smart5

7x wanneer een smartphone toch wel handig is

 • 7 juli 2018
 • 25 Reacties
Categorieën: Lifestyle

Ik ben zeker geen voorstander van uren per dag bellend, append, sms’end en surfend doorbrengen. Offline is het leven immers een stuk leuker dan als je alleen maar online zit. Toch zijn er genoeg situaties waarin ik de uitvinder van de smartphone dank op mijn blote knieën voor zijn uitvinding. In sommige situaties is een telefoon gewoon ontzettend handig. Ik zet 7 situaties op een rij waarin een smartphone soms wél ideaal is. Maar let op: geniet, maar app/sms/bel met mate!

smartphonehoesjes
 • Bij noodgevallen. Nogal voor de hand liggend, maar het meest handig is mijn telefoon als dingen anders lopen dan verwacht. Als ik de bus mis, is het wel zo fijn dat ik dat kan doorgeven. Wanneer er iets aan de hand is, ben ik blij dat ik op de hoogte kan worden gehouden. En als ik bij wijze van spreken struikel over mijn veters en mijn been breek, is het een hele geruststelling dat ik iemand kan bellen om ernaar te komen kijken.
 • Eerste hulp bij navigatieklunzigheid. Waar was ik ooit zonder Google Maps? Meestal niet op de juiste plaats in ieder geval. De Google Maps-app heeft me al heel wat verdwaalacties bespaard. Het meest fijne vind ik dat je vanaf iedere locatie je route kunt bepalen. Zelfs als ik in the middle of nowhere ben, waar geen straatnaambordje te bekennen is, kan meneer Google mij nog de weg naar huis wijzen.
 • Vermaak bij de bushalte. Ik verveel me eigenlijk nooit en zou prima uren zonder mijn smartphone kunnen. Maar er is één moment waarop een smartphone het perfecte tijdverdrijf is: als ik wacht op de bus. De tijd gaat immers niet bepaald snel voorbij als je staart naar een doodgewone weg, geen mensen om je heen hebt en er moeilijk een boek, make-up of spelletje bij kunt pakken. Hallo mailbox, Instagram, Facebook en nieuwsapps!
lenzen foto smartphone
lenzen foto smartphone
 • Fotomoment! Als fotografiegek gebruik ik het liefst mijn spiegelreflexcamera, maar voor snelle kiekjes grijp ik eerder naar mijn telefoon. Zo kan ik moeilijk elke dag naar mijn werk een camera meenemen voor het geval er toevallig een koe oversteekt of er op het plein voor mijn werk stomtoevallig een recordpoging gekkebekkentrekken wordt georganiseerd. Je weet maar nooit!. Dan kan ik het moment dankzij mijn telefoon in ieder geval vastleggen. Overigens ben ik sinds kort de trotse eigenaar van twee lensjes voor mijn smartphone. Leuk om eens mee te oefenen voor mijn Instagram-account.
 • Snelle zoekacties. Ik vergeet regelmatig essentiële details van een verhaal of krijg last van een acute aanval van nieuwsgierigheid naar een of ander feitje. Het aantal inwoners in een stad, de ingrediënten in groene thee of de top 5 meisjesnamen van dit moment. Toch fijn dat Google dankzij mijn telefoon altijd binnen handbereik is, ook al zijn de meeste feitjes niet van levensbelang.
 • Ook zonder PC! Voordat ik een smartphone had, had ik voor veel dingen een computer nodig, die ik natuurlijk alleen thuis had staan. Verwachtte ik bijvoorbeeld een spannende e-mail? Dan kon ik pas ’s avonds op de computer zien of ik die had ontvangen. Dat is nu allemaal wat makkelijker. Dankzij mijn smartphone kan ik bijvoorbeeld snel een foutje uit een blogartikel verwijderen, kan ik in de pauze op het werk Funda checken en kan ik altijd contactgegevens voor een afspraak terugvinden. Zelfs zonder agenda!
waarom smartphone handig is
 • Leuke smartphonehoesjes. Ten slotte moet ik toegeven dat het bestaan van (veel) meer dan één vrolijk telefoonhoesje het ook leuk maakt om een telefoon te hebben. Met mijn klunzigheid is een goede beschermer voor mijn telefoon geen overbodige luxe. Zo ben ik flink in mijn nopjes met het mooie telefoonhoesje met pauwen dat je hierboven ziet. Wie weet ga ik ook ooit nog wel zelf een iPhone 6 hoesje ontwerpen. Dat wordt dan vast iets met een mooie vakantiefoto waar ik met plezier het hele jaar tegenaan kijk.
waarom smartphone handig is

Overigens zijn smartphonehoesjes niet de enige accessoires die je voor je telefoon kunt gebruiken. In een leuk #getitcovered-pakket ontving ik onder andere een selfiering (nog maar eens uitzoeken hoe dit werkt!), een powerbank en een speaker waarmee ik mijn broertje blij verraste. Eigenlijk verbazingwekkend hoeveel spul er bestaat om op, met of voor je smartphone te gebruiken!

