Ik ging op speeddate, en dit is wat ik ervan vond!

Ik speeddaten? Ik had je een half jaar geleden vast voor gek verklaard als je met dat voorstel was gekomen. Speeddaten leek me nóg meer awkward dan een gewone date al is. En hoe groot is de kans nu dat je daar dé persoon ontmoet?! Toch wist Lianne mij over de streep te trekken en zo belandde ik afgelopen zaterdagavond – totaal buiten mijn comfortzone – met een paar jongens en enkele andere meiden bij een speeddatesessie. Inclusief knusse tafeltjes, hartjesconfetti en kaartjes met vragen voor de ongemakkelijke momenten. Was het voor herhaling vatbaar? Ik vertel je wat ik ervan vond.

speeddaten ervaring

Speeddaten tussen de katten

Nog even over dat speeddaten, hè?! Het was niet voor niets dat ik me voor déze speeddate-avond wel durfde op te geven. Niet alleen Lianne trok me over die streep, maar ook het feit dat er zeven katten bij het speeddaten aanwezig waren als stille toehoorders. De speeddate-avond vond namelijk plaats in kattencafé Kopjes, een walhalla voor iedere kattenliefhebber die het niet erg vindt om zijn stoel te moeten afstaan aan een schattige viervoeter. Daarom leek juist deze speeddate me wel wat om eens te proberen. En, zo redeneerde ik, als het echt awkward zou worden, kon ik altijd nog de katten gebruiken als gespreksonderwerp of afleidingsmanoeuvre!

Geen verwachtingen

Van tevoren had ik geen flauw idee wat ik van een speeddate moest verwachten. Of nou ja, één ding wist ik zeker: degene tegenover me zou vast en zeker geen kattenhater zijn. Ha, alvast één pluspunt! Verder was ik vooral heel benieuwd wat voor types er op af zouden komen. En wat zou ik hen moeten vragen? Even stond ik dan ook op het punt om te googlen op “ultieme tips voor speeddaten”, totdat ik besloot dat ik maar beter alles op me kon laten afkomen. Totaal zonder verwachtingen en droomprinsillusies reisde ik dus af naar Amsterdam. Je moet bij zo’n speeddate-avond natuurlijk ook niet meteen hopen de liefde van je leven tegen het lijf te lopen.

Mijn eerste ervaring met speeddaten

Tijdens het speeddaten had je precies tien minuten de tijd om elkaar te leren kennen. Je kon elkaar het hemd van het lijf vragen, de kat uit de boom kijken (onbedoeld toepasselijke woordspeling!) of een van de kaartjes met vragen gebruiken om slechte openingszinnen of ongemakkelijke stiltes te voorkomen. Overigens voelde ik mijn wangen rood kleuren toen ik op een van de kaartjes zag staan “Welke 3 albums neem jij mee naar een onbewoond eiland?”. Albums? Ik ken helemaal geen albumtitels, maar luister losse nummers op de radio. Ik praatte er maar ongemakkelijk omheen in de hoop dat ik niet net een muziekliefhebbende jongen op zijn hart had getrapt… Gelukkig was dat dan ook, op een paar stiltes na, het enige echt awkward moment van de avond.

En, nam ik mijn droomprins mee naar huis? 

Al met al was het een geslaagde avond. Het is alleen al leuk en inspirerend om nieuwe mensen te leren kennen, eigenlijk net als wanneer je naar een verjaardag gaat en daar anderen ontmoet. Ik heb gezellige gesprekken gevoerd, leuke antwoorden op vragen gehoord en ondertussen wat katten geaaid. Ik ging niet met een droomprins of een telefoonnummer of vervolgafspraakje naar huis, maar daar ging het me ook niet om. Na een vluchtige zwaai en toch maar ongemakkelijk “Tot ziens” te hebben geroepen, liep ik het Kattencafé weer uit. Geen droomprins, maar wel een gezellige ervaring met speeddaten én een paar kattenharen rijker.

Heb jij weleens meegedaan aan een speeddate?

