spaartips om geld te sparen 1

12 spaartips om maandelijks geld te sparen

 • 30 juni 2020
 • 27 Reacties
Categorieën: Lifestyle

Sparen. Ik doe het al zolang ik me kan herinneren. Als kind spaarde ik met mijn € 1 zakgeld voor prinsessenbarbies. Als tiener spaarde ik voor een nieuwe telefoon. En later spaarde ik voor een auto en een huis. Nog steeds zet ik elke maand geld opzij op mijn spaarrekening. Voor een nieuwe vaatwasser, voor die ene mooie jurk, voor eventueel ooit een ander huis of voor… nou ja, gewoon omdat dat handig is. Hoe ik dat aanpak, elke maand geld sparen? Lees hieronder mijn 12 spaartips. Kies vooral de spaartips uit die voor jou werken.

1. Koop kritisch

Sparen gaat natuurlijk een stuk makkelijker als je niet heel veel uitgeeft. Ik geloof daarbij niet zozeer in mezelf een bepaald budget opleggen. Soms heb je nu eenmaal onvoorziene uitgaven en er zijn ook maanden waarin ik juist veel minder uitgeef dan verwacht. Handiger vind ik het om kritisch te kopen. Doe aankopen bewust en koop vooral dingen waar je blij van wordt en lange tijd plezier van hebt. Niet per se koopjes, maar gewoon goede spullen. Zo zijn er heel wat dingen die ik niet meer koop en kies ik soms liever voor kwaliteit dan voor een lage prijs.

Doe daarbij vooral wat voor jou goed voelt. De een kan niet zonder etentjes buiten de deur, de ander kan niet zonder elk jaar een spiksplinternieuwe iPhone te kopen. Allemaal oké! De truc is volgens mij vooral balans. Als jij wél die dure telefoon of prijzige bank wilt, dan kun je vast weer aan bepaalde andere dingen minder uitgeven.

» Lees hier nog 10 bespaartips die ik toepas.

spaartips om geld te sparen 2

2. Voorkom koopverleiding

Tegenwoordig is marketing wel echt next level, hoor. Even rondneuzen in een webshop is er niet meer bij. Tenminste, niet zonder daarna op elke mogelijke site te worden doodgegooid met advertenties van dat ene product en zonder vervolgens een mailtje te krijgen “of je niet iets in je winkelmandje bent vergeten”. Eerlijk? Ik ben soms een makkelijk marketingdoelwit. Negen van de tien keer bestel ik niets, maar wil ik “toch even kijken”.

Een herkenbaar probleem? Deze tips helpen mij om de koopverleidingen te beperken:

 • Meld jezelf eens in de 2 maanden af voor nieuwsbrieven. Open je digitale prullenbak en kijk welke nieuwsbrieven je kunt missen.
 • Heb je met jezelf een koopstop afgesproken? Meld je dan tijdelijk af voor nieuwsbrieven of verplaats ze linea recta naar je prullenbak. Ongeopend dus.
 • Gebruik een incognitovenster of verwijder je cookies regelmatig. Scheelt weer advertenties!
 • Ga niet “even de stad in” als je eigenlijk niets nodig hebt.
 • Doe weekboodschappen (of halve-weekboodschappen). Elk supermarktbezoekje brengt nogal wat verleidingen met zich mee. Als je minder vaak in de supermarkt bent, krijg je ook minder verleidingen om te weerstaan.

