sleutel van eerste woning

Ja! De dag die ik wist dat zou komen, is eindelijk hier. In december leek 4 maart nog wel eindeloos ver weg, maar toch was gisteren echt het moment daar. Ik kreeg de sleutel van mijn huis in handen gedrukt. Mijn eerste eigen stekkie is een feit. Een heel onwerkelijk, geweldig en bijzonder gevoel! Hopelijk zijn jullie mijn huizenpraat nog niet zat, want ik kon het niet laten de gelegenheid aan te grijpen voor een enthousiast artikel over deze mega-mijlpaal.

De eerste stappen in mijn paleisje

Toen ik gisteren richting mijn nieuwe huis reed voor de inspectie, kreeg ik toch wel kriebels in mijn buik. Verliefd op mijn huis was ik al, maar opeens voelde het toch wel heel spannend en officieel. Terwijl ik het korte ritje maakte dat ik de komende weken ongetwijfeld nog tientallen keren zal maken, drong het opeens allemaal tot me door. De straat die ik nu inrijd, wordt mijn straat. De deur die ik nu opendoe, is die van mijn appartement. Een deur waarachter ik ongetwijfeld heel veel herinneringen zal maken. En een straat waar ik nog duizenden keren doorheen zal lopen. Zelfs het tripje naar de supermarkt vond ik – sentimenteel als ik ben – een ding. Wie weet hoeveel tripjes naar deze Jumbo ik nog zal maken!

Kleine meisjes die contracten ondertekenen

Maar goed, een sleuteloverdracht is natuurlijk vooral iets zakelijks. Ik luisterde gisteren dan ook aandachtig naar de notaris die strooide met ingewikkelde woorden, terwijl hij door een enorm boekwerk bladerde met papieren die allemaal over mij en mijn huis gingen. Ik kon het niet laten in gedachten te fantaseren over wat daar wel niet allemaal in zou staan. Met zijn ongetwijfeld peperdure pen (mag ook wel voor het geld dat je voor een notaris betaalt!) zette ik een paar parafen. En zo stond ik een kwartier later met een contract onder mijn arm weer buiten. Alsof het niets is. Maar nee, het was niet niks. Ik had deze maandagochtend gewoon even mijn eerste eigen huis gekocht.

Helemaal van mij

Misschien wel net zo onwerkelijk was het om voor het eerst alleen in mijn appartement te staan. Een nu nog bijzonder lege ruimte waarin je een flinke echo hoort als je met iemand praat. Een ruimte waarin de muren toch niet zo wit waren als in mijn gedachten. Dat wordt een extra potje verf inslaan! Alsof klussen mijn tweede natuur is (is het totaal niet!) ging ik met een rolmaat mijn huis door en inspecteerde ik eventuele schadeplekjes en stopcontacten. Ik opende de post die blijkbaar al voor mij was aangekomen en maakte vervolgens nog wel tien rondjes door mijn woning. Niet omdat er nog iets te inspecteren viel, maar omdat ik gewoon even moest beseffen waar ik nu was. Ik liep door mijn eigen huis. Een echt huis. Van mij. Helemaal van mij.

Geklungel met sleutels en trotse momenten

Het mooiste was misschien nog wel het moment dat ik mijn moeder en oma binnenliet in mijn eigen appartement. Dat ik niet wist hoe ik de voordeur moest openen en vervolgens stond te klungelen met mijn eigen sleutels, vergeet ik maar even. Bijzonder was het zeker! Van mijn ouders kreeg ik een handig boodschappenpakket, inclusief schoonmaakmiddelen, schuursponsjes en zelfs (helemaal leuk!) een voerbakje voor mijn toekomstige poes. De groene zeep en het toiletpapier in dat pakket bleken later al geweldig goed van pas te komen. Thanks, mam! Ik trakteerde mijn ouders dan ook op een welverdiend roze boeket – meteen een eerste kennismaking met de bloemist op de hoek! – omdat het voor hen vast ook een mijlpaal is dat hun kleine meisje straks ergens anders woont.