Volg:
Deel:

60 Reacties

  1. 10 juli 2018 / 06:43

    Klinkt als een leuke ervaring. Droomprins of niet, je hebt ook weer wat date-ervaring opgedaan. Dat zorgt er misschien ook voor dat je een beetje openstaat voor nieuwe dates. Zo werkte dat bij een paar jaar geleden denk ik wel. Als ik niet een paar tinderdates had gehad, had ik denk nooit met mijn huidige vriend afgesproken. Heb je ook niet stiekem een kat meegenomen? ;-)
    Shirley blogde over…17x doen tijdens een stedentrip in Lyon

    • Romy
      Auteur
      10 juli 2018 / 23:26

      Zo denk ik er ook over inderdaad. Het is altijd weer een stukje ervaring dat je opdoet, niet alleen met daten, maar ook als ik bijvoorbeeld een keer met vreemden op een verjaardag ben. Altijd goed om een beetje buiten mijn comfortzone te gaan en sociaal te doen met vreemden ;)
      Overigens ben ik zeker wel verliefd geworden op een paar van de katten. Er wonen echt een paar schatjes in het kattencafé, die mijn hart hebben gestolen :)

  2. 10 juli 2018 / 06:51

    Klinkt leuk en op een locatie die bij je past.

    Ik heb 10 jaar geleden wel eens gespeed date. Echt niets voor mij 😂
    Marije blogde over…Taking a small break

  3. 10 juli 2018 / 07:31

    Ha, wat grappig, speeddaten in een kattencafé. Aangezien een date me wel eens gevraagd heeft of ik wel van katten hield – hij wou later namelijk een kat – denk ik dat het een goede omgeving is om af te spreken als je zo’n grote dierenvriend bent. Wat je beschrijft klinkt heel gezellig, maar ik weet niet of ik ooit zelf zou hebben durven speeddaten. Mijn man heb ik spontaan ontmoet, dus gelukkig hoef ik me geen zorgen meer over die vraag te maken. ;-)
    Josephine blogde over…Zien: Het Pauperparadijs in Carré

    • Romy
      Auteur
      10 juli 2018 / 23:31

      Als het een must is dat je partner van dieren houdt, is het kattencafé wat dat betreft een ideale manier om jongens die dat niet zijn uit te sluiten, haha. Op zich is dat niet eens iets waar ik zelf direct op let. Ik zou niet kunnen samenleven met iemand die dieren haat, maar zou er wel mee kunnen leven als mijn vriend bijvoorbeeld mijn kat liever een beetje links laat liggen. Zeg ik nu in ieder geval ;)
      Het speeddaten was inderdaad een hele ervaring en ook best spannend, maar toch ben ik blij dat ik het heb gedaan. Alhoewel ik stiekem nog steeds hoop ooit spontaan een jongen te ontmoeten. Dat lijkt me toch net iets makkelijker en minder onzeker. Bij dates weet je toch nooit hoe de ander er instaat ;) Wie weet ooit!

    • Romy
      Auteur
      10 juli 2018 / 23:33

      Het Kattencafé is inderdaad al een heel leuke omgeving op zich. En net wat je zegt, het leuke aan een speeddate is eigenlijk dat het voor iedereen spannend en nieuw is. Dat maakt het allemaal al iets minder ongemakkelijk ;)

  4. 10 juli 2018 / 07:46

    Lijkt me wel een leuke ervaring! Ik heb het nooit gedaan maar als ik single zou zijn , zou ik mij er misschien ook wel aan durven wagen. Het spreekt me wel aan dat je gewoon super kort met iedereen kennis kan maken want vaak heb je niet meer nodig om te ervaren of er een klik is of niet.
    Irene blogde over…Deze week #19

    • Romy
      Auteur
      10 juli 2018 / 23:34

      Zeker een goed punt! Je weet vaak al wel na korte tijd of het klikt met iemand en wat dat betreft is een speeddate eigenlijk best handig. Leuk om te horen dat jij, mocht je single zijn geweest ;), een speeddate ook wel had zien zitten.

