stoere salontafels

Mini make-over | Stoere salontafels en een dalmatiërkleed

 • 11 februari 2021
 • 12 Reacties
Categorieën: Interieur

Wie mijn blog al een tijdje volgt, weet inmiddels: mijn interieur blijft nooit lang hetzelfde. Niet dat ik elk halfjaar een nieuwe bank in huis haal of met verf en kwasten in de weer ben, maar ik verander wel regelmatig mijn meubels en accessoires. Toen ik me laatst op de nieuwe PAX-kast en op Barts thuiskantoor stortte, kreeg ik de smaak weer eens te pakken. Ik scoorde voor mijn woonkamer stoere salontafels van Sfeer.nl en een nieuw vloerkleed. Bijzonder hoe je woonkamer er door maar drie nieuwe items totaal anders uit kan zien. Wait for it, ik laat je het resultaat zien.

De les die ik leerde over interieur

Laat ik beginnen met een les die ik leerde over het inrichten van je huis. Als ik je één (ongevraagde) tip mag geven voor de inrichting van je eerste woning, dan is het deze: haal niet al alles in huis voordat je er daadwerkelijk woont. Vaak merk je pas als je ergens echt woont wat nou eigenlijk mooi bij elkaar en bij het huis staat.

Toen ik hier net kwam wonen, liet ik me vooral leiden door Pinterest-plaatjes en Instagram-accounts. Maar wat je bij anderen mooi vindt, hoeft niet altijd ook in jouw huis mooi te staan. Dat ene tafeltje dat in een groot showroominterieur geweldig staat, past misschien qua formaat wel helemaal niet zo goed in jouw huis. En een heleboel knalkleuren bij elkaar zijn misschien leuk om een keer op een foto voorbij te zien komen, maar er zelf in wonen is toch anders.

Les voor mijn volgende huis dus: niet alles meteen willen kopen. Stapje voor stapje ergens jouw plek van maken is zo veel leuker. Je kunt het bijvoorbeeld prima een tijdje redden zonder bijzettafeltje of vloerkleed. Dat geeft je de tijd om rustig na te denken wat je precies wilt. Scheelt je ook meteen een paar van de interieurmiskopen die ik heb gedaan.

kleurrijk interieur vloerkleed
stoere salontafels
kleurrijke woonkamer scandinavisch
Zo zag het er ooit uit, nog met mijn oude kleed en salontafel én met een ander kleurtje op de muur.

Nieuw, nieuw, nieuw

Maar goed, daar staat dan weer tegenover dat interieur een van mijn favoriete hobby’s is. Dus echt een ramp vind ik het ook weer niet als iets niet helemaal uitpakt zoals ik had gehoopt. Zo vond ik mijn vorige salontafel op zich heel leuk, maar in combinatie met de rest “voelde ik het niet helemaal” (sorry voor deze jeukwoorden!). Ik was eigenlijk meer verliefd op de vele kleine ronde tafeltjes die ik op Pinterest-interieurfoto’s tegenkwam. Je weet wel: van die niet superpraktische (want: veel meer dan een paar chipsbakjes past er niet op) maar wel heel mooie tafeltjes.

Maar aangezien grote kringgesprekken er voorlopig ook niet in zitten, vond ik dat ik ‘mooi’ best boven ‘praktisch’ mocht verkiezen. Bovendien kan ik zelf prima alles op de tafeltjes kwijt wat er wat mij betreft op moet staan. En als ik een keer echt een heleboel glazen en chipsbakjes heb staan, dan schuif ik er gewoon een extra tafeltje bij. Altijd denken in oplossingen!

stoere salontafels

Nieuwe stoere salontafels van Sfeer.nl

Alsof het zo had moeten zijn, vond ik een paar maanden geleden een bericht in mijn mailbox van Sfeer.nl: of ik wat wilde uitzoeken in ruil voor een artikel. Nou en of! Sfeer.nl is een online woonwinkel, waar je terecht kunt voor mooie meubels, accessoires, verlichting en – nou ja – gewoon alles wat je nodig hebt om van je huis een thuis te maken. Sfeer.nl verkoopt producten voor allerlei stijlen. Van vrolijk en kleurrijk tot meer stoer en industrieel. En dat van bekende merken als PTMD, Richmond Interiors en By-Boo. Sfeer.nl heeft trouwens ook twee echte winkels: in Zwolle en Assen. Niet helemaal bij mij in de buurt, maar gelukkig kun je alles ook gewoon online bestellen en laten thuisbezorgen.

Industriële tafels of toch een kleurrijke fauteuil?

Het duurde even voordat ik uit alle mooie meubels een keuze had gemaakt. Ik ging via de industriële tafels naar de kleurrijke fauteuils (wauwie!) naar de stoere verlichting en toen toch weer terug naar de bijzettafels. Uiteindelijk viel mijn oog op deze leuke set met bijzettafels van het merk Reefs. De set met stoere salontafels die ik bestelde heet ‘Reefs Interior bijzettafel set Sandy’. Op de foto lijken ze iets lichter van kleur dan ze in werkelijkheid zijn. Zelf vind ik ze daardoor in het echt juist nog mooier dan op de foto’s.

ikea kleed vindum
ikea kleed vindum
industriële salontafels
blij lijstje

Over de tafeltjes

Best stoer zijn ze hè?! Zeker voor mijn doen. Het onderstel van de stoere salontafeltjes is gemaakt van metaal en de bovenkant bestaat uit robuust elmhout, waar je de nerven en houtstructuur nog heel goed in ziet. Het hout is heel netjes afgewerkt, dus je hoeft niet bang te zijn dat je kop thee er wiebelig op staat. Zelf vind ik de donkere kleur van het hout heel tof passen bij de felle kleuren van mijn andere meubels. Omdat ik gek ben op kleur, denken mensen soms dat ik niets heb met zwart. Maar eigenlijk vind ik zwart juist heel tof om er geen al té kleurrijke boel van te maken.

De droogbloemen op tafel zijn trouwens een Sintcadeau dat ik van mijn broertje heb gekregen. Die broer van mij heeft smaak! Grappig detail: mijn andere broertje zei laatst uit het niets “Weet je, die bloemen van jou op tafel vind ik nou niet echt mooi!”. Ach, als het mijn smaak maar is.

poes op vloerkleed

Nog meer nieuw: een zacht vloerkleed

Ook nieuw is het vloerkleed dat onder de stoere salontafels ligt. Het is het Vindum-kleed van IKEA. Toen ik de nieuwe tafeltjes had ontvangen, bleek dat mijn vorige kleed qua formaat niet zo mooi stond. Ook was ik niet blij met de kwaliteit ervan. Het kleed had een gekrulde hoek die ik zelfs maanden later nog niet recht had gekregen en het was eerder plat dan hoogpolig.

Dat kleed is nu via Marktplaats bij iemand anders beland. In plaats daarvan haalde ik iets fris in huis. Het nieuwe kleed is een slag groter, net ietsje rustiger en ook véél zachter. Bart noemde het een “mooi dalmatiërkleed”. Mijn broertje vond het lijken op de quinoamix van Albert Heijn. En ik? Ik ben er vooral heel blij mee. Doordat het kleed zo heerlijk zacht is, ben ik er zelfs al een paar keer spontaan op gaan liggen.

Zoals je ziet, is het kleed ook door Pippa helemaal goedgekeurd. Pak van m’n hart! Tja, als kat moet je het er toch maar mee doen: zo’n baasje dat steeds je leefomgeving verandert.

Wat is het laatste dat jij in je huis hebt veranderd?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Ida 11 februari 2021 op 8:49 am - Beantwoord

  Wat een mooie woonkamer! Ik vind de kleuren goed matchen met elkaar en het geeft een zachte uitstraling! Ik heb zelf veel wit in de woonkamer. Binnenkort gaan we de muren behangen, want er zitten wat kattenhalen op de muur! Heb jij geen last ervan dat Pippa aan de muur/meubels krabt?

 2. Giovanna Jansen 11 februari 2021 op 9:51 am - Beantwoord

  Wauw wat mooi, en bijzonder dat een paar kleine veranderingen aan je interieur zo’n grote verandering kunnen geven! Ik zei het op Instagram ook al, maar echt super handig dat die tafeltjes onder elkaar kunnen als je ze niet allebei nodig hebt, maar zo half eronder staat ook heel leuk en speels. Over speels gesproken: wat ligt Pippa weer prachtig en lief of je nieuwe kleed!

 3. Evelien 11 februari 2021 op 10:00 am - Beantwoord

  Stiekem moest ik ontzettend lachen bij het zien van je nieuwe salontafels. Ik word altijd enorm vrolijk van jouw interieur, juist omdat het zoveel kleur en zo weinig ‘hip industrieels’ bevat. Dat laatste zie ik namelijk overal al.
  Deze salontafels had ik dus ook never nooit bij jou verwacht en zelf vind ik ze dan ook niet bepaald mooi.
  Al moet ik toegeven dat ze in combinatie met jouw interieur bijna mooi worden! Helaas staan de meeste huizen hier in de buurt helemaal vol met dat hippe robuuste.. 🙁

  Het laatste dat ik in mijn eigen huis heb veranderd is het op- en weer aftuigen van de kerstboom haha. Ik koop vaak enkel nieuwe dingen als ik ze per ongeluk tegenkom. Voor de rest vind ik het vaak wel prima.

 4. Daenelia 11 februari 2021 op 10:05 am - Beantwoord

  Mooi hoor! Wij hebben ook heel lang het idee gehad om een industriële look in huis te halen. En het klopt dat je beter niet alles in 1x moet kopen. Maar ook, wat nu past in je kamer kan op een moment een sta in de weg zijn. Ik denk aan… ons veel te grote bed. Leek me heerlijk, slaapt fantastisch, is een crime om onder te stofzuigen.
  Wij doen op het moment veel weg. Twee interieurs samenvoegen maakt dat je veel dubbel hebt. Een nieuw logeerbed is wel wat op het lijstje staat.

 5. Naomi 11 februari 2021 op 10:11 am - Beantwoord

  Heel erg mooi! Ik vind het meer ‘spreken’ dan je oude tafel. Staat ook super bij de gele kast dit.

 6. Meaghan 11 februari 2021 op 10:15 am - Beantwoord

  Wat een verandering! Wat een kleed en een tafel al niet doen voor het uiterlijk van je woonkamer! Ik vind het erg leuk geworden. Ik neem de les aan het begin van je artikel ook zeker mee! Ook ik sta te popelen om straks allemaal interieuraankopen te doen en heb ook hele pintrestborden gemaakt van hoe ik mijn huis wil inrichten, maar het is inderdaad een goede les om er eerst te gaan wonen en dan te kijken hoe het zit qua ruimte. Haha jouw artikel houdt me nu echt tegen om te hard van stapel te lopen en dat is alleen maar goed! 🙂 Ik ben zelf nog een onervaren rondom interieur, dus alle tips zijn welkom haha.

 7. Audrey 11 februari 2021 op 10:15 am - Beantwoord

  Ik ben het helemaal met je eens over niet alles direct moeten willen kopen! Echt hilarisch, de omschrijvingen van het vloerkleed! Ik geloof dat ik er toch vooral die quinoamix in zie, haha.

 8. Darina 11 februari 2021 op 10:55 am - Beantwoord

  Een hele mooie verandering. De tafeltjes vind ik heel erg leuk en ze passen heel mooi bij het kleed. En ik ben het ook met je eens dat je niet alles direct moet kopen, dat hebben wij na de verbouwing ook niet gedaan. Het is ook heel leuk om steeds iets te veranderen aan je interieur.

 9. Janne 11 februari 2021 op 12:40 pm - Beantwoord

  Het kleed past goed bij Pippa’s vacht! 🙂

  Leuk dat je tafeltjes van een ongebruikelijke houtsoort zijn. In het Nederlands is “elm” een olm of iep. Ken je het liedje van de uil zat in de olmen?

