Collage1

30x simpele Random Acts of Kindness

 • 16 december 2016
 • 23 Reacties
Categorieën: Positiviteit

Deze week kreeg ik van een lieve vriendin de leuke Happiness Planner als verrassing door de bus. Dit lieve gebaar toverde direct een grote glimlach op mijn gezicht. Dat zette me aan het denken dat ik zelf ook graag meer aan Random Acts of Kindness zou willen doen. Random Acts of Kindness zijn manieren om aardig te zijn voor iemand anders zonder dat je daar een tegenprestatie voor verwacht. Hoe fijn is het immers om iemand anders blij te maken? Het grote voordeel is dat het jouzelf ook vaak goed kan doen. Daarom zet ik vandaag 30 simpele Random Acts of Kindness voor je op een rijtje.

Random Acts of Kindness

 1. Geef een onbekend persoon een complimentje.
 2. Pas je playlist met muziek op de smaak van iemand anders aan en verras diegene met al zijn favoriete liedjes.
 3. Stuur een berichtje naar de kennis aan wie je al tijden niet durft te vragen hoe het met hem of haar gaat.
 4. Schrijf een persoonlijke briefje en doe dat bij iemand door de brievenbus die je dierbaar is.
 5. App een hartje naar je vriendin, moeder, nichtje of iemand anders die dat wel kan waarderen.
 6. Help iemand die daar moeite mee heeft met het inpakken van de boodschappen.
 7. Leg je mobiel weg om een avondje tijd vrij te maken voor een goed gesprek met degene met wie je in een huis woont.
 8. Zet alvast thee of koffie klaar voor je huisgenoot die elk moment kan thuiskomen.
 9. Verkoop oude spullen via Marktplaats en maak een deel van je opbrengst over naar een goed doel.
 10. Glimlach vriendelijk naar de buschauffeur of caissière als je hem of haar gedag zegt.
 11. Spreek iemand aan op je werk of van je studie die vaak alleen zit.
 12. Knoop een gesprek aan met een toerist.
 13. Zeg voorbijgangers op straat gedag zonder dat je ze kent.
 14. Bel iemand die je al een tijdje niet hebt gesproken op voor een fijn gesprek.
 15. Sta de televisie een avondje af aan je vriend, broertje of vader voor een echte mannenavond.
 16. Geef een (kerst)kaart aan de bedelaar of straatkrantverkoper die je dagelijks in de winkels ziet staan.
 17. Maak gebruik van je talenten. Of je nu goed bent in teksten nakijken, in klussen of geweldig bent in de keuken.
 18. Neem eens de tijd om aandachtig te luisteren naar een verhaal dat je eigenlijk niet zo interessant vindt.
 19. Verf, plak, teken, knip en maak iets moois om er vervolgens iemand anders blij mee te maken.
 20. Nodig last minute een vrijgezelle vriend of vriendin uit om gezellig mee te eten.
 21. Help de verkopers door kleding netjes opgevouwen op de juiste plek terug te leggen.
 22. Stuur een mooie quote of een wijze spreuk naar iemand die er een beetje doorheen zit.
 23. Bestel in een restaurant twee keer een broodje en laat het tweede broodje aan de eerstvolgende gast serveren.
 24. Bied aan om op je neefje of nichtje of op het kind van vrienden te passen, zodat de ouders een avondje weg kunnen.
 25. Ruim je huis op en breng oude spullen naar de kringloopwinkel.
 26. Bied aan om voor iemand een mooie Facebook-profielfoto te maken met je fancy camera.
 27. Verras een vriendin door onverwachts sushi of jullie favoriete pizza te bezorgen en daar samen van te genieten.
 28. Deel het Facebook-bericht van de kennis die nog respondenten zoekt of die ene tweet van iemand die hard op zoek is naar werk.
 29. Geef iemand van wie je houdt een spontane knuffel of zoen.
 30. Spreek naar een dierbare toe uit hoeveel deze persoon voor je betekent (dit punt ga ik meteen uitvoeren!)

Nu ik dit lijstje zo heb opgesteld, besef ik me dat je eigenlijk met hele kleine dingen al veel voor een ander kunt betekenen. Bovendien maak je met deze dingen niet alleen iemand anders blij. Een glimlach van iemand anders zal immers al snel ook een glimlach op jouw gezicht betekenen.

