rustig worden in je hoofd 2

Hoe kun je rustig worden in je hoofd? 28 manieren!

 • 1 juni 2023
 • 5 Reacties
Categorieën: Lifestyle, Zelfliefde

Heb jij er ook weleens last van dat na een volle werkdag de gedachten maar door je hoofd blijven suizen? Terwijl je heel hard hoopt dat je nog wat slaap kunt vatten in plaats van eindeloos plafond te staren, heeft je hoofd meer weg van een niet te stoppen marathonloper. De gedachten blijven komen. Ik herken het nogal goed als bezig bij met een overactief brein dat ook nog eens op de meest onhandige momenten (lees: in bed meestal) aangaat. Daarom vind ik het altijd fijn om een lijst te hebben van dingen om rustig te worden in je hoofd. Omdat ik vast niet de enige druk-hoofdige ben, zijn dit 28 antwoorden op de vraag ‘Hoe kun je rustig worden in je hoofd?’.

Waarom is rustig worden in je hoofd zo lastig?

Je hebt mensen die een aan/uit-knop voor hun hersenpan lijken te hebben. Ze trekken de deur op kantoor dicht en zijn zen. Of ze nemen afscheid op een feestje en ervaren net zoveel rust als voordat ze ernaartoe gingen. Bij mij is dat helaas niet het geval. Als ik mezelf per ongeluk weer eens met een te vol weekend heb opgezadeld, veel te regelen heb (hoi, papierwinkel rondom de verhuizing en hypotheek!) of gewoon een drukke werkdag achter de rug heb, duurt het even voordat mijn hoofd weer tot bedaren is gekomen.

Het kan allemaal redenen hebben waarom je hoofd maar gedachten blijft spuwen:

 • Je maakt je ergens zonder over en raakt die zorgen niet zomaar kwijt. Het gevolg? Veel piekeren.
 • Je hebt drukke dagen voor de boeg en maakt je nu al druk over hoe je dat allemaal gaat bolwerken.
 • Je bent stressgevoeliger dan anderen (en nee hoor, dat is niet erg). In het algemeen of misschien tijdelijk omdat er van alles speelt.
 • Je hebt een lastige beslissing te maken en kunt dat maar niet uit je hoofd zetten.
 • Je zit met iets wat je boos, verdrietig of angstig maakt en die gevoelens laten je niet zomaar los.
 • Je hebt torenhoge verwachtingen van jezelf en blijft malen over hoe je die allemaal ooit kunt waarmaken.
 • Je wilt zó veel en bent zo bang om dingen te missen, dat je weinig rust in je leven hebt (= ook weinig rust in je hoofd).
 • Mensen om je heen verwachten van alles van je en je vindt het lastig om ‘nee’ te zeggen, waardoor jij permanent ‘Goed, DRUK!’ moet antwoorden op de vraag ‘Hé, hoe gaat het?’.
rustig worden in je hoofd 3

Hoe word je rustig in je hoofd na een drukke dag?

Natuurlijk helpt het om een wandeling te maken, rustig te gaan zitten en vooral even te stoppen met de dingen die je deed en die de dag zo druk maakten. Maar dat is niet altijd genoeg. Soms is rustig zitten juist het startschot voor nog meer gedachten en gepieker in je hersenpan. Want terwijl je een serie kijkt, denk je opeens aan die e-mail die je morgen niet mag vergeten te beantwoorden. Of de vriendin die je drie dagen geleden al wilde appen om te vragen hoe het gaat.

Voor die momenten is het fijn om een word-ik-rustig-van-lijst voor jezelf te maken. Want wat voor mij hét wondermiddel is tegen een veel te actief brein, hoeft dat voor jou niet ook te zijn. En andersom. Waar de één bijvoorbeeld zweert bij mediteren op een yogamat, krijgt de ander juist al mediterend last van een gedachtenstorm waar je ‘u’ tegen zegt. Dus vind vooral uit wat werkt voor jou.

Dus: hoe kun je rustig worden in je hoofd?

Als je hoofd op dit moment veel wegheeft van één grote hoop wild rondrennende mieren waar weinig orde in te vinden is, is het vooral een kwestie van dingen proberen om de rust terug te krijgen. Het internet barst van de ideeën voor ontspannende hobby’s, yogaoefeningen en dingen die rust geven. Experimenteer er vooral mee en ontdek op die manier wat wel en niet werkt voor jou.

Geef ook zeker dingen een kans die je in eerste instantie wilt afschrijven. Wie weet zijn ze toch meer jouw ding dan je denkt! Zo ben zelfs ik – ooit compleet overtuigd dat ik nóóit zou mediteren – meditatieoefeningen gaan waarderen.

Dit zijn 28 manieren om de rust in je hoofd terug te vinden. Kies de manieren die jou aanspreken en kijk wat het je brengt:

 1. Praat, praat, praat. Echt, doen! Alleen al 10 minuten met je partner of een vriend(in) praten over wat er allemaal door je hoofd spookt, kan je een paar kilo aan gedachtenballast schelen. Anderen kunnen de gedachten of zorgen misschien relativeren of kunnen je helpen om een actieplan te maken. Of misschien helpt enkel het feit dat zij luisteren al een beetje.
 2. Schrijf op waar je onrust over voelt. Wat spookt er allemaal door je hoofd? Waarom maakt het je onrustig? Wat baart je zorgen? En hoe realistisch zijn die zorgen? Geef dat alles een plek op papier, zodat je kunt onderzoeken waar het gevoel vandaan komt en je er een volgende keer iets mee kunt doen. Bovendien geeft dingen opschrijven orde in je hoofd.
 3. Kook net even uitgebreider dan anders. Maak een risotto waarvoor je eindeloos moet blijven roeren, bereid een heerlijke lasagne of sloof je uit op een zelf gebakken taart waar geen supermarktexemplaar tegenop kan. Oké, leg de lat liever niet te hoog. Maar koken op zich kan een heerlijke zenmakende activiteit zijn.
 4. Leer een streep onder je dag te zetten. Bepaal een moment waarop je de laptop dichtklapt of waarop je in elk geval geen e-mails of onbelangrijke appjes meer beantwoordt. Pak na een bepaalde tijd geen taken meer op of laat telefoontjes van collega’s dan voorbijgaan. Het klinkt misschien radicaal, maar mij helpt dat heel goed om na werktijd minder met werk bezig te zijn. Zo had ik eens een opdrachtgever die me steeds op de meest onmogelijke tijden (zoals vrijdagavond om 19.00 uur) probeerde te bellen voor totaal niet spoedeisende dingen. Ook al zag ik de telefoon overgaan, ik nam niet meer op. Niet om te pesten, wel om de rust in mijn hoofd te bewaren.
 5. Rond taken af of noteer ze voor later. Maak je to-do-list bijvoorbeeld aan het eind van de werkdag, niet net voor het slapengaan. Rond taken af als ze niet veel tijd kosten, zodat je de “loop” in je hoofd kunt sluiten. En popt er later nog iets op wat je moet doen, noteer het op een lijstje en laat het daarna rusten. Dat komt morgen weer!
 6. Doe aan diamond painting. Ik heb dat zelf ook een tijdje gedaan en vond het één van de meest rustgevende dingen die er bestaat. Het is zo’n hobby waar je niet al je verstand en creatieve vermogens voor hoeft aan te boren. Het patroon ligt er natuurlijk al! Maar je hebt er wel je hoofd bij nodig en hebt daardoor minder ruimte om na te denken over de dingen die spelen. Je kunt online een prachtige set voor diamond painting bestellen, vast ook in een patroon dat jij leuk vindt. En als je het echt persoonlijk wilt maken, kun je zelfs een diamond painting met foto laten maken. Kun je ook nog tegen een lieve foto van je hond of een romantisch kiekje met je geliefde in Parijs aankijken!
 7. Ren de gedachten uit je lijf. Hardlopen is mijn nr. 1-ding om te doen als ik mijn hoofd leeg wil maken. Als de wind door mijn haren gaat en ik volledig gefocust ben op het bewegen van mijn voeten en de snelheid, wordt de gedachtenstorm vanzelf weggeblazen uit mijn hoofd. Natuurlijk kun je ook kiezen voor de fiets, een hometrainer of een andere intensieve sport. Als je maar met je lijf bezig bent. Helpt als een tierelier om minder op je gedachten te focussen!
rustig worden in je hoofd 4
 1. Ga op tijd naar bed. Mijn fout is soms om te wachten tot de gedachtenrace vanzelf stopt en dan pas op mijn kussen ploffen. Niet heel handig! Vooral de volgende ochtend niet. Daarom probeer ik tegenwoordig vroeger naar bed te gaan als ik veel onrust voel. Als ik eenmaal in bed lig, blijkt vaak dat ik eigenlijk hartstikke moe ben. Na een paar pagina’s lezen in een boek val ik meestal alsnog prima in slaap. Helpt ook om de volgende dag weer met een uitgerust hoofd de dag te starten!
 2. Lees een boek (of luister ernaar). Als er iets is wat me rustig in mijn hoofd maakt, dan is het dit wel: boeken lezen. Terwijl mijn ogen over de pagina’s gaan, word ik vaak vanzelf al lekker lui. Soms ga ik op in een mooie roman of autobiografie, soms lees ik een zelfhulpboek om me onder te dompelen in weer een nieuw thema dat me bezighoudt. Wat je ook leest, het kan helpen tegen de onrust in je hoofd. En als je niet zo van het lezen bent, probeer luisterboeken. Ik heb sinds een paar maanden Storytel en ben mega-fan. Eindelijk kom ik wél aan al die boeken toe die eerst vaak lagen te verpieteren op de plank.
