opkomen 2

Rustiger leven | 14 tips voor meer rust in je leven (en minder "rush")

 • 18 november 2021
 • 18 Reacties
Categorieën: Positiviteit

“Nog even snel boodschappen doen. Dan ben ik precies op tijd om daarna naar mijn vriendin te gaan en staat het eten vanavond ook op het nippertje op tijd op tafel… oh wacht? Even dit appje beantwoorden. Helemaal vergeten! En chips, ik moet ook Babs nog feliciteren.” Het zou zomaar een gedachtegang van mij kunnen zijn in een gehaaste bui. Rustiger leven is een uitdaging in deze wereld waarin we standaard aan staan. Hoe stap je uit die snelheidsrace, ook als de wereld om je heen maar doorraast? Deze 14 tips pas ik zelf toe om rustiger te leven.

1. Maak een lijst met jouw rustigmakers

Je hebt vast wel een paar dingen die jou altijd een fijn en rustig gevoel geven. Maak voor jezelf een altijd-goed-lijst van dit soort rustigmakers. Als je weet wat jou helpt, weet je ook wat je kunt inzetten op momenten waarop je allesbehalve rustig bent. Daarmee heb je je eigen medicijncocktail-recept om te ontprikkelen of ontstressen alvast op de plank liggen. Komt vast nog eens van pas.

Rustigmakers zijn enorm persoonlijk. Waar ik heel rustig van word, laat bij een ander misschien juist zijn stressniveau stijgen. En andersom. Ik word zelf vooral rustig van 100% op mezelf zijn of iets creatiefs doen. Dat kan fotograferen zijn, maar ook een podcast luisteren, vlogs kijken, schrijven, wat lekkers koken of lades opnieuw indelen. Een ander wordt misschien eerder rustig van hard rennen op de tennisbaan of helemaal losgaan in een club. Kan ook!

2. Krijg je energieslurpers helder

Naast activiteiten die je Duracell-batterij op haast magische wijze opladen, zijn er waarschijnlijk ook dingen die je batterij juist compleet leegtrekken. Vergaderingen met die ene collega die zichzelf wel heel graag hoort praten. Of op drukke verjaardagen urenlang sociaal meedoen, terwijl je eigenlijk moe bent.

Energieslurpers hoeven niet altijd dingen te zijn die je niet leuk vindt om te doen. Je kunt ze hartstikke leuk vinden. Ze kosten alleen energie in plaats van dat ze je een shot aan energie geven.

Ook je energieslurpers op een rij zetten, kan heel helpend zijn. Waarom? Omdat je dan weet dat je na zo’n activiteit ergens ruimte moet inlassen voor een rustigmaker. Ik zorg er zelf bijvoorbeeld voor dat ik niet van de ene in de andere afspraak rol, omdat ik – hoe leuk ik het ook vind om met anderen in gesprek te zijn – daarna redelijk uitgeblust ben. Heb ik twee afspraken op een dag? Dan plan ik verder tijd in om iets voor mezelf te doen en zorg ik er ook voor dat ik ‘s avonds niet meer de deur uit hoef.

3. Beperk onnodige moetjes

Sommige dingen moeten hoe dan ook gebeuren. Het is handig als de wasmachine zo nu en dan draait zodat je niet in je ondergoed de deur uit hoeft. Tja, dat moet dus soms gebeuren.

Maar er is genoeg wat helemaal niet moet. Je legt ze jezelf op omdat je ze wilt doen. Of omdat je je er vanuit sociale druk of verantwoordelijkheidsgevoel toe verplicht voelt.

Als ik terugkijk, heb ik mezelf lange tijd veel perfectionistische regels op gelegd. Ik moest voor gasten iets origineels op tafel toveren. Mijn huis moest spic en span zijn als een vriendin even thee kwam drinken. En ik moest ook snel reageren op elk binnenkomende mailtje.

Maar je mag best iets minder moeten.

