Lente collage

Seizoenen: mijn 10 hoogtepunten van elk seizoen

 • 28 september 2016
 • 14 Reacties
Categorieën: Positiviteit

Het weer is vaak gespreksonderwerp nummer één en dat is niet voor niks: het weer is voor veel mensen een heel issue. Eerst hoor je klachten dat het nooit “echt zomer” is in Nederland en vervolgens is het “veel te heet”. In de winter willen mensen graag sneeuw, maar na een paar dagen zorgt die sneeuw toch echt wel voor “te veel overlast”. Ook ik moet bekennen dat ik me weleens schuldig maak aan klagen over het Hollandse weer. Zonde eigenlijk, want de wisseling van seizoenen is juist zo mooi. Doordat we een paar maanden koud weer hebben, kan ik extra van de lentezon genieten. En na de zomer kan ik altijd weer uitzien naar mijn warme poncho en de mooie blaadjes in de herfst. Elk seizoen heeft wel wat en daar wil graag eens bij stilstaan. Daarom deel ik vandaag mijn 10 hoogtepunten van elk seizoen.

Lente

vaker_vrolijk_seizoenen_lente

 • De prachtige bloemen die overal weer tevoorschijn komen (heel cliché, maar toch!).
 • Fietsen door de polder en de meest schattige lammetjes in het gras zien staan.
 • De voorjaarssale.
 • De pastelkleuren die je overal in winkels en in huizen ziet staan.
 • Paaseitjes.
 • De roze bloesem die aan de bomen groeit.
 • De zon die voorzichtig aan weer wat vaker schijnt.
 • Voor het eerst ‘met zonder jas’ naar buiten.
 • Een haarband van madeliefjes maken (gevalletje jeugdsentiment!).
 • Pasen, Hemelvaart en Pinksteren (een verplichte vrije dag is natuurlijk nooit weg!)

Zomer

vaker_vrolijk_seizoenen_zomer

 • Het verse zomerfruit op de markt (alleen al foto’s daarvan maken vind ik heerlijk!).
 • Wandelen over het strand.
 • De zon pas ‘s avonds laat zien ondergaan.
 • Veel te lang opblijven op de lange, zwoele zomeravonden (het liefst met vuurkorf en muziek erbij!).
 • Festivals, bandjesavonden en barbecues.
 • Je vrolijke zomerjurkjes eindelijk weer uit de kast kunnen trekken.
 • Op zomervakantie of dagjes eropuit.
 • Bruin worden van de zon in plaats van een tanning spray.
 • Zomersproetjes.
 • ‘s Avonds laat nog op een terrasje zitten.

Herfst

vaker_vrolijk_seizoenen_herfst

 • De mooie geel-oranje-bruine wereld om je heen.
 • Herfstblaadjes om als een blij kind in de lucht te gooien.
 • Met een grote kop thee onder een dikke plaid van het haardvuur genieten.
 • Je favoriete poncho weer aan kunnen trekken.
 • De mooiste natuurfoto’s kunnen maken en daarvoor niet eens je dorp of stad uit hoeven.
 • De katten die weer gezellig binnen komen zitten.
 • Het zachte briesje na al die iets te hete zomerse dagen.
 • ‘s Avonds weer onder je dikke dekbed kunnen wegkruipen.
 • Een uur extra hebben op de langste dag van het jaar.
 • De tuin versieren met uitgeholde pompoenen en vrolijke lampionnetjes.

Winter

vaker_vrolijk_seizoenen_winter

 • De mooie lichtjes in winkelstraten en grote steden.
 • Sneeuw, ijs en hagel (nou ja, niet ieder jaar!).
 • Kerst, Sinterklaas en vooral alle leuke voorbereidingen die daaraan voorafgaan.
 • Je handen opwarmen aan een kop warme chocolademelk, koffie of thee.
 • Pyjamadagen en seriemarathons (gewoon omdat het binnen zo fijn is!).
 • Sinterklaasstress, surprises en lootjes trekken.
 • Een nieuwe winterjas en sjaal.
 • Hollandse stamppot met (vega-)worst.
 • En tegelijkertijd geen stress over een bikiniproof lichaam (lang leve die winterjas!)
 • Schaatsen op het Museumplein.

Eigenlijk zijn er zoveel leuke punten op te noemen aan elk seizoen. Stiekem voel ik me best wel een bofkont dat wij in Nederland wonen en het mooiste van elk seizoen kunnen meepikken.

Wat is jouw favoriete seizoen?

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Meer over mij

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Vlijtig Liesje 28 september 2016 op 10:28 am - Beantwoord

  Ik vind het lastig om te kiezen! Maar als het moet kies ik de herfst en lente.

  • Romy 28 september 2016 op 12:00 pm - Beantwoord

   Dat zijn ook mijn favorieten! Ik houd wel van de tussenseizoenen.

