Snapshots collage

Snapshots | Een inkijkje in de foto's op mijn telefoon

 • 30 maart 2019
 • 30 Reacties
Categorieën: Persoonlijk

Waar ik ook ben, ik heb haast altijd wel een camera bij de hand. Als ik wilde fotografeerplannen heb, is dat uiteraard mijn Canon-camera, maar voor toevallige snapshots pak ik graag mijn telefoon erbij. Kleurrijke bankjes, gekke kattentaferelen en bijzonder mooie luchten kan ik namelijk onmogelijk NIET vastleggen op de gevoelige plaat. Het leek me leuk om je weer eens een inkijkje te geven in de snapshots op mijn telefoon. Van klustaferelen tot pogingen tot selfies en brutale kattenacties, het zit er allemaal bij!

Foto’s maken met je smartphone

Als trotse eigenaar van een Canon-spiegelreflex maakte ik eerder nauwelijks foto’s met mijn telefoon. Ik was de kwaliteit van een spiegelreflex gewend en wilde niet anders. Inmiddels kijk ik daar anders tegenaan als het op snelle snapshots aankomt. Er zijn tegenwoordig telefoons met prima camera’s te vinden, zoals een iPhone of een Samsung smartphone bij KPN. Daar kom je echt een heel eind mee. Ik ben fan! Ook handig is een artikel van Zoom.nl met tips voor smartphonefoto’s. Daar kon ik zelf ook nog wat van opsteken.

Daarnaast ben ik er inmiddels achter dat fotografie voor een groot deel gaat om momenten vastleggen, of dat nu met je telefoon of met een mooie camera is. Snapshots die je voor altijd aan een bepaald moment herinneren – geweldig professioneel of niet – zijn alleen al om die reden bijzonder.

Mijn shapshots van de afgelopen weken

Dat gezegd hebbende, tijd om een aantal van mijn favoriete snapshots met je te delen.

snapshots foto's met mijn telefoon
 • Nieuw bed! Mijn telefoon staat tegenwoordig vol met foto’s van klustaferelen, nieuwe aanwinsten en volgende stappen in huis die ik graag vol trots aan anderen laat zien. Op de eerste foto zie je een stukje van mijn nieuwe bed, dat afgelopen week is bezorgd. En of ik er blij mee ben!
 • Zonnig Valencia. Even een sprong terug in de tijd, naar het weekend dat ik onder de Spaanse zon doorbracht. Ik word er altijd blij van om vakantiefoto’s op mijn telefoon terug te vinden. In de botanische tuin in Valencia maakte ik deze foto van de strakblauwe lucht en een rij palmbomen. Die zonnige dag was zeker geen straf!
 • Keuzes, keuzes… Wat een ekster heeft met blinkende details, heb ik met kleuren. Ik werd alleen al blij van het zien van zó veel stalen gekleurde gordijnstof bij elkaar. De kleur die het uiteindelijk is geworden, staat nét niet op deze foto. Voor welke kleur denk jij dat ik ben gegaan voor mijn slaapkamer (met oudroze muur)?
 • Trots momentje! De meeste foto’s maak ik voor WhatsApp. Bijvoorbeeld toen ik afgelopen week voor het eerst alleen met de auto naar Amsterdam-centrum reed en me daar een weg baande tussen de toeristen op fietsen, de trams en de scooters die zo nu en dan tegen het verkeer inrijden. Ha, voor het eerst sinds mijn rij-examen vier jaar geleden! Die overwinning moest ik trots naar mijn vader sturen in de vorm van deze foto van mijn Ka!
 • Volop lente! Ik ben als een klein meisje zo blij als de eerste tekenen van de lente zich weer aandienen. Ook deze prachtige roze bloesemboom kon ik dan ook onmogelijk voorbijlopen zonder er een snelle foto van te maken, die ik ook al eerder op Instagram deelde. Doe mij later ook een tuin met zo’n boom! Of zouden er ook bonsaibloesemboompjes bestaan om op mijn balkon te zetten?
 • Missie geslaagd: behang op de muur! Op de laatste foto zie je mijn nieuwste trots in huis: de behangen muur in mijn hobbykamer. Met héél veel dank aan een lieve vriendin die heeft geholpen, is de muur nu van het vrolijke patroontje ‘Vogelvrij’ van Praxis voorzien. Je begrijpt vast dat ik dat moest vastleggen.
snapshots foto's met mijn telefoon
 • Roze details in Amsterdamse straatjes. Of ik een lentemeisje ben? Jazeker! Mijn telefoon staat tegenwoordig vol met bloemenfoto’s in alle kleuren van de regenboog. Ook deze roze bloesem, die midden in een Amsterdams straatje bloeide, mocht niet ongefotografeerd blijven.
 • Groene vingers in wording. En dan mijn grote trots: ik had een pot met narcissen meer dan één week levend gehouden. Dat vind ik als dame zonder groene vingers best een prestatie. Ze kleurden zo mooi bij mijn geschilderde gele muur dat ik de narcissen voor de foto maar op de vloer in de logeerkamer heb gezet. Alles voor de foto!
 • Kattencapriolen. Die katten van ons vrágen er regelmatig om op de gevoelige plaat vastgelegd te worden. Al helemaal als ze weer eens hilarische capriolen uithalen. Op de foto hierboven zat Lily middenin een ondeugende actie. Lily heeft een maag waar je u tegen zegt, want uitgegeten is ze nooit. Dat bleek wel toen ze op het aanrecht sprong (stoute actie #1), het zakje met kattenbrokjes openmaakte (stoute actie #2) en daar vervolgens heerlijk uit zat te snoepen (stoute actie #3). Op heterdaad betrapt!
 • Alle kleuren van de regenboog. Ik zei toch dat ik iets met kleur heb. Om een of andere reden werd mijn oog bijvoorbeeld direct naar dit regenboogbankje getrokken. Zo’n felgekleurd exemplaar zou later zeker niet misstaan in mijn droomtuin.
 • Poging-tot-selfie. Ik heb niet het idee dat foto’s van mij er per se beter op worden als ik ze met een ver voor me uitgestrekte arm maak. Maar heel af en toe heb ik een moment dat toch echt om een selfie vraagt. De selfie hierboven is gemaakt op de dag van de sleuteloverdracht. Ik was zo blij dat ik opeens de voor mij nog onbekende neiging kreeg om foto’s in badkamerspiegels te maken.
 • Stralende luchten. Ik maak nog net geen vreugdedansje als de lucht weer eens knalblauw of prachtig roze kleurt. Deze strakblauwe lucht in Amsterdam wist mij een tijdje geleden te verrassen. Haast of niet, daar móest ik snel een foto van maken.