Wat is jouw favoriete Random Act of Kindness?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Susan 16 december 2016 op 8:25 am - Beantwoord

  Mee eens! Heel veel dingen doen we gewoon te weinig, terwijl het zo simpel is.

 2. Nancy 16 december 2016 op 10:44 am - Beantwoord

  Ik zeg altijd: een vriendelijk woord kost niks!

 3. Josephine 16 december 2016 op 11:28 am - Beantwoord

  Mooie gedachtes, zo vlak voor Kerst. Ik denk dat ik niet echt een favoriet heb. Het lijkt me belangrijk om anderen te behandelen zoals je zelf behandeld wilt worden. Het groeten van de buschauffeur of winkelmedewerker vind ik daarom niet echt een ‘act of kindness’, maar gewoon dagelijks gedrag. Dat is geen kritiek op je lijstje hoor, het is goed dat je mensen eraan herinnert in de tijd waarin iedereen het druk heeft. Ik geloof dat minder drukte, stress en zorgen automatisch meer ruimte voor de ander met zich meebrengen.

  • Romy 16 december 2016 op 2:50 pm - Beantwoord

   Zelf begroet ik inderdaad ook standaard een caissière of buschauffeur. Wel zo netjes en aardig! Ik denk zeker dat het kan meehelpen als je meer ruimte hebt voor een ander door zelf minder gestrest en druk te zijn.

 4. Vlijtig Liesje 16 december 2016 op 1:01 pm - Beantwoord

  Ik probeer mensen te helpen als ik de kans krijg. Bijvoorbeeld een deur open houden. Of mensen helpen met hun blog.

  • Romy 16 december 2016 op 2:48 pm - Beantwoord

   Wat mooi om mensen op die manier te helpen! Ik kwam laatst trouwens via Google op je blog over bloggen uit. Wat een handige informatie geef je daar 🙂

 5. Sofie 16 december 2016 op 3:36 pm - Beantwoord

  Ik zag laatst een boek liggen met allemaal van die random acts of kindness. Het zou inderdaad meer vanzelfsprekend moeten zijn maar ik denk dat sommige dingen toch fijn zijn om eens wat extra aandacht aan te besteden.

 6. Lieke - Life As Lieke 16 december 2016 op 4:38 pm - Beantwoord

  Superleuk! Ik doe veel ervan eigenlijk wel, het is zo fijn om mensen blij te maken! Ik heb vandaag een soortgelijk blogje online gezet haha, toevallig!

 7. Sara | MevrouwMiauw 16 december 2016 op 5:17 pm - Beantwoord

  Wat is dit een ontzettend leuk artikel. Vooral in deze tijd van het jaar. Sommige dingen van je lijstje doe ik dagelijks, andere dingen zou ik echt eens wat vaker mogen doen. Bij de dingen die ik al dagelijks doe, weet ik dat het me ook echt een heel erg fijn gevoel geeft. Een ander blij, jij blij.

  • Romy 16 december 2016 op 8:37 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je reactie! Ik vond het zelf ook wel een toepasselijk onderwerp met het oog op de kerstgedachte 🙂 Het is precies wat je zegt. Het kan jezelf ook heel erg blij maken als je iets fijns doet voor een ander.

 8. Inge 16 december 2016 op 5:43 pm - Beantwoord

  Wat een mooi lijstje! Veel dingen doe ik al wel maar lang niet alles natuurlijk. Dit zet aan tot denken 🙂

 9. Mariëlle 16 december 2016 op 7:52 pm - Beantwoord

  Heel mooi artikel 🙂 Ik heb er best wat moeite mee gehad om wat aardigs te doen, gewoon omdat ik het niet durfde bij een vreemde. Maar ik merk dat ik nu veel meer open ben!

  • Romy 16 december 2016 op 8:37 pm - Beantwoord

   Dat is toevallig 🙂 Wat leuk! Ik ga even een kijkje nemen.

  • Romy 16 december 2016 op 8:40 pm - Beantwoord

   Volgens mij zag ik inderdaad ook laatst een boek met heel veel Random Acts of Kindness. Zo leuk om er op die manier meer mee bezig te zijn! Ik ga eens kijken of ze dat boek toevallig bij de bibliotheek te leen hebben.