  5. 10 juli 2018 / 08:44

    Ah, als je geen albumtitel kent is dat het antwoord. Je zou een radio meenemen, omdat je geen albums luistert. Geen muziekliefhebber die je daarmee op het hart trapt. Sterker nog, een leuke jongen die juist erg van muziek houdt, maakt in zijn hoofd met een een lijstje met 10 albums die hij je graag zou laten horen. En daarmee verbreed jij dan weer je muzikale horizon. En dan neemt hij je bij jullie 5 jarig amniversary mee naar een onbewoond strand, en de luisteren jullie naar die albums… okay, ik heb veel fantasie.
    Leuke avond gehad. Ook geen kat ontmoet waar je voor terugkomt?

    • Romy
      Auteur
      10 juli 2018 / 23:37

      Haha, heerlijk die fantasie! Ik kijk zelf iets te veel romcoms, dus ik ga graag mee in dat soort romantische fantasieën. Uiteindelijk heb ik inderdaad maar gewoon gezegd dat ik geen albums ken, maar alleen losse nummers. De jongens kwamen niet met zulke romantische ideeën als jij, maar dat was zeker leuk geweest ;)
      Voor de katten kom ik zeker nog eens terug naar het kattencafé. Ik ben er hiervoor ook al een paar keer geweest voor de katten en die zijn te lief en leuk om nooit meer terug te komen :)

    • Romy
      Auteur
      10 juli 2018 / 23:39

      Grappig hoe het wereldje, ook op datinggebied, soms zo klein is dat je Tinderdate via via een bekende is :) Zelf zou ik overigens ook het liefst iemand in het echt tegenkomen, maar over het algemeen bevind ik me nogal in een meidenbubbel met mijn hobby’s en studie- en werkachtergrond ;)

  6. 10 juli 2018 / 09:32

    Wat grappig en leuk om te lezen! Speeddaten heb ik nog nooit gedaan, dus heb ik dan ook geen ervaring in en ik ken ook niemand in mijn omgeving die dat heeft gedaan. Ik denk ook niet dat ik het zou durven, haha!

    • Romy
      Auteur
      10 juli 2018 / 23:40

      Dankjewel! Het was ook best wel leuk, zeker met het kattencafé als omgeving! :) Kattencafé Kopjes is trouwens sowieso een aanrader om eens naartoe te gaan. Het is echt een leuke plek voor iedere kattenliefhebber.

    • Romy
      Auteur
      10 juli 2018 / 23:41

      Een beetje ongemakkelijk was het speeddaten zo af en toe wel inderdaad ;) Maar gelukkig scheelt het al als er katten om je heen zijn! En het voordeel is dat iedereen zich ietwat ongemakkelijk voelt, waardoor je niet de enige bent die soms even niet wat wat te zeggen ;)

  7. 10 juli 2018 / 10:20

    Zo ontzettend leuk dat je het toch gedaan hebt! En ach, droomprins of niet, je bent in ieder geval een leuke ervaring rijker en dit heb je toch maar weer mooi overwonnen! Supergoed van je <3 En fijn dat de katten je natuurlijk veel goed gedaan hebben :)

    • Romy
      Auteur
      10 juli 2018 / 23:42

      Dankjewel voor je lieve reactie! ♥ En voor de leuke tip natuurlijk! Was een erg leuke ervaring en een bezoekje aan het kattencafé is sowieso nooit verkeerd :D

  8. 10 juli 2018 / 11:08

    Wat leuk om te lezen dat je het leuk hebt gehad. Ik heb het nooit gedaan, omdat ik vrij vroeg (22 jaar) ‘voorzien’ was en in die tijd date je volgens mij ook niet zo snel (je had nog geen tinder en amper internet ook ;-)).

    Het kattencafé is wel een fijne locatie, weet je in ieder geval zeker dat je potentiële prins geen kattenallergie heeft.

