Al maandenlang fantaseerde ik over een bezoekje aan de IJ-hallen. Ik stelde me een enorme hal voor met talloze kraampjes waar ik net die ene mooie vintage jurk zou tegenkomen. Lianne kwam met het leuke idee om er samen naartoe te gaan, dus dat deden we. Met een extra plastic zak in onze tas (ja, wij hadden grootse plannen!) gingen we op stap. Uiteindelijk waren we beide zo goed geslaagd dat we onze armspieren flink hebben getraind met alles wat we meesjouwden. Maar het was het meer dan waard en we hadden een hele gezellige dag! Wat ik allemaal kocht? In deze shoplog laat ik je mijn tweedehands aankopen bij de IJ-hallen zien.

blond amsterdam schoolagenda 2017 2018

Blond Amsterdam-agenda

Oké, tweedehands is deze agenda niet helemaal. Hij werd alleen wel gloednieuw aangeboden voor minder dan de helft van de nieuwprijs. Eigenlijk had ik al een agenda liggen, maar ik bedacht me terplekke dat een tweede agenda ook wel handig is (lees: ik zocht gewoon een goed excuus om iets van Blond te kopen!). Voor maar €6,50 nam ik deze agenda voor 2017/2018 mee. Ik kan nu al niet wachten om hem over een maand echt in gebruik te nemen.

dvd de avonturen van ichabod en meneer pad

Dvd De avonturen van Ichabot en Meneer Pad

Al een paar jaar verzamel ik Disney-dvd’s. Of nou ja, de klassiekers van Disney. Ik maak er een sport van om zoveel mogelijk dvd’s tweedehands voor een prikkie te scoren, zodat ik hopelijk ooit met mijn toekomstige kinderen Disney-films kan gaan bingewatchen. Veel bekende films heb ik inmiddels al, maar deze dvd had ik nog niet in mijn verzameling. Ik had zelfs nog nooit van deze film gehoord, dus het voelde meteen als een collector’s item. Voor maar €1,- maakt deze film nu ook deel uit van mijn alsmaar groeiende dvd-collectie.

shoplog ijhallen tweedehands aankopen mintgroene sneakers

Mintgroene sneakers

Schoenen tweedehands kopen? Daar zette ik altijd mijn vraagtekens bij. Het idee dat andere mensen al hebben gezweet in de schoenen die ik draag, vind ik niet zo fris. Maar heel af en toe, als schoenen er echt nog mooi uitzien, probeer ik dat idee uit mijn hoofd te zetten. Dat is dus precies wat ik deed toen ik deze mintgroene sneakers zag. Lianne en ik vielen er allebei als een blok voor en kochten dus beide precies dezelfde sneakers. Het grappige is dat ik deze sneakers aan de ene kant totaal niet mij vind, maar aan de andere kant ook weer wel door de felle kleuren. Voor €4,- kon ik deze sneakers in ieder geval niet laten liggen.

shoplog ijhallen tweedehands aankopen zara rode winterjas

Rode winterjas

Toen wij zondag over het terrein bij de IJ-hallen liepen, was er geen wolkje te bekennen en was het aardig puffen van de hitte. En wat doe ik? Ik koop een winterjas! Tja, deze jas vond ik gewoon zo leuk dat ik hem maar alvast heb gekocht voor de winter. Vorig jaar droeg ik een pastelroze winterjas, maar een warme kleur vind ik ook wel wat hebben. Daarom moest ook deze jas mee naar huis. Voor maar €7,50 werd ik er de nieuwe trotse eigenaar van. Naderhand vroeg de verkoper met een grijns op zijn gezicht: “Wil je een tasje of doe je de jas liever meteen maar aan?” Grapjas!

shoplog ijhallen tweedehands aankopen h&m wit jasje

Witte blazer met zwarte strepen

Lianne en ik hebben nogal dezelfde smaak qua aankopen, geloof ik. Aan het begin van de markt, viel mijn oog namelijk direct op dit mooie jasje. Lianne vertelde vervolgens dat zij dus precies dit jasje thuis in de kast heeft hangen. We kunnen binnenkort bijna gaan twinnen, want ik kocht hetzelfde jasje dus op de markt. De prijs? €2,50 maar! Witte kleding is voor mij trouwens wel een flinke uitdaging. Ik ben best netjes hoor, maar krijg het toch al snel voor elkaar om een zwarte veeg op mijn witte mouw te krijgen. Maar die uitdaging ga ik graag aan met dit leuke jasje!