Waar maak jij graag snapshots van?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Naomi 30 maart 2019 op 6:24 am - Beantwoord

  Fijne foto’s. Ik maak zelf eigenlijk alleen nog foto’s met mijn telefoon. Vooral omdat ik foto’s ook zie als een manier om snel fijne momentjes vast te leggen en zo dus vast te houden. En eh… Fijn om te zien dat in niet de enige ben die haar auto af en toe even vastlegt op een fotootje…

  • Romy 2 april 2019 op 7:14 am - Beantwoord

   Dankjewel voor je leuke reactie! Ik ben andersom ook blij dat ik niet de enige ben die haar auto fotografeert, haha.
   Leuk dat jij juist alleen maar met je telefoon fotografeert. Zo krijg je vaak wel de meest echte en spontane foto’s van het moment zelf.

 2. Daenelia 30 maart 2019 op 7:31 am - Beantwoord

  Ik moet het fotograferen maar weer eens oppakken. Met mijn telefoon maak ik namelijk nu vooral praktische foto’s. Ik blijf erbij dat je met een reflex camera betere foto’s maakt. Maar fotograferen is ook een tijdrovende hobby voor mij. Als ik eenmaal achter de camera sta, ben ik alleen maar met compositie en kleur en diepte en meer bezig. Het is niet echt leuk voor mijn gozer om daarnaast te lopen.
  … als ik dat ook met mijn mobiel zou doen, ben ik bang te veel te missen. Het is toch veel mooier om in het moment te leven en jezelf te verliezen, dan pas achteraf de momenten tweedehands te beleven als je de foto’s terugziet?

  • Romy 2 april 2019 op 7:17 am - Beantwoord

   Met een spiegelreflex krijg je absoluut de beste foto’s. Alleen al daarom maak ik nog steeds het merendeel van mijn foto’s (zeker op vakantie of op mooie plekken) met mijn spiegelreflex. Maar snelle foto’s tussendoor met mijn telefoon vind ik toch ook wel weer wat hebben.
   Je hebt zeker een punt. Het zou zonde zijn als je zó veel met fotografie bezig bent dat je niet echt van het moment zelf geniet. Maar soms kan fotografie je ook juist helpen om de schoonheid van het moment te zien. Zo ervaar ik het in ieder geval. Vaak let ik door fotografie veel meer op de details en kan ik daardoor de omgeving nóg meer waarderen.