 10. Saskia 16 december 2016 op 9:06 pm - Beantwoord

  Wat een super fijn artikel met heel wat mooie dingen in deze lijst<3 Goed om bewust eens mee bezig te zijn… Aardig zijn voor elkaar is zo belangrijk

 11. Charel 16 december 2016 op 9:56 pm - Beantwoord

  Mooi lijstje het gaat om de kleine dingen in het leven!

 12. Claire 16 december 2016 op 10:41 pm - Beantwoord

  Wauw wat leuk! Eigenlijk kost vriendelijk doen helemaal niks, waarom doen we het ook niet vaker?! Ik probeer altijd te lachen, te groeten en te helpen!

 13. Vivian 18 december 2016 op 7:20 pm - Beantwoord

  Heel mooi! Er zijn zoveel kleine dingen die je kunt doen en die echt waardevol zijn voor een ander, daar staan we veel te weinig bij stil. Ik probeer dit soort dingen ook vaak te doen, gewoon omdat het fijn is!

 14. Amina 19 december 2016 op 1:32 pm - Beantwoord

  Ohhh echt een fantastisch artikel dit! Ik hou er zo van! En ik heb gemerkt dat wanneer ik dit doe, mijn state of mind verandert en er vanzelf meer positieve dingen gebeuren! Heerlijk! Je inspireert me ook een artikel te schrijven over deze boodschap! Dank je wel!! xxx

  • Romy 19 december 2016 op 7:07 pm - Beantwoord

   Wat een groot compliment om te horen dat mijn artikel je inspireert. Dankjewel voor je lieve reactie 🙂

 15. Priscilla 2 januari 2017 op 10:31 pm - Beantwoord

  Er zijn een aantal dingen die ik standaard doe. Ik groet altijd de buschauffeur als ik de bus in stap en zeg altijd gedag als ik de bus weer uit stap. Ik zeg (meestal) mensen op straat gedag als ze langs me heen lopen. Soms verras ik m’n moeder met een bosje bloemen, gewoon omdat het kan. Oh, en als ik drinken inschenk voor mezelf vraag ik altijd of andere mensen in mijn gezelschap ook iets te drinken willen.

  ‘Schrijf een persoonlijke briefje en doe dat bij iemand door de brievenbus die je dierbaar is’ vind ik een leuke tip. Dit ga ik komende maand doen.

Recente blogs

Column | Over schoonheidsidealen, shaping panty’s & push-upbeha’s

21 oktober 2020|Persoonlijk|

Zou jij niet je kaak laten aanpassen? Joh, dat jij niet onzeker wordt van je borsten! En is het niet een idee om wat meer spieren te kweken? Het zijn zomaar een paar opmerkingen die ik ooit te horen heb gekregen. Soms verbaast het me dat uiterlijk blijkbaar zo'n big issue is dat zelfs anderen er opmerkingen over maken. En dat je geen tijdschrift kunt openslaan zonder ook maar een artikel of advertentie over "coronakilo's", whitening-tandpasta en tips tegen cellulitis te zien. Hoe belangrijk is dat eigenlijk allemaal?

Photo Diary: Winter wonderland, kerstkaart & pakjesavond

5 december 2016|Persoonlijk|

Al een tijdje leek het me leuk om eens een fotodagboek op mijn blog te plaatsen. Mijn weken zijn alleen niet altijd even spannend als ik gewoon aan het werk ben. Omdat gisteren een dag was vol leuke momenten, besloot ik om foto's te maken van wat ik zoal deed en daarmee een heuse photo diary samen te stellen. Ik wandelde onder andere door winter wonderland, maakte een kerstkaart en vierde pakjesavond met mijn familie. Kijk je mee naar mijn dag?

Blij Lijstje #22 | Kippenvel, knoppen & koelkastvondsten

17 april 2020|Positiviteit|

Mooie momenten koester ik nu misschien wel meer dan ooit. Tussen het thuiswerken, de Skype-calls en de gezellige paasbrunches via Skype door, had ik heel wat fijne dingen om blij van te worden. Zo deed ik een investering in mezelf, ontdekte ik een knop die voortaan mijn leven verandert (soort van) en genoot ik net als de rest van Nederland van een paar fijne quarantainebezigheden. Ik neem je weer mee in dit Blije Lijstje!