    • Romy
      Auteur
      10 juli 2018 / 23:44

      Precies! Je kunt er in deze omgeving in ieder geval van op aan dat je datingpartner wel van dieren zal houden en niet allergisch is ;) Dat is al een klein pluspunt!
      Alhoewel het me nog steeds het fijnst lijkt om ooit iemand in het echt tegen te komen. In sommige opzichten lijkt dat me toch iets relaxter dan iemand via daten leren kennen, alleen al omdat je dan zeker(der) weet dat iemand niet direct na de date met het volgende meisje op stap gaat of weer verder gaat met swipen ;)

    • Romy
      Auteur
      10 juli 2018 / 23:45

      Lief dat je dat zegt! Daar ben ik gelukkig ook wel van overtuigd :)

  9. 10 juli 2018 / 12:19

    Een complete out of my comfort voor jou! Spannend om die dingen te proberen, maar dat is ook leuk! Speeddaten zou trouwens niks voor mij zijn, ik voel mij daar niet goed bij. Maar ieder zijn keuzes natuurlijk! En een gezellige avond is altijd mooi meegenomen en zeker tussen de katten!

    Trouwens, leuk weetje! Ik had wat opzoekingswerk gedaan, vandaag volg en reageer ik al een jaar trouw op je blog! En wat voor een jaar. Je blog is fantastisch en ik zou me geen dag zonder kunnen bedenken. Vaker Vrolijk is net als bij jou, bij mij een stukje van mijn leven en routine geworden! Dankjewel Romy, je hebt echt een hele mooie blog en ik heb er al heel veel blijdschap en vreugde uitgehaald! Maar wat het nog beter maakte, zijn je reacties en blogs op momenten dat ik het eventjes niet meer wist. Denk aan de wanhoop tijdens mijn perfectionisme, tijdens stage in maart. Blijf zo doorgaan! Ik volg je blog met veel liefde nog verder! :)
    Nikita blogde over…Ik ben GESLAAGD!

    • Romy
      Auteur
      10 juli 2018 / 23:48

      Wauw, ik word helemaal stil en verlegen van je superlieve reactie. Wat een onwijs mooie woorden! Dankjewel! Ik heb net zo veel van deze lieve reactie genoten als van alle eerdere, fijne reacties die je op mijn blog hebt achtergelaten. Ik lees ze steeds met veel plezier en het doet me alleen maar nóg meer goed om te horen dat je iets aan mijn antwoorden op jouw reacties hebt. Je bent een topper en ik voel me vereerd dat je mijn blog leest én me een stukje durft te vertellen over het mooie en dappere pad dat jij aflegt en over de prachtige overwinningen die jij al hebt gedaan ♥ Dankjewel daarvoor!

    • Romy
      Auteur
      10 juli 2018 / 23:48

      Haha, dat zeker! Zo’n speeddate is alleen al een leuke ervaring om weer voldoende gespreksstof te hebben ;)

    • Romy
      Auteur
      10 juli 2018 / 23:49

      Dankjewel voor je lieve reactie! Ik stond er inderdaad ook precies zo in: het voelde goed om eens ver buiten mijn comfortzone te gaan, ongeacht het resultaat van de speeddate-avond :)

  10. 10 juli 2018 / 13:57

    Leuk dat je het geprobeerd hebt en ook een veel betere setting dan die keer dat ik het met een groep vriendinnen deed een aantal jaar terug. Was een grote grap, maar er zijn tóch relaties uit voortgekomen. Dat had niemand verwacht! Je bent er met een zeer gezonde instelling ingegaan. Kun je ook weer van je bucket list afstrepen!

    • Romy
      Auteur
      10 juli 2018 / 23:54

      Precies! Ik ben toch weer een ervaring rijker van iets wat me op zich wel grappig leek om nog eens te proberen ;)
      Wat bijzonder trouwens dat uit jouw vriendengroep een paar mensen wel een relatie hebben overgehouden aan de speeddatesessie. Dat hoor je niet zo vaak volgens mij. Is het toch een geslaagde avond geweest dus! :)

  11. 10 juli 2018 / 15:43

    Vind het stoer dat je bent gegaan! Ik had het zelf denk ik niet gedurfd hoor. Lijkt me erg spannend! Het klinkt in ieder geval wel als een leuke avond, ondanks dat je je prins nog niet hebt gevonden. Gelukkig kijk je er zelf leuk op terug en daar gaat het om! Ik wil ook echt nog een keer naar een kattencafé!
    Sandra blogde over…Het leed dat niet kunnen ontspannen heet

