maandoverzicht september

Wauw, de maand september is alweer ten einde. Niet gek dat de tijd voorbij is gevlogen, want mijn agenda stond deze maand propvol met leuke dingen. Ik waande me twee uur in het Engelse historische leven vanuit mijn bioscoopstoel, ik ontdekte het recept van macaroni met vanillevla, ik stippelde een bordje vol met verf en genoot ondertussen van de prille liefde. Oh ja, en ik liet min of meer vrijwillig een fietsenrek van mijn mond maken. Over dat alles praat ik je graag helemaal bij in dit maandoverzicht.

 • Ik stippelde er deze maand 2,5 uur fanatiek op los om mijn bordje vol te krijgen met kleurrijk stippenwerk. Na een avond van opperste concentratie ging ik blij en met een volgestippeld bordje naar huis (zie ook dit artikel).
 • Met Lianne ging ik naar Café Martinus in Haarlem. Althans, dat dachten we. Het café bleek twee weken voor ons bezoekje met de noorderzon te zijn verdwenen. Gelukkig was het in de opvolger van Café Martinus ook prima vertoeven tussen de roze stoelen, grote planten en met een kop thee erbij. Het was dan ook alsnog een geslaagde dag.
 • Meestal is de inhoud van mijn brievenbus niet veel spannender dan een regionaal krantje of een blauwe envelop. Ik werd dan ook nogal enthousiast van een onverwacht leuke brief van mijn gemeente. De gemeente zet ieder jaar een intensief coachingstraject voor ondernemers van een half jaar op om startende ondernemers op weg te helpen, met individuele sessies en inspirerende groepssessies met andere ondernemers uit mijn dorp. Ik stond nog net niet te stuiteren bij het openen van de brief. Ik vulde een ellenlang formulier in en kreeg als snel te horen dat ik op “speeddate” mag komen. Vrijdag mag ik mijn idee pitchen voor een jury en dan hoor ik daarna of ik bij de selectie zit. Duim je mee?
 • Baby’s knuffelen is toch wel een van mijn favoriete bezigheden. Ik had dan ook een grote glimlach op mijn gezicht toen ik de kleine Noa, het zoontje van Saskia, vorige week op schoot kreeg. Sowieso was het heel gezellig om Saskia voor het eerst te ontmoeten, aangezien we elkaar al lange tijd volgen. Ook in het echt was het alsof we elkaar al jarenlang kennen. Heel bijzonder!
 • Een maand propvol liefde! September was ook de maand waarin ik – uiteraard na zijn toestemming – mijn kersverse vriend voor het eerst een plekje op mijn blog gaf. We lieten ons eerste mini-jubileum stilletjes voorbijgaan, maar beleefden wel heel wat gezellige weekenden en avonden samen. Alle zoetsappige clichés zijn waar.
 • Qua werk was het deze maand aardig druk. Zowel bij mijn werkgever als voor mijn onderneming was ik een bezig bijtje. Daar houd ik altijd wel van! Tegelijkertijd vond ik deze maand ook wat meer rust tussendoor dan eerder dit jaar. Mede dankzij vriendlief die op de bank tv kijken een stuk leuker maakt. Ook maakte ik dankbaar gebruik van mijn NLZIET-proefabonnement, waarover ik in dit artikel meer vertelde.
maandoverzicht september
 • Ik maakte kennis met de Victoriaanse keuken dankzij Josephines boekpresentatie van haar eigen Victoriaanse kookboek. Echt bewonderenswaardig hoe ze recepten uit de Victoriaanse tijd in een leuk geschreven kookboek heeft vertaald naar recepten die je ook nu nog kunt maken. Spoiler: het boek bevat ook een recept voor macaroni met vanillevla, dat volgens Josephine veel lekkerder is dan je denkt. Ze heeft mij op z’n minst nieuwsgierig gemaakt.
 • Ken je de film Downton Abbey al? De serie heb ik nooit gezien, maar de film is absoluut een aanrader. Ik zag de film vorige week met mijn vriend en zou dankzij de prachtige scènes bijna spontaan een tripje naar Engelse platteland boeken.
 • De maand eindigde met een fietsenrek in mijn mond dat op een iets minder spectaculaire manier ontstond dan je nu misschien denkt. Lang verhaal kort: ik bleek al mijn hele leven een ondertand te veel te hebben. Die moest eruit en met een beugel (alleen onder, dus nauwelijks zichtbaar) wordt de boel weer goed gezet. Het tijdelijke gevolg? Een zichtbaar gat tussen mijn ondertanden. Héél charmant – not. Het huilen stond me even nader dan het lachen en eerlijk gezegd ben ik er nog steeds heel onzeker over als ik met mensen praat. Dankzij de lieve support van mijn vader, vriendlief en een vriendin kon ik het gelukkig iets meer loslaten. Hopelijk komt het deze week weer in orde en kan ik dan weer zonder schaamte praten.
 • Gelukkig had ik leuke afleiding. Ik was deze maand bijvoorbeeld toevallig twee keer in een week tijd in het theater te vinden. Met Bart (mijn vriend) ging ik naar Sara Kroos en met mijn moeder bezocht ik Lenette van Dongen. Allebei goed voor een avond lachen!
 • En ik maakte alvast leuke plannen voor oktober. Zo doe ik binnenkort mee met de fotografiewandeling van Fotografille in Tilburg, ga ik vrijdag gezellig met Johanne naar Gouda en ga ik zondag met Iris shooten in Den Haag. Dat wordt vast een leuke maand. En hopelijk vanaf heel binnenkort al zonder gat in mijn mond!