3. Shop niet te veel online

Ligt het aan mij of ben je bij online shoppen echt sneller geneigd om veel geld uit te geven? Het is voor mij een van de redenen om nauwelijks online aankopen te doen en liever naar een fysieke winkel te gaan. Een groot struikelblok is voor mij vooral het verzendkostenvrije tarief. Een handige marketingtruc, die vaak helemaal geen geldbesparing oplevert. Als je iets voor € 15 wilt bestellen en het verzendkostenvrije tarief € 50 is, kun je beter de verzendkosten betalen dan € 35 aan onnodige producten in je mandje gooien. Of misschien is hetzelfde product wel in de fysieke winkel te krijgen. Alleen al om die reden ben ik liever in een echte winkel te vinden dan dat ik online bestel.

spaartips om geld te sparen 2

4. Kijk 2x per jaar kritisch naar je abonnementen

We hebben allemaal wel bedragen die maandelijks van onze rekening worden afgeschreven. Ik weet niet hoe het bij jou zit, maar zelf vergeet ik weleens waar die acceptgiro’s allemaal voor zijn. Blijkt opeens dat ik nog een Netflix-abonnement heb waar ik al een half jaar niets mee heb gedaan. Zonde van die € 7,95 per maand! Daarom ga ik er nu twee keer per jaar even voor zitten om mijn financiën uit te pluizen. Waar betaal ik maandelijks geld aan? Zijn die kosten echt nodig of kan ik het abonnement opzeggen? En kan het misschien ergens anders goedkoper? Kan je zo een paar tientjes per maand schelen!

5. Bespaar op je vaste lasten

Toen ik mijn huis kocht, werd me één ding op het hart gedrukt door mijn hypotheekadviseur: zoek eens in de zoveel tijd uit of het goedkoper kan. Zeker als je hypotheek al wat langer loopt, is het een slim idee om uit te zoeken of je hypotheek oversluiten veel kosten scheelt. Zo kun je op de website Rente.nl de tarieven van verschillende hypotheekaanbieders vergelijken. Ook kun je hier de actuele hypotheekrente checken. Betaal jij veel meer rente dan dat bedrag? Dan is oversluiten een slimme spaartip om geld te sparen en te besparen.

Andere vaste lasten om jaarlijks een blik op te werpen, zijn bijvoorbeeld je energiekosten en verzekeringen.

6. Zet “oude spullen” te koop

Eens in de zoveel tijd is het zover: dan blijkt na een vlaag van opruimwoede weer dat ik meer spul heb dan ik nodig heb. Vaak zit er ook wat tussen dat een advertentie op Marktplaats (of United Wardrobe) waard is. Bepaalde merkkleding, boeken of wat duurdere spullen in huis bijvoorbeeld. Die gun ik graag een plekje op een verkoopplatform. Je weet maar nooit of het wat oplevert. Wie weet verdien je er toch een mooie aanvulling voor op je spaarrekening mee!

» Lees hier mijn tips voor spullen verkopen via Marktplaats.

7. Doe vergelijkend onderzoek voor grote aankopen

Ook vergelijkingssites bekijken is wat mij betreft onmisbaar in dit lijstje met spaartips. Zeker bij wat duurdere aankopen zijn er soms grote prijsverschillen tussen winkels. Mijn telefoon was bijvoorbeeld in sommige winkels € 20,- duurder dan waar ik hem kocht. Koop dus niet zomaar een apparaat bij de eerste de beste winkel, maar check of het toevallig goedkoper kan. Vergelijkingssites als Kieskeurig.nl zijn daar ideaal voor. Het zou zomaar kunnen zijn dat een product bij een andere winkel net in de uitverkoop is.

spaartips om geld te sparen 3

8. Houd je inkomsten en uitgaven bij

Inzicht hebben in je financiën is best handig als je spaartips wilt gaan toepassen. Je kunt daarvoor een uitgebreide Excel-sheet bijhouden, maar je kunt ook gewoon elke maand een blik op je (online) rekeningafschriften werpen. Ik kijk zelf elke maand even hoeveel ik waaraan heb uitgegeven. Heb ik een paar grote uitgaven gedaan? Dan probeer ik de maand erna wat zuiniger te zijn.

Wat voor mij ook bij inkomsten en uitgaven bijhouden hoort? Enveloppen (ja, ook die blauwe!) het liefst meteen openen. Ik weet het: kaartjes met de post ontvangen is een stuk leuker dan post van de Belastingdienst. Ik krijg ook liever witte dan blauwe enveloppen (terwijl ik toch best wel een kleurenliefhebber ben). Maar helaas is het mij nog nooit overkomen dat ik korting kreeg door rekeningen langer te laten liggen.

