Wat cadeaus betreft, ben ik gelukkig de moeilijkste niet. Kaarsjes, doucheproducten, make-up, sieraden, servies of gewoon gezellige prullaria… Met bijna alles kun je mij wel blij maken en met typische meidendingen zit je eigenlijk altidj wel goed bij mij. Maar soms ben ik toch wel écht blij verrast als een cadeau uit het inpakpapier tevoorschijn komt. Dit zijn 6 cadeaus waarmee de gevers mij wel héél erg vrolijk wisten te maken. Van wel heel bijzonder keukengerei tot een Spaans notitieboekje.

6 cadeaus blij mee ben

Gepersonaliseerd Blond Amsterdam-bord

Met dit ontzettend mooie gepersonaliseerde bord van Blond Amsterdam heeft Lianne me eerder dit jaar ontzettend verrast. Ik heb haar (overigens erg goede!) manuscript geredigeerd en ze gaf me dit wel heel bijzondere cadeau toen we in Café Blond hadden afgesproken. In de stijl van Blond, helemaal roze, met mij en de katten erop afgebeeld en zelfs met een jurkje erop als detail. Je begrijpt vast dat ik nog steeds met een grote glimlach naar dit bordje kijk. Lieve Lianne, nogmaals dankjewel voor je superlieve cadeau, dat nog altijd een ereplaatsje heeft op mijn nachtkastje!

Wetboek voor bloggers

Boeken lezen doe ik niet zoveel als ik zou willen, maar voor sommige boeken maak ik graag een uitzondering. Het Wetboek voor bloggers is er daar zeker een van. Vlak voor mijn 24e verjaardag had ik dit boek in een wishlist op mijn blog vermeld, maar ik was blij verrast dat een goede vriend blijkbaar met die wishlist naar de boekenwinkel is gegaan. Het boek past precies bij waar ik op dit moment blij van word (bloggen, duh!) en ik vind het zo leuk dat de gever speciaal naar dit boek op zoek was gegaan.

Precies de goede verzorgingsproducten

Als cadeau vraag ik eigenlijk niet zo vaak verzorgingsproducten, omdat ik liever voorkom dat ik per ongeluk niet-dierproefvrije producten krijg. Des te leuker is het als ik word verrast door mensen die precies weten welke producten ik het liefst gebruik en daar bewust naar op zoek gaan. Deze heerlijke body butters en mijn favoriete shower foam van Rituals toveren nog steeds tijdens elk smeer- en douchemoment een glimlach op mijn gezicht. Een perfect cadeau om langere tijd van te genieten!

Gegraveerde spatel

Wist je dat ik al een paar jaar een kookspatel op mijn nachtkastje heb liggen? Ja, echt! Maar als je de mooie spatel hierboven ziet, dan begrijp je vast wel dat ik daar liever niet mijn vleesvervangers mee omdraai. Een heel lief en creatief persoon graveerde deze spatel helemaal zelf. Dat in combinatie met de mooie en op dat moment heel toepasselijke quote op de spatel bezorgden me bijna kippenvel. Nog elke ochtend kijk ik even naar deze spatel om mezelf een positieve boost te geven.

Notitieboekje uit Spanje

Het pronkstuk in mijn verzameling met notitieboekjes is dit roze boekje met een Spaanse tekst erop. Ik kreeg het van mijn vader, die er een sport van maakt om van zijn fietsvakanties terug te komen met persoonlijke souvenirs voor ons alle vier. Volgens mij brengt hij heel wat tijd door om tussen de cliché magneten, mokken en ansichtkaarten iets geschikts te vinden. En met dit boekje is hem dat zeker gelukt. De tekst op het boekje betekent trouwens ‘Momenten die mijn leven mooier maken’. Geheel in stijl van mijn blog. Ha, je begrijpt dat mijn vader hier punten mee heeft gescoord.

Lekker sentimenteel!

Sommige mensen vinden het misschien sentimenteel gedoe, maar ik kan echt heel blij worden van een cadeau met een boodschap erachter. Dat kan zelfs al een mini-gelukspoppetje of een piepklein boeddhabeeldje zijn. Naast de spatel op mijn nachtkastje (ja, mijn nachtkastje is propvol!) staat daarom al een paar jaar dit beertje van Forever Friends. Ik kreeg het na mijn diploma-uitreiking voor het VWO van mijn ouders om me geluk te wensen. Dit soort lieve cadeaus vind ik zelf erg leuk om te geven, maar ze ontvangen is al helemaal een geweldige verrassing.

Wat is het meest bijzondere cadeau dat jij ooit hebt gekregen?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Marije 30 oktober 2017 op 6:21 am - Beantwoord

  Meest bijzondere cadeau is denk ik de armband met veni vidi vici die ik een paar jaar geleden kreeg toen ik in een moeilijke tijd zat.

  • Romy 31 oktober 2017 op 1:05 am - Beantwoord

   Wat een ontzettend mooi gebaar, die armband! Zo fijn dat dat cadeau ook precies op het goede moment kwam!

 2. Darina 30 oktober 2017 op 6:42 am - Beantwoord

  Mooie spulletjes en zo lief hoe mensen hun best hebben gedaan. Mijn mooiste cadeau was de armband van mijn oma die ik op mijn trouwdag kreeg…omdat ik haar nooit heb gekend, maakt het extra speciaal.

 3. Aneta 30 oktober 2017 op 6:46 am - Beantwoord

  Ahh Rituals producten zijn zo fijn. De roze variant heb ik nog niet eerder geroken. Phoe, wat voor bikzonder cadeau ik gekregen heb? Ik denk dat het niet zozeer het cadeau is. Het is meer op de manier hoe ik mijn cadeau krijg. Mijn vriend is verzint daar bij altijd gekke raadsels en spelletjes. Daar maakt het extra leuk om een cadeautje te ontvangen

  • Romy 31 oktober 2017 op 1:06 am - Beantwoord

   Wat ontzettend bijzonder dat je de armband van je oma jaren na haar dood hebt gekregen. Ik kan me voorstellen dat dat cadeau je heel dierbaar is.

  • Romy 31 oktober 2017 op 1:07 am - Beantwoord

   Wat leuk dat je vriend je cadeaus vaak op zo’n bijzondere manier geeft. Dat maakt het inderdaad al helemaal leuk om een cadeautje te krijgen, wat de inhoud dan ook is 🙂

 4. Veronique 30 oktober 2017 op 7:31 am - Beantwoord

  Lieve, bijzondere cedeaus. ltikd speciaalbals iemand op zoek gaat naar iets. Ik word blij van een bos bloemen, goede boeken of een stuk chocolade. ?

 5. Willy 30 oktober 2017 op 7:43 am - Beantwoord

  o.a.een mooie glas bewerkte parfum flesje…maar ook een schattig kerst knuffel beertje..van mijn al lang geleden overleden zus…die ik van haar heb gekregen….een groot gemis….zij was meer dan een zus…meer een vriendin…

  • Romy 31 oktober 2017 op 1:07 am - Beantwoord

   Wat heftig om te horen dat je zus is overleden! Ik kan me voorstellen dat dat beertje je juist daarom erg dierbaar is als aandenken aan haar.

 6. Simone 30 oktober 2017 op 8:05 am - Beantwoord

  Ooh dat notitieboekje en dat bordje! Eigenlijk is alles heel leuk. Ik kan ook zo blij worden van de kleinste cadeautjes, vooral als ik merk dat diegene er goed over na heeft gedacht en het persoonlijk is!

 7. Marloes 30 oktober 2017 op 8:09 am - Beantwoord

  Wat een leuke persoonlijke cadeaus! Vooral die spatel, ik kan me goed voorstellen dat je die niet gebruikt om mee te koken, haha! Mijn meest bijzondere cadeau is denk ik wel het zilveren kettinkje uit India wat ik van mijn vriend heb gekregen. Het is een hangertje met Ganesha en eigenlijk is het een paar oorbellen, maar ik heb er een ketting van laten maken. Ik heb dus nog een ander hangertje liggen, haha. Hij heeft het gekocht in een piepklein dorpje in de Himalaya en ik vond het zo lief. We waren nog niet eens een jaar samen ? Ik draag de ketting vrijwel elke dag. En hij vindt het heel leuk dat ik er nog steeds zo blij mee ben.

