Barcelona5 2

Sta jij open voor de verrassingen van vandaag?

 • 7 december 2017
 • 32 Reacties
Categorieën: Persoonlijke groei

Laat jij je graag verrassen? Er zijn in mijn leven veel dingen die ik graag volledig uitstippel of tot in de puntjes verzorg. Toch sta ik juist de laatste tijd meer gaan open voor spontane dingen, die zomaar op mijn pad komen. Dingen die geen onderdeel waren van welk plan dan ook, maar die te wijten zijn aan stom toeval of een klein beetje geluk. Van spontane ontmoetingen tot onverwachte e-mails, het leven zit vol kleine verrassingen. Waarom het zo waardevol is om open te staan voor die kleine verrassingen van elke dag? Dat vertel ik je in mijn pleidooi voor de kleine toevalligheden en verrassingen die het leven zo mooi maken.

kleine verrassingen van elke dag

Mooie dingen buiten jouw plannen om

Doelen realiseren of jouw bucketlist waarmaken? Daarvoor is een goed plan vaak geweldig fijn. Als grote lijstjesfreak kan ik dat alleen maar beamen. Maar hoe veel lijstjes je ook maakt, de mooiste dingen in het leven komen soms buiten elke planning om. Want zeg nu zelf, had jij in je agenda staan dat je op een specifieke dag jouw grote liefde ging ontmoeten? Stond de ontmoeting met je liefste vrienden in jouw stappenplan? En zijn er niet soms dingen totaal anders gelopen in je leven die uiteindelijk heel goed hebben uitgepakt? Misschien een baan die toevallig op je pad kwam, een toevallige ontmoeting die je leven op zijn kop zette of een hobby of cursus waarmee je op toevallige wijze in aanraking kwam? Stel je toch voor dat dat anders was gelopen.

De kleine verrassingen van het leven 

Maar er zijn ook kleinere mooie toevalligheden. De vlinder die net gaat stilzitten als jij je camera klaar hebt staan voor een foto. Een inspirerende quote tegenkomen op een openbaar toilet, die je flink tot denken aanzet. Een bus die 5 minuten te laat komt op het moment dat jij eigenlijk te laat van huis weggaat. Of die mooie jurk waarvan het laatste exemplaar precies jouw maat blijkt te hebben. Maar ook de vriendin die je tijdens een saaie busrit naar het werk tegenkomt. En jouw favoriete liedje dat net door de speakers schalt op het moment dat je je auto start en wel een muzikale oppepper kunt gebruiken. Life is good. Juist doordat het soms van mooie toevalligheden of verrassingen aan elkaar hangt.

Een hoopvolle gedachte in moeilijke tijden

De gedachte dat elke dag een mooie verrassing voor je in petto kan hebben, kan mij zelfs op een vervelende dag nog oppeppen. Elke dag heeft wel de potentie om je iets moois of bijzonders te brengen, ook al zie jij het somber in. Natuurlijk kan er elke dag van alles misgaan, maar bedenk je eens hoe veel er op een dag als vandaag ook mooier kan uitpakken dan je ooit voor mogelijk had gehouden. Vandaag kan zomaar eens iets gebeuren wat je nooit meer vergeet. Niet een wonder dat in één keer alles oplost, maar wel iets wat jou een flinke glimlach bezorgt. Je moet er alleen voor open staan en de mooie verrassingen zien.

Sta open voor de verrassingen van vandaag

Wat ik wil zeggen met dit artikel? Het leven zit vol met verrassingen, klein en groot. Als je je bed uit rolt, heb je nog geen idee wat er vandaag op je pad komt. Misschien ontmoet je wel een persoon die een belangrijke rol in je leven zal vervullen. Of krijg je vandaag een mailtje dat je leven in positieve zin op zijn kop zet. Of bots je met je winkelwagen tegen de liefde van je leven aan in de supermarkt (sorry, ik kijk te veel romantische films!). Realiseer je eens hoeveel moois er vandaag op je pad zou kunnen komen. Elke dag is eigenlijk een surprise-ei dat nog gegeten moet worden. Het kan nog alle kanten op. Zit er een collector’s item in of toch een suf bouwpakket met stickers? Laat je verrassen door de dag van vandaag! Vandaag kan zomaar eens heel bijzonder worden.

