Je uitzet bij elkaar sparen: ja of nee? Ik schreef er al eerder een artikel over. Hoewel ik heel veel dingen nog niet in huis heb voor mijn toekomstige eigen plekje, heb ik wel degelijk een bescheiden uitzet bij elkaar gespaard. Van mooi serviesgoed tot leuke lampen en mijn geliefde Disney-dvd’s, in dit artikel laat ik je zien wat ik tot nu toe aan spullen voor de uitzet in mijn kast heb staan. Inclusief mijn grote trots: mijn mooiste Blond Amsterdam-servies.

spullen voor uitzet blond amsterdam servies
spullen voor uitzet blond amsterdam servies

Blond Amsterdam-servies

Wat nou het leukste voor het laatst bewaren? Ik trap dit artikel gewoon af met mijn favoriete onderdeel van mijn uitzet: mijn Blond Amsterdam-servies. Ik ben al jarenlang fervent verzamelaar van alle servies van dit merk. Het leuke is dat ik alles van mijn verzameling van anderen heb gekregen in de afgelopen tien jaar. Voor verjaardagen, voor Sinterklaas of voor andere bijzondere gelegenheden – ik heb steevast Blond Amsterdam-servies op mijn verlanglijstje gezet. En dan te bedenken dat de verzameling op de foto hierboven zelfs nog niet alles is. Ik kan niet wachten om dit servies ooit mooi uit te stallen in mijn eigen servieskast.

spullen voor uitzet mokken

Vrolijke mokken

Daarnaast heb ik in de loop der tijd een paar mokken van andere merken verzameld. Het is een mix van gekregen mokken, mokken die ik zelf bij Hema heb gekocht en mokken en een theepot die ik tweedehands op de kop heb getikt. De mooie mok met Spaanse tekst (“Vandaag schijnt de zon”) kreeg ik van mijn broertje uit Barcelona. En de mok met het logo van mijn blog kreeg ik vorig jaar cadeau van Laura en Dorinde. Zo leuk! Je kunt trouwens vast wel zien aan de grootte van de meeste mokken dat ik liever niet aan kleine kopjes thee doe. Doe mij maar liever een volle mok!

spullen voor uitzet pomme pidou beelden

Pomme Pidou-spaarpotten

Deze twee spaarpotten van het merk Pomme Pidou staan alweer een paar jaar in mijn Billy-boekenkast te pronken. Zeker weten dat die mee naar mijn volgende woning moeten! Ik vind ze zo leuk, kleurrijk en uniek. Die krijgen vast een mooi plekje in mijn toekomstige boekenkast (waarschijnlijk ook weer een Billy – ideaal zijn die!).

spullen voor uitzet spullen van vroeger

Spullen van vroeger

Natuurlijk vallen onder mijn uitzet ook een paar dierbare spullen van vroeger. Het roze hondje verkeert dan misschien niet meer in perfecte staat, maar het is wel een van mijn meest dierbare spullen. Ik sleurde het vroeger overal mee naartoe. Het hondje heeft zelfs 6 weken in de zandbak overleeft, waarna mijn moeder zijn kop en oren er opnieuw op moest naaien. De ogen heb ik zelf met stift gekleurd – de crea bea die ik als zesjarige was!

Ook andere dierbare spullen, zoals mijn tandendoosje, souvenirs en zelfs het bioscoopkaartje van de date met mijn eerste vriendje heb ik in een speciaal doosje gestopt om nooit meer kwijt te raken. En die Hoe overleef ik?-boeken? Daar hoop ik ooit misschien een dochter of nichtje blij mee te maken.

spullen voor uitzet lampen
spullen voor uitzet lampen

Mooie retrolampen

Verder heb ik bij Directlampen.nl twee mooie lampen mogen uitzoeken. Uiteraard koos ik voor twee lampen die nu prima staan op mijn kamer, maar die ik ook later in mijn eigen huis met plezier kan neerzetten. Ik ging voor een prachtige blauwe lamp met een retro tintje en voor een industriële bureaulamp met buigzame voet. De blauwe lamp komt ongetwijfeld nog beter tot zijn recht als ik hem op een laag tafeltje kan zetten, maar van beide lampen ga ik ongetwijfeld veel plezier hebben. In de webwinkel van Direct Lampen vind je overigens nog meer mooie lampen in alle soorten en maten en voor iedere interieurstijl. Hanglampen, vloerlampen, tafellampen – voor ieder wat wils!

