Collage iPhone fotos 3

Snapshot Diary | Een kijkje in mijn telefoonfoto's

 • 18 augustus 2018
 • 22 Reacties
Categorieën: Persoonlijk

Foto’s maken met mijn telefoon? Ja ja, ook ik pak tegenwoordig regelmatig mijn iPhone 6s erbij voor leuke snapshots. Oké, voor selfies ben ik misschien niet in de wieg gelegd. Ook uitgebreide fotosessies  zal je mij niet snel zien doen met mijn telefoon, omdat ik daarvoor te veel verwend ben door de vele instelopties op mijn spiegelreflexcamera. Toch houd ik mijn telefoon niet in mijn tas als ik plotseling iets fotogenieks zie. Benieuwd wat voor foto’s ik maak met mijn telefoon? Ik laat je graag 12 snapshots zien. Met onder andere grappige kiekjes met mijn moeder én mijn gedroomde bruidstaart!

fotograferen met iphone 6s

Wanneer gebruik ik mijn telefooncamera?

Als het op foto’s aankomt, ben ik blij dat ik de iPhone 6S van mijn oud-werkgever heb overgekocht. De kwaliteit van de foto’s is namelijk onwijs goed. Aangezien mijn spiegelreflexcamera niet altijd voor het grijpen ligt, is mijn telefooncamera regelmatig een uitkomst. Ook wanneer ik iemand anders vraag om een foto te maken, is een telefoon vaak handiger dan een camera met te veel opties voor de gemiddelde voorbijganger. Inmiddels beschik ik gelukkig over een paar stevige iPhone hoesjes, zodat mijn telefoon wel tegen een stootje kan. Zeker als ik mijn telefoon met de nodige bezorgdheid uit handen geef, is een hoesje voor de iPhone zeker geen overbodige luxe.

Overigens bewerk ik mijn foto’s met UNUM (een handige app voor Instagram) en met Photoshop Express (serieus, die app is zó handig!). Beide gratis en eenvoudig in gebruik! Ook mail ik foto’s weleens naar mezelf om ze op de computer (met het gratis programma Photoscape) te bewerken. Dat gezegd hebbende, laten we kijken naar 12 snapshots op mijn telefoon.

fotograferen met iphone 6s
 1. Een dierbare foto. Deze foto van Beertje maakte ik met mijn telefoon op een emotioneel moment, namelijk een uur voordat we haar lieten inslapen. Arm meisje! Als ik naar deze foto kijk, mis ik haar nog steeds ontzettend.
 2. De Kade. Toen ik met Lianne in Alkmaar was, kwamen we deze knalblauwe strandtent midden in de stad tegen. Terwijl we een kopje thee dronken, kon ik het niet laten om een foto te maken van deze toffe plek.
 3. Ballonnenpret! Wat zou er gebeuren als je mij met mijn mobiele telefoon in mijn hand langs een winkel met een roze en gele ballonnenboog laat lopen? Juist ja, dan móet ik een foto maken.
 4. Zomers kiekje. In Venetië was het licht onwijs fel, dus besloten we snel een foto met de telefoon te maken. Dat scheelt weer het nodige gedoe met instellingen aanpassen. Zo waren we al na een paar keer klikken deze foto met goed licht rijker. Nu ik een goed hoesje voor de iPhone heb, durf ik het ook eindelijk aan om andere mensen mijn telefoon in handen te geven. Wel zo fijn!
 5. Roze beddengoed. Als je mij de deur laat openen van een slaapkamer met roze beddengoed, dan weet je wel hoe laat het is… een foto moest en zou er gemaakt worden! Ik voelde me net een klein meisje in Disneyland toen ik deze roze kamer in ons appartement in Bologna ontdekte. Gelukkig hebben we de foto’s nog!
 6. Opstijgen! Aangezien ik per jaar hooguit één à twee keer het vliegtuig pak voor een reis, blijft opstijgen een bijzondere ervaring. Ik kijk altijd mijn ogen uit vanachter mijn vliegtuigraampje als ik deze prachtige blauwe luchten en wolken zie.
fotograferen met iphone 6s
 1. Cinque Terre. Echt waar: deze foto heb ik met mijn telefoon gemaakt. Ik heb de kleuren iets feller gemaakt, maar verder is er niets aan de foto bewerkt. Wat zou het geweldig zijn om iedere dag wakker te worden met dit uitzicht! In plaats daarvan besloot ik maar een foto te maken voor op mijn nachtkastje.
 2. Dé bruidstaart. Hoewel ik helemaal niet zo’n zoetekauw ben, vond ik deze eenhoorntaart in een etalage zeker de moeite waard om met mijn camera vast te leggen. Ik besloot maar direct dat dit mijn gedroomde bruidstaart voor óóit wordt. Nu alleen nog een man vinden die ik zo gek krijg… grapje!
 3. Zonsondergang. Een zonsondergang op de parkeerplaats? Ben ik even blij dat ik mijn telefoon bij me had om dit snel vast te leggen.
 4. Roze balkon. Als je als winkel een roze balkon voor je winkelpand bouwt, heb je bij mij al direct een streepje voor. Of het ook echt de perfecte marketingtruc is, vraag ik me alleen af. Ik was namelijk te druk met de buitenkant van de winkel op de foto zetten om ook nog in de winkel zelf een kijkje te kunnen nemen.
 5. Alle kleuren. Nog een winkel waar ik wel uren in de etalage zou kunnen staren, was dit filiaal van Pylones in Italië. In de winkel zelf worden kleurrijke hebbedingetjes verkocht die je vaak totaal niet nodig hebt, maar die er wel verbazingwekkend leuk uitzien. Een feestje om te zien!
 6. In de photo booth. In Florence wist ik mijn moeder zover te krijgen om met mij een photo booth in te duiken. Met deze vier melige foto’s als resultaat! Ik besloot ze ter plekke op de gevoelige plaat vast te leggen. Altijd leuk voor het nageslacht om te zien hoe fotogeniek (ahum!) hun voorouders waren.

