1 29

11 spannende dingen die ik wél zou willen doen

 • 28 mei 2019
 • 39 Reacties
Categorieën: Persoonlijk

Dat er tussen ‘niet willen’ en ‘niet durven’ soms een flinterdun lijntje zit, beschreef ik laatst al. Zo nu en dan zijn er dingen die ik razend spannend vind, maar die ik wel degelijk ooit zou willen doen. Niet omdat het moet of omdat het zo “hoort”, maar omdat ik denk dat ik daar vrolijk van zou worden. Tenminste als ik eenmaal die eerste drempel over ben. Dit zijn 10 dingen die zeker tot die categorie behoren en die ik ondanks de bijkomende lading spanning graag een keer wil doen.

spannende dingen die ik wel wil
Foto’s gemaakt door Melanie Smulders.
 1. Met mijn auto de grens over. Ook in mijn eigen Ford Ka naar het buitenland afreizen lijkt me zeker niet verkeerd. Al is het maar één dagje naar Duitsland, waarbij ook een bezoekje aan DM niet mag ontbreken. Dat kunnen de Ka en ik best aan!
 2. Stijldanslessen nemen. Mijn ritmegevoel is zo dramatisch dat ik al moeite heb met op de maat klappen. En met mijn klunzigheid is het ook niet geheel ondenkbaar dat ik op andermans tenen trap of over mijn eigen voeten struikel. Toch lijkt het me geweldig om te leren stijldansen. Wie weet bak ik er meer van dan ik denk.
 3. Paragliden in een bergrijk land. Bij mij als ware held op sokken staan dingen als parachutespringen en bungeejumpen absoluut niet op mijn bucketlist. Paragliden zou ik daarentegen wel een keer willen proberen. Het lijkt me doodeng om met een kussen op mijn rug van een berg af te springen, maar onder goede begeleiding zou ik dat wel durven. Of in ieder geval willen leren durven. Ook al denk ik daar op het moment van springen vast anders over.
 4. Going Down Under of op safari. Ik ben er wel over uit dat ik niet in mijn eentje naar de andere kant van de wereld zou willen reizen. Maar met leuk gezelschap zou ik zeker wel weer eens naar een bestemming buiten Europa willen gaan. Vooral Australië, de VS/Canada en Kenia staan hoog op mijn lijstje. Dat laatste land lijkt me wel heel spannend. Toch zou ik me daar nog weleens aan willen wagen. Met een camera bij de hand natuurlijk.
 5. Op roadtrip in een huurauto. Met autorijden heb ik geen problemen, maar rondrijden in een vreemde auto in een ander land lijkt me wel een uitdaging. Toch zou ik naar een wat meer rustige omgeving in het buitenland weleens op roadtrip willen gaan met een huurauto. Een rondrit door Toscane lijkt me wel wat. Met de auto ben je dan net wat mobieler, zeker als je ook het platteland wilt verkennen. Wat het al iets minder spannend maakt, is dat een auto huren in Italië via EasyTerra van tevoren vanaf je computer kan. Je kunt precies uitzoeken waar je het voordeligst uit bent en hoe goed iedere verhuurder wordt beoordeeld.
 6. Een vakantiebestemming láten kiezen. Een totale verrassingsreis boeken waarbij je met onbekende mensen een onbekende bestemming bezoekt, is niet direct iets waar ik laaiend enthousiast van word. Wel lijkt het me wat om een keer niet zelf mijn bestemming te bepalen. Bijvoorbeeld door 5 mooie bestemmingen op lootjes in een potje te stoppen en daar willekeurig een lootje uit te trekken.
 7. Presenteren alsof het mijn tweede natuur is. Presentaties geven aan grote groepen mensen is niet iets waar ik per se voor in de wieg gelegd ben. Juist daarom lijkt het me geweldig om daarmee te oefenen. Ik ben al heel wat presentatie-uitdagingen aangegaan, maar zou graag nog wat meer (spannende) presentatiekilometers maken. Een presentatiecursus volgen om mijn skills verder te ontwikkelen, lijkt me ook niet verkeerd.
 8. Een meubel opknappen. Oké, doodeng vind ik dit niet, maar een tikkeltje spannend wel. Het lijkt me wel wat om ooit een kringloopkastje volledig op te knappen en van een vrolijk kleurtje te voorzien. Ik vind het alleen vrij spannend om een mooi kastje met mijn kwast en verf te lijf te gaan. Je weet maar nooit hoe het uitpakt. Misschien moet ik maar eens beginnen met een houten ladder die met een likje blauwe verf vast nóg mooier wordt.
 9. Op reis gaan voor een cursus in het buitenland. Regelmatig zie ik op internet de meest gave cursussen voorbijkomen. Dat varieert van yogaretraites tot schrijfcursussen en van kookclubjes tot taalcursussen. Ik denk dat zo’n cursus veel voor je persoonlijke ontwikkeling kan doen en het is natuurlijk niet verkeerd om dat op een heel andere bestemming te doen. Vooral een taalcursus spreekt me wel aan.
 10. Een artikel insturen naar een tijdschrift. Het lijkt me heel tof om ooit een artikel over een psychologisch onderwerp op te sturen naar een tijdschrift als Linda of Happinez. Een tikkeltje (oké, een beetje boel tikkeltjes) spannend, maar wel heel gaaf als het zou lukken. En anders is het in ieder geval een dappere poging om trots op te zijn.
 11. Geheel spontaan een weekendje weg. Ik ben best wel een controlfreak. Bij mij moet je niet aankomen met “Over één uur gaan we op vakantie”. Ik vrees dat ik een acute paniekaanval zou krijgen voordat ik als een kip zonder kip al mijn spullen bij elkaar ga rapen. Toch lijkt het me wel wat om een keer toe te geven aan de acute ingeving dat ik toe ben aan een weekendje weg. Daarmee (met een redelijke inpaktermijn) verrast worden, lijkt me ook zeker geen straf.

