Shoplog | Mijn tweedehands aankopen bij de IJ-hallen

Al maandenlang fantaseerde ik over een bezoekje aan de IJ-hallen. Ik stelde me een enorme hal voor met talloze kraampjes waar ik net die ene mooie vintage jurk zou tegenkomen. Lianne kwam met het leuke idee om er samen naartoe te gaan, dus dat deden we. Met een extra plastic zak in onze tas (ja, wij hadden grootse plannen!) gingen we op stap. Uiteindelijk waren we beide zo goed geslaagd dat we onze armspieren flink hebben getraind met alles wat we meesjouwden. Maar het was het meer dan waard en we hadden een hele gezellige dag! Wat ik allemaal kocht? In deze shoplog laat ik je mijn tweedehands aankopen bij de IJ-hallen zien.

blond amsterdam schoolagenda 2017 2018

Blond Amsterdam-agenda

Oké, tweedehands is deze agenda niet helemaal. Hij werd alleen wel gloednieuw aangeboden voor minder dan de helft van de nieuwprijs. Eigenlijk had ik al een agenda liggen, maar ik bedacht me terplekke dat een tweede agenda ook wel handig is (lees: ik zocht gewoon een goed excuus om iets van Blond te kopen!). Voor maar €6,50 nam ik deze agenda voor 2017/2018 mee. Ik kan nu al niet wachten om hem over een maand echt in gebruik te nemen.

dvd de avonturen van ichabod en meneer pad

Dvd De avonturen van Ichabot en Meneer Pad

Al een paar jaar verzamel ik Disney-dvd’s. Of nou ja, de klassiekers van Disney. Ik maak er een sport van om zoveel mogelijk dvd’s tweedehands voor een prikkie te scoren, zodat ik hopelijk ooit met mijn toekomstige kinderen Disney-films kan gaan bingewatchen. Veel bekende films heb ik inmiddels al, maar deze dvd had ik nog niet in mijn verzameling. Ik had zelfs nog nooit van deze film gehoord, dus het voelde meteen als een collector’s item. Voor maar €1,- maakt deze film nu ook deel uit van mijn alsmaar groeiende dvd-collectie.

shoplog ijhallen tweedehands aankopen mintgroene sneakers

Mintgroene sneakers

Schoenen tweedehands kopen? Daar zette ik altijd mijn vraagtekens bij. Het idee dat andere mensen al hebben gezweet in de schoenen die ik draag, vind ik niet zo fris. Maar heel af en toe, als schoenen er echt nog mooi uitzien, probeer ik dat idee uit mijn hoofd te zetten. Dat is dus precies wat ik deed toen ik deze mintgroene sneakers zag. Lianne en ik vielen er allebei als een blok voor en kochten dus beide precies dezelfde sneakers. Het grappige is dat ik deze sneakers aan de ene kant totaal niet mij vind, maar aan de andere kant ook weer wel door de felle kleuren. Voor €4,- kon ik deze sneakers in ieder geval niet laten liggen.

shoplog ijhallen tweedehands aankopen zara rode winterjas

Rode winterjas

Toen wij zondag over het terrein bij de IJ-hallen liepen, was er geen wolkje te bekennen en was het aardig puffen van de hitte. En wat doe ik? Ik koop een winterjas! Tja, deze jas vond ik gewoon zo leuk dat ik hem maar alvast heb gekocht voor de winter. Vorig jaar droeg ik een pastelroze winterjas, maar een warme kleur vind ik ook wel wat hebben. Daarom moest ook deze jas mee naar huis. Voor maar €7,50 werd ik er de nieuwe trotse eigenaar van. Naderhand vroeg de verkoper met een grijns op zijn gezicht: “Wil je een tasje of doe je de jas liever meteen maar aan?” Grapjas!

shoplog ijhallen tweedehands aankopen h&m wit jasje

Witte blazer met zwarte strepen

Lianne en ik hebben nogal dezelfde smaak qua aankopen, geloof ik. Aan het begin van de markt, viel mijn oog namelijk direct op dit mooie jasje. Lianne vertelde vervolgens dat zij dus precies dit jasje thuis in de kast heeft hangen. We kunnen binnenkort bijna gaan twinnen, want ik kocht hetzelfde jasje dus op de markt. De prijs? €2,50 maar! Witte kleding is voor mij trouwens wel een flinke uitdaging. Ik ben best netjes hoor, maar krijg het toch al snel voor elkaar om een zwarte veeg op mijn witte mouw te krijgen. Maar die uitdaging ga ik graag aan met dit leuke jasje!