shoplog ijhallen tweedehands aankopen gele jurk met stippen

Gele jurk met witte stippen

Het leukste (in mijn ogen) heb ik voor het laatst bewaard in deze shoplog van de IJ-hallen. Een paar weken geleden bestelde ik bij Steps een gele jurk met witte stippen, maar helaas viel dat jurkje véél te groot uit. Met pijn en moeite stuurde ik het terug. En raad eens, ik kwam zondag een soortgelijk jurkje tegen op de IJ-hallen. Het had niet veel gescheeld of ik had een klein vreugdedansje gemaakt. Het jurkje zat als gegoten en ik ben er zo blij mee. Zeker voor de €10,- die ik ervoor betaalde. Binnenkort laat ik trouwens een outfit met dit vrolijke jurkje zien op mijn blog. 

Zelf een bezoekje brengen aan de IJ-hallen?

Het moge duidelijk zijn: ik ben goed geslaagd bij de IJ-hallen. Deze enorme vlooienmarkt met maar liefst 750 kraampjes is wat mij betreft zeker een bezoekje waard. Op de website van de IJ-hallen vind je meer informatie over de data waarop je de vlooienmarkt kunt bezoeken of een kraampje kunt huren. Zie jij jezelf ook al gezellig rondneuzen bij de IJ-hallen? Dan heb ik nog twee tips uit eigen ervaring:

 1. Neem een trolley mee als je van plan bent om veel leuke dingen te kopen. Of heb je wel zin om spierballen te kweken? Stop dan een paar plastic zakjes in je tas.
 2. In de zomer is de vlooienmarkt buiten. Een beurs in de IJ-hallen betekent dus niet per se dat je ín de IJ-hallen rondloopt (dat dacht ik dus!). Zonnebrand is dan op een zonnige dag geen overbodige luxe, type ik met mijn inmiddels felrood geworden armen.

Ben jij weleens naar de IJ-hallen geweest?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. marije 14 juli 2017 op 6:11 am - Beantwoord

  Wat een leuke dingen heb je gescoord!

 2. Lisette 14 juli 2017 op 7:01 am - Beantwoord

  Mooie spullen heb je er gekocht. Het lijkt me erg leuk om eens heen te gaan. Ben gek op struinen en koopjes.

 3. Maaike 14 juli 2017 op 7:42 am - Beantwoord

  Jeetje wat een leuke spullen! Het enthousiasme is duidelijk in je tekst hoor! Ik kan me helemaal voorstellen dat dit soort super koopjes een mens erg vrolijk maakt! Persoonlijk koop ik eigenlijk ook nooit wit. Ooit gedaan, en er zat meteen een vlek in.

 4. Eveline Fleur 14 juli 2017 op 7:43 am - Beantwoord

  Wat grappig ik heb met twee vriendinnen daar gestaan met een kraampje. Haha! Leuke items heb je gescoord zeg! Die Disney film kende ik ook nog niet. Xx

 5. Tineke 14 juli 2017 op 8:04 am - Beantwoord

  De IJ hallen zijn zo leuk! Ik heb er twee keer gestaan om te verkopen. Mooie winterjas heb je gescoord!
  Liefs

  • Romy 14 juli 2017 op 7:12 pm - Beantwoord

   Wat leuk! Volgens mij zijn de IJ-hallen ook echt de ideale plek om van ‘oude’ spullen af te komen.

 6. Sofie 14 juli 2017 op 8:15 am - Beantwoord

  Supertoffe spullen, wat een mooie kledij zeg! En die film ken ik ook niet, haha!

 7. Babs 14 juli 2017 op 8:57 am - Beantwoord

  Wat een leuke aankopen! Vooral de rode jas vind ik leuk!

 8. Susan 14 juli 2017 op 8:57 am - Beantwoord

  Oh dat gele jurkje is echt prachtig!!

 9. Darina 14 juli 2017 op 9:01 am - Beantwoord

  Wat een mooie items heb je gekocht! Het jurkje is echt heel mooi!

 10. Marloes 14 juli 2017 op 9:10 am - Beantwoord

  Dat gele jurkje is echt zo leuk! En die rode jas ook, ik hou van gekleurde jassen.

 11. Oui Nathalie 14 juli 2017 op 9:37 am - Beantwoord

  Wooooow! Je hebt zo goedkoop geshopt! Snap dat je de agenda niet kon laten liggen, daar heb ik ook altijd een zwak voor 🙂
  En die sneakers, wat een koopje! ben benieuwd hoe je ze gaat combineren!
  Ga ook maar eens snel naar ij-hallen!

  Liefs, Nathalie

 12. Hermien - KouweKleren 14 juli 2017 op 9:57 am - Beantwoord

  Wauw je bent echt geslaagd! Goede combinatie van ‘koopje’, ‘stond op mijn lijstje’, ‘op het lijf geschreven’ en ‘laat ik eens gek doen’. Precies de dingen die ik zo leuk vind aan tweedehands kopen. Vooral omdat er geen man overboord is als iets eens wat minder uitpakt, dan verkoop je het gewoon weer of geef je het weg. Ik ben een beetje jaloers op je gele jurk, zo leuk. Denk dat die je geweldig zal staan.

  • Romy 14 juli 2017 op 7:14 pm - Beantwoord

   Haha, precies die combinatie inderdaad! Ik vind tweedehands shoppen ook altijd wel iets speciaals hebben: ik ben dan misschien wel nog blijer met een mooie vondst dan als ik in een winkel iets vind. De gele jurk heb ik nu al twee keer aangehad in een week tijd, gewoon omdat ik hem zo mooi vind 🙂

 13. Elisabeth 14 juli 2017 op 9:58 am - Beantwoord

  je hebt een aantal super leuke dingen gescoord! op zulke markten en tweede hands kun je veel leuke dingen vinden als je maar goed zoekt en kijkt. ik ben fan van tweede hands 😉

  • Romy 14 juli 2017 op 7:12 pm - Beantwoord

   Ja, het is echt een aanrader om eens een bezoekje te brengen! Ze hebben er echt van alles en nog wat te koop voor hele leuke prijsjes 🙂

  • Romy 14 juli 2017 op 7:14 pm - Beantwoord

   Ja, zeker weten! Het is vaak even zoeken, maar juist die zoektocht maakt het zo leuk als je dan echt iets moois vindt 🙂

 14. Sandra 14 juli 2017 op 10:01 am - Beantwoord

  Wat een leuke spulletjes zeg! Ik wist helemaal niet dat dit bestond dus ik ga zeker een keer een bezoekje brengen!

 15. Bente 14 juli 2017 op 10:08 am - Beantwoord

  Woow wat een goede koopjes heb je gescoord! Super coole schoenen voor maar 4 euro!

  Ik ben zelf 1 keer bij de IJ hallen geweest maar het is toch niet echt iets voor mij 😛

 16. Loes 14 juli 2017 op 10:10 am - Beantwoord

  Wat een leuke items! Ik denk dat die jurk je echt ontzettend goed gaat staan. En die jas is ook echt een eyecatcher qua kleur, heel mooi!

 17. Josephine 14 juli 2017 op 10:22 am - Beantwoord

  Wat een leuke spullen, ik ben jaloers! 😉 Ik wil ook zo graag nog een keer naar de IJ-hallen! Misschien komt het er deze zomer van…

  • Romy 14 juli 2017 op 7:16 pm - Beantwoord

   Ja, het is zeker een bezoekje waard! Je hebt er naast kleding ook onwijs veel boeken en curiosa. Het is er zo groot dat je bijna altijd wel iets leuks vindt 🙂

 18. Sija 14 juli 2017 op 10:26 am - Beantwoord

  Oh, dit klinkt als de hemel hahaha! Dit lijkt me echt geweldig om naar toe te gaan. Super leuke spullen heb je gekocht, wat een prachtige jas van de Zara 🙂 Lucky you!

 19. Johanne 14 juli 2017 op 10:44 am - Beantwoord

  Wooww, waren die schoenen echt maar 4 euro? Vind ze ontzettend gaaf! Wist niet dat je er zoveel leuke spullen kon scoren. Moet, zodra ik in het midden van het land woon, ook maar eens heen!

  • Romy 14 juli 2017 op 7:17 pm - Beantwoord

   Haha, het was zeker een soort hemel! Ik vond het heerlijk om zo tussen alle mooie spullen te struinen. En ja, die jas is echt een goede vondst geweest 🙂

 20. irene 14 juli 2017 op 10:49 am - Beantwoord

  Oh je maakt me vreselijk jaloers met die schoenen. Ik wil ook eens bij de ijhalen kijken!

