verzwaringsdeken 7

Met een verzwaringsdeken slapen, mijn eerlijke ervaring!

  • 22 november 2021
  • 19 Reacties
Categorieën: Lifestyle, Zelfliefde

Een deken van vijf kilo op me hebben liggen, leek me een bijzondere gewaarwording. Dekens horen toch vederlicht te zijn, zodat je ze snel van je af kunt slaan? Maar nee, tegenwoordig heb ik een deken van vijf kilo op me liggen. Ook wel: een verzwaringsdeken. Met een duidelijk doel voor ogen: zo’n deken kan helpen om rustiger te slapen en overprikkeling tegengaan. Ik slaap er inmiddels een maand of drie mee. Tijd voor een tussenstand. Wat is mijn ervaring met een verzwaringsdeken? Om maar vast de belangrijkste conclusie te verklappen: ik slaap er oprecht veel beter door.

Update: inmiddels is het oktober 2023 en slaap ik alweer twee jaar met de deken. Ik ben er nog steeds erg tevreden mee en slaap nog altijd beter met de deken dan als ik hem (in de warme zomermaanden) niet gebruik.

Wat is een verzwaringsdeken?

Een verzwaringsdeken is een verzwaard dekbed. Hij weegt zo’n 10% van je lichaamsgewicht (soms iets meer, soms iets minder). Het gewicht is verdeeld over de deken, waardoor hij een milde druk geeft. Door het gewicht valt de deken iets “strakker” om je heen dan een gewone deken. Dat moet zorgen voor een veilig en geborgen gevoel. Eigenlijk net als bij een inbakerdoek voor kleine kinderen.

Sommige mensen voelen zich daardoor rustiger en meer ontspannen. Daarnaast kan het zijn dat je door een verzwaringsdeken minder last hebt van woelen, beter slaapt en minder heftig droomt.

Goed om te weten: een verzwaringsdeken is niet per se extreem warm. Een verzwaarde deken is gemaakt van zo licht mogelijk materiaal, waardoor het zeker niet zo is dat je van de hitte ligt te puffen in bed. Althans, wel als het buiten 35 graden is. Op de warmste zomerdagen berg ik hem dan ook op in de kast. Maar bij normale temperaturen en als je van nature niet zo snel zweet, zal je ook in bijvoorbeeld juni of eind augustus prima onder de deken kunnen slapen.

slapen met een verzwaringsdeken

Hoe werkt een verzwaringsdeken?

Op de blog van HSP Coach Maaike las ik eerder dat een verzwaarde deken in het bijzonder vaak positief effect heeft bij hoogsensitieve mensen. Een goede nachtrust verkleint de kans dat je overdag overprikkeld raakt. Een verzwaarde deken geeft je een lichte druk tijdens je slaap (wees gerust: het voelt zeker niet alsof je een blok beton op je hebt liggen). Precies genoeg om je een geborgen en veilig gevoel te geven!

Het is wetenschappelijk aangetoond dat een verzwaringsdeken kan helpen tegen overprikkeling. Daar kun je last van hebben als HSP’er, maar ook als je bijvoorbeeld ADHD, autisme of PTSS hebt. Of als je gewoonweg een slechte slaper bent.

Het is wetenschappelijk aangetoond dat een verzwaringsdeken door “diepe drukstimulatie” kan zorgen voor minder aanmaak van cortisol (het stresshormoon) en meer aanmaak van serotonine (het gelukshormoon). Ook zou je melatonine (je slaaphormoon) erdoor omhoog gaan. Beetje technisch verhaal. Wat dat concreet inhoudt? Een verzwaringsdeken kan een aantal voordelen hebben. Het belangrijkste is dat je je veiliger en meer geborgen voelt, minder last hebt van spanning en beter slaapt.

Ik ben zeker niet ‘s werelds beste slaper, dus ik was heel benieuwd naar de effecten van zo’n deken. Ik pieker soms voor het slapengaan, word van werkelijk alles wakker (gelukkig dankzij oordopjes al veel minder vaak dan eerst), heb regelmatig last van nachtmerries en slaap daardoor ook weleens onrustig.