Weg jurkjes, hallo kluskleding!

En nu? Nu bereid ik me voor op mijn eerste klusdag vandaag. Mijn roze waterkoker heb ik alvast een prominente plek op het aanrecht gegeven en mijn gloednieuwe stofzuiger, die volgens de recensies “geweldige prestaties” levert, staat klaar om dienst te doen. Heeft dit lege huis toch al iets van mij. Ondertussen heb ik me er alvast mentaal op voorbereid dat ik mijn lievelingsjurkjes voorlopig in de kast moet laten hangen om te voorkomen dat ik straks een garderobe vol verfspetters heb. Het grote klussen en verven kan beginnen. En ik weet nu al dat ik het vandaag net zo geweldig en onwerkelijk zal vinden om mijn eigen sleutel in mijn eigen slot van mijn eigen deur te steken. Mag ik even een vreugdedansje doen?

Wat was de laatste keer dat een mijlpaal voor jou heel onwerkelijk voelde?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 5 maart 2019 op 6:24 am - Beantwoord

  Zo leuk geschreven! En wat een mooi moment. Heel veel succes met klussen in huis. Ik ben heel benieuwd.

 2. Naomi 5 maart 2019 op 6:38 am - Beantwoord

  Geweldig! Gefeliciteerd en veel succes en plezier met klussen.

  • Romy 6 maart 2019 op 12:05 am - Beantwoord

   Dankjewel! Dat gaat vast lukken 🙂 Tot nu toe is het klussen eigenlijk verrassend leuk.

 3. Sabine 5 maart 2019 op 7:44 am - Beantwoord

  Super leuk! Gefeliciteerd ? Heel veel succes met klussen en (het leukste) inrichten.

 4. Shirley 5 maart 2019 op 7:46 am - Beantwoord

  Nogmaals gefeliciteerd! Wat heb je het mooi omschreven. Heel veel succes met klussen. Leg ook voor de zekerheid een tube handcrème neer, want van klussen krijg je droge handen :p Ik kan me voorstellen dat het een heel gek idee is als je er nu bij stilstaat dat deze plek over een paar maanden je meest vertrouwde plek is. The best is yet to come.

  • Romy 6 maart 2019 op 12:06 am - Beantwoord

   Dankjewel! Jaa, dat inrichten is absoluut het leukste onderdeel van alles. Ik kan nu al niet wachten totdat ik straks al mijn meubels bij elkaar heb en die een plekje kan geven.

  • Romy 6 maart 2019 op 12:08 am - Beantwoord

   Dankjewel! En dat is inderdaad een heel bizar besef. Ik ben nu al heel benieuwd wat ik allemaal op deze plek zal meemaken. Thanks voor de tip van de handcrème trouwens! Toevallig merkte ik inderdaad vandaag dat wat vettigs om mijn handen mee in te smeren geen overbodige luxe is, haha. Die tube crème gaat morgen zeker mijn tas in 😛

 5. Meaghan 5 maart 2019 op 7:46 am - Beantwoord

  Kijk jou eens stralen op die foto! Zo leuk om te zien en gefeliciteerd met de sleutel! Nu is het echt helemaal officieel. Ik kan me zo goed voorstellen dat je nu echt blij bent. Haha, dat klungelen met deuren van slot krijgen herken ik ook heel goed… Als ik de voordeur van een vakantiehuisje, een vriendin , mijn oppashonden of van een familielid van mij moet openmaken sta ik ook altijd te klooien en krijg ik de deur ook niet altijd open, omdat die anders ‘werkt’ dan mijn eigen duur hahaha! Juist grappig dat jouw eigen deur niet in één keer open ging.
  Geniet ervan en succes met het klussen! Ben benieuwd naar het eindresultaat!

  • Romy 6 maart 2019 op 12:13 am - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve en leuke reactie! En inderdaad, dat klungelen met sloten heeft ook wel weer wat 😉 Ik wist ook gewoon toen ik de sleutelbos in mijn handen gedrukt kreeg dat het niet in één keer goed zou kunnen gaan bij mij, haha. Gelukkig had ik er vandaag al meer handigheid in 😛

 6. Audrey 5 maart 2019 op 7:47 am - Beantwoord

  Aaah, ik word hier heel blij van! Gefeliciteerd, huiseigenaar Romy!