Ben je benieuwd naar meer iPhone-foto’s van mij? Volg mij dan op Instagram, waar ik regelmatig snapshots plaats.

Maak jij vaak foto’s met je telefoon?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 18 augustus 2018 op 7:32 am - Beantwoord

  Mooie foto’s! Vooral dat roze balkon. Ik maak bijna alleen foto’s met mijn Iphone. De kwaliteit is ook echt goed!

  • Romy 19 augustus 2018 op 12:33 am - Beantwoord

   Dankjewel! En helemaal mee eens: iPhones maken eigenlijk echt heel goede foto’s 🙂

 2. Shirley 18 augustus 2018 op 7:58 am - Beantwoord

  Wat een mooie kleurrijke foto’s. Ik maak zelf meer filmpjes, voor mijn project waarbij ik 1 seconde per dag film. Ik nam al niet heel veel foto’s, maar nu vergeet ik het nog vaker.

  • Romy 19 augustus 2018 op 12:33 am - Beantwoord

   Superleuk idee, die heel korte filmpjes! Ik vind dat ook wel heel tof bedacht. Ik kan me voorstellen dat de foto’s er dan soms bij inschieten.

 3. bychristiana 18 augustus 2018 op 8:04 am - Beantwoord

  Wat een vrolijke en kleurrijke foto’s! Ik zou me precies hetzelfde afvragen bij een winkel met een roze balkon. Ik heb het ook wel eens gehad dat ik in een winkel heel druk bezig ben met me vergapen aan hoe mooi het allemaal is dat ik praktisch ‘vergeet’ dat ik er gewoon ook kan shoppen;-)

  • Romy 19 augustus 2018 op 12:34 am - Beantwoord

   Dankjewel! Haha, precies dat gevoel had ik inderdaad bij het roze balkon. Misschien was het marketingtechnisch wel beter geweest als ze dat in de winkel zelf hadden geplaatst 😉

 4. Janne 18 augustus 2018 op 9:26 am - Beantwoord

  Mooie collages, met die rafelige randjes aan de foto’s. Ik vind het zo mooi hoe je een eigen stijl van foto’s hebt met al het roze en geel en blauw 🙂

 5. Marije 18 augustus 2018 op 9:31 am - Beantwoord

  Leuke kleurrijke foto’s!

  Ik maak eigenlijk alleen maar foto’s met mijn mobiel.