9. Schat betalingen soms te hoog in

Een van de spaartips die ik zelf sindskort toepas: sommige automatische betalingen wat ruimer inschatten. Dat doe ik zelf bijvoorbeeld met mijn energierekening. Een bedrag terugkrijgen is een stuk leuker dan met een hoge rekening worden verrast.

Ook je voorlopige aanslag voor de Belastingdienst kun je altijd wijzigen (hier) en naar boven bijstellen. Vooral handig als je ondernemer bent en je inkomsten niet vaststaan. Je kunt je inkomsten soms maar beter iets hoger inschatten dan te laag. Dan kun je het bedrag dat je volgend jaar aan belasting moet betalen, alvast verspreid over dit jaar betalen. Scheelt een flinke (niet zo leuke) verrassing van de Belastingdienst in het volgende jaar! En heb je minder verdiend dan verwacht? Dan krijg je nog wat terug van de Belastingdienst. Ook fijn!

10. Zet je spaargeld apart

Sparen betekent niet alleen geld niet uitgeven, maar ook geld overmaken op een spaarrekening. Het liefst maak ik zelf elke maand een vast bedrag over om te sparen.

Helaas is de spaarrente tegenwoordig niet heel hoog. Maar toch, alle beetjes helpen! Zelf stort ik één keer per maand salaris op mijn privérekening. Een deel daarvan laat ik op mijn persoonlijke rekening staan; het andere deel boek ik over naar mijn spaarrekening. Alleen al doordat het geld op die rekening staat, kom ik minder snel in de verleiding om het uit te geven.

Extra spaartip: je kunt zo’n overboeking ook automatisch laten doen. Kun je het geld langer missen? Dan is een spaardeposito misschien een goed idee.

11. Start met beleggen

Ik kan me zo voorstellen dat niet iedereen beleggen even boeiend vindt, maar het schijnt een slimme manier om geld te sparen te zijn. Het levert vaak ook nog eens meer op dan je geld op je spaarrekening laten staan. Ik moet er dan ook echt eens aan beginnen. Nu nog tijd voor maken!

Ik vind zelf de artikelen van Nicole over beleggen heel fijn. Ook ben ik van plan het boek Blondjes beleggen beter (goh, hopelijk maken roodharigen ook nog een kans!) te lezen om mezelf hier verder in te verdiepen. Ik denk er zelf aan om te gaan beleggen via een beleggingsfonds, dat het geld voor jou slim belegt. Je kunt zelf kiezen in welke bedrijven je wel en niet wilt investeren en kunt bijvoorbeeld ook alleen groene bedrijven kiezen. Heel handig!

12. Dé tip der spaartips: houd sparen leuk!

En als laatste tip van deze spaartips: ga jezelf niet van alles ontzeggen. Iedereen heeft wel dingen waar hij/zij graag wat meer geld aan uitgeeft en dingen waar je juist prima op kunt besparen. Ik heb bijvoorbeeld goed geld gestoken in een businesscoachingstraject, omdat ik persoonlijke ontwikkeling heel belangrijk vind. Dat soort dingen ga ik mezelf niet ontzeggen voor welk spaardoel dan ook.

Ook handig: houd in gedachten waar je voor spaart. Je spaardoel continu voor ogen houden is misschien wel de belangrijkste tip in dit lijstje met spaartips. Houdt je lekker gemotiveerd en zorgt ervoor dat je continu weet waar je het voor doet!

Wat is jouw spaardoel op dit moment?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Tineke 30 juni 2020 op 7:04 am - Beantwoord

  Ik ben nog steeds erg slecht in sparen, maar besparen gaat mij erg goed af. Ik probeer erg te consuminderen en alleen het hoognodige aan te schaffen. Ik geef mijn geld liever uit aan weekendjes of dagen weg, het hebben van veel spullen maakt niet gelukkig.

 2. Evelyne 30 juni 2020 op 7:23 am - Beantwoord

  Al mijn hele leven ben ik een spaarder. Om de zoveel tijd (zeg 2,3 maanden) zet ik geld van mijn zichtrekening over op mijn spaarrekening. Sinds ik afgestudeerd ben doe ik aan pensioensparen en nog een belegging. Shoppen zegt mij sowieso niets en ik koop pas wanneer in iets nodig heb. En ook daar ga ik in willen en wegen. Al van kleins af kreeg ik dit van thuis mee, wat net zo handig is 😉

  • Romy 4 juli 2020 op 9:11 am - Beantwoord

   Wat goed zeg dat je het sparen altijd van huis uit hebt meegekregen! Bij mij zit het er inderdaad ook van jongs af aan in en daar ben ik nog steeds blij mee. Toevallig ga ik ook beginnen met pensioensparen (in mijn geval via een beleggingsfonds). Lijkt me wel fijn om wat achter de hand te hebben voor als ik over járen met pensioen ga, en als ondernemer is het nog fiscaal voordelig is 🙂

 3. Darina 30 juni 2020 op 7:56 am - Beantwoord

  De laatste jaren ben ik veel kritischer naar mijn uitgaven gaan kijken en naar de inkopen die ik doe en dat werpt zijn vruchten af en zo kan ik elke maand een mooi bedrag sparen. Goede tips!

 4. Audrey 30 juni 2020 op 8:21 am - Beantwoord

  Tip 8 is wat mij betreft het allerbelangrijkste. Veel mensen hebben geen idee wat ze nou eigenlijk waaraan uitgeven.

  Ik ben net als jij altijd al een spaarder geweest. Ik realiseer me maar al te goed dat die goede financiele basis die ik van mijn ouders heb meegekregen enorm waardevol is!

  • Romy 4 juli 2020 op 9:11 am - Beantwoord

   Absoluut! Hier hetzelfde. Mijn ouders hebben me altijd meegegeven brieven snel te openen, geld niet meteen uit te geven als je het ontvangt, etc. Zo blij mee dat dat soort dingen er dankzij hun al van jongs af aan in zitten bij mij.

 5. Lianne 30 juni 2020 op 8:28 am - Beantwoord

  De laatste tijd koop ik sowieso niet zo veel meer, behalve als ik echt iets nodig heb. Ik bestel eigenlijk vooral alleen dingen voor te investeren in mijn persoonlijke ontwikkeling en bedrijf, omdat ik weet dat ik daar beter van word. Om spullen geef ik niet zoveel meer. Ik ben niet zo’n rekenwonder, maar toch wil ik ooit een financieel schema bij (laten) houden zodat ik elke maand zicht heb op mijn inkomsten en uitgaven, want dat mist nu een beetje.

  • Romy 4 juli 2020 op 9:12 am - Beantwoord

   Alles wat je investeert in je persoonlijke ontwikkeling, is inderdaad superwaardevol. Daar kan geen leuk jurkje tegenop 🙂

