blouse van Fabienne Chapot

Shoptherapie? | Mijn tweedehands blouse van Fabienne Chapot

 • 9 mei 2020
 • 30 Reacties
Categorieën: Outfits

Op Koningsdag kon ik er niet omheen. Terwijl half Nederland aan de oranje tompoucen zat, fantaseerde ik stiekem over de vrijmarkt die hopelijk volgend jaar weer wél georganiseerd mag worden. Ik besloot mezelf voor één keer wat shoptherapie te gunnen. Maar dan wel tweedehands! Via Vinted deed ik mezelf mijn allermooiste blouse ooit cadeau van het merk Fabienne Chapot. Een cadeautje dat werd bezorgd in een bubbeltjesenvelop met als afzender een metaalbedrijf, maar de inhoud was er niet minder leuk op.

fabienne chapot blouse hartjes

Een schrale troost

Er gaat voor mij (bijna) niets boven rondstruinen over de vrijmarkt. Online vrijmarkten bestaan er natuurlijk ook genoeg, maar dat voelt toch niet hetzelfde als echte kleedjes scannen op verstopte pareltjes. Ik had dan ook een lichte behoefte aan shoptherapie toen Koningsdag dit jaar niet letterlijk maar wel figuurlijk in het water viel. Als schrale troost mocht ik van mezelf één mooi item op een tweedehands site uitzoeken. En dan niet iets leuks voor de heb, maar iets écht moois. Wat dat moest zijn, wist ik direct: een item van het mooie (maar prijzige) kledingmerk Fabienne Chapot.

fabienne chapot blouse hartjes

Geen merkenmeisje

Ik ben geen merkenmeisje. Nooit geweest ook. Als kind had ik het al totaal niet op met kleding waarop in koeienletters een dure merknaam stond. Terwijl de halve school in Björn Borg-onderbroeken leek te lopen, droeg ik nog altijd Hema-slips. Toch zijn er wel een paar merken waar ik een zwak voor heb. Niet vanwege de naam, maar gewoon om het soort kleding. Zo vind ik Steps bijna altijd geweldig, heb ik een zwak voor het (veel te dure) merk Ted Baker en vind ik Fabienne Chapot ook heel tof vanwege de kleurrijke printjes. Helaas, de items van die merken zijn buiten de sale om meestal niet echt vriendelijk geprijsd. Maar aan de andere kant heeft het ook wel wat om heel lang voor zoiets moois te sparen en het jezelf dan als een cadeautje te gunnen. Heel af en toe dan!

Verandering

Best grappig trouwens om te zien hoe mijn kledingstijl is veranderd in de afgelopen twee jaar. Het grijze-leggings-tijdperk ligt inmiddels ver achter me en ik ben al heel wat jaren herkenbaar aan kleurrijke jurkjes. Toch merk ik dat mijn stijl in korte tijd weer wat anders is geworden dan een jaar of twee geleden. Ik ben niet meer zo van de korte jurkjes, heb de blouses helemaal ontdekt en kijk ook veel meer naar de kwaliteit van kleding. Over het algemeen shop ik de meeste kleding tweedehands. Als ik dan een keer iets nieuws koop, dan wil ik best iets meer geld steken in een item waar ik echt gelukkig van word. Maar eerlijk is eerlijk: dat item iets meer budgetproof tweedehands vinden, is nóg leuker.

Check de pluizenbol op links. Dit krijg je als je je kat – die normaal niet op de slaapkamer mag komen – een keer naar binnen laat…

Een blouse vol hartjes

Maar goed, de blouse dus. Al van veel mensen had ik de tip gekregen om een keer op Vinted te kijken. Een app voor vintage kleding, waar alleen al met Fabienne Chapot-kleding heel wat pagina’s te vinden zijn. Nog steeds geen mini-prijsjes, maar wel veel meer budgetproof dan wat de kleding nieuw kost. Toen ik deze hartjesblouse in mijn maat voorbij zag komen, wist ik niet hoe snel ik mijn kans moest grijpen. Een minuut later was ik een paar tientjes armer, terwijl vol verwachting mijn hart klopte totdat mijn envelop met blouse zou ontvangen. En ja hoor, twee dagen later was het zover.

fabienne chapot blouse hartjes

Smaakt naar meer!

Uiteraard had ik de blouse precies twee minuten later al aan. Ik wil hem haast niet meer uittrekken. Hij heeft een glanzend stofje, is lekker vrolijk, heeft leuke hartjes én is natuurlijk roze. Vier redenen waarom ik aan deze blouse vast nog heel lang plezier ga beleven!

Overigens staat Vinted inmiddels bij mijn favoriete sites opgeslagen. Mijn standaard zoekopdracht vanaf nu? Fabienne Chapot! Tja, deze blouse smaakt naar meer. Maar eerst even sparen, zodat ook mijn volgende Fabienne Chapot-aankoop éxtra speciaal zal voelen.

Heb jij weleens kleding gekocht via Vinted of United Wardrobe?

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 9 mei 2020 op 7:04 am - Beantwoord

  Een prachtige blouse, staat je heel mooi!

 2. bychristiana 9 mei 2020 op 8:02 am - Beantwoord

  Owww, hij is ook echt super leuk! Je kan ook zien op de foto’s dat je er heel erg blij mee bent;-) Ik moet zeggen dat ik vroeger echt veel meer geld uitgaf aan kleding, dat ik midden in het centrum woonde en werkte maakte het shoppen ook nog wel een stuk makkelijker haha;-) Nu geef ik meer geld uit aan ons huis.

  • Romy 23 mei 2020 op 12:32 pm - Beantwoord

   Haha, voor mijn shopgedrag doet het ook nooit zoveel goeds als ik elke dag door het centrum rondloop en met winkels wordt geconfronteerd. Wat dat betreft ben ik blij dat ik niet in een kantoor bij Hoog Catharijne of zoiets werk. Niet goed voor de portemonnee 😉

 3. Lianne 9 mei 2020 op 9:01 am - Beantwoord

  Oehhh ik ben jaloers! Wat een fantastische blouse! Helemaal mijn ding! Ik vind het merk van Fabienne Chapot ook supermooi, maar inderdaad heel prijzig! Ik heb ook al op Vinted gekeken, maar ik kon nog niks vinden dat echt bij me paste. Ik wilde vroeger, als het kon en het budget het toeliet, wel merkkleding dragen. Maar dat deed ik toen vooral om erbij te horen (erg hè, dat je daar zoveel mee bezig bent als tiener). Gelukkig heb ik nu ook wat meer een eigen stijl en koop ik ook veel tweedehands. Denk dat ik toch elke dag maar even ga kijken of er niet stiekem nog zo’n blouse te koop komt te staan! 🙂

  • Romy 23 mei 2020 op 12:29 pm - Beantwoord

   Leuk dat jij ook op Vinted gaat rondkijken voor zo’n blouse! Ik zie op Marktplaats ook regelmatig mooie items van Fabienne Chapot staan trouwens. Sinds kort zoek ik elke dag even op dat zoekwoord omdat ik mijn zinnen heb gezet op een leuk geel jurkje van Fabienne Chapot 🙂 De aanhouder wint, probeer ik me maar voor te houden 😉

 4. Naomi 9 mei 2020 op 9:08 am - Beantwoord

  Ik vind het een goede deal, bij gebrek aan een echte kleedjesmarkt;). En prachtige blouse. Volgens mij ga je daar jaren plezier van hebben.

 5. Janne 9 mei 2020 op 9:38 am - Beantwoord

  Wat een vrolijke blouse! Ik vind de foto’s ook erg goed gelukt, het licht is mooi.
  Fijn weekend!

 6. Iris 9 mei 2020 op 10:15 am - Beantwoord

  Zo leuk, ben ook echt gek op Fabienne Chapot. Word zo vrolijk van dat merk! Ik moet zeggen dat ik nog niks via united wardrobe of Vinted heb gekocht, maar wel via Marktplaats en de laatste tijd via vintage sales op instagram!

 7. Bettie 9 mei 2020 op 10:26 am - Beantwoord

  Wat een prachtige blouse! Staat je echt fantastisch!

  Liefs,

 8. Giovanna Jansen 9 mei 2020 op 10:53 am - Beantwoord

  Mooie en vrolijke blouse! Leuke fotosetting ook.

 9. Daenelia 9 mei 2020 op 10:57 am - Beantwoord

  Weet je, ik ben niet zo van het shoppen. Dat komt omdat ik mezelf met mijn moeder vergelijk die echt een shopper is. Dat is geen hobby voor haar, maar een passie. Natuurlijk met de nadruk uit de uitverkoop pareltjes te halen, maar ze weet altijd nieuwe trends op te pikken ook als dat bij een jongere generatie hoort. Zelf wil ik Fabienne Chapot echt leuk vinden, maar het is niet altijd mijn stijl. Dat neemt niet weg dat het jou prachtig staat! Ik heb wel een jasje van het merk, maar dat is nou net niet het meest kleurrijke.
  Vinted ga ik even opzoeken. Want hoewel ik niet van shoppen hou, … ik mis het wel.

  • Romy 23 mei 2020 op 12:45 pm - Beantwoord

   Ik moet eerlijk bekennen dat Ik ook niet alles van Fabienne Chapot leuk vindt. In kreeftprint zie ik mezelf bijvoorbeeld niet echt rondlopen (vind ik anderen wel heel tof staan trouwens!), maar de meeste kleurrijke items zijn wel nogal mijn ding.
   Zeker een aanrader om eens op Vinted rond te kijken trouwens! Er staat zó veel op. En om een of andere reden vind ik (online) naar tweedehands pareltjes zoeken leuker dan door de honderden pagina’s op Zalando scrollen 😉

 10. Irene 9 mei 2020 op 11:16 am - Beantwoord

  Fabienne Chapot vind ik ook een mooi merk maar inderdaad niet echt budgetvriendelijk. Jouw bloesje is super leuk en het staat ook heel mooi met je haar vind ik 🙂 Op Vinted ben ik tegenwoordig ook een paar dagen per week te vinden en ik koop er vooral kleertjes voor de baby die er aan komt. Zoveel goedkoper dan alles nieuw kopen en ook pakjes van anders wel dure merken zijn ineens super betaalbaar 🙂 Heb overigens de meeste van mijn zwangerschapskleren ook daar vandaan. United Wardrobe heb ik ook een tijdje gebruikt maar ik vind Vinted toch fijner!

  • Romy 23 mei 2020 op 12:48 pm - Beantwoord

   Superleuk dat je op Vinted veel babykleertjes hebt kunnen scoren! Zeker bij babykleding is het zonde om nieuw heel veel geld aan dure merkitems uit te geven, omdat een kleintje er toch zo weer uitgroeit. Dan is Vinted ideaal. En laat rondkijken op zo’n tweedehands site nu ook nog eens best een fijne bezigheid zijn 🙂

 11. Dana 9 mei 2020 op 12:00 pm - Beantwoord

  Volgens mij had ik die blouse ook opgeslagen! Ik vind UW en Vinted echt fantastisch, zelf heb ik voornamelijk dure merken weten te scoren zoals een zowat nieuwe mantelpakje van Ted Baker voor 25 euro, jurk van TB voor 25 etc. Grappig genoeg heb ik dat rokje weten te scoren bij Asos voor heel goedkoop, alleen moet ik hem nog binnen krijgen 🙂

  • Romy 23 mei 2020 op 12:49 pm - Beantwoord

   Wauw, wat een koopje! Ik vind Ted Baker ook een prachtig merk, maar zo goedkoop heb ik die items nog nooit voorbij zien komen. Misschien moet ik United Wardrobe en Vinted toch nog wat meer gaan stalken 🙂

 12. Anouk 9 mei 2020 op 12:01 pm - Beantwoord

  Wauw prachtig zeg! Ik heb het nog nooit gedaan online, ik koop altijd wel graag tweedehands in de kringloopwinkel. Ik draag overigens nog altijd de slips van de hema 🙂

 13. johanna 9 mei 2020 op 2:44 pm - Beantwoord

  Mooie blouse ….. nette poes. En vooral mooie fotos. Nu ik koop eigenlijk alleen nieuwe kleding, maar wel merken (Esprit, Cecil etc) maar niet de echte dure. En momenteel veel via internet, en dat ga ik blijven doen. Geen zoeken naar de juiste maat, spaart enorm veel tijd. Duurdere merkkleding koop ik hooguit eens in de uitverkoop. En bij de echte toplabels kijk ik alleen maar in de etalage. Hier heeft alles zijn winke (Dior, Chanel…)l! Veel succes met de vrolijke blouse, gezellige poes in het weer vrolijkere leven!

 14. José 9 mei 2020 op 4:11 pm - Beantwoord

  Wauw wat een leuke blouse! Fabienne Chapot vind ik ook echt een super merk, maar inderdaad helaas wel prijzig. Ik heb er een t shirt van tweedehands gekocht, en een trui die ik nieuw heb gekocht. Die trui draag ik bijna wekelijks, dus dat was gelukkig mijn geld waard!

  • Romy 23 mei 2020 op 1:32 pm - Beantwoord

   Die trui klinkt echt als een goede aankoop! Superleuk! Soms is een wat duurder maar heel mooi item het geld gewoon meer dan waard 🙂

 15. Sharon 10 mei 2020 op 1:05 am - Beantwoord

  Mijn hele kast hangt vol met FC, allemaal uit de sale, dat wel 😉

  Check maison-lab, otrium en best secret voor goeie outlet prijzen. Ook zalando lounge wil wel eens wat hebben. Ook voor Ted Baker, behalve otrium. Ik raad je aan om een mooie wollen trench coat van Ted Baker te kopen in de sale. Ik heb het ook gedaan, hij is knalgroen, sluit fantastisch aan en iedereen geeft me complimenten. Ik word zo blij als ik de jas aan heb. Hij is zo vrolijk. Echt de investering waard. Ted Baker heeft online altijd goede sale en met PayPal kan je de retour kosten laten vergoeden. Als je meer tips wilt, mail me! Qua kleurigheid lijken we heel erg op elkaar! De bloes staat je geweldig.

  • Romy 23 mei 2020 op 1:27 pm - Beantwoord

   Oh wauw, onwijs bedankt voor deze tips! Ik heb net even snel een kijkje genomen op de Maison Lab-site en zag daar al allerlei geweldige Ted Baker-items voorbijkomen voor een fijn prijsje. Wat een goede vondst! Ook Otrium, Best Secret en Zalando Lounge ga ik maar wat vaker in de gaten houden. Zou leuk zijn als ik daar wat moois voor een heel fijn prijsje weet te scoren.
   Dank je wel voor je superfijne nuggesties! En heel tof dat jij ook al regelmatig mooie koopjes via die sites hebt weten te scoren. Je jas klinkt geweldig. Knalgroen is sowieso altijd goed natuurlijk 🙂

 16. Els 10 mei 2020 op 12:43 pm - Beantwoord

  Wow, deze blouse staat je echt prachtig. Ik snap je aankoop helemaal. Deze blouse staat je heel mooi.

  Ik probeer ook meer te gaan voor kwaliteit (helaas zijn sommige merken duurder maar is de kwaliteit niet beter, merk ik ook wel eens 🙁 ). Ik shop wel altijd nieuw. Vind het lastig juiste combinaties te maken. Ook heb ik er niet zo’n neusje voor als jij ;-).

 17. Anna 11 mei 2020 op 9:50 am - Beantwoord

  Wat een super leuke blouse, hij past echt helemaal bij jou! De kleurencombinatie is ook erg tof <3 Goede vondst!

 18. Claire 11 mei 2020 op 12:52 pm - Beantwoord

  Oeeeh wat een leuke, vrolijke blouse! Staat je heel leuk. Ik ken het merk ook, want jaren geleden was ik helemaal verliefd op hun panterprint sandalen haha. Wat fijn dat je deze tweedehands kon kopen!

 19. Maaike 11 mei 2020 op 11:36 pm - Beantwoord

  Wauw, wat een mazzel heb je. Echt een heel leuke blouse <3

 20. Hilly Nicolay 12 mei 2020 op 4:16 pm - Beantwoord

  Supermooie blouse.
  De kleding Fabienne Chapot vind ik zo mooi, maar het is heel prijzig.
  Ik heb er een leuk t-shirt van, het blijft mooi, ook na vele keren wassen.

  Veel plezier met de blouse!

 21. Staat je heel leuk deze blouse! Fabienne Chapot is inderdaad een leuk merk, ik heb er ook een blouse van die ik echt geweldig vind! Altijd fijn om tweedehands te winkelen. Ik gebruik United Wardrobe, maar misschien moet ik ook eens op Vinted gaan kijken!

 22. Jessica 13 mei 2020 op 5:42 pm - Beantwoord

  Wauw die blouse staat je echt prachtig!
  Nu kan ik weinig kleding kopen door mijn zwangerschap. Sowieso was ik daarvoor al bezig met kleding te kopen van duurzamere merken. Liefst in de sale uiteraard. Zo heb ik een aantal jurkjes van King Louis. Zo’n fijn merk.
  Tweede hands durf ik niet zo goed, maar dit is zeker de koop waard geweest. 🙂

  • Romy 23 mei 2020 op 2:00 pm - Beantwoord

   Wat tof dat je een paar jurkjes van King Louie hebt! Zo’n mooi merk is dat inderdaad en extra leuk dat ze ook veel bezig zijn met duurzaamheid 🙂

Recente blogs

Zelfacceptatie | 14 tips om je lichaam te accepteren

23 juni 2020|Zelfliefde|

Tegenwoordig zijn mijn lichaam en ik best goede vrienden. Geen hartsvrienden. Maar ik vind mijn lijf over het algemeen wel oké. Nee, dat is niet altijd zo geweest. Talloze keren stond ik gefrustreerd voor de spiegel. Wat ben ik blij dat ik daar stappen in heb durven zetten, op weg naar zelfacceptatie! En wat gun ik dat jou - als jij ook met frustratie over je lijf worstelt - dat ook. Dit zijn 14 praktische tips die mij hebben geholpen om mijn lichaam te accepteren.

Werk loslaten als je vrij bent, hoe dan? 9 tips!

26 april 2022|Carrière en ondernemen, Persoonlijke groei|

Je werkdag zit erop. Het is tijd om ontspannen in de trein te zitten en de werkdag van je af te laten glijden. Tenminste, dat is de bedoeling. Want op dat moment zet je hoofd het op een ratelen: “Ik had nog geen feedback gekregen van Jan. Daar moet ik iets mee!”. Snel grijp je naar je telefoon om nog vlug een e-mail in elkaar te fröbelen. En als je daar klaar mee bent, zie je een appje binnenkomen. Een klant wil iets van je weten. Maar even beantwoorden? Tja, zo ben je al snel voortdurend bezig met je werk. Al is het maar in je hoofd. Je werk loslaten is een uitdaging - dat weet ik maar al te goed. Maar ik weet ook dat je er gelukkig handiger in kunt worden. Met deze 9 tips bijvoorbeeld!

Kleurig, fleurig & fair | 2 nieuwe outfits van watMooi

12 maart 2021|Groen doen, Outfits|

Dat ik een lentekind ben (geboren in mei), is wel te merken: de lente is met stip op één mijn favoriete seizoen. Ik haal dan ook het liefst al zo vroeg mogelijk in het jaar de lente in huis én in mijn kledingkast. Had ik even mazzel dat ik bij watMooi een aantal heel fleurige items mocht uitzoeken. Met een grote glimlach voegde ik een paar fleurige en fair items toe aan mijn kledingkast. Ik show je mijn twee nieuwe outfits, waar ik zelf erg vrolijk van word.