Eens in de zoveel tijd haal ik een bezem door mijn kamer. Dan maakt mijn talent voor hoarden plaats voor enorme opruimwoede en moet er van alles weg. Een deel doe ik naar de kringloopwinkel, maar sommige spullen zet ik liever op Marktplaats. Zo houd ik er zelf ook nog iets aan over en maak ik een ander weer blij met mijn oude spullen. Diegene vrolijk, ik vrolijk. Spullen verkopen via Marktplaats is alleen een taak apart. Wat werkt wel en wat niet? Op basis van mijn eigen ervaringen in de loop der jaren geef ik 7 verkooptips. Dit heeft mij geholpen om mijn oude spullen te verkopen via Marktplaats.

marktplaats verkopen tips

1. Maak een duidelijke foto van je product

Als je zelf weleens spullen via Marktplaats koopt, dan weet je vast hoeveel verschil een goede foto kan maken. Zelfs het mooiste jurkje ziet er een stuk minder mooi uit op een donkere foto met de tegelvloer als achtergrond. Daarom probeer ik zelf mijn foto’s vaak overdag bij goed licht te maken tegen een lichte achtergrond. Zo komt het product beter naar voren. Bij kleding vind ik het zelf vaak prettig om ook een foto te hebben waarop te zien is hoe de kleding staat (bijvoorbeeld op een foto van jezelf, waarbij je je hoofd wegsnijdt voor je eigen privacy). Zo krijg je als koper een goed beeld.

2. Kies een prijs in plaats van ‘bieden’

Iedereen moet natuurlijk doen waar hij zich prettig bij voelt, maar zelf merk ik dat producten vaak beter verkopen als ik er een prijs bij zet. Kies ik toch voor bieden? Dan vul ik vaak een minimumbod in. Zo weten geïnteresseerden meteen waar ze aan toe zijn, terwijl ze bij de optie ‘bieden’ werkelijk geen idee hebben welke prijs je in je hoofd hebt. Ook voorkom je daarmee de nodige frustraties vanwege bieders die heel ver onder de prijs gaan zitten die jij in je hoofd hebt.

3. Kijk even naar je ‘concurrenten’

Voordat ik een advertentie op Marktplaats zet, kijk ik altijd naar andere advertenties van hetzelfde product. Vaak geeft dit me een goed beeld van de prijs die ik ervoor kan vragen. Meestal probeer ik net iets onder de gemiddelde vraagprijs te gaan zitten. Dan hebben mensen meteen een reden om juist bij jou dit product te kopen. Ook kan het helpen om soms een kijkje te nemen bij de omschrijving van andere aanbieders. Niet om te kopiëren en plakken natuurlijk, maar het kan je wel wat inspiratie opleveren.

4. Te laag bod? Doe een tegenvoorstel!

Een van mijn grootste irritaties bij verkopen via Marktplaats is toch wel als mensen heel laag bieden. Laatst bood ik bijvoorbeeld een pakket van 20 kilo scrapbookpapier aan, waar ik graag van af wilde. Ik vroeg er maar €15,- voor, maar kreeg vervolgens een reactie van iemand die er nog minder voor wilde betalen. Mijn advies: reageer altijd als je een bod ontvangt. Maak duidelijk dat je niet wilt zakken in prijs of ga tussen jouw vraagprijs en het bod in zitten. Het is bij mij al meerdere keren voorgekomen dat ik op die manier toch nog iets voor een leuke prijs kon verkopen.

5. Vermeld de verzendkosten in je advertentie

Kopers willen vaak weten waar ze aan toe zijn als ze iets via Marktplaats kopen. Niet alleen qua prijs en product, maar ook wat betreft de verzendkosten. In het begin kreeg ik vaak e-mails over de hoogte van de verzendkosten, maar tegenwoordig vermeld ik de verzendkosten altijd in mijn advertentie. Zo voorkom je teleurstellingen van mensen die toch niet geïnteresseerd zijn als ze over de hoge verzendtarieven horen. Heb je ook een DHL- of Kiala-verzendpunt in de buurt? Dan kan het goed zijn om ook het tarief voor verzending via DHL of Kiala te vermelden in je advertentie. Die twee bedrijven versturen pakketjes namelijk een stuk goedkoper dan PostNL.

