Bitch

Voor jezelf opkomen? Méér dan prima in deze 7 situaties!

 • 9 december 2018
 • 34 Reacties
Categorieën: Persoonlijke groei

Voor jezelf opkomen is niet altijd makkelijk. Toch zijn er situaties waarin het hard nodig is om van je te laten horen. Dat kan zijn omdat je voor de tiende keer wordt gebeld door een telefoonverkoper met een ge-wel-dig aanbod, maar ook omdat mensen serieus over jouw persoonlijke grenzen heen gaan of omdat simpelweg je tijd of energie op is. Zelf heb ik, dankzij een cursus en vooral door wat levenservaring, geleerd om in sommige situaties wel degelijk voor mezelf op te komen. Op een vriendelijke manier – dat wel. Dit zijn 7 situaties waarin voor jezelf opkomen volgens mij meer dan geoorloofd is.

situaties voor jezelf opkomen

Foto’s gemaakt door Johanne. De tekst is natuurlijk cynisch bedoeld. Er is niets “bitchy” aan voor jezelf opkomen.

Voor jezelf opkomen is meer dan logisch…

 1. …als je je niet serieus genomen voelt. Er is niets zo vervelend als iemand die niet serieus neemt wat je zegt of doet. Dat kan zijn in een vriendschap, maar ook in andere situaties. Ik had dat bijvoorbeeld bij een makelaar, maar ben ook weleens door artsen van het kastje naar de muur gestuurd. Toen ik daar na een halfjaar boos iets van zei, maakte dat een wereld van verschil. Dus wat het ook is, geef het aan bij de persoon om wie het gaat. Soms weet diegene simpelweg niet dat je je niet serieus genomen voelt of (zoals bij artsen) dat je al vele kastjes en muren hebt gezien.
 2. …als iemand over je grenzen heen gaat. Soms doen mensen iets wat jij helemaal niet wilt. Misschien blijft een kennis aandringen terwijl jij al “NEE!” hebt gezegd of vraagt diegene je om iets te doen waar jij niet achter staat. Ik geloof dat je op zo’n moment zelf wel aan een onderbuikgevoel merkt dat je grenzen zijn overschreden. Weet dat je in zo’n geval altijd alle recht hebt om dat aan te geven. Het komt juist krachtig over als je duidelijk bent over wat jij wel en niet prettig vindt, in welke situatie dan ook.
 3. …als je geen tijd of energie hebt. We hebben allemaal maar 24 uur in een dag zitten. Hoe geweldig het ook zou zijn om iedereen te helpen, gekkenwerk is geen goede optie. Je mag best nee zeggen en voor jezelf kiezen in plaats van je in allerlei bochten te wringen. Of het nu gaat om ‘Luizenmoeder’-taferelen (“Zeg, ik zoek nog een oppas voor mijn twee kinderen en hun vriendjes. Kun jij wel doen, toch?!”), dingen waar jij totaal niet op zit te wachten (boodschappen halen voor de hele straat) of gewoon kleine verzoekjes waar je de ruimte niet voor hebt.
 4. …op zakelijk vlak. Op het werk zijn jouw belangen niet altijd gelijk aan die van je collega, je manager, je opdrachtgever of anderen met wie je samenwerkt. Je mannetje (of vrouwtje) staan, is dan ook soms hard nodig. Je mag opkomen voor jezelf als je bijvoorbeeld te veel werk op je bordje krijgt, als je het om goede redenen ergens niet mee eens bent, als je meer uitdaging zoekt of als iets je dwarszit. Vaak geef je met voor jezelf opkomen juist een helder signaal af dat jou en de ander verder helpt. Zoals in veel situaties geldt: een ander kan dingen niet ruiken als je ze niet zegt.
 5. …wanneer iemand iets zegt wat je raakt. Soms zeggen mensen iets wat een gevoelige snaar raakt. Dat is soms helemaal niet bewust, maar juist daarom is het goed om aan te geven wat zo’n opmerking met je doet. Houd het dicht bij jezelf en wees eerlijk. Op zo’n moment kun je dat maar beter kenbaar maken, al is het alleen al om misschien te ontdekken dat een opmerking helemaal niet was bedoeld zoals jij hem opvat.
 6. …als je je oneerlijk behandeld voelt. Er zijn helaas weleens situaties die niet eerlijk aanvoelen. Je hebt het idee dat je onrecht is aangedaan, of dat een uitspraak of actie oneerlijk of buitenproportioneel is. Dat kan bijvoorbeeld zijn wanneer je veel voor een ander doet, maar daar weinig voor terug krijgt. Of als iemand flink boos wordt op iets waar jij geen rol in speelt. In plaats van je frustratie en boosheid in je hoofd uit te vechten, kun je dan maar beter uitspreken hoe jij je eronder voelt.
 7. …als je voor jezelf moet kiezen. Voor jezelf opkomen staat vaak gelijk aan kiezen voor jezelf, zeker als je al veel op je bordje hebt en iets er niet bij kunt hebben. Dat betekent niet dat je arrogant of onaardig bent. Het betekent simpelweg trouw blijven aan jezelf door jouw gevoelens, agenda of belangen te onderstrepen wanneer iemand anders daar (bewust of onbewust) even geen oog voor heeft. Daar is niets mis mee. Sterker nog, het maakt jou een gelukkiger en een leuker mens. Ook voor anderen!

