Ik ben een grote dromer en heb talloze mooie dromen die ik graag nog eens zou willen verwezenlijken. Over veel van die dromen (moeder worden, een eigen huis…) ben ik vrij open. Maar er zijn ook meerdere (soms grote) dromen die waarschijnlijk niet zo veel mensen van mij kennen. Stiekeme dromen dus. Althans, tot vandaag! Want een paar stiekeme dromen wil ik toch graag eens opschrijven. Al is het alleen al om er eens bij stil te staan hoe het zou zijn als ze zouden uitkomen. Bereid je voor op 9 nog niet eerder onthulde dromen!

stiekeme dromen

Foto gemaakt door Iris Zaagman.

 1. Een eigen auto. Een eigen auto voelt voor mij als het toppunt van zelfstandigheid. Het lijkt me zo fijn om niet altijd kilometers om te rijden met het openbaar vervoer en om in mijn eigen (uiteraard vrolijk gekleurde) wagen de weg onveilig te maken. Als ik het zou kunnen betalen, zou mijn voorkeur uitgaan naar een elektrische auto. Dat is beter voor het milieu en scheelt je weer ritjes naar de benzinepomp. Ook zijn er tegenwoordig heel wat laadpalen, zoals de NewMotion laadpalen, waardoor je je over opladen niet druk hoeft te maken. Wie weet ooit!
 2. Een boek schrijven. Het lijkt mij (net als veel anderen waarschijnlijk) geweldig om ooit een boek uit te brengen met mijn naam op de cover. Geen roman of thriller overigens en al helemaal geen biografie, maar eerder een boek in de stijl van mijn blog met motiverende of inspirerende teksten. Ooit wil ik daar echt eens werk van gaan maken.
 3. Inschrijven bij de KvK. Volledig als zzp’er werken is niet mijn droom, maar het lijkt me wel heel tof om naast een vaste baan als freelancer aan de slag te gaan voor een aantal uur per week. Als tekstschrijver of redacteur, als het maar iets creatiefs met schrijven is en me de nodige afwisseling geeft.
 4. Een permanentje nemen. Oké, deze droom heeft niet eens zo veel voeten in de aarde. Men gaat naar de kapper, vraagt om een permanentje en telt een flinke som geld neer. Toch is een kleine droom ook een droom en hoop ik ooit nog eens een tijdje met krullen door het leven te gaan.
 5. Een prachtige reis maken. Grappig eigenlijk dat ik niet echt een globetrotter ben, maar toch droom van een mooie reis. Dan heb ik het absoluut niet over 3 maanden in de rimboe, maar over bijvoorbeeld een paar weken op een bestemming van mijn travel bucketlist buiten Europa. Het lijkt me heel bijzonder om dat ooit met een geliefde of met een dierbare vriendin te doen.
 6. Mijn opa en oma overgrootouders maken. Of deze droom ooit uitkomt, is natuurlijk moeilijk te voorspellen. Maar het lijkt me zo bijzonder om ooit een kindje te krijgen en dat kleine jongetje of meisje vol trots in de armen van mijn eigen opa en oma te leggen. Die gedachte bezorgt me nu al kippenvel!
 7. Een romantische reis naar Venetië maken. Tja, je bent een sucker voor romantische clichés of niet, maar een van mijn dromen is toch wel om ooit een gondeltocht door de kanalen in Venetië te maken. Dat moet vast het toppunt van romantiek zijn. In ieder geval als je alle toeristen in de omgeving even wegdenkt…
 8. Tangodansen. Mijn ritmegevoel lijkt helemaal nergens op en ik heb de dansgenen van een houten plank, maar ooit zou ik nog wel tangolessen willen nemen om in een prachtige jurk (hopelijk!) na heel wat lessen de sterren van de hemel te dansen iets minder houterig te zijn dan nu.
 9. Gek doen. Vaak ben ik best wel een planner en ik val ook liever niet heel erg op in een massa. Toch is het juist mijn droom om wat vaker lekker gek en spontaan te doen. Wil ik volgende week op reis naar de zon? Dan wil ik dat gewoon eens doen. En voel ik de behoefte om morgen in een hutje op de hei te zitten? Let’s go! Misschien is dat meteen ook wel de sleutel naar een aantal van mijn dromen (oké, het kindje en de geliefde zijn wat lastiger!). Gewoon eens gek doen en ermee beginnen. Niet dream on, maar gewoon vol passie aan de slag.

Heb jij een stiekeme droom die je wel wilt delen?

Dit artikel betreft een samenwerking met NewMotion. 