6. Maak je advertentie SEO-proof

Als ik zelf zoek naar bijvoorbeeld jurkjes van Steps op Marktplaats, dan probeer ik vaak allerlei zoektermen uit. Pas laatst realiseerde ik me dat je Marktplaats-advertenties ook SEO-proof kunt maken door meerdere van dat soort zoektermen in je titel en advertentietekst te gebruiken. Verkoop je bijvoorbeeld een jurkje? Dan kan het helpen om in de titel het merk, de maat, de kleur en het materiaal vermelden. Is het een roze jurk? Dan gebruik ik zelf meerdere keren de combinatie ‘roze jurk’ in mijn advertentietekst. Wie weet komt er zo nog iemand via Google bij mijn advertentie uit.

7. Kijk ook eens op Facebook-groepen als alternatief voor Marktplaats 

Een nadeel van Marktplaats vind ik dat er best veel tijd in gaat zitten om een advertentie online te plaatsen. Ook werkt Marktplaats met een bepaald algoritme, waardoor je advertenties niet altijd bovenaan verschijnen in een rubriek. Sinds een tijdje probeer ik daarom soms Facebook-groepen uit om spullen te verkopen. Vaak heb je in elke regio wel een verkoopgroep en soms zijn er ook groepen voor bepaalde producten. Ik zit bijvoorbeeld in een Facebook-groep waar je je oude hobbyspullen kunt verkopen. Als ik daar spullen voor scrapbooken aanbied, ben ik die vaak een stuk sneller kwijt dan op Marktplaats. Ideaal!

Verkoop jij weleens spullen via Marktplaats? Wat is jouw beste verkooptip? 

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. marije 17 juli 2017 op 6:15 am - Beantwoord

  Ik ben gestopt met verkopen via marktplaats. Ik werd zo moe van dat heen en weer mailen en dan niets meer horen of onredelijke biedingen. Meestal neem ik het nu mee naar de IJhallen.

 2. Aneta 17 juli 2017 op 6:40 am - Beantwoord

  Vroeger verkocht ik mijn spullen op marktplaats. Ze gingen als warme broodjes over de toonbank. Nu lukt dat helaas niet meer zo goed. Ik wist niet dat je je advertentie ook SEO proef kon maken. Weer wat geleerd!

 3. Darina 17 juli 2017 op 6:41 am - Beantwoord

  Ik heb de laatste paar keren niet zulke leuke ervaringen met Marktplaats. Ze kwamen gewoon niet opdagen! Toen was ik er wel klaar mee 🙂

  • Romy 17 juli 2017 op 9:35 pm - Beantwoord

   Oh wat balen zeg! Ik kan me voorstellen dat je dan een beetje klaar bent met Marktplaats. Ik heb dat zelf ook weleens meegemaakt en vind het ook superfrustrerend.

 4. Jonna@Burgertrutjes 17 juli 2017 op 7:26 am - Beantwoord

  Heb zelf een haat-liefde verhouding met Marktplaats. Heb er al veel leuke items gekocht en verkocht. Goede tip van je om op meerdere zoekwoorden te zoeken. Mijn tip? Blijf realistisch in je vraagprijs.

 5. Maaike 17 juli 2017 op 7:44 am - Beantwoord

  Goede tips! Ik wissel nog wel eens af met ‘bieden’ en het noemen van een vraagprijs. Soms is het een gunstiger en soms het ander. Maar vraag me niet waarom, heb er geen theorie over :). Ik doe veel met marktplaats, die app is ook gewoon erg handig. Maar wat is het irritant als mensen niet komen opdagen zeg. Ik snap dat niet. Of dat ze vragen of je het wil opsturen en vervolgens maken ze niks over. Dus stuur nooit wat op zonder dat het geld binnen is. Heb ik 1 keer gedaan omdat diegene zo’n zielig verhaal had. Daarna nog heel veel smoesjes gekregen, maar geen geld.

 6. Oui Nathalie 17 juli 2017 op 8:47 am - Beantwoord

  SEO-proof vind ik een hele handige tip!
  Ik heb nogal wat negatieve ervaringen met marktplaats maar kleine spulletjes zoals kleding en interieurspulletjes verkoop ik nog wel!
  Bij grote interieur spullen zoals mijn tv meubel heb ik heel veel gedoe en ‘rare mensen’ over de vloer gehad. Dat doe ik liever niet meer!

  Liefs, Nathalie

 7. Josephine 17 juli 2017 op 9:25 am - Beantwoord

  Bedankt voor de tips. Mijn eigen tips zijn inderdaad ook een goede foto én een prettig leesbare tekst. Sommige advertenties zijn zo slecht geschreven, dat ik het gevoel krijg dat de verkoper niet serieus is. Verder maak ik belangrijke teksten vaak vet, zoals: “Alleen afhalen in /plaatsnaam/” . Dit om teleurstelling te voorkomen.

  • Romy 17 juli 2017 op 9:36 pm - Beantwoord

   Een realistische vraagprijs is inderdaad ook heel belangrijk! Ik herken de haat-liefdeverhouding wel een beetje trouwens. Er zijn ook momenten waarop ik Marktplaats echt enorm frustrerend vind 😉

  • Romy 17 juli 2017 op 9:40 pm - Beantwoord

   Ik kan me voorstellen dat bieden ook weleens beter werkt. Ik gebruik die optie zelf weleens als ik geen idee heb wat iets waard is.
   Maar mensen die niet komen opdagen of die geen geld overmaken, zijn echt heel frustrerend. Ik had laatst iemand die een half uur te vroeg kwam, waardoor ik nog niet thuis was. Het product lag wel klaar en mijn moeder was er wel, dus zij handelde het af. Maar de koper zei (bewust) dat het €7,50 kostte in plaats van €10,- en mijn moeder wist natuurlijk van niets. Vervolgens heeft die vrouw nooit meer op mijn mails gereageerd. Zo flauw en dat allemaal om €2,50… Heel verhaal, maar ik geloof dat ik even mijn frustratie kwijt moest, haha 😉

  • Romy 17 juli 2017 op 9:41 pm - Beantwoord

   Wat jammer dat je zoveel slechte ervaringen hebt met Marktplaats! Ik kan me voorstellen dat het soms bij grote dingen ook niet altijd werk. Er zijn altijd mensen die voor een dubbeltje op de eerste rij willen zitten… Gelukkig heb je wel goede ervaringen met kleding en interieurspullen verkopen!

  • Romy 17 juli 2017 op 9:42 pm - Beantwoord

   Goede tip van belangrijke teksten vet maken! En inderdaad, soms zijn advertenties zo slecht geschreven. Ik heb ooit een boekje gelezen over kromme teksten in Marktplaats-advertenties en dat waren er heel wat 😉

 8. Bente 17 juli 2017 op 9:37 am - Beantwoord

  Ik heb zelf persoonlijk nog nooit wat verkocht via marktplaats. Of gekocht..

  Mijn vriend heeft wel wat spullen op marktplaats gezet die we over hadden van ons huis (zoals deuren), maar die waren gratis af te halen 😉

 9. yvonne 17 juli 2017 op 10:18 am - Beantwoord

  Die Seo tips vind ik heel handig! Zelf doe ik niet aan onderhandelen. Mijn vraagprijs staat erbij en take it or leave it. ( staat ook altijd in mijn advertentie dat ik geen lagere biedingen accepteer.)Ik kan er heel slecht tegen als mensen echt verwachten dat je dure goede spullen bijna voor niks wegdoet. Dan denk ik: het ligt hier niet in de weg. Mijn tip: Heb geduld, verkopen doe je het( tenminste ik) uiteindelijk toch wel.

  • Romy 17 juli 2017 op 10:38 pm - Beantwoord

   Goed idee om in je advertentie te vermelden dat je niet aan lagere biedingen doet! Dat voorkomt al veel frustraties, denk ik. Geduld hebben is inderdaad ook een goede tip. Ik probeer ook vaak voet bij stuk te houden en merk dat ik vaak uiteindelijk mijn spullen dan wel voor de vraagprijs verkoop.

 10. Loes 17 juli 2017 op 11:06 am - Beantwoord

  Handige tips dit! Eigenlijk verkoop ik nooit iets via Marktplaats, wel eens via Bol.com. Maar dat werkt toch net even wat anders! Ik heb ook het gevoel dat werbsites zoals United Wardrobe, Facebook en Instagram steeds meer gebruikt worden voor verkoop, ipv Marktplaats.