 7. Josephine 5 maart 2019 op 8:00 am - Beantwoord

  Hartstikke leuk Romy, van harte gefeliciteerd! Zo gek hè, dat zo’n huisje dan plotseling van jou is! Geniet van het klussen en inrichten!

  En een ongevraagde tip: ik zou mijn mooie waterkoker nog even in de doos houden. Iets met verfspetters, ofzo. Of heb alleen ik dat? 😉

  • Romy 6 maart 2019 op 12:13 am - Beantwoord

   Dankjewel! 🙂

  • Romy 6 maart 2019 op 12:15 am - Beantwoord

   Dankjewel, ook voor de handige tip! 🙂 Op dit moment staat de waterkoker nog redelijk veilig op het aanrecht, omdat we mijn slaapkamer verven. Maar zodra ik de woonkamer ga verven, ga ik de waterkoker inderdaad maar veilig ergens opbergen. We hebben vandaag ook al heel wat verfspetters gehad, dus ik vermoed dat mijn waterkoker anders ook gespikkeld zou worden 😉

 8. Anita te Gussinklo 5 maart 2019 op 8:02 am - Beantwoord

  Dat is fijn, de sleutel.
  Heel veel succes met je nieuwe woning en het inrichten

 9. Amy 5 maart 2019 op 8:04 am - Beantwoord

  Nogmaals gefeliciteerd Romy, wat word ik blij van je vrolijke artikel! Veel succes met klussen (inderdaad de handcreme niet vergeten, goede tip van Shirley).. dan wordt het langzaam echt jouw paleisje. Benieuwd hoe je het gaat invullen, volgens mij wordt het een heel kleurrijk huisje. Geniet ervan!

 10. Jantine 5 maart 2019 op 8:15 am - Beantwoord

  Gefeliciteerd! Heel herkenbaar!
  Succes met klussen.
  Groetjes,
  Jantine

  • Romy 6 maart 2019 op 12:20 am - Beantwoord

   Dankjewel voor je leuke, enthousiaste reactie! Kleurrijk wordt het huis zeker 🙂 Ik heb nu één muur roze geverfd in mijn slaapkamer en een blauwe muur voor de huiskamer staat ook op de planning. Ik ben heel benieuwd hoe het er straks uit zal zien, maar het fantaseren over en werken aan het huis is in ieder geval al leuk op zich.

  • Romy 6 maart 2019 op 12:20 am - Beantwoord

   Dankjewel!

 11. Els 5 maart 2019 op 8:26 am - Beantwoord

  Wow, van harte gefeliciteerd! Veel geluk in je nieuwe woning. Dit is inderdaad ook zo’n mijlpaal!

  • Romy 6 maart 2019 op 12:21 am - Beantwoord

   Inderdaad! Het voelt als zo’n grote en mooie stap 🙂 Dankjewel voor je lieve reactie!

 12. Laura Louise 5 maart 2019 op 8:32 am - Beantwoord

  Gefeliciteerd met je nieuwe woning, wat een mooie stap!
  Heel veel succes de komende tijd met klussen!

  Liefs!

 13. Ingrid 5 maart 2019 op 8:41 am - Beantwoord

  Nee dat heb ik ook! Zo zou ik ok mijn gloedjenieuwe stofzuiger nog even bewaren voor het ‘gewone’ stof ipv bouwvuil. ??

  Gefeliciteerd Romy! Geniet!!

 14. Nicole Orriëns 5 maart 2019 op 9:16 am - Beantwoord

  Dat was denk ik na de bevallingen van mijn kinderen. Dat voelde ook heel onwerkelijk. Maar je eerste huis is een prachtige mijlpaal: van harte gefeliciteerd. Ik kan me voorstellen dat dat ook best een beetje onwerkelijk voelt inderdaad.