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 23 februari 2018 op 6:25 am - Beantwoord

  Prachtige dromen! Ik hoop dat ze werkelijkheid mogen worden! Mijn droom is dat het boek dat ik nu aan het schrijven ben, zal worden uitgegeven en ik zou wel een tijdje in Parijs willen wonen….

  • Romy 23 februari 2018 op 7:31 am - Beantwoord

   Wat een mooie dromen! Hopelijk kun je die ook ooit realiseren! 🙂

 2. Shirley 23 februari 2018 op 6:30 am - Beantwoord

  Van een eigen auto droom ik ook. Ik leen nog steeds de auto van mijn moeder. Wel superfijn dat dat kan en mag. Een boek schrijven zou ik ook ooit willen doen. Mijn mediumafstandsrelatie naar een dichterbij huis (samenwoon)niveau brengen.

  • Shirley 23 februari 2018 op 7:44 am - Beantwoord

   We zijn langzaam plannen aan het maken. Iemand van ons (ik) moet baan en huis opgeven, dus de praktische stappen moeten nog komen. Maar na 4 jaar struisvogelpolitiek is dit al heel wat 🙂 Hopelijk mogen jouw dromen ook uitkomen.

 3. Maaike 23 februari 2018 op 6:54 am - Beantwoord

  Dat permanentje gewoon doen! Ik laat ook af en toe een permanent zetten omdat ik mijn super steile haar soms zat ben. Je hebt zoveel keus, van grove krullen tot fijne krullen. Ik ben er iedere keer weer erg blij mee. En qua kosten valt het ook nog redelijk mee. Verder heb je natuurlijk een erg mooie lijst!

  • Romy 23 februari 2018 op 7:32 am - Beantwoord

   Mooie dromen noem je op! Het zou zo fijn zijn als je een woning samen met je vriend kunt vinden. Wat een verademing moet het zijn om na al die jaren met je vriend in een huis te wonen in plaats van kilometers bij elkaar vandaan 🙂

  • Romy 23 februari 2018 op 7:33 am - Beantwoord

   Je maakt me zeker enthousiast om zo’n permanentje eens te proberen. Ik ben aan de ene kant een beetje bang dat het je haar beschadigt, maar ik vind het resultaat er wel vaak heel mooi uitzien. Het is gewoon weer eens wat anders dan steil haar 🙂

 4. Tineke 23 februari 2018 op 7:00 am - Beantwoord

  Een boek schrijven was ook altijd een van mijn dromen, net als van mijn blog mijn werk maken. Sinds ik moeder ben geworden is dan allemaal veranderd. Ik wil nu gewoon zoveel mogelijk tijd doorbrengen en leuke dingen doen met mijn kinderen, vriend, familie en vriendinnen. Ik hoop dat jij ook ooit op een dag mama mag worden!

  • Romy 23 februari 2018 op 7:34 am - Beantwoord

   Wat onwijs mooi om te horen hoe het moederschap je heeft veranderd en ervoor heeft gezorgd dat je nu vooral heel erg geniet van je kinderen, vriend en de andere mensen om je heen. Ik kan me voorstellen dat het krijgen van een kindje ervoor zorgt dat je écht weet wat geluk is 🙂

 5. Marije 23 februari 2018 op 7:41 am - Beantwoord

  Mooie dromen!

  Een eigen auto is zo heerlijk!

  Mijn droom is om weer in Nice te wonen en daar lekker mijn dagen door te brengen met creatief bezig zijn

  • Romy 23 februari 2018 op 6:37 pm - Beantwoord

   Wat een prachtige droom! Nice lijkt mij ook een prachtige plek en ik kan me voorstellen dat het al helemaal heerlijk is als je je dagen daar ook nog eens knutselend kan doorbrengen 🙂

 6. Simone 23 februari 2018 op 7:48 am - Beantwoord

  Wat een prachtige dromen! Ik moest overigens wel lachen om een klein foutje in het artikel: een broek uit te brengen met mijn naam op de cover. Haha, een broek! Ook leuk. Maar maak er werk van, van dat boek! Ik zou het meteen kopen!

  Mijn grote droom is om samen met mijn vriend voor een aantal jaar naar Aruba te vertrekken! Mijn roots liggen hier en mijn vriend kan voor zijn werk hier terecht!