  • Romy 17 juli 2017 op 10:39 pm - Beantwoord

   Ja klopt, dat idee heb ik ook! Social media en apps worden steeds populairder om spullen te verkopen. Bol.com heb ik ook weleens geprobeerd voor mijn oude studieboeken en dat is inderdaad ook best handig. Ik vond alleen het printen van de etiketten altijd zo’n gedoe, omdat mijn laptop niet aan een printer verbonden is 😉

 11. Danique 17 juli 2017 op 11:18 am - Beantwoord

  Handige tips voor degenen die hier gebruik van maken. Ik zelf verkoop eigenlijk nooit iets via Marktplaats. Mijn moeder verkocht vaak kleding, maar ze is toch overgestapt naar een tweedehandswinkel. Scheelt toch een hele hoop moeite vind ik.

  • Romy 17 juli 2017 op 10:40 pm - Beantwoord

   Ik kan me voorstellen dat je voorkeur toch uitgaat naar een tweedehandswinkel! Met sommige spullen kies ik er ook meteen voor om het gewoon weg te geven. Het scheelt inderdaad vaak wel wat gedoe.

 12. Sylvia 17 juli 2017 op 11:56 am - Beantwoord

  Ik vind marktplaats heerlijk om spulletjes te kopen maar verkopen is echt een crime haha. Ben blij dat het voor jou wel werkt?

 13. Anna 17 juli 2017 op 12:04 pm - Beantwoord

  Ahhh, ideaal dit! Ik heb ook weleens verkocht via Marktplaats, maar ik deed echt maar iets… Haha! Deze tips kan ik zeker gebruiken :). En inderdaad: mooie foto’s vind ik ook altijd heel belangrijk! Als iemand die niet van het product gemaakt heeft, hoef ik het al bijna niet meer… Ha!

  • Romy 17 juli 2017 op 10:43 pm - Beantwoord

   Ja, zo herkenbaar! Ik kan ook echt afknappen op een jurkje als de foto erbij niet mooi is. Leuk dat je wat aan mijn tips hebt 🙂 Ik ben zelf ook echt door schade en schande wijzer geworden in de loop der jaren wat betreft Marktplaats 😉

 14. Nesrin 17 juli 2017 op 12:29 pm - Beantwoord

  Fijne tips geef je. Ik vind het toch altijd een gedoe op MP en geef spullen eerst liever weg aan bekenden of mensen die het goed kunnen gebruiken.

  Fijn dat het voor jou wel werkt 😉

 15. Rebecca 17 juli 2017 op 12:54 pm - Beantwoord

  De hoop op marktplaats heb ik een beetje opgegeven. Ik verkoop regelmatig mijn items maar kom er nooit vanaf. Vervolgens breng ik het dan maar naar de kringloop omdat ik er van af wil haha

 16. Elisabeth 17 juli 2017 op 1:31 pm - Beantwoord

  ik verkoop heel soms wel eens wat via marktplaats of facebook. kopen doe ik er af en toe ook. voor boeken heb ik besloten om het via bol.com te doen. vind ik beter werken. wel goede tips 😉

 17. Annika 17 juli 2017 op 2:01 pm - Beantwoord

  Ik verkoop eigenlijk nooit iets via Marktplaats, wel laatst een kinderfiets op de kop getikt voor een tientje.

  • Romy 17 juli 2017 op 11:00 pm - Beantwoord

   Ik kan me voorstellen dat je spullen weggeven dan fijner vindt. Het heeft inderdaad wel wat voeten in de aarde om via Marktplaats te verkopen. Maar als ik eenmaal wat dingen aan het plaatsen of inpakken ben, vind ik het soms ook wel een leuk klusje 🙂

  • Romy 17 juli 2017 op 11:01 pm - Beantwoord

   Ah wat frustrerend! Dan kun je inderdaad maar beter meteen naar de kringloopwinkel gaan 😉 Ik heb ook wel een beetje en haat-liefdeverhouding met Marktplaats. Soms kan het ook megafrustrerend zijn helaas.

  • Romy 17 juli 2017 op 11:01 pm - Beantwoord

   Ja, Bol.com werkt zeker goed voor boeken! Zelf heb ik daar ook weleens wat gekocht en verder vind ik het fijn om Marktplaats en Facebook een beetje af te wisselen 🙂

  • Romy 17 juli 2017 op 11:02 pm - Beantwoord

   Oh wat een goede aankoop! Echt een vondst voor zo weinig geld!

 18. Jessica J. 17 juli 2017 op 2:40 pm - Beantwoord

  Ik heb een haat-liefdeverhouding met verkoopssites. Aan de ene kant is het ontzettend handig, want een groot aantal meubels die in ons appartementje staan heb ik tweedehands op de kop kunnen tikken. Aan de andere kant word ik zo ontzettend moe van die mensen die je mailen en vervolgens niets meer laten horen, die onredelijke prijzen willen geven, …

  • Romy 17 juli 2017 op 11:03 pm - Beantwoord

   Heel herkenbaar wat je zegt! Ik heb ook zo mijn momenten waarop ik flink baal van de verkoopsites. Die te lage biedingen zijn inderdaad wel frustrerend. Maar toch zou ik geen afscheid van Marktplaats kunnen nemen en vind ik het wel een hele handige site 🙂

 19. marleen 17 juli 2017 op 2:51 pm - Beantwoord

  Ik vind de meeste mensen die reageren op marktplaats echt droeftoeters, haha! Ik heb wel een keer oude Nintendo spelletjes verkocht voor heel veel geld, dat was wel tof :’)

 20. Esmee 17 juli 2017 op 7:13 pm - Beantwoord

  Die tip van bieden is eigenlijk wel heel waar. Ik vind het vaak moeilijk om een prijs te bedenken, maar dan krijg je dus altijd van die handelaren die dan voor iets wat voor 100,- al goedkoop is gewoon 12,- gaan bieden… zo vermoeiend is dat. Ook balen als je met iemand afspreekt en die gewoon helemaal niks meer van zich laat horen en niet komt opdagen. Best een uitkomst, dat marktplaats, maar ik ben het liever kwijt dan rijk!

 21. Merel 17 juli 2017 op 8:14 pm - Beantwoord

  Ah, thanks! Ik kies meestal gewoon voor ‘bieden’, lekker makkelijk. Snap ook ergens wel dat het sneller verkoopt als je zelf gewoon een prijs neerzet. Vind het zelf ook altijd lastig een prijs te bedenken als ik ergens op wil bieden en dan laat ik het vaak ook maar gewoon gaan.

  • Romy 17 juli 2017 op 11:03 pm - Beantwoord

   Oh ideaal, die Nintendospelletjes die je voor flink wat geld kon verkopen! Maar inderdaad, er zitten weleens reacties tussen… 😉

 22. Saskia 17 juli 2017 op 8:54 pm - Beantwoord

  Ik verkoop wel eens wat via marktplaats. Niet heel erg veel maar we hebben dat wel eens gedaan. Onze bank staat ook op marktplaats toevallig 🙂

 23. Susan 18 juli 2017 op 8:59 am - Beantwoord

  Ik ben er ook bijna helemaal mee gestopt.. Heb het grotendeels verkocht via Jouw Marktkraam laatst en het overgebleven spul daar laten hangen voor het goede doel. Ik werd echt doodmoe van al het gedoe en was er echt even klaar mee. Heb nu nog maar een aantal spullen erop staan, dus dat is prima.

  • Romy 18 juli 2017 op 9:57 pm - Beantwoord

   Ik zag laatst inderdaad op je Twitter een rare reactie van iemand op je Marktplaats-advertentie voorbijkomen. Kan me voorstellen dat je er dan echt even klaar mee bent! Mijn Marktkraam is ook een goed idee om van spullen af te komen!

 24. Mariska 18 juli 2017 op 9:30 am - Beantwoord

  Goede tips! Ik heb een paar maanden geleden best wat gekocht via een Facebookgroep van mijn woonplaats.

 25. Mona 18 juli 2017 op 11:43 am - Beantwoord

  Goede tips! Ik waag me de laatste tijd ook niet meer zoveel aan marktplaats. Ik breng het nu veel vaker naar de kringloop omdat ik zo geen zin heb in het gedoe, de onrealistische biedingen en vaak zelfs compleet onbeschofte mailtjes.
  Maar dat ze SEO friendly te maken zijn wist ik ook nog niet. Toch eens proberen als ik wel een keer een advertentie zou gaan maken.

  • Romy 18 juli 2017 op 10:10 pm - Beantwoord

   Wat balen dat je zoveel slechte ervaringen had met Marktplaats. Ik kan me voorstellen dat je met die rare mailtjes en biedingen wel een beetje klaar was met Marktplaats. Het SEO-friendly maken helpt echt. Ik ben zelf door goede advertentieteksten ook weleens bij een advertentie uitgekomen in plaats van bij een grote online winkel 🙂

 26. Simone 18 juli 2017 op 7:21 pm - Beantwoord

  Goede tips, al heb ik al een hele lange tijd niets meer verkocht via Marktplaats. Dat komt omdat 9 van de 10 meestal niet meer reageert en daar heb ik echt een gruwelijke hekel aan haha. Soms verkoop ik wel eens wat via Facebookgroepen en daar heb ik tot nog toe alleen maar goede ervaringen mee.

  • Romy 18 juli 2017 op 10:13 pm - Beantwoord

   Oh wat balen dat mensen zo vaak niet reageren! Bij mij valt dat wel mee gelukkig, maar ik kan me voorstellen dat het echt frustrerend is. Fijn dat de Facebook-groepen wel goed bevallen. Ik heb daar zelf ook echt goede ervaringen mee.

 27. Claire 18 juli 2017 op 9:51 pm - Beantwoord

  Hee wat handig zo’n lijstje! Ik heb zelf nog nooit wat op Marktplaats verkocht omdat ik het altijd zo’n gedoe vind met die biedingen. Vaak wordt er veel te weinig geboden, zo vermoeiend! Maar leuk dat het bij jou wel goed werkt! 🙂

  • Romy 18 juli 2017 op 10:21 pm - Beantwoord

   Ja, die te lage biedingen zijn wel echt een frustrerend dingetje. Zelf stel ik daarom meestal maar vaste prijzen in en de echte onzinbiedingen verwijder ik gewoon. Het is wel een gedoe vaak, Marktplaats, maar ik vind het ook wel weer een leuk ‘klusje’ om mee bezig te zijn 🙂

 28. Wendy (B) 19 juli 2017 op 7:06 am - Beantwoord

  Bij mij lukt dat niet om spullen te verkopen via zulke kanalen.
  Waarom weet ik niet.
  Nochtans zet ik er duidelijke foto’s bij en genoeg informatie.
  Op rommelmarkten staan gaat ook niet want ik hang van het openbaar vervoer af om me te verplaatsen.
  Daarom geef ik meestal mijn spullen aan mijn broer en bij hem lukt dat wel.
  Zelf verdien ik er niets aan.

  • Romy 19 juli 2017 op 10:12 pm - Beantwoord

   Wat jammer dat je niet zoveel succes hebt met spullen verkopen via verkoopsites! Het is soms ook wel een kwestie van een beetje mazzel hebben of net het juiste product aanbieden dat veel mensen zoeken. Heb je Facebook-groepen al eens geprobeerd? Bij mij werkt dat vaak wel goed. En anders heb je ook nog apps, zoals United Wardrobe voor kleding.

  • Wendy (B) 20 juli 2017 op 7:47 pm - Beantwoord

   Facebook heb ik niet en ook geen apps.

 29. Dinja 22 juli 2017 op 2:30 pm - Beantwoord

  Op moment is het wel een beetje rustig op Marktplaats, veel mensen zijn denk ik toch op vakantie of hebben geen zin om op Marktplaats te snuffelen 🙁
  Via facebook verkopen heb ik geprobeerd maar ik vind via Marktplaats toch iets fijner, iets meer anonimiteit 🙂 niet iedereen hoeft te weten dat ik die bepaalde spullen verkoop

  • Romy 22 juli 2017 op 2:40 pm - Beantwoord

   Ja klopt, het lijkt wel alsof Marktplaats niet meer zo populair is. Best jammer eigenlijk! Zelf verkoop ik ook liever via Marktplaats en bied ik eigenlijk alleen knutselspullen aan via Facebook, omdat er daar een speciale groep voor is en dat goed loopt.