 8. Josephine 30 oktober 2017 op 8:19 am - Beantwoord

  Heel attent dat je vader zulke persoonlijke souvenirs koopt! Erg leuk! En natuurlijk ook de spatel, de beer en het Blond-bord! Maar ik vind het ook ontzettend leuk dat jij deze presentjes in ere houdt en er waarde aan hecht. Dat zou denk ik ook niet iedereen doen. Het lijken me mooie herinneringen om elke dag mee op te staan.

  Bij mijn afgelopen verjaardag kreeg ik van mijn man een mooi zilveren ‘locket’ met daarin onze beide foto’s (van onze trouwdag). Heel victoriaans, en ik vind het prachtig! * zwijmel *

  • Romy 31 oktober 2017 op 1:12 am - Beantwoord

   Juist omdat ik me bewust ben van het verhaal achter de cadeaus ben ik er inderdaad zo blij mee. Het is fijn om zo’n persoonlijk cadeau te hebben en regelmatig bij de mooie herinnering stil te staan.
   De locket klinkt ook heel erg mooi. Wat een prachtig aandenken aan jullie trouwdag!

 9. Iris 30 oktober 2017 op 8:29 am - Beantwoord

  Wat een leuke items! Ik vind dat bord en die spatel echt heel leuk!!

 10. Amy 30 oktober 2017 op 9:02 am - Beantwoord

  Wat een leuke items, ik kan mij voorstellen dat je hier heel blij van wordt! Mijn vriend is erg goed in het bedenken van cadeautjes waar ik heel blij mee ben. Rond de periode dat ik mijn bul in ontvangst mocht nemen vier jaar geleden, kreeg ik de opdracht om op zondag om 6 uur ’s ochtends klaar te staan.. gingen we twee nachtjes naar het Disneyland Hotel + de parken! Dat wilde ik al jaren en ik denk er nog vaak aan terug. Dit soort cadeaus zijn onvergetelijk en maken zoveel indruk.

 11. Judith 30 oktober 2017 op 9:09 am - Beantwoord

  Wat leuk dat bord van Blond! Het wetboek voor bloggers heb ik pas voor m’n verjaardag gekregen, ben erg benieuwd 🙂

  • Romy 31 oktober 2017 op 1:14 am - Beantwoord

   Wat een lief en bijzonder cadeau, een reisje naar Disneyland! Dat is inderdaad het soort verrassing dat je voor altijd bijblijft 🙂

  • Romy 31 oktober 2017 op 1:14 am - Beantwoord

   Wat leuk dat je het wetboek voor bloggers ook hebt gekregen! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt 🙂

 12. Loes 30 oktober 2017 op 10:03 am - Beantwoord

  Zulke leuke cadeau’s! De wetbundel voor bloggers wil ik ook heel graag nog. Ik heb mijn vriend trouwens een keer een gepersonaliseerde Blond mok cadeau gedaan, super leuk!

  • Romy 31 oktober 2017 op 1:16 am - Beantwoord

   Wat onwijs lief dat je je vriend ook ooit zo’n mok hebt gegeven! 🙂 Het lijkt mij ook heel gaaf om nog een keer iets gepersonaliseerds van Blond Amsterdam aan een ander te geven.

 13. Mevrouw Marloes 30 oktober 2017 op 10:27 am - Beantwoord

  Oooh wat leuk! Weet je toevallig of ik ook ergens een spatel zou kunnen laten graveren? En wat een leuk gepersonaliseerd bord 🙂

  • Romy 31 oktober 2017 op 1:18 am - Beantwoord

   Nee sorry, ik weet helaas niet waar je spatels in opdracht kunt laten graveren. Wel kun je voor vrij weinig geld zelf een houtbrander kopen. Ik heb er ook eentje voor – ik geloof – 10 of 15 euro. Het is even wat oefenwerk en mijn eigen creaties zien er niet zo mooi uit als deze spatel, maar het is best leuk om af en toe te doen 🙂

 14. Nesrin 30 oktober 2017 op 11:17 am - Beantwoord

  Dat bord van Blond is echt geweldig! Rituals maakt mij ook altijd blij. Dat wetboek voor bloggers lijkt mij heel interessant.

 15. EmilyLotus 30 oktober 2017 op 11:27 am - Beantwoord

  Oh wauw, die spatel vind ik echt heel erg mooi! Prachtige quote.

 16. Annika 30 oktober 2017 op 11:56 am - Beantwoord

  Ik krijg dit jaar een hond voor mijn verjaardag. Het begon als geintje, man vroeg wat ik wilde hebben en ik zei “een puppy natuurlijk, duh”. In plaats van lachen, mocht ik er eentje gaan uitzoeken, dus nu zijn we aan het wachten tot ons hondje deze kant op mag vliegen. Met een beetje mazzel komt ze rond mijn verjaardag ook echt aan, maar dat is nog even afwachten.

  Sowieso iedere keer dat iemand iets voor me meebrengt, omdat ze aan mij dachten toen ze het zagen, vind ik wel bijzonder en vooral heel lief.

  • Romy 31 oktober 2017 op 1:19 am - Beantwoord

   Wauw, wat een ontzettend leuk cadeau, een puppy! Zo spannend dat jullie gezellige gezinsuitbreiding krijgen 🙂 Alvast heel veel geluk met haar!

 17. yvonne 30 oktober 2017 op 12:24 pm - Beantwoord

  Leuke cadeaus hoor. Het mooiste kreeg ik van mijn moeder een kettingje met een mijn sterrenbeeld eraan. Echt heel lief.

  • Romy 31 oktober 2017 op 7:10 am - Beantwoord

   Wat een mooi gebaar, zo’n kettinkje! 🙂

 18. Johanne 30 oktober 2017 op 12:26 pm - Beantwoord

  Jaa, je notitieboekje vind ik dus superleuk! Maar dat wist je al ;-). Volgende keer toch maar eens op zoek haha. Het mooiste cadeau is nog steeds de ketting die mijn vader mij heeft gegeven toen ik dertien was. Ik draag ‘m nog steeds elke dag. Voel me gewoon schuldig als ik ‘m een dagje niet draag. En ALS ik dan een keertje een andere ketting omheb, heb ik die van hem om mijn pols.

 19. Nikita 30 oktober 2017 op 12:43 pm - Beantwoord

  Persoonlijke cadeau’s zijn het allerleukste! Het speciaalste cadeau wat ik ooit kreeg was niet perse heel bijzonder maar de reden wel. Het was rond in de krokusvakantie 2017 en ik had op een avond een serieus grote dip. Ik zat al een hele lange tijd slecht in mijn vel en mijn zusje merkte dat. Ik heb toen mijn hart bij haar gelucht, en ze heeft me toen advies gegeven, naar me geluisterd en me gewoon beter doen voelen door de dingen die ze zei. En de volgende dag was ik gewoon mijn ding aan het doen (lezen, lui zijn want het was vakantie) en mijn zusje was weg. Geen idee naar waar. En ze kwam terug met een zak van de Wibra en Kruidvat. Met snoep, een schriftje en een gigantisch paasei vol met snoep. En toen ik vroeg waaraan ik dat verdiend had zei ze dat ze op zoek was gegaan naar cadeautjes, gewoon omdat ze wilde dat ik me beter voelde. En weet je, het ging mij niet direct om de cadeaus. Maar om het feit dat er iemand om me geeft en wilt dat het beter gaat met mij en dat ik me goed voel. En alleen doordat ze dat zei, voelde ik me een stuk beter.