 3. Zet je telefoon uit of leg hem weg. Vergis je niet in hoeveel stress en onrust dat kleine apparaatje kan veroorzaken! Ik herken het ook bij mezelf. Vaak associeer ik het pinggeluidje met “Er moet iets gebeuren”, ook als het bij nader inzien gewoon een foto van de hond van mijn schoonvader in de groepsapp blijkt te zijn. Daarom zet ik mijn telefoon vaker op stil of schakel ik mijn 4G uit. Dan ben je nog wel voor belletjes (= mogelijk belangrijk) bereikbaar, maar kun je zelf bepalen wanneer je appjes en e-mails bekijkt of dat je notificaties voor later bewaart.
 4. Schrijf je blij. Maak een lijstje van een paar fijne dingen aan vandaag, van dingen waarvoor je dankbaar bent of van puntjes waar je afgelopen maand trots op was. Denk terug, schrijf het op en ervaar een vleugje positiviteit. Gedachtenstormen zijn vaak eerder negatief en energieslurpend. Des te mooier om te kijken of je kunt stilstaan bij wat positievers!
 5. Leg overal notitieboekjes neer. Ik zou niet weten wat ik zonder ze zou moeten! Elke keer dat ik iets bedenk waarvan ik weet “Hier moet ik iets mee”, ren ik weer naar mijn notitieboekje. Meestal hoef ik er echt niet direct iets mee, maar dan staat het wel alvast genoteerd en kan ik de volgende dag wel kijken of het een plek in mijn agenda verdient of dat ik er direct iets mee wil. Is het in elk geval uit mijn hoofd!
 6. Zorg voor een prikkelarm moment. Als je net van een druk feestje komt of nogal bent leeggezogen tijdens een lange vergadering, heb je vaak behoefte aan even wat minder prikkels. Ik wel tenminste. Kijk daarom of je er van tevoren al rekening mee kunt houden dat je na zo’n drukke of prikkelende ervaring wat tijd hebt om bij te komen. Houd bijvoorbeeld het half uur na de vergadering vrij voordat je naar de volgende afspraak doorrent. En weet je dat je na een feestje erg moe bent? Reserveer de ochtend erna voor jezelf of geef aan dat je liever zelf naar huis rijdt in plaats van met iemand mee te rijden. Dat scheelt weer verplicht verder praten in de auto!
 7. Doe iets waarbij je vrij weinig doet. Voor de één is dat mindfulness of een ademhalingsoefening. Voor de ander werkt een wandeling maken of gewoon vanuit je stoel naar buiten staren minstens zo goed. Hoe dan ook, wissel continu aan staan en de spanning voelen gieren door je lijf af met soms de uitknop indrukken.
rustig worden in je hoofd 5
 1. Herken je drukmaakvalkuilen. Houd in een dagboek of logboek bij op welke momenten jouw hoofd op volle toeren draaide. Wat was er daarvoor gebeurd? Wat maakte je hoofd zo’n drukke bedoening? Kijk daarnaast naar de momenten waarop je je hoofd juist wél tot rust kon brengen, ondanks dat je aardig overprikkeld, moe of onrustig was daarvoor. Wat deed je dat hielp? Door die dingen op te schrijven, kun je voortaan beter overprikkeling of stormen in je hoofd voorkomen.
 2. Maak een dansje door de kamer. Doe daarbij lekker alsof niemand kijkt. Zet je favoriete muziek hard aan en maak de bewegingen waar jij op dit moment zin in hebt, ongeacht of ze mooi ogen en op de maat zijn of niet. Gooi het los!
 3. Leer dat je misbaar bent. Klinkt als een vreselijk bericht, is juist een fijne mededeling! De wereld draait heus door als jij er een keer de stekker uittrekt. Op je werkvloer stort de boel niet in als jij er twee dagen niet bent omdat je wilt bijkomen. En als jij een keer niet degene bent die je schoonouders naar het vliegveld taxiet of de luizen van kleuterhoofden pluist op school, dan redt de wereld om je heen zich ook wel. En zo niet, dan maar niet. Je mag best oefenen met verantwoordelijkheden niet aangaan. Je zult merken dat er minder op je bordje hoeft te belanden dan je denkt.
 4. Maak een wandeling zonder afleiding. Gewoon helemaal alleen. Zonder gesprekspartner, podcast in je oren of zelfs ook maar je telefooncamera in de aanslag voor als je mooie luchten tegenkomt. Nu even allemaal niet! Kijk wat er gebeurt als je alleen wandelt en in stilte bent. In het begin razen je gedachten misschien nog door, maar na een tijdje ervaar je vaak veel meer rust en gaat je aandacht opeens uit naar de wereld om je heen in plaats van naar aandachtvragende gedachten.
 5. Leer te singletasken. Eigenlijk precies wat je bij de tip hierboven ook doet: doe één ding tegelijk. Ga koken zonder ondertussen wasgoed weg te werken of een poging te doen met je moeder bij te kletsen over de telefoon. Kijk een serie zonder je telefoon naast je. Het kan onwennig voelen, aangezien we massaal multitaskers zijn geworden. Maar het is wel een mooie manier om jezelf blijvend aan te leren minder in de onrust mee te gaan!
 6. Ruim de plek op waar je onrust ervaart. Zorg voor een opgeruimde woonkamer, maak je slaapkamer netjes en ruim ook je kantoor op. Niet om jezelf met een vervelende taak op te zadelen, wel omdat orde om je heen rust kan brengen. Spullen brengen vaak moet-ik-iets-mee-gedachten met zich mee (dingen die je nog moet opruimen, verwerken, wegwerken, afstoffen, etc.). Onrust dus! Kijk daarom of je minder onnodig spul om je heen kunt verzamelen, zeker als je gevoelig bent voor een onrustige omgeving.
 7. Vermijd stressgevers die je kunt voorkomen. Als het niet hoeft, ga ze uit de weg! Een simpel voorbeeld: als ik in een offertetraject al merk dat een samenwerking niet lekker verloopt (bijvoorbeeld doordat iemand vaak in het weekend belt of afspraken structureel niet nakomt), dan probeer ik daar op tijd wat van te zeggen of anders de opdracht te cancelen. Ik heb liever die opdracht niet dan dat ik er later mee in mijn maag zit.
rustig worden in je hoofd 2
 1. Maak lijstjes. Heb jij vaak last van allerlei rondspokende moetjes en andere dingen? Kijk of je er orde in kunt aanbrengen. Maak een planning waarmee je het haalbaar maakt. Zo hadden wij laatst op hetzelfde moment voor vijf instanties documenten aan te leveren voor de hypotheekaanvraag. Er moesten mensen gebeld worden en cijfers uitgezocht worden. Stress alom! Daarom maakte ik een lijst van alles wat moest gebeuren en plakte ik een dag aan elke activiteit. Dat gaf al rust. Hetzelfde kun je doen als je veel over een beslissing piekert. Schrijf de voor- en nadelen op. En heb je het idee dat je 18302 dingen te doen hebt? Noteer ze op een lijstje en stel prioriteiten. Dan zal je merken dat het best meevalt en dat je vaak wel dingen kunt inplannen, uitstellen of delegeren/schrappen.
 2. Daag je hoofd uit met een hersenkraker. Maar dan een leuke! Denk aan een lastige legpuzzel, een sudoku, een toffe creatieve uitdaging of een creatieve workshop die je thuis volgt. Iets waar je je hoofd bij nodig hebt op een leuke manier! Dan komen je gedachten minder snel in de verleiding om af te dwalen.
 3. Doe dingen langzamer. Als ik niet uit de ik-moet-dingen-doen-modus kom, dan verlaag ik mijn tempo. Als ik een vol hoofd heb, ben ik namelijk geneigd om dingen juist snel, snel te gaan doen. Geen tijd te verliezen! Als ik niet oplet, ga ik zelfs dingen als koken of wandelen dan op hoog tempo doen. Door je tempo te verlagen bij alledaagse dingen als wandelen, koken of je boterham pindakaas eten, is het makkelijker om rustig te worden in je hoofd.
 4. Laat los wat niet te veranderen is. Gaan jouw gedachten vooral over opmerkingen van gisteren of dingen die je eergisteren liever anders had aangepakt, probeer dan jezelf streng toe te spreken. Je hebt er weinig aan om je druk te maken over gebeurtenissen die je toch niet kunt terugdraaien. Sommige dingen zijn nu eenmaal gebeurd. Het beste wat je kunt doen, is ze accepteren, ervan leren en jezelf waar nodig vergeven.
 5. Zet leeghoofdig kijkvoer op. Als mijn hoofd vol stress zit, kijk ik graag naar tv-programma’s, series of vlogs waar ik nul hersencapaciteit voor nodig heb. Gewoon kijken hoe iemand vleesvervangers beoordeelt, hoe mensen huizen kopen en die volledig laten opknappen of hoe er allerlei drama speelt op een doktersromanachtige verloskunde-afdeling in een Nederlandse serie. Heerlijk! Overigens bepaal je natuurlijk volledig zelf wat ‘leeghoofdig kijkvoer’ voor jou betekent. Kijk vooral de programma’s of series die jou rustig maken.
 6. Zoek een andere plek op. Er is vast een plek waar jij altijd oplaadt. Voor de één is dat de drukke stad, voor de ander een parkje om de hoek en voor weer een ander is het een specifiek koffietentje of een straat waar je graag komt. Trek je schoenen aan en ga daarnaartoe. Tussen je vertrouwde vier muren vandaan komen, is soms al genoeg om rustig te worden in je hoofd.
 7. Ga zitten en voel wat je nodig hebt. Als je veel onrust voelt, ga er dan niet in mee door te blijven rennen. Zoek een plek waar je rustig kunt gaan zitten en doe niets meer en minder dan zitten. Sluit desnoods je ogen en kijk wat je voelt. Waar voel je onrust? Waar komt dat door? Wat zou je liever willen op dit moment? Wat heb je nodig? Is dat een knuffel, even tijd voor jezelf, een moment van rust of juist iets leuks gaan doen? Luister daarnaar en geef er vooral aan toe.

Wat helpt jou bij rustig worden in je hoofd?

1

rustig worden in je hoofd 6

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 1 juni 2023 op 8:17 am - Beantwoord

  Mooie tips! Ik heb hier echt wat aan omdat mijn hoofd soms overuren draait en ik echt meer moet leren om dingen van me af te zetten. Schrijven, wandelen en mediteren helpen ook heel goed.

 2. Daenelia 1 juni 2023 op 9:34 am - Beantwoord

  Het is niet dat ik een aan/uitknop heb. Maar als iemand me vraagt hoe het gaat en ik zeg ‘druk’, dan betekent dat meer ‘ik heb genoeg te doen en net genoeg tijd over om niks te doen’. Druk is in ieder geval nooit ‘OMG! DIT? DAT! NEE! HOE? IK SLAAP MAAR 3 UUR PER NACHT!’ … Nee. Het is als eten in Japan. (… euh?) Ja. In Japan is het de norm om te eten tot je 80% vol zit. Niet 100% of 105%. Druk voor mij betekent: mijn tijd is voor ongeveer 75% gevuld, ik heb ruimte voor spoedjes, en ik hou voldoende tijd over voor de normale dingen in het leven.
  En ja, er zullen mensen zijn die dan denken dat hun momentje er best nog tussen kan als ik toch nog 20% van mijn tijd niks heb staan. En dan is het een kwestie van afwegen of het belangijk genoeg is VOOR MIJ, om dat er tussen te plaatsen. En daar wringt de schoen, vaak. Want mensen denken altijd dat zij belangrijk zijn en zijn dan gekwetst als je ze op de tweede plaats zet.
  Kortom. Ik heb ruim 20% van de tijd echt voor mezelf ingeruimd. En dan speel ik bijvoorbeeld Cities: Skylines (moderne SimCity). Of nu het zomers wordt weer Tropico 6. Of ik stort me een een nieuw spel zoals Diablo 4. Ik word ook rustig van wandelen met de hond, maar dat is tegelijk ook een ’taakje’ van mijn lijst. Dat telt dus niet echt mee. Maar het is een heerlijke oplossing als ik even vastzit in gecompliceerde werkproblemen. Maar, daar ga je al, ik word er wel rustig van, maar mijn gedachten draaien dan wel door. En dat doen ze niet als ik een spel speel.

 3. Sid Rozeboom 4 juni 2023 op 9:03 am - Beantwoord

  Ik ben Autist en heb Nah (niet aangeboren hersenletsel)deze twee versterken mekaar erg. Dus heb ervaring met hoofd vol. Wat mij beste helpt is de Natuur in gaan uren ronddwalen ,ondertussen mooie natuur foto’s maken. En die thuis de hele dag voorbij laten komen op de twee tv in huis. Daardoor kijk ik bijna geen tv meer en zie ik de foto’s die allemaal voorbij komen. Stuk mooier als die twee grijze grote vlak,en in huis als ze uit zijn. Mediteren doe ik
  10min sochtends in bed voor ik eruit stap, de gedachten blijven wel een beetje doorgaan maar ik leer ze een beetje te sturen. En ik leer om gewoon stil te blijven zitten.

 4. Giovanna Jansen 5 juni 2023 op 3:43 pm - Beantwoord

  Helaas heb ik ook niet zo’n aan-/uitknop in mijn hoofd en moet ik ook echt de rust opzoeken na drukke dagen/weken. Even niets hoeven en nergens heen hoeven helpt mij altijd. Net als lezen of in mijn eentje de natuur in.

 5. Maaike 5 juni 2023 op 9:59 pm - Beantwoord

  Veel goede tips! Helaas ben ik echt een denker en zit teveel in mijn hoofd. Mij helpt het om gewoon wat kleine taakjes te doen, of te douchen, een grappige films of serie kijken.

Recente blogs

Goh, wat lijk jij op je moeder…!

21 oktober 2016|Persoonlijk|

"Goh, wat lijk jij op je moeder...!" Het is vaak de eerste opmerking die mensen maken als ze mijn moeder en mij samen zien. We hebben allebei rossig haar (alhoewel mijn moeders kleur uit een potje komt!), sproetjes, een slanke bouw en dezelfde vorm van gezicht. De conclusie dat we veel overeenkomsten hebben, komt dan ook niet uit de lucht vallen als je ons naast elkaar ziet staan. Maar hoe is het eigenlijk om heel erg op een van je ouders te lijken of dat in ieder geval vaak te horen te krijgen? Vandaag vertel ik je er meer over.

10 dingen die ik dus écht NIET kan

27 oktober 2017|Persoonlijk|

Niemand is een alleskunner of een duizendpoot. Ook ik heb de nodige dingen waar ik niet bepaald goed in ben en waarvan ik dat gelukkig al járen heb geaccepteerd. Soms is het mischien lastig of frustrerend, maar regelmatig ook best wel grappig. Zo laat ik plattegronden lezen en spinnen vangen liever over aan anderen en durf ik te zeggen dat ik niet de lekkerste koffie maak. Benieuwd welke 10 dingen ik nog meer écht NIET kan? Dit zijn 10 dingen waar ik met mijn 24 jaar nog steeds niet zoveel van bak.

12 foto's die nét geen plekje op mijn blog kregen

16 januari 2019|Lifestyle|

Dagelijks worden we doodgegooid met perfecte plaatjes. Van jaloersmakende kwarkontbijtjes die er in ons eigen bakje toch echt gewoon als smurrie uitzien, tot aan mensen die opstaan met een kapsel om door een ringetje te halen. Hoe dan?! Eind 2018 zag ik een paar mensen hun 'Worst Nine' plaatsen, oftewel 9 foto's die Instagram net niet hadden gehaald. Ha, dat leek me wel wat. Laat per ongeluk oncharmant poseren maar aan mij over. Ik deel dan ook met plezier 12 foto's die niet helemaal zijn geworden zoals gehoopt, maar die hopelijk wel goed zijn voor een portie leedvermaak!