Waarvoor zou jij jouw smartphone niet kunnen missen? 

smartphone handig

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Marije 7 juli 2018 op 6:27 am - Beantwoord

  Sowieso ben ik al heel wat keren dankbaar geweest voor Google maps voor als ik weer ergens stond en de weg kwijt was.

 2. Liset - Beautydagboek 7 juli 2018 op 8:16 am - Beantwoord

  Oh ja, die navigatie is zo handig! Ik kom nog uit het tijdperk waarin er geen navigatiesystemen bestonden en we zo’n hele route gewoon van internet moesten uitprinten, haha. Ik ben zo’n kluns in de weg vinden (kan het gewoon niet onthouden) en ben zo blij met mijn smartphone die Google Maps heeft. Yay!

  • Romy 7 juli 2018 op 7:08 pm - Beantwoord

   Haha, wat een gedoe met zo’n geprinte kaart inderdaad! Ik herinner me wel nog dat ik ooit hele OV-routes geprint meenam. Dan ben ik toch blij dat er tegenwoordig zoiets bestaat als de OV9292-app 😉 En Google Maps zou ik ook echt niet meer zonder kunnen als echte navigatiekluns.

 3. Darina 7 juli 2018 op 8:57 am - Beantwoord

  Ik vind het vooral heel fijn dat ik er een camera op zit. Die gebruik ik ontzettend veel. En natuurlijk Google Maps 🙂

 4. Geke 7 juli 2018 op 8:58 am - Beantwoord

  Ik moet bekennen dat ik nog steeds smartphone-loos door het leven ga. Mijn gsm’etje is intussen dik 11 jaar oud en zolang hij het doet, koop ik geen andere. In principe zou ik er wel mee op internet kunnen, was toentertijd best een goed toestelletje, maar heb dat nooit geactiveerd.
  Ik heb natuurlijk het gemak dat ik als zzp’er gewoon thuis werk en mijn pc op mijn bureau staat. Dus daarvoor hoeft het al niet.
  En de keren dat ik wel de deur uitga, vind ik het al even zo fijn om niet alles binnen te krijgen van werkmail enzo.
  Dus eigenlijk hoop ik dat hij het nog gewoon een hele tijd volhoudt 🙂

  • Romy 7 juli 2018 op 7:09 pm - Beantwoord

   Ja, zo fijn om overal foto’s te kunnen maken met je smartphonecamera! Dat vind ik zelf ook altijd handig. Ik heb laatst nog een mooie zonsondergang gefotografeerd vanuit de bus. Op momenten dat ik mijn spiegelreflexcamera niet bij me heb, is een smartphone daarvoor toch wel heel handig 🙂

  • Romy 7 juli 2018 op 7:11 pm - Beantwoord

   Als je helemaal tevreden bent met een gewone telefoon zonder internet en apps, is dat ook prima, toch?! Dan ben je in ieder geval nog steeds gewoon goed bereikbaar en dat is uiteindelijk het allerbelangrijkste. Ik kan me ook wel voorstellen dat een smartphone niet per se nodig is als je veel op je PC werkt. Dan is een rondje buiten lopen zonder smartphone juist wel zo fijn misschien 🙂

 5. Anna 7 juli 2018 op 9:17 am - Beantwoord

  Gisterenavond heb ik toevallig taxi gespeeld voor een paar meiden die ik totaal niet kenden. Adressen ingeven bij Google Maps, en vervolgens lachen om zijn scheve engels nederlandse uitspraken! Heel leuk, en heeeeeeeel handig!

  • Romy 7 juli 2018 op 7:11 pm - Beantwoord

   Haha, zo heeft een smartphone nog humor ook 😉 Op zo’n moment is een smartphone met Google Maps inderdaad wel ideaal!