Kortom, als het moment daar is om voor jezelf op te komen, weet je dat vaak zelf het allerbeste. Schroom niet om jouw assertieve kant te laten zien. Niet bij elk wissewasje, maar wel als jij merkt dat het nodig is!

» Lees eventueel mijn 7 tips voor assertiviteit terug.

Wat is een situatie waarin jij voor jezelf opkwam?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Tinekr 9 december 2018 op 7:05 am - Beantwoord

  Amen, ik zou willen dat ik iets vaker voor mijzelf opgekomen was.

 2. Yvonne 9 december 2018 op 8:10 am - Beantwoord

  Haha, die foto van jou met die spreuk op de achtergrond. Geweldig 😀

  • Romy 10 december 2018 op 12:01 am - Beantwoord

   Haha, dankjewel! De foto is gemaakt in The Street Food Club in Utrecht. Zeker een aanrader om een keer naartoe te gaan en je hebt er dus ook dit soort fotogenieke plekjes 😉

 3. Marije 9 december 2018 op 8:45 am - Beantwoord

  Feitelijk is het nooit oké als mensen over je grenzen heen gaat maar ik merk dat ik het soms dan best lastig vind om er een stop op te zetten. Helemaal als het mensen zijn die dicht bij je staan.

 4. Mariska 9 december 2018 op 9:20 am - Beantwoord

  Vooral bij bepaalde opmerkingen heb ik dat gehad dat ik dacht, en nu is het klaar. Dan heb ik dat zo vaak gehoord en voelde het gewoon als een soort pesten.

  • Romy 10 december 2018 op 12:02 am - Beantwoord

   Dat is ook inderdaad lastig, zeker als het gaat om dierbaren. Toch heb je eigenlijk juist bij hen het recht om jezelf te zijn en op te komen voor wat voor jou belangrijk is. Dat is volgens mij een van de belangrijkste aspecten van een relatie, familieband of vriendschap ❤

  • Romy 10 december 2018 op 12:03 am - Beantwoord

   Goed dat je in dat soort situaties voor jezelf opkomt! Zeker als een opmerking zo naar overkomt en je die opmerking al vaker hebt gehoord, is het heel belangrijk om duidelijk te maken wat dat met je doet.

 5. Anna 9 december 2018 op 9:44 am - Beantwoord

  Wat een ontzettend goed artikel Romy! Voor jezelf opkomen vind ik soms lastig, maar als ik het eenmaal heb gedaan voelt het zo goed! En wat een leuke foto!!! Liefs

  • Romy 10 december 2018 op 12:04 am - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve reactie, ook op de foto! ? Met wat je zegt over voor jezelf opkomen, sla je eigenlijk de spijker op zijn kop. Het is niet altijd makkelijk, maar achteraf geeft het wel zo’n goed gevoel als je toch voor jezelf bent opgekomen.

 6. Darina 9 december 2018 op 10:11 am - Beantwoord

  Een heel goed artikel en hele leuk foto! Vroeger kwam ik nooit voor mijzelf op, maar nu wel hoor! Het blijft wel lastig maar als ik het weer gedaan heb ben ik echt heel trots op mijzelf.