Wat is het mooiste voorbeeld van toeval in jouw leven?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Neverdullmoments 7 december 2017 op 7:18 am - Beantwoord

  Mooi! Eigenlijk is dat inderdaad echt gaaf, dat je elke dag weer ‘schoon’ aan een nieuw avontuur begint! Ik heb ook gemerkt dat ik met een lach op mijn gezicht, hoe nep hij soms misschien even voelt (maar meestal niet!) ook mooiere dingen op mijn pad krijg. Open staan voor verrassingen is belangrijk en brengt heel veel moois!

  • Romy 8 december 2017 op 1:09 am - Beantwoord

   Zeker weten! En het helpt inderdaad als je positief tegen de dag aankijkt. Leuke dingen of bijzondere mensen komen juist dan vaak op je pad 🙂

 2. Shirley 7 december 2017 op 7:20 am - Beantwoord

  Mijn hele leven berust op toevalligheden. Tenminste, zo voelt het vaak. Soms weet ik niet goed wat ik wil en wacht ik op een kans die toevallig langskomt. Mijn moeder zei laatst nog tegen me dat ik zelf weinig actie onderneem om bijvoorbeeld mijn leven om te gooien, maar dat zodra er een kans voorbij komt, ik die wel grijp (klein pluspuntje dus, haha).

 3. Aneta 7 december 2017 op 7:26 am - Beantwoord

  Mooi geschreven. Ik geloof alleen niet echt in toeval. Misschien ben ik te goed gelovig ofzo maar ik geloof dat alles met een reden gebeurt.

  • Romy 8 december 2017 op 1:11 am - Beantwoord

   Leuk om te horen hoe jij in het leven staat wat betreft toevalligheden en kansen. Op zich heeft het ook wel wat om je te laten leiden door wat er op je pad komt. Zelf ben ik iets te veel een contolfreak om alles aan het toeval over te laten 😉 Maar ik vind het wel een hele mooie instelling dat je vooral aangrijpt wat voorbij komt.

  • Romy 8 december 2017 op 1:13 am - Beantwoord

   Zelf geloof ik ook wel dat alles met een reden gebeurt, maar ik heb wel het idee dat het helpt om open te staan voor de mooie dingen die op je pad kunnen komen. Ik denk dat sommige mooie dingen als een soort verrassing of toeval komen, maar dat er vaak wel een mooie reden achter zit dat ze juist op dat moment op je pad komen. Of klink ik nu heel filosofisch? 😉

 4. Mariska 7 december 2017 op 8:17 am - Beantwoord

  Gisteren nog! IK vind een bepaalde bank qua model heel mooi. Nieuw echt meer dan 500EU. Gisteravond even op Marktplaats kijken want ik ben op zoek naar die Ikea Malm kastjes. Zie ik zo’n soort bank voor €50,00 (!!!) omdat er een scheur in een kussen zit. Ik bied €25 en kreeg gelijk bericht dat ik hem morgen kan komen halen.. Echt zo blij! Kleedje over de scheur (wit harige van Ikea bijvoorbeeld), staat leuk en probleem opgelost.

  Oh én.. ik ben op zoek naar een eigen huis (sociale huurwoning), kom ik er per toeval deze week achter dat ik al in een andere regio (heel dichtbij) 12 jaar sta ingeschreven… score!

  • Romy 8 december 2017 op 1:15 am - Beantwoord

   Wat een mooie en positieve toevalligheden! Ik kan me voorstellen dat je blij werd van beide dingen. Echt tof dat je nu die mooie bank voor weinig geld op de kop kon tikken.

 5. Sam - singlereadytomingleblog 7 december 2017 op 9:50 am - Beantwoord

  Ik vind dat er heel veel dingen in mijn leven ’toevallig’ zijn gebeurd. Ik twijfelde bijvoorbeeld heel erg tussen twee studierichtingen en uiteindelijk leerde ik in mijn gekozen richting echt de leukste mensen ooit kennen en zijn we nog altijd super close. Elke keer ik zeg dat ik Tinder nu echt beu ben, komt er toch weer iemand superleuk langs (misschien moet ik dat dus maar gewoon vaker zeggen, haha). En via mijn blog ben ik zelfs onlangs ergens gaan solliciteren, dus dat was waarschijnlijk ook nooit gebeurd als ik die blog niet had gemaakt (nu ja, wel ergens natuurlijk, maar niet specifiek daar). Dus als het even niet meezit en ik heb geen idee welke richting mijn leven uitgaat, probeer ik dat altijd wat te relativeren. Morgen kan alles ineens toch weer anders zijn 🙂

  • Talitha 7 december 2017 op 3:16 pm - Beantwoord

   Ik beken: ik ben betaald door je moeder om je de vacature te sturen.

  • Sam - singlereadytomingleblog 8 december 2017 op 3:37 pm - Beantwoord

   Hahahaha, Talitha, zou me nog niet eens zo verbazen tho 😉 En ja klopt ook echt helemaal, Romy, soms baal je ergens van, maar kom je achteraf gewoon ook echt iets veel leukers tegen!

 6. Sytse - Het Groene Broertje 7 december 2017 op 10:21 am - Beantwoord

  Ik sta open voor alle verrassingen 😉 Ik vind het prachtig als er iets onverwachts komt dat net een beetje extra sparkle over m’n dag gooit, heerlijk! Ik ben best wel van het plannen maar toch vind ik verrassingen en impulsieve dingen ook heel leuk. Mits het in mijn planning past natuurlijk 😉

  • Romy 8 december 2017 op 1:18 am - Beantwoord

   Wat een mooie instelling! Ik vind dat open staan voor verrassingen zelf ook een hele fijne manier om de dingen te relativeren. Misschien is vandaag niet zo’n geslaagde dag, maar morgen kan er zomaar iets heel moois gebeuren. Die gedacht helpt mij in ieder geval heel erg 🙂
   Mooie voorbeelden noem je trouwens! Echt dingen die uiteindelijk veel positieve impact op je leven hebben gehad, terwijl ze mede door toeval zo zijn gelopen. Ik vraag me ook weleens af hoe het bijvoorbeeld was gegaan als ik bij de eerste baan was aangenomen waar ik voor solliciteerde. Ik weet nog dat ik baalde toen ik die functie niet kreeg, maar achteraf ben ik er zo blij mee dat ik het niet ben geworden, want nu heb ik een veel leukere baan, juist door die afwijzing. Het is soms alsof het gewoon zo had moeten zijn 😉

  • Romy 8 december 2017 op 1:19 am - Beantwoord

   Haha, je laatste toevoeging is wel herkenbaar! Een volledig op toeval gebaseerd leven zou ik niet trekken, maar het is wel fijn om buiten je plannen om soms de leukste verrassingen te hebben 🙂 Dat geeft inderdaad je dag net een beetje extra.

 7. Loes 7 december 2017 op 10:30 am - Beantwoord

  Ik kan eigenlijk niet zo goed tegen verrassingen haha, ik houd graag de controle. Maar ik merk wel steeds vaker dat het beter is om alles zijn beloop te laten gaan en juist te genieten van de verrassingen!

  • Romy 8 december 2017 op 7:11 am - Beantwoord

   Wat mooi om te horen dat je er steeds meer bewust wordt dat het ook fijn kan zijn om van verrassingen te genieten. Zelf ben ik van nature ook wel een controlfreak, maar ik vind het wel fijn om mezel regelmatig even te laten verrassen 🙂

 8. Lilian 7 december 2017 op 11:24 am - Beantwoord

  Ik doe eigenlijk liever zoveel mogelijk gepland, omdat ik nogal chaotisch ben, maar de rest van mijn gezin denkt daar anders over, dus mijn dagen zijn vaak toch heel verrassend 😉

  Overigens ben ik wel meer van de theorie dat je zelf controle moet houden, omdat je anders ‘andermans’ leven leid in plaats van je eigen. Maar daarin moet je dan ook weer een balans in vinden. En ik probeer ook mindful te leven, dus dan sta je juist weer heel erg open.

  • Romy 8 december 2017 op 7:13 am - Beantwoord

   Haha, dat heft elkaar inderdaad gezellig op dan in jullie gezien 🙂 Ik ben ook zeker een groot voorstander van controle en plannen, maar probeer daarnaast iets meer open te staan voor verrassingen. Het lijkt me niet handig als je je volledig door toeval zou laten leiden 😉

 9. Sandra 7 december 2017 op 11:30 am - Beantwoord

  Ik probeer ook steeds meer op en te staan voor verrassingen en dus ook minder te plannen. Spontane dingen zijn zo leuk eigenlijk! Alleen moet ik de controlefreak in mij dan wel even temmen, haha. Maar dat gaat steeds beter! Ik kan zo snel niet een voorbeeld noemen van een toevallige gebeurtenis, maar heb er genoeg. Al denk ik vaak wel dat er dingen gebeuren met een reden en je zo elke keer weer de goede kant op gaat in je leven. 🙂

  • Romy 8 december 2017 op 7:15 am - Beantwoord

   Dat laatste ben ik het helemaal mee eens: ook ik geloof dat alles me een reden gebeurt. Soms lijkt iets wel toevallig op je pad te komen, maar waarschijnlijk had het dan gewoon zo moeten zijn 🙂 Wat goed dat je steeds iets beter open kunt staan voor verrassingen en spontane dingen! Soms kan het nog best spannend zijn, maar het kan juist heel goed uitpakken als je iets niet helemaal hebt uitgedacht 🙂

 10. Darina 7 december 2017 op 11:37 am - Beantwoord

  Ik hou er ook wel van om soms dingen op zijn beloop te laten en te zien wat er gebeurt. Soms kom je voor leuke verrassingen te staan en dat geeft me wel weer een fijne boost.

 11. Nesrin 7 december 2017 op 11:56 am - Beantwoord

  Tijdens het lezen kreeg ik een big smile. Mooi geschreven weer Romy. De dagen die zo stroef beginnen en zo happy eindigen vind ik geweldig, het laat mij zien dat het echt opeens anders kan.

  • Romy 8 december 2017 op 7:16 am - Beantwoord

   Dankjewel! Wat heb je dat mooi verwoord! Het is inderdaad heel mooi dat soms in één dag alles totaal anders kan zijn.

 12. Anna 7 december 2017 op 1:08 pm - Beantwoord

  Wat een mooi artikel! Soms denk ik veel na over hoe dingen zijn gelopen en hoe het misschien anders was gelopen. Totaal nutteloos haha, maar ik geloof juist wel in het toeval! Zo had ik vorig jaar met Sinterklaas (op het werk, we zijn indirect collega’s) degene die nu mijn vriend is haha, wellicht was dat lootje een duwtje in de goede richting. Ik had hem een cactus gegeven, omdat hij daar altijd opmerkingen over maakte op mijn Instagram (ik gebruikte vaak een cactus als foto-accessoire). Natuurlijk was ik daarna benieuwd hoe het met de cactus was en zo raakten we steeds meer aan de praat, niet veel later gingen we daten. Inmiddels is dat dus al bijna een jaar geleden, ongelooflijk!

  • Romy 8 december 2017 op 7:18 am - Beantwoord

   Wat bijzonder (en inderdaad toevallig!) hoe het tussen jou en je vriend is gelopen. Het is soms echt heel apart als je je bedenkt dat de dingen ook zo anders hadden kunnen lopen als het toeval anders had bepaald. En leuk om te horen hoe het allemaal met een cactus is begonnen 😉

 13. Talitha 7 december 2017 op 3:19 pm - Beantwoord

  6,5 jaar geleden had ik eens een lang en redelijk saai familie-etentje op restaurant. Aan het einde wilde ik niks liever dan naar huis gaan en TV kijken. Ik had écht geen zin in sociaal contact en was best wel moe. Toen kreeg ik een sms’je van mijn toenmalige beste vriend, of ik nog even een drankje met hem wilde doen in onze vernieuwde stamkroeg. Had ik totaal geen zin in, maar na een kwartier wikken en wegen ben ik er toch maar heen gegaan, omdat ik de nieuwe inrichting wel wilde zien en er een paar andere vrienden zaten die ik al een tijdje niet meer had gesproken. En die avond ontmoette ik mijn vriend, waar ik nu al 5,5 jaar mee samen ben! Dus ja, ik snap #1 echt he-le-maal. Heb me ook al vaak afgevraagd hoe alles zou gelopen zijn als ik er niet heen was geweest die avond…

  • Romy 8 december 2017 op 7:22 am - Beantwoord

   Wat bijzonder inderdaad hoe je je vriend – eigenlijk heel toevallig – hebt leren kennen! Soms lijkt het wel of het zo had moeten zijn. Het blijft dan heel speciaal om naderhand te beseffen hoe anders je leven nu had kunnen zijn als je bijvoorbeeld nooit naar dat café was gegaan. Bizar eigenlijk 🙂

 14. Johanne 7 december 2017 op 4:15 pm - Beantwoord

  Mooi, mooi, mooi. Vind het altijd zo knap hoe je constant zulke goede onderwerpen bedenkt! Ik ben er overigens nog niet helemaal uit of ik in toeval geloof of in het lot. Laat ik het zo zeggen, of het nou toevalligheden zijn of niet, de dingen die mij overkomen zijn een aaneenschakeling van óf toevalligheden óf het ‘lot’. Dat klinkt wat zweverig en ik neig stiekem ook meer naar toeval, maar toch. Dat is wellicht mijn nuchtere blik. Eén van de meest onverwachte momenten (daar houd ik het maar op 😉 is het moment waarop ik mijn vriend ontmoette. Ik ging nietsvermoedend met een vriendin naar Amsterdam. Met de trein. Ik was pas net 6 maanden single en had mijn ogen nog niet open. Er kwam een jongen naast mij zitten en ik had zijn gezicht eigenlijk niet eens gezien, maar mijn vriendin bleef maar appen dat ik iets moest doen (pusherig much? haha). Toen heb ik een briefje achtergelaten met mijn Facebook en de volgende dag voegde hij me toe. Als ik gewoon niet op die dag op die plek in de trein naar Amsterdam had gezeten, was ik hem nooooit tegengekomen. Vind ik zo raar om over na te denken!

  • Romy 8 december 2017 op 8:14 am - Beantwoord

   Dankjewel! 🙂 Zelf geloof ik er ook wel in dat dingen met een reden gebeuren en dat het vaak zo ‘had moeten zijn’. Misschien is toeval niet helemaal het juiste woord, maar is het meer zo dat er soms – met een reden – mooie verrassingen op je pad komen. Lekker filosofisch! 😉
   Wat een bijzonder verhaal trouwens over de ontmoeting met je vriend! Echt heel bizar om te bedenken dat het zo bepalend is geweest voor je huidige situatie dat jullie allebei precies op dat moment precies op die plek in die trein zaten 🙂

 15. Nikita 7 december 2017 op 7:30 pm - Beantwoord

  Je blogpost kon op geen andere dag beter komen, vandaag zat er vol mee. Ik had een afspraak bij de oogarts vanmorgen en daardoor had ik deze ochtend geen school (eigenlijk wel, maar ik kon niet gaan aangezien ik naar de oogarts moest) en vorig jaar liep alles vrij vlekkeloos en stond ik tegen 12u weer op school. Toen was ik wat minder goed voorbereid en nu was ik dat wel. Dus ik dacht, ik ga naar de oogarts en daarna naar school en tegen 13u ben ik gewoon op school en kan ik nog de middag meemaken. Maar gekke ik, van verwachtingen en plannen. Dat feestje ging niet door. Om te beginnen was de oogarts een halfuur achter op schema (waar zij absoluut niks aan kan doen natuurlijk) en wist ik dat ik niet voor 13u op school zou zijn. Na die afspraak ben ik zo snel mogelijk naar school gereisd, en het zag er even naar uit dat ik gewoon optijd zou zijn. Misschien vijf minuutjes te laat. Tot het openbaar vervoer tegenwerkte. Zo was ik pas tegen 14u20 of iets in die zin op school. Maar ik heb er lessen uit getrokken. Een les is dat niet alle bussen naar de halte van school rijden vanaf het station en les twee is dat ik me prima kan redden zonder smartphone. Door die verkeerde bus was ik eventjes in het gat van Brugge en herkende ik niks meer. En de vroegere Nikita zou in paniek schieten, huilen, roepen en gewoon het niet zien zitten omdat ze verdwaald is. En er uiteindelijk haar smartphone bijpakken om op Maps te kijken hoe ik mijn weg terug het beste kan aanpakken.

  Alleen, dat was vandaag geen optie. Mijn smartphone begaf het een maand geleden en momenteel heb ik eentje die geen maps heeft of mobiele data. Het enige wat mijn mobieltje momenteel kan is bellen en smsen. Helaas. Ik was eventjes geschrokken en ik had eventjes schrik. Maar ik ben niet gaan doordraaien of flippen. Ik heb rustig de bushalte opgezocht, een bus terug naar het station genomen en zo via het station naar school gegaan. Proud of me! Maar ik kan me ook wel vinden in je blogpost trouwens!

  • Romy 8 december 2017 op 6:49 pm - Beantwoord

   Wat goed dat je zo rustig met de situatie omging en er niet van in paniek raakte! Ik kan me voorstellen dat het even flink omschakelen is als je zo veel later op school aankomt en er ook nog wat dingen tegenzitten onderweg. Je mag trots zijn op hoe je het toch maar mooi hebt weten te redden 🙂

 16. Fabienne, Enjoyyourownbeauty 7 december 2017 op 9:14 pm - Beantwoord

  Wat een leuk artikel Romy!

  Liefs
  x

Recente blogs

11 spannende dingen die ik wél zou willen doen

28 mei 2019|Persoonlijk|

Dat er tussen 'niet willen' en 'niet durven' soms een flinterdun lijntje zit, beschreef ik laatst al. Zo nu en dan zijn er dingen die ik razend spannend vind, maar die ik wel degelijk ooit zou willen doen. Niet omdat het moet of omdat het zo "hoort", maar omdat ik denk dat ik daar vrolijk van zou worden. Tenminste als ik eenmaal die eerste drempel over ben. Dit zijn 10 dingen die zeker tot die categorie behoren en die ik ondanks de bijkomende lading spanning graag een keer wil doen.

11 dingen waar ik eigenlijk mee moet stoppen, maar die ik toch doe

3 juni 2022|Persoonlijk|

Van die dingen waarvan je elke dag denkt “Morgen ga ik mijn leven beteren en stop ik ermee!”. Maar je weet zelf ook best dat je na een nachtje slapen niet opeens klaar bent om die gewoonte uit je leven te bannen. Je hebt misschien al een aantal mislukte pogingen gedaan en hebt stille hoop dat dé slagende poging binnenkort komt. Ooit, ooit ga je je leven beteren. Op Cynthia.nl las ik een lijstje van Emmy met dingen die eigenlijk niet goed zijn, maar die ze toch doet. Ook ik kon moeiteloos een lijstje vullen met moet-ik-eigenlijk-mee-stoppen-punten. Dit zijn er 11!

Vaker Vrolijkheid #10: capslockissues & opruimwoede

15 juli 2017|Persoonlijk, Positiviteit|

Het is weer zover: tijd voor Vaker Vrolijkheid. De tiende editie alweer! Ik heb iets met ronde getallen, dus dat is al een geluksmomentje op zich. Maar goed, Vaker Vrolijkheid dus. Oftewel mijn lijstje met vrolijke momenten van de afgelopen weken. En dat waren er weer genoeg! Zo kreeg ik het opruimvirus flink te pakken, kocht ik net iets te leuke cadeautjes voor iemand anders en moest ik lachen om mijn eigen onhandigheid met computers op het werk. Dit en nog meer in Vaker Vrolijkheid #10!