stijlvol wonen met een huisdier

Stijlvol wonen met een huisdier | Eeuwige struggle? Welnee!

 • 21 april 2020
 • 24 Reacties
Categorieën: Interieur

Al lange tijd voordat ik een eigen huis had, lagen mijn interieurideeën klaar. Ik wilde een kleurrijke inrichting, stylish verantwoorde meubels, heel veel leuke kussens, mooie vaasjes en… een kat. Veel mensen verklaarden me voor gek toen mijn gloednieuwe bank eenmaal in huis stond en ik ondertussen Verhuisdieren.nl afstruinde op zoek naar een lieve kat. Stijlvol wonen met een huisdier, dat kon toch niet? Echt wel! En dat mede dankzij mijn nieuwste aanwinst voor Pippa. Ik laat je graag Pippa’s Pinterestwaardige huisje zien.

Haren all over the place?

Van niet-dierenliefhebbers hoor ik weleens dat ze dieren maar vies vinden. Je huis komt onder de haren te zitten en je kunt je bank meteen wel afschrijven. Gelukkig is mijn ervaring anders. Sowieso zou ik zelfs twee keer per dag stofzuigen wel overhebben voor de liefde en gezelligheid die Pippa geeft. Van kapotte meubels heb ik geen last: Pippa weet dondersgoed dat ze haar nagels niet aan mijn bank mag scherpen. Oké, soms zit mevrouw heus wel stiekem ‘s nachts op tafel en uiteraard vindt ze de slaapkamer – de enige kamer waar ze niet mag komen – reuzespannend. Maar verder heeft ze zo haar eigen plekjes ontdekt. Ja, op die plekken ligt soms al na een dag een hoopje haar. Maar men neme een kattenroller of een stofzuiger en daar is niets meer van te zien.

Oké, daar staat tegenover dat er regelmatig brokjes in de woonkamer liggen. Met dank aan de voerbal die iemand me ooit tipte! Mevrouw haalt haar neus op voor halve brokjes, die ik soms op de gekste plekken vindt. Verder heb ik inmiddels geaccepteerd dat er standaard balletjes onder de bank liggen en dat Pippa zo nu en dan met een dopje aan de haal gaat. Tien minuutjes opruimen per dag en de boel is weer netjes.

Pinterestproof kattenmeubels, bestaan die wel?

Toen ik mijn huis kocht en een kat in huis haalde, wist ik één ding zeker: knalroze krabpalen met fluffy balletjes komen er bij mij niet in. Ik wilde iets stylish waar niet alleen Pip maar ook ik blij mee zou zijn. Geen makkelijke missie! Ook vind ik het vaak nogal spannend om iets duurs in huis te halen, omdat mevrouw niet al mijn aanwinsten even succesvol vindt. Ik heb al een keer een mooi mandje ongebruikt moeten terugsturen.

Toch ben ik al meer dan eens geslaagd voor Pinterestwaardige kattenmeubels die bij Pip en bij mij een succes zijn. Zo ben ik nog altijd blij met mijn rotan mandje dat Pippa als bed én als opstapje naar de vensterbank gebruikt. Ook de stylish krabpaal die ik ooit in de aanbieding kocht, is nog altijd een succes. Het kan dus toch: mooi voor de baas én leuk voor de kat.

design kattenmand

The Pet Empire: webshop voor dieren- én interieurliefhebbers

Eens in de zoveel tijd doe ik een dappere poging om iets stijlvol verantwoords voor mijn pluizenbol in huis te halen. Een tijdje terug was het zover toen ik werd benaderd door The Pet Empire. Of ik (en Pippa) iets leuks wilden uitzoeken? Nou, dat lieten we ons geen twee keer zeggen. Met Pippa op mijn schoot heb ik de hele webshop uitgebreid bekeken. Ik appte vriendlief een paar foto’s door (“Kan dit of heeft dit een wel heel hoog gekke-kattenvrouwtjes-gehalte?”). Een leuk houten huisje met slingertjes kwam niet door de kritische keuring, maar een mooi bolvormig kattenmandje wel.

Broerlief siste me via Skype nog toe “Dat is echt zo’n ding dat je voor jezelf koopt, niet voor de kat”. Maar gelukkig kon ik het tegendeel bewijzen. Pippa lag een paar dagen later al in haar nieuwe huisje te chillen.

design kattenmand
design kattenmand

Pippa’s nieuwe onderkomen: de Dandy Cat Ball

Pippa’s nieuwe onderkomen heeft uiteraard een echte designnaam: de Dandy Cat Ball. Ik koos voor het exemplaar met een gele binnenkant. Past mooi bij de rest van mijn interieur!