 7. Giovanna Jansen 9 december 2018 op 11:43 am - Beantwoord

  Mooi artikel! Heel belangrijk inderdaad om in deze situaties voor jezelf op te komen. Ik heb ik de jaren echt moeten leren om voor mezelf op te komen. Vooral op werk vond ik het toen ik jonger was lastig om nee te zeggen en had ik er voor ik het wist nog 20 klussen extra bij. Of tegen vriendinnen die mij te pas en te onpas vroegen om “even” op hun kinderen te passen.
  Het heeft mij meer rust én zelfvertrouwen gegeven om “nee” te leren zeggen. Dat het ook meer zelfvertrouwen zou geven had ik niet verwacht, dat was een mooie bonus. 🙂

  • Romy 10 december 2018 op 12:06 am - Beantwoord

   Dankjewel voor je mooie reactie! En onwijs goed dat je tegenwoordig toch voor jezelf opkomt, ook al is het niet altijd makkelijk. Dat is absoluut iets waar je trots op mag zijn en waar je ook heel veel aan hebt in het leven 🙂

  • Romy 10 december 2018 op 12:08 am - Beantwoord

   Supergoed dat het jou ook lukt om beter voor jezelf op te komen! Ik herken wel wat je zegt over klussen op het werk van toen ik net begon met werken. Het is dan best wel verleidelijk om over je heen te laten lopen, terwijl het je eigenlijk heel veel oplevert om ook op het werk voor jezelf op te komen. Dat gaat mij gelukkig ook een heel stuk beter af.
   En net wat je zegt, je grenzen aangeven en voor jezelf opkomen, kan ook je zelfvertrouwen een boost geven. Het is toch ook een manier om aan jezelf duidelijk te maken dat jouw grenzen er toedoen 🙂

 8. bychristiana 9 december 2018 op 11:52 am - Beantwoord

  Mooi en inspirerend artikel. Ik merk wel dat ik steeds meer voor mijzelf opkom, zowel privé als op het werk, en trouwens ook blog – gerelateerd, bijvoorbeeld wanneer bedrijven mij iets aanbieden waar ik niet achter sta of wat gewoon simpelweg ‘oneerlijk’ is. Het heeft denk ik ook te maken met weten wie je bent, waar je voor staat en wat je waard bent. Dan kun je makkelijker aangeven dat jij ook bepaalde voorwaarden hebt en als de andere partij het daar niet mee eens is, dat het dan jammer is. Maar op die manier blijf je wel dicht bij jezelf en heb je achteraf ook minder gauw spijt van dingen.

  • Romy 10 december 2018 op 12:15 am - Beantwoord

   Je slaat absoluut de spijker op z’n kop, ook met wat je zegt over voor jezelf opkomen als blogger. Ik ben het helemaal met je eens dat voor jezelf opkomen vaak gelijkstaat aan weten waar jij voor staat. Of dat nu op zakelijk vlak is of privé. Juist als je iets afwijst (bijvoorbeeld een blogopdracht die niet bij je past of een verzoek van een vriendin waar jij je niet oké bij voelt), laat je daarmee zien wie je bent en wat jij jezelf waard vindt.

 9. Evelyne 9 december 2018 op 12:40 pm - Beantwoord

  Onlangs zei er iemand tegen mij: ‘jij bent 33, single en woont nog thuis bij je ouders?’ Ik reageerde met ‘En dan? Dat is toch mijn leven?’ Maar helaas lachte die persoon mij nog meer uit. Ik was echt razend toen ik dit hoorde. Opkomen voor mezelf is niet mijn beste en sterkste eigenschap, maar wanneer je dat dan wel doet en ze je gewoon recht in je gezicht zitten uit te lachen dan snap ik deze wereld gewoon even niet meer. Rechtvaardigheid en respect, ik weet niet of dat in sommige mensen hun woordenboek staat. In zo’n situatie voel ik mij persoonlijk aangevallen en ga ik helaas dichtklappen. Er was dan iemand die ooit tegen mij zei ‘volg eens een cursus assertiviteit’, maar ik ben dan van mening dat de bevolking je dan beter met respect behandelt ipv gewoon je staan uit te lachen over je leven die je leeft op jouw eigenste manier. Toch?

  • Geke 9 december 2018 op 8:23 pm - Beantwoord

   Wat een nare reactie van die persoon, Evelyne. Kan me voorstellen dat dit erg kwetsend was.
   Er is trouwens niets mis mee, met single zijn en bij je ouders wonen. Dat dit voor jou oké is, dat is het enige dat telt. Daar heeft niemand commentaar op te geven.
   Maar weet je, eigenlijk zegt het zoveel meer over die persoon dan over jou. Die persoon mist inlevingsvermogen, empathie, en respect uiteraard. En allicht moet ergens iets gecompenseerd worden als die de behoefte voelt om anderen uit te lachen. Misschien is het leven van die persoon ook niet zo ‘perfect’ als die zou willen en daarom dit soort lage acties / reacties.

  • Romy 10 december 2018 op 12:21 am - Beantwoord

   Wat een ontzettend vervelende situatie, zeg! Sowieso heeft die persoon niets te zeggen over de manier waarop jij leeft. Jij hebt misschien op jouw beurt een mening over hoe hij leeft, maar zegt daar toch ook uit respect niets over?! Leef en laat leven, denk ik altijd maar.
   Het klopt helemaal wat je zegt dat mensen eigenlijk zo veel respect zouden moeten hebben dat voor jezelf opkomen in dit soort situaties niet eens nodig is. Toch is dat helaas niet altijd de realiteit. Ik denk dat een assertiviteitstraining je zeker zou kunnen helpen om daarmee om te gaan. Ik heb daar zelf juist geleerd om bij dit soort opmerkingen te beseffen dat het probleem bij de ander ligt en dat aan mij de keuze is hoe ik daarmee omga. Natuurlijk is het net waar jij je prettig bij voelt, maar ik heb zeker wel veel aan die cursus gehad. Ook juist bij het accepteren dat sommige mensen nu eenmaal niet-respectvolle dingen zeggen, maar dat zo’n opmerking vaak meer zegt over diegene zelf dan over mij.

 10. Justine 9 december 2018 op 1:48 pm - Beantwoord

  Amen! Het is zooo goed én knap als je voor jezelf durft op te komen. Ik heb zelf gemerkt dat als je dat eenmaal gedaan hebt, de dingen of keren erna vaak een stuk makkelijker gaan. Alsof je dan al een grens voor jezelf maar ook tegenover anderen gezet hebt. En ja, je zult er zoveel profijt van hebben als je eenmaal voor jezelf durft op te komen!
  Al klinkt het nu alsof ik dat altijd doe, maar ook ik struggle nog regelmatig hoor. Maar ik probeer het wel en dat telt ook, toch?!

  • Romy 10 december 2018 op 12:26 am - Beantwoord

   Zeker weten dat dat ook telt! Natuurlijk gaat voor jezelf opkomen niet altijd vanzelf, maar het is al heel wat als je in ieder geval een poging doet. En zo te horen zijn er bij jou ook heel wat pogingen die wel slagen 🙂
   Ik herken ook wel wat je zegt. Voor jezelf opkomen is soms een kwestie van een bepaalde drempel over gaan. Als je het eenmaal een keer hebt gedaan, wen je er zelf ook een beetje aan en is het vaak de volgende keer al minder moeilijk.

 11. Ilona Wielinga 9 december 2018 op 1:55 pm - Beantwoord

  Mooi artikel weer. Ik vind je afwisseling tussen wat diepere artikelen en wat meer oppervlakkige artikelen ook echt fijn. Ik moet ook echt leren wat meer voor mezelf op te komen, alhoewel ik dat wel steeds meer doe. Die foto is overigens ook echt geweldig haha.

  • Romy 10 december 2018 op 12:27 am - Beantwoord

   Wat leuk om te horen dat je juist die afwisseling fijn vindt 🙂 Ik vind het zelf ook het leukst om de ene keer iets meer diepgaands en de andere keer wat luchtigers te plaatsen.
   Supergoed trouwens dat je al meer voor jezelf opkomt! Niet altijd makkelijk, maar wel heel belangrijk.

 12. Johanne 9 december 2018 op 4:29 pm - Beantwoord

  Wat toevallig dat we het hier vanmiddag nog over hadden. Soort van dan :D. Ik vind voor mezelf opkomen ook vaak nog lastig en vind dat veel makkelijker om te doen bij mensen die ik goed ken (net als boos worden) dan bij mensen die ik niet ken. Wat me vooral in de weg zit is dat ik aan mezelf begin te twijfelen en denk dat de ander misschien wel gelijk heeft. Terwijl dat vaak helemaal niet zo is.

  • Romy 10 december 2018 op 12:31 am - Beantwoord

   Haha, inderdaad! Ik moest er toevallig ook vanmiddag aan denken dat ons gespreksonderwerp (en de vrouw aan tafel die iets te goed voor zichzelf opkwam, haha) goed aansloot op mijn blog van vandaag 😉
   Ik herken wel wat je zegt over aan jezelf twijfelen of iets niet aan jezelf ligt. Toch denk ik dat je vaak diep van binnen wel weet of een situatie erom vraagt dat je voor jezelf opkomt. Zeker als je dat uit jezelf al niet bij het minste of geringste doet, zegt het vaak al wel wat als je ergens boos over bent of in een situatie je mannetje staat. Toch? 🙂

 13. Geke 9 december 2018 op 6:16 pm - Beantwoord

  Dank je wel voor dit mooie artikel. Komt goed van pas want voor mezelf opkomen en vooral voor mezelf kiezen staat met stip op 1 bij mijn voornemens voor komend jaar. Niet dat nu altijd makkelijk zal zijn maar het me voornemen is al een begin 🙂 .
  Al één concreet voornemen is dat ik niet meer naar feestjes ga bij mijn schoonbroer en schoonzus. Nadat ik op hun trouwen – in tegenstelling tot ‘beloofd’ – weer niets glutenvrij te eten had/kreeg (moet glutenvrij wegens coeliakie, dus niet wegens ‘de mode’) was het klaar voor mij. De dag zelf heb ik het allicht veel te makkelijk langs mij laten passeren, wegens geen scène willen maken. Maar dit wil ik gewoon niet meer. Ik ging mee naar hun feestjes voor mijn man, en voor neefje en nichtje, maar nu kies ik voor mezelf (mijn man is het er overigens mee eens).

  • Romy 10 december 2018 op 12:33 am - Beantwoord

   Wat een mooi voornemen voor het nieuwe jaar, ook al is het inderdaad niet bepaald makkelijk. Ik kan me je frustratie over de situatie op het huwelijk goed voorstellen. Je schoonbroer en schoonzus weten dat het om een serieuze allergie gaat en je hebt het nog aangegeven ook, dus ik kan me voorstellen dat het best wel kwetsend is als daar dan geen rekening mee is gehouden. In zo’n situatie mag je best voor jezelf kiezen door hen niet meer actief op te zoeken. Het klinkt alsof jou dat alleen al heel wat rust zal geven 🙂

  • Romy 10 december 2018 op 12:34 am - Beantwoord

   Oeps, ik bedoelde natuurlijk schoonbroer, niet broer 🙂

 14. Zo simpel is dan geluk 10 december 2018 op 12:43 pm - Beantwoord

  Goed geschreven! Het is in sommige situaties zeker heel erg belangrijk om voor jezelf op te komen.

 15. Irene 10 december 2018 op 5:25 pm - Beantwoord

  Dat is bij mij ook niet een van mijn sterkste eigenschappen maar ik merk wel dat het wat makkelijker gaat nu ik ouder word. Bepaalde dingen dan want het gaat ook niet allemaal even goed. Ik weet bijvoorbeeld nooit goed hoe ik moet reageren op een klant aan de telefoon die heel boos wordt. Dan klap ik echt dicht en draaien mijn hersenen op volle toeren om iets te bedenken wat ik kan zeggen. Sommige mensen zijn gewoon heel grof of walsen echt los over mijn grens heen. Maar soms gaat het net wel makkelijker. Als ik bijvoorbeeld aan moet geven wat ik fijn vind of waar ik me meer bij op m’n gemak voel. Al hangt het ook heel erg af van de persoon die ik tegenover me heb.

  • Romy 11 december 2018 op 12:20 am - Beantwoord

   Ik kan me voorstellen dat je bij zo’n boze klant aan de telefoon wel even met je mond vol tanden staat. Dat lijkt me ook niet echt makkelijk. Maar zoals jij ook al zegt, assertiviteit kan best wel afhangen van wie je tegenover je hebt. Ik vind het zelf bijvoorbeeld makkelijker om assertief te zijn tegen mensen met wie ik alleen een zakelijke relatie heb en waarbij het om iets inhoudelijks gaat, dan wanneer iemand persoonlijk iets tegen mij zegt. Maar voor anderen kan het misschien weer precies andersom zijn.
   In ieder geval al heel mooi dat voor jezelf opkomen makkelijker lijkt te worden naarmate je ouder wordt. Volgens mij ben je echt al wel heel goed bezig 🙂

 16. Nikita 10 december 2018 op 7:25 pm - Beantwoord

  Ik heb door de jaren heen geprobeerd te leren voor mezelf opkomen, maar ik ben daar zo vaak op afgestraft en daardoor ben ik ongewild dichtgeklapt op dat gebied. Voor mezelf kiezen lukt niet meer. Maar ik denk dat er onder die angst wel een oorzaak zit, ik kan er alleen niet achter komen. Ik hoop dat de therapie me daarin zal helpen of helderheid brengen. Volgende week heb ik de allereeste afspraak. Spannend! Ik heb heel veel schrik en het zal zwaar worden. Maar ik heb afgelopen weekend twee dagen na elkaar een breakdown gehad. Dat is denk ik alarmerend genoeg om te tonen dat ik kapot ben.

  • Romy 11 december 2018 op 12:24 am - Beantwoord

   Wat ontzettend heftig zeg, die breakdown! Dat is niet niks en is inderdaad wel een teken dat je jezelf die hulp mag en moet gunnen. Ik hoop oprecht dat de therapie je verder kan helpen om weer voor jezelf te kiezen en jezelf de rust en liefde te geven die je verdient. Het zal niet makkelijk worden, maar het is een fijn besef dat therapie je gaat helpen om die weg omhoog weer te vinden. Jij komt er wel – hoe moeilijk ook. Dikke knuffel! <3

 17. Dee 12 september 2023 op 1:27 am - Beantwoord

  O dank u, dank u, dank u! Onderwerp: opkomen voor jezelf als je moet kiezen voor jezelf. Allé, ik heb zojuist in een moeilijk telefoongesprek met een collega-artiest gezegd dat ik iets niet meer wilde doen, namelijk optredens regelen. Het is veel werk, lastig en moeizaam, want ik ben geen geboren boeker. Het kost me een hoop energie. Energie die ik wil gebruiken voor het werk waarvoor ik in eerste instantie ben aangenomen: muziek maken. De muziek heeft geleden onder alle stress.

  Ik had tegen het gesprek op gezien omdat ik vermoedde wat de reactie zou zijn. Inderdaad, ik kreeg de nodige shit over me heen. Dat ik mijn eigen ruiten had ingegooid, dat hij me nog zó hielp met mijn carrière en met mijn imago. Eh… mij werd een imago opgedrongen waar ik niet achter stond en ik heb mijn poot stijf gehouden. Carrière. Awel… op een aantal plekken willen ze hem niet meer terug hebben vanwege zijn attitude. Nu mag ik gaan ‘repareren’ om zelf nog terug op die podia te geraken. Andere podia zoeken waar hij het weeral kan verknallen? Neen, de koek is op.

  Ik heb het inkomend belvolume wat zachter gezet zodat de boodschap letterlijk minder hard binnenkwam, maar onaangenaam was het wel. Ik moet nu wel een en ander verwerken en daarbij zullen de nodige emoties naar boven komen. Nochtans ben ik fier op mezelf!

Recente blogs

11 spannende dingen die ik wél zou willen doen

28 mei 2019|Persoonlijk|

Dat er tussen 'niet willen' en 'niet durven' soms een flinterdun lijntje zit, beschreef ik laatst al. Zo nu en dan zijn er dingen die ik razend spannend vind, maar die ik wel degelijk ooit zou willen doen. Niet omdat het moet of omdat het zo "hoort", maar omdat ik denk dat ik daar vrolijk van zou worden. Tenminste als ik eenmaal die eerste drempel over ben. Dit zijn 10 dingen die zeker tot die categorie behoren en die ik ondanks de bijkomende lading spanning graag een keer wil doen.

Nieuwe hoekje in de woonkamer (mét een te gekke kokospalm)

3 juli 2020|Interieur|

Je kunt mij niet blijer maken dan met een mini home make-over. En dan het liefst een make-over waarbij je met een paar piepkleine veranderingen toch iets heel anders kunt creëren. Dat is gelukt! Veel meer dan een nieuwe lamp, een toffe kokospalm, een plantenstandaard en wat in-elkaar-zet-hulp kwamen aan deze mini make-over niet te pas. Toch zag mijn hoekje naast de bank er binnen een uur al totaal anders uit. Ik laat je graag meegluren naar het resultaat.