding en interieur doen! Vooral roze is mijn favoriet! Mijn vorige woning in Eindhoven was grotendeels roze en alle muren, gordijnen en meubels waren ook lekker opvallend en kleurrijk. Toevallig heb ik alles over kunnen nemen van de vorige bewoonster en toch was alles ook mijn ding! Ik vind het toch wel jammer dat we bij de verhuizing al het behang weg hebben moeten doen. Het was echt een woning om vrolijk van te worden! In ons volgende huis wil ik ook wat meer kleurtinten. Want het maakt mij inderdaad ook vrolijk! Alleen okergeel of khakigroen, dat is echt niet mijn ding en zal ik ook nooit zo snel aantrekken of kiezen.

  • Romy 25 november 2017 op 5:42 pm - Beantwoord

   Dat moet ook kunnen, toch? Dat je minder kleur draagt, omdat je je er gewoon niet zo prettig bij voelt. Leuk om te horen dat je wel een beetje gek bent op roze. Maar te veel roze gaat inderdaad na een tijdje misschien wel vervelen 😉 Ik heb bijvoorbeeld eigenlijk niet heel veel roze kleding, omdat ik het na een tijdje ook weer té vind worden.

  • Romy 25 november 2017 op 5:45 pm - Beantwoord

   Wat een lieve reactie! Dankjewel! 🙂
   Wat mooi om te horen dat je de laatste tijd ook meer kleur bent gaan dragen. Je woning in Eindhoven klinkt ook wel heel erg mooi. Zo leuk dat je een roze kamer had! Ik ben nu al heel benieuwd naar jullie volgende huis. Hopelijk kun je van dat huis echt je eigen plekje maken inclusief leuke kleurrijke details 🙂
   Grappig dat je met okergeel en khakigroen dan weer niet zo veel hebt. Ik vind zelf okergeel wel erg mooi, maar heb meestal ook niet zo veel met groen.

 6. evelien 25 november 2017 op 10:56 am - Beantwoord

  Ik ben ook echt gek op kleur! Zowel in mijn kledingkast, als in mijn make-up en lipsticks als in mijn interieur.
  Ik heb een okergele muur, en een blauwe muur met een printje dus kleur in mijn kamer is ook niet weg te denken!
  Zo gezellig en vrolijk word ik er van.
  Liefs,
  Evelien

  • Romy 25 november 2017 op 5:45 pm - Beantwoord

   Jouw kamer klinkt echt superleuk en kleurrijk en wat tof dat je ook qua kleding en make-up graag kleur gebruikt. Dat is inderdaad echt iets om vrolijk van te worden 🙂

 7. Rianne 25 november 2017 op 11:35 am - Beantwoord

  Sommigen van mijn vriendinnen kun je uittekenen in een zwarte broek met zwarte trui en witte schoenen. Niets mis mee en het heeft zeker iets, maar niks voor mij. Ik val juist graag op in de massa en een trui in een opvallende kleur of een felle lipstick is voor mij echt een confidence booster!

 8. Kirsten 25 november 2017 op 12:06 pm - Beantwoord

  Haha grappig, want ik typ deze comment op mijn knalroze laptop :’) Mensen kijken heel vaak raar wanneer ik deze openklap in de les of in de trein, maar ik vind ‘m juist lekker vrolijk. Voor spullen hou ik wel van kleur, maar mijn kleding is minder kleurrijk. Glitter of blinkende stofjes daarentegen, daar kan ik maar geen genoeg van krijgen.

  • Romy 25 november 2017 op 5:47 pm - Beantwoord

   Wat leuk om te horen dat jij ook zo graag kleur draagt! Soms kan kleur inderdaad ook echt extra zelfvertrouwen geven. Ik ben ook echt blij met een beetje kleur in mijn leven 🙂

  • Romy 25 november 2017 op 5:48 pm - Beantwoord

   Oh wat leuk, zo’n knalroze laptop! Dat lijkt mij eigenlijk ook wel wat 😉 Leuk om te horen dat je in sommige dingen wel en in andere dingen minder van kleur houdt. Glitter en glimmer vind ik ook altijd erg leuk 🙂

 9. Johanne 25 november 2017 op 12:49 pm - Beantwoord

  En daarom is jouw Instagram-account ook zo mooi! Zo kleurrijk en toch past het allemaal bij elkaar :). En als ik op jouw house warming zou komen, had ik het vast hartstikke mooi gevonden haha. Ik denk dat jij precies weet hoe je alle kleuren moet combineren om het super gezellig te maken. Mijn kledingkast is dus best saai. Heel veel zwart, wit en grijs, maar ik probeer dat de laatste tijd los te laten. Gekleurde jurkjes bijvoorbeeld, vind ik fantastisch! Overigens is mijn huis ook saai, totdat je naar m’n boekenkast kijkt. Daarin staan alle kleuren van de regenboog en meer.