shoplog ijhallen tweedehands aankopen gele jurk met stippen

Gele jurk met witte stippen

Het leukste (in mijn ogen) heb ik voor het laatst bewaard in deze shoplog van de IJ-hallen. Een paar weken geleden bestelde ik bij Steps een gele jurk met witte stippen, maar helaas viel dat jurkje véél te groot uit. Met pijn en moeite stuurde ik het terug. En raad eens, ik kwam zondag een soortgelijk jurkje tegen op de IJ-hallen. Het had niet veel gescheeld of ik had een klein vreugdedansje gemaakt. Het jurkje zat als gegoten en ik ben er zo blij mee. Zeker voor de €10,- die ik ervoor betaalde. Binnenkort laat ik trouwens een outfit met dit vrolijke jurkje zien op mijn blog. 

Zelf een bezoekje brengen aan de IJ-hallen?

Het moge duidelijk zijn: ik ben goed geslaagd bij de IJ-hallen. Deze enorme vlooienmarkt met maar liefst 750 kraampjes is wat mij betreft zeker een bezoekje waard. Op de website van de IJ-hallen vind je meer informatie over de data waarop je de vlooienmarkt kunt bezoeken of een kraampje kunt huren. Zie jij jezelf ook al gezellig rondneuzen bij de IJ-hallen? Dan heb ik nog twee tips uit eigen ervaring:

 1. Neem een trolley mee als je van plan bent om veel leuke dingen te kopen. Of heb je wel zin om spierballen te kweken? Stop dan een paar plastic zakjes in je tas.
 2. In de zomer is de vlooienmarkt buiten. Een beurs in de IJ-hallen betekent dus niet per se dat je ín de IJ-hallen rondloopt (dat dacht ik dus!). Zonnebrand is dan op een zonnige dag geen overbodige luxe, type ik met mijn inmiddels felrood geworden armen.

Ben jij weleens naar de IJ-hallen geweest?

Volg:
Deel:

58 Reacties

 1. Maaike
  14 juli 2017 / 07:42

  Jeetje wat een leuke spullen! Het enthousiasme is duidelijk in je tekst hoor! Ik kan me helemaal voorstellen dat dit soort super koopjes een mens erg vrolijk maakt! Persoonlijk koop ik eigenlijk ook nooit wit. Ooit gedaan, en er zat meteen een vlek in.
  Maaike blogde over…Workshop Handlettering: echt een aanrader!

  • Romy
   Auteur
   14 juli 2017 / 19:10

   Ja, wit is best wel tricky! Maar een dag op kantoor heb ik al overleefd met het witte jasje. Een druk dagje thuis zou toch al meer een uitdaging zijn met witte kleding ;)

  • Romy
   Auteur
   14 juli 2017 / 19:11

   Oh wat leuk! Het lijkt me ook echt leuk om daar een keer spullen te verkopen.

 2. Tineke
  14 juli 2017 / 08:04

  De IJ hallen zijn zo leuk! Ik heb er twee keer gestaan om te verkopen. Mooie winterjas heb je gescoord!
  Liefs

  • Romy
   Auteur
   14 juli 2017 / 19:12

   Wat leuk! Volgens mij zijn de IJ-hallen ook echt de ideale plek om van ‘oude’ spullen af te komen.

 3. Marloes
  14 juli 2017 / 09:10

  Dat gele jurkje is echt zo leuk! En die rode jas ook, ik hou van gekleurde jassen.
  Marloes blogde over…Sporten en zo

  • Romy
   Auteur
   14 juli 2017 / 19:12

   Ja, het is echt een aanrader om eens een bezoekje te brengen! Ze hebben er echt van alles en nog wat te koop voor hele leuke prijsjes :)

 4. 14 juli 2017 / 09:57

  Wauw je bent echt geslaagd! Goede combinatie van ‘koopje’, ‘stond op mijn lijstje’, ‘op het lijf geschreven’ en ‘laat ik eens gek doen’. Precies de dingen die ik zo leuk vind aan tweedehands kopen. Vooral omdat er geen man overboord is als iets eens wat minder uitpakt, dan verkoop je het gewoon weer of geef je het weg. Ik ben een beetje jaloers op je gele jurk, zo leuk. Denk dat die je geweldig zal staan.
  Hermien – KouweKleren blogde over…3x Gerecyclede sieraden van toffe ontwerpers