Het huisje is van mooie kwaliteit en is gemaakt van massief bamboe (dat is te merken: het weegt meer dan 5 kilo!). Doordat het huisje glad is van binnen, is het eenvoudig schoon te maken. Ideaal als Pippa er toevallig een smeerboel van zou maken, waar ik haar overigens niet van verdenk. Ik vind het huisje er verder heel stijlvol uitzien. Meestal moffel ik kattenmandjes en -speeltjes liever ergens weg, maar dit kattenhuisje heb ik juist lekker opvallend in mijn zithoek gezet. Wel zo leuk voor Pippa dat ze er gezellig bij kan zitten als ze dat wilt. En dat vanuit haar eigen veilige en Pinterestwaardige huisje.

Blij mee?

Of ik ben blij ben met Pippa’s nieuwe design kattenhuisje? Dat zeker! Of Pippa er blij mee is? Volgens mij wel. Mevrouw heeft er al de nodige schoonheidsslaapjes in gedaan. Oké eerlijk, Pippa zelf zal het vast een worst (of een zakje kattenvlees) wezen of ik nu iets écht moois of een kartonnen doos van de supermarkt neerzet. Maar als interieurliefhebbend baasje word ik wél heel blij van zo’n mooi huisje. En als ik zie dat Pippa er heerlijk in ligt te slapen, dan maakt het hart van deze kattenmoeder een extra sprongetje.

the pet empire dandy cat ball
design kattenmand
design kattenmand

Leuk voor huisdier en baas!

Bij The Pet Empire kun je trouwens terecht voor nog veel meer mooie aanwinsten voor je huisdier ontworpen door designers. Met oog voor hond of kat én voor het baasje. Veel items zijn niet het meest goedkoop, maar ik geef zelf soms liever iets meer uit voor wat écht moois waar ik jarenlang mee doe.

Alle spullen van The Pet Empire zijn nogal stylish verantwoord, mooi vormgegeven en van goede kwaliteit. Zo kun je op de site ook terecht voor een design krabpaal (doe mij die leuke cactus maar!) of voor een orthopedisch hondenkussen. Ook de dierentassen vind ik geweldig. Toch jammer dat Pippa het niet zo op heeft met haar korte reisjes (die tot nu toe beide keren naar de dierenarts gingen).

Voor nu ben ik helemaal in mijn nopjes met het leuke balvormige kattenhuisje dat perfect in mijn interieur past. Maar vooral ben ik heel blij dat Pippa er net zo blij mee is als ik. Blije Pip, blije ik.

Wat heb jij voor je hond/kat/huisdier staan in huis?

Het kattenhuisje heb ik ontvangen van The Pet Empire.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 21 april 2020 op 6:58 am - Beantwoord

  Een heel leuk kattenhuisje voor Pippa en het staat heel mooi in je interieur.

 2. bychristiana 21 april 2020 op 7:23 am - Beantwoord

  Ja, ik vind ook dat je met een huisdier heel stijlvol kunt wonen! Ik moet nog steeds lachen om wat mijn zus het allereerste riep toen we zeiden dat we een pomeriaan zouden krijgen; Maar jullie huis is toch helemaal niet geschikt voor een hond? Het is veel te netjes! Nou bleek juist dat een net huis ook het meest veilig is, omdat ze alles van de grond eet;-) Verder gaat ze ook nooit op slooptocht gelukkig, en speelt ze meestal met haar eigen zachte knuffeltjes. Alhoewel ze ook graag een sok (of een paar) uit de wasmachine (ja echt!) grist als ik die aan het vullen ben met was;-)

  • Romy 21 april 2020 op 10:44 pm - Beantwoord

   Jullie boffen zo te horen ook met Sketch als braaf hondje. Wat een schatje! En waarschijnlijk komt zij zelfs met die sokken nog wel weg, haha. Ik moest ook stiekem vandaag wel lachen om Pippa die – net op het moment dat ik thuiskwam van een wandeling – op het punt stond van tafel te springen. Met haar betrapte blik weet ze me dan toch om haar pootje te winden.

 3. Tineke 21 april 2020 op 7:30 am - Beantwoord

  Wat een mooi kaartenhuisje! Wij hadden eens een hele mooie van soort hangmat voor aan de kachel voor onze katten gekocht. Hebben ze natuurlijk nooit ingezetenen, maar wel in de doos waar dat ding in geleverd werd. Typisch katten weer …

  • Romy 21 april 2020 op 10:45 pm - Beantwoord

   Haha, héél herkenbaar! Katten blijven toch lekker eigenwijze dieren.

 4. Saskia 21 april 2020 op 7:50 am - Beantwoord

  Die is wel heel tof! Mijn kat is toch het meeste fan van gewone dozen 😉
  Ik had vroeger wel wat hangmatten (die hangen er nu nog) waar ze vaak inlag. De laatste tijd zoekt ze het eerder op de grond of de vensterbank.

  • Romy 21 april 2020 op 10:45 pm - Beantwoord

   Haha, wat is dat toch met katten en dozen?! 😉 Pippa blijft die ook leuk vinden. Net als de vensterbank trouwens.

 5. Naomi 21 april 2020 op 8:05 am - Beantwoord

  Heel mooi! En inderdaad, dit heeft geen enkel nadelig gevolg voor je interieur;).

 6. Hilly Nicolay 21 april 2020 op 8:18 am - Beantwoord

  Wat een leuk mandje.
  Onze Milly ligt het liefst op een plaid op de bank.

 7. Audrey 21 april 2020 op 8:56 am - Beantwoord

  Heel erg leuk! Sproets spullen zijn niet echt stylish verantwoord, maar dat is mijn huis ook niet echt, haha. Ze heeft nu een vrij standaard hondenmand (wel in mijn lievelingskleur blauw), en er is nog een donutmand onderweg. Die heb ik echt puur gekocht omdat ik denk dat ze die heerlijk gaat vinden, want mooi vind ik ze niet bepaald.

  • Romy 21 april 2020 op 10:46 pm - Beantwoord

   Een donutmand klinkt anders nog best leuk 😉 En anders is het in ieder geval fijn dat je Sproet er een groot plezier mee doet.

 8. johanna 21 april 2020 op 9:13 am - Beantwoord

  Super leuk huisje. Wat is de diameter? Dan kan ik inschatten of onze 6.6 kg poes er ook in past. Overdag slaapt ze onder ons bed. Verder ligt ze graag op een doos, of buiten onder een stoel. Behalve wat speeltjes, bal etc. en een krabmat, hebben we geen special katteninterieur. O ja, een multifunktionele gelegenheidskrabpaal, waar wij en zij ook op kunnen zitten, een Klippan van Ikea. Heel praktisch, design, en van prijs niet veel duurder als een grote klimpaal. Overigens heeft Ikea hier ook wst spullen voor hiusdieren. Veel plezier met de nieuwe spullen.

  • Romy 21 april 2020 op 10:50 pm - Beantwoord

   Het huisje is ongeveer 35×45 centimeter. Pippa is een vrij klein poesje, maar in het mandje is naast haar nog heel wat plek over. Dus wie weet past jullie kat in haar eentje ook wel prima in het huisje.
   Ikea heeft inderdaad ook nog weleens leuke spullen voor huisdieren. Hopelijk kan ik daar na Ikea snel weer eens een kijkje nemen.

 9. Rachel Kromdijk 21 april 2020 op 10:12 am - Beantwoord

  haha hij is wel mega tof zeg.. mega leuk! wij krijgen misschien deze zomer een hondje.. blijft klein en makkelijk in omgang.

  • Romy 21 april 2020 op 10:50 pm - Beantwoord

   Oh wat leuk! Ik ben nu al heel benieuwd naar jullie hondje.

 10. Daenelia 21 april 2020 op 11:14 am - Beantwoord

  Heel leuk. Maar onze katten gaan daar dus niet in. En ik zal eens foto’s maken van onze bank en stoelen… probeer maar eens om onze bijna demente kat te vertellen dat krabben niet mag.
  Nope. Ik wist dat dit kon gebeuren. Mijn interieur is niet heilig maar het welzijn van mijn katten wel.

  • Romy 21 april 2020 op 10:54 pm - Beantwoord

   Ha, bij dementie wordt dat een stuk lastiger natuurlijk. Mocht Pippa ooit in die situatie komen, dan gaat zij natuurlijk ook voor mijn bank. Maar hopelijk duurt dat bij Pippa nog een tijdje.

 11. Carmen 21 april 2020 op 1:48 pm - Beantwoord

  Heel leuk! Onze poes ligt altijd op ons bed, heerlijk, vooral al die haren.
  Vraagje: Hoe zorg je ervoor dat Pippa niet op al je planten knaagt? Onze poes gaf een tijdje geleden geregeld over. We kwamen erachter dat dat kwam doordat ze de klimop opat. Nu hebben we alleen maar planten buiten haar bereik.

  • johanna 21 april 2020 op 6:06 pm - Beantwoord

   Probleem hadden wij ook. Maar sinds ze kattengras tot haar beschikking heeft, is het over. Ze hebben groenvoer nodig voor de vertering.

  • Romy 21 april 2020 op 10:56 pm - Beantwoord

   Ehm, Pippa knaagt eigenlijk uit zichzelf niet aan de planten. Ik doe daar niet echt iets voor. Wel schijnt het zo te zijn dat bepaalde planten katten aantrekken. Pippa wordt bijvoorbeeld wel nogal wild van de pannenkoekenplant. Die heb ik daarom wat hoger neergezet. Veel andere planten vindt ze weinig aan, dus die kan ik zonder problemen op de grond laten staan.
   Maar kattengras is inderdaad misschien ook een goede oplossing.

 12. Evelyne 21 april 2020 op 7:30 pm - Beantwoord

  Hoe leuk en stijlvol is de Dandy Cat Ball! Past in elk interieus volgens mij 😉

 13. Natiza 21 april 2020 op 8:55 pm - Beantwoord

  wat ziet dat er leuk uit zeg!!

 14. Anja - Minimalist Dutchie 21 april 2020 op 9:38 pm - Beantwoord

  Oeh, ik denk dat de katten hier ook wel blij zouden worden van zo’n mooi huisje. En anders dit baasje wel, haha. De meeste huisdierenmeubels zijn zo lelijk!

 15. Carmen 22 april 2020 op 10:07 am - Beantwoord

  Bedankt voor de tip!

Recente blogs

Inkiekje #60 | Pindakaaspakketten, portretten van vroeger & Pip als voorbeeld

13 juni 2022|Persoonlijk|

Van Limburg naar de kop van Noord-Holland. We reisden de afgelopen weken wat af. Dat was heerlijk, maar vroeg ook om een sterk staaltje grenzen aangeven en soms voor mezelf kiezen. Daarin bleek Pip weer eens het meest inspirerende voorbeeld. Verder maakte mijn pindakaasliefhebbende hart een sprongetje van een geweldig Too Good To Go-pakket, werd ik geraakt door een lieve foto van vroegâh en ging ik op babykleertjesjacht (en nee, niet voor mezelf). Kiek je mee?

Freelance schrijver worden | Mijn 7 tips voor beginnende tekstschrijvers

15 april 2021|Carrière en ondernemen|

Heb je al jarenlang die ene grote droom: freelance schrijver worden? Voor mij was het een langgekoesterde wens die in vervulling ging toen ik drie jaar geleden bij de KvK naar binnen stapte. Maar goed, met dat ene KvK-document in je hand stromen de klanten nog niet binnen en moet het hele ondernemersavontuur nog maar beginnen. Laatst kreeg ik een vraag in mijn mailbox die ik zo leuk vond dat ik er een artikel van wilde maken: "Freelance schrijver worden, hoe doe je dat?" Dit zijn 7 tips die ik, terugkijkend op mijn eerste drie jaar, zou willen geven.

Outfit | Roze blouse, roze blazer en alleen maar tweedehands vondsten

26 januari 2023|Outfits|

On Mondays we wear pink. Ik heb nooit de serie Mean Girls gezien, maar die zin ken ik dan weer wel. Nu ben ik alleen het type persoon dat ook op donderdag, zaterdag en eigenlijk gewoon elke dag prima een roze outfit uit de kast kan trekken. Het is nooit een slecht idee om de wereld door een wat rozere bril te zien, nietwaar?! Met dit roze kloffie dat ook nog eens volledig uit kringloopkoopjes bestaat, kan het in elk geval niet aan je outfit liggen als het een mindere dag wordt. Ik laat je graag mijn nieuwe favoriete kledingcombinatie zien waarvan ik eigenlijk elke keer blij word als ik hem uit de kast trek.