 3. Darina 30 maart 2019 op 7:50 am - Beantwoord

  Mooie foto’s! Ik maak heel veel foto’s met mijn telefoon. Alles wat ik mooi vind of dat me inspireert, leg ik vast.

 4. Hilly 30 maart 2019 op 9:09 am - Beantwoord

  Ik word er vrolijk van:)

  Als ik iets moois zie leg ik het vast, het lukt niet altijd:(

 5. Shirley 30 maart 2019 op 9:38 am - Beantwoord

  Wat leuk om op deze manier een kijkje in je telefoon en leven te krijgen. Ik maak denk de meeste foto’s om iemand even iets te laten zien.

 6. Anouk 30 maart 2019 op 11:06 am - Beantwoord

  Bloemen! Als ik bloemen zie dan moeten ze op de foto. En ik maak ook vaak foto’s van dingen die ik in een winkel zie en wil onthouden als cadeau idee bijvoorbeeld 🙂

  • Romy 2 april 2019 op 7:34 am - Beantwoord

   Leuk om te horen waar jij foto’s van maakt! Bloemen zijn ook gewoon vaak té mooi om niet even een foto van te maken. En cadeau-ideetjes zijn inderdaad ook altijd leuk om vast te leggen.

 7. Irene 30 maart 2019 op 11:22 am - Beantwoord

  Leuk dat je deze foto’s ook deelt! Fijn om te zien. En je bed, wauw! Dat ziet er goed uit van wat ik op de foto zie! Ik maak heel veel foto’s met mijn telefoon (ik heb geen apart fototoestel) van vooral alledaagse dingen of dingen die ik niet mag vergeten. Haha. Vind de kwaliteit ook super goed en ik vind het fijn om er zo nu en dan eens doorheen te bladeren ^^

  • Romy 2 april 2019 op 7:36 am - Beantwoord

   Jij maakt altijd prachtige foto’s met je telefoon. Heel mooi om te zien dat een telefooncamera ook zó goed kan zijn. En stiekem zijn juist de foto’s van de alledaagse dingen vaak het leukst 🙂

 8. Katrien 30 maart 2019 op 11:37 am - Beantwoord

  Heel mooie foto’s! Ik ga de link even lezen die je deelt over hoe beter smartphonefoto’s maken. Ik ben er helemaal niet zo goed in maar wil het wel graag vaker en beter gaan doen.

  • Romy 2 april 2019 op 7:37 am - Beantwoord

   Leuk! Ik hoop dat je wat aan de tips in het artikel hebt. Ik zoomde bijvoorbeeld eerst vaak in met mijn telefooncamera. Sinds ik dat niet meer doe en in plaats daarvan op dingen afloop om ze te fotograferen, zijn mijn telefoonfoto’s een stuk scherper geworden 🙂

 9. Evelyne 30 maart 2019 op 1:26 pm - Beantwoord

  Tot voor kort had ik een hekel aan mensen die hun telefoon gebruikten om fotografische foto’s mee te maken. Ik leg de link nog steeds niet qua fotografie en smartphone, maar ik geef toe dat ik de laatste tijd toch ook snel mijn gsm neem bij het snel nemen van een foto. Het is idd gemakkelijk, maar ik vind foto’s genomen met een spiegelreflex nog altijd beter. Nu ja, is mijn idee. Als ik trouwens foto’s neem met mijn smartphone is dat meestal om mijn bord op restaurant te fotograferen (ik zie mij dat nog niet gauw doen met een spiegelreflex, haha!). Mijn maandoverzichtjes neem ik wel met mijn smartphone omdat het momenten zijn die snel te nemen zijn en ik het dan te veel gedoe vind met een spiegelreflex. Maar, ik vind persoonlijk dat die foto’s niet echt veel fotografisch hebben. Just showing the moment 😉

  • Evelyne 30 maart 2019 op 1:28 pm - Beantwoord

   ps: ik ga die link over die tips voor smartphone wel eens bekijken 😉

  • Romy 2 april 2019 op 7:39 am - Beantwoord

   Als je eenmaal een spiegelreflex gewend bent, is het inderdaad wel even een drempel over om “genoegen” te nemen met smartphonefoto’s 😉 Maar sinds ik meer het onderscheid maak tussen mooie, doordachte foto’s met mijn spiegelreflex en snelle kiekjes tussendoor met mijn telefoon vind ik smartphonefotografie helemaal leuk.
   Op zich kunnen smartphonefoto’s ook wel fotografisch zijn. Ik probeer bij die foto’s (bijvoorbeeld van bloemen of van een landschap) ook wel goed naar de compositie te kijken, zodat zo’n foto toch nog iets moois heeft 🙂

 10. Jorinde 30 maart 2019 op 7:43 pm - Beantwoord

  Wat een onwijs leuke en kleurrijke foto’s! Ben benieuwd naar welke kleur gordijnen het geworden is! Mijn iPhone staat momenteel vol met snaps van meubels, kleurstaaltjes, deco en kattenplaatjes.

