Normaal gesproken ga ik meestal naar Action voor knutselspullen, zoals papier, tape en versiersels. Uiteraard kon ik ook daar het nodige niet van laten staan toen ik dit weekend een bezoek bracht aan Action. Maar daarnaast kocht ik dit keer ook een aantal stationery items. Sinds ik aan het bloggen ben geslagen, ben ik namelijk dol op leuke notitieboekjes, vrolijke pennen en andere schrijf- en tekenspullen. Het leek me leuk om mijn stationery aankopen in een blogje aan je te laten zien.

Action stationery twin markers stempels etui boekje

Sinds ik mijn eigen blog heb, ben ik me pas bewust van hoe multifunctioneel dingen als notitieboekjes zijn. Een notitieboekje is bijvoorbeeld niet alleen geschikt om lijstjes op te stellen en aantekeningen te maken, maar is ook een ideaal foto-object. Als ik even niet weet wat ik voor afbeelding bij een artikel moet zetten, eindigt er steevast een boekje, een set pennen of een leuke etui voor mijn fotocamera. Daarnaast gebruik ik dit soort items natuurlijk ook graag zelf om in of mee te schrijven en mee te nemen. Voor die paar euro kon ik ze dan ook niet laten liggen.

Action etui notitieboekje pennen

Als groot liefhebber van roze viel ik als een blok (excuses voor de flauwe woordspeling!) voor dit leuke notitieblokje met een knalroze omslag met glitters. Het boekje is ongeveer A6-formaat en is daarom gemakkelijk mee te nemen in je tas. Vooral sinds ik een paar freelance opdrachten heb, moet ik regelmatig iets te veel dingen onthouden. Dan vind ik het handig om voor elke klus een apart boekje te kunnen gebruiken. Voor dit boekje betaalde ik €0,99. Ook kocht ik er een mooie roze pennenetui bij van zo’n 10 centimeter lang. Hier kun je dus aardig wat pennen en andere spullen in kwijt. Deze etui kostte me €1,29. Verder zijn bij mij de pennen vaak niet aan te slepen. Ik laat ze regelmatig slingeren en maak er ook heel wat op. Ook een setje met 4 vrolijke pennen in oranje en blauw belandde dus in mijn mandje. Ik betaalde voor de pennenset €0,79.

Action houten stempels

Action houten stempels

Action stationery houten stempels

Voor stempels heb ik een groot zwak. Je kunt ze zowel gebruiken om bijvoorbeeld een agenda of een boekje op te pimpen als voor scrapbooken en kaarten maken. Helaas betaal je voor stempels in een hobbywinkel vaak wel erg veel geld. Ik was dan ook blij verrast toen ik dit leuke setje houten stempels vond bij Action voor €1,99. Er waren nog meer varianten, maar ik besloot het bij deze met vogels en vlinders te laten. De stempels zijn echt van mooie kwaliteit. Alleen voor de inktpads kun je misschien beter een iets duurdere inkt gebruiken, omdat je daarmee een mooier resultaat krijgt. Maar voor dit bedrag vind ik ze zeker niet slecht.

Action stationery twin markers

De aankoop waarvoor ik eigenlijk speciaal naar de Action ging, waren deze twin markers. Ik had ze bij een vriendin gezien en was direct verkocht. Veel scrapbookers werken met de bekende Copic Ciao-stiften, die een paar euro per stift kosten. Deze markers doen daar in mijn ogen niet voor onder en kosten per doosje van 12 stiften wat je normaal voor één stift betaalt, namelijk €3,99. Er zijn 4 varianten te koop, waarvan ik de bovenstaande drie doosjes kocht. Elke stift heeft twee kanten: een fijne stift en een meer grove stift om bijvoorbeeld grotere dingen mee in te kleuren. Ook voor handlettering zijn de stiften waarschijnlijk ideaal. Ik ben daar zelf niet bepaald een ster in, dus let niet op mijn tekentalent. Maar voor de volledigheid leek het me wel goed om beide kanten van de stift even in actie te laten zien.

Action stationery twin markers

Action stationery twin markers

Zoals ik al zei, de eerste prijs voor handlettering verdien ik niet. Ik heb simpelweg met een stift mijn naam opgeschreven. Maar wat niet is, kan nog komen. Ik wil de komende weken ook gaan oefenen met stempels inkleuren. Als ik een beetje tevreden ben met het resultaat, zien jullie dat misschien nog binnenkort in een apart blogje voorbijkomen.

Action lippenbalsem cherry

Ten slotte kocht ik nog een item dat niet helemaal in het rijtje stationery past, maar dat ik gewoon niet kon laten liggen. Dat is namelijk de ronde lippenbalsem van Action. Ik had nog maar één lippenbalsem in mijn tas zitten, maar wilde er ook graag eentje thuis in de badkamer hebben staan. Deze lippenbalsem vond ik alleen al qua verpakking ontzettend leuk en kon ik daarom niet laten liggen. Uiteraard viel ik wederom voor de knalroze variant. Deze ruikt heerlijk naar kersen. Ik ben er helemaal blij mee, zeker voor de €0,89 die ik voor deze (dierproefvrije!) lippenbalsem betaalde.

Waar koop jij het liefst stationery items?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Aneta 10 januari 2017 op 7:37 am - Beantwoord

  Heerlijke spulletjes. Net zoals jij ben ik gek op zulke dingen. Die stiften zijn erg leuk. Binnenkort maar eens naar de Action Hihi. Lippenbalsems doen het inderdaad altijd goed

 2. Susan 10 januari 2017 op 8:42 am - Beantwoord

  Zulke leuke dingen! En niet duur ook.

 3. Josephine 10 januari 2017 op 9:26 am - Beantwoord

  Wat een leuke post! Die stempels en twin markers wil ik ook wel… Morgen even langs Action! 🙂

 4. MamaIssues 10 januari 2017 op 10:01 am - Beantwoord

  Wat een leuke spulletjes en wat een leuke foto’s word ik helemaal blij van zoveel kleur 🙂
  Waar ik vaak leuke boekjes koop is bij Flying Tiger echt een van mijn favoriete winkels. Allemaal leuke hebbedingetjes I love it

  • Romy 10 januari 2017 op 8:07 pm - Beantwoord

   Flying Tigers vind ik inderdaad ook een erg leuke winkel. Altijd zoveel vrolijke en kleurrijke spullen!

 5. Vlijtig Liesje 10 januari 2017 op 10:13 am - Beantwoord

  Ik ga meestal naar de Hema. Eerst dacht ik dat je deze daar ook gekocht had. Dus dat is een fijne verrassing. Ik moet nodig naar de Action dus : )

 6. Mariëlle 10 januari 2017 op 10:29 am - Beantwoord

  Super leuke shoplog <3 Dat etuitje is zo schattig!!

 7. Aurély 10 januari 2017 op 10:30 am - Beantwoord

  Het eeuwige Action probleem : Je ga ernaar toe om één iets te kopen en kom terug buiten met een zak vol 🙂 Die stiften lijken mij heel leuk !

  • Romy 10 januari 2017 op 8:04 pm - Beantwoord

   Een vriendin van mij heeft al eerder stempels ingekleurd met deze twin markers en je kunt met verschillende stiften echt een mooi kleurverloop creëren. Het schijnt hetzelfde te werken als met de Copics-stiften, waarvan je op YouTube veel handige filmpjes kunt vinden. Voor dit geld vond ik ze in ieder geval het uitproberen waard 🙂

  • Romy 10 januari 2017 op 8:05 pm - Beantwoord

   Ja, ze zijn echt zo fijn! Ik heb er nog niet heel veel mee gedaan, maar ben wel blij dat ik ze heb gekocht en er dit weekend lekker mee kan experimenteren.

  • Romy 10 januari 2017 op 8:06 pm - Beantwoord

   Goed dat je het zegt! Ik moet inderdaad ook echt nog eens op Aliexpress gaan kijken. Zo goedkoop en ze hebben zóveel! Ik ben benieuwd of ik daar ook nog leuke scrapspullen tegenkom.

  • Romy 10 januari 2017 op 8:06 pm - Beantwoord

   Haha, precies! Ik kan heel veel winkels uitlopen zonder iets te kopen, maar bij Action is dat me nog nooit gelukt 😉

 8. Lisa 10 januari 2017 op 10:50 am - Beantwoord

  Action heeft altijd zulke leuke dingetjes! Ik koop de laatste tijd ook veel items via Aliexpress, maar dan duurt het wel wat langer voordat je het binnen hebt haha. Die stiften zien er handig uit trouwens! Liefs x

 9. Svenja 10 januari 2017 op 11:04 am - Beantwoord

  Wauw, ik moet eerlijk zeggen dat ik helemaal niet wist dat de Action zoveel leuke items heeft op dat gebied. Vooral de etui vind ik geweldig, helemaal mijn kleur hihi. En de pennen vind ik ook erg tof. Ik ga snel weer eens een bezoekje brengen aan de Action!

 10. Sylvia 10 januari 2017 op 11:18 am - Beantwoord

  Als ik kantoorartikelen of notitieblokjes ed koop ga ik meestal naar de hema. Omdat de action nu ook steeds vaker leuke printjes heeft op de kantoorartikelen ga ik soms overstag vooral ook voor de lage prijsjes?

 11. Veerlez 10 januari 2017 op 11:50 am - Beantwoord

  Dat roze glitter boekje is echt geweldig! Zonde dat ik al zoveel boekjes heb 😉 De balpennen vind ik ook super mooi! De twinmarkers heb ik in de 3 packs heel veel van gekocht, ze zijn wel fijn he?

 12. Sylvia 10 januari 2017 op 1:29 pm - Beantwoord

  Leuk, ik ben nog steeds benieuwd naar de twinmarkers, hoe ze schrijven en als je een doosje met verschillende kleurschakeringen van dezelfde kleur koop of daar dan ook echt kleur verschil in zit en/of je ze mooi in elkaar zou kunnen laten overlopen. Koop vrij weinig stationary, moet wel weer een keertje, want de meeste stiften, pennen en notitieboekjes zijn op of vol 😉 Waar verschild per product. De nieuwe notitieboekjes bij de Action klinken en zien er heel goed uit, misschien dat het nog lukt om deze maand langs te gaan.

 13. Claire Codi 10 januari 2017 op 2:31 pm - Beantwoord

  Wat een leuke spulletjes! Ik gebruik ook altijd leuke stationery items voor foto’s haha. Maakt het vaak toch wat leuker. De spullen die ik van jou heb gekregen (nogmaals bedankt 😀 ) zijn zó fotogeniek. Gewoon door blijven oefenen met handletteren, aan het begin zag ik het er bij mij niet uit 😉

  • Romy 10 januari 2017 op 8:03 pm - Beantwoord

   Wat leuk om te horen dat je mijn spulletjes ook voor foto’s kunt gebruiken 🙂 En aan handletteren wil ik me zeker een keer gaan wagen. Volgens mij zijn deze stiften er perfect voor en het schijnt niet zo moeilijk te zijn als ik in eerste instantie dacht. Oefening baart vast kunst 🙂

 14. Sofie 10 januari 2017 op 2:56 pm - Beantwoord

  Mooie dingen. De laatste tijd zijn er echt mooie notitieboekjes te vinden bij Action. Ik gebruik ze niet zo vaak dus ik koop ze ook niet, maar ik moet er wel altijd aan weerstaan want ze zijn zo vrolijk!

 15. Marsha 10 januari 2017 op 2:57 pm - Beantwoord

  Wat een super leuke spulletjes zeg! Die markers moet ik inderdaad ook maar eens gaan aanschaffen.

 16. Priscilla 10 januari 2017 op 2:59 pm - Beantwoord

  Wat een superleuke items. Ik krijg spontaan zin om ook een bezoek te brengen aan action. Dat roze glitter notitieboekje vind ik superleuk en ook de stiften lijken mij heel handig. Ik mag ook graag knutselen en kleuren.

 17. Rachel 10 januari 2017 op 3:51 pm - Beantwoord

  Oh wat een toffe spulletjes hebben ze momenteel bij de Action wauw! liefs

 18. Nesrin 10 januari 2017 op 4:40 pm - Beantwoord

  Wat een leuke spullen heb je gekocht. Ik kom helaas haast nooit bij de Action.

 19. Saskia 10 januari 2017 op 4:59 pm - Beantwoord

  Sowieso heeft de Action veel leuke spullen, inderdaad ook super leuke notitieboekjes en Home decor<3 Altijd leuk!
  Erg leuke items heb je geshopt!

 20. Irene 10 januari 2017 op 6:07 pm - Beantwoord

  Ik zag al een paar dingetjes op een andere blog ook en ik MOET echt naar de Action! Zo’n leuke spulletjes! Ik vrees alleen dat bij ons alles al op is. Ben zo es weken na elkaar naar de Action gegaan voor die setjes twinmarkers die per drie in een pakje zaten. Bij ons hadden ze die nooit. En toen ze ze op een dag wel hadden lag er nog maar 1 pakje groene. Haha. Misschien zaterdag eens gaan kijken of ik nog wat moois kan vinden. Leuke post!

 21. Nina Simplynspecial 10 januari 2017 op 7:40 pm - Beantwoord

  Oh ik word altijd zo hebberig hiervan! Allemaal leuke ‘prulletjes’ (zoals mijn vriend zou zeggen). Ik zie meestal de leukste dingen in shoplogs, als ik in de winkel loop is dat altijd minder.

  • Romy 10 januari 2017 op 7:58 pm - Beantwoord

   Haha, dat heb ik ook altijd inderdaad! Niet zozeer bij Action, maar wel als ik bijvoorbeeld gigantische tassen vol Primark-spullen in een shoplog zie. Dan kom ik zelf toch weer met een bescheiden tasje met één jurkje naar buiten, omdat ik de rest niets vond 😉

 22. femketje 10 januari 2017 op 7:47 pm - Beantwoord

  dat glitternotitie boekje zag ik ook 😀 super nice!

 23. Denise 10 januari 2017 op 8:36 pm - Beantwoord

  Die markers!! WAUW! Moet ik gewoon hebben! Even kijken of ik morgen kan gaan. Heel leuk om mee te kleuren. Ook de stempels vind ik erg leuk. En notebooks… tja, als ik notebooks heb dan ben ik altijd geneigd om er meteen een stuk of drie mee te nemen, haha.

  • Romy 10 januari 2017 op 10:16 pm - Beantwoord

   Haha, herkenbaar van die notebooks! Daar kan ik er ook niet genoeg van hebben 😉 Zou leuk zijn als je de markers ook kunt kopen 🙂 Ze zijn echt leuk om mee te werken!

 24. Dineke 10 januari 2017 op 8:40 pm - Beantwoord

  Oeeeh, ik weet waar ik binnenkort heenga, haha! Veel te leuke dingen allemaal (glitteeer!).

 25. Cindy 10 januari 2017 op 9:57 pm - Beantwoord

  De action is altijd een leuke shoptrip. Leuke dingen heb je gekocht.

 26. Sara | MevrouwMiauw 10 januari 2017 op 10:15 pm - Beantwoord

  Ahhh ik ben echt al een aantal keren naar de action gegaan voor die markers, maar ze hadden ze telkens niet. Ze zien er zó leuk uit!!

 27. Linda 10 januari 2017 op 10:16 pm - Beantwoord

  Wat heb je leuke spulletjes gekocht! Ik ben echt gék op stationery (eh, hoe noem je dat eigenlijk in het Nederlands haha?) Nooit genoeg notitieboekjes <3

 28. Leonie 10 januari 2017 op 10:36 pm - Beantwoord

  Ik vind het zo leuk dat de Action steeds vaker en steeds meer stationary heeft!
  De twinmarkers had ik een hele tijd geleden al gekocht, dus ik mag van mezelf niet die grote bakken kopen. Ik heb vorige week wel een mooi stevig notitieboekje gekocht die ze nieuw binnen hadden (want daar had ik er niet al veel te veel van XD)

  • Romy 11 januari 2017 op 10:08 am - Beantwoord

   Wat leuk dat je de twin markers ook hebt! Daar ga je vast veel plezier aan beleven 🙂 En van notitieboekjes kun je er nooit genoeg hebben, toch?! Haha!

 29. Sher 10 januari 2017 op 10:58 pm - Beantwoord

  Oeh leuk! Action is ook echt zo’n geval van ‘oh, even dat halen’ en vervolgens met de halve winkel thuiskomen hahaha.

 30. priscilla 11 januari 2017 op 10:17 am - Beantwoord

  Oooh ik zag deze items ook al bij andere meiden voorbij komen. Super leuk! Ik moet snel weer langs de Action, ik blijf het uitstellen.

 31. Dewi 11 januari 2017 op 2:10 pm - Beantwoord

  Heerlijk zulke spulletjes. Ik word er altijd erg vrolijk van. Ik ben nu trouwens toch erg benieuwd naar die stiften, heb er nu zovaak over gelezen in diverse blogs

  Mooie blog heb jij trouwens, kom voor het eerst koekeloeren bij je ?

 32. Eveline Fleur 11 januari 2017 op 3:55 pm - Beantwoord

  Oh wat een leuke dingen bij Action zeg! Ik denk dat iedereen binnenkort naar de Action gaat, haha!

 33. Lieke - Life as Lieke 11 januari 2017 op 6:38 pm - Beantwoord

  Ooh wat een leuke items! Die twin markers lijken me echt tof! Ik koop mijn stationary vaak bij de Hema 🙂

 34. Ilse van Kreanimo 12 januari 2017 op 2:45 pm - Beantwoord

  Fijn hè, shoppen bij de action.

  Ik heb ook een aantal van de markers, maar niet allemaal.

 35. Lifeaholic.nl 12 januari 2017 op 10:49 pm - Beantwoord

  Oehhh leuke spulletjes die je hebt gekocht! De lippenbalsem heb ik ook! Erg fijn! En die pennen, leuk leuk leuk!

 36. Anke 13 januari 2017 op 4:31 pm - Beantwoord

  Aah, dat notitieboekje met glitters is zo mooi! Ik ben dol op glitters. X

 37. Manon 18 januari 2017 op 6:28 pm - Beantwoord

  De action heeft ontzettend veel leuke dingen

 38. Aileen 19 januari 2017 op 10:07 am - Beantwoord

  Wat leuk om al die producten te zien. Ik probeer mijzelf altijd vreselijk in te houden bij de Action. Goeie tip van die notitieboekjes op de foto. Het ziet er leuk uit maar heb er zelf nooit aan gedacht.

 39. Do 13 februari 2017 op 6:18 pm - Beantwoord

  Wat een leuke dingen, ik wist niet dat Action zoveel leuke spullen te koop had.