Tweedehands kleding kopen? Ooit vond ik het maar niets en was ik bang met ware clownspakjes thuis te komen. Inmiddels weet ik dat je met goed zoeken soms de leukste kleding kunt vinden. Dit weekend was ik weer bij de IJ-hallen te vinden om op koopjesjacht te gaan. En dat is goed gelukt: ik gaf € 13 uit, maar kwam met maar liefst 5 leuke aankopen terug. Omdat ik daar zelf zo vrolijk van word, laat ik je vandaag graag mijn geshopte kleding en schoenen zien. Ik smokkel trouwens een beetje en voeg aan deze IJ-hallen shoplog ook meteen mijn nieuwe schoenen toe die ik online bestelde. Lees snel verder.

ij-hallen shoplog

De IJ-hallen zijn voor mij nog best een onderneming om te komen. Amsterdam-Noord is niet het meest gemakkelijk te bereiken gedeelte van Amsterdam. Maar gezien mijn stiekeme voorliefde voor lange busritten hoor je mij niet klagen. Dit keer had ik de nodige voorbereidingen getroffen en ging ik zelfs met een trolley als volleerd koopjesjager op stap. Ik was naar een paar dingen op zoek: enkellaarsjes, een roze rokje en een colbertje. En guess what, ik vond ze alle drie!

ij-hallen shoplog colbert grijs zwart

H&M – Grijs colbert met zwarte details

Dit grijze colbertje is misschien niet de kleurrijke kleding die je van mij gewend bent, maar toch vind ik hem erg leuk. Ik combineer graag gekleurde jurkjes met een iets neutraler jasje en daar is dit colbertje perfect voor. Ik was vooral verliefd op de mooie zwarte knoopjes. Zo’n leuk soort knoop heb ik nog nooit bij een jasje gezien. Ook door de zwarte details vond ik dit echt een jasje dat eruit springt in mijn kledingkast. Ik betaalde voor dit jasje €3.

ij-hallen shoplog only colbert donkerblauw

ONLY – Donkerblauw colbertje

Tja, je zoekt colbertjes of niet. Ik kwam namelijk met nóg een leuk colbertje thuis: dit donkerblauwe exemplaar. Dit is niet een kleur die ik tot nu toe vaak heb gedragen, terwijl ik het eigenlijk een hele mooie en chique kleur vind. Het is een vrij basic jasje, maar voor een simpele kantooroutfit vind ik dit ideaal. Ik heb ook een blauw-wit jurkje waar deze kleur perfect bij staat. Voor €3 kon ik hem in ieder geval niet laten hangen.

ij-hallen shoplog jasje blauw H&M

H&M – Mintgroen jasje

En dan mijn favoriete jasje van de drie exemplaren die ik kocht: een mintgroen jasje dat oorspronkelijk van H&M komt. Ik vind dit stofje zo mooi en het is ook ideaal voor als het in de winter iets frisser is. En dan de kleur! Ik heb nog bijna niets in mintgroen in mijn kast hangen, maar ben er helemaal weg van. Voor maar €4 werd ik de trotse nieuwe eigenaar van dit mooie item, dat ook nog eens als gegoten bleek te zitten.

ij-hallen shoplog rokje tule roze

Roze rokje met glittersteentjes

Mijn meest favoriete kledingstuk dat ik bij de IJ-hallen kocht, is toch wel dit zachtroze rokje. Ik zocht al tijden een petticoat- of tutu-achtig rokje. Laatst plaatste ik zelfs online een bestelling voor zo’n rokje. Maar wat op de foto op een prachtige prinsessenrok leek, stond bij mij alsof ik iets uit de verkleedkist van mijn 7-jarige nichtje had getrokken. Geen succes! Dit rokje is daarentegen een stuk draagbaarder. Het is vrij kort, maar is wel echt het mooie meisjesachtige rokje dat ik in mijn hoofd had. Ik moet nog even kijken hoe ik het ga combineren en het is zeker geen rokje dat ik dagelijks zou dragen. Toch ben ik er zó blij mee. De prijs? Geloof het of niet, maar dit rokje kostte €1.