  • Nikita 30 oktober 2017 op 12:47 pm - Beantwoord

   Trouwens, eventjes reageren op mijn eigen reactie want er schiet me nog iets te binnen. Met Kerst 2015 kreeg ik van oma een sieradensetje. Oorbellen, ketting, en twee armbandjes. En ze zei dat ze dat speciaal voor mij had gezocht omdat ik zij mijn meter is en ze iets speciaals wou doen voor mij. Omdat ik haar bijzondere kleinkind ben. Dat heeft mij toen ook geraakt en toen ik elke keer op bezoek was zorgde ik altijd dat ik iets aanhad van het setje en toonde het ook aan haar. En haar reactie toen, was onbetaalbaar. Maar het maakte haar echt blij. En nu ze gestorven is vorig jaar in september, doet me dat wel een beetje pijn dat dat nu niet meer kan. Daarom heb ik ook elke dag de ketting van dat setje aan. En geloof me, ik vond het vorige week na het douchen niet meteen terug en ik was in paniek aan het raken. Gewoon omdat dit wel echt dingen zijn die je niet wil kwijtspelen.

 20. Lianne 30 oktober 2017 op 12:54 pm - Beantwoord

  Graag gedaan! Wat leuk dat je je bordje vermeld hebt op je blog en dat hij een ereplaats hebt gekregen 🙂 Helaas krijg ik nooit heel erg veel persoonlijke cadeautjes, het zijn vooral meer standaard dingen. Alhoewel Stefan me twee jaar geleden een reisje naar Parijs cadeau heeft gedaan, en dit jaar een gitaar, wat denk ik toch wel erg persoonlijk is en een van de beste cadeautjes ooit!

  • Romy 31 oktober 2017 op 7:21 am - Beantwoord

   Wat een ontzettend lief gebaar van je zusje! Ik kan me voorstellen dat het op zo’n moment eigenlijk niet eens uitmaakt wat het cadeau precies is, maar dat het cadeau op zich al heel veel indruk maakt en je een fijn gevoel geeft. Dat sieradensetje van je oma is ook zo’n lief en dierbaar cadeau. Juist na haar overlijden is dat inderdaad echt iets om te koesteren, zodat ze toch nog een beetje bij je blijft ♥

  • Romy 31 oktober 2017 op 7:22 am - Beantwoord

   Wat lief dat Stefan zo zijn best doet om iets echt bijzonders te geven! Wel jammer dat je verder vaak standaard dingen krijgt! Het hoort er helaas vaak een beetje bij, maar het leukste is het toch wel als je een cadeau krijgt dat net iets persoonlijker is.

 21. Haydée 30 oktober 2017 op 2:55 pm - Beantwoord

  Zo te zien kennen de gevers van deze cadeau’s jou heel goed! Super leuk als je zo’n persoonlijk cadeau krijgt, waarvan je weet dat de gever zijn best heeft gedaan om na te denken wat er bij jou past, en waar je blij van wordt.

  • Romy 31 oktober 2017 op 7:22 am - Beantwoord

   Zeker weten! Het gaat eigenlijk niet eens om het cadeau zelf op zo’n moment, maar vooral om het lieve gebaar dat iemand met zoveel zorg een cadeau voor je heeft uitgekozen 🙂

 22. Kirsten 30 oktober 2017 op 4:18 pm - Beantwoord

  Wat een attent cadeau van je vader! Superleuk dat hij er altijd zoveel moeite in steekt en dat notitieboekje past inderdaad helemaal bij jou 🙂 Ook die roze Rituals vind ik een topper, dat is echt de lekkerste geur uit hun assortiment. Mijn meest bijzondere cadeau was een gepersonaliseerd bassdrumvel dat ik voor mijn 18e verjaardag kreeg.

 23. Irene 30 oktober 2017 op 7:58 pm - Beantwoord

  Oh wauw, dat gepersonaliseerde bord is echt super leuk! Zo’n persoonlijk cadeautje is altijd fijn. Je merkt dan echt dat de persoon van wie je het krijgt, zijn best heeft gedaan om iets uit te zoeken wat echt bij je past.

  • Romy 31 oktober 2017 op 7:23 am - Beantwoord

   Wat een gaaf cadeau zeg! Ik kan me voorstellen dat je daar nog steeds erg blij mee bent! En die roze geur van Rituals is inderdaad echt hemels 🙂

  • Romy 31 oktober 2017 op 7:24 am - Beantwoord

   Precies! Het is zo leuk om te merken dat iemand echt de moeite heeft genomen om iets uit te zoeken dat goed bij jou past 🙂

 24. Kim 30 oktober 2017 op 8:13 pm - Beantwoord

  Fijne dingen zitten daartussen. Kippenvel voor de kookspatel + quote. Heerlijke quote ook.

 25. Jenn 30 oktober 2017 op 8:22 pm - Beantwoord

  Wat een mooie persoonlijke cadeaus! Ik hou ook wel van dingen met een boodschap.

 26. Evelyne 30 oktober 2017 op 8:43 pm - Beantwoord

  Ik kreeg ooit van mijn papa mijn naam in vogels Cadeau. Een tiental (of is het al twintig? de tijd vliegt zo snel!) ging hij met een vogelhandelaar waar hij af en toe werkte, naar Spanje om vogels te importeren en op te halen. Niet ver van waar ze moesten zijn was een toeristisch stadje waar ze op straat je naam in vogels tekenden. Hij heeft zonder twijfel eentje voor mij laten maken. Die hebben we ingekaderd en hangt boven de deur in de gang 🙂 TROTS

 27. Anna 30 oktober 2017 op 8:49 pm - Beantwoord

  Ik kom net toevalling langs je blog via Dagmar, en jeetje wat is je website mooi vormgegeven! Ik ben ook heel sentimenteel met cadeaus, zo heb ik vorig jaar van mijn ouders een prachtig geïllustreerd boek gekregen… Ik moest huilen 😉 En cadeaus geven vind ik een van de beste dingen die er zijn! Een oprecht blij gezicht maakt mij gelukkig. Liefs

 28. Sam - singlereadytomingleblog 31 oktober 2017 op 4:17 am - Beantwoord

  Ik vind persoonlijke cadeautjes ook altijd heel leuk om te krijgen. Ik heb zelf ook een online wishlist die overigens nooit eens iemand volgt hahaha!

  • Romy 31 oktober 2017 op 7:28 am - Beantwoord

   Haha, het is inderdaad altijd even afwachten of mensen je wishlist daadwerkelijk bekijken 😉 Misschien volgende keer een linkje bij je uitnodiging zetten? Haha.

 29. Anna 31 oktober 2017 op 11:16 am - Beantwoord

  Ah wat een leuke cadeautjes! Het wetboek voor bloggers lijkt mij heel interessant. En dat notitieboekje uit Spanje is echt super mooi!

 30. Laura 1 november 2017 op 12:18 am - Beantwoord

  Cadeautjes waarbij iemand echt aan je heeft gedacht van wat jij leuk vindt zijn de beste! De waarde maakt dan ook helemaal niet uit, gaat dan om de gedachte. Ik houd van dat soort cadeautjes!

  • Romy 1 november 2017 op 6:54 am - Beantwoord

   Precies! Het gaat bij dat soort cadeaus al niet meer om het cadeau zelf, maar vooral om de moeite en zorg die iemand erin heeft gestoken. Dat is al zo bijzonder! 🙂

 31. Saskia 1 november 2017 op 9:09 pm - Beantwoord

  Oh zo’n gepersonaliseerd Blond item wil ik ook zeker ooit nog krijgen/aanschaffen<3
  Er zijn vele cadeaus waar ik blij van ben geworden afgelopen jaren. Ik hou echt van persoonlijke cadeaus waar echt de liefde voor het uitzoeken zichtbaar is 🙂

 32. zwartraafje 2 november 2017 op 2:22 pm - Beantwoord

  Oh dat beertje op het einde. Ik verzamel de