 21. Simone 14 juli 2017 op 11:14 am - Beantwoord

  Ik ben nog nooit bij de IJ-hallen geweest, maar het klinkt wel heel erg leuk!

 22. Madelon 14 juli 2017 op 11:21 am - Beantwoord

  Wat een leuke dingen heb je gekocht! En ik voel me een tikkeltje slecht dat ik de IJ-hallen helemaal niet kende, oeps!

  • Romy 14 juli 2017 op 7:20 pm - Beantwoord

   Haha, dat hoeft niet, hoor 😉 Ik was er tot nu toe ook nog nooit geweest en wist dus niet eens dat het een buitenmarkt is in de zomer in plaats van een markt in een hal.

 23. Charel 14 juli 2017 op 1:05 pm - Beantwoord

  Jeetje wat een leuke items zeg! Die rode jas is top!

 24. Sandra 14 juli 2017 op 1:16 pm - Beantwoord

  Waaauw wat heb je gave dingen gescoord daar! Mijn oog viel gelijk op dat gele jurkje met stippen. Ik vind die écht iets voor jou en ik zie het ook al helemaal voor me haha. Zo leuk! Ik wil ook echt nog een keer naar de IJ-Hallen. 😀

  • Romy 14 juli 2017 op 7:21 pm - Beantwoord

   Haha, dat vond ik dus ook. Het was echt hét jurkje dat nog in mijn kledingkast ontbrak en ik ben er zo blij mee 🙂 Als je ooit in de buurt van Amsterdam bent, is het echt een aanrader om daar eens langs te gaan!

 25. yvonne 14 juli 2017 op 2:00 pm - Beantwoord

  Goed geslaagd zeg! Ik was er afgelopen weekkend en heb ook heel veel gekocht. Ben een paar keer naar de auto gelopen haha. Je sneakers lijken trouwens wel nieuw.

  • Romy 14 juli 2017 op 7:22 pm - Beantwoord

   Wat leuk dat je dit weekend ook bij de IJ-hallen was. Misschien zijn we elkaar onbewust wel tegengekomen, want ik was er zondagmiddag. Super dat je zo goed bent geslaagd! Een volgende keer ga ik waarschijnlijk ook maar met de auto. Dat scheelt weer wat gesjouw 😉

 26. Mona 14 juli 2017 op 2:04 pm - Beantwoord

  Wat een geweldige aankopen heb je gedaan! Ik wil daar ook zeker eens een kijkje nemen. Goede tip ook van de trolley!

 27. Anouk 14 juli 2017 op 2:15 pm - Beantwoord

  Wat een gafe spullen allemaal, vooral die schoenen vind ik super gaaf!

 28. Annika 14 juli 2017 op 2:25 pm - Beantwoord

  Wat een leuke koopjes heb je gevonden!

 29. Lianne 14 juli 2017 op 6:06 pm - Beantwoord

  Ahh superleuk dat je je spullen online hebt gezet! En inderdaad, volgende keer een trolley en zonnebrand meenemen, ik was nog best verbrand op mijn schouders! Ik ben benieuwd hoe het witte jasje en de schoenen jou staan 🙂 Inderdaad, we zijn net fashion-twins zo!

  • Romy 14 juli 2017 op 7:41 pm - Beantwoord

   Haha, echt hè? Wel leuk dat we best wel dezelfde smaak hebben qua kleding 🙂 Volgende keer moeten we elkaar gewoon een reminder sturen voor de zonnebrand van tevoren 😉 Dan heeft vast in ieder geval een van ons tweeën een tube mee.

 30. Danique 14 juli 2017 op 7:02 pm - Beantwoord

  Wat heb je leuke dingen geshopt! Grappig dat je Disney dvd’s spaart, een heel leuk idee!

 31. Nikita 14 juli 2017 op 7:14 pm - Beantwoord

  Superleuke spullen! Bij die agenda moest ik lachen uit herkenbaarheid. Ik had dit namelijk toen de minions echt een rage werden en je ze echt overal begon te zien. Kwam ik weer thuis met spullen van de minions. Mijn moeder zei dan dat ik dat helemaal niet nodig heb en ik antwoordde altijd: ‘Mama, er staan wel minions op he’,