ij-hallen shoplog enkellaarzen roze

Roze enkellaarsjes

Omdat ik helaas veel last heb van vocht in mijn voeten, draag ik bijna altijd dichte schoenen. Ik heb alleen ook nog eens een brede wreef, dus schoenen uitzoeken is voor mij nooit echt een feest. Bij de IJ-hallen kwam ik een paar schoenen tegen dat meteen mijn aandacht trok. Ze zijn roze, hebben een mooie hak en zijn een beetje geplooid aan de bovenkant. Helemaal leuk! Ik heb ze eerlijk gezegd niet even gepast op de markt en ze bleken nog best wel strak te zitten bij mijn wreef. Maar na een beetje inlopen, lopen ze vast een stuk fijner. En voor €2 kun je niet snel een grote miskoop doen, toch?!

ij-hallen shoplog

shoplog schoenen met borduursels zalando

Niet tweedehands, wel leuk: roze sneakers

Zoals ik al zei, wil ik ook nog even valsspelen in deze IJ-hallen shoplog. Ik kocht namelijk onlangs ook nieuwe gympen. Ik had heel hard nieuwe schoenen nodig, omdat een ander paar drastisch aan vervanging toe was. Plotseling kwam ik bij Zalando deze roze sneakers met borduursels tegen. Als je mijn kledingstijl een beetje kent, dan begrijp je vast dat ik nog net niet kwijlend achter mijn laptopscherm zat. Want roze én een fleurig patroon! Gelukkig bleken ze in het echt net zo mooi te zijn als op de foto en ook nog eens perfect te passen (wat bij mij dus echt een wonder is met schoenen!). Ik ben hier zó blij mee.

Oftewel, mijn kledingkast is weer goed gevuld, ik ben maar een klein beetje geld armer en ik heb een heerlijke dag rondneuzen en struinen over de IJ-hallen gehad. Happy me! 

Koop jij weleens tweedehands kleding?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. yvonne 17 augustus 2017 op 6:28 am - Beantwoord

  Wat een leuke items! Vooral het rokje grijze jasje en de laarsjes vind ik erg leuk.
  Ik las ergens een tip over het oprekken van schoenen, dat kun je bij de schoenmaker laten doen maar er bestaan ook stretchsprays. En de goedkoopste tip is om er zakjes water in te doen en dan je schoenen in een plastic zak in de vriezer te leggen. Na een nachtje eruit halen. De zakjes bevriezen dan en schijnen zo de schoenen op te rekken.

  • Romy 17 augustus 2017 op 7:00 am - Beantwoord

   Wat een slimme tips! Dankjewel! Die had ik nog nooit gehoord. Ik ga vanavond eens die tip van de zakjes water uitproberen. Ben benieuwd! 🙂

 2. Marije 17 augustus 2017 op 6:29 am - Beantwoord

  Weer zo goed geslaagd! Leuke items weer!

  Ik koop eigenlijk nooit tweedehands maar dat heeft meer met mijn maat te maken.

 3. Aneta 17 augustus 2017 op 6:48 am - Beantwoord

  Mooie spullen! Zo te zien ben je gek op jasjes. Het grijze colbert met zwarte randen vind ik persoonlijk erg mooi. Mooi bij een zwarte broek of jeans. Deze enkellaarsjes zouden ook mijn keus zijn geweest. Jij bent alvast klaar voor de herfst

  • Romy 17 augustus 2017 op 7:01 am - Beantwoord

   Ja, ik ben echt dol op jasjes! Ik vind ze altijd ideaal voor naar mijn werk. Ik heb inderdaad meteen genoeg kleding liggen voor de herfst straks 🙂

 4. Shirley 17 augustus 2017 op 6:58 am - Beantwoord

  Goede koopjes heb je gedaan. Ik koop zelf niet tweedehands. Daarvoor heb ik teveel smetvrees. Best wel jammer, aangezien je daar de leukste koopjes kunt scoren.

  • Romy 17 augustus 2017 op 7:04 am - Beantwoord

   Ik kan me voorstellen dat niet iedereen het fijn vindt om tweedehands te kopen. Ik moest eerst ook even aan het idee wennen, maar doe het nu graag. Zelf kijk ik altijd even kritisch kijk of een aankoop er netjes uitziet en was ik de kleding na aankoop een keer. Dat geeft me dan ook meteen een frisser gevoel.

 5. Darina 17 augustus 2017 op 6:59 am - Beantwoord

  Goed geslaagd! Die laarsjes zijn heel leuk! Ik koop eigenlijk nooit tweedehands kleding. Misschien toch meer op zoek gaan 🙂

 6. Hermien - KouweKleren 17 augustus 2017 op 8:16 am - Beantwoord

  Zo tof dat jij helemaal om bent wat tweedehands betreft. En je hebt er talent voor, want precies vinden wat je zoekt – ook echt nog in je eigen smaak – kan soms best lastig zijn, zelfs met een portie geluk.

  • Romy 17 augustus 2017 op 8:41 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Ja, ik vind tweedehands shoppen echt zoveel leuker dan ik ooit had verwacht 🙂 Bij kringloopwinkels vind ik het vaak nog wel echt lastig om iets leuks te vinden, maar met 750 kraampjes bij de IJ-hallen moet het bijna wel goed komen 🙂

 7. Sofie 17 augustus 2017 op 8:21 am - Beantwoord

  Wauw, je hebt weer toffe dingen gescoord! Dat rokje is superleuk!

 8. Josephine 17 augustus 2017 op 8:40 am - Beantwoord

  Echt leuk! Ik vind je groene jasje het mooist! Zelf kan ik me niet herinneren, wanneer ik voor het laatst tweedehands kleding gekocht heb. Maar ik krijg vaak leuke dingen die mijn zussen of vriendinnen niet meer dragen. Lucky me. 🙂 En zoals je weet, wil ik echt graag eens naar de IJ-hallen toe. 🙂

  Ook leuke nieuwe sneakers, trouwens!

 9. Maaike 17 augustus 2017 op 8:54 am - Beantwoord

  Nou, weer bijzonder goed geslaagd zo te zien! Kleding voor mezelf koop ik eigenlijk niet tweedehands. Vooral omdat we hier niet een soort IJ hallen hebben. Voor de kinderen koop ik wel vaak tweedehands trouwens. Scheelt veel geld, en van dat geld kun je weer leuke dingen doen. Ik heb trouwens ook van die voeten… En ook nog maat 42. In schoenen met leuke bandjes lijken mijn voeten net rollades.

  • Romy 17 augustus 2017 op 9:09 pm - Beantwoord

   Ja, ik ben zeker weten goed geslaagd 🙂 Leuk dat je voor de kinderen ook regelmatig tweedehands shopt. Volgens mij is het soms voor kinderen ook makkelijker dan voor jezelf als volwassene. Ik zie alleen al bij de kleine kringloopwinkel in ons dorp regelmatig de leukste kinderkleding hangen.
   Wat balen dat je ook last hebt van vocht/brede voeten! Ik kan er soms zelf best wel van balen als ik overal mooie pumps voorbij zie komen. Maar ach, er zijn ergere dingen dan niet zo mooie voeten hebben 😉

 10. Kim 17 augustus 2017 op 9:04 am - Beantwoord

  Goed geslaagd! Het mintgroene jasje is favoriet denk ik. Zelf koop ik eigenlijk nooit 2ehands kleding of schoenen. Heel vaak koop ik sowieso geen kleding. Wel schoenen, haha.

 11. Linda 17 augustus 2017 op 9:10 am - Beantwoord

  Wat ben je super leuk geslaagd! Preloved shoppen bij de Ijhallen staart nog hoog op mijn lijstje. En wat ben je goed geslaagd. Zo onwijs leuk!

  • Romy 17 augustus 2017 op 8:42 pm - Beantwoord

   Wat leuk dat je regelmatig kleding van je zussen of van vriendinnen krijgt. Dat is ook een manier om soms onverwacht aan leuke kleding te komen waar niet iedereen in loopt 🙂 Hopelijk komt een bezoekje aan de IJ-hallen er snel van!

