Collage september 2

September 2020 | Verliefd, verfplannen, virus & op video

 • 30 september 2020
 • 15 Reacties
Categorieën: Persoonlijk
maandoverzicht september

Voordat je het weer zit de ‘r’ weer in de maand. En nee, niet alleen die beruchte ‘R’ waar Mark Rutte het steeds over heeft. Deze maand brak de herfst weer aan en verruilden we de snikhete nachten voor met lange mouwen onder de dekens kruipen. Ik wel tenminste. Daarnaast Zoomde ik erop los vanachter een goed werkende laptop, werd ik verliefd op een nieuw tv-programma, maakte ik mijn videodebuut en besloot ik wat liever te zijn voor mezelf. Je leest er alles over in dit maandoverzicht.

 • Het na-de-zomer-leven brak weer aan. Ik was blij om vriendlief na zijn vakantie weer te zien en vond sowieso de start van de herfst zo’n ramp nog niet dit jaar. En dat voor een zomermens! Tot nu toe geniet ik aardig van mijn pompoensoepjes, mijn warme herfstoutfits en van het feit dat ik niet meer wegsmelt tijdens een poging tot slapen. Nee hoor, ik heb eigenlijk wel zin in de herfst.
 • Mijn blog mocht vier kaarsjes uitblazen. En daar stond ik weer op sentimentele wijze bij stil. Blogmijlpalen blijven bijzonder! Bloggen op zich ook trouwens. Ik blijf het speciaal vinden dat die ene blog die ik vier jaar geleden vanuit mijn ouderlijk huis begon, me zo veel mooie dingen heeft gebracht.
 • Op mijn blogverjaardag vierde ik tegelijkertijd dat mijn auto weer zonder kleerscheuren door de APK was gekomen. Beetje jammer dat de week erna de man van de Wegenwacht moest komen vanwege een kapotte accu, maar als het goed is kan mijn bakkie er nu weer een hele tijd tegenaan. Hij rijdt weer als een (geelgroen gekleurd) zonnetje.
 • Ik Zoomde erop los deze maand. Ik geloof dat ik nog nooit zo veel met opdrachtgevers heb ge-Zoomd. Gelukkig voor mij ging Zoomen ook weer een stuk makkelijker, aangezien ik deze maand eindelijk mijn laptop met nieuwe ventilator mocht ophalen. Geen gebrom (“Zijn je buren aan het boren?”) meer op mijn Zoom-achtergrond voortaan. Een verademing!
 • Naar het strand en de duinen. Ben ik de enige die het strand veel fijner vind in de herfst dan hartje zomer als het er vol ligt met bakkende mensen? Juist in deze herfstachtige maand waren wij in Noordwijk te vinden voor een fijne strandwandeling. Nog leuker was ons tripje naar de Amsterdamse Waterleidingduinen afgelopen weekend. Ik kon er tot mijn grote vreugde zelfs een scherpe foto van een hert maken (zie hieronder).
 • vtwonen Weer verliefd op je huis is het programma waarvan ik er met mijn vriend in twee weken een heel seizoen doorheen joeg. Als interieurfreak ben ik inmiddels verliefd op dit programma. Nog leuker is het om dit programma (over hoe stellen van hun verschillende interieurstijlen één geheel maken) te kijken met vriendlief samen. Toch jammer dat hij iets minder enthousiast was over die ene mooie trap met het (oké, ietwat vrouwelijke) Pip Studio-behangetje ernaast.
 • Verfplannen smeden. In het kader van de interieurveranderingen haalde ik ietwat impulsief een nieuw kleurtje verf in huis voor op de woonkamermuur. Eens zien of we daar dit weekend tijd voor kunnen maken! Hopelijk bevalt de kleur en hoef ik niet volgende week opnieuw een bezoekje aan GAMMA te brengen.
 • Een beetje liever voor mezelf. De afgelopen maand ging ik er bewust mee aan de slag om mezelf vaker iets fijns te gunnen als het even tegenzat. Zo verwende ik mezelf met broccolisoep na een pechdag, nam ik een lading plantjes mee naar huis van het tuincentrum na een ongemakje en deed ik een investering in mijn zakelijke website om mezelf heel wat frustratie te besparen. Minder streng zijn voor mezelf bevalt me wel.
 • Soep, soep en nog meer soep. Over broccolisoep gesproken: deze maand ontdekte ik de soepjes. Ik trakteerde mezelf – min of meer noodgedwongen door buikpijn – op een goede blender. Sindsdien is er geen dag voorbij gegaan dat ik geen soep at. Dus mocht je nog succesvolle receptjes voor mij hebben, drop ze zeker hieronder.
maandoverzicht september
 • Op video. Soms doe je dingen waarbij je tot op de laatste seconde van tevoren denkt “Waarom wilde ik dit ook alweer?”. Dat had ik dus toen ik ‘ja’ zei op de vraag of ik in een video voor Aalsmeerse media over mijn onderneming wilde vertellen. Vond ik best een ding. Het bleek gelukkig verrassend leuk en was ook nog eens zo gepiept. Nu hopen dat ik over het resultaat net zo enthousiast ben als over het filmen zelf.
 • Terug bij mijn werkgever. Nee, dit is niet wat je denkt. Ik mag voor mijn oude werkgever als freelancer een toffe klus doen. Heel leuk om op die manier toch weer samen te werken met mijn oud-collega, die nu mijn opdrachtgever is. Daarnaast kreeg ik een paar nieuwe klussen voor de lange termijn binnen. Iets waar ik absoluut heel dankbaar voor ben.
 • Op afstand knutselen. Normaal spreek ik regelmatig af met een vriendin om samen kaarten te maken, maar door corona zat dat er een tijdje niet in. Op 2 meter afstand (hoera voor lange eettafels!) durfde ik het wel aan. Het was heerlijk om weer eens samen creatief bezig te zijn. Het resultaat zal ik (inclusief een DIY) heel binnenkort laten zien.
 • Het creatieve virus had me daarna blijkbaar flink te pakken (altijd beter dan dat ene andere virus!), want een week later besloot ik aan het aquarellen te slaan. Voor het eerst! Daarover morgen meer.
 • Zorgen en reflecteren. Ik zal eerlijk zijn. Eén en al vrolijkheid was deze maand niet. Het heeft niets met mij persoonlijk te maken, maar met een lieve dierbare, dus ik kan en wil er op mijn blog liever niets over zeggen. Doen alsof september één groot feest was, voelde alleen ook niet oké. Dus vandaar deze vage beschrijving. Maar ik heb goede hoop dat oktober wat meer lucht en positiviteit zal brengen. Tegelijkertijd was het overigens juist de lastige gebeurtenis die me aan het denken zette over wat nu eigenlijk echt telt. Dat familie en dierbaren belangrijker zijn dan werk. En dat je best kritisch mag kijken naar wat je allemaal doet en wat daarvan je nu eigenlijk echt gelukkig maakt en belangrijk is. Daar wil ik in oktober meer werk van maken.
 • Nog iets om in oktober mee door te gaan: mooie herfstplannen waarmaken. Te beginnen met een roadtrip in een Volkswagen-busje met mijn vriend. Zaterdag gaat het gebeuren! Ik ben benieuwd – naar mijn rijkunsten in een Oldtimer, naar de mooie Biesbosch-omgeving én naar dit leuke tripje.
 • Nog even over het virus. En dan de beruchte persconferentie van deze maand. Voor mij persoonlijk verandert er niet veel. Ik was vanwege een kwetsbaar persoon in mijn omgeving al extra voorzichtig in wat ik deed en werk daarnaast als ondernemer standaard vanuit huis. Wel realiseer ik me dat het nieuws voor veel mensen (waaronder ondernemers, bruidsparen, mensen in de cultuursector en horeca, etc.) heel rot en heftig is. Maar weet dat we dit samen doen en met een belangrijke reden. Dit jaar heb ik van heel dicht bij meegemaakt hoeveel gezondheid waard is en hoe belangrijk het is om daarbij stil te staan, hoe ruk het ook is dat ieders leven al langere tijd op z’n kop staat. Maar weet dat je sterker bent dan je denkt en dat jij, ik en wij dit aankunnen. Huil, lach, praat en wees lief voor elkaar. Houd vol, lieve jij! En besef: het wordt uiteindelijk beter als we hier samen doorheen gaan. Een dikke coronaproof knuffel voor jou, voor als jij dat nodig hebt!

Wat is jou het meest bijgebleven van de maand september?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 30 september 2020 op 7:14 am - Beantwoord

  Een prachtige boodschap, dank je wel! Ik werk in de zorg en kan deze oppeppende woorden goed gebruiken. Ik ben heel benieuwd naar hef nieuwe kleurtje op de muur en het VTWonen programma is ook hier favoriet.

 2. Naomi 30 september 2020 op 7:22 am - Beantwoord

  Een mooie maand, maar ik ben vooral onder de indruk van je laatste puntjes. Je hebt helemaal gelijk, maar moeilijk is het soms wel. En sterkte met en voor die dierbare.

 3. Daenelia 30 september 2020 op 8:17 am - Beantwoord

  Nooit aan je mannelijke partner vragen of ze iets mooi vinden wat soms geinterpreteerd wordt als vrouwelijk of vrolijk. Gewoon doen wat je mooi vindt. Uiteindelijk vinden ze het vaak toch mooi.
  Echt, heteromannen kunnen zooooo saai zijn.

 4. bychristiana 30 september 2020 op 8:24 am - Beantwoord

  Oke, dus geen Pip studio trap voor jullie straks;-) Het zijn rare tijden, maar toch heb ik echt het gevoel dat dit jaar voorbij vliegt. Ik zie ons nog voor de TV zitten en naar die persconferentie kijken waar die lockdown werd aangekondigd. Toen was het opeens zomer en nu is het alweer herfst! Hoe dan?! Ik heb deze maand eindelijk een knoop doorgehakt. Ik ga volgend jaar een cursus doen en nog dit jaar een tweede blog starten die helemaal in het teken staat van 1 onderwerp;-) Verder verklap ik er nu nog even niets over;-)

 5. Shirley 30 september 2020 op 8:30 am - Beantwoord

  Wat leuk die roadtrip van aankomend weekend. Heel veel plezier! Ik heb laatst een lekkere wortelsoep gemaakt met kokosmelk, een beetje gember en sinaasappel. Het recept staat op Allerhande.

 6. Audrey 30 september 2020 op 8:38 am - Beantwoord

  Prachtig, die foto van dat hert! En vervelend dat er veel zorgen waren over je dierbare, al is je reflectie over wat echt belangrijk is natuurlijk wel weer heel mooi.

  Mijn hoogtepunt van september was uiteraard dat ik mijn puppy kon ophalen. Ik ben helemaal verliefd op haar!

 7. Saskia 30 september 2020 op 8:53 am - Beantwoord

  Op naar een positiever Oktober met meer lucht voor je <3
  En verder gelukkig fijne dingen. En dat lief zijn voor jezelf is iets wat ik ook wat meer heb gedaan de laatste tijd.

 8. Johanna 30 september 2020 op 9:35 am - Beantwoord

  Leuke post. Ik ben met een zoom-cursus creatief schrijven begonnen. De cursus is niet super, maar het schrijven wel. Dus dat is de ontdekking van de maand. Verder dat ik me doelen voor de rest van het jaar moet stellen, want wachten op vroeger (begin 2020!) is zinvol. Gelukkig hebben we hier een nog een hoopvolle situatie, en komt het leven weer een beetje op gang. Vermoedelijk spelt de drogere en schonere lucht een positieve rol. Succes!

 9. Meaghan 30 september 2020 op 9:52 am - Beantwoord

  Heel veel sterkte met die vervelende situatie rondom je dierbare. Echt ontzettend rot dat het niet zo goed gaat. Hopelijk gaat het in oktober weer een stuk beter en zijn er meer positieve ontwikkelingen! <3
  Wat leuk en dapper dat je meedeed aan een filmpje over je onderneming! Tof dat je iets uit je comfortzone deed en over je onderneming ging vertellen. Je hebt een super mooi bedrijf, dus daar mag je ook zeker wat over laten horen! En helemaal lekker dat je een aantal opdrachten hebt binnengesleept voor langere tijd, alleen maar fijn om die zekerheid te hebben.

 10. Anna 30 september 2020 op 10:37 am - Beantwoord

  Leuk om te lezen! Wat heerlijk dat je het maken van soep helemaal ontdekt hebt. Ik zou dat ook weer eens moeten doen, nu het herfst is! En wat fijn dat je eigenlijk wel zin hebt in de herfst, ik vrees dat dat moment bij mij nooit gaat komen :p. Wat ontzettend rot trouwens dat het niet zo goed gaat met een dierbare, ik kan me voorstellen dat dat veel impact heeft. Sterkte! <3

 11. Giovanna Jansen 30 september 2020 op 1:58 pm - Beantwoord

  Mooi om te lezen en mooi de boodschap waar je mee afsluit.
  Wat leuk dat jullie van het weekend een roadtrip gaan maken met een oldtimer VW bus. Veel plezier alvast!

 12. Zo simpel is dan geluk 30 september 2020 op 7:38 pm - Beantwoord

  Fijn dat je als zomermens toch ook van de herfst kan genieten. De lekker soepjes en warme kleding zijn inderdaad ook wel erg fijn.
  Zelf heb ik ook een geweldig leuke maand gehad met ook een zwart randje eromheen helaas. Heel herkenbaar dus wat je schrijft.

 13. Maaike 30 september 2020 op 11:58 pm - Beantwoord

  Dat klinkt als een drukke maand! Lief zijn voor jezelf is erg belangrijk. En de herfst kan ook heel mooi zijn. Tenminste weer lekker normaal slapen en huishouden doen 🙂

 14. Anouk 1 oktober 2020 op 11:27 am - Beantwoord

  September was voor mij geen hele goede maand, het college jaar begon weer en dat drukte me nogal met de neus op de feiten: het leven is toch wel heel erg anders nu. College thuis is echt niet hetzelfde. Mijn man was ook nog een week weg. Hopelijk wordt oktober een betere maand!

 15. Rachel 1 oktober 2020 op 9:47 pm - Beantwoord

  Wat heb je weer een heerlijk artikel geschreven, ziet er goed uit. En soep is altijd heerlijk.. vandaag champignonnensoep gemaakt en ik heb nog drie verschillende bakken in de vriezer liggen (courgettesoep, tomatensoep en gele linzen soep) erg lekker allemaal. Ik ben ook echt een soepmuts. Verder heel veel succes ook met het corona, we moeten er allemaal iets meer op gaan letten en die mondkapjes op doen als we naar openbare ruimtes gaan vind ik niet erg.

Recente blogs

Inkiekje #86 | Stipschilderen, stresskippen & slingers x 10

5 juni 2023|Persoonlijk|

De afgelopen twee weken stonden in het teken van twee dingen: 1) een hele berg regelwerk voor alles rondom ons nieuwe huis, en 2) mijn verjaardag tig keer vieren. Naast dat ik af en toe in een lichte stresskip veranderde als er wéér een document (zoals een organogram van mijn eenmanszaak - huh?) nodig was, genoot ik vooral met volle teugen van mijn verjaardag. Ik vierde het verspreid over verschillende dagen, en heb me nog nooit zo jarig gevoeld. Ik besloot de kringverjaardag te skippen en eens gezellig te gaan stipschilderen met vriendinnen. Daarnaast bracht ik vele uren taarten bakkend door, bleken paaseitjes mijn redder in nood, klunsde ik voor de zoveelste keer met een nieuwe verpakking en kreeg ik een keukenaanwinst die veel te leuk is om in de keukenkastjes te laten staan. Kiek je mee?

7 dingen die ik leuk vind aan ondernemen

19 februari 2019|Lifestyle|

Sinds mei 2018 mag ik mezelf officieel ondernemer noemen. Ondernemer? Het klinkt alleen al heel spannend. En dat is het soms ook! Maar ik kan wel zeggen dat naast mijn baan in loondienst gaan ondernemen als freelance tekstschrijver, redacteur en blogger een van mijn beste keuzes is geweest. Ben jij ook enthousiast, maar twijfel je nog een beetje of ondernemen iets voor jou is? Dan wil ik graag proberen je over de streep te trekken. Door 7 dingen te noemen die ik leuk vind aan ondernemen.

15 excuses om als blogger notitieboekjes te kopen

18 april 2017|Lifestyle|

Kijkend naar mijn steeds groter wordende stapel met notitieboekjes voel ik soms de behoefte om me te verantwoorden. Want wat moet je met zoveel notitieboekjes? Nou, als blogger heb ik talloze redenen om notitieboekjes te sparen. Natuurlijk zou ik veel dingen ook in mijn telefoon kunnen bijhouden, maar voor mij hebben pen en papier toch wel iets speciaals. In dit lijstje met een knipoog zet ik op een rijtje waarom je als blogger best wel 1, 2 of zelfs 15 notitieboekjes kunt gebruiken.