  • Romy 25 november 2017 op 5:50 pm - Beantwoord

   Wat een leuk compliment 🙂 Ik hoop altijd maar dat ik een beetje gevoel heb voor kleurencombinaties, want soms doe ik ook maar wat, haha.
   Heel tof dat je de laatste tijd ook meer kleur probeert te dragen en je daar goed bij voelt. Kleurrijke jurkjes kunnen mij ook echt blij maken (maar dat is vast geen verrassing meer, haha). Zo’n boekenkast vol kleur klinkt trouwens ook heel gaaf. Ik ken iemand die al haar boeken op kleur heeft gesorteerd. Dat lijkt me stiekem ook wel wat 😉

 10. Lies 25 november 2017 op 12:52 pm - Beantwoord

  Ik ben nogal blauw dus geen al te felle kleuren. Al vind ik dat vaak wel mooi bij anderen, dus gewoon je eigen ding doen!

 11. Els 25 november 2017 op 2:27 pm - Beantwoord

  Je moet lekker doen wat je mooi vind :-). Ik ben juist helemaal niet zo van kleur bij muren en meubels, hier is er veel naturel kleuren. In de accessoires heb ik nu zwart en koper :-). In de zomer heb ik blauw, groen en okergeel.

 12. Iris 25 november 2017 op 3:01 pm - Beantwoord

  Jouw hele blog ik kleur! En dan met name roze.
  Ik vind het erg vrolijk en heel goed bij je passen!

  • Romy 25 november 2017 op 5:51 pm - Beantwoord

   Dat soort neutrale kleuren kunnen ook heel mooi zijn. En wat tof dat je in de zomer voor andere kleuren kiest 🙂

  • Romy 25 november 2017 op 5:51 pm - Beantwoord

   Wat leuk om te horen! Dankjewel 🙂

 13. Irene 25 november 2017 op 4:50 pm - Beantwoord

  Ik hou ook heel erg van kleur! Van pastelroze in onze woonkamer tot fel gele accenten in de slaapkamer. Super leuk! En qua kleding hou ik heel erg van printjes en wat specialere dingen (al loop ik niet elke dag rond in een speciaal item) en dat strookt ook totaal niet met mijn wens om wat op de achtergrond te blijven. Haha.

  • Romy 25 november 2017 op 5:52 pm - Beantwoord

   Superleuk om te horen dat jij ook van kleuren houdt! Ik vind jullie roze bank trouwens ook echt heel erg tof. Grappig dat jij, net als ik, iemand bent die graag meer op de achtergrond blijft, maar wel qua kleding voor felle kleuren kiest 🙂

 14. Nikita 25 november 2017 op 8:54 pm - Beantwoord

  Ik heb net zo’n kleurobsessie als jij. Kleurtjes, mijn kledingkast ontploft ervan. En net als jij ben ik net iemand die niet zo graag opvalt. Ik ben nogal verlegen. Maar rondlopen in zwart, grijs en donkere kleuren? Ik denk het niet. Ja, ik heb natuurlijk wel een paar truien in die kleuren. En ook heb ik vrij veel donkerblauwe jeansbroeken. Maar mijn shirts en truien? Die zijn grotendeels gekleurd! Toen we pas in onze kamer waren (na de verhuizing) was alles zo saai en kleurloos en dat vond ik echt jammer. Er zat geen persoonlijkheid in. Maar inmiddels hangen er posters, puzzels, tekeningen en illustraties aan de muren, liggen er gekleurde dekens op onze bedden en staat er een boekenkast met boeken in alle kleuren van de regenboog. Doet me trouwens denken aan mijn aankoop van vandaag. Ik vond dat ik na iets van 6 weken zelfzekerheid (wat eigenlijk de langste periode is in heel mijn leven) en niet aan mezelf twijfelen wel een beloning had verdiend. Ik had een stukje van mijn zakgeld op zak en had al een paar maand doorgespaard. En ik zag ineens in de C&A een trui voor 15 euro en heb hem bij wijze van beloning gekocht. Hij is lekker zacht vanbinnen en de tekst is eigenlijk heel toepasselijk op deze blogpost. Er staat namelijk op ‘Sometimes i pretend to be normal, it gets really boring!’. En de trui is trouwens mintgroen met twee grote roze bloemen op. Ik word vrolijk als ik hem zie en kan niet wachten tot ik hem mag aandoen. Het tweede mooie aan die trui is dat ik hem paste en zonder nadenken hem kocht. Normaal ben ik heel zuinig op wat ik uitgeef en spendeer qua geld. En ik denk altijd drie keer na of ik hetgene wat ik wil kopen wel echt ga aandoen of gebruiken. Ergens is dat wel goed, maar aan de andere kant durf ik dan mezelf niet te verwennen. En vandaag zag ik die trui, paste hem en toen ik merkte dat hij goed en fijn zat, ging ik ermee naar de kassa. En eerlijk, daar heb ik geen spijt van!