  • Romy 17 augustus 2017 op 9:09 pm - Beantwoord

   Ik kan het je echt aanraden! Er is zóveel keuze bij de IJ-hallen. Voor elke stijl en maat is er wel wat leuks te vinden voor weinig geld 🙂

 12. Sandra 17 augustus 2017 op 9:19 am - Beantwoord

  Je hebt echt weer leuke dingen weten te scoren! Ik vraag me altijd af hoe mensen dat doen. Ik zie het gewoon niet liggen ofzo? Maar er zijn echt wel veel toffe dingen te vinden op dit soort evenementen en kringloopwinkels! Vind ook alles wat je hebt gekocht heel goed bij jou passen. Al die leuke kleurtjes en de print op de schoenen, hihi. Lekker geslaagd! 🙂

  • Romy 17 augustus 2017 op 9:12 pm - Beantwoord

   Dankje 🙂 Ja, ik ben echt goed geslaagd! Wat betreft het leuke dingen tweedehands scoren, dat is ook best wel een zoektocht. Bij de kringloopwinkel kom ik eigenlijk ook niet zo heel vaak leuke kleding tegen, terwijl ik daar elk weekend wel een keer kom. Maar bij de IJ-hallen zit er met 750 kraampjes met vooral heel veel kleding bijna altijd wel iets voor je bij 🙂

 13. Neverdullmoments 17 augustus 2017 op 9:22 am - Beantwoord

  Leuk! Vooral dat grijze colbertje vind ik echt tof. Je hebt me nu echt overtuigd, ik ga binnenkort ook even tweedehands shoppen! Wat je al reageerde inderdaad: als je t zelf wast en het ziet er netjes uit.. waarom niet? En voor dat geld..!

 14. Susan 17 augustus 2017 op 9:25 am - Beantwoord

  Dat rokje is heel tof! Ik zie een outfit graag tegemoet 🙂 Die roze schoenen zijn geweldig <3

 15. bychristiana 17 augustus 2017 op 9:37 am - Beantwoord

  Ah wat een leuke dingen heb je gevonden, is eigenlijk allemaal mijn smaak! Ik vind vooral dat grijze jasje van H&M erg leuk. Ook de sneakers, ik zie dat zo vaak om me heen, zou dat alleen zelf lastig vinden om te combineren.

 16. evelien 17 augustus 2017 op 9:44 am - Beantwoord

  Wat een leuke aankoopjes, ik wil graag een keer naar de ijhallen. Lijkt mij onwijs leuk!
  Liefs,
  Evelien

 17. Nesrin 17 augustus 2017 op 10:02 am - Beantwoord

  Oh die sneakers zijn gaaf! Zijn ze van Anna Field? Ik wil binnenkort een stukje over dit merk schrijven want ze hebben echt leuke betaalbare schoenen en kleren.

  Dat rokje is zo zoet!

 18. Oui Nathalie 17 augustus 2017 op 10:03 am - Beantwoord

  Wooow wat heb je leuk geshopt! Voor 13,- euro?! Kan t niet geloven 🙂
  De schoenen van zalando vind ik oook super leuk! Ook echt mijn ding!

  Liefs, nathalie

  • Romy 17 augustus 2017 op 9:12 pm - Beantwoord

   Oh leuk! Ik hoop zo dat je ook leuke koopjes vindt en dan net zo blij verrast bent als ik toen ik een paar maanden geleden voor het eerst tweedehands iets kocht 🙂

  • Romy 17 augustus 2017 op 9:13 pm - Beantwoord

   Dankje! Wat leuk dat het ook helemaal jouw smaak is! Ik heb zelf aardig wat roze en blauwe kleding, dus daar staan de sneakers goed bij 🙂 Maar ook met een mooie jeans en een neutrale top staan ze waarschijnlijk heel gaaf.

  • Romy 17 augustus 2017 op 9:14 pm - Beantwoord

   Ja klopt, ze zijn van Anna Field. Echt zo’n leuk merk! Ik heb ook een jurkje van dit merk gekocht en ben daar ook echt weg van. Ik ben benieuwd naar je artikel 🙂

  • Romy 17 augustus 2017 op 9:15 pm - Beantwoord

   Ja, echt bizar eigenlijk, hè? Zo weinig geld voor zoveel leuke kleding. In de winkel zou ik waarschijnlijk alleen al voor één colbertje 3x zoveel hebben betaald 😉

 19. Kimberly 17 augustus 2017 op 10:40 am - Beantwoord

  Je hebt hele leuke dingen gescoord! Ik vind vooral het roze rokje echt onwijs leuk en vrolijk, love it! Ook vind ik de sneakers die je hebt besteld ook heel erg leuk! Die borduursels aan de zijkant maken het echt helemaal af.

 20. Irene 17 augustus 2017 op 10:54 am - Beantwoord

  Wauw zo’n mooie spulletjes! Vooral die laarsjes vind ik echt super mooi!

 21. Iris 17 augustus 2017 op 11:04 am - Beantwoord

  Wat ben je goed geslaagd! Ik wil er ook ooit nog eens naartoe haha, maar ga ook altijd regelmatig naar de kringloop. Lekker rondneuzen is zo leuk!

  • Romy 17 augustus 2017 op 9:15 pm - Beantwoord

   Wat leuk dat je al regelmatig bij de kringloopwinkel rondneust. Dan weet ik zeker dat je de IJ-hallen al helemaal leuk zult vinden. Zoveel kraampjes, zoveel keuze! 🙂

 22. Charel 17 augustus 2017 op 11:10 am - Beantwoord

  Bizar zeg voor 13,-! En je items zijn ook zeker goed gescoord! Ik vind je sneakers echt tof!

 23. Mariska 17 augustus 2017 op 11:13 am - Beantwoord

  Dat zijn mooie aankopen! Ik vind het grijze jasje toch ook wel heel mooi, ondank dat hij niet zoveel kleur heeft 🙂

 24. Tineke 17 augustus 2017 op 11:21 am - Beantwoord

  Ik kocht laatst via United Wardrobe mijn eerste succesvolle tweedehands aankoop. Al die jasjes zijn echt heel erg leuk!
  Liefs

 25. Annika 17 augustus 2017 op 11:41 am - Beantwoord

  Leuke laarsjes, ik heb ze ook! 😀

  Leuke dingen voor weinig geld, ik kan me voorstellen dat dat een fijn gevoel oplevert!

 26. Margo 17 augustus 2017 op 12:12 pm - Beantwoord

  Wat een toffe items! Ik vind vooral dat blauwe blazertje helemaal jij 🙂 Ik ben er nog nooit geweest, maar ik lees er altijd veel over. Ik doe wel eens ruilen met een vriendin of m’n buurvrouwen, dat kost niks en levert wel wat leuks op! Mooie sneakers ook, hier zou ik ook zo op lopen! 😀

 27. Bente 17 augustus 2017 op 12:13 pm - Beantwoord

  Dat jasje in mint is ook mijn favoriet! Toffe items heb je gevonden! Het is trouwens super makkelijk om bij de IJhallen te komen vanaf Amsterdam CS. Je kan heel makkelijk de pont nemen toch?

  Ik ben zelf niet echt een tweedehands shopper nee. Ben 1 keer op de IJhallen geweest en ik vond het echt helemaal niets 😉 Te druk, te veel, zoeken, te rommelig… Geef mij maar een opgeruimde winkel (zonder sale want dan vind ik het al te rommelig), Verschil moet er zijn toch 😀

  Nu ik dit zo type.. best raar, want van mezelf ben ik helemaaal niet opgeruimd en netjes.. Alleen als ik aan het winkelen ben vind ik dat het fijnst 😉

  • Romy 17 augustus 2017 op 9:16 pm - Beantwoord

   Wat leuk dat je laatst ook met succes iets tweedehands hebt gekocht! Ik moet ook nog steeds eens een kijkje nemen op United Wardrobe. Volgens mij staan daar ook regelmatig toffe spullen op.