  • Romy 23 februari 2018 op 6:40 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Ik kan me voorstellen dat het best een flinke stap is om je baan en huis op te geven om samen te wonen. Spannend allemaal! Hopelijk komt er toch een moment waarop jullie die stap kunnen zetten en daarna samen van jullie eigen huisje kunnen genieten ♥

  • Romy 23 februari 2018 op 6:41 pm - Beantwoord

   Haha, oeps, een eigen broek was inderdaad niet helemaal mijn droom! Ik heb het maar meteen even aangepast 😉
   Superleuk om je enthousiaste reactie over mijn boekdroom te lezen! 🙂
   Wat een prachtige droom trouwens om naar Aruba te gaan samen. Hopelijk kunnen jullie die mooie droom ooit waarmaken ♥

 7. Marjolein 23 februari 2018 op 8:34 am - Beantwoord

  Een heleboel mooie dromen die vast allemaal zal laten uitkomen! Een boek schrijven staat ook nog op mijn dromenlijstje Hihi.

 8. Judith - septembersecond 23 februari 2018 op 8:34 am - Beantwoord

  Wat een mooie dromen! Vooral je grootouders overgrootouders maken vind ik prachtig <3 Mijn droom is om eens een half jaar vrij te zijn om lekker veel te reizen!

  • Romy 23 februari 2018 op 6:42 pm - Beantwoord

   Wat een prachtige droom! Hopelijk wordt die droom ooit werkelijkheid en kun je dan echt langere tijd genieten van een prachtige reis 🙂

 9. Anna 23 februari 2018 op 8:39 am - Beantwoord

  Wat een mooie dromen Romy! Mijn droom is om de wereld te zien, en na een lange tijd van reizen mijn favoriete plek uit te kiezen en daar te gaan wonen. Ohhh, en ik droom ook van meerdere talen leren. Daar ben ik nu naartoe aan het werken 🙂 Liefs!

 10. Sandra 23 februari 2018 op 8:44 am - Beantwoord

  Wat heb je een fijn en mooi lijstje gemaakt! Een permanentie zou ik gewoon lekker eens proberen als ik jou was. Gewoon doen! 🙂
  Mijn droom? Ik heb er meerdere momenteel! Met mijn vriend een huis kopen, nog veel meer reizen, trouwen, een kindje krijgen… Ja, dat zijn denk ik toch wel mijn mooiste dromen momenteel.

  • Romy 23 februari 2018 op 6:43 pm - Beantwoord

   Wauw, dat klinkt wel heel erg mooi en avontuurlijk! Hopelijk wordt die mooie droom ooit werkelijkheid. Meerdere talen leren lijkt me overigens ook heel erg gaaf. Superleuk dat je daar nu al volop mee bezig bent 🙂

  • Romy 23 februari 2018 op 6:44 pm - Beantwoord

   Wat een prachtige dromen noem je op! Ik hoop dat je die ooit allemaal kunt verwezenlijken ♥
   Dat permanentje moet ik inderdaad snel maar eens gaan doen. Dan heb ik het in ieder geval gewoon eens geprobeerd 🙂

 11. Loes 23 februari 2018 op 9:29 am - Beantwoord

  Hele mooie dromen, ik herken er zeker een paar! Op het moment staat een auto heel hoog op mijn wensenlijstje. Ik wil ook heel graag trouwen voor mijn oma’s en opa overleden zijn, want dat lijkt me heel bijzonder om met hen mee te maken.

  • Romy 23 februari 2018 op 6:44 pm - Beantwoord

   Wat een mooie droom van de bruiloft met je opa en oma erbij! Dat lijkt mij ook onwijs bijzonder. Het is toch extra bijzonder als zij kunnen meemaken dat hun kleindochter trouwt met de man die haar gelukkig maakt ♥

 12. Zo simpel is dan geluk 23 februari 2018 op 10:02 am - Beantwoord

  Inderdaad, gewoon eens gek doen en je dromen uit laten komen! Hoewel de een natuurlijk wat makkelijker realiseerbaar is dan de ander.

 13. Jenn 23 februari 2018 op 11:20 am - Beantwoord

  Mooie dromen! Ook bij mij staat een boek schrijven hoog op die lijst.

 14. Sarah 23 februari 2018 op 11:57 am - Beantwoord

  Zo’n permanentje nemen moet je gewoon doen 😉 Ik heb dat in mijn tienerjaren ook eens gedaan. Ik heb van dat vervelend haar (niet stijl, niet krullend) en was het op een gegeven moment simpelweg beu. Dat permanent was heel makkelijk. Je staat op en hebt mooie krullen. Ik vond het weleens leuk. Op mijn dromenlijstje staan momenteel veel reizen, een huis kopen en mama worden.

 15. Johanne 23 februari 2018 op 12:40 pm - Beantwoord

  Wat een heerlijke dromen! En kan me ook in veel wel vinden. Mijn autodroom is al uitgekomen, gelukkig. Nog steeds zo blij met m’n Fiatje. Ik had ook graag gehad dat mijn opa een kindje van mij in zijn armen kon houden, maar helaas is dat bij mij niet gelukt. Hij is heel erg oud geworden gelukkig, maar ik heb ook niet altijd geluk gehad in de liefde haha. Eén van mijn dromen is inderdaad ook een boek schrijven, maar ik denk dat mijn echte droom is om financiele vrijheid te behalen. Nu nog uitzoeken hoe…

  • Romy 23 februari 2018 op 6:45 pm - Beantwoord

   Wat een prachtige dromen! En dat permanentje wil ik ook zeker eens gaan proberen. Het lijkt me zo leuk om gewoon elke dag met krullen op te staan 🙂

  • Romy 23 februari 2018 op 6:47 pm - Beantwoord

   Je noemt een paar prachtige dromen op! Wel verdrietig om te horen dat je jouw kindje nooit aan je opa kunt laten zien. Ik vraag me ook af of dit bij mij zal lukken, maar het is in ieder geval alleen al een heel mooi idee om me aan vast te houden nu.
   Hopelijk kun je je mooie dromen van een eigen boek én financiële vrijheid ook realiseren. Als je van dat boek nu een bestseller weet te maken, komt de financiële vrijheid misschien ook meteen een stap dichterbij 😉

 16. Anniek 23 februari 2018 op 1:15 pm - Beantwoord

  Wat leuk zo’n lijstje! Een mens moet ook wat te dromen hebben:) Boek schrijven staat bij mij ook op de planning!

 17. Jessica 23 februari 2018 op 1:38 pm - Beantwoord

  Leuk lijstje meid! En punt 3 kun je deze week nog waarmaken 🙂 Je hebt om te beginnen als freelancer niet heel veel meer nodig dan een paar ideeën, potentiële opdrachtgevers en €50 euro inschrijfgeld. Overtuig ze er wel even van dat je als freelancer aan de slag wilt en het er niet “erbij” wilt doen. Ik werd de eerste keer namelijk afgekeurd omdat de kvk niet was overtuigd dat ik dit fulltime wilde gaan doen (zat op dat moment nog te twijfelen tussen freelancen en een full-time vaste baan. Maar als je ze gewoon verteld dat je ervoor wilt gaan moet dat goedkomen hoor! (zelfs als je er zelf nog niet 100% zelf van bent overtuigd). Mocht je hulp met iets nodig hebben, let me know. Ik ben geen expert, maar ik houd het toch al 3,5 jaar vol dus blijkbaar doe ik iets goed haha ;p

  • Romy 23 februari 2018 op 7:36 pm - Beantwoord

   Wat lief, je reactie en ook je aanbod om me te helpen! Ik vind het inderdaad wel heel spannend om als freelancer iets te beginnen. Bij mij zou het wel echt voor ‘erbij’ zijn, omdat ik mijn vaste baan gewoon wil aanhouden. Wel neem ik het zeker serieus en wil ik er ook echt werk van maken naast mijn baan. Je tip is zeker een goede! Die ga ik onthouden voor als ik de stap waag. Ik weet in ieder geval vrij zeker dat dit wel een stap is die ik op korte termijn wil zetten. Mocht ik vragen hebben of ergens tegenaan lopen, dan weet ik je te vinden 🙂 Lief dat je je hulp aanbiedt!

  • Jessica 23 februari 2018 op 9:51 pm - Beantwoord

   Geen probleem, het kan in het begin overweldigend zijn dus dan is alle hulp welkom toch? 🙂 Je weet me te vinden!

 18. Irene 23 februari 2018 op 3:28 pm - Beantwoord

  Haha omg ik wil ook zo graag eens een permanent! :p maar nu is mijn haar te kort en het doet me om ook altijd een beetje aan oma’s denken 😀

  • Romy 23 februari 2018 op 7:36 pm - Beantwoord

   Haha, permanentjes zijn inderdaad stiekem eigenlijk wel iets voor oma’s 😉

 19. Jacqueline 23 februari 2018 op 4:27 pm - Beantwoord

  Mooi toch om zo je dromen te hebben! Ik droom er weleens van om iets heel anders qua werk te gaan doen. Maar heb er gewoon het lef niet voor. ?

  • Romy 23 februari 2018 op 7:37 pm - Beantwoord

   Een totaal andere baan lijkt me ook best wel spannend. Ik kan me voorstellen dat dat niet een stap is die je zomaar durft te zetten. Maar op zich wel een heel mooie droom! 🙂

 20. Lianne 23 februari 2018 op 4:42 pm - Beantwoord

  Leuk lijstje! Je hebt trouwens ‘ooit een broek uitbrengen’ geschreven ipv boek 😉 maar dat is ook mijn allergrootste droom! Een eigen auto, inschrijven bij de KvK en een prachtige reis maken heb ik al gedaan, maar ik zou zo nog eens een mooie reis willen maken, er zijn nog zoveel mooie plekken te zien op de wereld! Een reis naar Venetie, tangodansen en gek doen zou ik ook nog graag eens willen doen, vooral dat gek doen, want daar heb ik namelijk ook niet zoveel kaas van gegeten! Hoog tijd om daar verandering in te brengen! Wat grappig, ik wist niet dat jij een permanentje zou willen! Dat hoeft voor mij niet zo, ik vind mijn haar prima zo! En mijn opa en oma overgrootouders maken gaat helaas niet meer lukken. Dan maar iets anders moois daarvoor in de plaats 🙂

 21. Nikita 23 februari 2018 op 7:31 pm - Beantwoord

  Prachtige dromen heb je! Ik herken jou er ook wel in Romy, dat moet ik eerlijk toegeven. Maar weet dat als je gelooft in je dromen, ze op een dag uitkomen! Ik wist trouwens niet meteen wat een permanentje was haha #riptaalknobbel
  Maar dat overkomt iedereen wel eens. Er zijn zoveel mooie dromen in de wereld, en het zou mooi zijn als we allemaal onze dromen kunnen waarmaken! Mooi artikel, dat doet je ook gewoon dromen 🙂

  • Romy 23 februari 2018 op 7:38 pm - Beantwoord

   Haha, oeps! Ik zag inderdaad net staan ‘broek’ en heb het maar meteen even aangepast. Een broek uitbrengen is vast ook een interessante droom, maar niet helemaal die van mij, haha.
   Jij noemt ook een paar prachtige dromen op trouwens! Gek doen kan nog best lastig zijn, hè?! Ik vind dat in ieder geval vaak een flinke uitdaging. Misschien moeten we elkaar gewoon eens uitdagen om lekker gek te doen 😉

  • Romy 23 februari 2018 op 7:40 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Leuk om te horen dat je mij ook herkent in de dromen 🙂 En wat mooi dat het bij jou ook een beetje het dromen heeft aangewakkerd!
   Ik heb zelf ook weleens dat ik een woord niet ken, hoor. Het zou ook best kunnen dat ‘permanentje’ eigenlijk typisch iets voor Nederlanders is en dat het woord in België gewoon niet zo veel wordt gebruikt. Maar inderdaad, zoiets overkomt iedereen wel eens 🙂

 22. Evelyne 23 februari 2018 op 7:55 pm - Beantwoord

  Een stiekeme droom is huisje tuintje boompje. Alhoewel dit al lang geen geheim meer is, denk ik 😉

 23. Saskia 24 februari 2018 op 9:59 am - Beantwoord

  Prachtige dromen. A girl can dream right 😉
  Mijn dromen? Ik zou graag wat andere werkuren willen en we zijn bezig in onze woning met wat dingen. Dat opknappen en helemaal ons maken is ook een droom.

  • Romy 24 februari 2018 op 12:55 pm - Beantwoord

   Wat een mooie dromen! Hopelijk komt ook zowel jouw werkdroom als jouw woondroom uit 🙂

 24. Mevrouw Marloes 26 februari 2018 op 4:28 pm - Beantwoord

  Ik kan mij echt in alles herkennen, behalve in een permanentje nemen en tangodansen, hahah! Voor de rest kan ik niet wachten tot ik officieel met mijn vriend ga samenwonen (we wonen praktisch al samen, want hij slaapt 6 a 7 nachten bij mij). En ik hoop echt dat ik volgend jaar afstudeer, gewoon zonder vertraging.

  • Romy 26 februari 2018 op 7:33 pm - Beantwoord

   Haha, wat leuk dat je bijna al mijn dromen herkent! Een plekje voor jou en je vriend samen klinkt perfect! En afstuderen natuurlijk ook 🙂

 25. Anna 27 februari 2018 op 12:59 pm - Beantwoord

  Wat een mooie dromen! Soms helpt het inderdaad om gewoon eens te doen, in plaats van te dromen. Maar goed, dat kan natuurlijk niet altijd :p Ik zou ook graag een boek willen schrijven!