  • Romy 2 april 2019 op 7:41 am - Beantwoord

   Dankjewel voor je compliment! En leuk dat jij ook heel wat foto’s van meubels en staaltjes op je telefoon hebt staan! Het blijft fijn om zo via je telefoon altijd door mooie interieurideeën en -opties te kunnen bladeren 🙂

 11. Geke 30 maart 2019 op 8:04 pm - Beantwoord

  Wat een leuke en vrolijke fotocollectie heb je je op telefoon staan! Dank je wel dat we mogen mee genieten.
  Altijd en overal foto’s kunnen nemen, dat is het enige waardoor ik wat twijfel of ik dan wel een nieuwe batterij zou kopen voor mijn stokoude klassieke gsm of toch een smartphone aan te schaffen…

  • Romy 2 april 2019 op 7:42 am - Beantwoord

   Lastig dilemma! Ik moet zeggen dat ik wel heel blij ben met de camera op mijn smartphone nu ik hem heb. Het is toch wel heel leuk dat ik nu snel een foto kan maken als ik bijvoorbeeld door Amsterdam loop en de lucht net heel mooi is. Zelfs als je niet voor een heel dure smartphone (bijvoorbeeld een Huawei) gaat, zit er vaak wel een goede camera op 🙂

 12. Maaike 30 maart 2019 op 11:29 pm - Beantwoord

  Heel leuke foto’s!! De meeste foto’s maak ik met mijn telefoon. Maar soms pak ik ook de camera erbij. Vooral in de lente en de zomer.

 13. Nikita 30 maart 2019 op 11:34 pm - Beantwoord

  Ik heb ook heel vaak foto’s op mijn mobieltje staan, gemaakt met mijn mobieltje. Tot groot ergenis van het geheugen van mijn smartphone. Ik vind Instagram een van de leukste platformen, omdat je daar met foto’s een verhaal vertelt. Ik weet niet of ik de enige ben trouwens, maar als ik foto’ terugzie kan ik exact mijn gevoel of gemoed van die periode bovenhalen. Soms confronterend, soms ook wel leuk. Ik heb mijn Instagram onlangs opgeruimd, omdat het een rommeltje werd. Maar de foto’s die er niet meer op staan, staan gearchiveerd. Dus ik kan ze nog altijd bekijken. Ik kijk nog heel vaak terug naar de foto’s die ik online zette toen ik pas aan mijn opleiding begon met tekenen, in 2015. Dan ben ik toch wel trots als ik zie hoe ik toen tekenende en hoe ik nu teken.

  • Romy 2 april 2019 op 8:40 am - Beantwoord

   Wat mooi om te horen dat je vaak je foto’s op je telefoon terugkijkt. Het is ook geweldig om op die manier herinneringen op te halen. Ook juist als je sinds die tijd een mooie groei hebt doorgemaakt 🙂 Ik herken wel wat je beschrijft trouwens. Bij sommige foto’s kan ik me ook nog heel goed het gevoel van dat moment voor de geest halen. Best bijzonder eigenlijk!
   P.S. Dankjewel voor je mailtje! Ik ga er vanavond even voor zitten om je een uitgebreid antwoord te schrijven 🙂

 14. Meaghan 31 maart 2019 op 10:37 am - Beantwoord

  Leuke foto’s! Mooi om te zien dat je je telefoon gebruikt voor zulke leuke snapshots vol met herinneringen! Ik heb pas sinds kort een IPhone, na 5 jaar lang gedaan te hebben met een oude Samsung telefoon (Samsung Galaxy fame lite). Deze was echt helemaal op en nu heb ik sinds een maand mijn IPhone. Mijn oude telefoon had niet zo’n goede camera, dus daar maakte ik ook nauwelijks foto’s mee. Ik vroeg altijd aan anderen of zij een foto wilden maken en achteraf wilde doorsturen naar mij. Ik moet er dus nu nog heel erg aan wennen dat ik zelf nu ook prachtige foto’s kan maken met mijn nieuwe IPhone! Ik heb al een aantal foto’s gemaakt van de dieren op de boerderij waar ik regelmatig kom, leuke selfies met mijn vriend, maar ook foto’s van belangrijke informatie uit studieboeken, zodat ik het thuis kan raadplegen! Normaal ding dat nooit en moest ik de boeken kopiëren of in de bieb raadplegen, nu kan ik foto’s van bepaalde tabellen maken en thuis nog eens rustig bestuderen, haha een wereld die voor me open gaat!

  • Romy 2 april 2019 op 8:52 am - Beantwoord

   Oh wat tof dat je een nieuwe telefoon hebt en dat er een wereld voor je open gaat nu je zélf mooie foto’s kunt maken. Ik had op mijn vorige telefoon ook een heel slechte camera en moet zeggen dat ik niet anders meer zou willen nu ik een betere camera gewend ben 🙂 En zeker als je bijvoorbeeld tabellen, bustijden of andere informatie even wilt fotograferen, is een goede camera héél handig 😉
   Veel fotografeerplezier!

 15. Mariska 31 maart 2019 op 5:26 pm - Beantwoord

  Leuk om eens te laten zien 🙂 ik kwam tot de ontdekking dat ik meerdere bloesem bomen voor mijn huis heb staan 🙂

 16. Saskia 2 april 2019 op 11:26 am - Beantwoord

  Wat een leuke snapshots heb je gedeeld hier! Ik heb ook echt zoveel mooie foto’s op m’n telefoon staan. Deelde gisteren nog op Instagram een prachtige blossomboom<3

  • Romy 2 april 2019 op 8:53 pm - Beantwoord

   Bloesembomen zijn ook prachtig en vragen vaak gewoon om een foto 🙂 Tof dat je er een met je telefoon hebt gefotografeerd!

 17. Simone 4 april 2019 op 3:47 pm - Beantwoord

  Wat een leuke en vrolijke foto’s! Om blij van te worden 🙂 Mijn telefoon staat ook altijd bomvol met foto’s (oké het geheugen krijg ik niet vol maar ik denk dat ik nu zo’n 2000 foto’s heb na lange tijd niet te hebben opgeschoond). Ik heb een beetje een probleem met weggooien van foto’s haha. Misschien is dat fotograaf-eigen, maar soms is dat wel eens onhandig. Als ik een foto moet zoeken, ben ik dus vaak al lang bezig haha!

  • Romy 6 april 2019 op 9:55 am - Beantwoord

   Haha, herkenbaar hoor! Foto’s kun je natuurlijk niet zomaar opnieuw maken, dus ik heb ook altijd wat moeite met foto’s weggooien. Daar heb ik de gevolgen van dien wel voor over 😉

Recente blogs

Favorieten | Tenenkrommende tv & overheerlijke thee

3 februari 2020|Lifestyle|

Eens in de zoveel tijd deel ik met alle plezier mijn favoriete nieuwe ontdekkingen. Fijne producten, dingen, series of plekken waar ik maar geen genoeg van krijg. Vandaag is het de beurt aan onder meer een hilarisch tv-programma, een nieuwe plant (yes, alweer!) en een paar interessante artikelen die ik las. En als grote klapper...een nieuw theesmaakje dat inmiddels een vaste plek in mijn theedoos heeft gekregen. Het mag een wonder heten!

5 tips om negatief denken tegen te gaan

8 augustus 2017|Positiviteit|

We hebben allemaal weleens niet onze dag, maar negatief denken kan soms ook een gewoonte worden. Het zal je misschien verbazen dat ik mezelf soms een beetje een pessimist in plaats van een optimist zou noemen. Wel heb ik, zeker de laatste tijd, geleerd om vaker vrolijk te zijn en minder snel in negatief denken te schieten. Ik geloof niet dat je per se van een rasechte pessimist hoeft te veranderen in 100% optimistisch. Maar je kunt wel proberen om minder negatief te denken. Hoe doe je dat nu, negatief denken tegengaan? Dit zijn 5 tips.

Kleur op de muur (en best een boel ook!) | Een inkijkje in onze muurkleuren

2 februari 2024|Interieur|

De schilder keek vreemd op toen wij met een complete kleurenplattegrond en legenda kwamen aanzetten. Maar gelukkig vond hij het geen probleem om na wat uitleg en "Weet je het zeker?"-vragen onze kleurendromen in vervulling te laten gaan. Na twee weken schilders over de vloer is onze complete benedenverdieping van kleuren voorzien. En hoe! De pastelkleurige gang én het roze trapgat zijn werkelijkheid geworden. Ook in de woonkamer heeft de compleet witte bedoeling plaatsgemaakt voor een stuk meer vrolijkheid. Ik laat je graag een paar glimpen opvangen.