  • Romy 6 maart 2019 op 12:23 am - Beantwoord

   Dankjewel voor je felicitatie! Haha, er zit inderdaad wat in om de stofzuiger nog even te bewaren. Maar op zich heeft de stofzuiger het er vandaag redelijk goed van afgebracht. Hij is wat stof rijker, maar ziet er verder nog top uit 😉

  • Romy 6 maart 2019 op 12:24 am - Beantwoord

   Kinderen krijgen moet ook een geweldige en nogal onwerkelijke mijlpaal zijn. Iets prachtigs wat je nooit meer vergeet! 🙂

 15. Lizzy 5 maart 2019 op 9:59 am - Beantwoord

  Super leuk, gefeliciteerd! Wat heb je, je ervaring leuk beschreven. Veel plezier de komende tijd met klussen en verhuizen. <3

 16. Lianne 5 maart 2019 op 10:27 am - Beantwoord

  Van harte gefeliciteerd met je eigen huis! Geweldig hè, wat een grote mijlpaal! Ik besefte eerst ook nog niet echt dat het huis helemaal van ‘ons’ was, maar met klussen en het helemaal naar je eigen hand je eigen ‘stekkie’ maken komt dat zeker wel goed! Ja een goede tip: doe echt oude kleren aan als je gaat verven! Stefan en ik liepen namelijk in onze goede broeken rond en ik vind het eeuwig zonde dat de verfspetters er nog in te zien zijn!

 17. Ilona Wielinga 5 maart 2019 op 10:28 am - Beantwoord

  Onwijs leuk dat je je eigen huisje hebt! Ben nu al benieuwd naar alle leuke avonturen die je daar gaat beleven 😉
  Het klinkt misschien raar maar voor mij voelde het heel onwerkelijk toen ik met ontslag ging na 11 weken op een psychiatrische afdeling te hebben doorgebracht. Het voelde zo onwerkelijk maar ook zo fijn om weer thuis, in mijn eigen kamer, te zijn.

  • Romy 6 maart 2019 op 12:26 am - Beantwoord

   Dankjewel voor je felicitatie! Alleen al door het verven voelt het huis inderdaad al iets meer als van mij. Het is zo leuk om er op deze manier langzaamaan meer mijn plekje van te maken.
   Verven is inderdaad funest voor je mooie kleding. Zonde dat jullie goede broeken daardoor vies zijn geworden! Gelukkig had ik vandaag bewust een oude trui en broek aangetrokken, want ook die waren na één dag al wel wat roze en witte verfspetters rijker 😉

  • Romy 6 maart 2019 op 12:27 am - Beantwoord

   Wat een prachtige mijlpaal, zeg! Daar mag je heel erg trots op zijn. Ik kan me voorstellen dat het tegelijkertijd heel onwerkelijk en bijzonder voelde om de afdeling te mogen verlaten. Zet hem op de komende weken met deze spannende overgang en wees vooral ook heel erg trots op waar je staat! <3

 18. Jenn 5 maart 2019 op 10:33 am - Beantwoord

  Gefeliciteerd, en succes met klussen!

 19. Annelies 5 maart 2019 op 10:33 am - Beantwoord

  Gefeliciteerd met je woning! Ik wens je veel woonplezier in je nieuwe stekkie.

 20. Irene 5 maart 2019 op 10:37 am - Beantwoord

  Aaah zalig hé, je eigen huis! Gefeliciteerd! Toen wij bij de notaris gingen tekenen voor ons huis vond ik dacht mega onwerkelijk. Ik dacht heel de tijd: zie mij hier nu zitten… ik ga een huis kopen. OMG! Ik kan het nu soms nog niet geloven dat ik echt een eigen huis heb. Haha 😀 Blijft gek! Veel plezier alleszins met het klussen! Wij beginnen er binnenkort ook weer aan.