 10. bychristiana 11 februari 2021 op 4:46 pm - Beantwoord

  Haha, die band met onze beestjes met kleden hebben. Ik kreeg toevallig deze week een bestelling met een nieuw vloerkleed voor in de woonkamer binnen en Sketch heeft hem al helemaal goedgekeurd;-) Ze was er niet meer vanaf te slaan. Heel leuk ook die tafeltjes, tof dat je voor een totaal andere sfeer gegaan bent dan wat je had. Ik blijf dat ook leuk vinden, mixen en matchen met stijlen, zo wordt je huis echt eigen.

 11. Irene 11 februari 2021 op 5:15 pm - Beantwoord

  Heel tof, je tafeltjes. En het vloerkleed ook, dat hebben wij ook ooit gehad! Ik vind vooral je tafeltjes echt een heel groot verschil geven.

 12. patriciakleijn 26 februari 2021 op 2:20 pm - Beantwoord

  ‘super leuk, zelf kijk ik ook steeds naar die ronde sets maar dan met 3 maten. maar toch twijfel ik altijd, rond is toch altijd een beetje tricky ofzo haha

Recente blogs

Outfit tussen de tulpen: gestreepte jurk van biokatoen

27 april 2017|Outfits|

Vandaag ben ik, net als ieder jaar op Koningsdag, al vroeg uit de veren. Er gaat voor mij niets boven de vrijmarkten afstruinen op zoek naar leuke aankopen. Ook heb ik wat leuke dingen gepland met vriendinnen. Een dag met een gouden randje (en een kroontje!) dus! Om deze Koningsdag ook op mijn blog een beetje te 'vieren', heb ik een kort artikel voor je klaarstaan met een paar oer-Hollandse foto's in mijn nieuwe zomerjurk. Naar de Keukenhof droeg ik namelijk een nieuw jurkje van C&A uit hun collectie met biologisch katoen. Ik ben er dolblij mee en poseerde tussen de tulpen om je het jurkje te laten zien.

BLIJ #1

16 september 2016|Persoonlijk|

In de Linda staat elke maand de rubriek STOM, waarin bekende Nederlanders een opsomming geven van dingen die zij stom vinden. Ik vraag me elke keer weer af hoe mijn STOM-lijstje eruit zou zien. Ik denk dat het vooral een ontzettend lang lijstje zou zijn. Ik vind zoveel dingen stom. Maar hoe STOM is het eigenlijk om je elke dag weer focussen op alles wat stom, irritant en frustrerend is? Daarom bedacht ik een nieuwe rubriek voor mijn blog: het BLIJ-lijstje. Elke twee weken wil ik een opsomming geven van een aantal dingen waar ik vrolijk van werd. Helaas zijn dat meestal geen geweldige bungeejumpsessies, intieme onderonsjes met Brad Pitt en andere spannende avonturen, maar vooral gewoon allerlei simpele dingen die even een lach op mijn gezicht toverden. Vandaag mijn eerste BLIJ-lijstje van de afgelopen twee weken.

“The only way is up” | Onze kunst aan de muur én de betekenis erachter

9 mei 2024|Interieur, Persoonlijke groei|

De muur achter onze eettafel zag er tot voor kort bijzonder kaal uit. Op een likje 'Seriously Sand'-verf na dan. We misten "iets" bij de eettafel. En toen ik bij vtwonen op tv de kunst van Bonny Kiran voorbij zag komen, wist ik dat dit was wat we misten. We lieten Bonny van Studio Aya Aya een schilderij voor ons maken. Geen familieportret van ons samen, maar kunst met een diepere betekenis. Iets met een meisje, een berg, een wandelpad, een roodborstje en een kat. En met de boodschap "The only way is up". Wie die kat is, kunnen jullie vast wel raden. Het verdere verhaal achter het schilderij? Dáár neem ik je graag in mee.