  En spullen scoren voor een mooi prijsje is altijd leuk! Ik moet ook denken aan mijn favoriete bloesje. Het was niet tweedehands, maar er hing maar een exemplaar in de solden van de H&M. En het was maar 2 euro. Ik heb het meteen gepast, het is een marineblauw bloesje met brilletjes. Het is mijn favoriete bloesje inmiddels! Ik ben zo blij dat ik het toen heb gekocht want ik voel me altijd net iets vrolijker als ik het aanheb 🙂

  • Romy 14 juli 2017 op 9:04 pm - Beantwoord

   Haha, je hebt groot gelijk met de Minions. Soms kun je iets gewoon vanwege het merk of het plaatje niet laten liggen 😉
   Wat een koopje trouwens dat blouseje van 2 euro! Het klinkt echt als een hele leuke blouse en een gouden vondst voor dat geld 🙂

 32. Anne Marie 14 juli 2017 op 8:13 pm - Beantwoord

  Wat een leuke jurk!! En je Blond agenda is ook super.

 33. Nina Simplynspecial 14 juli 2017 op 9:15 pm - Beantwoord

  Ik ben gek op rommelmarkten! Is alweer lang geleden dat ik daar geweest ben. Je hebt leuke dingen geshopt 🙂 Benieuwd naar je outfitpost.

 34. yvonne 14 juli 2017 op 10:02 pm - Beantwoord

  ‘@Romy, ik was er zaterdag. Jammer anders had ik je zeker wel aangesproken. Je kunt je auto parkeren op de Papaverweg( soort industrieterrein.) Daar is het ook nog eens gratis. Even over de brug lopen en je bent er. Ideaal hoor. Ik ben met mijn stempeltje wel 3x naar mijn auto gelopen haha. En met mooi weer vind ik het wel leuk dat het buiten is. In de ijhallen zelf is het in de zomer vaak snikheet en er is veel kabaal. Heb het idee dat er altijd iemand met balken aan het gooien is ofzo.

  • Romy 15 juli 2017 op 12:54 pm - Beantwoord

   Hartstikke bedankt voor de parkeertip! Dat ga ik onthouden voor de volgende keer. Altijd fijn als parkeren dichtbij gratis kan 🙂 Ik kan me voorstellen dat zo’n markt binnen ook wel heel gehorig is. Ik vond het ook wel lekker om met dit zonnige weer een middagje buiten langs de kraampjes te struinen 🙂

 35. Sara | MevrouwMiauw 14 juli 2017 op 11:19 pm - Beantwoord

  Wat een super leuke shoplog is dit. Ik ben echt heel benieuwd naar hoe het gele jurkje met stipjes te staat. Komt daar nog een outfitpost van? Ik ben nog nooit naar de IJ-hallen gegaan maar ik wil echt wel graag een keer gaan.

 36. Joanne 14 juli 2017 op 11:26 pm - Beantwoord

  Ahh zo leuk! Ik moet hier nogstééds een keer heen. Dat roep ik al te lang!

 37. Kim 15 juli 2017 op 10:02 am - Beantwoord

  Wat een heerlijke vrolijke kleurtjes zeg. Past zo goed bij je 🙂
  Zelf zou ik die gele jurk ook echt niet laten liggen, I mean stipjes, I love it!

 38. Pauline 15 juli 2017 op 12:12 pm - Beantwoord

  Wat leuk! Ben benieuwd naar je look met het jurkje, zo fijn als je dat graag wilt scoren en het lukt gewoon!

 39. Merel 15 juli 2017 op 5:40 pm - Beantwoord

  De IJhallen staat nog op mijn lijstje om dit jaar bezocht te worden. Wat een leuke aankopen heb je gedaan! En die blond agenda heb je goed gescoord! Net zoals die mooie gele jurk. Mooie aankoopjes heb je gedaan!

  • Romy 16 juli 2017 op 9:18 pm - Beantwoord

   Volgens mij zijn de IJ-hallen ook echt iets voor jou 🙂 Je kunt er zoveel leuke tweedehands dingen scoren. Vooral qua kleding vond ik er veel moois tussen zitten!

 40. Kimberly 18 juli 2017 op 11:37 am - Beantwoord

  De ijhallen is echt super leuk om naartoe te gaan! Wij gaan ook regelmatig en komen soms met veel dingen terug haha. Leuke dingen heb je in ieder geval gescoord!

  • Romy 18 juli 2017 op 10:08 pm - Beantwoord

   Wat leuk dat je ook regelmatig naar de IJ-hallen gaat. Er is inderdaad zoveel leuks te vinden 🙂 Ik ga ook zeker weer een keer terug.