  • Romy 27 november 2017 op 9:43 am - Beantwoord

   Superleuk om te horen dat jij qua truien en T-shirts ook graag voor kleur kiest. De trui die je voor jezelf hebt gekocht, klinkt trouwens echt heel mooi. Mintgroen vind ik een prachitge kleur, maar de tekst op de trui is ook heel mooi en toepasselijk voor jouw situatie. Ik hoop dat je er heel veel plezier aan beleeft. Soms zijn dit soort spontane aankopen de beste 🙂

 15. Nesrin 25 november 2017 op 11:06 pm - Beantwoord

  Ik kan mij jou ook niet in een all black outfit voorstellen 😉

  Kleur fits you!

 16. yvonne 25 november 2017 op 11:13 pm - Beantwoord

  Ik ben niet zo’n fan van kleur. Vind het bij anderen wel leuk hoor. Hare Marissteit heeft ook veel kleur in huis en bij haar vind ik het geweldig. Zelf hou ik het liever rustig.

  • Romy 27 november 2017 op 9:44 am - Beantwoord

   Ja, ik vind de inrichting van Hare Maristeit ook echt geweldig! Zelf zou ik niet voor zó veel kleur kiezen, maar ik vind het wel heel tof om dat bij haar te zien 🙂

 17. Marije 26 november 2017 op 6:35 am - Beantwoord

  Kleur hoort echt bij jou.

  Ik ga qua kleding eigenlijk altijd voor zwart maar thuis heb ik veel kleur en word daar vrolijk van.

 18. Sam - singlereadytomingleblog 27 november 2017 op 12:58 pm - Beantwoord

  Ik ken echt niemand die geel mooi vindt, haha, maar ik ben er ook echt dol op 😀

 19. Wendy (B) 3 december 2017 op 11:33 am - Beantwoord

  Blauw is een kleur van mij!
  Mintgroen vind ik ook wel mooi.

Recente blogs

Stijlvol wonen met een huisdier | Eeuwige struggle? Welnee!

21 april 2020|Interieur|

Al lange tijd voordat ik een eigen huis had, lagen mijn interieurideeën klaar. Ik wilde een kleurrijke inrichting, stylish verantwoorde meubels, heel veel leuke kussens, mooie vaasjes en... een kat. Veel mensen verklaarden me voor gek toen mijn gloednieuwe bank eenmaal in huis stond en ik ondertussen Verhuisdieren.nl afstruinde op zoek naar een lieve kat. Stijlvol wonen met een huisdier, dat kon toch niet? Echt wel! En dat mede dankzij mijn nieuwste aanwinst voor Pippa. Ik laat je graag Pippa's Pinterestwaardige huisje zien.

Deze 15 dingen ben ik door corona meer gaan waarderen

29 januari 2021|Persoonlijk|

Wat ooit doodnormaal leek, werd opeens heel bijzonder. Het klinkt als een filosofische zin uit een zweverig boek, maar het is toch echt hoe ik het ervaar. Ik denk dat ik niet de enige ben voor wie die ene pandemie die over de wereld raast nogal wat dingen in perspectief heeft gezet. Want als kantoor met collega's een droombestemming lijkt, de supermarkt een uitje is geworden en knuffelen iets is uit films, dan ga je opeens heel anders naar dingen kijken. Dit zijn 15 dingen die ik door corona meer ben gaan waarderen.

Waarom ik trots ben op mijn lichaam (en jij dat ook zou moeten zijn)

20 september 2022|Zelfliefde|

Heel lang keek ik met een vergrootglas naar mijn spiegelbeeld. Ik had op alles wel wat aan te merken. Mijn knieën waren te grof, mijn ellenbogen te knokig, mijn hals te dun, mijn borsten te klein en mijn voeten te lomp. De laatste tijd zie ik dit anders. Mijn lichaam is niet perfect. Er zijn ook zeker dagen waarop ik baal van mijn opgeblazen buik, mijn knieën of iets anders. Maar over het algemeen kan ik oprecht trots zijn op mijn lijf. Op wat het heeft doorstaan, op wat het doet en zelfs op hoe het eruitziet. Ook al voel ik me heus niet elke dag mooi, er is heel veel wat ik waardeer aan mijn lijf. En echt, dat zou jij ook mogen doen.