    • Romy
      Auteur
      10 juli 2018 / 23:54

      Ja, het kattencafé is echt een aanrader! Zo leuk om daar tussen de katjes te zitten, zeker als kattenliefhebber natuurlijk ;) Mocht je ooit gezelschap zoeken om mee naar het kattencafé te gaan, let me know! Ik ga graag met je mee :D

  12. 10 juli 2018 / 15:46

    Ik weet echt niet of ik dat zou durven hoor. Zo gaaf dat je gewoon uit je comfort zone bent gestapt. En wat fijn dat je het leuk hebt gehad, droomman of niet. Lijkt me sowieso een goede ervaring, wie weet wat er in de toekomst nog volgt. En idd, mannen die van katten houden hebben altijd een stapje voor op de rest, haha!
    Johanne blogde over…Mini-reisgids voor de mooiste regio van Spanje: Galicië

    • Romy
      Auteur
      10 juli 2018 / 23:56

      Haha, absoluut! Ik zou nooit een leuke jongen afwijzen om het feit dat hij niet zo veel met katten heeft, maar stiekem vind ik het wel een leuk pluspunt als een jongen net zo gek is op katten als ik ;)

  13. Wendy (B)
    10 juli 2018 / 16:08

    Ik zou echt niet durven…

  14. 10 juli 2018 / 17:50

    Wat grappig dat je speeddaten een kans hebt gegeven! Leuk dat het in het kattencafé was (dat vind ik echt een geweldig café!). Als ik single zou zijn, dan zou speeddaten mij ook wel leuk lijken om eens te doen! Maar ik heb al 3,5 jaar een hele lieve vriend, dus ik denk ook niet dat speeddaten er voor mij in zit. In elk geval leuk om te lezen hoe jij het hebt ervaren!
    Meaghan blogde over…Happy moments of the month (2)

    • Romy
      Auteur
      10 juli 2018 / 23:58

      Jáá, het Kattencafé is zó leuk :) Ik kom er graag! Leuk om te horen dat jij speeddaten, als je geen vriend zou hebben, ook wel zou zien zitten. Ik vond het ook leuk om eens meegemaakt te hebben.

  15. 10 juli 2018 / 18:44

    Super stoer dat je dit hebt gedaan! Ik zat er laatst toevallig aan te denken om ook eens zoiets te gaan doen. Misschien moet ik toch eens gaan rond kijken of je hier in de buurt ook mogelijkheden hebt.

    • Romy
      Auteur
      10 juli 2018 / 23:59

      Leuk om te horen dat jij zo’n speeddatesessie misschien ook wel ziet zitten. Ik zou zeggen: probeer het eens. Proberen kan altijd en het scheelt dat ook alle andere aanwezigen het een beetje ongemakkelijk vinden. Dat maakte het voor mij in ieder geval een stuk makkelijker dan ik van tevoren dacht :)

  16. 10 juli 2018 / 19:43

    Ik deed nog nooit aan speeddaten, maar wel aan internetdaten. Enfin, 1x. Het was redelijk ongemakkelijk en het verliep niet zoals het moest lopen. Ook niet achteraf.. Ik heb er ondertussen mijn buik van vol. Als ik ooit de ware zou tegenkomen, dan zal die toch gewoon mijn pad moeten bewandelen ;)
    Evelyne blogde over…5 doelen die ik wil behalen deze zomer | Update #1

    • Romy
      Auteur
      11 juli 2018 / 00:01

      Ik geef je groot gelijk, hoor! Mijn ervaringen met internetdaten zijn ook niet al te best. Niet voor niks heb ik dat nu een beetje losgelaten en hoop ik toch stiekem ooit iemand in het echt tegen te komen ;) Speeddaten vond ik overigens wel wat minder ongemakkelijk dan internetdaten, juist omdat je elkaar eigenlijk in het echt voor het eerst spreekt en ziet in plaats van eerst een hele digitale keuring te moeten doen en ongemakkelijke gesprekjes via internet te moeten voeren ;)

  17. 10 juli 2018 / 21:20

    Topper ben je, dat je het gewoon doet! Fijn dat je hebt leuk hebt gehad, een ervaring die niemand je mee afneemt :-)

    • Romy
      Auteur
      11 juli 2018 / 00:01

      Dankjewel voor je compliment! :) Ik ben achteraf ook blij dat ik het heb gedaan, ook al was het best spannend.