  • Romy 6 maart 2019 op 12:28 am - Beantwoord

   Dankjewel! 🙂

  • Romy 6 maart 2019 op 12:29 am - Beantwoord

   Haha, inderdaad precies dat gevoel! Ik voelde me ook echt het kleine meisje bij de alwetende notaris, haha. Terwijl ik natuurlijk eigenlijk net zo goed een gewone huiseigenaar ben als andere huizenkopers. Met het verven begint het wel al steeds wat meer “echt” te voelen, maar het lijkt me alsnog wel heel speciaal als ik straks echt in dit huisje woon en slaap en het helemaal van mij is 🙂

 21. Karin 5 maart 2019 op 11:07 am - Beantwoord

  Gefeliciteerd! Ik weet nog dat wij de sleutel kregen van ons eigen huis, en hoe leeg en hol het er allemaal was (het is nieuwbouw dus het was letterlijk 1 hoop beton).

  Mijn tips voor je zijn: neem de tijd om te klussen (want als je eenmaal bent verhuisd is het heel irritant dat je bijvoorbeeld al je meubels nog aan de kant moet zetten om een muurtje te verven) en beknibbel niet te veel. op kosten Volgens mij ben jij net zoals ik een spaarder 😉
  Ik ben er achter gekomen dat je soms beter voor de betere maar duurdere optie kunt gaan, want over een jaar ben je het geld vergeten, maar kun je je nog wel ergeren aan iets van mindere kwaliteit- dat blijft 🙂 Veel succes met alles en vergeet niet om veeeeel foto’s te maken 😀

  • Romy 6 maart 2019 op 8:23 am - Beantwoord

   Dankjewel voor je felicitatie! En ook voor je goede tips! Mijn vader zei toevallig gisteren hetzelfde over de kosten, omdat ik inderdaad wel een spaarder ben en het soms lastig vind om nu héél veel spaargeld te zien opgaan, haha. Met dat advies in mijn achterhoofd ben ik uiteindelijk toch voor Flexa-verf gegaan in plaats van voor een huismerk. Voor die paar tientjes meer heb ik dan wel langer een mooie muur 🙂 Zeker een goede tip dus! Tijd nemen is ook iets wat ik zeker wil doen. Het scheelt natuurlijk dat ik nog bij mijn ouders woon en daardoor niet op een bepaalde datum het huis uit hoef. Ik wil dan ook graag wel het meeste af hebben en ook echt doorpakken voordat ik daar ga wonen. Nu ik toch bezig ben… 🙂

 22. Lilian 5 maart 2019 op 11:18 am - Beantwoord

  Wat leuk, ik kan me je spanning en blijheid helemaal voorstellen! Ik heb nog nooit een huis gekocht, maar ik kan me de vreugde bij mijn eerste gezinswoning (na bijna een jaar met z’n tweeën in een eenkamerappartement) nog goed voor de geest halen 🙂

  Veel plezier komende tijd en ik ben zó benieuwd naar je interieur!

 23. Ellie 5 maart 2019 op 11:32 am - Beantwoord

  Gefeliciteerd met je nieuwe huis!

  • Romy 6 maart 2019 op 8:24 am - Beantwoord

   Dankjewel! 🙂 En ik kan me voorstellen dat verhuizen naar een eengezinswoning ook heerlijk moet zijn. Wat een ruimte heb je dan opeens extra! 🙂

  • Romy 6 maart 2019 op 8:24 am - Beantwoord

   Dankjewel!

 24. Hermien - KouweKleren 5 maart 2019 op 11:35 am - Beantwoord

  Superleuk, gefeliciteerd! Ik kijk uit naar de eerste foto’s, als je die wilt gaan delen.

  • Romy 6 maart 2019 op 8:25 am - Beantwoord

   Dank je! Ik wil zeker binnenkort wat foto’s gaan delen. Ik kan niet wachten totdat een paar kamers (zo goed als) over een tijdje af zijn en ik er mooie foto’s van kan maken.

 25. Corine N 5 maart 2019 op 12:47 pm - Beantwoord

  Gefeliciteerd! Echt wel een moment hoor zo’n sleuteloverdracht!

 26. Anna 5 maart 2019 op 2:15 pm - Beantwoord

  Wat een ontzettend leuk artikel Romy! De blijdschap spat er van af! gefeliciteerd Romy! Ik ben momenteel mijn webshop aan het opzetten die over 2 dagen live gaat! Vind het zo spannend en leuk haha! Liefs

  • Romy 6 maart 2019 op 8:26 am - Beantwoord

   Dankjewel! En absoluut, het voelde toch wel als een hele mijlpaal.

  • Romy 6 maart 2019 op 8:26 am - Beantwoord

   Wauw, wat een stap, een eigen webshop! Het klinkt nu al heel tof. Ik ben ontzettend benieuwd naar het resultaat 🙂

 27. Janne 5 maart 2019 op 2:43 pm - Beantwoord

  Van harte gefeliciteerd met je eigen huis! Wat fantastisch fijn.
  Ik hoop dat de komende klusperiode niet alleen vermoeiend maar vooral heel leuk zal worden: met iedere verflaag wordt je huis iets meer van jou.
  Wat lief dat je ouders een boodschappenpakket voor je hadden samengesteld. Dat is handig!
  Als je nog hulp nodig hebt – ik houd erg van verven en poetsen en behangen en lampen ophangen en alles. Ik kan zo een dag langskomen als je wat handen kunt gebruiken 🙂

  • Romy 6 maart 2019 op 8:29 am - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve reactie en voor je felicitatie! En wat ontzettend lief dat je aanbiedt om te helpen met klussen! Ik ga het zeker in gedachten houden voor als ik een keer handen tekort kom.
   Sowieso lijkt het me leuk om je eens in het echt te leren kennen, of dat nu met klussen is of niet 🙂

 28. Femke 5 maart 2019 op 4:53 pm - Beantwoord

  Wowww dat is ineens snel gegaan!! Officieel gefeliciteerd nu meis, dat je maar heel veel geluk mag kennen in je nieuwe huis :-)!

 29. Evelyne 5 maart 2019 op 5:06 pm - Beantwoord

  Het gevoel dat jij nu omschrijft had ik met de aankoop van mijn eerste auto en ook wel met de aankoop van mijn tweede auto. De eerste was een auto die ik overkocht van mijn nonkel en het voelde al snel aan als mijn beestje. Maar dat gevoel was nog sterker toen ik mijn tweede auto kocht omdat ik die eigenlijk totaal nieuw heb gekocht en ik alleen er mee reed. Dus, ik snap je gevoel over het inrijden van de straat, het openen van de deur, .. Ik ben er zeker van dat je er gelukkige tijden zal beleven 😉 Veel plezier er mee!!

  • Romy 6 maart 2019 op 8:29 am - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve reactie! 🙂

  • Romy 6 maart 2019 op 8:30 am - Beantwoord

   Wat prachtig om te horen dat de aanschaf van je auto’s je zo’n bijzonder gevoel gaf. Het is ook wel een heel gaaf en bijzonder idee dat een auto echt van jou is en dat je daardoor kunt gaan en staan waar je wilt 🙂

 30. Daenelia 5 maart 2019 op 6:19 pm - Beantwoord

  Hartstikke leuk, joh! Gefeliciteerd! Besef wel dat het klussen nu een grote … eh, klus(!) is, maar dat als alles af is en je huis is ingericht, dan ben je zo voldaan. Hou er rekening mee dat je altijd in je huis blijft klussen, maar dat je ook weet waar je het voor doet.
  Waarom haal je bij de kringloop niet een lekkere trui en broek speciaal voor het verfwerk? Oh! En haal een badmuts!!!! Ik heb altijd verfspetters in mijn haar. Badmuts helpt.

  • Romy 6 maart 2019 op 8:31 am - Beantwoord

   Dankjewel voor je felicitatie! Ik heb inderdaad wel gemerkt dat klussen wat meer tijd kost dan ik – heel optimistisch – van tevoren dacht 😉 Maar ik weet inderdaad waar ik het voor doe. Het leuke is dat je