 2. Susan 28 september 2016 op 11:07 am - Beantwoord

  Voor mij de herfst en de lente! Love it 🙂

 3. Saskia 28 september 2016 op 1:30 pm - Beantwoord

  Oh ik kan mij in alle seizoenen vinden maar mijn favoriet is toch absoluut de zomer!

  • Romy 28 september 2016 op 1:42 pm - Beantwoord

   Ja, de zomer met zijn zonnetje en heerlijk lange avonden heeft altijd wel wat 🙂

 4. Sarah 28 september 2016 op 2:16 pm - Beantwoord

  Mijn favoriet is dan toch de herfst denk ik. Niet té koud, maar wel fijn om met een warme trui rond te lopen. Gezellig om te gaan wandelen in het bos of met de katten te knuffelen voor tv 🙂

  • Romy 28 september 2016 op 6:24 pm - Beantwoord

   Precies! Ik vind de herfst ook een soort mildere, fijnere versie van de winter 🙂

 5. wellnewss 28 september 2016 op 6:01 pm - Beantwoord

  Heerlijk artikel. Zelf ben ik echt fan van de lente. Vooral dat “voor het eerst zonder jas naar buiten” waar jij het ook over had. De winter vind ik maar niks haha xx Laura

  • Romy 28 september 2016 op 6:25 pm - Beantwoord

   Haha, ik ben ook meer een lentemeisje hoor 😉

 6. Arnold de Vries 28 september 2016 op 8:16 pm - Beantwoord

  Ik zou gaan voor drie seizoen, alleen de winter komt niet in mijn rijtje 🙂

  Erg leuk trouwens om tussen de foto’s je eigen te mengen, zorgt voor een persoonlijkere pagina. Volgens mij heb jij je uitlaatklep gevonden, want je doet het erg leuk zo!

  • Romy 28 september 2016 op 11:39 pm - Beantwoord

   Hé, wat leuk dat je reageert 🙂

   Dankje voor je compliment! 🙂 Ik heb inderdaad helemaal mijn uitlaatklep gevonden! De foto’s heb ik trouwens allemaal zelfgemaakt. Sommige zijn al wat ouder, dus het was even flink zoeken in al mijn fotomappen, maar ook leuk om te doen!

 7. Lilian 29 september 2016 op 11:55 am - Beantwoord

  Wat heb jij een ontzettend mooie blog, m’n complimenten. De kleur past helemaal bij je mooie haar, daar word ik wel vrolijk van 🙂

  En van de lente, dat is echt mijn lievelingsseizoen.

  • Romy 29 september 2016 op 9:21 pm - Beantwoord

   Wat lief! Dankjewel!
   En de lente is ook mijn favoriet 🙂

Recente blogs

Zelfliefde voor beginners | Een spoedcursus met 7 simpele tips!

11 mei 2018|Zelfliefde|

Zelfliefde komt je vaak niet zomaar aanwaaien. Niet iedereen kijkt met een stralende glimlach in de spiegel, durft goed voor zichzelf te zorgen en is trots op dingen die best wat gepaste trots verdienen. Gelukkig kan ook jij zelfliefde leren. Echt waar! Je hoeft jezelf echt niet helemaal het einde te vinden; het begint allemaal met een piepklein beetje meer welverdiende waardering voor wie jij bent. En ik help je daar graag bij op weg met een mini-spoedcursus. Daarom in dit artikel 7 eenvoudige tips om liever te zijn voor jezelf!

Wat als dingen anders lopen? | Omgaan met plottwists

3 november 2019|Persoonlijke groei|

"Life happens while you're busy making other plans." Het is een quote waarmee ik niet anders dan met driftig 'ja' knikken kan instemmen. Vaak lopen dingen niet zoals je had verwacht of misschien zelfs gehoopt. Dingen gebeuren eerder of later dan verwacht of misschien wel helemaal niet. Alles pakt misschien wel totaal anders uit, waardoor plannen plaatsmaken voor verrassende wendingen. Ook in mijn leven heb ik met de nodige bomen op de weg en ongeplande plannenwijzigingen te maken gehad. Soms mooi, soms minder mooi. Hoe ga je ermee om als je leven anders loopt dan gedacht?

Favorieten | Oranje jurk, vega-koopje & Utrechtse hotspot

20 augustus 2019|Lifestyle|

Na een hele tijd wachten vond ik het hoog tijd om weer een paar favorieten in het zonnetje te zetten. Zo kocht ik een jurk in een voor mij bijzondere kleur. Ook kreeg ik een wel heel kleurrijke maaltijd voorgeschoteld en ontdekte ik het tweede seizoen van een serie die mij hard aan het lachen maakt. Dat en meer favorieten van de laatste tijd laat ik je uitgebreid zien in dit artikel. Met als grote hoogtepunt goedkope vega-burgers die zelfs ietwat geplet nog overheerlijk zijn.

Ga naar de bovenkant