  • Romy
   Auteur
   14 juli 2017 / 19:14

   Haha, precies die combinatie inderdaad! Ik vind tweedehands shoppen ook altijd wel iets speciaals hebben: ik ben dan misschien wel nog blijer met een mooie vondst dan als ik in een winkel iets vind. De gele jurk heb ik nu al twee keer aangehad in een week tijd, gewoon omdat ik hem zo mooi vind :)

 5. Elisabeth
  14 juli 2017 / 09:58

  je hebt een aantal super leuke dingen gescoord! op zulke markten en tweede hands kun je veel leuke dingen vinden als je maar goed zoekt en kijkt. ik ben fan van tweede hands ;)

  • Romy
   Auteur
   14 juli 2017 / 19:14

   Ja, zeker weten! Het is vaak even zoeken, maar juist die zoektocht maakt het zo leuk als je dan echt iets moois vindt :)

  • Romy
   Auteur
   14 juli 2017 / 19:16

   Ja, het is zeker een bezoekje waard! Je hebt er naast kleding ook onwijs veel boeken en curiosa. Het is er zo groot dat je bijna altijd wel iets leuks vindt :)

  • Romy
   Auteur
   14 juli 2017 / 19:17

   Haha, het was zeker een soort hemel! Ik vond het heerlijk om zo tussen alle mooie spullen te struinen. En ja, die jas is echt een goede vondst geweest :)

  • Romy
   Auteur
   14 juli 2017 / 19:18

   Ja, echt een koopje, hè?! Ik ben er ook zo blij mee! Het is zeker een bezoekje waard als je een keer in de buurt van Amsterdam bent :)

 6. Bente
  14 juli 2017 / 10:08

  Woow wat een goede koopjes heb je gescoord! Super coole schoenen voor maar 4 euro!

  Ik ben zelf 1 keer bij de IJ hallen geweest maar het is toch niet echt iets voor mij :P
  Bente blogde over…Back in the running game!

 7. Madelon
  14 juli 2017 / 11:21

  Wat een leuke dingen heb je gekocht! En ik voel me een tikkeltje slecht dat ik de IJ-hallen helemaal niet kende, oeps!
  Madelon blogde over…One down, one to go!

  • Romy
   Auteur
   14 juli 2017 / 19:20

   Haha, dat hoeft niet, hoor ;) Ik was er tot nu toe ook nog nooit geweest en wist dus niet eens dat het een buitenmarkt is in de zomer in plaats van een markt in een hal.

 8. 14 juli 2017 / 13:16

  Waaauw wat heb je gave dingen gescoord daar! Mijn oog viel gelijk op dat gele jurkje met stippen. Ik vind die écht iets voor jou en ik zie het ook al helemaal voor me haha. Zo leuk! Ik wil ook echt nog een keer naar de IJ-Hallen. :D
  Sandra blogde over…Mijn bezoek aan Rob Peetoom in Den Haag!

  • Romy
   Auteur
   14 juli 2017 / 19:21

   Haha, dat vond ik dus ook. Het was echt hét jurkje dat nog in mijn kledingkast ontbrak en ik ben er zo blij mee :) Als je ooit in de buurt van Amsterdam bent, is het echt een aanrader om daar eens langs te gaan!

 9. yvonne
  14 juli 2017 / 14:00

  Goed geslaagd zeg! Ik was er afgelopen weekkend en heb ook heel veel gekocht. Ben een paar keer naar de auto gelopen haha. Je sneakers lijken trouwens wel nieuw.

  • Romy
   Auteur
   14 juli 2017 / 19:22

   Wat leuk dat je dit weekend ook bij de IJ-hallen was. Misschien zijn we elkaar onbewust wel tegengekomen, want ik was er zondagmiddag. Super dat je zo goed bent geslaagd! Een volgende keer ga ik waarschijnlijk ook maar met de auto. Dat scheelt weer wat gesjouw ;)

 10. Anouk
  14 juli 2017 / 14:15

  Wat een gafe spullen allemaal, vooral die schoenen vind ik super gaaf!
  Anouk blogde over…DIY Pompon Slinger

 11. 14 juli 2017 / 18:06

  Ahh superleuk dat je je spullen online hebt gezet! En inderdaad, volgende keer een trolley en zonnebrand meenemen, ik was nog best verbrand op mijn schouders! Ik ben benieuwd hoe het witte jasje en de schoenen jou staan :) Inderdaad, we zijn net fashion-twins zo!

  • Romy
   Auteur
   14 juli 2017 / 19:41

   Haha, echt hè? Wel leuk dat we best wel dezelfde smaak hebben qua kleding :) Volgende keer moeten we elkaar gewoon een reminder sturen voor de zonnebrand van tevoren ;) Dan heeft vast in ieder geval een van ons tweeën een tube mee.

 12. Nikita
  14 juli 2017 / 19:14

  Superleuke spullen! Bij die agenda moest ik lachen uit herkenbaarheid. Ik had dit namelijk toen de minions echt een rage werden en je ze echt overal begon te zien. Kwam ik weer thuis met spullen van de minions. Mijn moeder zei dan dat ik dat helemaal niet nodig heb en ik antwoordde altijd: ‘Mama, er staan wel minions op he’,

  En spullen scoren voor een mooi prijsje is altijd leuk! Ik moet ook denken aan mijn favoriete bloesje. Het was niet tweedehands, maar er hing maar een exemplaar in de solden van de H&M. En het was maar 2 euro. Ik heb het meteen gepast, het is een marineblauw bloesje met brilletjes. Het is mijn favoriete bloesje inmiddels! Ik ben zo blij dat ik het toen heb gekocht want ik voel me altijd net iets vrolijker als ik het aanheb :)

  • Romy
   Auteur
   14 juli 2017 / 21:04

   Haha, je hebt groot gelijk met de Minions. Soms kun je iets gewoon vanwege het merk of het plaatje niet laten liggen ;)
   Wat een koopje trouwens dat blouseje van 2 euro! Het klinkt echt als een hele leuke blouse en een gouden vondst voor dat geld :)

 13. yvonne
  14 juli 2017 / 22:02

  @Romy, ik was er zaterdag. Jammer anders had ik je zeker wel aangesproken. Je kunt je auto parkeren op de Papaverweg( soort industrieterrein.) Daar is het ook nog eens gratis. Even over de brug lopen en je bent er. Ideaal hoor. Ik ben met mijn stempeltje wel 3x naar mijn auto gelopen haha. En met mooi weer vind ik het wel leuk dat het buiten is. In de ijhallen zelf is het in de zomer vaak snikheet en er is veel kabaal. Heb het idee dat er altijd iemand met balken aan het gooien is ofzo.

  • Romy
   Auteur
   15 juli 2017 / 12:54

   Hartstikke bedankt voor de parkeertip! Dat ga ik onthouden voor de volgende keer. Altijd fijn als parkeren dichtbij gratis kan :) Ik kan me voorstellen dat zo’n markt binnen ook wel heel gehorig is. Ik vond het ook wel lekker om met dit zonnige weer een middagje buiten langs de kraampjes te struinen :)

  • Romy
   Auteur
   15 juli 2017 / 13:00

   Ja, ik heb een outfitpost klaarstaan voor morgen :) Ik kon namelijk niet wachten om dat jurkje aan te trekken. Als je ooit de kans krijgt om naar de IJ-hallen te gaan, zeker doen! Er zijn zoveel kraampjes met leuke spullen te vinden.

 14. Pauline
  15 juli 2017 / 12:12

  Wat leuk! Ben benieuwd naar je look met het jurkje, zo fijn als je dat graag wilt scoren en het lukt gewoon!

 15. Merel
  15 juli 2017 / 17:40

  De IJhallen staat nog op mijn lijstje om dit jaar bezocht te worden. Wat een leuke aankopen heb je gedaan! En die blond agenda heb je goed gescoord! Net zoals die mooie gele jurk. Mooie aankoopjes heb je gedaan!

  • Romy
   Auteur
   16 juli 2017 / 21:18

   Volgens mij zijn de IJ-hallen ook echt iets voor jou :) Je kunt er zoveel leuke tweedehands dingen scoren. Vooral qua kleding vond ik er veel moois tussen zitten!

 16. Kimberly
  18 juli 2017 / 11:37

  De ijhallen is echt super leuk om naartoe te gaan! Wij gaan ook regelmatig en komen soms met veel dingen terug haha. Leuke dingen heb je in ieder geval gescoord!
  Kimberly blogde over…Lifestyle • Welke series volgen wij nu

  • Romy
   Auteur
   18 juli 2017 / 22:08

   Wat leuk dat je ook regelmatig naar de IJ-hallen gaat. Er is inderdaad zoveel leuks te vinden :) Ik ga ook zeker weer een keer terug.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge