paarse seringen|Seringenpark in Aalsmeer|paarse seringen|Seringenpark in Aalsmeer||||Seringenpark in Aalsmeer|toerist in eigen land tips|gele bloemen langs de weg|||Seringenpark in Aalsmeer|Seringenpark in Aalsmeer|Seringenpark in Aalsmeer

Het Seringenpark in Aalsmeer | Mijn nieuwe dorp ontdekken!

 • 13 mei 2019
 • 31 Reacties
Categorieën: Op reis

Als onderdeel van mijn “inburgering” in mijn nieuwe woonplaats Aalsmeer besloot ik gisteren een nieuw stukje van het dorp te verkennen. Met de bus was ik al vaker langs het Seringenpark in Aalsmeer gereden, en mijn interesse was inmiddels gewekt. Een zonnige zondagmorgen leek me het perfecte moment om dit park met eigen ogen te bewonderen. Ik was blij verrast! Ik laat je graag meegenieten van het mooie Seringenpark in Aalsmeer en geef je meteen een inkijkje in de vele lentefoto’s die ik gemaakt heb.

Over het Seringenpark in Aalsmeer

Eerlijk is eerlijk, ik moest bij voorbaat even opzoeken wat seringen nu precies zijn. Het antwoord bleek simpel: het zijn de bloemen die je onder andere op de foto hierboven ziet. Het Seringenpark staat – zoals de naam al doet vermoeden – vol met seringen in alle kleuren die je je maar kunt bedenken. Ik las op de website Visit Aalsmeer dat er maar liefst 125 verschillende seringen bloeien in mei. Aalsmeer staat blijkbaar zelfs bekend om de seringenteelt, omdat de bloemen het juist hier door de veengrond goed schijnen te doen. Weer wat geleerd! Maar ook zijn er in het park talloze andere mooie bomen en planten te vinden.

Seringenpark in Aalsmeer
Seringenpark in Aalsmeer
Zoals je wel kunt zien op deze foto, ligt Aalsmeer niet ver van Schiphol af.

Een prachtig park in een bloemendorp

Ik was stiekem best wel een beetje verbaasd dat er zo’n mooi park te vinden is in mijn eigen dorp, waar ik nu nog net geen week woon. Natuurlijk is het geen groots opgezette botanische tuin of een grote toeristische trekpleister à la de Keukenhof, maar misschien maakt juist dat het wel zo’n fijne plek. Je kunt hier namelijk nog wel in alle rust rondwandelen zonder dat je hoeft uit te wijken voor rondzwaaiende selfiesticks, grote groepen fietsers en guided tours met parapluutjes en zonnekleppen. Een en al rust. Zelfs op een zonnige zondag net voor lunchtijd. Ik kon oprecht wel een vreugdesprongetje maken toen ik het park voor het eerst in liep. Mooie plekken ontdekken op vakantie is geweldig, maar een fijne plek vinden in je eigen woonplaats is misschien wel nóg leuker.

Seringenpark in Aalsmeer
Seringenpark in Aalsmeer
Seringenpark in Aalsmeer

Blauwe luchten, schattige paadjes én brandnetels

Natuurlijk werd het Seringenpark in Aalsmeer nog net een beetje mooier door de zon die net gisteren volop straalde en de wolken die tegelijkertijd juist wegbleven. Tja, met een strakblauwe lucht wordt bijna ieder landschap nóg mooier. Wandelend over de smalle paadjes, over bruggetjes, langs bomen en natuurlijk langs de seringen voelde, het even alsof ik op een wel heel idyllische plek ver van huis was beland. Het park is ook nog eens groots opgezet en eindigt in een soort dijk waar je ook prachtige fietstochten kunt maken. Er staat zelfs een mooie molen (de Stommeermolen) langs de weg, voor wie graag een typisch toerist-in-eigen-land-kiekje wil maken.

Over idyllisch en helemaal opgaan in de natuur gesproken, ik was zo enthousiast foto’s aan het maken dat ik ongemerkt in een brandnetel ging zitten. Tja, genieten van de natuur doe je natuurlijk met AL je zintuigen – ahum!

gele bloemen langs de weg
Seringenpark in Aalsmeer

Niet mijn laatste bezoekje

Weet je wat ik zo bijzonder vind? Ik heb mijn woonplaats eigenlijk helemaal niet zo bewust uitgekozen. Ik ben min of meer door toeval hier terecht gekomen omdat er een heel mooi huisje bleek te staan. Maar hoe vaker ik rondwandel en een kijkje neem op alle plekken die ik tot nu toe nog niet kende in Aalsmeer, hoe meer ik me realiseer dat ik echt wel in een mooi stukje van Noord-Holland ben beland. Natuurlijk is het hier de Veluwe niet, maar dat betekent nog niet dat ik hier niet volop van een mooie en groene omgeving kan genieten.

Ik heb zo’n vermoeden dat dit niet mijn laatste bezoekje aan het Seringenpark in Aalsmeer was.

paarse seringen

Praktische informatie over het Seringenpark

Lijkt het je leuk om een keer een kijkje te nemen bij het Seringenpark in Aalsmeer? Als je een keer in de buurt bent, is het zeker mooi om hier in de lente rond te wandelen, te fietsen of te picknicken. Je vindt het Seringenpark aan de Ophelialaan in Aalsmeer. Het park is vrij toegankelijk en altijd geopend.

Op de site Visit Aalsmeer vind je eventueel nog meer leuke tips voor uitjes in mijn dorp (niet gesponsord overigens; ik ben gewoon heel enthousiast!).

Wat is jouw favoriete plek in de plaats waar jij woont?

Seringenpark in Aalsmeer

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Naomi 13 mei 2019 op 6:20 am - Beantwoord

  Wat een heerlijk, prachtig, kleurrijk park! En dat je niet struikelt over de toeristen maakt het natuurlijk nog een beetje fijner;). Het favoriete aan mijn woonplaats is toch wel dat ik omringd word door de polder. Er is altijd verse lucht (oké, soms met wat koeienmest;)) dichtbij. Heerlijk!

  • Romy 13 mei 2019 op 8:09 am - Beantwoord

   Heerlijk dat jij midden in de polder woont! En dat beetje koeienmest maakt het misschien wel nog idyllischer 😉

 2. Darina 13 mei 2019 op 6:59 am - Beantwoord

  Een heel mooi plekje en zo fijn dat het er nog rustig is. Ik ga graag de polder in om te fietsen of de Biesbosch. Fijn als je zoiets moois vlakbij huis hebt.

  • Romy 13 mei 2019 op 8:10 am - Beantwoord

   Volgens mij is de Biesbosch een prachtige omgeving. Wat fijn dat je zo van je omgeving daar kunt genieten 🙂

 3. Josephine 13 mei 2019 op 7:33 am - Beantwoord

  Ontzettend mooi, Romy! Heerlijk om zo’n mooi park dichtbij te hebben (zelfs met brandnetels! 😉 ) Het lijkt me een ideale plek om te wandelen, lezen, of picknicken.

  • Romy 13 mei 2019 op 8:18 am - Beantwoord

   Dat is het zeker! Ik vermoed dat ik hier nog heel wat keren ga genieten 🙂

 4. Tineke 13 mei 2019 op 7:35 am - Beantwoord

  Heel erg mooi! Volgens mij woont shirley van mommytobe ook in Aalsmeer.
  Liefs

  • Romy 13 mei 2019 op 8:18 am - Beantwoord

   Oh wat grappig! Ik kende haar blog nog niet, maar ga meteen even een kijkje nemen 🙂

 5. Anna 13 mei 2019 op 8:17 am - Beantwoord

  Wat een super mooi park! Ik had het vliegtuig op de foto eerst niet gezien, pas toen ik het las dacht ik: WOW wat dichtbij haha 😀

  • Romy 13 mei 2019 op 1:02 pm - Beantwoord

   Haha, de vliegtuigen komen hier inderdaad laag over. Ik ben het gewend omdat ik al mijn hele leven vlak bij Schiphol woon, maar vriendinnen zijn ook weleens verbaasd als ze een vliegtuig zo laag zien overvliegen ?

 6. Audrey 13 mei 2019 op 9:00 am - Beantwoord

  Wat een mooi park! Mijn dorp is aan alle kanten omringd door mooie bossen en velden. Heerlijk om alle kanten uit te kunnen voor een wandeling met de hond 🙂

  • Romy 13 mei 2019 op 1:03 pm - Beantwoord

   Wat heerlijk dat je in zo’n groene omgeving woont, zeker met een hond natuurlijk 🙂

 7. Ilona Wielinga 13 mei 2019 op 10:06 am - Beantwoord

  Wauw, wat een heerlijke plaatjes. Heerlijk om op een zonnige zondag in zo’n park rond te dwalen.

  • Romy 13 mei 2019 op 1:03 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Het was inderdaad heerlijk om hier rond te lopen ?

 8. Shirley 13 mei 2019 op 10:07 am - Beantwoord

  Juist leuk om dichtbij huis plekken te ontdekken, zeker als je een nieuwe woonplaats hebt. Het seringenpark ziet er mooi uit. Ik heb nog genoeg te ontdekken in mijn nieuwe woonplaats. Ik merk ook dat ik daar extra veel zin in heb. Op Facebook heb ik allemaal random evenementen en pagina’s geliket, zodat ik op de hoogte blijf van van alles en nog wat.

  • Romy 13 mei 2019 op 1:05 pm - Beantwoord

   Wat een leuk idee om wat pagina`s over je woonplaats te liken. Zo kom je inderdaad nog eens op ideetjes. Ik raakte ook helemaal gefascineerd door de site over Aalsmeer, haha. Daar stonden heel wat plekken op die ik nog niet kende en graag nog eens wil ontdekken.

 9. Simone 13 mei 2019 op 12:51 pm - Beantwoord

  Wat een mooi park! Leuk om zulke mooie plekjes te ontdekken he? Ik kom als fotograaf ook wel eens op wat onbekendere plekken die super mooi zijn. Daar word ik altijd enorm blij van!

  • Romy 13 mei 2019 op 1:06 pm - Beantwoord

   Zo leuk he om onbekende plekken te ontdekken, zeker om daar vervolgens foto’s te maken natuurlijk ?

 10. Nikita 13 mei 2019 op 2:03 pm - Beantwoord

  Onze stad heeft niet echt veel fotogenieke plekken om eerlijk te zijn. Ik woon in een stad waar je vrij veel natuur wegkappen om er huizen en andere gebouwen te zetten. En mochten het nu nog mooie gebouwen zijn, oke. Maar ze zijn soms echt lelijk. En trouwens, niks kan tegen de natuur op. Daarom hou ik ook van Brugge, ik vind de architectuur en de bouwstijl daar veel mooier en gezelliger. Er zijn wel twee parken in de buurt trouwens, eentje kom ik nooit omdat er jarenlang het gerucht was dat er daar ‘foute mannen’ zaten, zal ik maar zeggen. In het andere park kom ik wel vaker, omdat er daar wel eens evenementen zijn. En als het Kerstmarkt is, is het ook altijd daar. De natuur en gezelligheid van dat parkje, maakt het helemaal af. Ik ben wel dankbaar dat ik dicht bij de dijk woon, zonsondergangen zijn natuurlijk ook prachtig!

  • Romy 16 mei 2019 op 12:14 am - Beantwoord

   Wat jammer dat er in jouw woonplaats niet veel mooie natuur meer te vinden is. Ik herken het wel, hoor. Hier in de regio hebben ze ook de neiging om overal huizen neer te zetten. Gelukkig zijn sommige parken, zoals deze, beschermd. Daarom kunnen hier geen huizen worden neergezet 🙂
   Brugge is absoluut een prachtige plek. Ik kan me voorstellen dat je daar heel graag komt, zeker ook vanwege de herinneringen die je aan de stad hebt. Zo te horen heb je toch nog wel wat mooie natuur in de buurt. Een dijk vlakbij hebben is, zeker met zonsondergang, niet verkeerd 😉

 11. Nienke 13 mei 2019 op 9:33 pm - Beantwoord

  Oh maar dan vind je het Aalsmeer flower festival waarschijnlijk ook een leuk evenement. Wordt in 2019 gehouden in het weekend van 15&16 juni in het dorp en de prachtige historische tuin (het theehuis is daar trouwens ook een aanrader!) geen aandelen wel een bloemen enthousiast uit de buurt (Nieuw Vennep). Veel woonplezier in Aalsmeer.

  • Romy 16 mei 2019 op 12:16 am - Beantwoord

   Wat een leuke tips! Die ga ik zeker onthouden 🙂 Dankjewel voor je leuke reactie!

 12. Maaike 13 mei 2019 op 10:55 pm - Beantwoord

  Wauw, dat ziet er heel mooi uit daar! <3

 13. Els 14 mei 2019 op 10:09 am - Beantwoord

  Wat een heerlijk park zo om de hoek! Echt zo fijn dat de lente weer komt! Ik hou echt van de bloemen en dieren.

 14. evelien 15 mei 2019 op 9:03 am - Beantwoord

  Wat een fijn park! De foto met het vliegtuig en het bruggetje is echt prachtig. <3
  Liefs,
  Evelien

  • Romy 16 mei 2019 op 12:34 am - Beantwoord

   Dankjewel! Ik vond het zelf ook wel een mooie toevalstreffer dat het vliegtuig net kwam overvliegen toen ik de foto maakte 🙂

 15. Anouk 15 mei 2019 op 9:57 am - Beantwoord

  wauw wat een prachtig park! Ik heb zelf het geluk op 5 minuutjes fietsen van een bos te wonen, en dat is ook heerlijk

  • Romy 16 mei 2019 op 12:39 am - Beantwoord

   Wat heerlijk dat je zo dicht bij het bos woont! Ik kan me goed voorstellen dat je daar regelmatig te vinden bent 🙂

 16. Heidi 15 mei 2019 op 7:34 pm - Beantwoord

  Wat super mooi is het, mooie bloemen.

 17. Saskia 16 mei 2019 op 11:53 am - Beantwoord

  Wat super fijn zo’n plekje naast de deur! Wij hebben hier ook een klein parkje om de hoek (heb ik ook mijn zwangerschapsshoot gedaan) Super fijn om te kunnen wandelen en foto’s te kunnen maken.

  • Romy 18 mei 2019 op 12:04 pm - Beantwoord

   Inderdaad, een park in de buurt is zo fijn. Echt genieten om daar even rond te wandelen, bijvoorbeeld op een rustige ochtend of na het werk 🙂

Recente blogs

De middelbare school | Herinneringen uit de oude doos

16 juni 2018|Persoonlijk|

Afgelopen woensdag was voor talloze scholieren de dag van hét verlossende telefoontje. Ik zag dan ook talloze aankondigingen van trotse moeders van geslaagde pubers, blogartikelen van pas afgestudeerde slimmeriken en natuurlijk veel vlaggen met bungelende rugzakken voor de ramen. Dat deed me denken aan mijn eigen middelbare-schooltijd, die ik 7 jaar geleden - met precies hetzelfde telefoontje - afrondde. Weet je nog, die tijd van spannende schoolfeesten, gelanceerde geodriehoeken en (in mijn geval) zelfs een theaterstuk met een blote Belg? Tijd voor een sprong terug in de tijd!

Q&A antwoorden: wie is de persoon achter Vaker Vrolijk?

9 april 2017|Persoonlijk|

Heb je altijd al van mij willen weten wat mijn favoriete vakantieland is? Of wat ik wel en niet mooi vind aan mezelf? Vorige week mochten jullie mij vragen stellen voor een Q&A. Ik kreeg zoveel vragen dat ik er wel 2500 woorden over had kunnen schrijven. Hartstikke leuk! Omdat ik jullie een mega-artikel met feitjes over mij wilde besparen, heb ik een aantal leuke vragen uitgekozen. Klaar voor een toch nog best wel uitgebreid artikel? Neem een flinke slok thee, adem diep in en uit... Oké, daar komen mijn antwoorden.

Inkiekje #48 | Kwarktaart-instorting, kerstviering & afscheid nemen

27 december 2021|Persoonlijk|

Ken je het verhaal van de goed gelukte kwarktaart die daarna compleet instortte? Wij sinds dit kerstdiner wel! Gelukkig was ons kerstmenu verder heel smakelijk en het voelde alleen al heel fijn om dierbaren om ons heen te hebben. Dat laatste ook deels omdat we deze week van twee mensen afscheid namen. Ik neem je mee in mijn afgelopen twee weken: twee weken van technische oplossingen, kerstboomversieringen, toetjesvoorpret en ook van het besef dat het leven maar kort is.