  18. 11 juli 2018 / 17:32

    Wat leuk en stoer dat je dat gedaan hebt! Ik kan me geen betere locatie voorstellen dan een kattencafe 😁. Ik heb ook weleens gespeedatet, maar daar kwam ook niks uit. Was wel een interessante ervaring!

    • Romy
      Auteur
      11 juli 2018 / 21:35

      Ja, speeddaten is toch al een hele ervaring op zich! :) En het kattencafé is en blijft gewoon een superleuke plek. Dan wordt een speeddate al bijna vanzelf leuk ;)

    • Romy
      Auteur
      11 juli 2018 / 21:38

      Ja, een kattencafé is alleen al zo’n leuke plek. Ik kom er (ook buiten het speeddaten om) graag :) En ik moet toegeven dat de katten bij het speeddaten wel een welkome afleiding zijn, haha. Alleen al zodat je op een ongemakkelijk moment katten kunt aaien in plaats van aan je kleding en haar te plukken, haha.

  19. 11 juli 2018 / 21:13

    Allereerst super vet dat het kattencafé dit had georganiseerd, dat is nog eens leuk out of the box denken van ze! Second, ik vind het zo stoer van e dat je gewoon bent gegaan. Dat had ik je al op Twitter verteld, maar ik doe het graag nog eens! Geen prins op het witte paard, maar wel een ervaring en leuk verhaal rijker, toch? :) Jouw prins komt nog wel, weet ik zeker!!
    Justine blogde over…My life in photos – juli 2018 #2

    • Romy
      Auteur
      11 juli 2018 / 21:42

      Wat een lieve reactie! Dankjewel! ♥
      Ik vond het kattencafé ook zo’n leuke locatie hiervoor. Alleen al daarom kon ik niet anders dan me hier toch maar voor opgeven, hoe spannend ook :) En inderdaad, ik ben weer een ervaring en een leuk verhaal rijker! :)

  20. 12 juli 2018 / 18:52

    Alhoewel ik dus geen kattenmens ben, lijkt het speeddaten me op die manier best leuk. Maar heb dat dus nog nooit gedaan, überhaupt nog nooit gedate. (Gewoon al 20 jaar samen met mijn man)
    Jacqueline blogde over…Comfortabele en zomerse klaprozenjurk

    • Romy
      Auteur
      13 juli 2018 / 00:26

      Het kattencafé als omgeving maakte het speeddaten al meteen een stuk leuker en minder ongemakkelijk voor mij :)
      Wat mooi trouwens dat je al zo lang samen bent met je man! Tegen een mooie en stabiele relatie kan natuurlijk geen enkele speeddate-avond op :)

  21. 14 juli 2018 / 01:04

    Klinkt heel leuk, vooral omdat het tussen de katten is :-D

    • Romy
      Auteur
      14 juli 2018 / 09:50

      Absoluut! Dat maakte het net nog net iets leuker :)

  22. 14 juli 2018 / 08:05

    Super leuk dat je dit hebt gedaan! Het hoeft inderdaad niet te zijn met het doel om met een droomprins(es) de deur uit te lopen. Ik denk ook niet dat de insteek moet zijn, want dan wordt het helemaal geforceerd. Maar contacten leggen is altijd zo waardevol. Ook al zijn ze kort. Het voegt wat toe aan het leven en aan je eigen ontwikkeling. Contacten met anderen zijn leerzaam en de één net wat meer dan de ander. Dus het levert je altijd iets op, hoe dan ook.
    Sheila blogde over…Favorieten: 8 x jeugdsentiment

    • Romy
      Auteur
      14 juli 2018 / 09:52

      Dat zeker! Ik merk zelf ook dat het me goed doet om soms eens totaal nieuwe mensen te leren kennen, ook al is het maar voor even. Het is altijd fijn om eens met totaal iemand anders te praten en soms levert het je ook weer mooie inzichten of inspirerende gesprekken op, zelfs als je diegene daarna nooit meer ziet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge