stom lijstje

STOM-lijstje | 29 totaal onbenullige dingen die ik stom vind

 • 20 juni 2024
 • 6 Reacties
Categorieën: Persoonlijk

Mijn lievelingsrubriek in LINDA. is en blijft het lijstje ‘STOM’. Regelmatig kom ik dingen tegen op lijstjes van anderen die ook ik ronduit STOM vind. Dus leek het me leuk om weer eens een totaal onbenullige lijstje met stomme first world problems op een rij te zetten. Niet om te klagen of om te doen alsof ik het vre-se-lijk slecht voor elkaar heb. Nee, STOM-lijstjes laten mij juist extra beseffen dat ik bof als ik dit soort kleine dingen stom kán vinden. Dus erger ik me eens ongegeneerd aan maanzaad, mascaravlekken, tuinverlichtingsreclames, blik-lipjes en nog 25 suffe dingen.

 1. Dat ik maanzaad en spinazie wel heel lekker vind, maar na het eten daarvan altijd nog 10 minuten bezig ben met onsmakelijke pitjes en stukjes groen tussen mijn tanden vandaan pulken
 2. Dat ik mijn tanken-uitstellen-tot-het-allerlaatste-moment-gewoonte altijd vergeten ben op het moment dat ik de auto wil starten en haast heb, waardoor ik dan tijdens een haastritje óók nog langs het tankstation moet.
 3. Dat ik nog steeds niet met 2 vingers op mijn telefoon kan typen en wartaal uitsla op WhatsApp als ik het toch probeer.
 4. Heel trots zijn dat je de weersvoorspellingen hebt gecheckt en in je regenjas door de stad loopt en dan ontdekken dat de weersvoorspelling is bijgesteld naar op en top zonnig.
 5. Woonwinkels die een aflevertijdvak geven van “ergens tussen 7 uur ’s ochtends en 5 uur ’s middags”, waardoor je over het algemeen om half 7 naast je bed staat, de hele dag in spanning zit en dan 5 minuten na 5 uur je meubel in ontvangst neemt.
 6. De vraag “En, kom je daar dan een beetje van rond?” als ik vertel dat ik freelance tekstschrijver ben. Waarom krijg ik die vraag wel, maar een arts, ICT’er, marketeer of docent niet?
 7. Katoenen tasjes met een logo cadeau krijgen bij een bestelling terwijl je er niet heel erg om zit te springen die aan je verzameling met nog 10 van dit soort tasjes toe te voegen.
 8. Aan het eind van de dag tot de ontdekking komen dat je mascara waarschijnlijk al een uur of vier voor een groter deel onder je wimpers dan erop zit.

9. De YouTube-reclame die ik te pas en te onpas krijg voorgeschoteld over hoe je tuinverlichting ophangt. Terwijl ik niet eens tuinverlichting heb (of van plan was te kopen) om die tutorial mee uit te voeren.

 1. Luisterboeken die 15 uur duren, waardoor ik er al niet eens aan begin.
 2. Dat er zoiets bestaat als komkommertijd en dat tv-programma’s er blijkbaar van uitgaan dat je in de zomer niet zit te wachten op leuk kijkvoer, terwijl ik dan echt niet hele dagen in een opblaasbadje rondhang.
 3. Als mijn mobiel en navigatie-tool in één tijdens het rijden onder de stoel valt en bij de eerste de beste bocht naar de achterbank glijdt, waardoor ik moet vertrouwen op mijn eigen gebrekkige navigatieskills (wat vaker niet dan wel goed uitpakt).
 4. Dat ik het woord “trois” (het Franse woord voor 3) niet goed kan uitspreken, tenzij ik mijn neus dichtknijp.
 5. De “verbeterde receptuur”-sticker op producten die al heel lekker waren, waardoor een verbetering meestal niet veel soeps betekent.
 6. Als ik het geluid op Instagram per ongeluk aan heb laten staan en daar in de wachtkamer bij de huisarts achter kom als ik een of ander cynisch Instagram-filmpje wil bekijken.
 7. Hompjes kattenharen die hun weg door je huis direct weer weten te vinden zodra je je stofzuiger hebt opgeborgen.
 8. Dat mijn kat het bijzondere talent heeft om elke panty binnen 5 minuten te slopen door enkel en alleen op je schoot te gaan zitten.
 9. Dat van die charmante gladiatorschoenen er met mijn lymfoedeem (= veel vocht in mijn voeten) uitzien alsof ik mijn voeten tot een rollade wilde omtoveren.

19. Wikkeljurken die zo laag zijn uitgesneden dat het met een bescheiden cupmaat lijkt alsof je mensen graag een blik op mijn navel gunt.

 1. Arriveren op een verjaardag met 30 gasten waarvan je er maar 2 kent en dan ontdekken dat het de bedoeling is om ie-de-reen met een handje en een voorstelronde langs te gaan.
 2. Zoute popcorn. Yuk!
 3. Als mijn mobiel nog op selfiestand staat terwijl ik in gezelschap een snelle foto wil maken van het stukje taart voor mijn neus.
 4. Bonenblikken waarvan het blik-lipje afbreekt als je ze wilt openen, wat zoveel betekent als blikopenergedoe.
 5. Winkels waar je je kont niet kunt keren zonder bang te zijn dat de halve inventaris uit de vitrinekast klettert.
 6. Mensen die meteen na een mailtje bellen om te vragen of je hun e-mail al hebt gelezen.
 7. Bij de kassa ontdekken dat ik alwéér die lege flessen ben vergeten in te leveren.
 8. Niet kunnen slapen als je toch echt zeker weet dat je heel moe bent.
 9. Enkelsokken tijdens het hardlopen. En er dan altijd pas als je de hoek van de straat om bent achter komen waarom die sokken ook alweer “afzaksokken” worden genoemd.
 10. Dat ik standaard ‘collega’ schrijf als ik ‘collage’ bedoel (yup, ook weer toen ik dit punt typte).

Herken jij iets van dit lijstje? En wat vind jij nou STOM?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Naomi 20 juni 2024 op 8:19 am - Beantwoord

  Haha, heerlijke lijst! Ik vind de lente van 2024 heel stom. Ik wil m’n zomerjurkjes aan, maar tot nu toe viel dat nogal tegen.

 2. Daenelia 20 juni 2024 op 8:33 am - Beantwoord

  Zoete popcorn! Yuck! (Wij moeten dan gewoon popcorn ruilen.)
  Ik vind het nogal stom dat ik al jaren boodschappen laat bezorgen zonder probleem: en dat gisteren de bezorger niet aanbelde, en uit zichzelf de bezorging annuleerde + dat albert heijn (laten we ze maar noemen dan) mij daar 50 euro voor wilde laten betalen!!!!! WTF! Gelukkig lostte de klantenservice het op, maar naar mijn boodschappen kan ik fluiten, ook al was dit 5 minuten nadat de bezorging geannuleerd was door de bezorger. Echt. Wie die amateur is, die de bel niet kan vinden, die mag wat mij betreft vandaag iets heel naars meemaken. Zoals in de hondenpoep trappen en dat dan meelopen in zijn of haar huis. Ik gun het ze.
  99% van de bezorgers van AH is wel keurig netjes en intelligent, hoor.

 3. Linda's Journal 20 juni 2024 op 10:00 am - Beantwoord

  Ik heb ook een hekel aan een “aflevertijd” die eigenlijk een afleverdag is. En inderdaad, dan komt het vaak helemaal op het einde en ben je de hele dag voor niks thuis…

 4. Irene 21 juni 2024 op 11:51 am - Beantwoord

  Ugh ja die komkommertijd en hier in België de zoveelste heruitzending van FC De Kampioenen. Ik vind het ook niet echt motiverend als ik zie dat een luisterboek zo lang duurt. Ik ben nu wel laatst aan een luisterboek begonnen dat 24u duurt, maar het is een meevaller dus ik denk dat ik ‘m wel ga uit luisteren 🙂

 5. Maaike 30 juni 2024 op 11:03 pm - Beantwoord

  Wat herkenbaar dat lijstje haha, heel leuk 😀

 6. Darina 4 juli 2024 op 10:30 am - Beantwoord

  Nummer 24 is mij laatst overkomen, terwijl ik zo voorzichtig tussen de volgepropte schappen liep. Gelukkig was de winkelmedewerker heel vriendelijk, maar toch 🙂

Recente blogs

10 tips voor meer positiviteit (elke dag!)

2 november 2017|Positiviteit|

Toen ik gisteren Twitter opende, ontdekte ik dat gisteren eigenlijk een bijzondere dag was. Niet alleen was het Allerheiligen, Veganismedag en de Dag van de Oppervlaktetechnologie (ja, echt!), maar ook was het de Dag voor de Positiviteit. En dat was ik met mijn positieve blog blijkbaar helemaal vergeten. Geen nood, want gelukkig kun je op elke dag van het jaar meer positiviteit in je leven brengen. Je hoeft geen blij ei op pootjes te zijn, maar soms kan iets kleins je al meer positiviteit gegeven. Hoe? Dit zijn 10 simpele manieren om elke dag iets positiever te maken.

Inkiekje #78 | Positief getest, pannenkoekenontbijt & met papa op stap

13 februari 2023|Persoonlijk|

Inmiddels mogen we weer volop genieten van de eerste signalen van de lente. Maar twee weken geleden zat ik met een positieve test op de bank. Nee hoor, niet díe test. Gewoon een coronatest. Gelukkig heb ik me allesbehalve verveeld. Zo stortte ik me op allerlei boeiende masterclasses, maakte ik pannenkoeken als ontbijt en deed ik twee (online) boodschappenvondsten waar ik erg gelukkig van werd. De week erna was de deur uitgaan een extra groot feestje. De hoogtepunten? Hardop lachen om een vintage boek bij de kringloopwinkel, met mijn vader uit eten gaan, weer eens een Lidl Groente- en Fruitbox scoren en terugkomen uit Amsterdam met een ultiem toeristische vondst. Spiek maar mee!

25 burgerlijke gelukjes waar ik intens blij van word

19 mei 2023|Persoonlijk, Positiviteit|

Hoe hard je je ook verzet tegen burgerlijkheid, soms moet je toegeven dat lekker burgerlijke en volwassen dingen ook gewoon heel fijn zijn. Als introverte huismus met een niet al te grote behoefte om de wereld rond te trekken of feestjes af te gaan, heb ik volgens mij een flinke hoeveelheid burgerlijkheid in me. En daar ben ik helemaal oké mee! Dit zijn 25 lekker burgerlijke dingen waarvan ik er niet omheen kan dat ze me erg blij maken.