recepten6

3 simpele en snelle vegetarische recepten voor 1 persoon

 • 12 juni 2019
 • 29 Reacties
Categorieën: Recepten

Op mezelf wonen betekent natuurlijk ook dat ik elke avond zelf een maaltijd op tafel mag toveren. Alhoewel, toveren? Ik ben geen culinaire tovenaar die wat ingrediënten bij elkaar gooit en daarmee moeiteloos een indrukwekkend gerecht à la MasterChef creëert. Mijn kookstijl is vooral snel en simpel, en bij voorkeur ook nog lekker. Naast heel veel vega-AVG’tjes, probeer ik zo nu en dan wat te experimenteren. Soms met positief resultaat! De afgelopen tijd heb ik 3 héél simpele en snelle gerechten gemaakt, die maar zo’n 15-20 minuten kosten. Die snelle en simpele vegetarische recepten deel ik graag met je, mocht jij net als ik altijd op zoek zijn naar receptinspiratie.

3 simpele en snelle vegetarische recepten

snelle en simpele vegetarische recepten
recept gnocchi met roerbakgroenten en falafel

Gnocchi met roerbakgroenten en falafel

Ken je gnocchi, oftewel deegballetjes die lijken op krieltjes maar meer smaken als pasta? Heerlijk vind ik ze en ze zijn ook nog eens heel snel klaar te maken. Dit gerecht kost ongeveer 15 minuten om te maken en je hebt er maar weinig voor nodig, maar het smaakt (al zeg ik het zelf) heerlijk.

Ingrediënten (voor 1 persoon):

 • 140-200 gram gnocchi (net hoeveel je gewend bent te eten)
 • 150 gram Italiaanse roerbakgroenten
 • 50 gram tuinbonen (uit de vriezer)
 • 6-7 falafelballetjes
 • Kerriepoeder en peper (naar smaak)

Stap-voor-stapuitleg

 1. Zet een pan met water op het vuur en breng aan de kook. Ga uit van 1 liter water per 100 gram gnocchi.
 2. Doe vervolgens een scheutje olijfolie in een koekenpan samen met 150 gram Italiaanse roerbakgroenten (ik gebruik een diepvrieszak van Jumbo-huismerk, maar je kunt natuurlijk ook zelf groenten snijden) en 50 gram (tuin)bonen.
 3. Snijd de falafelballetjes doormidden en doe ze bij de roerbakgroenten. Schep de groenten en falafel regelmatig om met een spatel.
 4. Voeg een paar snufjes kerriepoeder en peper (en eventueel andere kruiden) toe in de koekenpan. Schep goed om.
 5. Voeg de gnocchi toe aan de pan met water zodra het water kookt.
 6. Laat de gnocchi in 3-4 minuten gaar worden. Het handige aan gnocchi is dat de balletjes vanzelf naar boven komen drijven zodra ze gaar zijn.
 7. Giet de gnocchi af en serveer het samen met de roerbakgroenten en falafel op een bord. Voeg eventueel nog kruiden toe naar eigen smaak.
recept verse ravioli met spinazie
recept verse ravioli met spinazie

Girasoli met spinazie en een chilibonenburger

Het tweede gerecht van deze 3 snelle en simpele vegetarische recepten is mijn favoriet voor momenten waarop ik niet meer dan 10 minuten de tijd heb om iets klaar te maken. Ik koop hiervoor verse girasoli bij Jumbo. Je hebt allerlei varianten, maar niet allemaal zijn ze vegetarisch. Ik koop zelf de variant met een vulling van tuinbonen en broccoli, die wel 100% vegetarisch is. De girasoli is nogal vullend trouwens.

Ingrediënten (voor 1 persoon)

 • 75-125 gram verse girasoli met vulling van tuinbonen en broccoli
 • 200 gram gehakte spinazie uit de diepvries
 • 1 chilibonenburger (Jumbo Veggie Chef)
 • Peper en zout
 • Eventueel een handje nootjes (vond ik er wel lekker bij!)