 6. Nikita 30 juni 2020 op 8:28 am - Beantwoord

  Vroeger kon ik de stad in en kwam ik met volle zakken thuis. Als ik nu de stad in ga met vrienden, ben ik vaak te druk met babbelen met vrienden of wie ik dan mee op stap ben om echt heel veel aandacht te besteden aan de winkels. In februari was het denk ik, was ik met mijn nichtje in Brugge. En ik heb toen amper iets gekocht. Als ik mijn uitgaven bekijk, gaat het meeste naar eten. En dat is ook de essentie volgens mij. En daarna naar tekenmateriaal. Maar er zijn ook dingen waar ik liever meer geld aan uitgeef. Tekenmateriaal van goeie kwaliteit is daar een voorbeeld van. Maar ook schoenen. Ik heb heel snel pijn overal, ook in mijn voeten. De zool van All Stars lopen veel beter als ik pijn heb. Ik dacht eerst dat dat iets was dat ‘in mijn hoofd zat’ maar er zijn meer mensen die dat zeggen. Bovendien gaan de echte All Stars veel langer mee dan goedkope sneakers die je voor 15 euro kan halen. Mijn zwarte exemplaren heb ik nu al anderhalfjaar en die waren al tweedehands want ik heb ze overgekocht van Irene (van tussenmarsenjupiter) en nog steeds zijn ze in prima staat. Dus ja, All Stars zijn duurder. Maar ze gaan wel langer mee. En nog iets, ik weet dat ik ze ga dragen tot het allerlaatste moment. Ik weet nog steeds niet alles over sparen en besparen, maar het gaat al beter dan vroeger. Ik zal het wel leren

  • Romy 4 juli 2020 op 9:14 am - Beantwoord

   Groot gelijk heb je om voor sommige mooie spullen juist wel wat meer geld neer te tellen. Echte All Stars zijn het geld zeker waard. En als je elke week tekent, is het ook echt wel de moeite waard om wat meer geld te investeren in goede tekenspullen. Ik heb dat zelf bijvoorbeeld met mijn camera. Een goede camera kost nogal wat, maar dan heb ik er wel jarenlang heel veel plezier van.

 7. bychristiana 30 juni 2020 op 9:38 am - Beantwoord

  Goede tips, veel pas ik zelf ook toe. Wat voor mij altijd goed werkt is gewoon zorgen dat ik niet in de verleiding kom om geld uit te geven; dus niet naar de winkels toe en niet online gaan rondkijken. Het is net als met snoepen, als je geen lekkere dingetjes in huis haalt, kun je het ook niet eten haha;-)

  • Romy 4 juli 2020 op 9:15 am - Beantwoord

   Haha, precies die vergelijking met snoepen heb ik ook weleens gemaakt. Het helpt inderdaad al enorm om niet voor de leuk bij de winkels rond te lopen of online rond te kijken. Dat scheelt zo veel verleidingen.

 8. Hermien - KouweKleren 30 juni 2020 op 10:13 am - Beantwoord

  Leuk om te lezen, goede tips hoor! Bij mij gaat alles wat binnenkomt standaard naar de spaarrekening, van daaruit gaan de vaste lasten automatisch en ‘betaal ik mezelf uit’ voor losse uitgaven. Alles zit in potjes met een doel (kan ook heel lange termijn zijn) want ‘los’ geld geef ik veel makkelijker uit. Ik ben ook echt een spaarder, zonder in te boeten op lekker leven. Geeft zoveel rust!

  • Romy 4 juli 2020 op 9:17 am - Beantwoord

   Wat een slim idee, die losse financiële potjes! Ik kan me voorstellen dat dat goed en fijn werkt. Jouw mindset is precies hoe ik er ook in sta: ik probeer op zo’n manier te sparen dat ik wel maandelijks geld opzij zet, maar niet het gevoel heb nooit meer wat moois te kunnen kopen.

 9. johanna 30 juni 2020 op 10:50 am - Beantwoord

  Goede tips. Kopen doe ik weinig, sparen ook, vooral ook omdat een spaarrekening niets meer opleverd. Ik zorg dat ik een beetje reserve heb, en that-is-it. Wat ik wel elk jaar doe is minstens 1x alle vaste lasten en abonementen kritisch doorkijken, én optimeren. En dat heeft ons een paar jaar geleden een behoorlijke som opgeleverd. Toen heb ik het telefoonabonement, het interenet en de tv eens in een paket samen gevoegd. Ok, het was een hele organisatie, maar heeft ons ongeveer 100 euro per maand opgeleverd. Ja, reken dat maar eens om op een jaar…. dan kun je samen een leuke vlucht boeken. En dit jaar zou ik eigenlijk de ziektekostenverzekering eens onder handen moeten nemen. Offertes aanvragen etc. Verder kijk ik elk jaar heel precies naar de belastingaangifte, of ik alle mogelijke aftrekposten wel heb aangesproken. Ook dat levert soms wat op. Maar verder potjes of een kasboek, nee dat is niet zo mijn ding. Spaar ze!