disney-dvd's verzameling

Disney-dvd’s

Naast mijn Blond Amsterdam-servies, is ook mijn verzameling Disney-dvd’s toch wel mijn grote trots. Hier zie je een kleine fractie (de films beginnend met de letters B tot L) van de collectie die ik heb staan en die ik ook volledig tweedehands (via Koningsdag, kringloopwinkels en rommelmarkten) heb gescoord. Wie weet komen daar wel nog wat exemplaren bij de komende tijd.

spullen voor uitzet kussens

Kleurrijke kussens

Zoals ik laatst al liet zien in de room tour van mijn huidige slaapkamer, heb ik een aantal kussens staan die ik niet zou kunnen missen. Vooral de twee gehaakte kussens, die door mijn oma zijn gemaakt, vind ik heel speciaal. De andere kussens op dit stapeltje vind ik simpelweg nog steeds heel mooi en verhuis ik om die reden met alle liefde mee. Overigens heb ik voor de mooie posters uit die room tour-blogpost ook al een plekje gereserveerd.

Eigenlijk heb ik dus al best wel wat spullen die ik graag mee wil nemen. Daarbij speelt ook wel een rol dat ik heel bewust de afgelopen jaren bijna alleen maar woonitems koop waar ik ook in mijn eigen woning vrolijk van word.

Welke spullen in huis zijn jou het meest dierbaar?

spullen voor uitzet

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 2 oktober 2018 op 6:57 am - Beantwoord

  Hele mooie items! Geweldig dat je een heel servies aan het verzamelen bent.

  • Romy 2 oktober 2018 op 9:56 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Ik werd er ook helemaal blij van om voor deze foto’s mijn hele servies eens bij elkaar te zien 🙂

 2. Marije 2 oktober 2018 op 7:15 am - Beantwoord

  Leuk om te zien wat je allemaal al bij elkaar hebt verzameld!

 3. Sabine 2 oktober 2018 op 8:50 am - Beantwoord

  Wat lekker vrolijk allemaal. Jouw stekkie wordt ‘Romy Kakelbont’? Geweldig lijkt me dat in de winter wanneer alles zwart is. Is er al een huisje in zicht?

  • Romy 2 oktober 2018 op 9:59 pm - Beantwoord

   Haha, ik denk dat dat wel de lading dekt inderdaad 😉 Op zich wel toepasselijk, want als kind werd ik weleens Pippi Langkous genoemd vanwege mijn rode haar 😉
   Ik heb helaas nog geen specifiek huisje op het oog. Ik hoop deze maand een intentieverklaring te kunnen aanvragen, maar moet zeggen dat ik nog een beetje twijfel of ik toch niet beter kan huren in verband met de torenhoge koopprijzen nu en mijn onzekere situatie (als in: ik weet niet of ik over 2 jaar nog hier werk, wel/geen relatie heb, etc.). Daarom zit ik nog een beetje in dubio, maar ik blijf wel lekker rondkijken voor als er iets leuks om te huren of kopen op mijn pad komt 🙂

 4. Hilly 2 oktober 2018 op 9:08 am - Beantwoord

  Kleurrijk, mooi ook.

 5. evelien 2 oktober 2018 op 9:15 am - Beantwoord

  Wat heb je al een geweldige uitzet! Je blond Amsterdam collectie is echt prachtig. <3
  Ik ben zelf nu ook voor servies aan het sparen, en ik spaar ouderwetse blikjes!
  Liefs,
  Evelien

  • Romy 2 oktober 2018 op 10:01 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Mijn Blond Amsterdam-servies is ook echt mijn grote trots 🙂
   Superleuk dat jij ook al servies bij elkaar aan het sparen bent. Ouderwetse blikken zijn ook heel tof. Daar heb ik er laatst twee van gescoord bij de kringloopwinkel.

 6. Charel 2 oktober 2018 op 10:03 am - Beantwoord

  Wat een spullen zeg! Maar heel leuk om dit te hebben alvast toch, ik heb ook echt lang gespaard!

 7. Josephine 2 oktober 2018 op 10:59 am - Beantwoord

  Wat een leuke, kleurige verzameling! Ik hou zelf ook van kleur, en de laatste jaren is er langzaam steeds meer in de stijl van de Victoriaanse ontwerper William Morris bijgekomen. Gelukkig vindt mijn man dat ook mooi. Ik hoop dat jouw toekomstige partner geen fan is van zwart-wit, haha! 😉

  • Romy 2 oktober 2018 op 10:02 pm - Beantwoord

   Zeker weten! Ik ben ook blij dat ik al wel wat heb liggen. Het zijn wel allemaal spullen die ik in de loop der jaren bij elkaar heb gespaard trouwens 😉 Het Blond-servies ben ik al tien jaar bij elkaar aan het sparen, maar juist dat maakt het zo leuk om zo’n grote verzameling bij elkaar te zien 🙂

  • Romy 2 oktober 2018 op 10:05 pm - Beantwoord

   Wat leuk dat je in je interieur ook een Victoriaanse stijl hebt doorgevoerd! En extra leuk natuurlijk als je man daar net zo enthousiast van wordt 😉 Ik heb zelf ook zo’n vermoeden dat niet veel mannen mijn woonstijl net zo leuk vinden als ik, haha. Maar als een man echt alleen maar zwart-wit in huis wil, zou ik daar wel subtiel iets aan proberen te doen 😉

 8. bychristiana 2 oktober 2018 op 11:14 am - Beantwoord

  Die blauwe lamp vind ik erg tof, dat is inderdaad iets wat je makkelijk mee neemt naar je eigen huisje straks. Gaaf dat Blond servies, ik heb het vroeger ook gehad, totdat ik ging samenwonen met Andre. Toen was het tijd voor iets nieuws. Nu past het eigenlijk helemaal niet meer binnen ons interieur, maar ik blijf het stiekem toch wel leuk vinden haha;-)

  • Romy 2 oktober 2018 op 10:06 pm - Beantwoord

   Wat leuk dat jij ook een tijdje Blond Amsterdam-servies hebt verzameld! Ik kan me wel voorstellen dat je bij het samenwonen iets anders hebt uitgezocht samen. Ik denk ook niet dat heel veel mannen net zo enthousiast worden van Blond-servies als ik, haha. Maar voor nu vind ik het wel heel erg leuk 🙂

 9. Johanne 2 oktober 2018 op 11:32 am - Beantwoord

  Superleuk dat je al zo veel spulletjes bij elkaar hebt weten te sprokkelen. Zal straks meteen als jouw huisje voelen als al die dingen op hun plek staan. Voor mij zijn mijn boeken echt mijn alles. Ik zeg ook altijd tegen mijn vriend dat als we straks naar waar dan ook verhuizen ik best alles wil verkopen, behalve mijn boeken. En mijn Nijntje. Mijn allereerste knuffel die nog steeds naast ons bed staat.

 10. Hermien - KouweKleren 2 oktober 2018 op 12:09 pm - Beantwoord

  Zo leuk, die mix tussen bij elkaar gespaard, tweedehands en dierbare oudjes. Spullen met een verhaal of spullen waar je moeite voor hebt gedaan zijn vaak de spullen die je het meest waardeert. Het zal een kleurrijk huisje worden, helemaal passend bij jou!

  • Romy 2 oktober 2018 op 10:22 pm - Beantwoord

   Ik vermoed ook dat je eigen persoonlijke spulletjes van een huis al snel een thuis maken 🙂 Ik kan me dus helemaal voorstellen dat je je boeken voor geen goud zou willen missen. En allereerste knuffels zijn inderdaad ook te bijzonder om weg te doen!

  • Romy 2 oktober 2018 op 10:23 pm - Beantwoord

   Wat een leuke, enthousiaste reactie! Ik weet ook zeker dat dit spullen zijn waar ik in mijn eigen huisje heel veel plezier aan ga beleven. Met de nodige persoonlijke (en kleurrijke!) spullen in huis voelt het vast al meteen als thuis 🙂

 11. Jenn 2 oktober 2018 op 12:15 pm - Beantwoord

  Wat een vrolijke kleurrijke spullen, leuk! De spullen die mij het meest dierbaar zijn in huis zijn sowieso de dingen waar een herinnering bij hoort. En natuurlijk mijn boeken, en mijn Disney dvd verzameling.

  • Romy 2 oktober 2018 op 10:24 pm - Beantwoord

   Absoluut! Spullen met een herinnering zijn per definitie al heel waardevol 🙂 Ik kan me voorstellen dat je boeken en Disney-dvd’s jou ook heel dierbaar zijn.

 12. Els 2 oktober 2018 op 1:12 pm - Beantwoord

  Je servies is echt zo leuk! Het past ook helemaal bij jou! Super vrolijk! Meest dierbaar is mijn harde schijf ;-).

  • Romy 2 oktober 2018 op 10:26 pm - Beantwoord

   Hihi, een harde schijf is inderdaad ook wel redelijk onmisbaar 😉
   Leuk om te horen dat je het servies zo goed bij mij vindt passen!

 13. Judith 2 oktober 2018 op 2:12 pm - Beantwoord

  Dat servies van Blond blijft altijd leuk <3

 14. Evelyne 2 oktober 2018 op 4:02 pm - Beantwoord

  Ik ben al een tijdje bezig met mijn uitzet. Dat waren dan bv een koffieservies gewonnen bij de tombola en verjaardagscadeau’s 😉 Maar nu we recent oma en opa hun huis hebben leeggehaald heb ik heel wat naar de zolder laten gaan om later in huis te gaan gebruiken. Dat gaat van foto’s tot bestek en servies. Meubels heb ik niet zo meegenomen omdat ik dan bang ben dat dit misschien niet in mijn toekomstig interieur zal passen en dan sta je daar 😉 Maar de rest vond ik wel fijn om mee te nemen, omdat het ook ergens een herkenningspunt is en ik later nog eens kan terugdenken aan mijn lieve oma en opa wanneer ik hun materiaal gebruik 🙂

 15. Evelyne 2 oktober 2018 op 4:02 pm - Beantwoord

  Ik ben al een tijdje bezig met mijn uitzet. Dat waren dan bv een koffieservies gewonnen bij de tombola en verjaardagscadeau’s 😉 Maar nu we recent oma en opa hun huis hebben leeggehaald heb ik heel wat naar de zolder laten gaan om later in huis te gaan gebruiken. Dat gaat van foto’s tot bestek en servies. Meubels heb ik niet zo meegenomen omdat ik dan bang ben dat dit misschien niet in mijn toekomstig interieur zal passen en dan sta je daar 😉 Maar de rest vond ik wel fijn om mee te nemen, omdat het ook ergens een herkenningspunt is en ik later nog eens kan terugdenken aan mijn lieve oma en opa wanneer ik hun materiaal gebruik 🙂

  • Romy 2 oktober 2018 op 10:30 pm - Beantwoord

   Wat leuk dat je een koffieservies hebt gewonnen! Superhandig! 🙂 En super leuk dat je ook al een tijdje bezig bent om je uitzet bij elkaar te sparen. Meubels voor mijn eigen huisje heb ik zelf ook nog niet, op mijn huidige Billy-kast na dan. Maar spullen als servies en bestek zijn inderdaad wel handig om alvast te hebben en dat past altijd wel in elk interieur.

 16. Sarah 2 oktober 2018 op 4:12 pm - Beantwoord

  Een hoop leuke spullen zijn dat! Zeker dingen van vroeger die leuke herinneringen oproepen vind ik ook leuk om bij te houden en later eventueel een plaatsje in mijn huis te geven. Zelf heb ik ook al wat spullen opgespaard voor mijn uitzet, maar heb ik wel wat schrik dat ik bepaalde dingen niet meer leuk ga vinden tegen ik effectief uit huis ga. Vandaar ook dat ik nu niet meer al té veel aan de kant zet. Dan spaar ik liever wat geld om het, als het zo ver is, dan wel te gaan kopen.

  • Romy 2 oktober 2018 op 10:32 pm - Beantwoord

   Je het groot gelijk hoor om niet je hele uitzet al bij elkaar te sparen. Het is zonde als je bijvoorbeeld mooie meubels hebt staan, maar dat uiteindelijk helemaal niet matcht. Ik heb zelf daarom vooral accessoires, servies en dergelijke waarvan ik weet dat ik het over bijvoorbeeld een jaar nog steeds erg mooi vind. Het blijft gewoon leuk om alvast wat spullen te sparen, zeker als die mooie herinneringen oproepen 🙂

 17. Mevrouw Marloes 2 oktober 2018 op 5:14 pm - Beantwoord

  Wauw, dat servies van Blond Amsterdam is zo uitgebreid, hahaha! Wat leuk zeg, zo heb je echt een vrolijk servies 🙂

  In het huis van mijn vriend en mij komen foto’s van ons te hangen en er staat een grote kist die van de vader van mijn opa is geweest. Die spullen zijn best dierbaar. Een paar oude knuffels moesten ook mee verhuizen. Ik kon ze gewoon niet wegdoen!

  Liefs x

  • Romy 2 oktober 2018 op 10:34 pm - Beantwoord

   Haha, ik was zelf ook een beetje verbaasd toen ik zag hoeveel servies ik eigenlijk al bij elkaar heb gespaard 😉 Ik vond het wel superleuk om alles zo bij elkaar te zien.
   Wat mooi zeg, zo’n grote kist die al heel lang in de familie is. Ik kan me voorstellen dat je dat soort dierbare spullen heel graag een plekje geeft in het huis van je vriend.