Stap-voor-stap-uitleg

 1. Breng tegelijkertijd een pan met water aan de kook voor de girasoli.
 2. Doe na een tijdje een half kopje water (let op: echt niet meer dan dat, ik spreek uit ervaring!) bij ongeveer 200 gram diepvriesspinazie in een pan en zet dit op een laag vuur.
 3. Doe ondertussen een beetje olijfolie of boter in een koekenpan en bak daarin de chilibonenburger op een laag vuurtje.
 4. Voeg de verse girasoli toe zodra het water kookt. Laat dit nog zo’n 3-4 minuten koken. Voeg eventueel kruiden toe naar smaak.
 5. Giet de girasoli af en serveer het met de spinazie en een chilibonenburger (of een andere vleesvervanger). Eventueel kun je er nog een handje cashewnoten of pinda’s bij nemen.
snelle en simpele vegetarische recepten aardappels
snelle en simpele vegetarische recepten aardappels

Geroerbakte aardappels met Oosterse groenten in tomatensaus

Dit snelle en simpele vegetarische recept maakte ik laatst toen ik wel een goed “bodempje” kon gebruiken. Het vult goed en tegelijkertijd krijg je nogal wat groenten binnen. Ook dit is een recept dat de menukaarten in restaurants vast niet zal halen, maar simpel, snel én lekker is het wel.

Ingrediënten (voor 1 persoon)

 • 3 aardappels (of gebruik krieltjes!)
 • 150 gram Oosterse groenten (ik gebruikte een diepvrieszak van Jumbo)
 • 50 gram gezeefde tomaten Passata
 • 1 Javaanse schijf (Jumbo Veggie Chef)
 • Snufje chilipoeder en peper

Stap-voor-stap-uitleg

 1. Snijd de aardappels in stukjes (of koop gewoon krieltjes!) en doe de aardappels met een beetje olijfolie in een koekenpan. Zet op een hoog vuurtje.
 2. Voeg een paar minuten later de Oosterse groenten toe aan de pan. Zet het vuur na een tijdje iets lager. Roer regelmatig met een spatel.
 3. Bak de Javaanse schijf (of een andere vleesvervanger) in een beetje olijfolie of boter in een andere koekenpan op een laag vuurtje.
 4. Bak de groenten ongeveer 10 minuten en voeg naar smaak wat kruiden (bijvoorbeeld chilipoeder en peper) toe.
 5. Serveren maar!
recept gnocchi met roerbakgroenten en falafel

Liever een sterrenmaaltijd? Win een kok aan huis!

Mijn simpele en snelle vegetarische recepten zijn natuurlijk geen sterrenmaaltijden, maar ik geniet er wel van om mijn fijne keuken in te duiken en steeds meer simpele en snelle gerechten te ontdekken. Toch moet ik eerlijk bekennen dat er niets gaat boven op je wenken bediend worden door iemand die voor je heeft gekookt. Al helemaal als diegene wél op het niveau van een chefkok kookt. Mocht je dat net als ik wel zien zitten, dan heeft Superkeukens nu een leuke winactie waarmee je kans maakt op een chefkok aan huis. Ha, wat een luxe! Hieronder lees je de voorwaarden.

Win een kok aan huis (bij Superkeukens)!

Bij de winactie van Superkeukens maak je dus kans op een creatieve kok die bij je thuiskomt om voor jou een heerlijke maaltijd op restaurantniveau klaar te maken in je eigen keuken. Je wordt de hele avond in de watten gelegd. En de afwas? Die wordt voor je gedaan! De actie loopt vanaf 3 juni tot en met 14 juli 2019.

Hoe maak je kans?

Deelnemen kan op drie manieren:

 • Deel jouw keukenmoment via het formulier op de website van Superkeukens.
 • Doe mee via een reactie op de Facebook-pagina van Superkeukens, volg de pagina en tag iemand die ook wel een kok aan huis verdient.
 • Of deel jouw favoriete keukenmoment op Instagram met de hasthags #mijnkeukenmoment en #superkeukens, inclusief een tag van degene met wie jij deze culinaire avond wel wilt delen.

Klinkt niet verkeerd toch?! Ik duik vanavond weer met veel plezier de keuken in om nieuwe simpele en snelle vegetarische recepten uit te proberen, maar zou het zeker geen straf vinden om die keuken ooit een avond aan een betere kok af te staan. Zolang ik maar mag proeven!

Wat is jouw favoriete simpele en snelle vegetarische gerecht?

Het laatste deel van het artikel is geschreven in samenwerking met Superkeukens.

recept gnocchi met falafel en roerbakgroenten
recept girasolie met spinazie en bonenburger
recept aardappelschotel met oosterse groenten
simpele en snelle vegetarische recepten

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Anouk 12 juni 2019 op 7:25 am - Beantwoord

  Ik ben dol op spinaziepasta! Wij maken het met een pak spinazie, pasta, light room en eieren (die we koken en in stukjes snijden).

  • Romy 12 juni 2019 op 8:35 am - Beantwoord

   Oh dat klinkt heerlijk! Spinazie is lekker en pasta ben ik ook gek op, dus dat kan haast niet anders dan heel goed smaken 🙂

 2. Lisa 12 juni 2019 op 7:45 am - Beantwoord

  Mooie foto’s! Ik snij falafel ook altijd door. De vegetarische schijven van de Jumbo ken ik nog niet. Toch eens langs gaan. Hmmm, tuinbonen 50 gram, heb je uit de vriezer? Met een potje blijft er zoveel over. Dank voor de inspiratie!

  • Romy 12 juni 2019 op 8:34 am - Beantwoord

   Jumbo heeft echt heerlijke vleesvervangers van het huismerk (Veggie Chef). Zeker een aanrader en iets betaalbaarder dan merken als De Vegetarische Slager.
   Tuinbonen gebruik ik inderdaad uit de vriezer. Diepvriesgroenten vind ik echt een uitkomst om nog eens wat met groenten te kunnen mixen zonder dat je eten moet weggooien 🙂

 3. Lissanne 12 juni 2019 op 7:50 am - Beantwoord

  Die gnocchi ziet er echt heerlijk uit! Snel maar een keertje proberen x

 4. Josephine 12 juni 2019 op 7:55 am - Beantwoord

  Ha, leuk dat je recepten plaatst! Toevallig hadden we het er thuis nog over dat we liever nog minder vlees willen eten, dus deze recepten komen van pas. Vooral je eerste twee recepten spreken me aan. Eigenlijk kook ik zelf weinig met deze pasta-soorten, dus ik ben benieuwd. En een bonenschijf klinkt ook lekker!

  Mooi food photo’s, trouwens. 🙂

  Leuke winactie heb je! Ik gun de prijs graag iemand anders, want ik besef me dat ik het liefste baas in eigen keuken ben… (is dat erg?). 😛

  • Romy 12 juni 2019 op 8:30 am - Beantwoord

   Dankjewel voor je enthousiaste reactie! Zowel gnocchi als girasoli heb ik zelf ook pas een paar maanden geleden voor het eerst geprobeerd, maar ik vind ze allebei erg lekker. En het voordeel is dat je bij allebei maar een paar minuten hoeft te wachten totdat de pasta gaar is. Daar wordt mijn ongeduldige kant dan weer blij van 😉

 5. Irene 12 juni 2019 op 7:58 am - Beantwoord

  Ooh dat zien er allemaal heel lekkere gerechtjes uit en ook precies wat ik zelf klaar zou maken. Ik koop ook altijd groentenmengeling uit de vriezer. Supermakkelijk! Die chilibonenburger is lekker hé? Ik had hem nog nooit op maar at hem voor het eerst tijdens mijn vakantie in NL twee weekends terug. Hmm. Alleen jammer dat wij hier geen Jumbo hebben! 😀 Ben ook fan van gnocchi trouwens. Zeker in tomatensaus vind ik dat heel lekker!

  • Romy 12 juni 2019 op 8:27 am - Beantwoord

   Ja, die chilibonenburger is echt heel lekker. Een beetje pittig, maar niet té. Hopelijk komt snel een Belgisch merk met iets soortgelijks op de markt 🙂
   Handig hè, diepvriesgroenten?! Ik koop bijna niet anders meer. Het is zo handig om nooit eten te hoeven weggooien en je kunt makkelijk zelf je portie bepalen.

 6. Naomi 12 juni 2019 op 8:22 am - Beantwoord

  Het ziet er allemaal heerlijk en kleurrijk uit. En zó fijn als je in korte tijd iets lekkers op tafel kunt zetten.

  • Romy 12 juni 2019 op 8:25 am - Beantwoord

   Dankjewel! Er gaat inderdaad niets boven heel snel iets lekkers in elkaar kunnen flansen 🙂

 7. Darina 12 juni 2019 op 8:27 am - Beantwoord

  Wat een heerlijke gerechten. Die ga ik zeker eens maken!

 8. Audrey 12 juni 2019 op 8:37 am - Beantwoord

  Leuk, zulke vrolijke bordjes! En simpele (maar toch lekkere) recepten zijn de beste 🙂

 9. Ilona Wielinga 12 juni 2019 op 8:40 am - Beantwoord

  Aahw at een fijn artikel. Ik eet sinds kort vegetarisch dus dit komt goed van pas!
  Ik moet zeggen dat ik groenteburgers ook gewoon echt heel lekker vind.

  • Romy 12 juni 2019 op 8:56 am - Beantwoord

   Wat goed dat jij ook vegetarisch bent gaan eten! 🙂 Groenteburgers kunnen inderdaad ook heel lekker zijn.

 10. Simone 12 juni 2019 op 10:17 am - Beantwoord

  Yesss, allemaal heerlijk en makkelijk! Just how I like it. Ik maakte vorige week truffel/champignon ravioli (van La Place, bij Jumbo te koop) met spinazie / pesto saus en dan met rode ui, tomaatjes, verse spinazie en veel champignons. Zo lekker en ook mega snel. Lekker met een beetje Parmezaanse kaas erop!

  • Romy 12 juni 2019 op 3:23 pm - Beantwoord

   Oh dat klinkt ook zeker goed! Ik ga eens kijken naar die ravioli bij Jumbo. Klinkt als een lekker alternatief voor de girasoli die ik nu vaak eet ?

 11. Anna 12 juni 2019 op 10:21 am - Beantwoord

  Wat grappig jouw varianten op het traditionele AVG’tje, heel anders dan mijn gerechten! 😀 Ik vergeet soms een beetje hoe lekker simpele gerechten kunnen zijn. Niet dat ik moeilijk kook hoor, maar mijn gerechten zijn meestal een beetje meer, hoe zeg ik dat, van alles door elkaar gehusseld? 🙂 Als in: Couscous salade, rijst met van alles erin, dat idee. Maar je inspireert me wel om ook weer eens een soort AVG’tje te maken, dat is echt heerlijk! Ik ben vooral dol op de spinazie schnitzel van Jumbo, yum! Wat een toffe winactie ook, heerlijk als iemand voor je kookt haha 😀

  • Romy 13 juni 2019 op 7:17 pm - Beantwoord

   Andersom zou ik juist weleens wat meer ingewikkelde recepten mogen proberen. Couscous en rijst eet ik niet zo vaak, maar zou ik eigenlijk weer wat vaker moeten eten. Zeker in een mix kan dat heerlijk zijn.
   Spinazieschnitzel klinkt geweldig trouwens. Ik ken wel de spinazie-kaasburger van Jumbo – die vind ik ook héérlijk 🙂

 12. Lianne 12 juni 2019 op 4:47 pm - Beantwoord

  Dat ziet er erg lekker uit en fijn dat het ook helemaal niet moeilijk en gewoon simpel te maken is. Ik had trouwens nog nooit van gnocchi gehoord, haha, maar het klinkt erg lekker! Mijn favoriete gerecht is ook geen culinair hoogstandje hoor, maar hartstikke lekker! Gewoon kaastortellini met rode pesto en champignons.