  • Romy 17 augustus 2017 op 9:16 pm - Beantwoord

   Wat toevallig dat jij die laarsjes ook hebt! 🙂 Ik vind ze ook zo leuk.

  • Romy 17 augustus 2017 op 9:17 pm - Beantwoord

   Dankjewel 🙂 Wat een leuk idee trouwens, zo’n kledingruil met een vriendin of buurvrouw. Zo kom je ook nog eens aan leuke kleding inderdaad!

  • Romy 17 augustus 2017 op 9:19 pm - Beantwoord

   Oh, thanks voor de tip! Ik wist niet dat je er ook makkelijk met de pont kunt komen. Zelf neem ik altijd de bus vanaf Centraal en naar Centraal toe ben ik ook iets meer dan een uur bezig. Maar het is het gelukkig wel allemaal waard. De volgende keer ga ik eens kijken of ik de pont kan nemen. Dat scheelt weer een busritje! 🙂
   Wat grappig dat je meestal niet zo opgeruimd bent, maar wel heel erg van opgeruimde winkels houdt. Ik kan me voorstellen dat ook niet iedereen fan is van tweedehands shoppen op zo’n grote markt. Ik vind het zelf wel een leuke zoektocht altijd 🙂

 28. Robin Valentine 17 augustus 2017 op 12:30 pm - Beantwoord

  Wow wat een leuke items en fijne prijzen! Ik vind vooral dat roze rokje echt onwijs cute.

 29. Elisabeth 17 augustus 2017 op 12:40 pm - Beantwoord

  Ik koop bijna altijd mijn kleding tweede hands. Vind alles nieuw eigenlijk te duur 😡 Alleen schoenen lukt me niet heb een maat die nooit te vinden is en niet echt heel gangbaar is. En die sneakers die je nieuw gekocht hebt!! Wauw super leuk!

  • Romy 17 augustus 2017 op 9:21 pm - Beantwoord

   Wat fijn dat je in tweedehands kleding een goed alternatief voor nieuwe kledingitems hebt gevonden! Wel jammer dat je schoenmaat tweedehands niet zo goed te vinden is. Misschien kun je het eens op Marktplaats proberen? Daar heb je volgens mij ook met minder standaard maten nog weleens succes.

 30. Melissa 17 augustus 2017 op 5:41 pm - Beantwoord

  Wat een prachtige aankopen en dat voor zo weinig geld! Dat jasje van H&M vind ik zo mooi!

 31. Kaylin 17 augustus 2017 op 6:07 pm - Beantwoord

  Mooie items! Je hebt koopjes gedaan! ;D Maar wow, die enkellaarsjes hebben wel nog hoge hakken. Zou ik niet lang mee kunnen rond wandelen :’)

 32. Nikita 17 augustus 2017 op 6:09 pm - Beantwoord

  Dat rokje is echt schattig! Zelf ben ik geen rokjesdrager, maar ik vind het echt een mooi rokje. Dat jasje is trouwens heel mooi. Als ik deze shoplog zie, die kleding weet ik meteen dat het jouw shoplog is. Voor mij straalt die echt helemaal Romy uit 🙂

  • Romy 17 augustus 2017 op 9:27 pm - Beantwoord

   Wat onwijs leuk dat je echt mijn stijl herkent in deze items! Dankjewel voor je lieve reactie!

 33. Simone 17 augustus 2017 op 7:47 pm - Beantwoord

  Wat een leuke spulletjes heb je gekocht. Vooral die sneakers vind ik erg leuk!

 34. Marloes 17 augustus 2017 op 8:36 pm - Beantwoord

  Wat een mooie colbertjes en jasje heb je gescoord! Erg leuk dat je kleding zo een nieuw leven geeft, om het maar even zo te zeggen 🙂

 35. Larissa 17 augustus 2017 op 8:55 pm - Beantwoord

  Ooohh ik ben verliefd op je gympen!! Ik ga ineens nadenken over redenen om een nieuwe aankoop te verantwoorden haha.
  Verder echt super goed gedaan om zoveel leuke items te scoren voor zo’n klein bedrag.