Wat was jouw hoogtepunt van de afgelopen maand?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Meaghan 1 oktober 2019 op 7:35 am - Beantwoord

  Super leuk maandoverzicht! Leuk dat je naar de film van Downton Abbey bent gegaan, ondanks dat je de serie niet hebt gezien. Ik ben zelf groot fan van de serie en vond de film ook echt geweldig! Ik hou echt van die tijd en die stijl haha. Wat vervelend van je tanden zeg… Gelukkig komt het allemaal wel weer goed, maar dat is wel even schrikken dat je er tijdelijk zo bij moet lopen. Niks om je voor te schamen hoor! Jij kan er niets aan doen. Maar ik snap de onzekerheid wel. Dat zijn wel minder leuke dingen. Gelukkig compenseert de rest van de maand! Je hebt echt hele gezellige dingen gedaan zo te lezen!
  En heerlijk die romantische avondjes met je vriend! Na vijf jaar relatie kan ik daar ook nog steeds zo van genieten hihi!

  • Romy 6 oktober 2019 op 10:57 am - Beantwoord

   Dank je wel voor je lieve reactie op de getrokken tand! Ik heb inmiddels een beugel en ik moet zeggen dat ik me daardoor gelukkig al een stuk minder onzeker voel. Het helpt ook dat mijn vriend me heel erg support 🙂 Dat is wel fijn.

 2. Naomi 1 oktober 2019 op 7:54 am - Beantwoord

  Veel hoogtepunten. Heerlijk om te lezen. Ik ben nu ook wel heel benieuwd naar macaroni met vanillevla. Klinkt toch een beetje bijzonder;). En ik kan me voorstellen dat je een beetje onzeker wordt van een fietsenrek op deze leeftijd. Het is uiteindelijk voor een goed doel, maar leuk is anders…. Ik hoop dat je snel weer breeduit durft te lachen!

  • Romy 6 oktober 2019 op 11:01 am - Beantwoord

   Bijzonder hè, macaroni met vla? Josephine vertelde dat mensen vroeger wel vaker macaroni in combinatie met zoete dingen aten, dus blijkbaar is het zo gek nog niet 😉
   Inmiddels durf ik trouwens gelukkig weer wat meer breeduit te lachen. Het scheelt dat ik nu de beugel heb en dat het gat daardoor een stuk minder goed te zien is.

 3. Shirley 1 oktober 2019 op 8:18 am - Beantwoord

  Dat coachingtraject klinkt tof. Zou leuk zijn als je daar verder in komt. Zet hem op als je mag gaan pitchen! Het gat bij je ondertanden valt vast veel minder op dan je denkt en achteraf is het het vast waard.

  • Romy 6 oktober 2019 op 11:02 am - Beantwoord

   Dank je wel! Mensen om me heen zeiden inderdaad ook dat het gat niet zo duidelijk was als ik dacht. Gelukkig maar! En nu met een beugel valt het gelukkig wat minder op.

 4. Audrey 1 oktober 2019 op 8:40 am - Beantwoord

  Ik dacht echt even dat die macaroni met vanillevla een of andere blunder zou zijn, maar blijkbaar niet? Je maakt me wel heel nieuwsgierig zo 🙂 Balen van dat gedoe met je ondertand, zeg! Je zou denken dat als-ie er altijd zat het verder ook niet zoveel kwaad kon, maar blijkbaar toch ofzo? Nou ja, straks ziet het er vast allemaal weer heel mooi uit.

  • Romy 6 oktober 2019 op 11:04 am - Beantwoord

   Die gedachte herken ik wel. Ik heb zelf ook heel lang niet geweten dat ik vijf ondertanden had, dus ik zag nergens een probleem 😉 Maar volgens de orthodontist krijg ik door de extra tand over een paar jaar veel ruimtegebrek, waardoor van alles scheef zou gaan staan in mijn mond. Dus hopelijk is het echt voor een goed doel straks 😉

 5. Jantine 1 oktober 2019 op 8:42 am - Beantwoord

  Wat een heerlijke maand ? ondanks je fietsenrek, dan…
  En wat leuk dat je alweer naar Tilburg komt ?
  Groetjes,
  Jantine

  • Romy 6 oktober 2019 op 11:05 am - Beantwoord

   Ja grappig hè?! Zo kom ik nooit in Tilburg, zo ben ik er opeens bijna maandelijks te vinden 😉

 6. Daenelia 1 oktober 2019 op 9:06 am - Beantwoord

  Het Engelse platteland is erg overrated. Neem dat van mij aan.
  Maar als je echt wil? Ga dan maar eens kijken in de buurt van Tunbridge in Kent, of Haydock in de buurt van Manchester. Niks te doen.

  • Romy 6 oktober 2019 op 11:06 am - Beantwoord

   Ik heb inderdaad zo’n vermoeden dat een weekje op het Engelse platteland niet heel vermakend is, tenzij je heel erg van zeen dagen in de tuin zitten met een boek houdt. Maar in combinatie met een bezoekje aan een Engelse stad lijkt het me wel wat.

 7. Jessica J. 1 oktober 2019 op 9:17 am - Beantwoord

  Ik dacht dus tot voor kort echt dat het Downtown Abbey was, met een extra ‘w’. ? Ik vond dat logischer klinken, haha. En ik beken dat ik best nieuwsgierig ben naar dat Victoriaanse kookboek. Een razend interessante tijd vind ik dat.

  • Romy 6 oktober 2019 op 11:08 am - Beantwoord

   Haha, ik schreef Downton Abbey dus ook altijd met een ‘w’, totdat ik op de filmposter zag dat je het anders schrijft 😛
   Het Victoriaanse kookboek is zeker leuk om te bekijken. Echt heel interessant om te lezen wat mensen toen aten en het leuke is dat de recepten zijn vertaald naar recepten die je ook nu kunt maken.

 8. Ilona Wielinga 1 oktober 2019 op 9:53 am - Beantwoord

  Klinkt als een heerlijke maand. En wat onwijs tof van je dorp, ik duim zeker met je mee!

 9. bychristiana 1 oktober 2019 op 10:14 am - Beantwoord

  Ik ben zo blij voor jou dat je nu kan beamen dat ‘alle zoetsappige clichés waar zijn’, haha!! Ons hoogtepunt was wel toen we te horen kregen dat er definitief een pomeriaan pup naar ons toe gaat komen. We verwachten haar eind oktober en kunnen bijna niet wachten;-)

  • Romy 6 oktober 2019 op 11:15 am - Beantwoord

   Oh wauw, wat een leuk nieuws dat jullie een pup krijgen! Nu kan ik stiekem ook niet wachten tot eind oktober. Ik ben nu al heel benieuwd naar je voorstelartikel over haar. Sterkte met de laatste weken afwachten! 😉

 10. Janne 1 oktober 2019 op 10:22 am - Beantwoord

  Knuffels voor je tanden (figuurlijk dan). Je bent nog steeds een mooie stralende Romy, ook met een tand minder. Wel klunzig dat ze daar niet eerder achtergekomen zijn, lijkt me. Ik hoop dat je nu een tandarts hebt waar je van op aan kunt.

  Wat leuk dat je eigen bedrijf zo goed gaat naast je baan! Ik vind het heel knap hoe je dat doet. En ontzettend fijn dat je ernaast ook gewoon kunt ontspannen. Superleuk dat je vriend voorgesteld wilde worden op de blog, ik was wel nieuwsgierig naar ‘m. Hij past natuurlijk wel in de categorie van vrolijke dingen die op een Vaker Vrolijke blog komen 😛

  Mijn hoogtepunt van deze maand was een reünie met de mensen met wie ik ruim zes jaar geleden drie weken gereisd heb. Toen waren we enthousiaste zeventienjarigen, nu zijn we mensen met masterstudies en relaties en banen. Enorm leuk om te zien hoe iedereen gegroeid is, maar ook zichzelf gebleven is. We waren nog steeds even enthousiast en hebben elkaar compleet de oren van het hoofd gepraat. We zijn van plan om voortaan elk derde weekend van september een reünie te gaan houden, leuk hè?

  • Romy 6 oktober 2019 op 11:15 am - Beantwoord

   Dank je wel voor je lieve reactie op het nieuws van mijn getrokken tand! Ik baalde inderdaad ook flink dat de extra tand nu pas is ontdekt. Best wel knullig dat niemand dat ooi op een van de vele foto’s heeft ontdekt. Ach, ik hoop dat ik over anderhalf jaar blij ben met het resultaat.
   Ja leuk hè, dat mijn vriend het oké vond om in de spotlights te staan op mijn blog?! Stiekem was dat ook mijn lievelingsartikel om te schrijven tot nu toe 🙂
   Wat leuk, die reünie! En al helemaal leuk dat jullie er een jaarlijks terugkerend iets van gaan maken. Heel bijzonder om te merken hoe erg jullie levens zijn veranderd in de afgelopen zes jaar en ook heel speciaal om dan te merken dat de klik van toen er na al die jaren nog steeds is.

 11. Mariska 1 oktober 2019 op 10:55 am - Beantwoord

  Ik kan me voorstellen dat je het niet zo charmant vind met een klein fietsenrek, maar het is wel voor een goed doel! Als je dat in je achterhoofd houdt komt het vast goed 🙂

  • Karin 1 oktober 2019 op 7:48 pm - Beantwoord

   Klinkt als een drukke maar volle maand! En no worries, dat gat sleuren ze heel snel dicht!

   Ik vond de Downton Abbey serie fantastisch (omg die romance tussen Matthew en Mary en de lieve Sybil!) en wil de film ook nog heel graag zien!

   • Romy 6 oktober 2019 op 11:21 am - Beantwoord

    Goed om te horen dat het gat met een beugel snel verholpen is. Mijn vriend zei gisteren al dat het gat al iets kleiner lijkt dan een hele tand, dus dat is een goed teken.
    De film Downton Abbey is echt een aanrader, zeker als je de serie volgt. Ik heb ervan genoten.

  • Romy 6 oktober 2019 op 11:17 am - Beantwoord

   Dat zeker! Ik probeer me inderdaad maar te bedenken dat ik er straks een mooi gebit voor terugkrijg. Dat maakt het gedoe met de tand al een stuk minder vervelend.

 12. Lianne 1 oktober 2019 op 11:35 am - Beantwoord

  Wat een leuke maand beleefde je, alleen wel jammer van al die gebitspraktijken! Gelukkig is het maar tijdelijk 😉 Ja het was jammer van Martinus, maar het was evengoed een gezellige middag en de foto’s zijn evengoed mooi 🙂 Wat leuk dat je een coachingstraject voor ondernemers gaat volgen! Ik ben erg benieuwd hoe het je bevalt.

  • Romy 6 oktober 2019 op 11:18 am - Beantwoord

   Dank je! Ik ben ook heel benieuwd 🙂 Het was vorige week nog even afwachten of ik het traject zou gaan volgen, omdat ik eerst mijn idee moest pitchen en geselecteerd moest worden. Maar vrijdag heb ik te horen gekregen dat ik ben uitgekozen. Echt heel leuk! Ik hoop dat ik er veel van kan leren.
   Ons dagje Haarlem was zeker erg leuk en gezellig!

 13. Anouk 1 oktober 2019 op 3:17 pm - Beantwoord

  Wat een mooi overzicht! Een nieuwe relatie is altijd zo spannend en leuk.

 14. Zo simpel is dan geluk 1 oktober 2019 op 6:00 pm - Beantwoord

  Allemaal leuk dingen, ik word er blij van!

 15. Darina 1 oktober 2019 op 7:31 pm - Beantwoord

  Klinkt als een hele fijne maand. Geweldig van het coachingtraject! Ik ben heel benieuwd.

 16. Hermien - KouweKleren 1 oktober 2019 op 9:15 pm - Beantwoord

  Ah, ik snap wel dat je even flink baalde van het gat in je mond, gelukkig is het maar tijdelijk. En verder veel fijne dingen zeg! Leuk om lekker vaak naar het theater te gaan. Ik werk ook in een theater en zie dus veel, maar ik heb afgelopen week juist ook nog wat extra kaartjes geboekt voor dingen die ik sowieso niet wil missen, ook in andere theaters. Kan ik me vast verheugen! Da’s al een deel van het plezier, vind ik altijd.

  • Romy 6 oktober 2019 op 11:22 am - Beantwoord

   Leuk dat jij ook heel wat theatervoorstellingen op de planning hebt! Lijkt me trouwens niet verkeerd om in het theater te werken. Zo zie je nog eens wat 🙂
   Geniet alvast van de voorpret voor de andere voorstellingen!

 17. Sanne 1 oktober 2019 op 9:26 pm - Beantwoord

  Wat tof dat je bent geselecteerd voor dat coachingstraject voor ondernemers! Nu nog eventjes duimen dat je het traject ook daadwerkelijk in mag gaan. Leuk ook, dat je dorp zoiets onderneemt. Kan me echt wel voorstellen dat dat fietsenrek eventjes goed balen is, maar gelukkig heb je inmiddels al een goede vangst binnen gehaald, dus hoef je je daar geen zorgen meer over te maken ;). En ik herken wel dat je juist door gezelschap in huis meer je rust kunt pakken. Als ik een avondje alleen ben zit ik steevast de hele avond op mijn laptop te tikken, maar samen doe je dat niet zo snel.

  • Romy 6 oktober 2019 op 11:25 am - Beantwoord

   Ja, echt heel tof dat de gemeente dit organiseert! Het schijnt dat dit specifieke coachingstraject maar in twee gemeentes bestaat, dus ik voel me wel een bofkont dat ik net in een van die twee gemeentes woon 🙂
   Ik moest trouwens hard lachen om je reactie over dat ik mijn vriend al binnen heb en me daar geen zorgen over hoef te maken met de beugel. Ik durfde de beugel serieus pas door te zetten toen we verkering hadden en mijn vriend degene was die me stimuleerde om er toch maar voor te gaan. Ik was van tevoren bang dat ik nooit een jongen zou vinden als beugelbekkie, maar ik geloof dat mijn vriend juist de grootste supporter is in dat opzicht. Daar bof ik mee 😉

 18. Josephine 3 oktober 2019 op 10:45 am - Beantwoord

  Wat leuk dat je mijn boek noemt, Romy! Ik ben blij dat je het leuk vond. Het gaat trouwens om kaneelvla, dat is ook erg lekker! Maar met vanillevla gaat het zeker ook (en is misschien wel makkelijker 😉 ).

  Dat coachingstraject voor jonge ondernemers klinkt heel interessant! Ik hoop dat je mee mag doen.

  • Romy 6 oktober 2019 op 2:23 pm - Beantwoord

   De combinatie met kaneelvla smaakt vast nog lekkerder 🙂 Tijdens de lezing noemde je ook vanillevla en dat vond ik eigenlijk ook wel goed klinken. Ik ben er in ieder geval nieuwsgierig naar geworden.
   Wat betreft het coachingstraject, ik heb inmiddels te horen gekregen dat ik daarvoor ben geselecteerd. Ontzettend leuk! Ook wel erg tof dat mijn gemeente zoiets organiseert.

 19. zwartraafje 4 oktober 2019 op 6:58 pm - Beantwoord

  Zo fijn dat je zowel Sas als Noa in het echt kon ontmoeten en knuffelen. Ik heb via het bloggen echt heel lieve mensen leren kennen en vind het nog steeds jammer dat ik dat verdwijnselen (uit Harry Potter) niet kan toepassen om hen te gaan bezoeken. Vermits ik niet met de auto rijd en we vrij ver van elkaar wonen is het nogal moeilijk om met elkaar af te spreken. Maar wie weet komt het er ooit wel een keertje van om Sas toch eens in het echt te ontmoeten en samen een theetje te drinken.

  • Romy 6 oktober 2019 op 2:50 pm - Beantwoord

   Soms is afstand inderdaad een lastig iets. Het is zo leuk om bloggers in het echt te zien als je ze al jaren volgt. Heel bijzonder hoe het dan net kan lijken alsof je iemand al jaren in het echt kent door een blog. Hopelijk komt het er nog eens van dat je Saskia in het echt kunt ontmoeten. Ze is in het echt minstens zo leuk en gezellig als op haar blog 🙂

 20. Giovanna Jansen 7 oktober 2019 op 11:30 am - Beantwoord

  Wat een heerlijke en gevarieerde maand september had je! Leuk overzicht!

Recente blogs