 6. Jessica J. 7 juli 2018 op 9:48 am - Beantwoord

  Ahhh, die goede oude tijd zonder smartphones, toen we nog Mappy-kaarten moesten uitprinten. 😀

 7. Daenelia 7 juli 2018 op 11:19 am - Beantwoord

  Eerlijk? Ik kan zonder. Op de bushalte lees ik echt liever, zelfs al is het maar een minuutje. Maar vaker geef ik mijn ogen even rust door lekker in de verte te turen.
  Nope, zelfs na eindelijk een smartphone te hebben, en zelfs al mijn tweede, kan ik nog steeds goed zonder.
  Andere mensen niet. Weet je dat je niet eens meer de weg kan vragen aan mensen in de buurt? Niemand kan zonder maps navigeren. Ik ben al vaak de verkeerde kant op gestuurd omdat mensen gewoon niet weten waar ze zelf zijn…

  • Romy 7 juli 2018 op 7:12 pm - Beantwoord

   Haha, echt hè?! Volgens mij heb ik zelfs tot een jaar of twee-drie geleden op die manier reizen gepland. Ben toch blij dat het nu met Google Maps en 9292 een stuk makkelijker gaat 😉

  • Romy 7 juli 2018 op 7:14 pm - Beantwoord

   Alleen maar een goed teken dat je nog prima zonder je smartphone kunt! Ik zou willen dat ik zonder Google Maps de weg zou weten 😉 Gelukkig kan ik zelf ook prima een paar uur of zelfs een halve dag mijn smartphone links laten liggen. Laatst was ik toevallig mijn telefoon vergeten tijdens een dagje weg en eigenlijk was dat ook wel een keer lekker rustig. Maar op sommige momenten, bijvoorbeeld als ik de weg niet weet, ben ik toch wel heel blij dat ik mijn telefoon in mijn zak heb zitten 🙂

 8. Elisabeth 7 juli 2018 op 2:21 pm - Beantwoord

  I love je smartfoonhoesje! Ik heb een hoesje in het zelfde thema maar dan anders 😉

  • Romy 7 juli 2018 op 7:22 pm - Beantwoord

   Dankje! Wat leuk dat jij een soortgelijk hoesje hebt 🙂

 9. Mariska 7 juli 2018 op 8:54 pm - Beantwoord

  Ik gebruik het voor social media, mail, vermaak, routes en ga zo maar door. Bellen denk ik zelfs het minste, haha!

  • Romy 9 juli 2018 op 12:05 am - Beantwoord

   Haha, ik gebruik mijn telefoon zelf ook véél vaker voor andere dingen dan bellen inderdaad. Best grappig eigenlijk hoe dat zo is gegroeid!

 10. Nikita 7 juli 2018 op 10:26 pm - Beantwoord

  Ik probeer bewust om te gaan met mijn smartphone. Zoals als ik van het zonnetje geniet of buiten ben in weer zoals dat van de afgelopen dagen probeer ik buiten te lezen. En als ik daar geen zin in heb zal ik waarschijnlijk van het zonnetje genieten (of van de buitenlucht in de schaduw als het veeel te warm is) maar met muziek in. Maar dan pak ik mijn smartphone alleen om van liedje te switchen en niet om te chatten of te facebooken. Mijn mobieltje ligt niet perse altijd bij me omdat ik verslaafd ben of niet zonder kan. Dat is niet de reden. Mijn telefoon ligt bij me omdat ik bij veel dingen die ik doe gewoon heel graag muziek in heb. Als HSP maakt dat het voor mij makkelijker om me te concentreren op een taak of net om overprikkeling te voorkomen. En ook, ik hou van het gevoel als ik bijvoorbeeld aan het tekenen ben, ik helemaal geconcentreerd ben op bijvoorbeeld schaduwen in mijn werk steken en als ik dan enkel mijn muziek hoor en niks anders. Dan zit ik echt in mijn ‘bubbel’ en dat vind ik oprecht een heel fijn gevoel. Verder probeer ik gewoon als ik onder vrienden of familie ben die smartphone aan de kant te laten, want er is zoveel meer dan je schermpje en social media. Er zijn ook dagen dat ik een hele dag erop zit, maak je geen illusies. Maar zulke dagen hebben we allemaal en zolang dat niet dagelijks gebeurd is dat helemaal geen zo’n groot drama. Wat ik ook heb gemerkt is dat ik vroeger bijna alles online wilde gooien. Ik leefde met het motto: Als het niet online staat, is het niet gebeurd. Maar nu is het zo vaak dat mijn Instagram Story een hele dag leeg blijft, net als de statusbalk van Facebook en mijn verhaal op Snapchat. En ik vind dat helemaal prima!

  • Romy 9 juli 2018 op 12:08 am - Beantwoord

   Mooi om te horen dat je je telefoon regelmatig links laat liggen en net zo lief schermloos van het echte (offline) leven geniet. Ik geef je groot gelijk daarin! Zelf ben ik gelukkig ook prima in staat om mijn telefoon in mijn tas te laten zitten, zeker als ik met familie of vrienden ben. Die dingen zijn te leuk om je te laten afleiden door je telefoon.
   Maar in een situatie waarin je bijvoorbeeld graag muziek opzet, is een telefoon inderdaad wel zo handig. Wat mooi dat de muziek je helpt om je beter te concentreren op bijvoorbeeld een boek!

 11. Lianne 9 juli 2018 op 11:18 am - Beantwoord

  Inderdaad, precies die dingen die jij noemt vind ik ook zo fijn aan de smartphone! Ik heb er geen tientallen apps op staan en gebruik hem echt voor appen, bellen, socials, de weg vinden en foto’s maken. Maar ik ben wel hartstikke blij dat die dingen bestaan!

  • Romy 9 juli 2018 op 11:31 pm - Beantwoord

   Precies dat inderdaad! Ik kan op zich ook prima een paar uur zonder mijn telefoon, maar voor deze paar dingen ben ik wel heel blij als ik een smartphone bij me heb 🙂

 12. Esmeralda 10 juli 2018 op 1:10 pm - Beantwoord

  Hahaha heerlijk herkenbaar! Ook voor muziek, foto’s en de navigatie natuurlijk. Overigens heb ik wel ALTIJD een oplader bij me want ik heb ooit eens midden in Zwolle met de navigatie gestaan… totdat mn telefoon opeens leeg was.. Dan heb je dus niks aan je telefoon en navigatie.. Sindsdien ervan geleerd en altijd een oplader mee 🙂

  • Romy 10 juli 2018 op 11:52 pm - Beantwoord

   Oeh, dat is ook best een slim punt! Google Maps is superhandig, maar zonder een volle batterij kun je er natuurlijk nog weinig mee, haha.

 13. Saskia 10 juli 2018 op 9:23 pm - Beantwoord

  Die digitale wereld heeft zeker ook zijn voordelen. Super handig om soms bij de hand te hebben, maar ook bewust weer weg te leggen…. Foto’s overal kunnen maken vind ik dan misschien nog het fijnste<3

  • Romy 11 juli 2018 op 12:04 am - Beantwoord

   Het is precies zoals jij het beschrijft inderdaad. Een telefoon is handig om te hebben, maar ook om niet de hele dag door aan vastgeplakt te zitten 😉 Maar wat is het toch fijn om met je telefoon overal foto’s te kunnen maken!

Recente blogs

5 tips om te oefenen met dankbaarheid

24 november 2017|Persoonlijke groei, Positiviteit|

Terwijl heel wat Nederlanders hun slag slaan op Black Friday, is het ook hét moment om stil te staan bij dankbaarheid. Gisteren (23 november) was het namelijk Thanksgiving, oftewel Dankbaarheidsdag. Dat leek me een mooi moment om eens niet te kijken naar wat ik niet heb of wat beter kan, maar naar alles waar ik wél dankbaar voor ben. Elke dag heeft namelijk wel iets in zich om dankbaar voor te zijn. Maar hoe vaak zeg jij eigenlijk dankjewel - hardop of in je hoofd - voor al die mooie en bijzondere dingen en mensen in jouw leven? Ik geef 5 tips om met dankbaarheid te oefenen. 

10 verrassend leuke dingen om alleen te doen

10 maart 2018|Lifestyle|

Ook als ‘mensen-mens’ vind ik het soms best fijn om iets alleen te doen. Even geen rekening hoeven houden met andere mensen en enkel je eigen gedachten die door je hoofd heen gaan. Op z’n tijd is dat zo slecht nog niet! Naast een avond jezelf pamperen of met een boek op de bank kruipen, zou je er ook een keer alleen op uit kunnen gaan. Ter inspiratie zet ik 10 leuke dingen om alleen te doen op een rij die misschien niet zo voor de hand liggen. Ik zou zeggen: geef het eens een kans! Niet in plaats van leuke uitjes met anderen, maar gewoon daarnáást.

Slecht slapen op vakantie – 12 tips waarmee ik dat voorkom (na veel slecht-slaap-ervaring)

30 augustus 2023|Lifestyle|

Al zolang ik me kan herinneren heb ik er last van: slecht slapen op vakantie. Nu ben ik sowieso niet de beste slaper, maar op vakantie heb ik er al helemaal een handje van om eindeloos in mijn bed te woelen. Zou het komen doordat ik in een vreemd bed altijd lichte heimwee heb naar thuis? Is het bed op een vakantieadres gewoon nooit zo comfortabel als het mijne? Of kan ik niet wennen aan de nieuwe geluiden om me heen? Geen idee! Maar ik weet wel dat er meer mensen last van hebben én dat slapeloze vakantienachten het vrolijke vakantiegevoel soms in de weg zitten. Na veel dingen proberen, weet ik gelukkig beter wat mij helpt om de slaap wél te vatten. Dit zijn mijn 12 tips.