  • Romy 13 juni 2019 op 7:27 pm - Beantwoord

   Dat gerecht klinkt ook héérlijk! Volgens mij had ik daarvan een keer het recept op je blog gezien inderdaad. Zag er heerlijk uit 🙂 Gnocchi zijn ook zeker een aanrader. Heel makkelijk te maken en lekker!

 13. Rianne 12 juni 2019 op 10:58 pm - Beantwoord

  Ik kook ook graag met diepvriesgroenten omdat je dan makkelijk verschillende groenten met elkaar kan variëren zonder allemaal aangebroken potjes open te hebben staan die dan weer binnen een bepaalde tijd opgegeten moeten worden. Helaas heb ik alleen niet zo’n grote vriezer als ik zou willen. Misschien nog eens in de toekomst 🙂 dan kan ik hem helemaal volladen met diepvriesgroente en fruit en nog wat vegetarische kipkorns en loempia’s haha.
  Even over wat anders, ik las in je instagram dat Pip krols was. Ik hoop voor je dat een sterilisatie nog uitkomst biedt, ik heb eens gelezen dat als het gedrag er eenmaal is het zeer waarschijnlijk niet meer weggaat. Wij hebben zelf een kater (7 jaar) en een poes (10 jaar). De kater is gesteriliseerd in z’n eerste levensjaar, maar gedraagt zich zo krols als een poes waardoor ik weleens mijn twijfels heb of hij soms een kater en poes inéén is en de poes is niet gesteriliseerd en daardoor ook krols. Als de poes haar echte krolse buien heeft met de hele dag en nacht door mauwen, dan zetten we haar als we naar bed gaan vast in de bench van de hond met drinken en eten en leggen daar een kleed overheen, zodat ze niets kan zien. (De bench staat tegen de muur en de achterkant heb ik dan niet bedekt met de deken, zodat ze via de muurkant toch nog voldoende zuurstof krijgt, overigens staat de bench bij ons in de slaapkamer vlakbij ons bed) De poes is daardoor de hele nacht eigenlijk stil en ’s ochtends laten we haar er weer uit en dan begint madam natuurlijk gelijk met het inhalen van het mauwen van de nacht 🙂 Maar goed zo heb je zelf en je buren in elk geval wel je nachtrust en overdag moeten de buren het er maar mee doen. Mocht de krolsheid niet meer weggaan met steriliseren, dan hoop ik dat deze tip je misschien kan helpen 🙂

  • Romy 13 juni 2019 op 7:35 pm - Beantwoord

   Wat fijn dat je de moeite neemt om op mijn berichtje over Pippa te reageren! Dankjewel daarvoor! Daar heb ik echt heel veel aan 🙂 Ik heb haar toevallig vandaag laten steriliseren en moet nu inderdaad maar afwachten of dat het echt zal oplossen. Ik hoop het héél hard: het is verder een onwijs lief beestje, maar de gebroken nachten waren best wel slopend (en in tegenstelling tot Pippa kan ik niet zo goed overdag bijslapen met mijn werk, haha).
   Ik ga je tip over de bench zeker onthouden, mocht het zover komen. En inderdaad, goede nachtrust is wat extra gemiauw ’s ochtends absoluut méér dan waard. Ik kan me goed voorstellen dat je uiteindelijk hiervoor hebt gekozen.

   • Rianne 13 juni 2019 op 9:23 pm - Beantwoord

    Ik zal voor je duimen 🙂 Overigens merk ik aan onze poes niet dat ze er last van heeft in de bench, ze gaat er gewoon lekker in slapen en ze is inmiddels al zo getraind dat ze er ’s avonds ook 9 van de 10 keer zelf inloopt en dan geef ik haar avondsnoepjes altijd als beloning in de bench 🙂

    • Romy 13 juni 2019 op 9:41 pm - Beantwoord

     Dankjewel! En wat fijn dat de poes er zelf geen moeite mee heeft om in de bench te moeten. Zelfs zoiets went blijkbaar. En misschien vindt ze het zelf ook wel fijn om daardoor wat minder de behoefte te voelen om ’s nachts te gaan spoken 😉

 14. bychristiana 13 juni 2019 op 1:41 pm - Beantwoord

  Ha, wat een ludieke actie. Ik zit alleen te denken ; ‘Huh, welk keukenmoment?!’ Ik kook dus echt vrijwel nooit, dat doet Andre namelijk altijd, haha;-) Misschiet moet ik dan zijn keukenmoment maar vastleggen en hoeft hij straks een avondje eens niet te koken;-)

  • Romy 13 juni 2019 op 9:36 pm - Beantwoord

   Haha, jij boft met een goede kok in huis! Maar ik kan me zo voorstellen dat hij een keer een chefkok in huis ook wel kan waarderen 😉

 15. Jessica J. 13 juni 2019 op 4:45 pm - Beantwoord

  Ze zien er stuk voor stuk overheerlijk uit! Ik kook ook een keer per week voor mij alleen en maak dan vaak een pastagerechtje. Vleesvervangers zitten meestal per (portie voor) twee in een pakje, dus dan vries ik de helft gewoon in voor de week erop. ?

  • Romy 13 juni 2019 op 9:38 pm - Beantwoord

   Vegetarische pasta is altijd goed natuurlijk 🙂 En inderdaad ideaal om één portie vleesvervanger in te vriezen. Ik eet zelf vaak twee keer per week dezelfde vleesvervanger. Soms een beetje saai, maar het scheelt dat ik alleen maar vleesvervangers in huis heb die ik echt heel lekker vind 😉

Recente blogs

5 levenslessen die ik leerde van mijn moeder

5 januari 2017|Persoonlijke groei|

Een tijdje geleden schreef ik over de levenslessen die ik heb geleerd van mijn vader. Dat deed ik al met in het achterhoofd om ook eens eenzelfde artikel over mijn moeder te schrijven. Als er een vrouw is van wie ik veel heb geleerd, dan is zij het namelijk wel. Er gaat geen dag voorbij dat we niet met elkaar praten en er is niemand die mij zo goed aanvoelt als zij. Al van jongs af aan heb ik regelmatig wijze lessen geleerd van mijn moeder. Om mijn moeder eens in het zonnetje te zetten én om haar wijze woorden met jullie te delen, volgen vandaag 5 levenslessen die ze mij heeft meegegeven.

Blij Lijstje #32 | Kaakgefriemel, kersttraktaties & klunzigheid

7 januari 2021|Persoonlijk|

Spelletjes spelend en oliebollen etend luidde ik het nieuwe jaar in. De afgelopen dagen waren al goed voor een aantal fijne blijmakers. Zo belde ik zo lang met een vriendin dat zelfs de provider er zijn vraagtekens bij zette, bleek het verrassend fijn om de fysio aan mijn kaak te laten trekken en redde Bart me van een klungelige camera-actie. Dat en meer blijmakers verzamelde ik in dit Blije Lijstje.

Op avontuur gaan | 11x Zo doe ik (als huismus) dat graag!

4 april 2019|Persoonlijk, Lifestyle|

Op mijn blog heb ik al vaker verklapt dat ik geen enorme avonturier ben. Ik heb bij lange na niet alle werelddelen gezien (lees: alleen Europa en de VS) en mijn gemiddelde vrijdagavond breng ik lekker knus door op de bank met een kop thee. Toch vind ik mijn leven verre van saai. Op avontuur gaan doe ik elke dag met heel veel plezier, op mijn manier dan. Wat avontuur inhoudt, is namelijk net wat jij ervan maakt. En precies daar wil ik het eens over hebben! Dit zijn 11 manieren waarop ik - een stiekeme huismus - het liefst op avontuur ga.