vilten bloemen

Souvenirs, schoenen & snacks | Mijn vakantie-aankopen uit Duitsland & Kopenhagen

 • 24 augustus 2022
 • 11 Reacties
Categorieën: Lifestyle

Uiteraard ging ik niet zonder koffer, camera, laptop, telefoon en kleding naar huis vanuit het Zwarte Woud en later uit Denemarken. Het zal je ook niet verbazen dat Bart mee terug naar Nederland ging. Maar terwijl onze meegenomen voedselvoorraad iets was geslonken, namen we een aantal nieuwe aanwinsten juist extra mee naar huis. Ik shopte onder andere een fleurige vaas in het Franse Colmar, nam meer dan een kilo chocola mee naar huis, kon mijn geluk niet op omdat ik (als schoenen-shoppen-hater) drie (!) paar schoenen vond. Oh ja, en ik deed een lekker burgerlijke aankoop samen met Bart. Dit zijn mijn Duitse en Deense aanwinsten.

vilten bloemen
vilten bloemen

Vilten boeket

In Kopenhagen zochten we een leuk cadeau voor het thuisfront als bedankje voor mijn ouders, die zo lief waren om op Pippa te passen. Opeens kwam ik deze vilten bloemen tegen op de kinderafdeling van Illum Bolighus (wat zo’n beetje de Deense versie van De Bijenkorf is). Tussen het babyspeelgoed en de rompertjes in maat 50 stonden de mooiste vilten bloemen. Ik ging helemaal los en kocht niet alleen een boeketje voor mijn ouders, maar trakteerde mezelf ook op een bos vol vilten bloemen. Het is een aardig prijzig boeketje geworden, want heel goedkoop waren de bloemen niet per stuk. Maar hé, dan heb je wel een boeket dat er minstens vijftig jaar fleurig bij staat. Weer eens wat anders dan droogbloemen! Ik vind ze helemaal het einde.

En mochten we ooit in de luiers en Zwitsal-geur zitten en een gevulde kinderkamer hebben, dan zie ik de bloemen daar ook al helemaal shinen tussen de vrolijke ingelijste dierentekeningen. De verschillende opties voor een ‘dieren poster kinderkamer‘ bijvoorbeeld van Bimago – zo leuk! De bloemen zijn precies het soort stijl dat ik fantastisch vind voor kinderkamers (ja, ik fantaseer al over kinderkamer-interieurs voordat we ook maar met het thema ‘kinderen’ bezig zijn…). Een multifunctionele aankoop dus!

vaas Merci pour les fleurs Maisons du Monde

‘Merci pour les fleurs’-vaas

Zag je ‘m al staan op de achtergrond van de foto hierboven? We hebben er een nieuwe vaas bij en wat voor één. Deze bloemenvaas kwam ik spontaan tegen bij Maisons du Monde, een geweldige woonwinkel in Frankrijk. We zochten al een tijdje een tweede bloemenvaas, omdat het toch wat armoedig oogde om – als we een keer twee boeketten tegelijk kregen – één boeket in een maatbeker te laten staan. Vanaf nu hoeft dat niet meer en krijgt elk boeket een mooi onderkomen. De vaas was ten eerste een goede match qua kleur en ten tweede ben ik verliefd op de tekst. Wat is Frans toch een mooie taal (oh, als ik toch maar iets meer van mijn middelbare-school-Frans had onthouden…)!

gele schoenen marco tozzi

Gele sneakers

We blijven in de okergele sferen. Nog iets wat ik hard nodig had, waren nieuwe schoenen. Ik had helemaal geen fijn zittende sneakers meer waarop ik zonder voetpijn een flinke wandeling kan maken. Sterker nog: ik had nog maar twee fijn zittende casual schoenenparen en dat waren allebei enkellaarsjes.

Niet heel vreemd op zich, want schoenen kopen is totaal geen hobby van mij. Mijn voeten zijn in alle opzichten ingewikkeld. Ik heb smalle enkels in combinatie met een brede wreef door mijn uitstekende teenbotjes. Ook houd ik vocht vast in mijn voeten, waardoor mijn voeten de ene dag slank en de volgende dag compleet opgezwollen zijn. Zie maar eens schoenen te vinden die bij dat alles passen en die er ook nog eens niet uitzien als ergonomisch schoeisel dat mijn oma van 80 zou kopen.

Ik maakte er mijn missie van om Duitsland niet te verlaten zonder goede nieuwe sneakers. Na heel wat Duitse schoenenwinkels te hebben bekeken, stuitte ik op deze gele schoenen. Uiteraard trok de kleur me direct aan. Ze bleken ook nog eens stevig te zijn en comfortabel te zitten. Dus hup, strik erom en mee naar huis. Zo fijn dat ik weer iets beters kan aantrekken dan mijn afgetrapte All Stars.

aank17

Nóg meer schoenen die fantastisch zitten

Het moet niet gekker worden: bij de eerste de beste volgende schoenenwinkel kwam ik nog een perfect paar tegen. Deze sneakers zijn zo ergonomisch verantwoord dat je je er volgens het label zelfs herboren door voelt. Dát euforische gevoel heb ik nog niet gehad toen ik erop liep, maar de schoenen lopen wel lekkerder dan alles wat ik ooit aan mijn voeten heb gehad. Ze zijn aan de voorkant wat breder, waardoor mijn uit de kluiten gewassen wreef er perfect in past. Op een of andere manier zijn de schoenen zo vormgegeven dat het voelt alsof ik op wolkjes loopt. Ze bestaan dus toch: de perfecte schoenen.

puma sneakers roze met wit
puma sneakers roze met wit

Dé roze hipster-sneakers die ik wilde

Ik kan mijn geluk niet op blijkbaar. Mijn eerder nog uitgemergelde schoenencollectie kon ik in Denemarken aanvullen met nog een derde paar. Ik zat al héél lang (minimaal anderhalf jaar) te azen op “hipster-sneakers”. Althans, zo noem ik ze. Van die felgekleurde sneakers met hoge zolen, hippe stofjes en een lekker stevige zijkant. Voor mijn gevoel loopt iedereen op dit soort sneakers rond en toch kon ik nooit mijn perfecte paar vinden. Totdat ik in Denemarken op dag 1 een sneakerwinkel binnenstapte. Deze roze Puma’s stalen direct mijn hart. Ze lopen geweldig, zien er fantastisch uit en zijn helemaal mijn kleur. Lekker vrolijk! Hier ga ik hopelijk jarenlang heel veel plezier aan beleven.

Leuke anekdote: ik was nog niet zo goed in Kronen omrekenen naar euro’s toen we de winkel binnenstapten. Ik had in mijn hoofd dat 900 kroon € 85 moest zijn. Bleek later die dag dat ik zonder het te weten € 125 aan sneakers had uitgegeven. Ach ja, het had zo moeten zijn. Ik ben niet iemand die makkelijk geld uitgeeft aan dit soort dingen, dus ik zie het maar als een seintje van het universum.

aank13

Onze bescheiden DM-buit

Als je de Duitse drogisten (DM en Rossman) nog niet kent, gaat dat zien! Ik ben door een vriendin helemaal fan van het assortiment dat ze daar hebben liggen. Voor de meeste van deze producten betaalde ik hooguit € 0,50 of € 1,00 en dan heb je ook nog écht goed spul in huis. Dierproefvrij, vrij van microplastics en vaak ook nog milieuvriendelijker geproduceerd. Oh ja, en de meeste producten ruiken goddelijk. Echt de omrit waard om wat douchespul en zeep in te slaan voor het komende half jaar! Mijn grote favoriet van dit plaatje is de lippenbalsem met de geur en smaak van chocolate chip cookies. Ik denk dat die beschrijving al doet vermoeden waarom ik zo dol hierop ben.

aank14

Onze serieuze volwassen aankoop: een elektrische tandenborstel

Je weet dat je relatie goed zit als je samen een elektrische tandenborstel koopt. Of zoiets. Het voelde in elk geval als een lekker burgerlijke aankoop voor ons samen. Op vakantie was ik mijn eigen (hand)tandenborstel vergeten, dus poetste ik een week lang met Barts elektrische tandenborstel. Dat beviel zo goed dat ik besloot om na al die jaren van twijfels toch maar aan de elektrische tandenborstel te gaan. Ik wilde wel een echt goede met de nodige technische snufjes.

Toen we voor de grap even op internet keken wat dat ding bij de Duitse drogist kost, kwamen we erachter dat hij in Duitsland een stuk goedkoper was dan bij Coolblue. Dat betekende nog maar een tripje naar DM. Heel blij met deze aanwinst! We kochten een set met twee borstels, omdat Barts tandenborstel ook drastisch aan vervanging toe was.

aank15

Supermarktvondsten de het experimenteren waard zijn

Dolgelukkig word ik van buitenlandse supermarkten waar ze spullen verkopen die je in Nederland niet vindt. Ik kan er uren rondlopen en alle verpakkingen nauwkeurig bekijken. Uiteindelijk hield ik me in door voor maar drie producten te gaan die mee in de koffer naar huis moeten. Het werd deze spread/saus met mango en chili (kan niet anders dan lekker zijn, vermoed ik als mangoliefhebber), een pak met alle ingrediënten om zelf glutenvrije falafel mee te maken (alleen wat water toevoegen, kneden, bakken en klaar!) en vegan Parmezaanse kaas gemaakt van cashewnoten en amandelen.

De falafel en spread gaan we nog proberen. De Parmezaanse kaas is al in gebruik en vind ik zeker een succes. Smaakt totaal niet naar kaas (wel naar noten), maar het is wel erg lekker en ziet er vrolijk uit op de pasta.

aank11

Zwitserse chocola

Niet mijn eigen aankopen, wel een aanwinst die ik met veel liefde en zorg mee terug naar Nederland nam. Johanna nam voor ons een heleboel heerlijke chocolade mee vanuit Zwitserland. Puur met nootjes, melkchocolade zonder lactose, chocola met sinaasappel… het klinkt allemaal zo lekker dat het een wonder mag heten dat ik er nog niet stiekem een paar happen van heb genomen in ons vakantieverblijf.

Hier ben ik hapje voor hapje van aan het genieten in Nederland. En vooruit, Bart mag ervan mee-eten. Ik heb hem plechtig beloofd niet alles zelf op te maken, in brownies te gebruiken of in mijn ontbijtjes te steken. Of er al een paar repen op zijn? Eh misschien.

bakje
bakje

Overpriced kommetje en theedoek

Servies is een van mijn grote liefdes. Ik kan nooit door winkels heen lopen (zeker op nieuwe plekken) zonder de serviescollectie uitgebreid te bekijken. Bij het Deense warenhuis waar ook de vilten bloemen vandaan komen, kocht ik deze vrolijk gestippelde ontbijtkom. Meestal heb ik wat goedkoper servies in de kast staan van Blokker, Xenos of IKEA. Maar ik ben aan het sparen om ook wat duurdere aanwinsten van mooie kwaliteit aan die serviescollectie toe te voegen.

Deze kom is gemaakt van massief steen en is in het echt zó mooi. Ik kan me voorstellen dat niet iedereen € 35 hiervoor over zou hebben, maar ik ben er dolgelukkig mee. De roze theedoek kocht ik er ook bij. Waarom ik nog geen roze theedoek had, is me een raadsel. De eerste foodfoto’s hiermee zijn alvast gemaakt 😉

Wat was jouw laatst gekochte souvenir/aankoop op vakantie?

1 2 2

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Naomi 24 augustus 2022 op 7:52 am - Beantwoord

  Wat een fantastische aankopen! Heerlijk om weer wat schoenen te hebben waar je fijn op kunt lopen. Die chocolade krijg ik spontaan trek van, maar het tofste artikel in dit artikel (ja, haha) vind ik toch het bosje vilten bloemen. Heel erg mooi!

 2. Darina 24 augustus 2022 op 8:00 am - Beantwoord

  Prachtige aankopen. De gele vaas vind ik geweldig, als ik straks in Frankrijk ben, ga ik kijken of ik deze nog op de kop kan tikken 🙂 En je kunt nooit genoeg chocola hebben. En de vilten bloemen vind ik ook heel mooi, origineel.

 3. Simone 24 augustus 2022 op 4:34 pm - Beantwoord

  Wat een super leuke aankopen en leuke schoenen ook! Je kan weer lekker even vooruit!

 4. Ellen 24 augustus 2022 op 5:34 pm - Beantwoord

  Leuk aankopen, Romy! Ik koop heel graag interieurspulletjes op vakantie. Zo leuk als je nadien niet alleen een mooi item hebt staan, maar daardoor ook telkens terugdenkt aan die fijne vakantie. Ook zet ik ze graag op mijn verlanglijstje: het geeft een warm gevoel als je rondom je allerlei mooie spulletjes hebt staan die je van lieve familie of vrienden gekregen hebt. Toch een meerwaarde ten opzichte van gewoon zelf kopen!

  • Romy 13 september 2022 op 7:29 am - Beantwoord

   Helemaal mee eens! Interieuraankopen zijn nog veel leuker als je ze óf op een bijzondere plek koopt of als ze met liefde voor je zijn uitgezocht. Dat de Franse vaas uit Frankrijk koopt, maakte dat ik hem alleen maar nog leuker vind 🙂

 5. Marjolein 24 augustus 2022 op 7:56 pm - Beantwoord

  Leuke vaas! Een tip, Maisons de monde zitten ook in België!

 6. Saskia 25 augustus 2022 op 11:28 am - Beantwoord

  Wat een ontzetten leuke aankopen! Die vilten bloemen zijn echt geweldig.
  Bij de DM kan ik me nooit inhouden. Ik heb zelfs een shoppinglist van wat ik altijd bij de DM meeneem (en ik kan je verklappen, dat is heel veel). Maar bij de DM en de Duitse supermarkten sla ik ook glutenvrije producten in, zoals van Schär en Hammermühl. Ook die zijn vaak een stuk goedkoper dan in Nederland en af en toe hebben ze dingen die in Nederland niet verkrijgbaar zijn.

  • Romy 13 september 2022 op 7:28 am - Beantwoord

   Fantastische winkel is de DM ook 🙂 Wij scoren daar inderdaad ook graag glutenvrije producten. Het scheelt qua geld en vaak is het assortiment er ook een stuk groter dan in Nederland. Perfect! Bart vindt de koffiebonen van DM ook heel lekker (en die zijn ook wat goedkoper). Ik denk dat ik ook maar eens zo’n DM-lijst ga aanleggen 🙂

 7. Johanna 25 augustus 2022 op 1:24 pm - Beantwoord

  Mooie aankopen en vooral mooie kleuren. Dat warme geel en dan dat roze! Laatste ook bij Maison du Monde net over de grens bij Basel gekeken, en de vaas gezien, maar toch laten staan. We hebben te weinig bloemen, omdat onze kattenschat er aan eet… Die viltenbloemen zijn erg mooi, maar kun je misschien ook zelf maken. Eens kijken. En welke chocolade is nu favoriet?

  • Romy 13 september 2022 op 7:26 am - Beantwoord

   De allerpuurste chocolade is mijn grote favoriet 🙂 En de smeltchocolade vond ik ook héérlijk. Die had ik al na een paar weken helemaal versmolten tot chocoladesaus. Zo lekker!

 8. Maaike 1 september 2022 op 2:56 pm - Beantwoord

  Wat een leuke aankopen 😀 Die bloemen zijn tof! En de producten van Balea zijn altijd fijn.

Recente blogs

Lichter leven | 15 tips om het leven luchtiger te maken

9 december 2020|Persoonlijke groei|

Lichter leven - dat kunnen we allemaal soms wel gebruiken. Nee hoor, ik heb het niet over hoe je kilo's kunt kwijtraken. Ik heb het over hoe je luchtiger in het leven staat, dingen loslaat en met een leger hoofd de dag begint en eindigt. Mij - als bezig bijtje met meestal flink het tempo erin - lukt dat gelukkig steeds ietsje beter. En wat ik kan, kun jij ook! Deze 15 met-beide-benen-op-de-grond-tips helpen mij bij lichter leven.

Wat als je ergens tegen opziet? 7 tips!

20 juni 2019|Persoonlijke groei|

Heb je een portie frisse tegenzin voor iets spannends? Bijvoorbeeld omdat je bang bent dat het niet goed gaat? Omdat je het nog nooit eerder hebt gedaan? Of misschien wel een combinatie van beide. Of het nu gaat om een presentatie, een spannende afspraak, een sollicitatiegesprek of het schrijven van een lastig verslag, vervelend is het zeker als je ergens tegen opziet. Daarom geef ik 7 tips die mij helpen om minder tegen dingen op te zien.

Dag huis, dag fijn eerste stekkie!

10 januari 2024|Persoonlijk|

We wisten allebei dat dit moment eraan zat te komen. Al in mei besloot ik dat we je gaan verruilen voor een andere, grotere plek. Hoe fijn en mooi je ook was, we snakken naar iets meer ruimte, een andere woonplaats en een nieuwe start. Maar dat gaat uiteraard niet gepaard zonder een emotionele tijdreis, een paar tranen en een hoop mooie herinneringen oprakelen. Wat was je fijn, eerste huis! En wat ga ik je missen! De tijd is er rijp voor dat onze wegen scheiden, maar dat neemt niet weg dat ik een paar traantjes laat nu ik toch echt jouw sleutel aan iemand anders doorgeef.