  • Romy 19 augustus 2018 op 12:35 am - Beantwoord

   Wat leuk om te horen! Dankjewel! 🙂 De rafelige randjes heb ik trouwens gemaakt met Photoscape, een gratis bewerkingsprogramma op de computer. Je kunt er heel eenvoudig collages mee maken en daar zo’n kader bij gebruiken. Sinds twee jaar zweer ik echt bij dat programma 🙂

  • Romy 19 augustus 2018 op 12:36 am - Beantwoord

   Dankjewel! En gelijk heb je, hoor! Veel telefoons maken tegenwoordig eigenlijk heel goede foto’s 🙂

 6. Rosita 18 augustus 2018 op 11:00 am - Beantwoord

  Wat een mooie foto’s! Ik maak alle foto’s met mijn smartphone, ook voor mijn blog. Omdat dat voor mij het makkelijkste te gebruiken is . Met een hand een spiegelreflexcamera bedienen is heel moeilijk. En daarnaast heb ik mijn telefoon altijd bij me. Ik heb deze telefoon ook uitgekozen, vanwege de camera.

  • Romy 19 augustus 2018 op 12:37 am - Beantwoord

   Wat fijn dat je telefoon het voor jou juist makkelijker maakt om foto’s te maken. Ik kan me voorstellen dat zo’n smartphonecamera dan heel fijn werkt. Gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg telefoons waarmee je écht goede foto’s kunt maken 🙂

 7. Evelyne 18 augustus 2018 op 11:44 am - Beantwoord

  Ik gebruik mijn telefoon ook wel eens om foto’s te maken, al kunnen die niet tippen aan de foto’s die je maakt met je spiegelreflex (althans toch niet bij mij 😉 ). Op uitstap heb ik mijn spiegelreflex àltijd mee. De keren dat ik mijn smartphone uithaal om een foto te nemen is meestal om mijn bord op restaurant te fotograferen. Want met je spiegelreflex lijkt mij dat nogal onhandig. En die foto’s die ik neem met mijn smartphone vliegen meestal alleen op Instagram. Voor de rest word daar niets mee gedaan. Deze week, tijdens het naar het werk rijden, zag ik een mooi beeld. Mistbanken die zweven over de velden. Ik vervloekte mezelf om verschillende dingen. Ik was op weg naar het werk, dus geen tijd om te stoppen en ik had trouwens mijn spiegelreflex niet bij me. Ook kon ik niet langs de weg stoppen daar die afgescheiden was van het fietspad en ik dus daar de weg zou belemmeren. Dat zijn dan zo van die momenten dat ik echt ‘schijt’ heb, haha.

  • Romy 19 augustus 2018 op 12:40 am - Beantwoord

   Bij mij wint mijn spiegelreflex het ook nog altijd van mijn telefoon, hoor. De scherpte-diepte vind ik toch het mooist bij mijn spiegelreflex. Maar voor snelle foto’s tussendoor, als ik bijvoorbeeld mijn camera niet bij me heb, vind ik mijn telefoon ideaal 🙂
   Haha, ik kan me je frustratie over dat mooie fotomoment goed voorstellen trouwens. Ik ben ook zo iemand die op zo’n moment echt heel graag het mooie kiekje wil maken dat ik in mijn hoofd al helemaal heb uitgedacht 🙂

 8. missynicolekatje 19 augustus 2018 op 2:46 pm - Beantwoord

  Mooie foto’s ik maak ook foto’s met mijn telefoon en ik ben nu aan het sparen voor een goede camera.
  Maar jij maakt wel supper mooie foto’s hoor

  • Romy 20 augustus 2018 op 8:33 am - Beantwoord

   Wat een lief compliment! Dankjewel! Hopelijk kun jij binnenkort ook een mooie camera kopen, maar gelukkig maken veel telefoons tegenwoordig ook al prachtige foto’s.

 9. Jessica J. 20 augustus 2018 op 10:33 am - Beantwoord

  Wat een vrolijke, kleurrijke foto’s. En wat een prachtige herinnering, die foto waarop je Beertje aait. ♥ Ik ga binnenkort een iPhone kopen. Nu nog een onverwoestbaar hoesje, want ik ben zó bang dat ik hem aan diggelen laat vallen …

  • Romy 20 augustus 2018 op 11:50 pm - Beantwoord

   Superleuk dat je ook voor een iPhone gaat! Ik heb mijne van mijn oud-werkgever gekregen (en later overgekocht) en ben er nog altijd erg blij mee, zeker om de camera 😉 Maar een goed hoesje is inderdaad geen overbodige luxe als ik soms de flink gebarsten schermen van anderen zie 😉

 10. Simone 21 augustus 2018 op 9:44 am - Beantwoord

  Ik maak best vaak foto’s met mijn telefoon. Maar ik klaag dan ook niet over de kwaliteit van die foto’s. Meestal pak ik mijn telefoon wanneer ik mijn spiegelreflex niet bij de hand heb of even snel een foto wil maken.