Lees ook: Slecht slapen op vakantie - 12 tips waarmee ik dat voorkom. 
verzwaringsdeken ervaring
dekbed

Ervaring met onze verzwaringsdekens

Ik heb zelf een verzwaringsdeken van The Nap Lab, maar dat bedrijf bestaat inmiddels niet weer. Een verzwaringsdeken stond daarvoor al lange tijd op mijn wensenlijstje. Net toen ik op het punt stond er één te bestellen, ontving ik deze verzwaringsdeken om te testen. Ook Bart heeft een verzwaringsdeken, maar dan een gebreid exemplaar. Ik deel graag onze eerlijke ervaring met een verzwaringsdeken met je.

Mijn verzwaarde dekbed

Ik heb zelf een gewone verzwaringsdeken: een eenpersoonsdekbed van 5 kilo, met een witte hoes. Die hoes is speciaal bedoeld om je bed makkelijker te kunnen opmaken met een zware deken. Een verzwaard dekbed van 5 kilo in de hoes krijgen, is namelijk geen makkie. De hoes kun je aan alle kanten open ritsen. Ook kun je de verzwaringsdeken met lusjes vastmaken aan de hoes, zodat die niet gaat verschuiven. Het dekbed zelf kun je alleen met de hand wassen, maar de hoes kun je prima in de wasmachine gooien.

Ik leg mijn verzwaarde dekbed elke avond over mijn gewone dekbed heen. Wij hebben een tweepersoonsdekbed en ik vind het gezelliger om nog steeds samen één dekbed te hebben. Bovendien houdt een verzwaard dekbed niet veel extra warmte vast, dus extreem warm is zo’n dubbel dekbed niet. Althans, wellicht ben ik als koukleum iets bevooroordeeld.

Barts gebreide verzwaringsdeken

Aangestoken door mijn enthousiaste verhalen over de verzwaringsdeken, bestelden we later ook een verzwaringsdeken voor Bart. Hij heeft een gebreide verzwaringsdeken die kleiner van formaat is (100 x 160 cm) en tot net boven zijn voeten komt. Prima qua formaat om onder te slapen! Zijn deken weegt 6,5 kilo, dus iets meer dan de mijne. Qua looks vind ik zijn deken extra geweldig. Hij staat prachtig in onze slaapkamer, eigenlijk een stuk mooier dan mijn simpele witte exemplaar.

De gebreide verzwaringsdeken kun je trouwens ook heel goed op de bank gebruiken voor een fijne bankhangavond of een extra ontspannen Netflix-sessie. Het schijnt dat zo’n deken ook helpt om te ontprikkelen na een drukke dag.

verzwaringsdeken ervaring

Hoe zwaar moet je verzwaarde deken zijn?

Het ideale gewicht van een verzwaringsdeken is meestal zo’n 10% van je lichaamsgewicht. Maar soms kan een zwaardere deken ook prima. Omdat ik jong ben en geen heftige rug- of nekklachten heb, kon ik bijvoorbeeld ook een iets zwaardere deken nemen volgens de test van de webshop. Ik besloot toch voor de 5 kilo-variant te gaan, omdat het me prettig leek om niet té veel gewicht op me te hebben. Achteraf was die keuze voor mij perfect.

Als je veel last hebt van nek-, en rugklachten of van slaapapneu, dan is het verstandiger om een lichtere deken te nemen of om toch maar onder je eigen vertrouwde lichtgewicht dekbed te blijven slapen. De deken is bij dat soort klachten niet altijd heel passend.

Verzwaard dekbed voor kinderen

Er zijn trouwens ook kleinere verzwaarde dekens voor kinderen. Toen ik op Instagram over de deken vertelde, hoorde ik van meerdere ouders dat hun kinderen er ook veel baat bij hebben. Het kan in het bijzonder helpend zijn als je merkt dat je kind onrustig slaapt of veel last heeft van prikkels.

verzwaringsdeken ervaring

Dé vraag: mijn ervaring met een verzwaringsdeken?