Wat vind jij spannend, maar zou je nog weleens willen doen?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Shirley 28 mei 2019 op 7:09 am - Beantwoord

  Altijd welkom hier over de grens met je auto, haha. En er is een tijdschrift waar ik je aan een contactpersoon kan helpen :p

  • Romy 30 mei 2019 op 9:49 am - Beantwoord

   Haha, ik ga het onthouden! De Belgische grens over gaan is natuurlijk ook altijd een goede optie en zo ver is Antwerpen eigenlijk niet 🙂

 2. Ilona Wielinga 28 mei 2019 op 8:23 am - Beantwoord

  Leuk om te lezen. Ik heb zelf een keer parachute gesprongen en kan het je wel heel erg aanraden. En als ik jou was zou ik gewoon de stoute schoenen aantrekken en een artikel insturen!

  • Romy 30 mei 2019 op 9:49 am - Beantwoord

   Wauw, wat gaaf zeg dat je hebt parachute gesprongen! Dat lijkt me heel spannend, maar wel een onvergetelijke ervaring.
   Dat artikel insturen moet ik inderdaad misschien gewoon eens gaan doen. Nee heb je, ja kun je krijgen 🙂

 3. Naomi 28 mei 2019 op 8:30 am - Beantwoord

  Paragliden….Die zou ik rustig overslaan hoor. Veel te eng;).
  Een artikel insturen is echt cool; ik zou het zeker doen! Ik heb in de loop der jaren een paar columns hier en daar gedropt en dat vond ik echt leuk.
  En wat ik nog wil doen en heel spannend vind? Een nieuwe baan. Zó eng. Maar ook zó leuk lijkt me dat.

  • Romy 30 mei 2019 op 9:51 am - Beantwoord

   Wat gaaf dat je wel een nieuwe baan zou willen. Dat zou je zomaar eens heel mooie dingen kunnen brengen 🙂
   Het artikel insturen wil ik inderdaad misschien maar eens gaan doen. Je weet natuurlijk nooit hoe het uitpakt, maar proberen kan altijd.

 4. Daenelia 28 mei 2019 op 8:59 am - Beantwoord

  Weet je, ik snap dus niet dat jij denkt dat je niet kan presenteren. Ik denk dat je dat heel supergoed kan, maar dat je gewoon de ervaring nog niet hebt. Gewoon doen, blijven doen en leren van elke ervaring.
  Wat ik nog heel graag wil? Naar Florence. Dus dat tripje staat gepland.

  • Romy 30 mei 2019 op 9:53 am - Beantwoord

   Daar heb je zeker wel een goed punt. Ik heb de afgelopen jaren bewust weleens spannende presentatie-opdrachten (bijvoorbeeld op de universiteit) aangenomen, juist om die ervaring op te doen. Gaandeweg zal het vast meer natuurlijk gaan voelen.
   Gaaf dat je binnenkort naar Florence gaat! Alvast veel plezier met alle voorbereidingen en voorpret!

 5. Jenn 28 mei 2019 op 9:08 am - Beantwoord

  Leuk lijstje! Een artikel insturen zou ik gewoon doen. Ik heb ooit met een column in de Yes gestaan, heel spannend, maar ook zo gaaf. Paragliden zou ik ook graag een keer doen.

  • Romy 30 mei 2019 op 9:53 am - Beantwoord

   Wat gaaf zeg dat je column in Yes is gepubliceerd. Misschien moet ik dat inderdaad ook gewoon eens proberen 🙂

 6. Laurine 28 mei 2019 op 9:38 am - Beantwoord

  Presenteren is iets wat ik enkel doe als het echt moet en zal ik dus niet zo snel vrijwillig doen. Maar deze zomer ga ik wél een taalcursus doen en ik kan je vertellen: ik vind het héél spannend, maar ik kijk er ook heel erg naar uit! En wat betreft dat artikel insturen: doe het gewoon, je hebt absoluut niks te verliezen. Wie niet waagt, niet wint! 🙂

  • Romy 30 mei 2019 op 9:55 am - Beantwoord

   Wauw, heel tof dat je een taalcursus gaat doen! Ik weet zeker dat dat een onvergetelijke ervaring zal zijn. Leuk hoor 🙂
   Ik denk inderdaad dat ik gewoon maar eens een artikel ga insturen. Een poging wagen kan altijd en, zoals jij ook al zegt ik heb weinig te verliezen.

 7. Simone 28 mei 2019 op 10:13 am - Beantwoord

  Hele mooie en toch ook realistische dingen die je vast en zeker eens kunt doen! Met je Ka de grens over in ieder geval sowieso: ik ben al meerdere malen met mijn grote vriend (tevens een Ford Ka!) naar Duitsland gereden en dat gaat helemaal prima!

  • Romy 30 mei 2019 op 9:56 am - Beantwoord

   Goed om te horen! Ik ga dat denk ik ook maar gewoon eens doen, de grens over rijden. Heb ik meteen een goede reden om weer eens naar de DM in Duitsland te gaan 😉

 8. Tineke 28 mei 2019 op 12:46 pm - Beantwoord

  Spontane weekendjes weg lijkt mij ook zo leuk! Ik zie dat altijd op Instagram bij iemand voorbij komen. Een vrouw met twee kinderen, wanneer het zonnig is gaan ze altijd naar het strand en af en toe besluiten ze er een hotel te boeken en er een weekend i.p.v. dagje weg van te maken. Ik vraag mij dan altijd af hoe ze dat doet. Ik heb dan meestal alle dingen voor de kinderen niet bij mij, laat staan extra kleding voor mijzelf.

  • Romy 30 mei 2019 op 9:57 am - Beantwoord

   Wat tof dat zij dat doen, maar inderdaad best wel een onderneming. Ik kan me voorstellen dat het met twee kinderen net wat lastiger is om er spontaan op uit te gaan. Maar op zich zou het moeten kunnen. Misschien is het een keer een poging waard 🙂

 9. Yvonne 28 mei 2019 op 3:07 pm - Beantwoord

  Het meeste is gewoon een kwestie van doen! 🙂 Ik bedenk met die dingen zoals autorijden in een huurauto altijd maar, als de gemiddelde Nederlander dit kan dan lukt het mij ook wel 😉 Jammergenoeg werkt het met presenteren niet zo he? Hoe fijn zou dat zijn: 1 keer je vuurdoop achter de rug en daarna nooit meer zenuwen!

  • Romy 30 mei 2019 op 9:58 am - Beantwoord

   Inderdaad! Was het maar zo dat je na één keer presenteren nooit meer moeite daarmee zou hebben. Helaas 😉
   Wat betreft rijden in een huurauto heb je zeker wel een punt. Als het de meeste mensen lukt, dan moet het bij mij vast ook wel goed komen.

 10. Justine 28 mei 2019 op 3:33 pm - Beantwoord

  Wat een mooi lijstje! Ik kan je een aantal punten zeker aanraden.. Ik zoek wel een reis voor je uit (6) in Australië (4), waar je een spontaan weekendje weg kunt gaan (11) , van de geplande route af mét een huurauto (5) en als kers op de taart kun je daar vast wel een leuke cursus doen 😉

  Haha nee zonder grappen, mooi lijstje! Ik hoop dat je ze ook allemaal weet waar te maken. Allemaal prachtige investeringen in jezelf!

  • Romy 30 mei 2019 op 9:59 am - Beantwoord

   Haha, vijf vliegen in één klap 😉 Dat zou ideaal zijn! Maar ik denk inderdaad dat ik veel van deze punten nog weleens ga waarmaken. Soms best spannend, maar ik weet zeker dat het het allemaal waard zal zijn.

 11. Darina 28 mei 2019 op 5:43 pm - Beantwoord

  Een heel mooi lijstje. Ik zou zeker een artikel insturen! Je schrijft heel goed en inspirerend.

 12. Karin 28 mei 2019 op 6:18 pm - Beantwoord

  Dat klinken allemaal als leuke avonturen 🙂 Toen wij eens naar Italië gingen en een auto huurden, kregen we toevallig exact hetzelfde model én kleur als de auto van m’n vriend. Hij vond dat dan weer teleurstellend want hij was benieuwd naar een ander model, haha! Ik vond het juist heel handig 😀

  • Romy 30 mei 2019 op 10:00 am - Beantwoord

   Haha, ik zou willen dat dat bij mij zo zou zijn. Dat zou rondrijden in een huurauto wel héél makkelijk maken 😉

 13. Anna 28 mei 2019 op 7:44 pm - Beantwoord

  Leuk lijstje Romy! Zeker wat dingen die ik ook zou willen doen! De taalcursus staat bij mij ook hoog op mijn lijstje! Liefs

 14. Odetta 29 mei 2019 op 12:30 am - Beantwoord

  Kom gezellig een keer naar Venlo. Wij wonen maar een paar km van Duitsland en de DM vandaan.
  Je kun van ons uit via de binnenwegen hiernaar toe.
  Overigens kun je de DM qua inrichting niet vergelijken met de Kruidvat of Trekpleister.
  Het ziet er heel geordend uit.

  Zelf zou ik willen dat ik autorijden niet zo eng zou vinden, daarom vind ik je onwijs dapper dat jij dit wel durft.

  Ook ik ben een controlfreak wat het spontaan een weekendje weg of een verrassingsreis betreft, laat staan een dagje weg.
  Het moet bij mij als het ware bij mij zinken.

  • Romy 30 mei 2019 op 10:02 am - Beantwoord

   Ik ga het zeker onthouden. Wie weet ga ik nog eens die kant op 🙂 Al is het alleen al om elkaar na al die jaren weer eens in het echt te ontmoeten.
   Een geheel spontaan weekendje weg (als in “Surprise! We gaan over 3 uur weg!”) zou mij ook nogal de kriebels geven, maar een keer een paar dagen van tevoren iets boeken lijkt me dan wel weer heel bijzonder om eens te doen 🙂

 15. Anna 29 mei 2019 op 8:59 am - Beantwoord

  Wat een leuk lijstje! Zo’n verrassingsreis lijkt mij nog wel leuk om te doen, haha 😀 En wat een goed idee om eens naar Duitsland te gaan! Dat ga ik ook zeker doen als ik mijn eerste auto heb!

 16. Lianne 29 mei 2019 op 9:57 am - Beantwoord

  Wat een mooi lijstje met stuk voor stuk mooie dingen om eens uit te proberen! Een roadtrip in het buitenland zou ik je zeker aanraden! Mij lijkt het ook nog eens een uitdaging om eens echt goed leren te presenteren of spontaan een weekendje weg uit te (laten) zoeken. Misschien komt het er ooit nog van!

  • Romy 30 mei 2019 op 10:10 am - Beantwoord

   Dat zijn allebei zeker mooie (en spannende) doelen om eens waar te maken. Hopelijk komt het er bij ons allebei nog eens van, maar daar heb ik alle vertrouwen in 🙂

 17. Anouk 29 mei 2019 op 10:04 am - Beantwoord

  Ik zou heel graag nog eens in mijn eentje op vakantie gaan. Dat hoeft niet heel lang, een weekendje is ook prima. Maar dat lijkt me zo heerlijk, dat ik alles kan doen wat ik wil en met niemand rekening hoef te houden.

  • Romy 30 mei 2019 op 10:12 am - Beantwoord

   Wat een mooi doel! Ik kan me voorstellen dat een vakantie in je eentje je wel wat lijkt. Al die vrijheid heeft wel wat en ik denk dat het ook heel waardevol kan zijn om tijdens zo’n vakantie echt even op jezelf aangewezen te zijn.

 18. Saskia 29 mei 2019 op 1:37 pm - Beantwoord

  Dat laatste zou ik nog wel eens willen doen: alleen straks met een baby zal dit ook wel wat lastiger zijn haha ^^

 19. Nikita 29 mei 2019 op 1:39 pm - Beantwoord

  Ik heb ook wel een paar dromen, ooit wil ik ooit het lef willen hebben om als ik een verhaal af heb, het naar een uitgever te sturen. Ik heb een droom om een boek uit te geven, maar als ik dat niet naar een uitgeverij ga sturen, zal er weinig van in huis komen. Maar dat komt nog wel. Eerst maar eens zorgen dat ik een goed verhaal heb uitgewerkt. Ik geloof wel dat je deze dingen op je lijstje kan waarmaken. Met tijd en geduld. Zijn nu eenmaal twee sleutelwoorden tot een goed resultaat heb ik inmiddels geleerd 🙂

  • Romy 30 mei 2019 op 11:08 am - Beantwoord

   Wat een prachtige droom! Ik weet zeker dat die nog een keer uit zal komen. Net wat je zegt, dromen waarmaken kost soms tijd en geduld. Maar met jouw doorzettingsvermogen en creativiteit gaat dat zeker wel lukken 🙂

 20. Giovanna Jansen 30 mei 2019 op 1:15 pm - Beantwoord

  Een artikel of column in een tijdschrift is iets waar ik ook van droom. Reuze spannend lijkt mij dat ja. ?
  Maar ook presenteren of les geven lijken mij wel wat, maar ook heel spannend.

  • Romy 1 juni 2019 op 9:39 am - Beantwoord

   Mooi om te horen dat jij daar ook van droomt! Heel spannend allemaal, maar het zou zomaar eens werkelijkheid kunnen worden 🙂

 21. Rachel Kromdijk 30 mei 2019 op 11:53 pm - Beantwoord

  Spontaan iets doen is bij ons vaak, he laten we sushi eten haha maar dit zijn ook hele goeie opties! En een roadtrip is altijd een goed idee!

  • Romy 1 juni 2019 op 9:41 am - Beantwoord

   Haha, sushi is ook altijd goed natuurlijk 😉

Recente blogs

Ketting met een boodschap: je mag altijd een beetje klein blijven

17 mei 2022|Persoonlijk, Zelfliefde|

Anderhalve maand geleden zijn mijn lieve opa en oma twee dagen na elkaar overleden. Mijn opa en oma bij wie ik als jong meisje minimaal één keer per week kwam en aan wie ik talloze herinneringen heb. De herinneringen aan dat stuk van mijn kindertijd blijven gelukkig voor altijd. Maar ik zocht iets tastbaars dat me continu herinnert aan de mooie dingen die zij me hebben bijgebracht. Het werd een ketting met de O van opa en oma. En met een voor mij belangrijke boodschap: “Je mag ook op 29-jarige leeftijd soms nog dat kleine meisje zijn.”