  • Romy 21 augustus 2018 op 9:18 pm - Beantwoord

   Precies op die momenten grijp ik zelf ook naar mijn telefooncamera inderdaad. Net lag onze kat bijvoorbeeld in een bijzondere houding op de grond en dan is het wel zo fijn om dat snel met mijn telefooncamera vast te leggen voordat ze weer in haar gewone houding ligt 😉

 11. Nikita 21 augustus 2018 op 10:48 pm - Beantwoord

  Ik heb nu een Huawei, en de camera is prachtig. Toen ik hem pas had, experimenteerde ik graag met de lichtjes op mijn slaapkamer. Als ik weer eens een momentje nam voor mezelf met een boek en die lichtjes, gaf dat echt een heel magisch en knus resultaat! Fotograferen doe ik ook wel graag. Maar het liefst natuurfotografie. De mensen kunnen zoveel moois maken. Maar de natuur slaat alles. Ik maak wel veel minder foto’s dan vroeger omdat ik meer de drang heb om zelf te genieten van momenten. Vroeger was het pas leuk geweest als het op Facebook stond. Die gewoonte heb ik nu afgeleerd. Of die denkwijze in elk geval

  • Romy 22 augustus 2018 op 6:52 pm - Beantwoord

   Wat goed dat je die keuze voor jezelf hebt gemaakt! Het zou zonde zijn als je veel tijd besteed aan fotograferen, puur om iets op Facebook te kunnen plaatsen. Dan kun je maar beter van het moment zelf genieten 🙂 Natuurfotografie is inderdaad wel heel leuk om te doen. Er zijn vaak zulke mooie plekjes en details te ontdekken in de natuur.

Recente blogs

Vrolijke anekdote | Een verrassend gesprek op een yogamatje

4 maart 2020|Persoonlijk, Positiviteit|

Nietsvermoedend liep ik afgelopen maandag de pilatesles in. Meestal is mijn binnenkomstrategie simpel: ik ga in de hoek helemaal achteraan op een matje zitten. Geen pottenkijkers. Lekker rustig. Maar dit keer liep dat even anders. Terwijl ik het laatste blauwe matje uit de kast pakte, zag ik vanuit een ooghoek een andere pilatesdeelnemer naar me glimlachen. Ze lag naast mijn vaste hoekplaatsje en ik vond dat ik het me niet kon veroorloven dit keer een ander plekje uit te zoeken. Glimlachend legde ik mijn matje naast het hare. "Hoi!", mompelde ik terug. Niet wetende dat een bijzonder gesprek zou volgen.

Je kunt meer aan dan je denkt

20 december 2019|Persoonlijk, Persoonlijke groei|

Meestal zijn het woorden die mij raken. Maar heel soms moet zelfs ik – als woordenliefhebber – toegeven dat een foto meer zegt dan duizend woorden. Toen ik laatst de foto hierboven van mezelf onder ogen kreeg, deed dat iets met me. En met “deed iets met me” bedoel ik nu eens niet dat ik me ergerde aan mijn verwaaide haar of acuut vond dat ik iets aan mijn houding moest doen. Nee, de foto deed me beseffen dat je altijd meer aankunt dan je denkt. En die woorden gunde ik een plekje op mijn digitale papier. Een nadenker voor mezelf, maar misschien ook wel voor jou.

Op de fiets: 5x waarom fietsen mij vrolijk maakt!

5 november 2016|Positiviteit|

Sinds ik een rijbewijs heb, sta ik regelmatig voor een groot dilemma. Ga ik voor sportief en neem ik de fiets of stap ik toch in onze warme en een stuk snellere auto? Natuurlijk is de verleiding soms groot om mijn trouwe tweewieler te vervangen door een geautomatiseerd voertuig met stuurbekrachtiging. Toch vind ik een fietstochtje meestal geen enkel probleem, zeker niet nu ik sinds een week de trotse eigenaar ben van deze knalrode fiets. Vandaag deel ik 5 redenen waarom een autorit soms niet tegen een stukje fietsen op kan. Spring je achterop en lees je mee?