Een voorbeeld van een moment waarop ik dat zelf ook besefte! Laatst kreeg ik een onpersoonlijk verzoek via Instagram of ik aan een onderzoek van één uur wilde meedoen over een vlogger die ik volg. Voor het eerst dacht ik “Ja maar, moet ik dit echt?”. Ik heb vriendelijk bedankt, zodat ik mijn avond aan iets voor mezelf kon besteden.

Er is al zo veel wat moet. Gun het jezelf soms om je ergens niet verantwoordelijk voor te voelen.

4. Accepteer het als iets niet af komt

Er zal geen ramp gebeuren als je een mailtje een dag laat rusten Ook niet als je vandaag de inspiratie niet hebt voor dat mooie artikel of als je om een dag uitstel vraagt voor een deadline.

Maak er geen drama van als je een keer in de knoei komt met je agenda. Zie je agenda als iets dynamisch. Wat daar staat, is niet in beton gegoten. Je kunt ermee schuiven als dat nodig is en met mensen in overleg gaan. Gun jezelf de schuifruimte en besef dat veel dingen die in je agenda staan niet per se vandaag “moeten” (keiharde deadlines voor superbelangrijke projecten daargelaten). Het is vaak eerder een kwestie van “willen”.

Zoals mijn businesscoach me eens leerde: deadlines zijn vaak ook maar door mensen bedacht. Vaak komt het echt niet op die ene dag aan, als je er maar netjes over communiceert.

rustiger leven

5. Ga 5 minuten eerder van huis

Dit is een life-hack die ik zelf eerder had willen ontdekken. Ik had altijd stress om op tijd op afspraken te verschijnen, de bus te halen, etc. Tegenwoordig ga ik ietsje eerder weg van huis. Een paar minuten maar. Maar die paar minuten maken vaak wel het verschil.

In plaats van dat ik gefrustreerd voor een rood stoplicht sta, kan ik dan echt genieten van mijn podcast of de radio. Het doet me ook veel minder als ik een keer wat langer moet wachten of achter een slome slak rijd.

Besef bovendien: een enkele keer te laat komen hoeft geen drama te zijn. Iemand zei laatst eens tegen me: het is eigenlijk heel lastig om ergens precies op tijd te zijn, terwijl er zoveel redenen kunnen zijn waarom dat niet lukt (files, ongelukken, treinvertraingen, etc.).

Vaak wringen we ons in allerlei bochten, gaan we misschien wat roekelozer rijden of op een holletje naar binnen lopen om maar niet twee minuten later op te draven. Maar hoe erg is het als je er twee minuten later bent? Stuur een appje of belletje dat je ietsje later arriveert. Vaak is daar alle begrip voor en haalt dat voor jezelf ook de druk eraf.

6. Doe dingen niet

Stel je eens voor dat jouw werkdag voortaan een half uur korter zou zijn. Misschien krijg je bij het idee alleen al acute paniek. Hoe kun je dan al je taken gedaan krijgen? Dat lukt toch niet? Maar het grappige is dat een kortere werkdag je juist dwingt om creatief na te denken wat je kunt laten schieten of waar je tijd kunt winnen. Als je minder tijd hebt, blijkt opeens dat iets wat je altijd doet helemaal niet zo belangrijk is.

Stel je voor: jouw afspraak loopt een uur uit. Dan heb je ook minder tijd in een dag en moet je wel iets laten varen. Op zo’n moment ga je vanuit lichte stress waarschijnlijk dingen verschuiven, je partner vragen iets van je over te nemen of je zegt iets af.

Kijk ook eens op die creatieve manier naar je agenda als er geen stress aan de man is. Je kunt vast vaker dingen aan een ander overlaten of onder niet-passende afspraken uitkomen. Als je kritisch gaat kijken en jezelf dwingt om iets te schrappen, dan blijkt vaak dat er helemaal niet zoveel moet als je denkt. Laat dingen aan een ander over, kijk wat er gebeurt als je ‘nee’ zegt en laat soms dingen rusten tot een later moment.

Check of het wel echt moet

Wat mij daarbij helpt, is deze vraag:

“Moet ik dit nu doen?”

En dan die vraag aan jezelf stellen met de klemtoon op elk woord:

 • “MOET ik dit nu doen?” (of is het een kwestie van ‘willen’?)
 • “Moet IK dit nu doen?” (of kan ik het ook aan een ander vragen?)
 • “Moet ik DIT nu doen?” (of heeft iets anders meer prioriteit?)
 • “Moet ik dit NU doen?” (kan het niet tot morgen wachten?)
 • “Moet ik dit nu DOEN?” (of vereist het geen actie van jou?)

7. Visualiseer elke dag wat echt belangrijk is

Deze mooie tip kreeg ik een tijdje geleden in een cursus perfectionisme. Stel je elke ochtend één minuut voor wat jouw grootse droom, wens of doel is. Rustiger leven gaat ook over prioriteren. Helder hebben wat er echt toedoet. En de rondvliegende onbenulligheden die de dag met zich meebrengt je daar niet van af laten brengen. Dáár helpt visualiseren bij.

Veel mensen (inclusief ik soms) worden geleefd door de waan van de dag. Je kunt elke avond naar bed gaan met het idee dat je dingen morgen compleet anders gaat aanpakken dan vandaag. Maar waarschijnlijk komen er morgen wel weer mailtjes, vragen, appjes of andere prikkels voorbij die je daarvan weerhouden. Die je stress bezorgen en maken dat je het vandaag wéér niet doet.

Bewust stilstaan bij je doel maakt je daar beter tegen bestand.

Een voorbeeld: 

Ik wil graag meer tijd voor mezelf. Dat betekent: ‘nee’ zeggen, me niet overal verantwoordelijk voor voelen en dingen loslaten die niet mijn pakkie ‘an zijn. Door me er elke dag bewust van te zijn waarom ik die dingen doe, kan ik ook makkelijker nee zeggen tegen bepaalde verzoekjes. En probeert diegene me toch over te halen? Dan ben ik me er opnieuw van bewust waarom ik voet bij de stuk houd.

8. Mediteer voor een rustiger leven

Laat het idee varen dat mediteren alleen is weggelegd voor wie moeiteloos helemaal “zen” kan worden en daarbij graag een stokje wierook aansteekt. Iedereen kan beginnen met mediteren. Ook als je hoofd altijd aan staat. Het kost misschien wat meer oefening, maar zelfs de beste mediteerder is ergens begonnen.

Ik ben zelf zo iemand met een hersenpan zonder uitknop. Zelfs ‘s avonds in bed kan ik nog met ideeën komen waar ik iets mee wil. Mediteren is voor mij een fijne manier om toch momenten te creëren waarop dat hoofd van mij even rustig is.

Mijn beste tip voor als je mediteren spannend vindt of denkt dat je het niet kunt: doe een langere meditatie. Gooi niet na 5 minuten de handdoek in de ring als jouw hoofd er eerder drukker dan rustiger van wordt. Geef jezelf 15 of 20 minuten om in de ruststand te komen. Misschien gaat het je daarna makkelijker af.

rustiger leven

9. Cancel je afleidingen

Ik gok dat ik niet de enige ben bij wie tien dingen tegelijk doen niet bijdraagt aan een rustiger leven. Je focus op één ding houden is een slimme manier om meer gedaan te krijgen in minder tijd. Dat creëert dan weer tijd en rust om andere (fijne, rustgevende) dingen op te pakken. En dus om rustiger te leven.

Ga bij jezelf na wat jouw grootste afleiders zijn. De pop-ups van NOS? De vele flauwe gifjes in een groepsapp? Of het enorme aantal posts dat Instagram je de hele dag door voorschotelt?

Kijk hoe je je afleidingen kunt beperken. Steek minder tijd in Instagram door de app nog maar één keer per dag te openen. En wees ook selectief met nieuwtjes die je wel en niet leest. Het is nergens voor nodig om tien keer op een dag te bekijken wat er nu weer bovenaan de NOS-site staat.

10. Vertraag je wandeltempo

Toen Bart en ik net verkering hadden, wees hij me een paar keer op mijn wandeltempo. Ik liep standaard alsof ik de laatste bus vóór de nachtdienst moest halen. Ook als ik gewoon een blokje om ging.

De laatste twee jaar ben ik rustiger gaan wandelen. Ik heb meer oog voor de omgeving en geniet bewust van de wandeling in plaats van dat ik enkel in zo min mogelijk tijd van A naar B wil komen.

Dat kleine beetje minder tempo zal je weinig extra tijd kosten, maar kan er wel net voor zorgen dat jij uitgerust in plaats van met een hoge ademhaling en een snel kloppend hart thuiskomt. Ik voel me er zelf in elk geval veel rustiger door.

11. Stop met woorden als “snel”, “sprintje” of “racen”

Dit is een klein punt waarop ik mezelf laatst betrapte. Als ik me gehaast voel, gebruik ik vaak woorden waaruit ook haast en tempo blijkt:

 • “Ik ga nog even snel langs de supermarkt.”
 • “Als ik klaar ben, race ik meteen naar huis toe.”
 • “Wacht, nog even dit afmaken. Ben zo klaar!”
 • “Ik trek een sprintje naar de winkel en kom dan jouw kant op.”

Het zijn maar woorden, maar die hebben ook impact op hoe je zelf naar iets kijkt. Als je vaak dit soort woorden van snelheid gebruikt, kun je ook onbewust gaan denken dat je weinig tijd hebt en iets binnen afzienbare tijd moet zien te doen.

Stel je voor dat je zou zeggen “Ik ga eerst nog rustig boodschappen doen.” Dat klinkt al veel minder gehaast dan de eerste zin hierboven.

rustiger leven

12. Rustiger leven? Organiseer dingen

Orde en structuur kan heel veel rust geven, nog naast het feit dat het je vaak veel tijd kan besparen. Bedenk bijvoorbeeld in het weekend alvast wat je deze week gaat eten, maak een dagindeling voordat je aan het werk gaat en zorg voor een mailsysteem waarin je de weg weet te vinden.

Kom je regelmatig met je partner in de knoop over wie wanneer de auto nodig heeft? Maak een digitale auto-agenda, zodat je niet steeds hoeft te denken “Oh ja, ik moet nog vragen of ik de auto kan gebruiken!”.

Lijstjes, lijstjes, lijstjes. Ze zijn bij mij favoriet. Alles wat je op een lijstje of in een handig systeem hebt neergepend, hoef je niet meer in je hoofd te houden. Dat laat mooi hoofdruimte over voor belangrijker dingen. Bedenken hoe je rustiger kunt leven bijvoorbeeld.

13. Adem in, adem uit

Als ik in de stressmodus schiet, slaat mijn ademhaling meestal ook op tilt. Dat merk ik op zo’n moment aan alles. Ik snak eerder naar lucht als ik aan het praten ben, krijg sneller last van een opgezette buik en adem heel hoog en snel. Op zo’n moment weet ik: tijd om te zitten, mijn hand op mijn buik te leggen en daarnaartoe te ademen. Geleerd van de fysiotherapeut.

Letten op je ademhaling is een supersimpele manier om snel tot rust te komen. Adem een keer diep in en diep uit, en nog eens, en nog eens. Leg je handen op je buik en probeer daarnaartoe te ademenen. Zo diep mogelijk in en zo lang mogelijk uit. Na een minuut kun je je al veel rustiger voelen.

