recept voor ravioli 8

Supersimpel recept voor ravioli (vegetarisch & binnen 20 minuten klaar!)

 • 23 maart 2022
 • 6 Reacties
Categorieën: Recepten

Geef je mij een menukaart in een Italiaans restaurant? Dan bestel ik bijna altijd hetzelfde: ravioli. Gelukkig voor mij hoef je voor ravioli niet per se in gezellige restaurantjes met geruite tafelkleedjes aan te schuiven. De verse pasta’s uit de supermarkt maken het heel makkelijk om binnen no time zelf ravioli op tafel te zetten. Dit recept voor ravioli kost je maar 20 minuten, heeft een heerlijke tomatensaus die niet uit een potje komt én bevat een heleboel groenten. Zin in iets simpels en toch lekkers? Ik deel het recept met je.

Tomatensaus zonder pakjes en zakjes

Voor deze ravioli maakte ik zelf een lekkere en simpele tomatensaus. Ik weet dat je saus ook uit potjes en zakjes kunt kopen. Maar ik ben blijkbaar een kieskeurige fijnproever (met een afkeer voor té zout eten) die sausjes liever zelf maakt. Gelukkig hoef je daarvoor niet allerlei kruiden in huis te halen waar je nog nooit van hebt gehoord, en hoef je er ook niet uren voor te snijden en roeren. Deze pastasaus is gemaakt van tomatenblokjes uit blik (oftewel: 100% tomaat!), paprika, courgette, ui, knoflook en wat gedroogde kruiden. Voeg er twee eetlepels pesto aan toe, en je saus is klaar. 

Nu is ravioli met alleen groenten wat kaal. Daarom at ik dit gerecht uiteraard met veel kaas. Ik koos dit keer voor feta en Parmezaanse kaas. Vooral die laatste maakt wat mij betreft bijna elk pastagerecht er beter op. Het smaakt net wat intenser dan Hollandse geraspte kaas. En je pastamaaltijd ziet er ook iets meer uit als bij de echte Italiaan. Soort van 😉

Recept voor ravioli: welke ravioli kies je?

Zelf ravioli maken staat hoog op mijn lijstje om eens te doen op een druilerige zondagmiddag. Maar voor al die niet-druilerige-zondagmiddagen ga ik als tikkeltje luie keukenprinses net zo lief voor verse ravioli uit de supermarkt. Drie minuten koken en klaar! In het koelschap bij de supermarkt vind je vaak vele smaken ravioli.

Ik ging dit keer voor de glutenvrije ravioli van Albert Heijn, zodat Bart ook gezellig kon mee-eten. Zelf vind ik de ravioli met ricotta en spinazie van Jumbo ook erg lekker, en ravioli met tomaat en basilicum van Jumbo kan ik je ook van harte aanraden. Wil je eens iets luxers en nog lekkerders proeven? De ravioli’s van La Place vind ik ook geweldig lekker. Ook die koop je bij Jumbo.

Zoek je een verse ravioli die vegan is? Ren dan naar de Albert Heijn voor de *hier volgt een onuitspreekbare naam die ik van de Appie-site heb gekopieerd* biologische Mezzelune ceci e lenticchie. Ook erg lekker!

Natuurlijk kun je ook gedroogde ravioli gebruiken. Duurt iets langer om te koken, maar smaakt ook erg goed. Ik ben zelf zo verslaafd aan de verse ravioli uit het koelschap dat ik haast vergeet dat de gedroogde variant ook nog bestaat.

recept voor ravioli

Ravioli die zó klaar is 

Op doordeweekse avonden is niets zo fijn als snel een maaltijd op tafel hebben staan. Ik mag dan graag in de keuken staan, er zijn dagen dat de drang om Thuisbezorgd in mijn internetbalk in te typen sterk aanwezig is. Dan is het fijn als je een maaltijd kunt maken die bijna geen werk kost, maar toch voedzaam is én een stuk voordeliger dan een Thuisbezorgd-bestelling. Dit recept voor ravioli leent zich daar goed voor. Binnen twintig minuten kon ik mijn tanden zetten in deze heerlijk geurende pastamaaltijd. 

Hoe maak je dit recept voor ravioli?

Dit simpele recept voor ravioli is bepaald geen hogere wiskunde. Wel zo fijn als je al een dag lang je hoofd hebt gebroken over werktaken, lastige e-mails, gezinsleden of hongerige huisdieren. Je maakt dit recept voor ravioli als volgt. Op Instagram deelde ik trouwens eerder een Reels-filmpje waarin je het maakproces kunt zien. 

Klaar met kletsen, laten we in het recept duiken.

recept voor ravioli 11

Recept simpele ravioli (vegetarisch, binnen 20 min. klaar!)

Romy
Zoek je een heerlijke en goed vullende pasta, die ook nog eens reuze-gezond is? Deze simpele ravioli is een lekker en supersimpel recept dat bij iedere pastaliefhebber in de smaak zal vallen.
Nog geen beoordelingen
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

 • 250 gram verse ravioli (of 150 gram gedroogde ravioli)
 • 1 courgette
 • 1 blik tomatenblokjes (=400 gram)
 • 1/2 gele ui
 • ½ paprika
 • Paar cherrytomaatjes
 • 60 gram fetakaas
 • 1 el olijfolie
 • 2 teentjes knoflook
 • 2 tl pesto
 • 1 tl paprikapoeder
 • 1 tl zwarte peper
 • 2 tl Provençaalse kruiden

Optioneel:

 • Parmezaanse kaas
 • Pijnboompitjes
 • Verse basilicum

Instructies
 

 • Snipper de ui en snijd de paprika en courgette in stukjes van ongeveer 1 cm.
 • Fruit de ui en knoflook aan in een koekenpan, met een beetje olijfolie.
 • Voeg daarna de paprika en courgette toe en bak zo’n 3 minuten op hoog vuur. Doe er na die 3 minuten ook de tomatenblokjes bij en zet het vuur iets terug. 
 • Breng water aan de kook voor de pasta en kook de ravioli volgens de aanwijzingen op de verpakking.
 • Strooi de peper, het paprikapoeder en de Provençaalse kruiden over de saus en roer nog een tijdje goed door. Voeg na zo’n 5 minuten ook de pesto toe en blijf nog 5-10 minuten roerbakken. Proef of de courgette en paprika goed gaar (= lekker zacht) zijn geworden.
 • Rooster eventueel wat pijnboompitjes in een droge pan voor de garnering straks.
 • Giet de pasta af en verdeel eerlijk over de twee borden. Schep de saus erbij en maak de pasta af met wat verse basilicumblaadjes, (geroosterde) pijnboompitjes, stukjes feta en Parmezaanse kaas. 
Trefwoord Feta, Glutenvrij, Kaas, Pasta, Pastasaus, Suikervrij, Tomaten, Vegetarisch
Heb je dit recept geprobeerd?Laat me in een reactie weten wat je ervan vond!
recept voor ravioli

Hasta la pasta!

Deze pasta is ook een makkelijk gerecht om voor het hele gezin te maken. Ik geloof dat bij de meeste kinderen pasta met tomatensaus er altijd wel in gaat. Wat kaas erbij en je maakt veel mensen al helemaal blij!

Ben je net zo’n pastaliefhebber als ik? Ik heb nog meer pastarecepten op mijn blog staan. Mijn persoonlijke favoriet is pasta met doperwtensaus (lekker fris en goed vullend!). Daarnaast ben ik gek op deze pasta met romige paprikasaus. En we eten ook regelmatig ovenschotels met pasta. Daarvoor heb ik nog geen recepten online staan (zo veel ideeën, zo weinig tijd ;)). Maar je kunt deze pasta pesto bijvoorbeeld ook heel goed uit de oven maken. Extra laagje kaas erover en je hebt een heerlijke maaltijd met krokante bovenkant!

Maar als je geen zin hebt in het ovengedoe of zelf sausjes maken met de blender, dit recept voor ravioli is naast een makkie om te maken ook erg lekker. Ik heb het nu ik dit schrijf net achter de kiezen, en buik nog even uit met een kopje thee. Pasta – altijd een goed idee!

Eet jij ook zo graag verse pasta?

recept voor ravioli

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Lisa 23 maart 2022 op 6:42 am - Beantwoord

  Hoi topper, ik was nog op zoek naar een tomatensaus voor over de verse pasta en voila, hier krijg ik zomaar een heel lekkere! Dank je wel. Onze favoriet is verse tortelloni met ricotta en spinazie.

  • Romy 23 maart 2022 op 7:57 am - Beantwoord

   Ha, dat is toevallig 🙂 Superleuk om te horen dat het recept als geroepen kwam.
   De tortellini met ricotta en spinazie vind ik trouwens ook heerlijk. De combinatie van ricotta en spinazie is sowieso altijd goed 🙂

 2. Naomi 23 maart 2022 op 7:54 am - Beantwoord

  Ik zou er bijna zin in een warm ontbijt van krijgen;). Die blikken tomatenblokjes zijn bij mij ook favoriet voor allerlei sauzen. Scheelt mij een hoop tomatensnijwerk (dat is een woord;)) en die blikken zijn ook nog eens lekker goedkoop.

  • Romy 23 maart 2022 op 7:58 am - Beantwoord

   Ja, ideaal zijn die blikken hè?! Ik gebruik ze ook heel graag voor van alles. Supermakkelijk en heel betaalbaar!

 3. Darina 26 maart 2022 op 9:55 am - Beantwoord

  Een heerlijk recept. Ben dol op ravioli!

 4. Giovanna Jansen 2 april 2022 op 9:30 am - Beantwoord

  O, heerlijk! Ik ben dol op pasta en zeker ook op ravioli.

Beoordeling recept
Recente blogs

51 leuke dingen om te doen met je vriend (binnen & buiten)

20 februari 2024|Lifestyle|

Zitten jij en je vriend verveeld op de bank met die ene lastige vraag "Wat zullen we eens doen vandaag?"? Of zoeken jullie gewoon eens een andere activiteit dan het zoveelste tripje naar de schoonfamilie of bioscoopbezoek #5029? Ik vind het zelf altijd leuk om meer bijzondere uitjes met Bart te bedenken, juist omdat we niet wekelijks hele dagen op stap gaan samen. Kun jij ook nog wat inspiratie gebruiken voor leuke dingen om te doen met je vriend? Dit zijn 49 originele ideeën. Zowel voor buiten in het zonnetje of in de sneeuw als gewoon voor binnenshuis.

12 (niet-standaard) leuke dingen om te doen in de zomer

8 juni 2017|Lifestyle|

De zomer staat weer voor de deur en daarmee ook waarschijnlijk veel warme dagen. Maar wat kun je doen in de zomer als het snikheet is en je ook geen zin hebt om binnen te zitten? En als je geen zin hebt om, zoals de rest van Nederland, naar het strand te gaan? Speciaal voor die momenten stelde ik een lijstje op met 12 dingen om te doen in de zomer. Voor als je even inspiratieloos bent en niet zo goed weet wat je met een snikhete dag aan moet.