 18. Kirsten 2 oktober 2018 op 10:28 pm - Beantwoord

  Het interieur van je toekomstige huis kan niet anders dan helemaal vrolijk en gezellig worden met al die leuke spullen. Vooral van de lampen ben ik grote fan, die zijn echt prachtig! Mijn meest dierbare spullen zijn vooral kleine spulletjes, zoals foto’s, souvenirs en cadeautjes.

  • Romy 2 oktober 2018 op 10:35 pm - Beantwoord

   Wat leuk om te horen dat je de lampen zo mooi vindt! Ik ben er zelf ook zo blij mee 🙂
   Dat soort kleine, dierbare spulletjes zijn ook heel fijn om altijd bij je te hebben. Ik kan me wel voorstellen dat je daar blij van wordt 🙂

 19. Nikita 3 oktober 2018 op 6:21 am - Beantwoord

  Wow, nu snap ik ineens waarom je het woord ‘collectie’ gebruikt als je vertelt over het Blond Amsterdam servies dat je hebt haha! Je hebt echt al een groot stuk verzameld. Maar ik vind dat wel cool! En schattig 🙂

  Trouwens, ik heb mijn uitzet nog niet gespaard. Maar ik zie wel al voor me dat mijn collectie dromenvangers die daar hangt later in mijn eigen stekje hangen. Maar soms zie ik wel spullen in winkels en dan begin ik te fantaseren hoe ik later mijn stekje wil inrichten. Soms is dromen wel leuk haha. Eerst maar eens mijn hoge school afmaken 😉

  • Romy 3 oktober 2018 op 9:45 pm - Beantwoord

   Haha, het is inderdaad wel een behoorlijke collectie geworden! 😉 Ik was zelf ook bijna verbaasd over hoeveel ik al heb verzameld. Maar ik ben wel zo blij met mijn flinke verzameling Blond-servies 🙂
   Wat mooi dat je je dromenvangers graag een speciaal plekje wilt geven in je eerste eigen woning. Fantaseren over je eigen plekje blijft toch wel heel bijzonder en leuk.

 20. Saskia 3 oktober 2018 op 10:36 am - Beantwoord

  Oh super leuk en wat een hoop Blond! Je lijkt m’n vriendinnetje wel, die spaart het en heeft hele volle kasten ervan. Super leuk! Binnenkort krijgt ze haar zelfgemaakte theepot, zo benieuwd naar! Altijd leuk om spulletjes te regelen voor een eventuele uitzet. Super handig!

  • Romy 3 oktober 2018 op 10:15 pm - Beantwoord

   Haha, het is inderdaad een flinke verzameling geworden inmiddels 😉 Wat gaaf dat je vriendin ook een zelfgemaakte theepot van Blond krijgt. Ik vind de custom-made items van Blond ook altijd zo gaaf. Ik ben ook helemaal blij met mijn gepersonaliseerde bordje, dat ik van een vriendin heb gekregen 🙂

 21. Simone 3 oktober 2018 op 1:27 pm - Beantwoord

  Wat een hoop supervrolijke items die ik helemaal bij je vind passen!

 22. Mariska 3 oktober 2018 op 7:26 pm - Beantwoord

  Zo je hebt echt wel veel gespaard van Blond zeg, wow! Ik vind het er altijd wel schattig uitzien 🙂

  • Romy 3 oktober 2018 op 10:16 pm - Beantwoord

   Haha, het is al een flinke verzameling geworden, hè?! Ben er wel helemaal blij mee!

 23. Melanie 4 oktober 2018 op 7:22 pm - Beantwoord

  Tof dat je zo blij wordt van je spullen. Blond is heel erg niet aan mij besteed, maar gelukkig verschillen smaken. Ze zijn wel heel vrolijk en bij een ander vind ik het wel leuk maar zelf zou ik het niet willen hebben. Volgens mij wordt jouw huisje heel kleurrijk en vrolijk en zal dan perfect bij je passen!

  • Romy 4 oktober 2018 op 8:00 pm - Beantwoord

   Ik vermoed inderdaad dat er heel wat kleur in mijn huisje komt te staan 😉 Ik kan me voorstellen dat niet iedereen heel enthousiast wordt van Blond Amsterdam. Gelukkig maar dat smaken verschillen inderdaad! Het zou maar saai zijn als iedereen precies hetzelfde in huis heeft staan 😉

 24. chucky1012 5 oktober 2018 op 8:36 am - Beantwoord

  Wauw…
  Prachtig.
  Mooi en fijn dat jij dit alles verzameld hebt.