14. Zoek rust in je leven

Een rustiger leven creëren voor jezelf kan alleen jij doen. De mailtjes blijven wel komen. De nieuwsmachine zal niet zomaar ophouden. En je met gifjes strooiende groepsapp zal ook niet opeens door de lachwekkende memes heen zijn. Er zullen altijd collega’s zijn die vragen of je “nog even iets wilt doen”. Of mensen die je van jouw rustdoel afbrengen.

Het is aan jou om je daar niet door te laten leiden.

Neem soms momenten voor jezelf. Als je helemaal alleen bent, kun je namelijk het best teruggaan naar de basis. Wat wil je nu echt? Wat is belangrijk voor jou? En waarom passen bepaalde dingen daar wel of niet in? Werk aan jezelf, neem de tijd om mooie boeken te lezen, podcasts te luisteren of om in stilte op de bank of op bed te liggen.

De wereld draait wel door, ook als jij er even geen deel van uitmaakt en in je eigen cocon wegkruipt.

Heb jij nog meer tips voor een rustiger leven?

rustiger leven 4

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Daenelia 18 november 2021 op 10:20 am - Beantwoord

  Ik denk dat er heel veel waardevolle tips tussen zitten voor iedereen. Ik moet wel toegeven dat ik eigenlijk wel erg hou van druk bezig zijn. Mijn looptempo kan ook hoog zijn (op de loopband kan ik blijven ‘wandelen’ met 7,5km p/u voordat ik echt moet gaan joggen) en dat kan soms echt handig zijn.
  Maar ik ben dan ook oud en wijs genoeg geworden om ook mijn rustmomentjes te pakken, die inderdaad voor mij prima werken. Soms vergeet ik dat wel een paar weken… maar ik kom er altijd op terug!
  Zo ben ik eigenlijk wel heel erg blij met een avond echt offline: geen telefoons, geen computers en dan maar iets doen als een spelletje of borduren. Ik heb weer een kersttafelkleed af te maken. Net als met knutselen kan je dan je gedachten even laten gaan. Soms krijg je daardoor briljante ideeën! Of in ieder geval een nieuw kerstig tafelkleed…

  • Romy 24 november 2021 op 11:59 pm - Beantwoord

   Een geborduurd tafelkleed voor kerst klinkt geweldig! Niet alleen de activiteit, maar ook het resultaat. Geniet van het (rustgevende) proces 🙂

 2. Audrey 18 november 2021 op 10:37 am - Beantwoord

  Vogger = vlogger denk ik? Een uur is ook nogal wat om van iemand te vragen voor zoiets, zeg.

  Mijn tip is zwanger worden 😉 Haha, niet écht natuurlijk, maar het heeft mij wel erg geholpen. Ik liep eerst ook altijd heel snel – kan nu niet meer – en omdat alles nu gewoon langzamer gaat (omkleden, spullen pakken, schoenen aan) ben ik nu ook veel vaker net op tijd ipv dat ik ruim van tevoren aan kom. Nou ja, ze wachten dan maar even, ook als ik eerst nóg een keer moet plassen 😉

  • Romy 24 november 2021 op 11:58 pm - Beantwoord

   Haha, als zwangere moet je inderdaad soms wel toegeven dat niet alles op hetzelfde tempo lukt als anders. Goed dat je door je zwangerschap jezelf ook die rust meer hebt gegund. Enne, wat een verademing én tijdsbesparing zal het zijn als straks je schoenen aantrekken weer kan zonder buik in de weg 😉

 3. Geke 18 november 2021 op 12:39 pm - Beantwoord

  Heel handige en bruikbare tips, dank je wel 🙂 !
  Ik vind het best moeilijk om rust te nemen, en dan komt er een moment dat het noodgedwongen moet. Zoals dit voorjaar toen ik hevige netelroos kreeg, net op een heel onhandig moment qua werk. Het zet je dan wel aan het denken, maar als ik dan twee maanden later weer aan het werk ging, moest ik zoveel inhalen…
  Ik moet echt proberen om met kleine stapjes meer rust in te bouwen. Dus daar zullen jouw tips zeker goed bij helpen.

  Wat ik wel al geleerd had: als er mogelijke nieuwe klanten hun ontwerp ‘zo snel mogelijk’ willen krijgen, dan bedank ik en zoeken ze beter iemand anders.

  • Romy 24 november 2021 op 11:56 pm - Beantwoord

   Dat inzicht over klanten die nogal veel haast hebben, is al iets supergoeds! Snelheid zou nooit dé reden moeten zijn dat mensen voor je kiezen. En klanten die dat wel als enige reden hebben, kunnen vaak ook je werk niet waarderen zoals dat zou moeten, is mijn ervaring als tekstschrijver 🙂 Dat geldt voor jouw werk vast ook.

   Ik herken eigenlijk wel wat je beschrijft over dat rust nemen moeilijk is zolang het niet gedwongen is. Ik vind het ook altijd makkelijker om rust in te bouwen als mijn lichaam dat heel hard aangeeft. De laatste tijd probeer ik er wat meer een missie van te maken om klachten (piekeren in bed, etc.) voor te zijn in plaats van ze achteraf op te lossen.

 4. Johanne 18 november 2021 op 1:55 pm - Beantwoord

  Ik vond rust pakken altijd heel makkelijk, maar nu met die twee dreumesen in huis is dat veel moeilijker. Ik merk dat ik me constant gehaast voel dus ik wil graag efficiënter gaan werken, beter plannen en van het ‘moeten’ af!

  • Romy 24 november 2021 op 11:54 pm - Beantwoord

   Ah, ik snap heel goed dat de balans wat verder zoek is met twee kleintjes erbij. Dat lijkt mij ook best een uitdaging. Misschien heb je iets aan het boek ‘Elke dag om 15.00 uur klaar’ 🙂 Ik heb dat zelf onlangs gelezen en heb er veel productiviteitstips uit gehaald.

 5. Samaja 18 november 2021 op 4:37 pm - Beantwoord

  Heel waardevolle tips! Ik merk ook vaak dat ik altijd gehaast ben en zo snel mogelijk alles wil gedaan hebben. Waarom eigenlijk? Op het werk heb ik deadlines waar ik niet onderuit kan, maar privé helemaal niet en toch gedraag ik me daar ook heel vaak alsof er ontzettend veel haast mee gemoeid is. Ik ben me ervan bewust, maar ik vind het toch moeilijk om de schakel te vinden om de knop om te draaien.

  • Romy 24 november 2021 op 11:53 pm - Beantwoord

   Een herkenbaar probleem wel wat je beschrijft dat het soms kan voelen alsof dingen moeten terwijl dat eigenlijk niet zo is, ook privé. Soms kan het helpen om even te wachten met reageren op iets. Een dag later kun je soms al beter aanvoelen of iets echt móet of niet en wat eventuele alternatieven zijn 🙂

 6. Johanna 18 november 2021 op 5:49 pm - Beantwoord

  Eén tip ben je vergeten, maar heb je gefotografeerd. Neem een kat, die veeeel aandacht nodig heeft, en maak daar ook de tijd voor vrij. Maar ook mij lukt het niet altijd om me op het juiste te focuseren en de andere dingen te laten voor wat het is. Zodat er meer rust en tijd overblijft. Maar een recept (zoals jij ) heb ik niet. Succes!

  • Romy 24 november 2021 op 11:48 pm - Beantwoord

   Ja, katten zijn de perfecte voorbeelden van hoe je rustiger kunt leven. Als ik een dag te veel met werk bezig ben geweest, komt Pip vanzelf wel voor wat aandacht langslopen, met als verborgen boodschap: “Even rustig aan doen en mij aandacht geven nu!” 😉

 7. Naomi 18 november 2021 op 8:51 pm - Beantwoord

  De agenda dynamisch zien. Dat vind ik een uitspraak om te onthouden. Ik heb letterlijk zo’n lijstje, echt op papier, met ontspannende dingen. Heerlijk om te hebben.

 8. Saskia 20 november 2021 op 2:38 pm - Beantwoord

  Ik vond dat ontzettend lastig, nu ik moeder ben niet. Dat heeft me dus echt erbij geholpen om echt tijd te NEMEN.

 9. bychristiana 21 november 2021 op 11:24 am - Beantwoord

  Veel van jouw tips pas ik inderdaad al toe, behalve mediteren, dat is gewoon echt niet mijn ding. Ik sta wel vaker stil bij vragen zoals; MOET dit nu / moet dit überhaupt / moet IK het echt doen? En ontspannen gaat me gelukkig de laatste tijd ook wel redelijk goed af, ik wandel altijd veel en dat is voor mij bijvoorbeeld echt een goede manier om te ontspannen.

  • Romy 24 november 2021 op 11:41 pm - Beantwoord

   Wat goed dat ontspannen je steeds wat beter lukt. Wandelen is inderdaad altijd een fijne manier om lekker tot rust te komen!

 10. Giovanna Jansen 26 november 2021 op 8:19 pm - Beantwoord

  Mooie tips! En heerlijk die foto van Pippa erbij, heel ontspannend. (Ik heb alleen wel doorlopend zitten gapen tijdens het lezen van je blog, het werkt aanstekelijk. ;-))

  • Romy 27 november 2021 op 3:51 pm - Beantwoord

   Haha, te leuk dit! Misschien moet ik nog een tip toevoegen aan mijn lijstje met rustiger-leven-tips: kijken naar katten die gapen 😉

Recente blogs

Zomaar 12 producten die al een tijdje op mijn wishlist staan

9 september 2021|Lifestyle|

Heel veel spullen koop ik eigenlijk niet. Maar zo af en toe kom ik iets tegen waarbij ik acuut denk "Wauw, dat móet ik hebben!". Meestal ren ik dan bewust niet meteen naar de (web)winkel, maar stel ik de aankoop even uit. Om er goed over na te denken én om me nog meer op die ene aankoop te verheugen. Zo heb ik altijd wel bepaalde producten die al heel lang op mijn "Dit wil ik"-lijstje staan in afwachting van of ik er ook echt de portemonnee voor ga trekken. Een aantal daarvan heb ik in dit artikel verzameld.

10 dingen die ik ga missen als ik het huis uit ben

16 april 2019|Persoonlijk|

Met elk meubelstuk dat een plekje krijgt en met elke extra lik verf komt mijn verhuizing weer een stap dichterbij. Soms voelt het haast onwerkelijk dat ik straks echt op dat héérlijke matras mag slapen en dat mijn geliefde bank niet in een showroom maar in mijn eigen woonkamer staat. Na 25 jaar in hetzelfde huis wonen verruil ik toch echt binnenkort mijn ouderlijk huis voor een eigen stekkie. Een hele verandering waar ik absoluut naar uitzie, maar tegelijkertijd zijn er natuurlijk ook dingen die ik ga missen van thuis na de verhuizing. Deze 10 dingen bijvoorbeeld!

Beter slapen? 15 tips voor een goede nachtrust!

21 februari 2020|Lifestyle|

Vrolijk de dag doorkomen begint met een goede nachtrust. Al is het maar omdat het niet helpt als je de dag begint met knallende koppijn, drie snoozesessies en vooral frisse zin in het moment dat je 's avonds weer je kussen zult zien. Goed slapen is dus nogal belangrijk! Meestal ben ik gelukkig vrij snel in dromenland en word ik uitgerust wakker, maar zo nu en dan lig ook ik eerst een tijdje naar het plafond te staren. Deze 15 tips voor een goede nachtrust helpen mij om alsnog als een roosje in slaap te vallen.