Ik slaap inmiddels twee jaar onder mijn verzwaringsdeken van The Nap Lab. De eerste dagen vond ik het wat onwennig om zo’n verzwaard dekbed op me te hebben liggen. Ik had het de eerste ochtend zelfs wat benauwd. Grappig genoeg had Bart hetzelfde na de eerste nacht onder zijn deken. Maar vanaf de derde nacht voelde het heel fijn en vertrouwd om onder een verzwaringsdeken te slapen.

Toen we na een week een weekendje naar Landal Greenparks gingen en de dekens niet mee hadden, moest ik er oprecht aan wennen om weer onder een “dun” dekbed te liggen. (Note to self: met 12 kilo aan dekens mee op reis kom ik vast nooit meer onder de extra bagagetax op Schiphol uit.)

Inmiddels zijn we twee jaar verder en bevalt mijn verzwaringsdeken nog steeds mega-goed. Ik berg hem in de warme zomermaanden op, maar slaap er verder het hele jaar onder. Ik zou oprecht niet meer zonder kunnen.

Merk ik verschil?

Ik merk dat ik me door de verzwaringsdeken vooral meer geborgen voel in bed. Het voelt alsof ik een eigen cocon heb waarin ik me helemaal kan terugtrekken. Dat vind ik zelf als typische introvert heerlijk. Vooral bij mijn nek en schouders voelt het heel veilig om onder een beetje extra gewicht te liggen. Je merkt iets meer druk. Precies genoeg om het te voelen, maar niet zó veel dat het lijkt alsof je platgedrukt wordt.

Het is niet zo dat ik door de deken opeens in een Doornroosje ben veranderd die nooit meer nachtmerries heeft. Wel kan ik na twee jaar met zekerheid zeggen dat ik baat heb bij de deken.

Dit is wat ik ervan merk:

  • Ik slaap over het algemeen beter en rustiger.
  • Ik draai véél minder in mijn slaap en lig zelfs redelijk stil.
  • Ik word minder vaak ‘s nachts wakker en ben daardoor ‘s ochtends uitgeruster.
  • Ik droom minder heftig.
  • Ik maak vaker goede nachten.
  • Het belangrijkste voor mij: ik voel me veiliger en meer geborgen. Door het cocongevoel lig ik meer ontspannen in bed.

Natuurlijk is het met z’n tweeën soms wat “afgezonderd” om allebei onder een eigen verzwaringsdeken te liggen (even snel naar de ander toe rollen voor een slaap-lekker-kus heeft iets meer voeten in de aarde dan in het pre-verzwaringsdeken-tijdperk). Maar dat hebben we er graag voor over.

Ik heb ook Bart natuurlijk gevraagd naar zijn mening. Hij zegt dat de deken hem vooral een beschermend gevoel geeft. Hij komt er beter door in slaap, heeft minder last van onrust in zijn lijf en zegt dat hij ook rustiger slaapt. Ook hij kan na de zomer nooit wachten om de deken er weer bij te pakken.

slaapkamer dekbed

Conclusie: mijn ervaring met een verzwaringsdeken

Het zal heel persoonlijk zijn of je een verzwaringsdeken wel of niet fijn vindt slapen. Maar vanuit mijn ervaring kan ik ‘m absoluut aanraden. Als je net als ik onrustig slaapt, gevoelig bent voor prikkels en soms een gevoel van geborgenheid mist ‘s nachts, dan kan zo’n deken je net dat beetje extra veiligheid bieden. Het is wat mij betreft naast mijn oordopjes de beste “investering” die ik heb gedaan in mijn slaapuitrusting.

Stiekem zie ik een beetje op tegen de snikhete hittegolfdagen in de zomer als ik de deken aan de kant moet leggen omdat het dan überhaupt te warm is om onder een lapje stof te liggen. Dan ga ik dat veilige en geborgen gevoel zeker missen.

Een goede verzwaringsdeken vind je bij bol.com van het merk Calmzy (in diverse gewichten). *affiliate link

Zelf een verzwaringsdeken bestellen?

Wat een verzwaringsdeken voor effect heeft, is heel persoonlijk. Je kunt er pas goed over oordelen als je het eens hebt ervaren (door zelf zo’n deken te proberen of er één van iemand anders te lenen). Heb je last van overprikkeling, onrust, slapeloze nachten of andere klachten waarbij de deken goed kan helpen? Dan is het wat mij betreft zeker het proberen waard.

Wat een verzwaringsdeken kost? Een witte verzwaringsdeken voor op bed kostte bij The Nap Lab € 89 (zonder de dekbedhoes); een gebreide verzwaringsdeken kostte afgeprijsd € 159. Als ik kijk hoeveel baat ik erbij heb, heb ik dat héél graag voor de deken over. Mij zal je voorlopig niet meer zonder zien slapen.

Heb jij ervaring met een verzwaringsdeken?

Beide verzwaringsdekens heb ik gekregen in ruil voor een Instagram-post. Ik heb zelf besloten om er dit artikel over te schrijven, puur uit enthousiasme.

slapen met een verzwaringsdeken

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

  1. Darina 22 november 2021 op 7:05 am - Beantwoord

    Wat fijn dat jij er ook zo enthousiast over bent. Ik slaap al een tijdje onder een verzwaringsdeken en zou niet meer zonder willen.

  2. Naomi 22 november 2021 op 7:06 am - Beantwoord

    Die gebreide versie vind ik heel erg gaaf! Ik heb al een hoop verzwaringsdekens gezien, maar nog niet één zag er zo leuk uit.
    Super dat jij er zoveel plezier van hebt en dat het werkt. Ik heb het ook weleens een paar maanden geprobeerd, maar merkte niet echt effect, dus toen heb ik ‘m via Marktplaats maar weer verkocht. Het is denk ik inderdaad heel persoonlijk. Ik slaap namelijk wél graag helemaal in mijn dekbed gerold. Zelfde effect, dacht ik, maar blijkbaar dus voor mij niet;).

    • Romy 24 november 2021 op 11:41 pm - Beantwoord

      Jammer dat de verzwaarde deken bij jou niet echt effect gaf! Maar zo te horen heb je wel ontdekt wat voor jou heel goed werkt; dat is het belangrijkste 🙂 En helemaal opgerold liggen klinkt ook zeker niet verkeerd.

  3. Saskia 22 november 2021 op 7:27 am - Beantwoord

    Dit is dus iets waarover ik ben aan het twijfelen ben of het echt wat voor mij is… Qua nachtrust ben ik niet zo’n goede slaper maar weet niet of dit nou écht zou helpen bij mij of dat ik me juist opgesloten voel… Bedankt voor dit artikel, ik ga me er eens in verdiepen.

    • Romy 24 november 2021 op 11:40 pm - Beantwoord

      Het is best lastig om te bepalen of het iets voor je is inderdaad. Ik denk dat je het het beste echt zelf kunt ervaren. Misschien kun je eens een extra dekbed op je eigen dekbed leggen (of het dekbed dubbelvouwen) om te proberen hoe dat extra gewicht voor je is 🙂 Het zal inderdaad voor de één heel helpend en voor de ander juist wat beknellend aanvoelen.

  4. Lisa 22 november 2021 op 7:33 am - Beantwoord

    Fijne uitgebreide review. Ik val makkelijk in slaap maar ben héél vroeg wakker. Ga dit zeker proberen!

  5. Daenelia 22 november 2021 op 9:33 am - Beantwoord

    Het is denk ik inderdaad heel persoonlijk. Onze slaapkamer is nu een stuk warmer dan in ons vorige huis. Wij zijn juist overgestapt op een lichter dekbed, niet alleen voor de warmte maar voor mij ook omdat een zwaarder dekbed mij nu erg verstikkend aanvoelt. Vroeger vond ik het inderdaad wel lekker om onder een zware deken of dekbed te liggen. Voor de warmte én voor het zware gevoel. Ik lag dan zelfs in de zomer onder een laken omdat ik iets moest voelen. Anders kwam ik niet in slaap.Zo zie je maar: je slaapwensen veranderen ook door de jaren heen. Daarom des te beter om verschillende dingen te proberen.
    En we hebben natuurlijk ook twee katten. Dat zijn al prima verzwaringsdekens op zich 😀 Nu snap ik wel waarom ik zo lekker slaap als de kat bovenop me ligt. (Dat ligt meer aan de kat, het spinnen, de rust van de kat zelf 😉 )

    • Romy 24 november 2021 op 11:38 pm - Beantwoord

      Haha, zo’n levende (katachtige) verzwaringsdeken is uiteraard ook niet verkeerd.
      Ik kan me helemaal voorstellen dat je slaapbehoeften kunnen verschillen per levensfase. Ik had zelf bijvoorbeeld als kind altijd behoefte aan iets van licht in mijn kamer (ook in mijn puberteit nog); nu doe ik juist geen oog dicht als er ook maar een beetje lantaarnpaallicht naar binnen schijnt. Blij dat ik toch voor heel donkere gordijnen was gegaan 😉

  6. Audrey 22 november 2021 op 10:23 am - Beantwoord

    Fijn dat het zo goed voor jullie werkt! Ik ben zelf ook wel nieuwsgierig. Goed om te weten dat ze niet per se ook warm zijn, want daar vreesde ik direct voor. Ik heb het namelijk nogal snel warm!

  7. Janne 22 november 2021 op 11:18 am - Beantwoord

    Ik slaap nu anderhalf jaar onder een verzwaringsdeken. Toen vorig jaar de lockdown inging was mijn eerste knutselproject om er een voor mezelf te naaien. Ik heb plastic verzwaringskorrels besteld bij een webwinkel en heb een lap stevige stof gekocht op de markt. Het was een hele dag werk om de deken te naaien, omdat je een heleboel vierkantjes moet maken en die stuk voor stuk moet vullen met korrels en dan dichtnaaien, maar het was geen moeilijk werk. Ik ben absoluut geen ervaren naaister (dit was de derde keer dat ik mijn naaimachine gebruikte), maar het lukte prima. Je hoeft ook alleen maar rechtuit te naaien, het zijn allemaal rechte lijnen. Ik heb een deken gemaakt van 90×160 cm en 6 kg. Doordat hij met plastic korrels gevuld is, mag hij in de wasmachine (mits je wasmachine dat gewicht aankan), maar ik heb het nog niet geprobeerd. Hij ligt op mijn dekbed, dus hij wordt ook niet echt vies. Ik ga er soms met de stofzuiger overheen net zoals je een bank stofzuigt.

    Ik wilde de deken omdat ik erg onrustig slaap. Ik slaapwandel, sla om me heen, schreeuw en praat, en droom de wildste dingen. Met de deken is dat niet helemaal weggegaan, maar ik denk wel dat het beter is geworden. Ik raak in ieder geval mijn dekbed niet meer kwijt, want 6 kg van je afgooien is toch heel wat moeilijker. Ik heb ook niets meer kapotgemaakt in mijn slaap. Ik slaapwandel alsnog soms en ik droom ook nog vreemd.

    Ik denk dat inslapen iets makkelijker is geworden, omdat ik makkelijker een houding kan vinden. Ik heb wel eens gelezen dat veel mensen niet op hun rug kunnen slapen omdat het een heel kwetsbare positie is, maar dat ze zich met een verzwaringsdeken toch geborgen voelen in die houding. Ik herken me wel in dat geborgen gevoel, al lig ik nog steeds liever op mijn zij of op mijn buik.

    Ik slaap ook regelmatig nog zonder de deken. Ik wil er niet totaal afhankelijk van zijn, want ik heb geen zin om de deken mee te slepen als ik ergens ga logeren. En als mijn vriend komt logeren slaap ik ook zonder de deken. Hij knuffelt me dan als ik lig te woelen of dromen, dat is eigenlijk nog beter dan een verzwaringsdeken.

    Een tip voor het gebruiken van een verzwaringsdeken is voor wanneer je een dag hebt waarop het moeilijk stilzitten is, je voelt je gestrest en onrustig of onveilig. Het kan heel fijn zijn om de deken dan een paar keer dubbel te vouwen en op je schoot te leggen terwijl je aan je bureau zit. Maar jij hebt daar Pippa natuurlijk al voor!

    • Romy 24 november 2021 op 11:36 pm - Beantwoord

      Hoe gaaf dat je je eigen verzwaringsdeken hebt gemaakt! Best een tijdrovend project, zo te horen, maar dan heb je wel echt een custom-made deken 🙂
      En wat fijn dat je iets van verschil merkt sinds je onder de deken slaapt! Ik snap dat het niet alle nachtmerries en dergelijke wegneemt (dat is bij mij helaas ook niet het geval), maar het is wel al prettig dat het minder is geworden en dat je de deken niet zomaar van je af krijgt.

      Trouwens, wat een slim idee van die stofzuiger over je verzwaringsdeken halen! Dat ga ik ook eens proberen. Mijn deken ligt ook op mijn dekbed, dus ik slaap er niet direct onder, maar wil hem wel graag schoonhouden en tegelijkertijd niet te vaak wassen. Klusje voor dit weekend, dat zuigen 🙂

  8. Jessica 22 november 2021 op 8:38 pm - Beantwoord

    Al een hele poos aan het twijfelen om een verzwaringsdeken aan te schaffen.
    Ik heb deze nu die in de aanbieding is besteld. Wie weet komt het ten goede bij het ontzwangeren. Ik heb veel last van piekeren en onrust. Zeker nu alle hormonen door mijn lichaam heen gieren.

    • Romy 24 november 2021 op 11:32 pm - Beantwoord

      Wat rot dat je veel piekert en last hebt van hormonen! Hopelijk biedt de verzwaringsdeken inderdaad wat meer rust 🙂 Bij mij helpt het in ieder geval wel om ’s nachts of bij het slapengaan minder te piekeren.

  9. Irene 22 november 2021 op 9:16 pm - Beantwoord

    Fijn om je enthousiaste artikel te lezen! Ik wil dit ook héél graag. Ik slaap nu sowieso met een normaal dekbed en dan nog een deken er op voor extra gewicht (en warmte 🙂 ) maar zo’n verzwaringsdeken lijkt me inderdaad extra geborgenheid te geven. Denk dat het me ook zou helpen als ik me angstig voel.

    • Romy 24 november 2021 op 11:31 pm - Beantwoord

      Als je graag onder een dubbele (en dus zwaardere) deken slaapt, is een verzwaringsdeken inderdaad misschien een goed idee 🙂 Veel warmte geeft het niet af (dat vind ik zelf wel fijn in de zomer), maar wel wat extra zwaars dus. Het is bij mij niet zo dat ik helemaal geen angsten of nachtmerries meer heb, maar het is wel minder dan eerst 🙂

  10. Ida 23 november 2021 op 8:25 pm - Beantwoord

    Ik hoor er de laatste tijd steeds vaker over. Het lijkt mij echt heel fijn! Net als dat het voor baby’s zo fijn is om ingebakerd te worden voor het slapen, lijkt me dat voor volwassenen ook fijn. Ik denk inderdaad dat je in het begin echt moet wennen aan dat gewicht maar het zal vast daarna beter gaan. Bedankt voor je eerlijke verhaal en dat je je ervaring wilt delen!

  11. Elien 11 juni 2022 op 11:48 pm - Beantwoord

    Ik ben enthousiast! Vraagje: zou mijn kat het eronder overleven? 😉 Zij slaapt soms onder het dekbed tegen mijn buik… Ik vraag me af of dat met zo’n verzwaringsdeken nog kan?

    • Romy 12 juni 2022 op 9:04 pm - Beantwoord

      Goede vraag! Dat durf ik niet met zekerheid te zeggen. Voor een kat van een paar kilo is het gewicht van de deken relatief iets meer dan voor een mens 😉 Misschien kun je het eens proberen door iets anders met veel gewicht op de deken te leggen en te kijken hoe dat gaat 🙂 Ik heb zelf bijvoorbeeld een klein vloerkleedje met ongeveer hetzelfde gewicht.

  12. Anouk van Gangelen 11 februari 2024 op 11:25 am - Beantwoord

    Hallo Romy,

    Bedankt voor je inzichtelijke artikel over het slapen met een verzwaringsdeken. Als ergotherapeut behandel ik vaak cliënten met vergelijkbare problemen, zoals stress en slaapproblemen. Ik ben het eens met je punten over de kalmerende werking van de verzwaringsdeken en wil graag toevoegen dat het belangrijk is om de juiste gewichtsverdeling te vinden voor elke individuele gebruiker.

    In mijn praktijk heb ik ontdekt dat het aanpassen van de omgevingsfactoren, zoals het gebruik van ergonomische kussens en het optimaliseren van de slaapomgeving, effectief kan zijn bij het aanpakken van dergelijke problemen. Dit lijkt aan te sluiten bij wat je besprak.

    Nogmaals bedankt voor het delen van je inzichten. Ik kijk uit naar meer van je posts!

    Vriendelijke groeten,
    Anouk

Recente blogs

Zomaar 12 producten die al een tijdje op mijn wishlist staan

9 september 2021|Lifestyle|

Heel veel spullen koop ik eigenlijk niet. Maar zo af en toe kom ik iets tegen waarbij ik acuut denk "Wauw, dat móet ik hebben!". Meestal ren ik dan bewust niet meteen naar de (web)winkel, maar stel ik de aankoop even uit. Om er goed over na te denken én om me nog meer op die ene aankoop te verheugen. Zo heb ik altijd wel bepaalde producten die al heel lang op mijn "Dit wil ik"-lijstje staan in afwachting van of ik er ook echt de portemonnee voor ga trekken. Een aantal daarvan heb ik in dit artikel verzameld.

Voor als jij (net als ik) het liefst "de wereld zou redden"

9 juni 2020|Groen doen, Persoonlijk|

Al als kind wilde ik het liefst de wereld beter maken. Helaas bleek al snel dat er geen pleister bestaat die alle wonden heelt. "Wereldverbeteraar" is geen beroep waar je zomaar even op kunt solliciteren. Ook met een superman-cape kom je geen stap verder met die ambitie. Al een tijdje worstelde ik met een voor mij belangrijke vraag. Wat kan ik bijdragen nu er van alles speelt in de wereld - en in MIJN wereld? En doet wat ik doe er eigenlijk wel toe?

Inkiekje #89 | Bruiloft, boeket gevangen, bange katten & bezoekjes aan de notaris

13 juli 2023|Persoonlijk|

De afgelopen twee weken barstten van de leuke, spannende en (soms iets te) drukke dingen. Het grote hoogtepunt was een fantastische Rotterdamse bruiloft waarbij ik zelfs nog met hét bruidsboeket naar huis wist te gaan. Daarnaast zaten we bij de notaris voor onze eigen minder romantische verbintenis: een samenlevingscontract en testamenten. Verder wist ik mijn kat met de nodige moeite weer mee te krijgen voor een cocktailintening, doe ik tegenwoordig met een extra grote glimlach onze vriezer open en maakten we allerlei interieurplannen voor het nieuwe huis. Kiek je mee in mijn fotodagboek?