  • Romy 4 juli 2020 op 9:22 am - Beantwoord

   Wauw, € 100 per maand is nogal een flinke besparing! Kan me goed voorstellen dat dat de moeite van het samenvoegen meer dan waard was. Ik bleek laatst per ongeluk een biebabonnement te hebben, terwijl ik al jaren niet meer bij de bibliotheek kom. Natuurlijk heb ik het meteen opgezegd toen ik erachter kwam (een jaartje te laat, maar toch…). Dat was dus ook snel besparen 🙂

 10. Naomi 30 juni 2020 op 11:22 am - Beantwoord

  Goede tips. Ik ben al opgegroeid met het idee van sparen en ben daar heel blij om. Ik geef toe dat voor mij ook de verleiding vaak groot is om nog wat extra te kopen om zo van de verzendkosten af te zijn. Dat was voor mij een reden om weer meer in ‘echte’ winkels te gaan shoppen. Ik kocht eigenlijk alleen kleding nog online, sinds vorig jaar. Maar ja, toen kwam corona en nu gaat bijna alles weer online…
  En oja, ik betaal elke maand een te hoog bedrag aan mijn energieleverancier. Weet ik wel, maar dan krijg ik één keer per jaar een leuk bedrag terug. Dat heb ik liever dan dat ik bij moet betalen;).

  • Romy 4 juli 2020 op 9:24 am - Beantwoord

   Slim van de betaling aan je energieleverancier! Zo heb ik het vorig jaar ook aangepakt.
   En jammer hè dat corona het niet bepaald makkelijk maakte om offline te shoppen. Ik ben daardoor ook opeens online dingen gaan bestellen (vooral cadeautjes voor anderen) die ik normaal altijd gewoon offline had uitgezocht.

 11. Dinja 30 juni 2020 op 7:22 pm - Beantwoord

  Heel handig! Ik merk dat ik stiekem toch weer teveel geld uit geef (ondanks dat ik niet veel in winkels kom) dus ik mag weer eens beginnen met opletten (al hoef ik het niet te doen, maar dan gaat m’n spaargeld eraan).
  Ik spaar niet echt voor iets, gewoon meer voor later als ik bedenk dat ik een huis wil gaan kopen ipv huren 🙂 (lekker volwassen!)

 12. Shirley 30 juni 2020 op 9:24 pm - Beantwoord

  Om goed te sparen, mag ik mezelf vooral niet te rijk voelen op mijn lopende rekening. Als mijn hele salaris daar staat, voel ik me rijk en geef ik het uit. Ik zet dus direct zoveel mogelijk op mijn spaarrekening. Ik schuif wel vaak geld heen en weer tussen mijn gewone rekening en spaarrekening, maar voor mij werkt dat het best. Ik heb geen specifiek spaardoel op dit moment. Ooit een huis kopen met mijn vriend, een mooie reis en eigenlijk het belangrijkst: een buffer.

  • Romy 4 juli 2020 op 9:26 am - Beantwoord

   Oeh ja, dat is wel heel herkenbaar voor mij! Mede om die reden schrijf ik ook altijd zo snel mogelijk mijn geld over naar mijn spaarrekening. Anders is het wel heel verleidelijk om je hele salaris uit te geven aan leuke dingen.

 13. Giovanna Jansen 1 juli 2020 op 8:20 pm - Beantwoord

  Fijne tips. Veel pas ik zelf ook al toe. Alleen in het verkopen van spullen via marktplaats ben ik niet handig. Marktplaats en ik zijn geen match. 😉

  • Romy 4 juli 2020 op 9:51 am - Beantwoord

   Haha, Marktplaats is inderdaad niet altijd even ideaal. Gelukkig heb ik er nu weer wat positieve ervaringen mee, maar eerder heb ik ook weleens last gehad van onzinbieders of mensen die hun afspraken niet nakomen. Zo irritant!

 14. Maaike 2 juli 2020 op 12:22 am - Beantwoord

  Heel fijne tips! Vroeger kon ik slecht sparen en had ik veel last van koopwoede. Tegenwoordig gaat dat een heel stuk beter.

 15. Anouk 3 juli 2020 op 11:41 am - Beantwoord

  Mijn vriend en ik moeten echt heel erg een gezamenlijke spaarrekening om geld apart te zeggen. Het staat al maanden op mijn lijstje maar nu toch echt maar gaan doen!

 16. Anna 6 juli 2020 op 10:26 am - Beantwoord

  Wat een fijne tips! Tijdens mijn studententijd heb ik veel gespaard (want: altijd gewerkt naast mijn studie en ik had een basisbeurs, de goede oude tijd :p), maar daarna was het geld ook zo op. Ik ging vaak op vakantie en ik investeerde in mijn bedrijf. Gelukkig ben ik een goede spaarder en is het inmiddels ruimschoots goed gekomen met sparen, haha. Dingen kopen waar je echt blij van wordt blijkt echt een goede truc te zijn. Hierdoor zijn er ook regelmatig maanden dat ik alleen maar geld uitgeef aan boodschappen en uit eten gaan. Daarnaast heb ik ook geen onnodige abonnementen, zoals Netflix of een Swapfiets.. Lang leve Uitzending Gemist en Marktplaats, haha!

  • Romy 19 juli 2020 op 1:51 pm - Beantwoord

   Haha, hier nog een fan van Marktplaats en Uitzending Gemist! Alhoewel ik wel een NLZIET-abonnement heb als alternatief voor Netflix 😉 En inderdaad, het helpt al enorm als je alleen dingen koopt waar je echt blij van wordt. Ik ben zelf ook veel kritischer gaan kopen. Dat helpt mee voor de spaarrekening én zorgt ervoor dat je meer van je aankopen kunt genieten.

Recente blogs

Vegan groene lasagne met pesto, erwten en edamame

19 juni 2024|Recepten|

Lasagne is zo'n gerecht dat hier thuis altijd met luid gejuich ontvangen wordt. Meestal maak ik een vegan paddenstoelenlasagne of een tomatenvariant met linzen. Maar een creatieve twist is nooit weg. Daarom laat ik je graag onze nieuwe favoriet zien: een vegan groene lasagne met pesto en veel groenten. Laat je niet afschrikken door de Hulk-achtige kleur. Deze lasagne verdient misschien niet de schoonheidsprijs, maar heeft de eretitel 'overheerlijk' zeker wél verdiend. Verwacht een intense pestosmaak in combinatie met lekkere groene groenten: erwten, edamame-boontjes en spinazie. Je hoeft maar 10 minuten in een pan te roeren. Daarna maakt de oven deze verrukkelijke lasagne voor je en kun je al na 35 minuten aanschuiven. Een feestmaal is het zeker!

7 leuke romcoms voor de kerstvakantie (+ tip & WINACTIE)

23 november 2019|Lifestyle|

Spanning, moordzaken en doordenkscenario's zijn in films vaak wel aan mij besteed. Maar eerlijk is eerlijk, zo nu en dan kan ik een film met iets minder spanning waarderen. Bij voorkeur kijk ik dan een film met veel romantiek, zoetsappigheid en de garantie op een goede afloop. Altijd fijn om weg te zwijmelen bij de romantische belevenissen van anderen! Gelukkig kan ik dat in de kerstvakantie weer volop doen, mede dankzij WithLove - de streamingdienst voor romantische komedies. Daarom deel ik 7 leuke romcoms voor de kerstvakantie met je en vertel ik je meteen meer over deze leuke nieuwe dienst voor romcomliefhebbers.