Wat liet Sinterklaas voor mij achter dit jaar?

Sinterklaas is alweer een paar dagen terug naar Spanje. Ook zijn de pepernoten en het marsepein inmiddels subtiel verplaatst naar de kortingsbakken en in sommige huishoudens is de kerstboom zelfs al opgetuigd. Toch laat ik als een heuse spuit elf nog mijn Sinterklaascadeaus zien. Vorige week zondag vierden wij Sinterklaas met ons gezin, mijn opa en oma en mijn oom en tante en nichtjes. Iedereen koopt wat voor iedereen en ook ik ben flink verwend. Ik laat je graag meegenieten van een paar cadeaus die de Sint dit jaar voor mij achterliet.

blond amsterdam mok amsterdamblond amsterdam mok efteling hans en grietje

Blond Amsterdam-mokken

Zoals elk jaar, stond ook dit jaar Blond Amsterdam hoog op mijn verlanglijstje. Inmiddels ik heb een aardige collectie Blond-servies voor mijn uitzet staan. Als aanvulling op mijn verzameling Blond-items kreeg ik dit jaar twee mooie mokken van Sinterklaas. De eerste mok komt uit de serie van bekende steden. Ik heb al een aantal bordjes uit die serie van onder andere Parijs en New York, maar onze eigen hoofdstad Amsterdam ontbrak nog. Of nou ja, vanaf pakjesavond niet meer dus, want ik werd verrast door de gave Amsterdam-mok uit deze lijn. Ook kreeg ik een mooie kleurrijke mok uit de serie van De Efteling met Hans en Grietje erop.

blond amsterdam dinerbord eat your veggies

Blond Amsterdam-dinerborden

Dinerborden van Blond Amsterdam heb ik nog nauwelijks. Aangezien een bord vrij essentieel is om te hebben als je op jezelf woont, was dit prachtige bord meer dan welkom. Ik ben erg blij met de kleurrijke dinerborden die ik binnenkort hopelijk op mijn eettafel kan zetten. Deze borden komen uit een speciale serie die Blond Amsterdam voor Albert Heijn heeft ontwikkeld. Met, zoals je ziet, meteen een goede reminder om vooral de groenten bij het avondeten niet te vergeten!

vind je ikigai

Vind je Ikigai

Het aantal keren dat ik het boek Ikigai op social media ben tegengekomen, is niet meer op één hand te tellen. Ik heb er talloze enthousiaste reviews over gelezen, maar kende de Ikigai-boeken zelf nog niet. Daar gaat nu verandering in komen, want ik kreeg van de Sint het boek Vind je Ikigai. Boeken over geluk vind ik sowieso heel inspirerend. Zo las ik eerder met veel plezier het boek Hygge over Deens geluk. Nu ben ik ook wel heel nieuwsgierig wat geluk in de Japanse cultuur inhoudt. Misschien kan ik nog de nodige wijze lessen uit dit boek opsteken.

maar zo heb ik het geleerd

‘Maar zo heb ik het geleerd!’

In mijn boekenkast heb ik al heel wat taalboeken staan. Ik vind het fijn om altijd te blijven leren op taalgebied. Ook al ben ik afgestudeerd neerlandica, er zijn altijd taalfoutjes waar ook ik me ongemerkt schuldig aan maak. De fout op de kaft zal ik niet zo snel begaan, maar er staan vast nog genoeg wijze taallessen in het boek waar ik iets van kan opsteken. En mocht ik de taalkwesties al kennen, dan is het altijd leuk om de redenatie erachter te leren kennen. De waarheid achter 50 taalkwesties? Ik ben heel benieuwd!

the body shop body butter vanilla pumpkin

The Body Shop body butter Vanilla Pumpkin

Sinterklaas heeft mijn verlanglijstje heel nauwkeurig gelezen. Ik ben namelijk gek op de body butters van The Body Shop, maar had dit jaar mijn hart verloren aan één specifieke variant: Vanilla Pumpkin. Na één snuifje in de winkel kon ik de body butter alleen met heel veel moeite laten staan. En nu werd ik er dus door Sint mee verrast. Het is elke keer weer een feestje om mezelf hiermee in te smeren na een fijne douchebeurt. Zelfs aan mijn handen blijf ik snuffelen wanneer ik deze body butter heb gebruikt.

boek met alle antwoordenboek met alle antwoorden

Het boek met alle antwoorden

Ten slotte kreeg ik van mijn broertje Sinterklaas een minicadeautje met een wel heel leuke inhoud. Ik kreeg niet het grote boek van Sinterklaas, maar uit het cadeaupapier kwam wel ‘Het boek me alle antwoorden’ tevoorschijn. Ideaal voor een twijfelkont als ik die nog weleens moeite heeft om knopen door te hakken. Dit boek geeft namelijk, zoals de titel al zegt, antwoord op al je vragen. De inhoud moet je natuurlijk met een korreltje zout nemen (de antwoorden zijn nogal vaag en clichématig!). Maar ik vind het idee heel grappig en ga zeker eens het boek om ‘raad’ vragen.

Dankuwel, Sinterklaasje, voor alle verwennerij!

Heb jij nog iets leuks gekregen van Sinterklaas dit jaar?

Volg:
Deel:

36 Reacties

  • Romy
   Auteur
   10 december 2017 / 23:10

   Ook leuk om kerst met cadeaus te vieren! Dat doen wij dan weer niet ;) Ik ben benieuwd wat er straks voor jou onder de boom ligt!

 1. 10 december 2017 / 10:03

  Ik vind je blog nog helemaal niet te laat hoor – De Sint is nog maar pas weg! Wat heb je weer mooi servies gekregen, erg leuk! Heb je eigenlijk ook al een servieskast op het oog? ;)

  Van Ikigai had ik echt nog nooit gehoord! Heb ik weer eens een trend gemist?
  Josephine blogde over…Erop uit: ‘t Straatje van Emma in Haarlem 2017

  • Romy
   Auteur
   10 december 2017 / 23:15

   Die servieskast gaat er zeker komen, maar ik weet nog niet precies hoe en wat ;) Ik zie er in ieder geval al wel naar uit om straks al mijn Blond-servies mooi te kunnen uitstallen.
   Haha, je hebt geen trend gemist, hoor ;) Ikigai is vooral iets populairs in ‘zelfhulpboekenland’. Zelf ben ik niet echt bekend met de theorieën uit het boek, maar het leek me leuk om er meer over te lezen en zelf te bepalen of ik het eens ben met de positieve reviews van anderen.

 2. 10 december 2017 / 10:14

  Hier in België leeft Sinterklaas voor de kleintjes, maar worden wij als volwassenen vaak vergeten ;) Nee, serieus. De enige cadeau die ik kreeg was dan nog op het werk een snoeppakketje (met de nadruk op tje). Hier word geen pakjesavond georganiseerd en dat vind ik persoonlijk wel heel jammer. Ook met Kerst doen wij thuis hier niet aan mee. Helaas..
  Evelyne blogde over…Mijn 365daysofphotography-project | week#48

  • Romy
   Auteur
   10 december 2017 / 23:16

   Wat jammer dat Sinterklaas bij jullie echt alleen voor de kinderen is! In Nederland verschilt dat heel erg per gezin. Ik ken ook gezinnen waarin het niet meer wordt gevierd als de kinderen wat ouder zijn, maar wij vieren het nog ieder jaar. Met kerst doen we daarentegen dan weer niet aan cadeautjes.

 3. 10 december 2017 / 11:20

  Wat heb je onwijs leuke dingen gekregen! Leuk dat je alles laat zien. :) Die body butter lijkt mij heerlijk trouwens! Van ‘Vind je Ikigai’ heb ik nog nooit eerder gehoord, maar wat klinkt dat tof zeg. Ik wil ‘m nu ook, haha! Heb dat niet zo snel bij boeken, maar deze lijkt me echt inspirerend. :)
  Sandra blogde over…Photo Diary #129 | Fantastische sloffen, Sinterklaas & lunchen

  • Romy
   Auteur
   10 december 2017 / 23:16

   Leuk om te horen dat je ook benieuwd bent naar het boek! Ik ga er binnenkort aan beginnen en hoop daarna nog eens een artikel te schrijven over wat ik ervan vond :) De body butter is ook echt een aanrader. Een heerlijke geur die net iets anders is dan de standaard vanillegeur.

 4. Nikita
  10 december 2017 / 14:31

  Leuke spulletjes! Ik had ook niets anders verwacht, vooral de spullen van Blond Amsterdam haha. Toen dacht ik echt ‘Ja, dat is echt Romy’.

  Zelf bracht de Sint mij potloden en allerlei tekenspullen, ben nu in studeerpauze en na het studeren ga ik tekenen. Kan niet wachten om met alles verder te experimenteren! En hij bracht ook een nieuwe iPadhoes want die was al drie jaar oud en de stof kwam echt los van de magneten. En geloof me, daar is geen woord van overdreven!
  Nikita blogde over…Mijn (muzikale) held, Borsato

  • Romy
   Auteur
   10 december 2017 / 23:45

   Wat leuk om te horen dat jij ook goed bent verwend door Sinterklaas :) Ik kan me voorstellen dat die tekenspullen bij jou zeker aan het juiste adres zijn. En heel tof dat je na al die jaren eindelijk een mooie nieuwe hoes hebt voor je iPad :)

 5. 10 december 2017 / 14:42

  Oooh, ik heb dat boekje met antwoorden ook, haha! Nu ja, eigenlijk kocht ik het ooit voor mijn zus, maar sindsdien staat het bij mij, haha. Ik vind dat echt superleuk op een avond met vriendinnen :)

  • Romy
   Auteur
   10 december 2017 / 23:47

   Haha, het is inderdaad wel een leuk en grappig boekje voor een grappige avond met vriendinnen. Soms komen er zulke heerlijk cryptische antwoorden uit, waar je net niets mee kunt ;)

 6. 10 december 2017 / 14:50

  Wat leuk al die dingen van Blond Amsterdam! Dat boek ‘Maar zo heb ik het geleerd!’ lijkt me heel interessant om te lezen. Nou moet ik al genoeg lezen voor mijn studie, dus ik ga ‘m voorlopig op mijn verlangleeslijstje zetten, hihi. Voor als ik een keer weer tijd heb voor andere boeken.

  Ik heb dit jaar voor het eerst geen Sinterklaas gevierd. Van mijn vriend wel veel chocoladeletters gekregen, die zijn altijd fijn om te krijgen! :D
  Mevrouw Marloes blogde over…Dagje Amsterdam | 5 december, The Amsterdam Dungeon, Sinterklaas

  • Romy
   Auteur
   10 december 2017 / 23:48

   Leuk om te horen dat dat taalboek ook op jouw leeslijstje komt te staan. Het is echt zo’n boekje waar iedere taalfanaat van kan genieten :)
   Leuk dat je toch nog een beetje bent verwend voor Sinterklaas met een aantal chocoladeletters!

 7. 10 december 2017 / 16:03

  Ik heb ook ooit een keer zo’n boek met alle antwoorden gekregen. Vind het een tof boekje! En je servies is ook héél mooi! Hier geen sintcadeautjes maar wel letterkoekjes en chocola! :D
  Irene blogde over…Nóg een vriendje erbij | Meet Lola

 8. 10 december 2017 / 17:30

  Fijne cadeautjes heb je gekregen! Ik vind de manier waarop jullie Sinterklaas vieren in Nederland zo leuk. In België is het voornamelijk een feest voor kinderen, dus eenmaal je niet meer gelooft, is het meestal uit met cadeautjes krijgen. Jammer, want ik heb heel mooie herinneringen aan de Sinterklaasperiode.

  • Romy
   Auteur
   10 december 2017 / 23:49

   Wat jammer dat jullie in België geen Sinterklaas meer vieren als je niet meer gelooft. Ik vind het zelf nog steeds een van de leukste feestdagen van het jaar. Niet alleen vanwege de cadeautjes, maar ook vanwege alle gezelligheid :) Ben blij dat we het nog elk jaar zo vieren!

 9. 10 december 2017 / 18:11

  Wat een leuke cadeaus! Ik ben ook wel benieuwd naar dat boek, wil ook hygge kopen ☺️

 10. 10 december 2017 / 20:34

  Ja wij zijn (zoals je weet) ook super verwend! Zo leuk<3
  Ik heb op mijn kerstlijstje wat spullen staan van de Sint

 11. 10 december 2017 / 20:41

  Gaaf dat je Blond Amsterdam servies hebt gekregen. De Ikigai-boeken ken ik niet en heb er nog nooit eerder over gelezen. Ik ben heel benieuwd naar dit boek en hoop op een boekrecensie van jou ;-)
  Nesrin blogde over…Mijn man in Moskou & nieuwe kleine tasjes

  • Romy
   Auteur
   10 december 2017 / 23:50

   Haha, ik hoop zeker binnenkort een recensie over Ikigai te schrijven :) Eerst nog even de tijd vinden om het boek te gaan lezen, maar dat moet vast goed komen!

 12. 10 december 2017 / 21:06

  Dat boek met antwoorden is geweldig. maar zullen we het even over je Blond Amsterdam servies hebben , love it ♥ ♥!
  Evelyn blogde over…TAG | My schoolstory

  • Romy
   Auteur
   10 december 2017 / 23:50

   Ja, zeker weten! Blond is altijd geweldig! ♥

 13. 10 december 2017 / 21:57

  Wat een leuke dingen heb je gekregen! Die Blond-mokken en het bord zijn erg leuk! Ik heb Ikigai in een groene variant, trouwens. Volgens mij is het gewoon hetzelfde boek, maar het zal wel een nieuwe druk met een nieuwe cover zijn. Ik vond het een heel mooi en inspirerend boek, en daardoor heb ik een droom gekregen om eens naar Japan te gaan, haha!

  • 10 december 2017 / 22:01

   Ik had even snel gekeken, Vind je Ikigai is een soort werkboek met oefeningen en het vervolg op Ikigai met de groene cover. Wel grappig! Hebben we nog iets om op het verlanglijstje te zetten :)

  • Romy
   Auteur
   10 december 2017 / 23:51

   Leuk om te horen dat jij ook zo enthousiast bent over Ikigai! Je maakt me heel nieuwsgierig, ook naar het eerste boek waarop mijn boek een vervolg is :) Ik ben benieuwd of ik na het lezen net zo’n fan ben van Japan ;)

  • Romy
   Auteur
   11 december 2017 / 22:17

   Ja, die body butter is echt héérlijk! Ik ben ook fan!

 14. 11 december 2017 / 14:07

  Haha het boek met alle antwoorden :p! Ik ben ook zo’n twijfelaar, haha. Wat een super leuke cadeaus heb je gekregen van de Sint!

 15. 11 december 2017 / 23:18

  Leuke cadeautjes! :D De lijn van Blond Efteling vind ik zelf helemaal geweldig. En het boek met alle antwoorden is awesome.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge